Penny geopereerd - Update 20-7 controle

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Wanneer gaan de hechtingen er eigenlijk uit?

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

De hechtingen zouden er maandag uit gaan. Voor de rest van de wond kan het ook want dat ziet er gewoon helemaal dicht en goed uit. Deze plek was al eerder open gegaan, toen waren er bewust geen hechtingen in gezet omdat er wondvocht uit kwam. Daarna zag het er  al snel beter uit, al heb ik het idee dat het nooit helemaal dicht is gegroeid. Er zat wel een korst op, maar die hing gisteren inclusief knoop van een hechting los. Beide zijn er vanaf gevallen en helaas heeft Penny toen ook enkele seconden de tijd gehad er aan te likken.

 

Penny laat trouwens totaal geen klachten zien, loopt niet mank en wil ook heel graag lopen. Daarom ging ik er misschien teveel vanuit dat dat ook wel kon. Ik dacht dat enkel rustig kleine stukjes lopen geen kwaad kon, maar dat dacht ik waarschijnlijk verkeerd.

 

Morgen ga ik naar de dierenarts bellen en hopelijk kunnen ze er dan naar kijken.

 

Bedankt voor de reacties

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Sterkte hoor.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Wat vervelend zeg.. Sterkte, hopelijk valt het mee. Het is iig mooi roze dus dat is goed. Ik zou mij nu niet al teveel zorgen maken en het bezoekje even rustig afwachten aan de dierenarts. Verder zeker nog een poosje rustig aan doen.

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Dat is balen, hopelijk valt het mee.

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

We zijn naar de dierenarts geweest. Ondanks dat het op één plek best wel diep is kan er niets aan gedaan worden. Op die plek staat zo veel spanning dat het toch weer open zal gaan. Te lang lopen heeft hier ook niets mee te maken. De wond is schoon gemaakt en de hechtingen die los zaten zijn weg gehaald.

De komende tijd krijgt ze weer antibiotica en moeten we spoelen met een speciaal middel om schoon te maken. Het gaat sowieso nog twee weken duren voordat het dicht is.

We mogen wel wandelen, maar Penny mag niet draven en ze mag al helemaal niet springen. Ze is nu naar andere honden alleen weer zo moeilijk dat ik dat niet kan voorkomen, dat wordt dus weer een periode alleen maar naar de overkant van de straat.

 

Ik baal er echt zo van. Ik had zo veel plannen voor deze zomer, lekker lange wandelingen naar nieuwe plekken, elke dag zwemmen, een bootje huren en een stukje varen... Dat gaat allemaal niet door en ik denk dat er een hoop is wat we hierna niet meer kunnen doen.

honden page profiel JanineJanine 3 doggies

honden foto van Janine

Komt misschien hard over, maar je hebt in ieder geval Penny nog.

Ik snap dat je baalt dat je veel dingen nu niet kan doen, maar probeer te gaan omdenken.

 

Onze Balou hebben we laten opereren en zijn uitslag was ruk. Een tumor waarin je gradaties had: slecht, slechter en slechts. Balou had de tweede. Zou nog max 2 jaar leven. Een dik jaar later was het terug en door zijn hele lijf.

 

Ik had graag nog korte stukjes met hem willen wandelen, en heel veel willen knuffelen, maar dat mocht niet zo zijn.


Nogmaals: ik snap dat je baalt, maar ga op zoek naar dingen die je wel kunt doen: hersenwerkjes, op pad met een fietskar, picknicken, etc

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Ik weet dat we geluk hebben dat we Penny nog hebben, ik weet ook dat we geluk hebben dat we de tumor zo snel hebben ontdekt. Ik probeer ook vooral daar aan te denken, anders dan dit kon namelijk niet. Ik kan hier alleen heel slecht tegen. Ik heb het vast al meerdere keren geschreven, maar Penny is voor mij het belangrijkste wat er is en ik weet dat dat niet normaal is maar zo is het nu even wel. Ik ben dit niet gewend, heb het ook nooit meegemaakt dus weet niet hoe het verder gaat verlopen, dat maakt mij bang. Het komt vast wel weer helemaal goed, maar vanochtend had ik dat gevoel even niet, zeker toen ik hoorde dat het nog best lang kan gaan duren. Voor mij helpt het dan om het van me af te schrijven, dat heb ik gewoon even nodig. Sorry dat ik altijd zo negatief denk, maar dat is helaas ook een beetje hoe ik ben.

 

Ik heb wel eens gelezen over jouw hond, heel erg naar hoe dat is verlopen. Ik hoop dat jij in dat ene jaar in ieder geval nog leuke dingen met hem heb kunnen doen en hem een fijne tijd heb kunnen geven.

Wat voor tumor had jouw hond eigenlijk? Bij Penny was het een mastocytoom graad 2 tegen graad 1 aan.

Normaal laat ik haar snoepjes zoeken in huis of in de tuin, maar dat durf ik eigenlijk niet meer zo goed. Ze wil constant draven en dat mag eigenlijk niet. Als de wond er iets beter uit ziet gaan we dat misschien wel weer doen. De schuur ga ik in ieder geval de komende dagen opruimen zodat er ruimte komt voor een fietskar en dan kunnen we weer wat meer doen.

 

Weet iemand trouwens of er supplementen bestaan die wondgenezing bevorderen? Ik heb wel eens op social media gezien dat mensen hun hond na een operatie supplementen gaven waardoor de wond beter ging genezen, maar ik kan er niets over vinden en weet ook niet of dat echt zo goed kan helpen.

 

Penny snapt er trouwens niets van dat ze weer rustig aan moet doen. Die ligt nu al een tijdje vanaf haar plaats de meest vreemde geluiden te maken om ons te laten weten dat ze het er niet mee eens is tongue-out

 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Jouw reactie is trouwens niet hard, je hebt gewoon gelijk en ik voel me nu ook wel beter. Het is even zwaar, maar ik moet er op een andere manier naar kijken en gewoon accepteren dat het even niet anders is. Penny is er gelukkig inderdaad nog en daar moet ik vooral aan denken.

honden page profiel JanineJanine 3 doggies

honden foto van Janine

" Jouw reactie is trouwens niet hard, je hebt gewoon gelijk en ik voel me nu ook wel beter. Het is even zwaar, maar ik moet er op een andere manier naar kijken en gewoon accepteren dat het even niet anders is. Penny is er gelukkig inderdaad nog en daar moet ik vooral aan denken. "

Dat was ook mijn bedoeling, een hart onder de riem en n klein schupje onder je kont ;).

En schrijf vooral van je af als je dat goed doet!!

Heel veel sterkte.. komt goed met Penny.. volhouden en doorzetten!

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein 3 doggies

honden foto van Anke,Vaös&Lein

Vaös is dinsdag voor de tweede keer aan zijn lip geopereerd. De vorige keer duurde het ong 5 weken voordat het dicht was. 5 weken alleen maar wandelen met een hond die normaal 3 a 4 keer per week iets aan sport of speuren doet. Was niet makkelijk maar we hebben het overleefd. 

 

Dit keer ziet de lip er rustiger uit en hoop ik dan het over een week of 3 echt goed dicht is. Maar goed is toch 3 weken afzien. Ik probeer dingen te zoeken die hij nu wel kan. Zo laat ik hem nu bv op de mill lopen en gaan we alleen naar het bos. Verder kan ik hem nu weinig verrijking bieden maar ik houd in mijn achterhoofd dat dit als het goed is tijdelijk is. Even afhankelijk van de uitslag of er dus opnieuw geopereerd moet worden ja of nee. 

 

Ik snap echt dat het heel rot is maar dit gaat als het goed is mooi genezen en dan kun je gewoon weer lekker rustig gaan opbouwen. Open plekje vind ik er zoals het er op de foto’s uitziet gewoon netjes uitzien. Ik zou me vooral niet te veel zorgen maken en gewoon genieten van iets meer knuffelen ipv actief bezig zijn.

 

 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Is er van binnen verder nog iets 'kapot'? Want zoals ik het begrijp, en mind you ik wil het niet bagatelisseren, is het toch "slechts" een hechting nog die moet helen nu? Ze hebben de bult weggesneden, dat zal waarschijnlijk spierpijn oid opleveren, en verder hebben ze de huid weer dichtgenaaid. Als dat eenmaal weer dicht is over een week of twee, dan kun je alles toch weer? Het is niet zo dat ze nog moet revalideren, omdat ze iets gebroken of gescheurd had?  Of omdat er een implantaat in zit?

Als dat wel zo is dan begrijp ik zeker je bezorgdheid, maar over een paar weken als de huid dicht is kunnen jullie heus weer wandelen en alles doen wat je vroeger ook deed. 

honden page profiel ZelmoZelmo 3 doggies

honden foto van Zelmo

Gebrek aan huid is nu het probleem toch vooral denk ik. Waar je die bult weg haalt is een tekort aan huid nu. Dan trek je het strak als een schoen die je dicht knoopt en hoopt dat het zo dichtgroeit veel meer kun je niet doen. Ook al is het verre van ideaal. Hoe meer je het belast hoe groter de kans dat het langzaam los schiet want dan komt er spanning op. Hoe oud is Penny? Herstel duurt misschien wat langer bij een oudere hond. Geduld zal wel het toverwoord zijn hier. Elke dag dat je wacht met ondernemen is het al verder dichtgegroeid. 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

''Weet iemand trouwens of er supplementen bestaan die wondgenezing bevorderen? Ik heb wel eens op social media gezien dat mensen hun hond na een operatie supplementen gaven waardoor de wond beter ging genezen, maar ik kan er niets over vinden en weet ook niet of dat echt zo goed kan helpen.''

 

Het supplement weet ik helaas niet. Wel weet ik dan eiwitten helpen bij wondgenezing bij mensen. Misschien kan je daar eens op zoeken mbt honden?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" ''Weet iemand trouwens of er supplementen bestaan die wondgenezing bevorderen? Ik heb wel eens op social media gezien dat mensen hun hond na een operatie supplementen gaven waardoor de wond beter ging genezen, maar ik kan er niets over vinden en weet ook niet of dat echt zo goed kan helpen.''
 
Het supplement weet ik helaas niet. Wel weet ik dan eiwitten helpen bij wondgenezing bij mensen. Misschien kan je daar eens op zoeken mbt honden? "

ja ook vit.C en D en omega 3 schijnen goed te zijn om na een operatie  in te nemen.

 

 

Ik had bij Lola trouwens hetzelfde, ook een tumor aan haar poot die verwijderd is en de wond na een paar dagen weer open, wat niet nog eens gehecht kon worden.

Dat is vanzelf goed gekomen, de dierenarts meende toen ook dat het niet erg is als de hond er af en toe wat aan likt. Of dat een algemene overtuiging is, of speciaal van deze dierenarts weet ik niet, maar de wond is boven mijn verwachting snel genezen.

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein 3 doggies

honden foto van Anke,Vaös&Lein

Toen vaös zijn wond niet dicht was maar de hechtingen wel al eruit ben ik begonnen met honingzalf smeren. Toen ging het erg snel dicht. Qua supplementen zou ik het niet weten. 

honden page profiel  Dutch Auti - Niet meer actief Dutch Auti - Niet meer actief 3 doggies

honden foto van  Dutch Auti - Niet meer actief

Penny dat jou hond in jou geval alle is.

Dat is iets wat wel meer voorkomt hoor hier was dat ook.

 

En was er ook van overtuigt dat ik het niet zou redden zonder hond. Alles draaide om de hond en voor de hond kon ik 10x meer als voor mezelf. Voor waren het ook wen soort van niet opgeleide hulphonden.

 

Maar nu sinds 30 mei 2016 geen hond meer en ookal blijft dat een enorm gemis en vind ik het nog steeds moeilijk. Ik kom nog steed op hp wink

 

En zorgen om de hond is lastig. Maar plannen lange wandelingen met mooi weer. Lange wandelingen kunnen ook buiten de zomer. Sterker nog hier deden we zomers alleen snachts langere wandelingen althans als t snachts afkoelde.

 

En met een fietskar met wandeloptie kun je nog steeds langere wandelingen maken. Waarbij je tussendoor de hond ff lekker snuffelgelegenheid bied enzo.  Er kan nog steeds veel. Je plannen hoeven niet in duigen. Alleen zijn er mogelijk ff wat aanpassingen nodig als je ze toch graag wil doen.

 

Geniet samen binnen de mogelijkheden. Creeer mogelijkheden door aanpassingen. 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Bedankt voor de reacties!

 

@Anke: Ik zag het op instagram, heftig. Weet je wat voor bult het is dat het steeds terug komt? Lijkt mij erg eng.

5 weken is lang, lijkt me heel erg moeilijk met een sport hond. Ik denk dat het bij Penny uiteindelijk ook ongeveer zo lang gaat duren, dat is nu dan nog ongeveer 3 weken.

Met Penny kan ik eigenlijk niets doen want zelfs rustige activiteiten kunnen bij haar niet rustig. Als ik de voerdummy in huis verstopt sleept ze mij rennend door het huis heen, als ik de snuffelmat geef gooit ze die ook het hele huis door. Ze is gewoon heel onhandig en overenthousiast. Buiten rustig lopen ging vandaag wel goed, maar ik ben erg bang dat er misschien iets in de wond komt dus dat hou ik wel echt heel kort.

De dierenarts gaf ook aan dat het er mooi uit zag. Ik zelf vind het er alleen maar eng uit zien maar als iedereen zegt dat het goed is geloof ik dat. Ik geniet zeker van de extra knuffels en aandacht die ik haar kan geven. Ze was nooit zo knuffelig geweest, maar wil nu constant geknuffeld worden en bij je blijven. Die aandacht geef ik haar ook. Vandaag buiten voor de deur hebben we ook nog even geknuffeld en toen was ze zo vrolijk. Elke keer als ik wat tegen haar zei duwde ze zichzelf speels kwispelend en huilend weer tegen mij aan voor knuffels hp-heart

Honingzalf hebben we trouwens, maar dat mocht er niet op. Het had te maken met het stadia van genezing en het zou nu geen zin hebben. Maandag vraag ik het even opnieuw.

 

@Hannah: Je hebt helemaal gelijk. Er is niets met de spieren of botten gedaan, ze belast de poot ook weer heel goed. Ik zie nu dat ik me ook echt weer zorgen maak om niets embarassed Ze hoeft op die manier dus ook niet te revalideren, maar misschien wel omdat haar spieren nu veel minder zijn? Ik weet niet hoe snel dat bij oudere honden gebeurt en of het echt kwaad kan. Op de foto's is duidelijk te zien dat haar linker heupkop niet goed in de kom zit, ik weet niet wat zo'n lange periode niets doen voor invloed daarop kan hebben.

Waarschijnlijk ben ik daar overbezorgd over en dat ga ik ook maandag goed met de dierenarts bespreken. Mijn moeder heeft inmiddels wel aan gegeven dat als het echt nodig is we hydrotherapie gaan doen, maar als ik het zo lees is dat misschien ook een beetje overbodig?

 

@Zelmo: dat is inderdaad precies het probleem, gebrek aan huid. De dierenarts had daar ook voor gewaarschuwd en daarom is het niet opnieuw gehecht. Het wandelen had niet er voor gezorgd dat het open ging, maar we moeten nu inderdaad wel nog minder belasten. Ze mag bewegen, maar enkel lopen, niet draven. Bij draven gebruikt ze haar spieren waardoor er spanning op komt. Het is alleen erg moeilijk om bij zo'n kleine hond het draven tegen te houden, we lopen nu héél langzaam en ze vind het heel vreemd.

Ze is 11,5 jaar, ik denk zeker dat het daardoor langzamer gaat

 

@Fresta: bedankt voor de tip, ik ga daar even wat meer over opzoeken

 

@Dobry: Bedankt, daar ga ik ook even naar kijken.

Ik weet niet of Penny mag likken, maar tot nu toe werd gezegd dat dat niet mag dus ik laat het niet toe en de kap blijft de hele dag om. Die vind ze vreselijk maar ik vertrouw hem meer dan de muilkorf, daar kan ze doorheen likken.

 

 

De andere hechtingen laten nu trouwens los in korsten, daaronder zie ik dat de rest van de huid wel heel mooi genezen is. Dat is in ieder geval heel positief. Dan blijft het echt bij die ene plek.

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein 3 doggies

honden foto van Anke,Vaös&Lein

" Bedankt voor de reacties!
 
@Anke: Ik zag het op instagram, heftig. Weet je wat voor bult het is dat het steeds terug komt? Lijkt mij erg eng.
5 weken is lang, lijkt me heel erg moeilijk met een sport hond. Ik denk dat het bij Penny uiteindelijk ook ongeveer zo lang gaat duren, dat is nu dan nog ongeveer 3 weken.
Met Penny kan ik eigenlijk niets doen want zelfs rustige activiteiten kunnen bij haar niet rustig. Als ik de voerdummy in huis verstopt sleept ze mij rennend door het huis heen, als ik de snuffelmat geef gooit ze die ook het hele huis door. Ze is gewoon heel onhandig en overenthousiast. Buiten rustig lopen ging vandaag wel goed, maar ik ben erg bang dat er misschien iets in de wond komt dus dat hou ik wel echt heel kort.
De dierenarts gaf ook aan dat het er mooi uit zag. Ik zelf vind het er alleen maar eng uit zien maar als iedereen zegt dat het goed is geloof ik dat. Ik geniet zeker van de extra knuffels en aandacht die ik haar kan geven. Ze was nooit zo knuffelig geweest, maar wil nu constant geknuffeld worden en bij je blijven. Die aandacht geef ik haar ook. Vandaag buiten voor de deur hebben we ook nog even geknuffeld en toen was ze zo vrolijk. Elke keer als ik wat tegen haar zei duwde ze zichzelf speels kwispelend en huilend weer tegen mij aan voor knuffels
Honingzalf hebben we trouwens, maar dat mocht er niet op. Het had te maken met het stadia van genezing en het zou nu geen zin hebben. Maandag vraag ik het even opnieuw.
 
@Hannah: Je hebt helemaal gelijk. Er is niets met de spieren of botten gedaan, ze belast de poot ook weer heel goed. Ik zie nu dat ik me ook echt weer zorgen maak om niets Ze hoeft op die manier dus ook niet te revalideren, maar misschien wel omdat haar spieren nu veel minder zijn? Ik weet niet hoe snel dat bij oudere honden gebeurt en of het echt kwaad kan. Op de foto's is duidelijk te zien dat haar linker heupkop niet goed in de kom zit, ik weet niet wat zo'n lange periode niets doen voor invloed daarop kan hebben.
Waarschijnlijk ben ik daar overbezorgd over en dat ga ik ook maandag goed met de dierenarts bespreken. Mijn moeder heeft inmiddels wel aan gegeven dat als het echt nodig is we hydrotherapie gaan doen, maar als ik het zo lees is dat misschien ook een beetje overbodig?
 
@Zelmo: dat is inderdaad precies het probleem, gebrek aan huid. De dierenarts had daar ook voor gewaarschuwd en daarom is het niet opnieuw gehecht. Het wandelen had niet er voor gezorgd dat het open ging, maar we moeten nu inderdaad wel nog minder belasten. Ze mag bewegen, maar enkel lopen, niet draven. Bij draven gebruikt ze haar spieren waardoor er spanning op komt. Het is alleen erg moeilijk om bij zo'n kleine hond het draven tegen te houden, we lopen nu héél langzaam en ze vind het heel vreemd.
Ze is 11,5 jaar, ik denk zeker dat het daardoor langzamer gaat
 
@Fresta: bedankt voor de tip, ik ga daar even wat meer over opzoeken
 
@Dobry: Bedankt, daar ga ik ook even naar kijken.
Ik weet niet of Penny mag likken, maar tot nu toe werd gezegd dat dat niet mag dus ik laat het niet toe en de kap blijft de hele dag om. Die vind ze vreselijk maar ik vertrouw hem meer dan de muilkorf, daar kan ze doorheen likken.
 
 
De andere hechtingen laten nu trouwens los in korsten, daaronder zie ik dat de rest van de huid wel heel mooi genezen is. Dat is in ieder geval heel positief. Dan blijft het echt bij die ene plek. "

We hebben nog geen uitslag van het lab. Het is dus nog even afwachten wat het nou precies is geweest. Dit keer was het niet echt een bult maar was het litteken plots open. Er zat wel een holte onder als het ware. Al het slecht uitziende weefsel is weg maar het is even afhankelijk van de uitslag wat de vervolgstap is, als die er moet komen. 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

" We hebben nog geen uitslag van het lab. Het is dus nog even afwachten wat het nou precies is geweest. Dit keer was het niet echt een bult maar was het litteken plots open. Er zat wel een holte onder als het ware. Al het slecht uitziende weefsel is weg maar het is even afhankelijk van de uitslag wat de vervolgstap is, als die er moet komen.  "

Spannend, ik hoop dat het mee valt. Veel sterkte!

honden page profiel ZelmoZelmo 3 doggies

honden foto van Zelmo

" Spannend, ik hoop dat het mee valt. Veel sterkte! "

Hoe is het met jouw Penny? Alles nog goed met de wond?

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

" Hoe is het met jouw Penny? Alles nog goed met de wond? "

Het gaat goed. Mijn moeder heeft het idee dat het nu al kleiner lijkt en ik moet toegeven dat ik ook dat idee heb, al zal dat waarschijnlijk niet kunnen omdat dat wel heel snel zou gaan. We maken het nu 2 keer per dag schoon.

Voor de rest is Penny door verveling weer een beetje irritant aan het worden. Ze piept de hele dag en heeft 's middags tijdens het lopen zo'n 5 minuten lang geblaft omdat er op hele grote afstand een kat langs liep. Het moeilijke is dan dat ze ook gaat trekken en springen en dat mag dus niet. Verder is ze wel nog steeds heel vrolijk.

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui 3 doggies

honden foto van Britt & Maui

Is het een idee om met Penny te gaan freestyle clickeren in huis? Daar moeten ze echt mentaal voor aan de bak en is super vermoeiend. 

honden page profiel ZelmoZelmo 3 doggies

honden foto van Zelmo

" Het gaat goed. Mijn moeder heeft het idee dat het nu al kleiner lijkt en ik moet toegeven dat ik ook dat idee heb, al zal dat waarschijnlijk niet kunnen omdat dat wel heel snel zou gaan. We maken het nu 2 keer per dag schoon.
Voor de rest is Penny door verveling weer een beetje irritant aan het worden. Ze piept de hele dag en heeft 's middags tijdens het lopen zo'n 5 minuten lang geblaft omdat er op hele grote afstand een kat langs liep. Het moeilijke is dan dat ze ook gaat trekken en springen en dat mag dus niet. Verder is ze wel nog steeds heel vrolijk. "

Achja een beetje zielig is ze ook wel, toch? Ze zal ook wel pijnstillers hebben of niet? Verder zou ik leuke zoekspelletjes gaan doen of een enorme kluif kopen waar ze heel lang zoet mee is.

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

@Britt: daar heb ik aan gedacht, maar ze wordt zo druk als we trainen. Ze gaat dan echt te veel bewegen en ook te veel verkeerd bewegen. Freestyle heb ik nog nooit geprobeerd (al probeer ik haar met training in het algemeen wel zo min mogelijk te lokken en zelf te laten nadenken) maar volgens mij heb je dan helemaal weinig controle over wat er gebeurt. Er mag geen spanning op de achterpoot komen en dat gebeurt natuurlijk heel snel.


Ik doe wel nog steeds heel veel aandachtsoefeningen en oefeningen zoals 'laat liggen', dan blijft ze staan, beweegt ze weinig en werken we aan een commando wat ik buiten ook veel gebruik. Omdat het vanochtend regende en ze dan helemaal niet lang buiten mag zijn heb ik ook geprobeert haar rustig naast door het huis te laten lopen, maar dan denkt ze dat ik wat anders vraag en gaat ze overdreven netjes tegen mij aanplakken en voorpoten hoog optillen (dus naast zoals hoe dat bij gehoorzaamheid training gaat). Zelfs dat kan niet want dan komt er te veel spanning op de poot.

 

Maar ik ga morgen even heel goed nadenken of wat ze wel kan of nog kan leren. Trainen vind ze het leukste wat er is en het maakt haar inderdaad moe. Het is zeker een goed idee om dat te doen.

 

@Zelmo: ze is zeker zielig en ik vind haar ook heel zielig. Ik begrijp ook dat ze nu wat moeilijker is en wordt er niet boos om. Ze krijgt metacam en laat niets van pijn merken.

Kluiven doet ze eigenlijk nooit. We hebben verschillende botten geprobeert maar na even er op kauwen is het saai. Daarnaast stikt ze zelfs in de makkelijkste kauwsnacks en is het een paar keer bijna heel erg fout gegaan. Ik zit er soms aan te denken een groot stuk runderkophuid te proberen, maar daar kan ze ook in stikken. Als ik binnekort pensstaafjes ga bestellen ga ik wel even naar andere mogelijkheden kijken.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

" @Britt: daar heb ik aan gedacht, maar ze wordt zo druk als we trainen. Ze gaat dan echt te veel bewegen en ook te veel verkeerd bewegen. Freestyle heb ik nog nooit geprobeerd (al probeer ik haar met training in het algemeen wel zo min mogelijk te lokken en zelf te laten nadenken) maar volgens mij heb je dan helemaal weinig controle over wat er gebeurt. Er mag geen spanning op de achterpoot komen en dat gebeurt natuurlijk heel snel.
Ik doe wel nog steeds heel veel aandachtsoefeningen en oefeningen zoals 'laat liggen', dan blijft ze staan, beweegt ze weinig en werken we aan een commando wat ik buiten ook veel gebruik. Omdat het vanochtend regende en ze dan helemaal niet lang buiten mag zijn heb ik ook geprobeert haar rustig naast door het huis te laten lopen, maar dan denkt ze dat ik wat anders vraag en gaat ze overdreven netjes tegen mij aanplakken en voorpoten hoog optillen (dus naast zoals hoe dat bij gehoorzaamheid training gaat). Zelfs dat kan niet want dan komt er te veel spanning op de poot.
 
Maar ik ga morgen even heel goed nadenken of wat ze wel kan of nog kan leren. Trainen vind ze het leukste wat er is en het maakt haar inderdaad moe. Het is zeker een goed idee om dat te doen.
 
@Zelmo: ze is zeker zielig en ik vind haar ook heel zielig. Ik begrijp ook dat ze nu wat moeilijker is en wordt er niet boos om. Ze krijgt metacam en laat niets van pijn merken.
Kluiven doet ze eigenlijk nooit. We hebben verschillende botten geprobeert maar na even er op kauwen is het saai. Daarnaast stikt ze zelfs in de makkelijkste kauwsnacks en is het een paar keer bijna heel erg fout gegaan. Ik zit er soms aan te denken een groot stuk runderkophuid te proberen, maar daar kan ze ook in stikken. Als ik binnekort pensstaafjes ga bestellen ga ik wel even naar andere mogelijkheden kijken. "

Ik zou van die platen runderkophuid geven, daar is ze echt wel even zoet mee en dan gewoon op tijd wisselen. Kauwen is in deze situatie wel echt een ontstresser voor haar hp-thumbsup

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Wordt de wonde afgedekt? 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

@Fresta: ik zat inderdaad aan runderkophuid plaat te denken, volgens mij is dat ook nog wel veilig omdat ze daar niet zo makkelijk stukjes vanaf kan bijten. Weet je ook of er echt een geur/smaak aan zit? Penny vind die opgerolde buffelhuid botjes of witte botten van Farmfood echt helemaal niets omdat die geen geur/smaak hebben.

 

@Sheltieduo: Nee, dat wilde de dierenarts niet omdat er dan minder goed een korst kan vormen. Ik vind het zelf wel jammer want vooral buiten ben ik erg bang dat er iets in komt, maar ik vertrouw de dierenarts en ga er vanuit dat dit het beste is. Ik probeer haar nu zo veel mogelijk op gemaaid gras te laten lopen om het risico te verkleinen.

 

@Dutch Auti: Ik had jouw reactie nog niet gezien. Wat jij schrijft is precies waar ik ook moeite mee heb. Naast Penny heb ik eigenlijk niets anders te doen en nu merk ik hoe vervelend dat is. Ik verveel me momenteel elke dag en heb moeite met iets vinden wat ik kan doen. Normaal besteedde ik alleen al aan wandelen zo'n 3 uur per dag, soms zelfs langer. Nu ben ik al die tijd thuis.

Buiten de zomer maken we ook zulke lange wandelingen, daar zit geen verschil in. De zomer is alleen wel echt mijn (en waarschijnlijk ook Penny's) favoriete seizoen om te wandelen, lekker veel zwemmen, rollen en muizen zoeken in gemaaid gras, in de zon zitten en genieten van de natuur... Ik keek er heel erg naar uit en vooral omdat dit een hele simpele operatie zou zijn met korte hersteltijd is het soms moeilijk te accepteren dat dat allemaal even anders gaat dit jaar.

Ik weet dat er met aanpassingen uiteindelijk nog steeds heel veel mogelijk is, zeker met een fiets/wandelkar. Ik probeer daar ook vaak aan te denken, alle lange wandelingen en uitstapjes die we dan nog steeds gewoon kunnen doen.

 

---

 

Het gaat volgens mij wel goed. Er is vandaag geen vocht meer uit de wond gekomen en het ziet er droog uit. Het ziet er ook gewoon kleiner uit, maar ik vraag me nog steeds af of het wel zo snel kan gaan.

Wat minder goed gaat is het wandelen. Constant langzaam moeten lopen vind ze afschuwelijk en ik heb het idee dat het haar ook niet goed doet. Sinds we haar zo tegen houden vind ik haar een stuk stijver lopen, misschien zelfs een beetje mank. Ze gaat nu steeds in telgang omdat dat sneller gaat dan lopen maar minder snel is dan draven en dat is totaal geen natuurlijke manier van lopen voor haar. Morgen zien we de dierenarts die haar heeft geopereerd weer en dan gaan we nog even vragen of dit echt zo nodig is.

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui 3 doggies

honden foto van Britt & Maui

Fijn dat het beter gaat! 

 

Oh en geloof me, die kophuidplaten ga je ruiken hoor. Jeetje wat stinken die krengen sealed 

Ik vind de kwaliteit bij pensstaafjes.nl heel goed als het gaat op die kophuidplaten. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Waarom ga je niet lekker wandelen zonder Penny? Das niet even leuk maar toch ook wel lekker om wat te doen.

 

En ja, runderkophuid ruik je heeeel goed. In t hele huis. smile

pagina 4 van 6 12 3 45 6
Volgende forumvraag: Wat kan het zijn?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^