Penny geopereerd - Update 20-7 controle

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" exuderen? slijten? eeeuh ik weet niet? "

 

Sorry typfoutje exsuderen :D

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" @Sheltieduo: Ik mocht er van de dierenarts geen zalf op doen. Kan je uitleggen wat het exuderen doet, waar dat door komt en hoe ik het kan voorkomen? Hoe kan ik het vocht onder controle houden? Eerder deed ik er zachtjes een keer een punt van een keukenpapiertje aan zodat het werd opgezogen maar ik weet niet of dat een goede manier is
 
@Kees: Ik snap dat het zo overkomt, maar ik denk niet dat het zo is. Wandelen kan ik alleen en als ik dat echt wil (en ook weer kan want ik ben nu niet helemaal fit) doe ik dat.
Voor Penny vind ik het belangrijk dat ze uiteindelijk weer goed kan bewegen, niet voor mezelf maar wel voor haar want ik weet hoeveel ze geniet van die lange wandelingen en ik weet ook hoe belangrijk het is dat ze in goede conditie blijft. Op de heupfoto's was niet veel artrose te zien, maar wel een heupkop die heel erg ondiep in de kom zat. Ik ben heel erg bang dat door te weinig beweging/spieren dat uiteindelijk voor veel problemen gaat zorgen, zeker omdat dat de poot is die geopereerd is. Dit is eigenlijk de enige reden dat ik misschien te snel ga. "

Sorry mijn gsm maakte er exuderen van. Het is exsuderen. Wil zeggen dat een wonde vocht afgeeft. Als je geen producten  mag gebruiken van de dierenarts dan is het enige wat je kan doen: spoelen (stromend water liefst een douche kop) 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

"  
Sorry typfoutje exsuderen :-D "

hihi ik weet nog steeds niet wat dat is, maar ik zoek het wel op laughing

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" hihi ik weet nog steeds niet wat dat is, maar ik zoek het wel op "

Zie mijn andere reactie :D

sterk Exsuderende wonden Zijn Bijvoorbeeld wonden die heel veel vocht afgeven. Is opzich niet abnormaal en zie je vaak bij diepere wonden. Te natte wonden hebben wel verhoogd risico om geïnfecteerd te geraken en groter te worden. Op de foto valt het best nog mee en is het een matig exsuderende wond. je hebt producten die vocht opnemen bv met alginaat. Je hebt ook compressen die vocht absorberen. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Zie mijn andere reactie :-D
sterk Exsuderende wonden Zijn Bijvoorbeeld wonden die heel veel vocht afgeven. Is opzich niet abnormaal en zie je vaak bij diepere wonden. Te natte wonden hebben wel verhoogd risico om geïnfecteerd te geraken en groter te worden. Op de foto valt het best nog mee en is het een matig exsuderende wond. je hebt producten die vocht opnemen bv met alginaat. Je hebt ook compressen die vocht absorberen.  "

Nou zeg, ik leer nog wat!! Dank je wel!

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Haar wond ziet er vandaag veel beter uit dan gisteren. Vanochtend zat er nog wel wat meer vocht dan normaal maar nu is het weer zoals hoe het eerst was. Ik denk dat haar regenjas er gisteren te veel tegenaan heeft geschuurd. Ik had hem om gedaan omdat ik bang was dat de wond te nat zou worden, maar hij zit nogal los en glijd daarom veel heen en weer over haar rug en poten. Tijdens het lopen controleerde ik nog of het tegen de wond aan kwam, maar blijkbaar niet genoeg.

Zo is het nu:

537399.jpg

537398.jpg

537397.jpg

Op de laatste foto zat er een stukje aarde in van het wandelen (ze zag een leuke hond en liet zich op straat vallen) en dat heb ik voorzichtig met een ontsmet wattenstaafje weg gehaald. Verder is het helemaal schoon.

 

Ik heb net een rondje door het dorp gegaan, dat ging goed. Ze liep goed mee, volgens mij ook gewoon soepel. De komende dagen hou ik het weer op 1x per dag wat langer en de rest kort.

 

@Britt: Kauwmateriaal was nog niet besteld omdat ik nog pensstaafjes had, maar die zijn nu op dus ik ga het vandaag of morgen doen

 

@Fresta: Bedankt voor de tip, volgens mij hebben we die ook wel ergens in huis liggen.

 

@Sheltieduo: Bedankt voor de uitleg, daar heb ik veel aan!

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Het gaat inmiddels echt een stuk beter! Het wondje is veel kleiner en wordt ook steeds kleiner. Het ziet er ook nog steeds goed uit, niet meer zo veel wondvocht.

De muilkorf of kap draagt ze nu alleen nog maar 's nachts. Ze heeft nauwelijks interesse in de wond. Gisteren heeft ze toen niemand op kon letten wel even aan de wond gelikt, maar daardoor is het er omheen wel helemaal schoon en vrij van korsten dus achteraf is dat wel goed geweest.

 

Het lopen gaat ook super. Ze loopt veel soepeler en doet de kleine rondjes die ze een tijdje geleden nog niet aan kon nu zonder moeite. Vandaag heeft ze zelfs een heel klein stukje los gelopen, natuurlijk op een hele veilig plek waar geen andere honden komen en waar ik 100% zeker ben dat ze niet druk gaat doen of weg gaat lopen (wat ze sowieso al nooit doet)

Ze is nu alleen wel echt veel drukker. Tijdens het wandelen wil ze op sommige plekken héél graag even rennen, ik laat dat soms ook heel kort toe en daarna is ze helemaal gelukkig. In de tuin wilt ze ook steeds spelen. Gisteren was ik wat foto's van haar aan het maken en toen ging ze er met haar halsband vandoor. Ze ging toen een beetje door de tuin rennen terwijl ze de halsband vast had en daagde mij uit achter haar aan te gaan.

 

Ik hou nog steeds wel goed in de gaten of ze niet te veel doet. We doen 1x per dag een iets langer rondje en de rest van de dag een stuk korter. De afgelopen dagen zijn we weer iets verder gegaan dus morgen krijgt ze rust. Verder is het natuurlijk niet de bedoeling dat ze veel speelt of druk doet, dat hou ik ook zo veel mogelijk tegen.

 

Zo ziet de wond er nu uit:

537567.jpg

 

En nog een foto van haar met de halsband waar ze mee speelde hp-heart

537568.jpg

honden page profiel ZelmoZelmo 3 doggies

honden foto van Zelmo

Je hebt goed voor haar gezorgd ze ziet er goed uit! De wond is echt al goed genezen zo ver. Mooie foto die tweede!hp-wink

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Dat ziet er een stuk beter uit zeg, fijn! Goed gedaan!

honden page profiel pienpien 3 doggies

honden foto van pien

Dat ziet er netjes uit, fijn dat het goed gaat.
Wat een mooie profielfoto heb je hp-heart

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Fijn zeg! Mooi opgeknapt, en scheelt ook een hoop dat de haartjes alweer wat terug komen hp-shiny

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Bedankt! Ik denk wel dat het nog lang gaat duren voordat het echt helemaal dicht is, maar zolang het steeds kleiner wordt ben ik tevreden. De vacht komt inderdaad ook goed terug, al denk ik niet dat het zo mooi wordt als hoe het was. Het voelt nu heel raar ruw en wollig. Natuurlijk maakt dat verder helemaal niets uit.

 

@Pien: Bedankt! jouw profielfoto vind ik ook altijd zo mooi.

Dit is de volledige foto, genomen in de tuin omdat ik tijdens het wandelen nog geen foto's kan maken

537569.jpg

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Ziet er inderdaad goed uit! 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Wat fijn zeg dat het beter gaat en de wond al een stuk dichter is hp-thumbsup

honden page profiel EllyElly 3 doggies

honden foto van Elly

Goed om te lezen dat het beter gaat met Penny ! 

Hele mooie foto van Penny tussen de bloemen hp-wink

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Nog bedankt voor de reacties!

 

De afgelopen twee dagen zat er een prachtig korstje op, maar die heeft ze net samen met alle andere korstjes er af gekregen door als een gek door de tuin te rennen hp-frusty

 

537668.jpg

537669.jpg

 

Ik denk dat er heel snel weer een nieuw korstje komt en dan ga ik haar weer heel rustig houden, maar hier kon ik weinig aan doen. Ze deed het vanuit het niets en normaal doet ze het ook nooit.

 

 

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

We komen net terug van een dierenarts controle en de dierenarts is erg tevreden! Er zaten weer nieuwe korsten op de wond en die heeft ze even weg gehaald om te kijken of er niet te veel vocht in de wond zat en of de wond schoon was, dat was allemaal prima. De wond is inmiddels veel minder diep en we mogen er ook een beetje zalf op smeren, de huid er omheen was namelijk wel een beetje geïrriteerd.

Het wandelen gaat ook goed en we mogen gewoon verder met opbouwen, dat moeten we per week doen. Momenteel kan ze met gemak 3,5 km lopen en laat daarna geen klachten van pijn of vermoeidheid zien. Ze mag ook weer gewoon los lopen en rennen (wat ik stiekem al een beetje had toegelaten hp-angel). Druk spelen mag nog niet dus met andere honden blijf ik voorzichtig, maar ik ga ook niet meer haar overdreven bij andere honden weg houden en andere honden vermijden. Dat gaf haar erg veel spanning en maakte haar onzeker.

'S nachts gaat de muilkorf nu ook af, ik merkte de afgelopen tijd dat ze er echt helemaal klaar mee was en ook met wandelen begon ze weer vervelend te doen. Ik denk dat ze het dus erg fijn gaat vinden.

 

Het enige wat nog wat minder positief is is dat haar poot heel erg stijf is. Ze zet hem te veel naar binnen neer en ook als je er aan voelt voelt hij harder aan. Daarnaast is de spieropbouw nu erg ongelijk en zit er iets meer speling in het kniegewricht. Dat is natuurlijk niet gek en de dierenarts maakt zich er niet zo veel zorgen om, maar we moeten er wel wat aan doen. Voor nu moeten we het veel masseren en oefeningen er mee doen. Uiteindelijk gaan we waarschijnlijk naar een orthomanueel dierenarts die met de dierenkliniek samenwerkt. Ik vind dat een beetje spannend want ik hoor er verschillende verhalen over, maar deze schijnt erg goed te zijn en omdat ze na de operatie een tijd erg scheef heeft gelopen wil de dierenarts toch dat we het even laten nakijken. Daarnaast wil ik ook graag naar een fysiotherapeut met Penny omdat we daar wat oefeningen en bewegingsadvies te krijgen, maar dat zal ik even goed met mijn ouders moeten bespreken.

De dierenarts denkt wel dat we met wandelen en beweging uiteindelijk terug kunnen naar dezelfde afstanden, het zou juist ook heel goed zijn voor haar spieren en gewrichten. Daar ben ik erg blij mee want van die lange wandelingen konden we zo genieten, maar ik ga wel echt naar Penny kijken. Als het te veel voor haar wordt hoeft het niet en houden we het op normale wandelingen (en met een fietskar natuurlijk naar leuke plekjes gaan)

 

 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Wat een fijn nieuws! En een goede fysio is natuurlijk nooit weg na een operatie, helemaal mbt poten/gewrichten hp-thumbsup

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

Het is ook heel fijn, het was toch een grote opluchting om te horen dat het zo goed gaat :) Ik ben nu ook wat minder voorzichtig en dat is voor Penny veel fijner. Vanochtend heeft ze zelfs even samen met een vriendje los gelopen omdat ik dat nu ook weer aan durf.

 

Penny was vandaag wel een stuk stijver. 'S ochtends ging het masseren heel goed maar 's middags gaf ze pijn aan dus toen ben ik gestopt. Het wandelen zouden we ook veel minder doen, maar net had ze toch erg veel zin in een normale wandeling en dat ging helemaal goed.

 

Ik heb alleen wel een vraag, kan het dat haar poot kussentjes door de lange rustperiode gevoeliger zijn geworden (doordat er bijv. minder eelt op zit)?

Ze deed laatst al een beetje vreemd en net was ze met alle 4 poten aan het hinkelen omdat we door een gemaaid veld liepen. Uiteindelijk heb ik haar op getild want ze vond het echt niet fijn. Later op zachte ondergrond liep ze weer prima. Aan het einde gingen we via een smal bospaadje met takjes op de bodem terug en toen gaf ze plotseling een gil en hield ze haar poot een paar passen omhoog (poot die niet geopereerd is). Toen we weer op een normaal pad waren was er weer niets aan de hand.

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Het is ook heel fijn, het was toch een grote opluchting om te horen dat het zo goed gaat :-) Ik ben nu ook wat minder voorzichtig en dat is voor Penny veel fijner. Vanochtend heeft ze zelfs even samen met een vriendje los gelopen omdat ik dat nu ook weer aan durf.
 
Penny was vandaag wel een stuk stijver. 'S ochtends ging het masseren heel goed maar 's middags gaf ze pijn aan dus toen ben ik gestopt. Het wandelen zouden we ook veel minder doen, maar net had ze toch erg veel zin in een normale wandeling en dat ging helemaal goed.
 
Ik heb alleen wel een vraag, kan het dat haar poot kussentjes door de lange rustperiode gevoeliger zijn geworden (doordat er bijv. minder eelt op zit)?
Ze deed laatst al een beetje vreemd en net was ze met alle 4 poten aan het hinkelen omdat we door een gemaaid veld liepen. Uiteindelijk heb ik haar op getild want ze vond het echt niet fijn. Later op zachte ondergrond liep ze weer prima. Aan het einde gingen we via een smal bospaadje met takjes op de bodem terug en toen gaf ze plotseling een gil en hield ze haar poot een paar passen omhoog (poot die niet geopereerd is). Toen we weer op een normaal pad waren was er weer niets aan de hand.
  "

Een pas gemaaid veld kan voelen alsof je over spijkers loopt, misschien eens voelen met je hand of die grond stekels heeft.

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

" Een pas gemaaid veld kan voelen alsof je over spijkers loopt, misschien eens voelen met je hand of die grond stekels heeft. "

 

Snap ik, maar eerder had ze er nooit problemen mee en liep ze juist heel graag over gemaaide velden (muizen zoeken)

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

537862.jpg

Het is de laatste tijd heel snel gegaan en het ziet er nu zo uit. Er zat al een tijdje een korst op maar die is zo klein dat je het bijna niet meer ziet.

 

Het lopen gaat ook nog steeds goed. Soms merk ik dat ze ergens last van heeft, maar ze geniet weer van lekker voor mij uit rennen en daar wordt ik heel blij van. Het niet lekker lopen gaan we na de vakantie aanpakken met fysiotherapie en orthomanuele therapie.

pagina 6 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: Wat kan het zijn?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^