Penny geopereerd - Update 20-7 controle

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Hoi,

 

Ik had het in een ander topic al aangegeven maar Penny is vandaag geopereerd aan een bult op haar achterpoot. De bult leek erg klein en ik ging er vanuit dat het een lichte operatie zou worden, maar bleek dat totaal niet het geval. De bult was een stuk groter dan verwacht en de plek was heel erg moeilijk. Er was weinig huid om te hechten waardoor ze een behoorlijk grote wond heeft.

 

Na de operatie was ze snel wakker, maar ze leunt niet op de geopereerde poot en mag de komende dagen helemaal niets. Ze mag niet lopen, enkel poepen en plassen in de tuin. Ik heb haar daarom direct vanuit de auto naar haar bench gebracht en haar er ook nog niet uit gehaald. De komende nachten blijf ik bij haar om haar in de gaten te houden. Ze zit nu nog niet aan de wond (heeft er wel zichtbaar veel last van) maar mocht ze dat wel doen krijgt ze een muilkorf om. Die heeft ze voor de operatie ook de hele dag gedragen zodat ze in de tuin niets kon eten en dat was totaal geen probleem.

 

Ze heeft al een handje voer met rijst op en dat ging er goed in, drinken heb ik haar nog niet zien doen.

 

Omdat dit voor mij helemaal nieuw is en ik totaal geen ervaring heb met operaties heb ik dit topic geopend zodat ik vragen kan stellen. Eigenlijk heb ik nu meteen al een vraag. Ze piept echt constant, behalve als ze slaapt maar dat is kort. Is dit normaal? Is er nog iets waarmee ik haar kan helpen?

 

536751.jpg

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Piepen is normaal. Dat is de uitwerking van de narcose, ze heeft als het goed is flinke pijnstilling gehad dus pijn is het niet. Dit kan nog een paar uur aanhouden. Check ook zeker of ze het koud heeft. Ondanks de warmte nu kan een hond door de narcose moeite hebben met zichzelf warm houden.

Als ze wil drinken maar het lukt niet, kun je het eventueel ook geven met zo'n spuit als je die hebt. "Uitlaten" deed ik met een handdoek onder zijn buik zodat hij niet hoefde te lopen. 

 

Sterkte met het herstel. 

honden page profiel  Dutch Auti - Niet meer actief Dutch Auti - Niet meer actief 3 doggies

honden foto van  Dutch Auti - Niet meer actief

 

Pieperig kan zowel komen van dat ze toch wat meer pijnstilling nodig heeft. Maar normaal krijgen ze bij mij weten een prik met pijnstilling en start je de volgende dag zelf met pijnstilling geven?

Maar ook narcose doet veel en de stress de geur.  Ook als ze gaat trillen kan dat van de narcose komen. (Trillen in de zin van bibberen alsof ze het koud heeft)

 

Verwen haar en maak het comfortabel. En bij twijfel met de dierenarts overleggen. Ook als je denkt dat ze pijn heeft.

 

 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Ach, het zieltjes, Hopelijk voelt ze zich gauw beter! 

Het piepen  kan van de verdoving komen. Ik zou er idd bijblijven en haar geruststellen wanneer nodig. 

 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Och... Veel sterkte met het herstel, hopelijk knapt ze snel op hp-heart

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Bedankt iedereen!

 

Ze heeft veel pijnstilling gehad bij de dierenarts en mag om 23:30 weer een nieuwe dosis. De komende dagen krijgt ze ook nog pijnstillers en sowieso blijft ze metacam krijgen, die kreeg ze al vanwege de blessure. Ze heeft wel last van de wond, maar of het pijn is weet ik niet en dat klinkt als ik het zo lees ook niet zo waarschijnlijk. We moesten haar om 14:45 brengen en ik denk dat de operatie ook rond die tijd begon. De operatie was rond 17:30 afgelopen. Ik denk dat ze dan tot morgen sowieso wel een beetje pieperig blijft? Ze lijkt het verder niet koud te hebben, ze voelt niet koud en trilt ook niet.

Die tip van de handdoek gebruiken om te ondersteunen is goed, ze moet plassen maar vind het erg moeilijk. Net zat ik naast haar en toen hinkelde ze uit haar bench naar de deur. We hebben haar toen in de tuin gelaten maar daar deed ze niets anders dan rond hinkelen. Uiteindelijk hebben we haar dus maar weer naar binnen gebracht en nu ligt ze weer heel rustig in haar bench. Als ze straks weer aangeeft dat ze moet ga ik de handdoek gebruiken

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Zo dat is een behoorlijke snee.

Ik zelf had ondanks pijnstilling altijd behoorlijke pijn na een operatie.hp-cry

 

Ze zal zich sowieso niet lekker voelen.

Weten ze wat voor bult het was?

 

In iedergeval beterschaphp-thumbsup

 

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Veel sterkte met je liefje!

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Dat is een lelijke tegenvaller. 

Zorg dat ze voldoende pijnstilling krijgt.

Waarom is de wond niet ingepakt? Dat geeft toch meer kans op infectie?

Wanneer krijg je uitslag of het goed- of kwaadaardig is?

Een stressvolle tijd.

Ik hoop dat jullie beiden goed slapen; die rust hebben jullie hard nodig.

 

Sterkte en beterschap.

honden page profiel Dobber!Dobber! 3 doggies

honden foto van Dobber!

Dobber piepte de eerste dag na haar sterilisatie en melkklieroperatie ook wat. Ik schrok ook, want Dobber piept nooit en ze is heel hard voor zichzelf. Ik dacht eerst ook aan pijn, maar ze krijgen een behoorlijke pijnstiller en bij Dobber was het na een dag ook weer voorbij, volgens mij. 

 

Heel veel beterschap!

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

Ach ja. Die 1e en mogelijk 2e dag/nacht, zijn altijd vreselijk. Weet er alles van. Maar het word echt beter 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Bedankt weer voor de lieve reacties!

 

Wat voor bult het is weten we nog niet, hij is opgestuurd voor onderzoek dus we horen het over 1 tot 2 weken. De dierenarts ging er vanuit dat het niet kwaadaardig is, maar het kan wel dus daarom heeft ze om de bult heen ook veel weg gehaald.

Waarom de wond niet ingepakt is weet ik ook niet, maar ik vertrouw de dierenarts dus ga er vanuit dat dat wel goed komt. Kans op infectie is er volgens mij niet echt. Ik ben niet van plan haar de komende dagen buiten de tuin te laten. Slapen ga ik wel proberen, maar dat ligt aan wat zij doet en ik wil haar ook in de gaten houden :)

Penny piept altijd veel en kan het piepen ook heel lang volhouden als ze iets wil, dat ben ik dus wel gewend. Dit is alleen een andere manier van piepen, nu klinkt het echt zielig.

 

Over het plassen maken we ons wel zorgen, de laatste keer was denk ik rond 14:00. Ze moet wel maar doet het gewoon niet. Ik heb haar net de pijnstiller gegeven met een hoop water en een beetje zalmolie, hopelijk moet ze dan zo nodig dat ze niet anders meer kan. Hoe lang zou ze zonder plassen kunnen? Een handdoek werkt bij haar helaas niet, hebben we net geprobeerd en toen probeerde ze helemaal in paniek er overheen te stappen

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

Hopelijk is het niks ernstigs! Veel beterschap en sterkte!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Heel veel en snelle beterschap voor jouw Penny...

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Sterkte hoor, ik hoop dat je een goede nacht hebt gehad.  Penny moet even ervaren dat ze best nog plassen kan. Misschien dat ze een ongelukje in huis heeft, dat is op te ruimen.

Van harte beterschap en hou ons op de hoogte!

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Beterschap voor Penny en sterkte.

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Bedankt weer voor de reacties.

 

Ik heb vanacht elk uur in de regen met haar buiten gestaan omdat ze steeds ging piepen, maar ze heeft nog steeds niet geplast. We hebben gisteravond ook buiten de tuin en keer geprobeerd maar daar deed ze ook niets.

Aan het begin van de nacht had ze even erg veel pijn, heel erg piepen en kreunen en mij zo zielig aan kijken. Ik heb toen bij haar gezeten en haar geknuffeld en gerust gestelt, dat hielp gelukkig. Verder heeft ze ook veel geslapen.

 

Ze heeft net haar pijnstiller en antibiotica gehad met rijst en veel water. Zelf drinken doet ze niet. Op de poot steunen doet ze trouwens ook nog niet, die ontlast ze volledig

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Fijn dat ze veel geslapen heeft!

Ik herinner me dat Frøya ook vrij lang niet wilde drinken na een (kleine) ingreep onder narcose. Eten wilde ze wel redelijk goed, dus ik heb haar brokken toen in veel water geweekt zodat ze toch vocht binnen kreeg. Op het moment waarvan ik dacht: nu ga ik de DA bellen want ze drinkt nog steeds niet, hoorde ik geslurp.

Plassen deed ze ook een lange tijd niet, maar dat komt natuurlijk ook omdat er weinig gedronken werd.

Ook het piepen is herkenbaar trouwens. Dat was volgens mij meer van de narcose dan van de pijn.

 

Heel veel beterschap voor Penny in ieder geval! En je kan natuurlijk altijd je DA bellen als je je echt ergens zorgen om maakt hp-smile

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Ach wat sneu, en een zware nacht voor jullie ! 

hopelijk gaat het snel wat beter.

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Bedankt!

 

@Marlies: hoe lang duurde het bij jou voordat jouw hond ging drinken en plassen? Was er nog iets wat je deed om het te stimuleren (naast water bij het eten doen)?

 

Plassen en drinken heeft ze nog steeds niet gedaan, buiten de tuin doet ze ook niets. We hebben met de dierenarts overlegt en we moeten afwachten. We hebben geprobeerd het deurtje van de bench open te houden maar dat kan nog niet. Ze ging eerst op haar plaats liggen, maar ging daarna in vluchtmodus en probeerde zich te verstoppen frown De bench blijft voor nu dus dicht. Als ze probeert te lopen valt ze steeds om, ze zet haar poten nu ook heel raar neer. Ik vind het echt heel erg naar allemaal en wordt er erg bang van.

Het enige positieve is dat ze een stuk minder piept en het grootste deel van de dag rustig in haar bench ligt, wel wakker maar rustig.

honden page profiel maxmax 3 doggies

honden foto van max

veel beterschap!

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Bedankt!

 

De wond ziet er trouwens wel beter uit dan gisteren, veel minder rood. Blijft alleen vreemd om te zien dat de wond zo groot is terwijl het om een heel klein bultje ging die voor de operatie bijna niet meer te zien was

536761.jpg

 

Zo lag ze er vanochtend bij toen de pijnstillers nog moesten werken, toen ze eenmaal gingen werken ging ze slapen

536762.jpg

 

Dit was nadat ze even in de tuin was geweest, de pijnstillers waren toen aan het werken en je ziet duidelijk dat ze erg suf en moe is

536763.jpg

 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Ah arm ding... frown 

Goed dat ze veel slaapt, dat hebben ze nodig. Heeft ze ondertussen al wel weer geplast? 

Zo niet, plast ze normaal wel eens in de tuin? Link deed dat vanaf pup af aan al niet (niet aan geleerd) en vraag mij ten zeerste af of hij dat ooit wel zou doen bij zoiets.. Uiteindelijk natuurlijk wel als ze het niet meer kunnen ophouden..

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Dit is zo'n manier om de achterhand te ontlasten bij het lopen :  Hond Lift Ondersteuning Harnas Voor Aid Lifting Oudere Canine W ... Een erg duur ding, misschien dat je zelf iets kunt fabriceren.

Beterschap gewenst hoor voor Penny.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

"@Marlies: hoe lang duurde het bij jou voordat jouw hond ging drinken en plassen? Was er nog iets wat je deed om het te stimuleren (naast water bij het eten doen)?"

De dag na de operatie, laat in de middag dronk ze toen een klein beetje. Pas die dag daarna ging ze echt weer drinken. Volgens mij heeft ze toen ook die ochtend pas geplast (2 dagen na de operatie dus).

 

Ik heb het drinken niet echt gestimuleerd, alleen dus toevoegen aan het eten. Onze andere hond kon ik wat strenger toespreken als ze niet wilde eten of drinken, maar dat werkt bij Frøya alleen maar averechts, dus ik heb het maar zo gelaten.

Je zou eventueel wat kip kunnen koken in wat water en dit water dan (afgekoeld) geven, of wat karnemelk toevoegen o.i.d. zodat het wat interessanter is. Dat zou mijn stap twee geweest zijn hp-smile

 

Wel vervelend hoor voor je, je zou op dit soort momenten willen dat je ze dingen uit kunt leggen.

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Weer bedankt voor de reacties!

Ze heeft geplast!!! hp-shiny Uiteindelijk toch buiten en niet in de tuin, maar ik denk dat het vanaf nu wel makkelijker wordt. Het was wel moeilijk, ze bleef maar hijgend en paniekerig rond hinkelen. Ze heeft nu helaas weer meer pijn, we besloten nog even te wachten met de pijnstillers omdat ze nog zo ontspannen was en dat dan ook mocht van de dierenarts, maar achteraf waren we toch te laat.

Verder is ze trouwens ook weer een stuk alerter, 's middags hebben we haar nog even op haar plaats laten liggen en dat ging deze keer helemaal goed tot mijn moeder ging koken, toen wilde ze toch wel even bedelen. Net toen we even buiten waren en naar huis liepen (Penny opgetild) blafte ze ook naar een andere hond. 

Drinken doet ze nog steeds niet, maar ik geeft nu meerdere keren per dag een bakje met brokjes of snoepjes in water. Ik denk dat ze dus genoeg binnen krijgt.

 

@Jantien: Ik heb geprobeerd een handdoek op die manier onder haar te houden maar dat wil ze niet, dan probeert ze er uit te komen. Het was eigenlijk het plan dat ze haar Ruffwear tuig met handvat zou dragen zodat we haar zo kunnen ondersteunen, maar elke keer dat om doen is ook niet fijn dus nu gebruiken we de halsband en houden we haar eventueel onder haar buik vast

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Ach gos  beterschap hoor ,

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui 3 doggies

honden foto van Britt & Maui

Beterschap met Penny! 

Als ze niet wilt drinken is het misschien een idee om met een natte theedoek of spuitje haar bek aan de binnenkant een beetje vochtig te maken dan krijgt ze niet zo’n droge mond? 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Super dat is alweer een hele opluchting!

En wbt pijnstillers kan je gerust de eerste dagen gewoon op tijd geven hoor, als ze pijn hebben is het ook zo sneu... Niet te snel willen afbouwen.

honden page profiel pienpien 3 doggies

honden foto van pien

Dat is een serieuze wond surprised dus niet zo raar dat ze uit haar doen is.
Gelukkig inmiddels geplast en weer wat alerter.
Heel veel beterschap!

pagina 1 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: Wat kan het zijn?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^