Allemanshond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MelanieMelanie

honden foto van Melanie

Hallo iedereen!

Wij hebben sinds een maand een golden retriever. Onze pup is al 14 weken! Hij doet het echt super goed. Is als zindelijk vanaf de eerste dag in bench en hier thuis gaat het ook goed. Hij luisterd ook al naar verschillende commando's. Alleen buiten gaat het wat minder. Hij wordt geaait buiten door mensen zonder te vragen aan ons. Het is echt verschikkelijk. Ook als we duidelijk nee zeggen begrijpen mensen het niet. Nu gaan we een tuigje aanschaffen waarop staat om niet te aaien. Maar het kwaad is al helaas geschied. Hij is zeker door 20 mensen geaait buiten ons. (in 1 maand tijd) Ik baal er enorm van, zeker omdat het een retriever is wil je niet te veel socialisatie geven. Nu iedere keer als we naar buiten gaan wilt hij naar mensen toe en doet hij dit door te trekken. Ook springt hij tegen mensen op. Doet hij trouwens niet bij ons. We proberen echt alles. We proberen veel interessanter te zijn dan de mensen die hij tegen komt zodat hij er geen aandacht aan geeft. Maar helaas werkt dit niet. Ook niet met een snoepje. Wat moeten we nu doen? 

honden page profiel MelanieMelanie

honden foto van Melanie

Ohja als ik mijn vrienden en familie eraf moet tellen zit het op 15 vreemde mensen. De reden dat ik niet te veel socialisatie wil geven is dat retrievers gevoelig zijn om allemans honden te worden. Voor de een is dat leuk maar voor de andere is dat minder. Zeker omdat we hem later willen gebruiken voor de jacht en survival. Daarin moet hij ook zeker pittig in zijn en kan hij niet zomaar met iedereen meelopen...

honden page profiel Nicole & OdinNicole & Odin

honden foto van Nicole & Odin

Oefenen. En ook accepteren dat je 1. Een allemansvriend hebt, want dat zijn goldens en 2. Jonge honden dat nog een graadje erger hebben.

 

Mijn GZ is ook een allemansvriend, zit overigens niet in het ras. Hij is nu 11 maanden, en met 6 maanden ging het beter. Kon ik langs mensen lopen die hij negeerde. Maar als een vreemde tegen hem praat, is het alsnog feest.

honden page profiel DagmarDagmar

Het 1 heeft echt niet met het ander te maken. 

Als je het echt niet wil, moet je je hond bij je houden en de mensen ruim op voorhand zeggen dat je het niet wil. Wat ook wil helpen is als de mensen je hond aaien, jij over de mensen hun bol gaat wrijven met de opmerking 'raar he, als iemand vreemd zomaar over je kop wrijft '

honden page profiel MelanieMelanie

honden foto van Melanie

Bedankt voor de reacties! Ja vind het toch even spannend allemaal. Ik weet dat er ook goldens zijn die echt waaks zijn en niet veel van mensen willen weten. Maar dat zou dan zeker puur het karakter zijn? Daarom dat ik geloof dat niet elke golden een allemansvriend hoeft te zijn. Ik blijf proberen en oefenen, en hoop dat het over een paar maanden minder is. 

honden page profiel DagmarDagmar

Met goed oefenen kom je een eind ver. 

Maar verder wel blij zijn dat je gewoon een sociale hond hebt.  Gisteren nog gelezen in Nederland van een forum kennis., haar honden aangevallen door 2 rottweilers en een husky. Haar ene hond dood, haar pupje vecht nog voor zijn leven met een verbrijzelde schedel...  Doe mij dan maar een sociale Golden hoor toch... 

honden page profiel MelanieMelanie

honden foto van Melanie

Ja daar heb je ook weer gelijk in haha! 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Teveel socialiseren, dat is erg moeilijk en is zeker niet door hem bij anderen weg te houden. Een golden retriever is een vriendelijke allemansvriend, en dan heb je een hele super golden.bijn alle pupjes vertonen dit gedrag, wees er blij mee. Ze komt ook nog in angstfases en dan zie je heel ander gedrag. Heb je dan niet gesocialiseerd dan heb je echt een probleem.

Wat ik wel zou doen is mensen waarschuwen en zelf voorzichtog zijn ivm corona. Handen geven mag niet maar een ander mag nu ook niet met zijn handen aan mijn hond zitten. Ik weet niet of die ander corona virus aan zijn handen heefft zitten, dit in mijn hond ,,smeert,, en dat ik het vervolgens weer oppak.

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Als je de noodverordening 1,5 meter afstand in verband met het coronavirus aanhoudt en je geeft je pup geen lange lijn als er mensen langskomen, dan valt er niets te aaien!

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

Ik lijn de pup altijd aan en loop stug door. Ik hoor dan alleen: ooooooh ;).

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Hier ook een vriendelijke reus en ook als pup, ik begrijp dat mensen het ooooooo wat schattig hebben....in deze tijd het corona mogen mensen niet in je buurtkomen, daar kan je gerust op inspelen....ook al komen de mensen aan je pup dan hoef je hond als deze ouder is in het geheel geen allermans vriend te worden, wel vriendelijk voor mensen maar jij bent zijn baasje hoor....wanneer de hond ouder wordt veranderd dat echt...en daar kan jij ook wat aan bij brengen, door als je hond ouder wordt voorbij mensen lopen afleiden ervan, dan is het niet meer interessant....en nimmer goed vinden dat anderen buiten je hond wat gaan geven.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Een jachthond, moet sociaal vriendelijk zijn. Jagen doe je meestal in een groep mensen en honden, het han dan n iet dat de niet vriendelijk reageren. . Bovendien is het niet de bedoeling dat ze waaks gedrag gaan vertonen tijdens de jacht.

 

Wat je je pup wel kan leren is dat als er vreemde mensen of honden zijn, dat het bij jou veel leuker is.

 

Ga op afstand staan en ga iets leuks doen samen. Met een speeltje spelen, voertjes laten zoeken.

Als je wandelt, loop dan weg bij mensen en andere honden. Opt tijd e andere kant uit. Als ze trekt, gewoon de andere kant uit blijven lopen, zij trekt aan de lijn, zo leer je haar, dat je niets met anderen hoeft te doen.

Dat ze het probeert is dus logisch. Sowieso staan pups open om de wereld te ontdekken en nieuwschierig zijn naar alles om hunnen hoort daarbij.

Als ik zie dat mensen mijn hond willen aaien, dan loop ik al weg, ga er voor staan of steek mijnhand uit. Ik zorg dat ze er gewoon niet bij kunnen.

Zij is inmiddels 7 en als mensen haar willen aaien, (doen ze altijd over haar kophp-angel) , dan draait ze zelf haar kop weg en loopt weg.

Sorry zeg ik dan, ze wilt niet. Goed zij is een schotse herdershond en die moeten sowieso meestal niet van vreemden.

 

Als ze los is, zou je van te voren haar bij je kunnen roepen, de andere kan t uit lopen en anders is dat voor nu jamer, dan maakt ze wel contact. Ze is jong, je kan  niet als tegelijk willen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

ook al komen de mensen aan je pup dan hoef je hond als deze ouder is in het geheel geen allermans vriend te worden, wel vriendelijk voor mensen maar jij bent zijn baasje hoor....wanneer de hond ouder wordt veranderd dat echt...

Niet bij oa een golden, doedel of labrador, die blijven zelf als ze volwassen zijn enthousiast op alles af gaan, als je er niet heel actief mee aan de slag gaat en dan nog is dat geen garantie dat ze niet op iedereen en elke hond gaf gaat als hij volwassen is. tegen je opspringen, over alles en iedereen heen denderen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Met goed oefenen kom je een eind ver. 
Maar verder wel blij zijn dat je gewoon een sociale hond hebt.  Gisteren nog gelezen in Nederland van een forum kennis., haar honden aangevallen door 2 rottweilers en een husky. Haar ene hond dood, haar pupje vecht nog voor zijn leven met een verbrijzelde schedel...  Doe mij dan maar een sociale Golden hoor toch...  "

Wattttthp-cry Waren die van 1 eigenaar de rottweilers en Husky?

gadverdamme wat vreselijk erg, wat verdrietig.

 

Zolang elke idioot een hond kan kopen dat zal dit niet de laatste  keer zijn, vrees ik. Weet je wat er gaat gebeuren met de aanvallende honden en baas?

Ik hoop op zijn minst muilkorf en aanlijn plicht.....

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Maar het kwaad is al helaas geschied. Hij is zeker door 20 mensen geaait buiten ons. (in 1 maand tijd)

Het is niet leuk als iedereen aan je hond gaat zitten, maar 20 mensen op een hele maand, dat valt reuzemee, en zoveel 'kwaad' zal er wel niet geschied zijn. hp-wink

 

Zoals Loesje al zegt: in deze coronatijden horen mensen afstand te houden.

Dus zie je iemand aankomen die al begerig de handen naar je pup uitsteekt, anticipeer. Hou je pupje naast je en hou zelf afstand.

Je kan mensen ook al aanspreken vòòr ze te dicht komen. Hen bijvoorbeeld betrekken in je oefening om te leren negeren. Je staat ervan versteld hoeveel mensen bereid zijn even te 'helpen' als het om een pup gaat. Dan leg je hen uit: ik leer mijn pupje rustig te blijven, wil je even wachten aub terwijl ik hem leer langs te lopen? En hup, je bent weg. hp-shiny

honden page profiel DagmarDagmar

" Wattttt Waren die van 1 eigenaar de rottweilers en Husky?
gadverdamme wat vreselijk erg, wat verdrietig.
 
Zolang elke idioot een hond kan kopen dat zal dit niet de laatste  keer zijn, vrees ik. Weet je wat er gaat gebeuren met de aanvallende honden en baas?
Ik hoop op zijn minst muilkorf en aanlijn plicht..... "

Ze zijn de eigenaar zoekende.... Ik hoop dat de honden gevonden en afgemaakt worden. 

honden page profiel DanielleDanielle

Ik heb ook een golden retriever (6 maanden oud) en het zijn inderdaad allemansvrienden. Mensen denken dat je ze zomaar kunt aaien, want ze hebben een super vriendelijke en open uitstraling. Daarentegen wil mij hond ook naar iedereen toe en íedereen persoonlijk begroeten die we tegen komen tijdens de wandeling. En dat zijn nogal veel mensen. Zodra hij iemand ziet, wil hij er naar toe en begroet diegene als een bekende. Ik kan je niet verder helpen. Behalve dat je er echt wel wat van kunt zeggen als je hond zomaar geaaid wordt door onbekenden zonder te vragen. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Bedankt voor de reacties! Ja vind het toch even spannend allemaal. Ik weet dat er ook goldens zijn die echt waaks zijn en niet veel van mensen willen weten. Maar dat zou dan zeker puur het karakter zijn? Daarom dat ik geloof dat niet elke golden een allemansvriend hoeft te zijn. Ik blijf proberen en oefenen, en hoop dat het over een paar maanden minder is.  "

Goldens zijn absoluut geen waakhonden. Er wordt vaak gegrapt dat ze de inbreker vriendelijk zouden begroeten en zelfs helpen met het huis leeg halen.. ;) Met mijn Golden zou dat ook zeker doen. Er zullen vast uitzonderingen zijn, maar over het algemeen zijn alle goldens echte allemansvrienden. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Nu is je hond nog een pup en gedraagt zich ook zo. 

Als je hond wat ouder is en je gaat met hem werken.

Dan leert je hond ook echt wel het onderscheid tussen focusen op het werk of  normaal hond zijn.

 

Daarvoor hoef je hem nu echt niet in te perken uit angst dat er straks niet mee te werken valt.

 

 

honden page profiel DD

honden foto van D

Gebeurde/gebeurt ook bij mijn hond. Ik ben ook niet echt assertief, en besloot uiteindelijk het maar gewoon te laten. Scheelde me stress tongue-out Naar mate ze ouder werd negeerden meer mensen haar (al blijft een klein hondje met haarclipje in ‘schattig’), en toen ben ik meer gaan oefenen. Nu nog steeds lokken mensen haar of vragen kinderen of ze mogen aaien. Nu met corona wordt ze wel minder ‘gelokt’ (geluidjes maken en door de hurken gaan enzo), maar laatst nog 2 kinderen van 5/6 en 2/3 jaar denk ik. De jongste wilde aaien, dus de oudste vroeg dit. Geen ouders in zicht. Ik gaf aan dat het vanwege corona geen goed idee is. Arm kind dacht dat ik corona had, want hoorde hem dat tegen zijn broertje uitleggen XD Maar deze was met zijn 2 a 3 jaar te jong om het te begrijpen en werd boos op ons. Ik ben flink gaan doorstappen, terwijl hij al zwaaiend met zijn speelgoedzwaard achter ons aan kwam. Ik lette wel op of hij niet ging oversteken toen ik dit ook deed, maar ben voor de rest door blijven lopen. Want tsja, kon ook moeilijk op hen af lopen, en hen terugsturen ofzo, dan had ik Remi al op moeten tillen, en mogelijk te dicht op hen af moeten gaan. En wist niet zeker of hij boos was vanwege het niet aaien, of omdat hij dacht dat ik corona had yell Ik wilde liever niet dat Remi schrik zou krijgen van kinderen. De afstand die ik creëerde door het doorlopen en negeren en zijn broer die hem terugriep zorgde dat hij weer terugging gelukkig.

 

Ondertussen nu ze 4 jaar is hoeft het voor Remi ook niet allemaal meer zo erg als toen ze jong was. Als mensen haar willen aaien mogen ze, en ze is dan wel heel enthousiast. Afhankelijk van de persoon blijft ze bij hen staan nadat ze naar hen is toegerend en mogen ze haar blijven aaien, of ze rent na 1 aaitje met dezelfde vaart weer terug naar mij en verstopt zich achter mijn benen. En dan lopen we weer door. Maar lang oogcontact, fluit/‘tut’(?) geluidjes en mensen door hun hurken blijft haar hyper maken. Ze vindt de aandacht alleen niet altijd leuk. Ik ben er nog niet helemaal achter waarom de een haar wel mag blijven aaien en de ander niet, maar zolang zij zelf blijft plakken neem ik aan dat ze van de aandacht geniet hp-smile Dus ik laat de rollijn dan los en zeg ‘ga maar’. En helaas voor sommige mensen rent ze na superenthousiast doen met dezelfde vaart weer weg; pech gehad XD Ik ga het dan ook niet forceren en loop ik weer snel door.


Ze kan mensen zolang ze haar niet lokken dus gewoon negeren, en geeft zelf haar eigen grenzen aan. Een enkele keer vergist ze gestaar van mensen voor het willen geven van aandacht, dus wanneer we iemand passeren en ze zit aan de flexi, let ik goed op de ander. Want zolang ze haar negeren, negeert zij ze net zo makkelijk. En staren doen mensen die juist bang zijn van honden ook, en wil dan niet dat ze dan plots een hond op zich af krijgen. Als ze iedereen 100% zou kunnen negeren zou dat misschien wel makkelijker zijn ja. Maar zolang zij en ook anderen genieten van haar geslijm, heb ik ook zoiets van, ga je gang maar slijmbal hp-shiny

honden page profiel Louise1972Louise1972

honden foto van Louise1972

Mijn grote pup van 9 maanden (ook een GR) was eerst ook een allemansvriend en zonder al te veel training is hij vanzelf andere mensen en zelfs honden gaan negeren. Heel af en toe loopt hij nog wel op anderen af maar zelfs hardlopers of fietsers laat hij links liggen. Heel af en toe bedenkt hij zich en gaat hij er wel naartoe of voor de voeten lopen. Als ik hem roep luistert hij meestal ;-) 

Het kan dus zijn dat het vanzelf ook minder wordt. 

Ik zal overigens een vreemde hond aan de lijn nooit zomaar een aai geven (kan nu ook niet ivm anderhalve meter) maar als een hond op mij afkomt en soms zelfs aan mijn jaszak ruikt vanwege de brokjes dan aai of raak ik een hond gewoon aan hoor. Ben zelf niet zo bang dat ik Corona krijg of overdraag via een hond en als het baasje het niet wil moeten ze de hond bij zich houden, hun verantwoordelijkheid. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ze zijn de eigenaar zoekende.... Ik hoop dat de honden gevonden en afgemaakt worden.  "

Was die eigenaar er vandoor gegaan? 


honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Nu is je hond nog een pup en gedraagt zich ook zo. 
Als je hond wat ouder is en je gaat met hem werken.
Dan leert je hond ook echt wel het onderscheid tussen focusen op het werk of  normaal hond zijn.
 
Daarvoor hoef je hem nu echt niet in te perken uit angst dat er straks niet mee te werken valt.
 
  "

Niet laten aaien door vreemde en aan de lijn geen contact laten maken, maar wel door bekende laten aaien en met bekende stabiele honden (alleen los) laten spelen, zie ik niet als inperken, maar  als opvoeden.


Je hond leren dat hij niet met iedereen iets hoeft.

honden page profiel DagmarDagmar

" Was die eigenaar er vandoor gegaan?  "

Er was geen eigenaar in de buurt, dus ze weten niet wie het is. 

Het pupje mocht vandaag naar huis, ze kunnen niet opereren. Het is hopen dat hij het zelf redt nu, zijn schedel is nog steeds open, maar er is niets wat ze in de kliniek meer kunnen doen dat niet thuis kan gebeuren. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik had dit probleem ook met mijn hond. Ook zij is een allemansvriend (nogsteeds) en wilde echt naar iedereen toe buiten. 

 

Wat bij mij heel erg hield was heel erg op haar focussen en trainen. Ik vroeg haar aandacht, liet haar naar mij kijken en volgen, gaf constant snoepjes.

 

Mensen houden dan toch sneller afstand. 

 

Maar toevallig vorige week nog. Ik was weer met haar aan het trainen om voorbij gangers te negeren. Had de riem en clicker in mijn ene hand, zak snoepjes aan mijn broek, en ik liet haar volgen. Al haar aandacht had ze voor mij. Gaat die voorbijganger lokgeluidjes naar haar maken en zeggen en klopt op zijn knie. Bam, weg aandacht. 

 

Toen werd ik ook wel even pissig: meneer, ziet u nu oprecht niet dat ik met haar aan het trainen ben?! Ik heb willow meegetrokken. Dan mag hij haar ook niet aaien. 

 

Dus ik zeg het ook gewoon: sorry, ik wil niet dat u haar aait ivm dat we iets aan het trainen zijn. De meeste begrijpen dat wel. 

 

Uiteraard maakte ik ook bewust tripjes naar het dorp juist zodat ze aandacht kreeg. Socialisatie is belangrijk, en vooral herders kunnen nogal eenkennig zijn. Maar wanneer ik haar aandacht vraag, moeten mensen ons gewoon met rust laten. 

honden page profiel MelanieMelanie

honden foto van Melanie

Dankjewel voor de tips allemaal! Ik ga er zeker iets mee doen. Vandaag ging het buiten ook wat beter. Hij gaf wat minder aandacht aan de mensen. Ik denk dat het over een paar maandjes wel minder is. Hij is nog jong dus leert snel. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Nog een opmerking, tijdens het wandelen, dan mag mijn hond snuffelen en haar ding doen.

Wandelen is voor haar zeg maar.

 

Als je met je jonge hond gaat oefenen tijdens wandelen om niet naar mensen of honden toe te gaan, hoef je daar niet een zware training van te maken.

 

Je kan als je mensen ziet, lijn gewoon lang laten en met haar kletsen en de andere kant uit lopen.

Praat met haar, geef iets lekkers, doe vrolijk, niet te veel druk er op.

 

Daarnaast, als je sowieso samen leuke dingen doet, dan wordt jij leuk om bij te zijn. 
Hersenwerkjes en over een tak springen of ergens onder door laten lopen.

Een pup heeft het wel nodig te spelen met andere honden.

Als hij los is, zou ik hem laten, tenzij je een andere hond niet vertrouwd, dan bij je houden.

 

 

Volgende forumvraag: Snachts zindelijk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^