koudgeperste brok of toch krokante brok?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JenteJente

Hey iedereen!

Ik heb het forum al even uitgekamd, maar ik blijf toch met twijfels zitten.

Sinds oktober 2021 ben ik de trotse eigenaar van een Grieks rescuehondje.
Sinds haar aankomst is ze al een moeilijke eter. We hebben al verschillende soorten brokken geprobeerd. Bij het gastgezin waar ze een maand in heeft gezeten kreeg ze koudgeperste brokken van Farmfood. Dit at ze goed, maar haar vacht werd er dof van en ze had ook last van boeren en winderigheid. Ook ging haar vacht en adem enorm stinken.

We zijn dus overgestapt op een andere, krokante brok (real nature junior). Dit at ze de eerste dagen goed, maar al snel wou ze het niet meer. Ook kreeg ze hier enorme jeuk van.
Via een proefpakket Edgard & Cooper geprobeerd, maar daar wou ze niets van weten.
Uiteindelijk zijn we bij Grandorf terecht gekomen, door aanraden van de dierenwinkel. Dit heeft ze 3 maanden redelijk goed gegeten (wel steeds lang laten staan, soms wel 2 dagen niet eten en precies met lange tanden haar brokken opeten). Hier doet ze het goed op qua vacht (blinkt mooi, ze heeft geen jeuk en ze ruikt lekker).
Het jammere is dat Oona deze brok niet van harte lijkt te eten. We hebben al van alles geprobeerd: zalmolie, warm water, cottage cheese, mengen met wat natvoer (dan vist ze het natvoer er gewoon uit), ...

Daarom ben ik op zoek naar een brok die ze wel heel graag eet, waar ik ook trainingen mee kan doen eventueel (want nu wil ze de brok niet als beloning aannemen).

Doordat ze Farmfood zo graag at, ben ik weer in de richting van koudgeperste brokken aan het zoeken. Maar doordat ze op Farmfood zo slecht reageerde heb ik toch wat schrik om weer over te stappen.
Een voordeel van de koudgeperste brok is dat ze wat zachter zijn, wat Oona lijkt te prefereren. Ook wil ik graag gaan combineren met vers vlees en hier lijkt de koudgeperste brok ook een voordeel te hebben.

Ik wou hier dus eens vragen wat de ervaringen waren met koudgeperste brokken.
En welk merk jullie dan zouden aanraden (en waarom).

Alvast bedankt voor de reacties!

Vele groetjes,
Jente & Oona

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Een brok waarop de hond het goed op doet is de beste brok die je je hond kan voeren, er zijn zoveel merken, waarvan de ene hond het heerlijk vind en de ander die niet moet....kijk eens of je van je dierenwinkel proefzakjes kan krijgen, wel een volledig voer...hier wordt vlees gegeven, en daar doet mijn hond het uitstekend op....

honden page profiel DagmarDagmar

Ook met brokken zou ik variëren, dus van diverse merken smaken en merken kleine zakjes nemen en die dan gaan afwisselen. 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Je kunt een beetje sleutelen aan varia van flavour maar als ze er jeuk van krijgt? Probeer iig 1 eiwit aan te houden. Dat kan in vorm van bouillon, beetje gekookt, rauw ect als het maar hetzelfde eiwit blijft. 8 tot 10 weken aanhouden daarna kun je uitsluiten. Kan ook heel goed zijn dat je hond last heeft van leishmania maar kan niet adviseren een DA ervoor.

 

Het verschil tussen krokant of geprest? Stop het in een bakje water overnacht. Dan zie je letterlijk het verschil hp-wink. Geperst is letterlijk meer vulling gevoel. In beide zit hetzelfde aan goede voedingsstoffen die opgenomen worden.

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Platinum, met smaak garantie, Duits bedrijf, semi moist, dus iets vochtig. Maar praktisch iedere hond vindt het lekker.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Darf vol, 3 smaken hebben ze, biologisch, ook fijn voor een buitenlandertje, en het zijn grote zakken en je hoeft niet heel veel te geven, lijkt duur, maar valt reuze mee, koudgeperst en mijn Spanjaard vind het heerlijk.

Maar... je hoort niet vaak dat een buitenlander kieskeurig is over eten, geef je niet te veel?

Kan, hoeft niet natuurlijk...

honden page profiel DD

honden foto van D

Remi heeft voor het eerst Darf Vol brokken, de 'original' of rund. Ze eet ze grager dan de brokken die ze hiervoor kreeg, maar verandering van spijs doet eten, dus ik weet niet of ze dit beter blijft eten tongue-out Ze heeft wel vaker gehad dat ze een brok een week of 2 goed at, en dan opeens ze weigerde of met lange tanden begon te eten.
Wat ik merk bij deze/koudgeperst is dat ze 'meer' poept. Eerst poepte ze 1 moment per dag (alleen tijdens de grote wandeling, dan wel meerdere keren tot 5x toe, ze markeert er mee...), nu minstens 2 momenten (tijdens de grote wandeling 2-3x, en tijdens het kleine rondje 's ochtends of 's avonds nog een keer). 

Ze at het in het begin iets minder dan haar krokante brok, na een paar dagen (even wennen?) at ze het beter. Wat ik ook merk is dat haar gal spugen nu ook anders is/gaat. Ze spuugt minstens 1x per maand wel gal, en waar dat eerst hele plassen waren, lijkt het nu minder gal, en lijkt ze soms wel misselijk maar dat ze minder snel overgeeft, of eventjes misselijk is maar helemaal niet overgeeft? Misselijk = overgeven eerst, en dat lijkt nu niet altijd het geval. Zo heeft ze tijdens de avondwandeling nu al 2x gras gegeten, wat eerst altijd betekende dat ze moest overgeven, wat ik soms kon voorkomen door haar extra lekker eten te geven (als ze misselijk is eet ze haar gewone brok niet, en soms ook geen lekkers meer, en met een lege maag gaf ze dan over), maar ze at gras, at amper/niet van haar brokjes, maar gaf niet over. Ze geeft overigens geen gal over omdat ze geen eten krijgt, maar omdat ze dan zelf vertikt deze te eten, en ik ga niets anders aanbieden, want dat vroeger gedaan, en toen werd ze alleen maar nog steeds kieskeuriger.

De Darf Vol brokken zak van 5kg zitten we nu over de helft van, ik ga kijken voor ook andere merken koudgeperst via zooplus denk ik, en ze afwisselen, en uiteindelijk dan ook weer eens krokant misschien, afhankelijk van hoe ze koudgeperst blijft eten en hoe haar ontlasting zal zijn. De andere smaken van Darf Vol vind ik redelijk aan de prijs, dus hou het alleen bij die original innocent misschien dat haar ontlasting minder zou zijn op de andere smaken. Ze heeft wel goede keutels, maar dus meer momenten dan eerst.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^