Snachts zindelijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel birtheXmilliebirtheXmillie

honden foto van birtheXmillie

Hallo! 
wij hebben Millie ongeveer 8 maanden en het zindelijk maken gaat met ups en downs.Door dat wij in een huis leven met veel trappen, moeten we haar telkens naar beneden dragen om uit te laten. Voor ons is dit geen probleem, maar het word wat moeilijk om haar te laten zien dat plassen buiten moet. Ondertussen is gaat het buiten overdag plassen goed! Ze laat lichtjes merken dat ze buiten moet. Maar het grote probleem is snachts. We gaan plassen vlak voor het slapen, maar toch worden we wakker met een “cadeautje”. Is de enigste optie om snachts op te staan en ze buiten te laten? 

honden page profiel maxmax

honden foto van max

weet je om welke tijd ze plast? Misschien kun je dan rond die tijd millie dan uitlaten, en dan steeds weer opbouwen, net zoals een puppy zeg maar.

Als het dan niet werkt, weet ik het ook niet, misschien iets medisch?

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

 

 

 

Met 8 maanden moeten ze normaal de nacht toch wel halen.. hoe vaak laat je de hond overdag uit? Want normaal gesproken als je de hond 5x uitlaat, hoeft de hond niet te laten zien dat zij moet plassen maar dan zal ze genoeg hebben aan de rondes lopen.. 

 

Zijn er overdag nog regelmatig ongelukjes? Ik zal ook eens urine inleveren bij de dierenarts.. 

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou inderdaad in de nacht n9g eens gaan uitaten.

Probeer dit steeds ietsje verder op te rekken met een kwartier.

 

Ook voor de zekerheid even urine inleveren voor een controle op blaasonsteking.

Mijn hondje is al ouder, maar begon s nachfts ineens met plassen. Bleek dus ook blaasontsteking.

honden page profiel ImkeImke

honden foto van Imke

Zit ze snachts in een bench ? Anders zou ik dat proberen meeste honden willen hun eigen slaapplek niet bevuilen . Met 8 maanden mag je wel verwachten dat ze snachts droog blijft. Als je geen bench gebruikt misschien haar slaapplek kleiner maken. En even laten controleren bij da. Of ze geen blaas ontsteking heeft idd.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Zit ze snachts in een bench ? Anders zou ik dat proberen meeste honden willen hun eigen slaapplek niet bevuilen . Met 8 maanden mag je wel verwachten dat ze snachts droog blijft. Als je geen bench gebruikt misschien haar slaapplek kleiner maken. En even laten controleren bij da. Of ze geen blaas ontsteking heeft idd. "

Als ze nodig moeten zullen ze het vast wel laten lopen, ook op hun eigen slaapplek. Daarnaast kan er tot een leeftijd van 9maand tot 1 jaar nog echt wel eens een ongelukje gebeuren.

Beetje jammer om je hond ervoor te moeten opsluiten als het probleem op te lossen is door er tijdelijk in de nacht uit te gaan.

 

Ik sta zelfs met mn 9 jarige hond nog af en toe buiten omdat ze moet plassen. Dat gebeurt als ze vlak voor het slapen gaan nog wat gaat drinken.

 

Ik heb echt niks tegen een bench, maar om de hond zindelijk te maken, stop je 'm daar niet in.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Hoe lang heb je haar en bij wat voor fokker komt ze vandaan?

het scheelt nl heel veel als de fokker al bezig is met de zindelijkheid.

Met 8 maanden zouden ze eigenlijk nog maar zelden een ongelukje moeten hebben.

Ze mag ook zelf traplopen hoor, zou dat heel snel gaan oefenen.

 

 

Waar slaapt ze 'nachts?

Is ze overdag alleen? Waar zit ze dan?

 

Het zou nl zo maar kunnen, dat ze het moeilijk vind om alleen te slapen. Op die leeftijd, zouden ze het 's nachts makkelijk op moeten houden, ze hebben eendag en nacht ritme. 's Nachts, gaat je stofwisseling om laag, vandaar dat we dan niet hoeven te plassen, met honden net zo.

Plassen kan ook komen door stres, dat is als ze het dus spannend vind om alleen te zijn.

'

Zou je haar kunnen filmen 'nachts? Dan zie je hoe ze zich voelt.

Het kan ook, dat als ze jullie hoort in de ochtend, dat ze dan plast door stres, opwinding.

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Zit ze snachts in een bench ? Anders zou ik dat proberen meeste honden willen hun eigen slaapplek niet bevuilen . Met 8 maanden mag je wel verwachten dat ze snachts droog blijft. Als je geen bench gebruikt misschien haar slaapplek kleiner maken. En even laten controleren bij da. Of ze geen blaas ontsteking heeft idd. "

Een bench heeft niets te maken met zindelijkheid, als ze moeten doen ze het daar ook.

 

 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Geen idee of je dit wilt, maar laat haar eens in haar mand of bench in jullie slaapkamer. Kijk of ze het dah wel rest. Lukt dit dan weet je dat ze zich alleen voelt.

Afwennen uit de slaapkamwr kan dan heel geleidelijk, desnoods met een hekje tussen jullie slaapkamer deur en de rest vh huis. Ze hoort en ziet jullie is dus niet alleen.

Is het een tijdje wel goed gegaan en is er een terugval?

En inderdaad even checken op blaasontsteking , nieren, dus ochtend urine laten controleren. En drinkt ze misschien veel?

Volgende forumvraag: Speeltje voor een sloper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^