Willow

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

7 maanden oud alweer.


Op het moment zit ze behoorlijk in haar pre pubertijd. Het woordje 'hier' kent ze niet meer, en werkelijk álles is interessanter dan ik ben. Gisteren ben ik haar 10 minuten kwijt geweest, en toen ze eindelijk op haar dooie gemakje aan kwam draven rende ze vlak langs me heen. Er kon nog geen blik vanaf.


Ik verstop me geregeld achter een boom wanneer ze te ver gaat, in het begin werd ze hier wat paniekerig van, maar ook nu kijkt ze rustig om zich heen om te zien waar ik ben. En ze leert er niets van hoor, zodra ze me gevonden heeft neemt ze weer een sprintje de bossen in. Dus voorlopig alleen nog maar los in omheind gebied, en verder aan de 10 m lijn om haar grenzen weer wat te beperken.


Ze is ontzettend alert en staat altijd 'aan'. Niet fijn voor mij, ook niet fijn voor Willow, want bij elk klein geluidje schiet ze overeind en laat dan flink van zich horen. Ik ben nog bezig uit te zoeken wat haar rustig maakt. Ze heeft een redelijk vast ritme in wat we doen, maar ze kan haar rust de laatste weken niet goed meer vinden.


Ze is me erg aan het uittesten, en wanneer ik een avonddienst heb is ze bij mijn moeder of zusje nog 10 keer erger. Ze is flink het ontdekken hoe ver ze kan gaan.


Ze springt tegen de deur aan wanneer ze moet plassen, maar ook wanneer ze gewoon aandacht wil. Wanneer je die haar niet geeft kijkt ze je strak aan en blaft non stop. Wanneer je daar geen aandacht aan schenkt springt ze op je af, klein nipje in je voet om vervolgens te maken dat ze weg komt. De held.


Maar ook is het nogsteeds een enorme knuffelkont en weet ze precies hoe ze ons moet overhalen haar weer lief te vinden, nadat ze bijvoorbeeld de konijnen of de kat heeft opgejaagd.


Op de IGP training gaat het nogsteeds geweldig. Het pakwerk is dan ook favoriet bij haar, maar nu oefenen we ook wat met apel tijdens het pakwerk (eerst zitten voordat ze mag bijten of rivieren bijvoorbeeld) daar is mevrouw het niet altijd mee eens en kan dus echt boos worden wanneer ze niet meteen in de mouw mag bijten. Maar hier oefenen we mee.


Ook het apel gaat goed. Ze kan alles los, voert de commando's goed uit en we doen alles op haar tempo.


Hier nog wat foto's en 2 filmpjes. De kleine toverbal, ze wordt zo licht van kleur.

 

Ook in haar slaap laat ze zien dat het een pittige tante is. 

 

Verstopt achter een boom.

 

533042.jpg533045.jpg533044.jpg532723.jpg533043.jpg533046.jpg533047.jpg

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

och, dat filmpje waar ze slaapt, geweldig tongue-out

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

ja heel leuk!!!

Wat een prachtige honden heb je toch..

honden page profiel NicolNicol 3 doggies

Prachtige hond

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

wauw wat een knappe dame is ze zeg!
hp-hearthp-hearthp-heart

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Het blijft een uitdaging dus, maar niets dat jij niet kunt hebben!

Ik vind het wel grappig dat je zegt dat ze zo licht wordt, en haar dan naast Kahlua op de foto zetten, zij is natuurlijk veel lichter van kleur!

maar op de laatste foto zie je dat Willow inderdaad een stuk lichter is dan eerst.

honden page profiel Maaike en Joep, Lizzy en Bam Maaike en Joep, Lizzy en Bam 3 doggies

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy en Bam

Jouw nieuwe mantra:

 

Ook dit komt goed. Ook dit komt goed. Ook dit komt goed. 

hp-thumbsup

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Even een fotootje tussendoor. Het is zo leuk om te zien hoe ze per week veranderd, en wat het licht met haar vacht doet. De laatste foto in de update hiervoor is ze duidelijk goud gestroomd, de foto hieronder is van gisteren. Wat een verschil. hp-heart

533174.jpg

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ze is prachtig!

Ze ziet er ook al zo volwassen uit hp-smile

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Ze is prachtig!
Ze ziet er ook al zo volwassen uit  "

Klopt! Zo gedraagt ze zich niet. 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ha ha, maar dat herken ik wel hoor.

We moeten nog even geduld hebben foot-in-mouth

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Even een fotootje tussendoor. Het is zo leuk om te zien hoe ze per week veranderd, en wat het licht met haar vacht doet. De laatste foto in de update hiervoor is ze duidelijk goud gestroomd, de foto hieronder is van gisteren. Wat een verschil.  "

Ik vind haar vacht ook zo mooi.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

8 maanden oud alweer, en tijd voor een update.

Wat geniet ik van deze heerlijke drukke, slimme, wilde, puberende maar ook onwijs lieve knuffel kont.


Alle trainingen zijn natuurlijk afgelast, en dat merk ik behoorlijk aan haar. We gaan uiteraard zelf aan de slag, maar ze mist net even die extra trainingen die de 'scherpe randjes' wat van haar af halen. IGP kunnen we thuis helaas niet beoefenen, op het apel na. Maar juist het pakwerk en speuren vindt ze zo leuk.

Speuren gaat overigens wél door, genoeg afstand, en grote weilanden, maar omdat ik in de zorg werk, waar sinds een aantal dagen ook een cliënt positief op corona is getest, wil ik het risico niet nemen. Wel had mijn trainer aangegeven dat we samen een keer aan de slag kunnen, met zijn 2en, dus dat is aardig.


Willow is lekker aan het puberen, ze gaat al een hele tijd niet meer los in het bos, maar aan de 10 m lijn. Zodra ik de riem los laat peert ze m eruit, en komt dan ook echt niet zomaar terug. Als we in groepen wandelen blijft ze wel in de buurt, en ook op omheinde plekken kan ze lekker los.


Als we aan het trainen zijn luistert ze echter perfect en heeft ze haar volle aandacht op mij. Nu vooral aan de lange lijn oefenen op een goede recall, en dan kan ze hopelijk over een tijdje weer lekker los mee.


We zijn sinds een week begonnen met naast de fiets lopen. Een week lang alleen gelopen, fiets tussen ons in, zodat ze went aan het idee om rechts te lopen. Ook snuffelen of op dingen reageren (blaadje, stokje, plastic zakje etc) mag dan ook niet. Hier heeft ze nog wel eens moeite mee.

Gisteren voor het eerst gefietst. Zo'n 20 meter. Willow vond het geweldig, maar ook erg vreemd dat mijn voeten draaide dus daar moest ze even in happen.


We pakken het fietsen erg rustig op, ik twijfelde eerst of het slim was om hier al mee te beginnen, maar de fokker heeft erg interessante artikelen doorgestuurt + is in gesprek met verschillende hondenfysiotherapeuten geweest, en daaruit blijkt dat het wel degelijk goed is om rond de 7 a 8 maanden je hond te laten draven. Geen lange kilometers per dag natuurlijk, maar een paar minuutjes per keer is zeker goed.


Verder heb ik niet heel veel te melden, ze doet het lekker, we genieten samen van nieuwe dingen, en ik leer minstens evenveel (misschien wel meer) van haar als zij van mij.


Hier nog wat fotootjes van dr.

534035.jpg534036.jpg534037.jpg534040.jpg534038.jpg534039.jpg

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Tijd voor een update.

Willow is alweer 38 weken oud (8,5 maanden)


Nu we niet meer 3 a 4 keer per week IGP kunnen trainen, doen we veel thuis, maar ik merk aan haar dat ze niet écht haar ei kwijt kan. Bij het beoefenen van pakwerk gingen die scherpe randjes er wat af. We doen genoeg samen, maar het is niet hetzelfde.


Ook is madam lekker aan het puberen en heeft ze een redelijk groot jacht / drijf instinct. Ze gaat erg bewust op zoek naar reeën en konijnen en kan dus ook niet meer los in het bos. Aan de 10 meter lijn is het de bedoeling dat we oefenen op haar recall, maar dan gedraagt ze zich als een engeltje en kan ik haar nergens voor corrigeren. Maar zodra de riem los is, is ze pleite. Ach, we oefenen gewoon lekker door, ik verwacht dat ze na de pubertijd weer lekker met me mee wil lopen.


We zijn begonnen aan kleine stukken naast de fiets, wat ze écht geweldig vindt. Hier zijn we nu ongeveer een maand mee bezig en ze doet het erg netjes, al is elk tempo te langzaam voor het racemonster, dus hierin moet ze nog erg geremd worden.


We zijn nu vooral veel aan het oefenen op het apel. Staan, zitten en liggen op afstand zitten er goed in, ze volgt erg netjes, maar het moet niet te lang duren. Als ze er geen zin meer in heeft doet ze het gewoon niet.


Het leukste om te doen vind ze samen werken met mij, ze is echt een spiegel en zij gedraagt zich naar hoe ik mij voel. Als ik niet zo'n zin heb om te trainen, of in een minder goede bui ben, dan merkt Willow dat meteen en ze kan dan erg gaan dwarsbomen.


Ook verstop ik vaak een speeltje van haar, een nep bontje. Op erg moeilijke plekken. Haar neus werkt ZO goed, ze vindt hem altijd, en is echt super geconcentreerd bezig. Opgeven staat niet in haar woordenboek en ze gaat door tot ze hem vindt.


Dit merk ik ook met andere dingen trouwens. Ze kan echt enorm haar zin door drammen, en ontzettend irritant bezig zijn. Vanaf een afstandje naar me blaffen, niet ophouden. Totdat ik opsta. Dan maakt ze dat ze weg komt, de held.


Een aantal weken geleden merkte ik dat ik haar wat dunner begon te vinden. Ze heeft een ontzettend dikke vacht, en toen ze uit het water kwam (zwemmen doet ze enorm graag) kon ik elke rib tellen.. ook haar ruggengraat zag je goed. Meteen naar de dierenwinkel om haar te wegen, waar ze in 2 weken tijd 1 kg was afgevallen. Van 20.9 naar 19.9. Ze krijgt nu 100 tot 150 gram vlees meer per dag, maar ze gebruikt echt zo enorm veel energie, is altijd bezig, en kan ook echt helemaal zenuwachtig worden wanneer ze niet aan het werk gezet wordt. Lang niet altijd even prettig maar zo is ze nu eenmaal.


Ik ben in ieder geval nogsteeds enorm blij met haar. Ze is zó leuk, en een enorme knuffelkont. Ze is heel erg op mij gefixeerd thuis en andere mensen (bezoek) doen haar weinig.

Wandelen door het dorp kan soms nog wel een probleem zijn want ze wil van iedereen aandacht, maar ook dit gaat echt steeds beter. Zolang de mensen haar ook negeren.


Dit was de update weer. Tijd voor wat foto's.

 

534813.jpg534812.jpg534814.jpg534815.jpg534816.jpg534817.jpg

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Blijft echt een prachtige hond zeg hp-heart 
Fijn dat je toch een beetje door kan blijven gaan met de trainingen ondanks het hele Corona gebeuren

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ze is prachtig, zo'n donkere kleur herdershond is echt mooi!

Fijn dat alles zo goed gaat en je zo blij met haar bent!

Karakter zal ze altijd wel blijven houden denk ik, maar dat maakt haar wel zo speciaal hp-smile

 

Gaat het met haar en Kahlua en het hondje van je zusje nog steeds goed onderling?

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Ze is prachtig, zo'n donkere kleur herdershond is echt mooi!
Fijn dat alles zo goed gaat en je zo blij met haar bent!
Karakter zal ze altijd wel blijven houden denk ik, maar dat maakt haar wel zo speciaal 
 
Gaat het met haar en Kahlua en het hondje van je zusje nog steeds goed onderling? "

Met Kahlua samen gaat het goed, Kahlua is eigenlijk te lief, er zijn geregeld momenten dat ik wilde dat ze haar even op haar plek zou zetten maar dit doet ze niet. In plaats daarvan kijkt ze mij aan. Prima opzich, ik help haar dan uiteraard maar Willow is van mij eigenlijk niet snel onder de indruk. 

 

Met Malibu samen gaat het tot nu toe goed. Er is geen gevecht meer geweest, maar we hebben ze nooit zonder toezicht bij elkaar. Al zijn we even snel een boodschap aan het doen, douchen etc, Willow en Malibu zijn gescheiden. 

 

 

minder leuk nieuws 

Willows zusje is herplaatst. Dit omdat zij ook niet met de andere teef (een 7 jarige terriër) In het huishouden overweg kon. Er zijn 4 ernstige gevechten geweest tussen die 2, waarvan de terrier 2 keer met spoed geopereerd moest worden en het beide keren kantje boord was. Er zijn gedragstherapeuten bijgeweest en de eigenaar is enorm hard met haar aan de slag gegaan. Maar bij het laatste gevecht wat het gewoon klaar. Ook de gt's en de fokker, wisten dat het nooit meer goed zou komen tussen deze 2. 

 

De eigenaar was / is er kapot van natuurlijk. Jarenlange zoektocht naar een Hollandse herder, en dan eindigt het zo. Maar je moet een keuze maken. 

 

Intussen is Willow's zusje alweer 2 weken bij de nieuwe eigenaar. Hier gaat het hartstikke goed, er zijn geen andere honden in het huishouden, en de honden die ze onderweg tegen komen kan leuk mee worden gespeeld (dit was overigens bij haar vorige eigenaar ook zo, ze was heel leuk met andere honden, maar niet met hun eigen hond) 

 

Dat was wel een lastig proces en heftig om te horen, wij werden in de groepsapp dagelijks op de hoogte gebracht. Het is een feit dat same sex agression voorkomt bij de Hollandse herder, en dus een extra reden om Malibu en Willow niet samen te laten zonder toezicht. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

oooeh wat een knapperd is het toch!!

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik ben helemaal geen herder type maar wauw wat is ze mooi <3 Wat fijn dat het eigenlijk ook allemaal super goed gaat tussen haar en Kahlua.

 

Is het een idee om het pakwerk op haar bijt kussen te oefenen of iets dergelijks (geen idee hoe dat allemaal werkt en in elkaar zit) maar misschien als het een optie is dat ze daar ook wat voldoening uit haalt. Ik ken het van Maybe als ze een paar weken niet naar de schapen kan dat ze niet echt voldaan is ofzo.

 

Wat erg ook om te lezen van haar nestgenootje hopelijk zit ze nu helemaal op haar plek, en vinden die mensen als ze het nog aandurven natuurlijk een HH die helemaal bij hun en de terriër past. Zodat dit nooit meer hoeft te gebeuren :( zo'n situatie kent eigenlijk alleen maar verliezers

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Ik ben helemaal geen herder type maar wauw wat is ze mooi <3 Wat fijn dat het eigenlijk ook allemaal super goed gaat tussen haar en Kahlua.
 
Is het een idee om het pakwerk op haar bijt kussen te oefenen of iets dergelijks (geen idee hoe dat allemaal werkt en in elkaar zit) maar misschien als het een optie is dat ze daar ook wat voldoening uit haalt. Ik ken het van Maybe als ze een paar weken niet naar de schapen kan dat ze niet echt voldaan is ofzo.
 
Wat erg ook om te lezen van haar nestgenootje hopelijk zit ze nu helemaal op haar plek, en vinden die mensen als ze het nog aandurven natuurlijk een HH die helemaal bij hun en de terriër past. Zodat dit nooit meer hoeft te gebeuren :( zo'n situatie kent eigenlijk alleen maar verliezers "

Dankjewel! hp-heart

 

We spelen regelmatig met haar bijkussen, alleen is dit niet meer dan een beetje tuggen. Ik ben nog te groen om haar het correct bijten, en de commando's die daaraan vooraf gaan, aan te leren. We waren daar namelijk pas net aan begonnen. Ik durf er niet aan te beginnen, bang dat ik het haar verkeerd aanleer, en het gaat dan een ramp zijn om het haar ook weer af te leren. 

 

Ik ga wel aan mijn trainers vragen of ik misschien eens bij hen thuis kan trainen, hij staat zelf ook in het pak, en kan mij dan wellicht wat goede sturing geven. 

 

Het speuren op de zondagen gaat wel nog door, alleen werk ik nu veel waardoor ik vaak geen puf heb om op zondag ochtend om 07.30 op het veld te staan, vooral omdat ik zondag avond diensten draai. 

 

Ik ken helaas ook niemand met een weiland waarin ik zelf een spoor kan uitlopen voor ze. En ik verwacht dat dat in deze periode moeilijk gaan worden ivm dat alle weilanden weer gebruikt worden voor de koeien en mais (hier in de buurt) 

 

 

Voor zover ik weet gaan deze mensen niet op zoek naar een nieuwe HH. Hun terriër is een ontzettend pittig ding, en ze zijn bang dat er dan weer hetzelfde probleem gaat ontstaan. Maar wie weet, ooit, als de terriër er niet meer is. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Wat fijn dat het allemaal goed gaat!

 

Jammer dat het zusje moest worden herplaatst, maar wel begrijpelijk na zulke incidenten.

honden page profiel MandyMandy 3 doggies

honden foto van Mandy

Ahhh lieve Willow. Wat leuk!

honden page profiel So long, friends!So long, friends! 3 doggies

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

"  
Gaat het om Fien en Indy de Border terriër? Ken ze niet persoonlijk hoor. Alleen van eerdere berichten op de Border terriër facebook-groep "

Jep :( helaas. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Wat leuk om te zien hoe Willow groeit!

 

Zijn er geen paardenweides in de buurt die je kunt gebruiken?

Waar ben je precies naar op zoek in een weide? Want ik weet wellicht wel een adresje, als je bereid bent er een stukje voor te rijden en er eventueel wat voor te betalen (weet niet of dat nodig zou zijn maar het zou kunnen)

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Wat een prachtige hond is Willow geworden. Je toewijding, tijd en geduld zijn het resultaat dik waard.

Het begin was verre van makkelijk.

 

Wat een drama met haar zusje. Jullie hebben toch nog een hondje thuis? Gaat dat goed met Willow? 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Ze klinkt echt als een heel leuk hondje ! Ben benieuwd wat er allemaal van jullie te zien zal zijn :D

Ik begin het trainen ook wel te missen, speuren kan ik ook niet meer doen want moet me daarvoor verplaatsen helaas.  

Hopelijk mogen de HS'en terug open begin mei.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Dankjewel allemaal!  

 

Loesje, hierboven reactie geschreven over hoe het met ons andere hondje gaat. Tot nu toe al 2 maanden goed, maar we hebben ze nooit zonder toezicht bij elkaar. 

 

Vera, ik heb een weiland waarop ik kan speuren wat 20 min rijden is, betalen ga ik niet doen aangezien ik er maar 1 keer per week een uurtje gebruik van wil maken. 

 

Verder mogen er ook geen dieren op lopen of opgelopen hebben. Voor erg ervaren honden zou dit geen probleem zijn, maar voor willow is het nog te lastig als er een ander spoor door haar spoor heen loopt. Verder mag het gras niet al te lang zijn. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

" Dankjewel allemaal!  
 
Loesje, hierboven reactie geschreven over hoe het met ons andere hondje gaat. Tot nu toe al 2 maanden goed, maar we hebben ze nooit zonder toezicht bij elkaar. 
 
Vera, ik heb een weiland waarop ik kan speuren wat 20 min rijden is, betalen ga ik niet doen aangezien ik er maar 1 keer per week een uurtje gebruik van wil maken. 
 
Verder mogen er ook geen dieren op lopen of opgelopen hebben. Voor erg ervaren honden zou dit geen probleem zijn, maar voor willow is het nog te lastig als er een ander spoor door haar spoor heen loopt. Verder mag het gras niet al te lang zijn.  "

O, dan gaat het niet lukken, de twee weides die ik weet daar lopen paarden op.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

9 maanden oud vandaag hp-heart

 

535147.jpg535146.jpg

pagina 9 van 11 12 3 4 5 6 7 8 910 11
Volgende forumvraag: Overprikkelde/onvermoeibare pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^