Welke vinden jullie beter, Carnilove of Riverwood?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

Nou, ik heb 2 vervelende eters hier hoor, de doodleshp-frusty

Het eerste jaar aten ze echt alles, maar sinds twee weken lusten ze geen vers vlees meer!, Vooral Bobbi kijkt er naar, dan naar mij, zo van, hoe kun je mij dit in vredesnaam voor zetten?

En dat ziet Nola dan, en vervolgens eet zij het vlees (kivo) ook niet meer opundecided

Ik heb het tot de volgende dag laten staan maar toen maar weggegooid.

Dus nu krijgen ze Carnilove brokjes, de eerste week vonden ze het heerlijk maar nu vanochtend, heeft Bobbi maar de helft op en Nola nikssealed.

Ik heb de smaak eend/kalkoen.

Wat vinden jullie van Riverwood? misschien vinden ze die lekkerder? of gewoon Carnilove blijven geven, want honger krijgen ze vanzelf wel....

honden page profiel RJRJ

wat wij vinden doet er naar mijn mening niet zo toe, het ligt helemaal aan de hond wat ze wel of niet willen eten....

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala 2 doggies

honden foto van Sofie & Nala

Is er misschien iets gebeurd tijdens hun maaltijd waardoor ze bijvoorbeeld iets hebben gekoppeld aan vers voer waardoor ze dat nu niet willen? Is het eerste wat in me opkomt.

 

Verder heb ik geen ervaringen met beide brokken.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ken de brokken niet.

 

Hier ook een vervelende eter die nooit brokken wilde.

Ik heb nu Darf VOL brokken van diverse diersoorten en Puck staat te dansen voor de kast als ik haar het eten in de bak doen.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Nola niet toevallig loops aan het worden?

 

Ik ken beide brokken niet dus geen idee. Ik zweer nog steeds bij Wolf of the Wilderness. Nou ja, mijn doggies dan. smile

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Beiden brokken zijn uitstekend, je honden zijn geen alleseters, iedere keer veranderen van brok en vlees, ze hebben pech dan...je veranderd en na een week hebben ze weer van , nee deze is het toch niet, nou niet eten dan toch niet....na een kwartier zou ik het weghalen...je hebt nu twee soorten brokken in huis ? De ene dag de een de andere dag de andere, niet eten dan maar niet...iedere keer wat anders dan eten ze straks niets meer..wat jij ze voor zet.     Een jonge hond die geen lichamelijke problemen heeft krijgt echt honger hoor, geen snacks helemaal niets, ook geen beloningbrokjes....en alleen hun bakje brokken anders niets. En zorg dat je niet te veel geeft...

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Zet je het terug in de koelkast overdekt na een 10m? Dat is het vervelende aan vers vlees namelijk, eenmaal buiten de verpakking laten? Veranderd de smaak ook direct. Denk aan de bruine randjes. Honden op vers willen ook nog weleens kieskeurig worden in smaakprofiel, tenminste dat merkte ik aan mijn vorige. Kwartel moest ie niet of witte vis, terwijl daar hij daar echt geen allergeen voor had.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Ik heb wel makkelijk praten hoor, ik heb een alleseter, rupsje nooit genoeg , noem ik haar, zou het ook heel erg vinden als mijn hond als deze niets mankeerd niet zou eten...probeer het een tien minuten te laten staan en haal het dan weg...ook niet nog een uurtje te laten staan nee weghalen , morgen nieuwe kansen.    En twee keer per dag eten geven, je honden zijn daar nu oud genoeg voor....smorgens niet eten of een hap en meer niet, dan kunnen ze savonds weer wat krijgen, eerder niets geven....

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

" Ken de brokken niet.
 
Hier ook een vervelende eter die nooit brokken wilde.
Ik heb nu Darf VOL brokken van diverse diersoorten en Puck staat te dansen voor de kast als ik haar het eten in de bak doen. "

Remi is een rare eter (kocht altijd maar 'proefpakketten', meerdere 1kg met verschillende smaken), er was geen peil op te trekken. Dan at ze een smaak goed, tijdens de volgende roulatie een paar weken later was ze ze na een week al weer zat (ze deed ongeveer 1,5-2 weken met 1 zak). Ik stapte niet eerder over overigens naar een volgende smaak als ze langzamer/beroerder begon te eten van een smaak. Ben er een tijdje in meegegaan, en ze werd alleen maar nog erger,  alsof ze aan het kijken was hoever ze kon gaan. Ik heb haar uiteindelijk maar gewoon honger laten lijden, na hoogstens 3 dagen begon ze dan weer (met lange tanden) te eten. Eerst ging ze wel vaker in hongerstaking, nu skipt ze alleen wel eens een avondmaaltijd hier en daar, maar eet 's ochtends dan wel weer haar ontbijt.

 

Ik geef haar sinds kort ook Darf Vol, ze moest er even aan wennen, maar vraagt nu ook veel meer om eten, en moet er op letten dat ze niet aankomt. Ze danst niet voor de kast, en 's ochtends wil ze het alleen eten met zalmolie er over net zoals bij de Wolf of Wilderness brokken, maar dat kan ook misschien automatisme/gewenning zijn. Ik merk vooral dat ze het lekkerder vindt omdat ze vaker er zelf om vraagt. Ze deed dit ook wel eens bij haar vorige brok, maar dat was niet dagelijks, en nu vraagt Remi er zelfs meerdere keren om meer (ik gaf er bij vorige brokken altijd aan toe, want zo vaak kwam het niet voor, dus ik nam aan dat ze het dan nodig had), en moet ik soms nee zeggen. Dat snapt ze niet helemaal hp-frustytongue-out Maar het is niet superduper lekker. Als in, ik geef brokken ook vaak als beloning, en maar een paar snoepjes hier en daar, en soms weigert ze Darf aan te nemen, alsof het beloning niet opwoog tegen de moeite ofzo? Haha.

 

Ook valt het me volgens mij op dat ze minder snel en veel overgeeft. Als ze eerst smakte of gras at, gaf ze al snel over. Nu smakt ze nog steeds soms of eet gras, maar ze geeft daarna niet (altijd) over. En als ze overgeeft; waar ze vroeger 2x achter elkaar vaak overgaf lijkt het nu bij 1x te blijven, maar misschien is dat toeval. Ze gaf sowieso maar iets van 1-2x per maand over, en dit wordt de tweede maand dat ze deze brok eet. Misschien dat dit komt door koudgeperst <> krokant.

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

" Is er misschien iets gebeurd tijdens hun maaltijd waardoor ze bijvoorbeeld iets hebben gekoppeld aan vers voer waardoor ze dat nu niet willen? Is het eerste wat in me opkomt.
 
Verder heb ik geen ervaringen met beide brokken. "

Nee er is niks gebeurd dat ik weet, sommige smaken lustten ze gelijk al niet, zoals eend, die vinden ze echt vies haha, en elke keer lieten ze wel een beetje staan, terwijl ze maar 250 gram vlees kregen, dus dat was al niet veel.

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

" Ik heb wel makkelijk praten hoor, ik heb een alleseter, rupsje nooit genoeg , noem ik haar, zou het ook heel erg vinden als mijn hond als deze niets mankeerd niet zou eten...probeer het een tien minuten te laten staan en haal het dan weg...ook niet nog een uurtje te laten staan nee weghalen , morgen nieuwe kansen.    En twee keer per dag eten geven, je honden zijn daar nu oud genoeg voor....smorgens niet eten of een hap en meer niet, dan kunnen ze savonds weer wat krijgen, eerder niets geven.... "

Ik weet het allemaal wel hoor Willemijn, zo doe en deed ik het ook met Noa, toen ook al 14 jaar een moeilijke eter gehad, ik was juist zo blij dat de doodles zo goed aten toen ze klein waren, maar helaas...ze krijgen gewoon wat ik geef en daar moeten ze het mee doen, Carnilove is een goede brok.

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

" Ken de brokken niet.
 
Hier ook een vervelende eter die nooit brokken wilde.
Ik heb nu Darf VOL brokken van diverse diersoorten en Puck staat te dansen voor de kast als ik haar het eten in de bak doen. "

Ze hebben het eerste jaar van hun leven in de ochtend Darf brokken gehad en savonds vlees, dus daar ben ik mee bekend. 

Maar die wilden ze toen ook ineens niet meer sochtends, en toen ben ik alleen vlees gaan geven. Toen ook geen vlees meer maar ze vonden toen de Carnilove brokjes heerlijk en stonden te dansen als ik bezig was en ze doen het er ook zo goed op, weinig en goede ontlasting.

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

" Nola niet toevallig loops aan het worden?
 
Ik ken beide brokken niet dus geen idee. Ik zweer nog steeds bij Wolf of the Wilderness. Nou ja, mijn doggies dan.  "

Hum...dat zou kunnen ja, maar ik verwacht dat ze in mei loops wordt, maar dat kan natuurlijk ook eerder zijn

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Hum...dat zou kunnen ja, maar ik verwacht dat ze in mei loops wordt, maar dat kan natuurlijk ook eerder zijn "

Ja de geurverandering begint al wel eerder meestal.

honden page profiel Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van Kiki met Harley D. & Pampus

Heb je het al eens geprobeerd om het voer wat interessanter te maken? Bijvoorbeeld in diverse soorten speeltjes of de ene keer die olie en dan weer iets anders erover en dan weer is zonder iets erop geven enz enz. 

 

Je hebt nu eenmaal een ras waar poedel inzit, zijn honden die de mens ook prima kunnen bespelen wink

 

Verder kan ik je geen advies over het voer geven, wel zou ik opletten met contniu iets anders geven maar dat is mijn mening. Succes ermee. 

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Jimmy (Zinno)

Beide komen uit dezelfde fabriek in Tsjechië , is de Fabrikant van Brit die ook, Profine, Planet pet en Sams field maken. veel verschil zal er in beide niet zitten vermoed ik.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^