Penny geopereerd - Update 20-7 controle

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

" Fijn dat het beter gaat! 
 
Oh en geloof me, die kophuidplaten ga je ruiken hoor. Jeetje wat stinken die krengen  
Ik vind de kwaliteit bij pensstaafjes.nl heel goed als het gaat op die kophuidplaten.  "

Hahaha dit inderdaad hp-angel 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" @Fresta: ik zat inderdaad aan runderkophuid plaat te denken, volgens mij is dat ook nog wel veilig omdat ze daar niet zo makkelijk stukjes vanaf kan bijten. Weet je ook of er echt een geur/smaak aan zit? Penny vind die opgerolde buffelhuid botjes of witte botten van Farmfood echt helemaal niets omdat die geen geur/smaak hebben.
 
@Sheltieduo: Nee, dat wilde de dierenarts niet omdat er dan minder goed een korst kan vormen. Ik vind het zelf wel jammer want vooral buiten ben ik erg bang dat er iets in komt, maar ik vertrouw de dierenarts en ga er vanuit dat dit het beste is. Ik probeer haar nu zo veel mogelijk op gemaaid gras te laten lopen om het risico te verkleinen.
 
@Dutch Auti: Ik had jouw reactie nog niet gezien. Wat jij schrijft is precies waar ik ook moeite mee heb. Naast Penny heb ik eigenlijk niets anders te doen en nu merk ik hoe vervelend dat is. Ik verveel me momenteel elke dag en heb moeite met iets vinden wat ik kan doen. Normaal besteedde ik alleen al aan wandelen zo'n 3 uur per dag, soms zelfs langer. Nu ben ik al die tijd thuis.
Buiten de zomer maken we ook zulke lange wandelingen, daar zit geen verschil in. De zomer is alleen wel echt mijn (en waarschijnlijk ook Penny's) favoriete seizoen om te wandelen, lekker veel zwemmen, rollen en muizen zoeken in gemaaid gras, in de zon zitten en genieten van de natuur... Ik keek er heel erg naar uit en vooral omdat dit een hele simpele operatie zou zijn met korte hersteltijd is het soms moeilijk te accepteren dat dat allemaal even anders gaat dit jaar.
Ik weet dat er met aanpassingen uiteindelijk nog steeds heel veel mogelijk is, zeker met een fiets/wandelkar. Ik probeer daar ook vaak aan te denken, alle lange wandelingen en uitstapjes die we dan nog steeds gewoon kunnen doen.
 
---
 
Het gaat volgens mij wel goed. Er is vandaag geen vocht meer uit de wond gekomen en het ziet er droog uit. Het ziet er ook gewoon kleiner uit, maar ik vraag me nog steeds af of het wel zo snel kan gaan.
Wat minder goed gaat is het wandelen. Constant langzaam moeten lopen vind ze afschuwelijk en ik heb het idee dat het haar ook niet goed doet. Sinds we haar zo tegen houden vind ik haar een stuk stijver lopen, misschien zelfs een beetje mank. Ze gaat nu steeds in telgang omdat dat sneller gaat dan lopen maar minder snel is dan draven en dat is totaal geen natuurlijke manier van lopen voor haar. Morgen zien we de dierenarts die haar heeft geopereerd weer en dan gaan we nog even vragen of dit echt zo nodig is. "

Het is achterhaald dat wonden aan de lucht moeten helen en er korst op moet komen. Kortst belemmert goede genezing. Ikzelf werk voor wondzorgfirma en geef opleidingen. Afdekken met niet inklevend compres bijvoorbeeld is toch beter. 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Goed om te weten dat runderkophuid zo stinkt, dan gaat Penny het zeker lekker vinden hp-smile Ik vraag me alleen af, ze is niet gewend om veel op iets te kauwen, ze krijgt normaal pensstaafjes en die eet ze heel snel op (met dus stikken als gevolg). Moet ik dan niet met iets beginnen wat makkelijker is? Bullepees schijnt wel harder te zijn dan pensstaaf maar minder lang mee te gaan dan runderkophuid, is dat niet beter? Bij runderkophuid staat soms ook de waarschuwing dat het niet geschikt is voor gulzige honden die snel eten.

 

@Kees: Ik was van plan alleen te wandelen, maar vond het moeilijk omdat het zo eenzaam klinkt. Ik ben inmiddels wel al een keer gaan wandelen met mijn zus en heb toen ook besloten het ook gewoon alleen te doen. Ik merkte toen namelijk dat ik het wel echt heb gemist. Ik ben alleen nu een beetje ziek dus de komende dagen blijf ik nog binnen, maar daarna wil ik echt elke dag weer een flinke wandeling te maken

 

@Britt: hoe groot zijn die van Pensstaafjes.nl? Ik was sowieso van plan daar te bestellen maar Penny is best klein en ik weet niet of die te groot zijn voor haar. Er staat ook bij dat het geschikt is voor grote, sterke honden en daar valt zij niet onder

 

@Sheltieduo: Interessant, bedankt voor de uitleg. Mijn moeder heeft het met de dierenarts besproken maar die vond het wel beter als het gewoon in de lucht ging helen. Helaas kon ik niet mee omdat ik me niet lekker voel want anders had ik er over door gevraagd, maar voor nu is het nog steeds open. Het ziet er trouwens wel weer beter uit, het gaat echt elke dag een beetje beter

 

----

 

We zijn naar de dierenarts geweest en de hechtingen zijn verwijderd. De dierenarts is heel erg tevreden, alles ziet er goed uit. De wond zag er ook goed uit en ze was er van overtuigd dat het binnen twee weken dicht is, dat is heel fijn. We mogen van de dierenarts het wandelen nu ook al opbouwen en Penny mag gewoon in haar eigen tempo lopen. Het opbouwen blijven we alleen voorzichtig mee, we willen dat het echt zo snel mogelijk dicht gaat. Ik denk dat we het voor nu houden op 3x per dag een rondje door het dorp.

Mijn moeder heeft ook nog even gesproken over de tumor en verder onderzoek. De dierenarts raad het af omdat de kans dat er nog iets gevonden wordt echt heel erg klein is. Over twee weken hebben we nog een controle en dan vraag ik er nog een keer over voor de zekerheid, maar ik heb er nu ook wel vertrouwen in dat het gewoon goed is.

 

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui 3 doggies

honden foto van Britt & Maui

534899.jpg

Best groot. Maar dat zorgt er juist voor dat ze er rustig aan mee doen en het niet naar binnen proppen. In het begin is het een beetje hard maar het wordt vrij snel zacht door hun speeksel. Ik vind het het mooiste kauwmateriaal wat er is en denk dat het zeker geschikt is voor Penny, juist omdat ze hier niet in kan stikken. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Bullepees is maar kort, daar verslikken ze zich sneller in. Je kunt voor lange stukken runderkophuid gaan, dan kun je t lastste stuk eventueel ruilen. Of een grote plaat, daar doen ze lang mer.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Eens met Britt, en ze weet echt wel wat ze ermee moet hoor hp-shiny

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Oké, klinkt goed! Als ik pensstaafjes ga bestellen koop ik er ook meteen zo'n runderkophuid plaat bij

 

Penny heeft nu wel weer soms een beetje pijn, door het verwijderen van de hechtingen zitten er allemaal hele kleine wondjes en dat voelt natuurlijk erg vervelend. Ze is wel weer blij dat ze met wandelen weer op haar eigen tempo mag lopen en ze was ook héél blij toen ik 's avonds even kort met haar ging trainen.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Wat fijn dat zorgt ook weer voor afleiding. Kan ze er wel een beetje vanaf blijven op de rust momenten?

 

En gewoon even nieuwsgierigheid van mijn kant hoor, wat train je nu met haar? Mag ze alles alweer?

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

" Wat fijn dat zorgt ook weer voor afleiding. Kan ze er wel een beetje vanaf blijven op de rust momenten?
 
En gewoon even nieuwsgierigheid van mijn kant hoor, wat train je nu met haar? Mag ze alles alweer? "

Ze wil er wel regelmatig aan zitten. Als ze eenmaal rustig ligt vergeet ze het maar vooral als ze net gaat liggen zie je haar regelmatig met haar kop richting de wond gaat. Ze weet ook heel goed wanneer ze geen kap of korf om heeft want dan zit ze er direct aan. Ze draagt momenteel ook echt de hele dag en nacht haar muilkorf.

 

Gisteren heb ik ook even heel kort met haar getraind maar toen moest ik stoppen omdat ze te druk werd, dat waren verschillende trucjes.

Vandaag heb ik meer getraind op gehoorzaamheid want dan blijft ze rustiger. Dus perfect mee lopen aan de riem (doet ze eigenlijk al, maar het meedraaien als ik een andere kant op ga vind ze moeilijk), focus tijdens het naast lopen en halsband geven als ze hem draagt (dus nek ter hoogte van halsband tegen mijn hand aan duwen zodat ik hem kan pakken).

 

Met trainen ben ik verder heel erg voorzichtig. Van de dierenarts mag ze nu wel weer meer, maar heel veel vind ik nog niet verstandig. Ik doe geen commando's waarbij er te veel spanning op de achterpoten kan komen (dus bijv. geen poten geven, niet op achterpoten staan, niet hele snelle draai bewegingen), geen commando's waarbij ze kan gaan rennen, geen commando's waar ze te druk van wordt en ik probeer haar zo min mogelijk te laten zitten.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Verstandig om nog rustig aan te doen, sowieso zal het allemaal nog wel gevoelig zijn voor haar. Honden zijn bikkels.

 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Gevoelig is het zeker, ik vind haar ook nog niet zo lekker lopen maar daar waarschuwde de dierenarts ook voor. Hopelijk verbeterd dat ook snel

 

De wond ziet er nog steeds goed uit. Er zat vandaag wel een klein stukje gras in dus ik moet daar toch beter opletten. Gelukkig was het heel makkelijk weg te halen, maar als ik het niet direct na het wandelen had ontdekt was het misschien moeilijker geweest

 

Zo ziet het er nu uit zonder de hechtingen. De huid is een beetje vies maar dat komt door wondzalf

537331.jpg537332.jpg

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Tot zo ver ik kan zien ziet het weefsel in de wonde rood. Wil zeggen dat het aan het granuleren is, dit is een goed teken! 

honden page profiel ZelmoZelmo 3 doggies

honden foto van Zelmo

" Gevoelig is het zeker, ik vind haar ook nog niet zo lekker lopen maar daar waarschuwde de dierenarts ook voor. Hopelijk verbeterd dat ook snel
 
De wond ziet er nog steeds goed uit. Er zat vandaag wel een klein stukje gras in dus ik moet daar toch beter opletten. Gelukkig was het heel makkelijk weg te halen, maar als ik het niet direct na het wandelen had ontdekt was het misschien moeilijker geweest
 
Zo ziet het er nu uit zonder de hechtingen. De huid is een beetje vies maar dat komt door wondzalf "

Ziet er goed uit toch.

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.Nadine Lilly,Queenie. R.i.p. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.

Nog veel beterschap voor penny

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Gisteren was het inderdaad heel rood, goed om te lezen dat dat zo positief is.

 

Vandaag ziet het er minder rood uit, maar het lijkt wel elke dag minder diep te worden.

Zo ziet het er nu uit:

537377.jpg

Het is nu wel heel vochtig, er komt volgens mij niet echt vocht uit maar er zit wel vocht in. Is dat normaal?

537378.jpg

 

Vandaag trouwens 3x een rondje gelopen van ongeveer 1,5 km. Ze vond het fijn, maar loopt niet echt goed. Ze lijkt soms een beetje mank en verder heel stijf. Langer kan ze ook niet aan en daar schrik ik best van. Ik weet niet zo goed of dat nog aan de wond ligt, of aan verminderde conditie/spieren door lange periode rust. Dat laatste hoop ik in ieder geval niet.

Verder kan ze wel alles, ze heeft vandaag voor het eerst weer 2x op de bank gesprongen (mag niet natuurlijk) en sprong na de middagwandeling tegen de deur aan.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik vind 3 x 1.5 km best veel.

 

De foto van de wond zou ik naar de da sturen als je er onzeker over bent. Ik vind t er niet heel tof uitzien maar ben geen da.

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

De komende dagen ga ik ook weer minder lopen. Van de dierenarts mochten we opbouwen en omdat het met de wond goed lijkt te gaan ging ik vandaag 3x zo'n rondje lopen. Normaal doe ik er 2 met daarbij nog een keer naar de overkant van de straat.

 

Als het er morgen nog zo uit ziet ga ik inderdaad even met de dierenarts contact opnemen. Het wordt nu ongeveer 1x per dag ontsmet als ze langs hoog gras heeft gelopen en verder lopen we veel door het dorp, er kan dus niet zo makkelijk vuil in komen.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" De komende dagen ga ik ook weer minder lopen. Van de dierenarts mochten we opbouwen en omdat het met de wond goed lijkt te gaan ging ik vandaag 3x zo'n rondje lopen. Normaal doe ik er 2 met daarbij nog een keer naar de overkant van de straat.
 
Als het er morgen nog zo uit ziet ga ik inderdaad even met de dierenarts contact opnemen. Het wordt nu ongeveer 1x per dag ontsmet als ze langs hoog gras heeft gelopen en verder lopen we veel door het dorp, er kan dus niet zo makkelijk vuil in komen. "

Ik zou even terug gaan naar 1 x een wat grotere ronde en verder lekker dichtbij. Beweging is goed maar alles met mate. Dan kun je straks weer wat verder.

honden page profiel *** Wienske & Djangie ****** Wienske & Djangie *** 3 doggies

honden foto van *** Wienske & Djangie ***

" Gisteren was het inderdaad heel rood, goed om te lezen dat dat zo positief is.
 
Vandaag ziet het er minder rood uit, maar het lijkt wel elke dag minder diep te worden.
Zo ziet het er nu uit:

Het is nu wel heel vochtig, er komt volgens mij niet echt vocht uit maar er zit wel vocht in. Is dat normaal?

 
Vandaag trouwens 3x een rondje gelopen van ongeveer 1,5 km. Ze vond het fijn, maar loopt niet echt goed. Ze lijkt soms een beetje mank en verder heel stijf. Langer kan ze ook niet aan en daar schrik ik best van. Ik weet niet zo goed of dat nog aan de wond ligt, of aan verminderde conditie/spieren door lange periode rust. Dat laatste hoop ik in ieder geval niet.
Verder kan ze wel alles, ze heeft vandaag voor het eerst weer 2x op de bank gesprongen (mag niet natuurlijk) en sprong na de middagwandeling tegen de deur aan. "

Ik snap niet zo goed waar je zo van schrikt...Penny is nog niet zo lang geleden geopereerd, je kunt niet verwachten dat ze nu als vanouds weer meteen rondhuppelt. Als het aan de spieren of conditie ligt kun je dat toch weer opbouwen! 
Voor de rest ben ik het eens met Kees, ik zou ook contact opnemen met de da. Vind de wond er ook niet goed uit zien. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Ik snap niet zo goed waar je zo van schrikt...Penny is nog niet zo lang geleden geopereerd, je kunt niet verwachten dat ze nu als vanouds weer meteen rondhuppelt. Als het aan de spieren of conditie ligt kun je dat toch weer opbouwen! Voor de rest ben ik het eens met Kees, ik zou ook contact opnemen met de da. Vind de wond er ook niet goed uit zien.  "

Denk dat je zelf een jaap hebt van knie tot heup, en je gaat te veel wandelen, ook al is het leuk, dat is pijnlijk en de wond trekt, helemaal niet fijn.

Ik ben het met Kees eens, je gaat echt te snel, je zou gewoon even plassen en weer terug moeten, je doet het voor haar heh, dan ga je maar alleen wandelen. Hou dat nou eens 3 weken vol, ze is net geopereerd.

Ik vind de huis ook rood, misschien dat die zalf gaat irriteren, ik bedoel dan niet de wond maar de huis waar zalf op zit, ziet er rood uit. De wond lijkt juist geïrriteerd.

 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Oké, dan ga ik de komende tijd weer nog minder met haar lopen. Ik doe het inderdaad voor haar, ook dat iets langer lopen. De dierenarts gaf ook aan dat dat kon (is de dierenarts die haar heeft geopereerd) dus ik ging er vanuit dat het goed was.

De huid ziet er niet rood uit, dat komt waarschijnlijk door de foto. De wond is ook niet rood, maar dus wel heel vochtig. Ik zie nu dat als Penny ligt er ook toch wat vocht achterblijft op haar kussen. Ik ga daar morgen inderdaad even de dierenarts voor bellen.

Ze krijgt trouwens momenteel nog steeds antbiotica vanwege de wond, daar hebben we laatst ook weer een pakje van gekregen om wat langer door te gaan. Verder probeer ik de wond echt zo goed mogelijk te beschermen, als het regent draagt ze een jas en ze heeft constant de muilkorf om.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Smeer je iets op die wonde? Wonde is nu idd aan het exuderen. Edit: exsuderen (autocorrectie hp-frusty)

Beste is wel vocht onder controle te houden want een te vochtige wonde kan er voor zorgen dat wonde groter wordt. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Smeer je iets op die wonde? Wonde is nu idd aan het exuderen. Beste is wel vocht onder controle te houden want een te vochtige wonde kan er voor zorgen dat wonde groter wordt.  "

exuderen? slijten? eeeuh ik weet niet?

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Oké, dan ga ik de komende tijd weer nog minder met haar lopen. Ik doe het inderdaad voor haar, ook dat iets langer lopen. De dierenarts gaf ook aan dat dat kon (is de dierenarts die haar heeft geopereerd) dus ik ging er vanuit dat het goed was.
De huid ziet er niet rood uit, dat komt waarschijnlijk door de foto. De wond is ook niet rood, maar dus wel heel vochtig. Ik (zie nu dat als Penny ligt er ook toch wat vocht achterblijft op haar kussen. Ik ga daar morgen inderdaad even de dierenarts voor bellen.
Ze krijgt trouwens momenteel nog steeds antbiotica vanwege de wond, daar hebben we laatst ook weer een pakje van gekregen om wat langer door te gaan. Verder probeer ik de wond echt zo goed mogelijk te beschermen, als het regent draagt ze een jas en ze heeft constant de muilkorf om. "

Ik ga nu iets geks zeggen, maar heb je wel eens over een sportschool nagedacht? Voor jezelf dan he. Ik krijg al langer t gevoel dat je Penny onbewust gebruikt voor je eigen behoeftes. Zo lang zij daar niet onder lijdt is daar niks mis mee, maar t begint nu een beetje te schuren, lijkt t.

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

@Sheltieduo: Ik mocht er van de dierenarts geen zalf op doen. Kan je uitleggen wat het exuderen doet, waar dat door komt en hoe ik het kan voorkomen? Hoe kan ik het vocht onder controle houden? Eerder deed ik er zachtjes een keer een punt van een keukenpapiertje aan zodat het werd opgezogen maar ik weet niet of dat een goede manier is

 

@Kees: Ik snap dat het zo overkomt, maar ik denk niet dat het zo is. Wandelen kan ik alleen en als ik dat echt wil (en ook weer kan want ik ben nu niet helemaal fit) doe ik dat.

Voor Penny vind ik het belangrijk dat ze uiteindelijk weer goed kan bewegen, niet voor mezelf maar wel voor haar want ik weet hoeveel ze geniet van die lange wandelingen en ik weet ook hoe belangrijk het is dat ze in goede conditie blijft. Op de heupfoto's was niet veel artrose te zien, maar wel een heupkop die heel erg ondiep in de kom zat. Ik ben heel erg bang dat door te weinig beweging/spieren dat uiteindelijk voor veel problemen gaat zorgen, zeker omdat dat de poot is die geopereerd is. Dit is eigenlijk de enige reden dat ik misschien te snel ga.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" @Sheltieduo: Ik mocht er van de dierenarts geen zalf op doen. Kan je uitleggen wat het exuderen doet, waar dat door komt en hoe ik het kan voorkomen? Hoe kan ik het vocht onder controle houden? Eerder deed ik er zachtjes een keer een punt van een keukenpapiertje aan zodat het werd opgezogen maar ik weet niet of dat een goede manier is
 
@Kees: Ik snap dat het zo overkomt, maar ik denk niet dat het zo is. Wandelen kan ik alleen en als ik dat echt wil (en ook weer kan want ik ben nu niet helemaal fit) doe ik dat.
Voor Penny vind ik het belangrijk dat ze uiteindelijk weer goed kan bewegen, niet voor mezelf maar wel voor haar want ik weet hoeveel ze geniet van die lange wandelingen en ik weet ook hoe belangrijk het is dat ze in goede conditie blijft. Op de heupfoto's was niet veel artrose te zien, maar wel een heupkop die heel erg ondiep in de kom zat. Ik ben heel erg bang dat door te weinig beweging/spieren dat uiteindelijk voor veel problemen gaat zorgen, zeker omdat dat de poot is die geopereerd is. Dit is eigenlijk de enige reden dat ik misschien te snel ga. "

Als Penny nog fit genoeg is, en het is algemeen bekend als je even minder beweegt dat je spieren minder worden, maar dat moet je heel langzaam opbouwen, net zoals bij mensen, om de dag rust nemen dus minder wandelen, dan groeien de spieren beter, en zo langzaam aan wat meer,

3 keer 1 1/5 km lijkt niet veel, maar met zo grote snee is dat veel te veel, in mijn overtuiging, zeker omdat het nog niet helemaal dicht is.

En volgens mij , dat met dat keukenpapier is niet goed.

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Ik denk dat het ook een moment opname was, net was het een stuk minder vochtig. Ik ga morgen sowieso even de dierenarts bellen, maar nu lijkt het weer op hoe het gisteren was, alleen dan iets minder diep

 

@Yooop: 3x 1,5km is inderdaad te veel geweest als ik er zo over na denk, dat ga ik de komende tijd ook nog even niet doen. Ik denk dan dat ik als de wond dicht is maar weer ga opbouwen. Dat met dat keukenpapier was niet direct op de wond, maar meer er naast omdat daar veel vocht zat. Ik noemde het vooral als een voorbeeld, maar weet zelf ook dat het niet het juiste materiaal is om een wond mee schoon te maken.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Exsudaat is wondvocht en of ontstekingsvocht.

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui 3 doggies

honden foto van Britt & Maui

Ik denk dat je het gewoon heel graag goed wilt doen en Penny het beste wilt geven. Maar je moet haar echt even voor zichzelf beschermen nu.. 

Had je dat kauwmateriaal al besteld? 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

" Ik denk dat het ook een moment opname was, net was het een stuk minder vochtig. Ik ga morgen sowieso even de dierenarts bellen, maar nu lijkt het weer op hoe het gisteren was, alleen dan iets minder diep
 
@Yooop: 3x 1,5km is inderdaad te veel geweest als ik er zo over na denk, dat ga ik de komende tijd ook nog even niet doen. Ik denk dan dat ik als de wond dicht is maar weer ga opbouwen. Dat met dat keukenpapier was niet direct op de wond, maar meer er naast omdat daar veel vocht zat. Ik noemde het vooral als een voorbeeld, maar weet zelf ook dat het niet het juiste materiaal is om een wond mee schoon te maken. "

Als je het wilt weghalen kan je er het beste steriele gaasjes voor gebruiken (heeft kruidvat oid ook gewoon). Maar ik zou ook even contact opnemen want dit is erg veel vocht op de laatste foto. Verder vind ik de wond wbt kleur er nog wel mooi uitzien (hoeverre je dat vanaf een foto kan beoordelen hp-wink)

pagina 5 van 6 12 3 4 56
Volgende forumvraag: Wat kan het zijn?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^