Penny geopereerd - Update 20-7 controle

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

" Ik denk niet dat ze is vergeten hoe ze haar poot moet gebruiken, dan onderschat je een hond wel erg.
Maar je hebt gelijk misschien wat betreft luchten van de wond, Toen Faro gewond was mochten we er ook geen verband of zo om heen doen, maar dat was ook een hele andere wond (bijtwond), ik zou daar even voor bellen, zo gedaan toch?
Ik zou die pijnstillers ook nog niet laten, misschien een halve geven, de wond is flink, en ze staat er waarschijnlijk niet op omdat het nog pijnlijk is, of het trekt, door de hechtingen.
Verder vind ik dat je goed bezig bent, je zorgt heel goed voor haar, mag ook wel gezegd worden.
  "

Ik onderschat haar helemaal niet, het was ook niet echt serieus bedoelt (al heb ik wel vaker gelezen dat het gebeurt, dus het kan wel). Bellen doen we nu elke dag wel om iets te vragen, dat is dus inderdaad geen probleem. Morgen gaan we vragen of er iets over haar poot heen kan want dan kunnen we ook doorgeven dat ze haar poot nog maar heel weinig belast (moesten we maandag laten weten). Verder hoop ik dat de kappen maandag binnen zijn en dat dat voldoende werkt.

De pijnstillers liet ik vanacht zitten omdat ze diep in slaap was en daarvoor ruim een uur lag te piepen. Ze was eindelijk rustig en ik wilde dat niet verstoren. Overdag krijgt ze ze nog steeds volgens het schema, tegen de pijn maar ook om haar rustig te houden. Van de dierenarts hoefde we niet heel streng het schema te volgen en konden we er soms ook wat langer tussen laten. Een halve gaat trouwens niet, het zijn echt hele kleine pilletjes.

Ze verdient de beste zorg en die wil ik haar ook geven. Misschien zijn sommige dingen wat overdreven (zoals 's nachts de wekker zetten om te controleren), maar ik denk dat je beter te voorzichting kan zijn dan te makkelijk. Daarnaast verdient ze het ook gewoon hp-heart

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Heel goed bezig! En ook fijn dat je alsnog een comfy cone hebt besteld, hopelijk past er 1 goed van hp-smile

Denk dat ze niet loopt omdat ze er dan toch nog pijn aan beleefd dus zeker nog de pijnstillers geven maar ik lees dat je dat ook doet, dus fijn voor haar hp-thumbsup Als ik het mij goed herinner belt ze hem al wel iets bij het plassen oid? Dat is al mooie vooruitgang. Wanneer krijg je eigenlijk de uitslag? 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Ik onderschat haar helemaal niet, het was ook niet echt serieus bedoelt (al heb ik wel vaker gelezen dat het gebeurt, dus het kan wel). Bellen doen we nu elke dag wel om iets te vragen, dat is dus inderdaad geen probleem. Morgen gaan we vragen of er iets over haar poot heen kan want dan kunnen we ook doorgeven dat ze haar poot nog maar heel weinig belast (moesten we maandag laten weten). Verder hoop ik dat de kappen maandag binnen zijn en dat dat voldoende werkt.
De pijnstillers liet ik vanacht zitten omdat ze diep in slaap was en daarvoor ruim een uur lag te piepen. Ze was eindelijk rustig en ik wilde dat niet verstoren. Overdag krijgt ze ze nog steeds volgens het schema, tegen de pijn maar ook om haar rustig te houden. Van de dierenarts hoefde we niet heel streng het schema te volgen en konden we er soms ook wat langer tussen laten. Een halve gaat trouwens niet, het zijn echt hele kleine pilletjes.
Ze verdient de beste zorg en die wil ik haar ook geven. Misschien zijn sommige dingen wat overdreven (zoals 's nachts de wekker zetten om te controleren), maar ik denk dat je beter te voorzichting kan zijn dan te makkelijk. Daarnaast verdient ze het ook gewoon "

Ik vind het niet overdreven, ik zou het ook zo doen, maar niet iedereen doet dat.

 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

De comfy cones zijn binnen en de medium maat past goed. Ze vind het helemaal niet leuk, maar gaat er wel rustig mee liggen en blijft niet piepen zoals wat ze met de muilkorf doet. Ze probeerde net bij de wond te komen maar dat kan ze niet meer, het helpt dus goed hp-smile

 

536844.jpg

536843.jpg

536842.jpg

 

@Fresta: met plassen belast ze hem meestal wel, met poepen niet. Als ze stilstaat laat ze hem nu vaak op de grond rusten en soms zet ze hem tijdens het lopen een paar keer neer. Er is dus wel verbetering, maar het gaat heel langzaam. Ik probeer het te stimuleren door haar eten niet meer in de bench te geven maar haar te laten staan en ook door haar in de tuin wat meer rond te laten lopen.

Wanneer we de uitslag hebben weten we nog niet. Afgelopen vrijdag tijdens de controle werd gezegd dat we het over ongeveer 10 dagen wisten. Ik vind het erg spannend, maar vraag me ook af of de kans dat het kwaadaardig is niet klein is. De bult zat er maar kort en zag er niet vreemd uit. Ze had ook geen klachten en op de röntgefoto's was niets te zien. Volgens mij is dat allemaal wel positief.

 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Haha die laatste foto, ze kan net om het hoekje kijken hp-heart  Fijn dat die past!

 

Goed bezig hoor hp-thumbsup En afwachten en duimen dan inderdaad maar.. 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

@Fresta: bedankt. Ze kan inderdaad net om het hoekje kijken, moet ook wel want haar kop bewegen met de kap vind ze nog erg raar. Ik moet toegeven dat ik er soms ook best wel hard om moet lachen als ze mij weer zo raar aan kijkt met haar kop zo hoog mogelijk zodat ze er overheen kan kijken.

 

Ze gaat nu echt snel vooruit. Haar poot gebruikte ze vandaag een stuk meer dan gisteren, als ze stil stond leunde hij meestal op de grond en ook tijdens lopen zette ze hem regelmatig lichtjes neer. Toen ze iemand zag die ze erg leuk vond leunde ze er zelfs even volledig op. Ook was ze vandaag erg vrolijk, ze wilde spelen met een zak snoepjes en had heel veel plezier tijdens een hele korte fotoshoot in de tuin (waarbij ze natuurlijk heel veel in het gras lag). Ze begint alleen in huis een beetje irritant te worden, echt constant zeuren en piepen om aandacht. Ze is mentaal duidelijk weer helemaal klaar voor wandelingen, maar moet fysiek nog een tijd wachten. Op de momenten dat ze buiten is reageert ze nu ook een stuk feller op de omgeving en vandaag viel ze voor het eerst weer flink uit. Vervelend, maar begrijpelijk en als ze weer meer kan zal dat hopelijk ook weer beter gaan.

Ze heeft trouwens net haar laatste pijnstiller gehad. Als weer last krijgt kunnen we meer vragen, maar ik denk niet dat dat nodig is. Ze doet het steeds beter en echte signalen van pijn heb ik al een tijdje niet gezien.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Super, goed nieuws!

Misschien (als je dat nog niet doet) kan je iets doen als de snuffelmat voor haar? Dat is mooi op 1 plek maar geeft haar koppie wel iets te doen.

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Het lopen ging vandaag echt super! Zodra ze buiten is belast ze de poot nu bij bijna elke stap en leunt er dan ook gewoon goed op. 'S middags in de tuin liep ze even zelfs zo goed dat ze ook nauwelijks mank liep.

Er zit alleen wel een nadeel aan. 'S middags zag ik dat de wond bij haar hiel een beetje open is gegaan. We hebben al met de dierenarts overlegt en die had het al verwacht omdat er op die plek heel veel spanning op staat. We hebben foto's gestuurd en de komende tijd moeten we het ontsmetten met water en betadine. Daarnaast gaan we nu om besmettingen of ontstekingen te voorkomen nog maar 2x per dag naar de overkant van de straat in plaats van 4+ keer. De rest doet ze in de tuin.

Ze heeft vandaag trouwens dus geen zware pijnstiller gehad (wel metacam), maar liet geen pijn of ongemak zien. Ze is nu juist weer minder aan het piepen omdat piepen een bijwerking van de pijnstiller is.

 

@Fresta: Snuffelmat is een goed idee en was ik ook van plan weer te gebruiken. Ik strooi nu wel al soms snoepjes in de tuin maar daar moet ze veel voor lopen. Ik geef haar nu ook weer soms de kong, maar daar kan ik niet te veel in doen want ze moet niet dik worden

honden page profiel MurphyMurphy 3 doggies

honden foto van Murphy

Hai Penny, klinkt goed allemaal, hoe gaat het nu met haar? 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Hoi, lief dat je het vraagt

 

Het gaat een beetje wisselend. Een paar dagen geleden ging het echt heel erg goed, ze belaste de poot echt constant, hinkelde zelfs in huis niet meer en had nergens last van. De volgende dag (woensdag) zagen we dat er een hechting los was geraakt bij haar hiel en de wond was duidelijk open. De volgende dag hebben we het laten hechten (wat trouwens echt super ging, normaal wordt ze helemaal gek bij de dierenarts maar nu bleef ze toen de hechtingen er in gingen heel rustig stil staan) en zijn de andere hechtingen gecontroleerd, alles zat goed en de dierenarts was erg tevreden over hoe het met haar ging.

Gisteren zag ik echter dat het nu bij haar knie een beetje open lijkt. Of het echt open is kunnen we niet zien (bij haar hiel was het echt een soort gat), maar er kwam steeds vocht uit en ze had er duidelijk heel veel last van. Ze ging die poot weer veel minder belasten, binnen sowieso niet meer en buiten nog maar heel weinig.

Vandaag zag het er weer een stuk beter uit en er is tot nu toe ook niet meer vocht uit gekomen. Net liep ze ook weer een stuk beter, buiten hinkelde ze nauwelijks.

 

We zijn nu sowieso weer terug gegaan naar zo min mogelijk bewegen. Overdag ligt ze in haar bench of op haar plaats, buiten lopen we tot ze haar behoeftes heeft gedaan en dan gaan we meteen terug. Verder draagt ze de hele dag door constant of een kap of een muilkorf. Dat is alleen wel moeilijk met de hitte momenteel, met name met de kap krijgt ze het echt heet. 's nachts moet ze ook nog steeds in haar bench en dat vind ik ook zielig, ze kan dan niet verkoeling zoeken maar haar er uit laten kan ook niet, dan gaat ze te veel rond lopen of op de bank. Zodra ze er weer beter op leunt verhuizen we allebei naar mijn slaapkamer zodat ze daar in mijn kamer los kan.

Verder zijn er natuurlijk ook positieve ontwikkelingen. Ze is echt weer zichzelf, vrolijk, héél blij als ze iets te eten krijgt en enthousiast als ik iets van haar vraag, ook al is het alleen maar even naar mij kijken.

 

Morgen hebben we de volgende controle, dan ga ik zeker bespreken dat ze nu weer slechter loopt.

 

 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Ik ben nu trouwens ook echt opzoek naar een fietskar. Als we met Penny naar buiten gaan moet er eerst iemand vooruit lopen om te controleren of er geen loslopende honden zijn, daarna is het nog steeds niet veilig en moet er constant opgelet worden. Ik heb daar geen zin meer in, zeker als we het lopen weer mogen opbouwen.

 

Mocht er dus nog iemand een fietskar hebben of iemand kennen met een fietskar die verkocht gaat worden wil ik het graag weten :)

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Doe het rustig aan!  Heb je voor een fietskar al op Marktplaats gekeken? 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

We zijn net terug van de controle en er is heel goed nieuws!! De tumor is een graad 2, maar zit tegen graad 1 aan en is dus nog niet kwaadaardig. Als we hem hadden laten zitten was hij waarschijnlijk wel kwaadaardig geworden dus ik ben heel erg blij dat hij nu weg is. Daarnaast is er nog meer goed nieuws, Penny's nierwaarden zijn nu een stuk lager en zelfs ook lager dan de nierwaarden die ze jaren geleden had. Het is nog steeds wat hoog voor een hond van haar gewicht, maar absoluut niet iets om ons zorgen om te maken. Het gaat dus helemaal goed komen!

De wond ziet er verder goed uit, die ene plek hadden ze juist open gehouden zodat de vocht er uit kwam maar het is nu dicht. Dat Penny niet kon lopen kwam door de nieuwe hechtingen op haar hiel, dat voelde waarschijnlijk niet zo fijn. Sinds gisteravond loopt ze weer heel goed en vanochtend is ze voor de eerste keer op 4 poten gaan draven. Haar huid is wel geïrriteerd maar daar hebben we nu honingzalf voor.

De hechtingen gaan er waarschijnlijk 6 juli uit en tot die tijd moet ze nog heel rustig doen, daarna kunnen we hopelijk de wandelingen weer opbouwen.

 

@Jantien: ik had er op marktplaats een gevonden, gebruikt maar ik goede conditie, perfect voor ons dus. Helaas was ik te laat met een berichtje plaatsen want nu is hij al gereserveerd. Ik hou marktplaats nog even in de gaten, maar als ik daar niets kan vinden wordt het een nieuwe. Alleen een beetje jammer dat doggyride geen tussenmaten heeft, alleen heel klein (past Penny door haar lange rug niet in) of heel groot..

honden page profiel PuckPuck 3 doggies

Wat fijn!! Wij hadden een paar maanden geleden een fietskar op marktplaats gezet, het was een heel fijn ding, maar Milly haatte hem echt verschrikkelijk erg hp-frusty ik hoop dat het het snel nog beter gaat met Penny!

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Wat een fijn nieuws om te lezen!!hp-thumbsup

honden page profiel  Dutch Auti - Niet meer actief Dutch Auti - Niet meer actief 3 doggies

honden foto van  Dutch Auti - Niet meer actief

Mooi op tijd bij geweest dus.

En genoeg reden om blij te zijn dat de arts wel ruim rondom heeft weggehaalt. Dat draagt nu toch bij aan extra zekerheid dat het allemaal goed is verder.

 

Een goed verder herstel toegewenst

honden page profiel Dobber!Dobber! 3 doggies

honden foto van Dobber!

Fijn dat het nog net goedaardig is. Wat een opluchting, hopelijk blijft het ook weg!

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Wat een goed nieuws allemaal zeg! Super! hp-thumbsup

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Fijn dat de uitslag goed is nu nog verder opknappen voor Penny.

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Bedankt voor de reacties! Het is ook een hele grote opluchting, al moet ik toegeven dat ik er soms nog wel erg over pieker en bang ben dat het misschien wel al uitgezaaid is of later problemen gaat opleveren. Om die reden wil ik misschien er wel voor kiezen om de tumor nog verder te laten onderzoeken, maar dat zal ik tijdens de volgende afspraak bespreken. De dierenarts was dus juist heel positief, gaf aan dat we mooi op tijd waren en dat Penny er waarschijnlijk nooit ziek van gaat worden, dat probeer ik ook zo veel mogelijk te onthouden.

 

Penny wordt verder elke dag actiever en vrolijker. Ze kwispelt heel veel en laat aan iedereen duidelijk merken dat ze heel blij is, echt alsof ze opgelucht is dat ze weer normaal kan lopen. Ze loopt nu ook steeds minder mank en kan heel goed draven. Sinds gisteravond speelt ze weer met speeltjes, maar dat gaat natuurlijk zo rustig mogelijk (eigenlijk doet ze niet meer dan er in bijten).

Het bij mij op mijn kamer lopen is helaas wat minder succesvol, nadat ze een tekening die op de grond lag had verpest door er op te liggen heeft ze tot ongeveer 02:00 piepend bij de deur gelegen. Ik twijfel dan ook of ik vannacht nog een keer moet proberen of dat ik gewoon tot 6 juli op de bank ga slapen.

 

@Dutch Auti: Er is inderdaad zo ruim mogelijk omheen gesneden, normaal probeert de dierenarts 3 cm er omheen weg te halen, maar door de locatie was dat onmogelijk en kon ze niet meer dan 1,5 cm eromheen weg halen. Bij de resultaten bleek echter dat er maar 6 mm omheen is gesneden, dat is ook voldoende want het is gewoon weg, maar dan zie je inderdaad maar hoe belangrijk het is.

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Het gaat steeds beter met haar! Ze is héél vrolijk en kan steeds een stukje verder lopen. In plaats van 3x per dag naar de overkant van de straat maken we nu 3x per dag een korte wandeling door het dorp. Dat houd ze goed vol en tijdens het lopen belast ze hem ook heel goed. Vandaag is de eerste keer dat ze de poot de hele dag heeft gebruikt en hem niet na het slapen omhoog heeft gehouden of heeft mank gelopen.

Ik moet haar nu ook steeds meer in de gaten houden of afremmen. Gisteravond stond ze plotseling halverwege de trap omdat ik eerst wat spullen op mijn kamer ging leggen en haar daarna pas zou ophalen. Tijdens wandelen of in huis trainen (met name bij voerdummy zoeken) wordt ze soms ook erg druk en moet ik ook oppassen dat ze geen gekke dingen gaat doen of gaat rennen (dat mag nog niet).

Ze is gelukkig ook minder met de hechtingen bezig, al heeft ze er een paar dagen geleden wel een paar uit gekregen. Op die plek is de wond mooi dicht maar zijn de hechtingen niet meer zichtbaar. Verder lijken de hechtingen ook steeds losser te zitten en er samen met de korsten een beetje uit te komen. Dat zal waarschijnlijk wel normaal zijn.

 

 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Wat fijn voor Penny dat ze zich beter voelt, en ook voor jou zal dat vast een hele opluchting zijn!

Geniet lekker van elkaar hp-heart

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Vanmorgen ging het nog heel erg goed. We hebben eindelijk weer een heel klein rondje door het recreatiegebied gelopen en daar hebben we allebei heel erg van genoten, het was echt heerlijk. Na de wandeling zag ik al dat de wond onder de korst een beetje open leek. De rest van de dag hebben we dus rustig aan gedaan maar helaas is de korst er nu af en is het toch weer echt open.

 

537218.jpg

537217.jpg

 

Natuurlijk gaan we morgen de dierenarts bellen, ik maak me best wel weer zorgen. Ik snap dat de huid nog niet helemaal dicht is als er een korst vanaf komt, maar dit vind ik er vreemd uit zien. Wat vinden jullie hiervan? De huid er omheen ziet er trouwens een beetje vies uit, maar dat komt door de creme die er steeds op gaat, die blijft in haar vacht plakken.

De komende dagen gaan we weer enkel naar de overkant van de straat zodat het beter kan genezen, echt zo jammer want ze heeft de wandelingen wel weer duidelijk nodig.

 

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Geen verstand van maar het ziet er open uit, maar mag je wel creme op hechtingen smeren?

Ik dacht dat hechtingen dan los konden gaan, ik weet het niet hoor..

Morgen inderdaad maar naar de dierenarts.

Ben je niet te snel aan het gaan?

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

" Geen verstand van maar het ziet er open uit, maar mag je wel creme op hechtingen smeren?
Ik dacht dat hechtingen dan los konden gaan, ik weet het niet hoor..
Morgen inderdaad maar naar de dierenarts.
Ben je niet te snel aan het gaan? "

De creme mag inderdaad niet op de hechtingen, ik smeer er ruim omheen. De huid was erg rood dus daarom was het nodig, maar dat gaat nu wel heel goed.

Ik weet niet of ik te snel ben gegaan, er is een korst afgevallen en of dat met lopen te maken heeft weet ik niet. Van de dierenarts mochten we ook wel een stukje verder omdat ze het zo goed belast. Vanaf nu ga ik haar in ieder geval wel weer veel rustiger houden, wordt moeilijk want ze kan weer alles en heeft geen pijn, maar het is niet anders

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Je gaat te snel, hou ze aan de lijn en alleen uit laten meer niet...en aan de lijn houden, niet draven dan spant ze de spieren, laat ze alleen snuffelen meer niet. De wond kan alleen genezen met voldoende rust, 17 juni is ze geopereerd....de huid er om heen was al strak schreef je...het heeft echt de tijd nodig dat de huid helemaal hersteld is en dicht blijft....

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Aan de (korte) lijn blijft ze sowieso, maar dan zal ik haar inderdaad nog korter uitlaten. Jammer want ze begint buiten soms erg vervelend te worden door gebrek aan beweging en ik maak me natuurlijk ook zorgen om haar spieren (wat natuurlijk niet de reden is dat ik meer ben gaan doen). Ik had niet verwacht dat het herstel zo langzaam zou gaan, maar ik heb ook nog nooit ervaring gehad met sowiets als dit.

 

Heeft iemand een idee van hoelang dit nog kan duren? Niet omdat ik zo graag weer wil wandelen maar gewoon omdat ik me zorgen maak.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Het zit natuurlijk op een rotplek waar de huid erg strak staat en snel open kan springen .

Dat kan best enkele weken aanlopen waarin je aan de lijn uit moet laten ,niet rennen  springen  enz .

Eigenlijk is het met zoiets  poepen piesen en naar binnen .tot de hechtingen eruit gaan ,vaak wordt dat bij zo'n wond om en om gedaan omdat de kans altijd groot is dat het open gaat ,en als alle hechtingen eruit zijn dan ook nog een aantal dagen rustig aan doen .

Succes !

honden page profiel ZelmoZelmo 3 doggies

honden foto van Zelmo

Ik zou niets met het hondje ondernemen totdat het echt veel en veel verder hersteld is. Nu wordt het ook (weer) heel erg oppassen voor infecties. Sowieso hoe meer je in gebieden komt (buiten) waar je geen vat wat daar allemaal rondhangt hebt hoe groter de kans dat er iets goors in de wond komt (lijkt mij). Het is ook lekker warm en vochtig nu dat helpt niet.

 

Anders blijf je misschien heel lang aanmodderen... Dat zou mijn inschatting zijn in ieder geval. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Dat ziet er niet zo mooi uit. Morgen ff naar de da en rustig aan. Sterkte!

pagina 3 van 6 12 34 5 6
Volgende forumvraag: Wat kan het zijn?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^