Willow

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

Leuke foto's, mooi dat het beter gaat met het hondje van je zusje.

Hoe bedoel je dat ze heftig reageert op dingen of is dat meer op een filmpje te zien?

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ziva,

We beginnen met apel, gewoon de standaard gehoorzaamheidoefeningen (volgen, halthouden en stilzitten, blijven) maar alles gebeurt nog heel erg met snoepjes in tegenstelling met de puppycurcus. Daar moet Willow mij aankijken, en met de IGP moet ze letterlijk in mijn hand graven en alleen met haar neus in mijn hand op zoek gaan naar snoepjes, oogcontact komt pas later, dit zodat ze altijd recht naast je lopen, en niet schuin, wat gebeurt als ze je aan willen kijken. Verder ook vooral laten kijken naar de andere honden, wat spelen op het veld etc. Ben bij apel 10 a 15 min met haar bezig. Heeft ze geen focus gaat ze terug de auto in en proberen we het later weer.


Apel duurt 2 u lang. Maar als je hond niet aan de beurt is wacht ze in de auto.


Dan met pakwerk, ze zijn Willow nu puur en alleen aan het plagen met een bijtkussentje voor puppies, ze houdt het vast, en zij laten los zodat Willow alleen maar wint, en het dus steeds leuker gaat vinden (al vraag ik me af of dat kan want ze vindt het nu al geweldig) ze laten haar er achteraan jagen, mee spelen etc. Máár los is los. Laat Willow het kussen los, is ze het kwijt en gaat het terug naar de pakwerker, waar ze het opnieuw moet zien te bemachtigen.


Als ze ouder is gaat het er natuurlijk heel anders aan toe. Pakwerk is dan écht pakwerk (inclusief de 'boef' zoeken, aanblaffen, bijten etc) maar daar is Willow nog lang niet aan toe, ze moet daarvoor sowieso eerst haar volledig volwassen gebit hebben.

Op YouTube staan veel video's van IGP wedstrijden.

 

J (....) het is altijd beter op filmpjes te zien natuurlijk, Maar wanneer Willow zulk gedrag laat zien ga ik niet filmen natuurlijk. Is lastig te omschrijven, maar als ze iets heeft wat ze niet mag en je probeert dus om te ruilen, blijft haar focus daarop, als ze het niet krijgt gromt ze naar je, blaft ze naar je, kan helemaal doordraaien. Ze kan op de grond graven, stenen proberen vast te pakken, op bakstenen graven en bijten, achter haar staart aan rondjes draaien, als je haar hierin stopt wordt ze echt oprecht boos op je. Allemaal gefrustreerd gedrag van haar, dus ik probeer haar hierin zo goed mogelijk te begeleiden, maar dit werkt niet altijd.

Voorbeeld; Willow bijt aan het vloerkleed, ik probeer haar af te lijden met een speeltje, maar het doet haar op dat moment vrij weinig want ze was nu eenmaal met het vloerkleed bezig. Een strenge 'nee', Willow kijkt je recht aan en gromt, loop naar haar toe, weer afleiden met een nieuw speeltje, Willow bijt in je been, of arm, of broek (en niet bepaald speels bijten) dan gaat ze vaak even in de ren, en dan is het non stop blaffen, aan de mand kauwen, op de grond graven, aan de staart bijten. Dan geef ik haar een botje (ze heeft sowieso áltijd 1 groot stuk runderkophuid in de ren) maar bot wil ze dan niet. Dan ga ik even met haar wandelen, constant in de riem bijten, trekken, rond draaien etc etc.

Dit gebeurt niet elke dag, maar toch 2 a 3 keer per week, kan zijn na het slapen (dus niet moe) voor het slapen (dus moe, misschien overprikkeld) na een wandeling, ervoor, altijd verschillend en geen touw aan vast te knopen.


Hierin ben ik dus veel bezig met haar, waardoor ze ook best achterloopt wat commando's en trucjes betreft. Zo kon Kahlúa met 16 weken al een héle hoop, en Willow kan nog niet eens een poot geven. Maar nu moet ik mijn aandacht tenslotte ook op 2 honden vestigen wat ik vaak nog best lastig vind. Trainen met Willow maakt het moeilijk als de andere 2 honden er bij zijn, en als ik ze in de tuin zit gaan ze lopen etteren omdat ze ook binnen willen zijn. Hier moet ik echt nog even mijn draai in vinden, en ik baal ervan dat dit nog niet makkelijk gaat.


Erg lang verhaal, maar hopelijk duidelijk

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

Voor mij is het duidelijk, lijkt me heel pittig om goed met haar gedrag om te kunnen gaan en het in goede banen te leiden.

Zit dit gedrag ook in de voorouders of is zij uniek qua haar karakter?

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Bedankt voor de uitleg Pascale! Erg interessant!

 

Toen Ziva klein was zei iemand op cursus tegen me; ‘je hebt hun hele leven nog de tijd om trucjes aan te leren, opvoeden en een band vormen komt eerst!’

Toch reageerde iedereen veel meer vertederd als ze een high-five gaf dan wanner ze de hele ochtend nog niet binnen had geplast...

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Voor mij is het duidelijk, lijkt me heel pittig om goed met haar gedrag om te kunnen gaan en het in goede banen te leiden.
Zit dit gedrag ook in de voorouders of is zij uniek qua haar karakter? "

Beide ouders zijn hele stabiele honden, de vader komt wel uit een extreme werklijn, en hij scheen als pup ook wel heel pittig te zijn. Ik wist van te voren al dat Willow toch wel het meest heftige was uit het nest, vertelde de fokker me al toen ze 3,5e week oud waren, + kwam ook uit de gedragstest. Maar ze paste toch het best bij mij. Willow is bij uitstek vergeleken de rest van de pups echt heel geschikt voor de IGP (vader doet dit ook) de andere pups zijn net een tikkie minder heftig, maar gaan wel allemaal de sport in. (2 reuen zijn politiehond, 1 drugshond, 4 doen de opleiding tot reddingshond, 2 zijn er al intensief aan het speuren, Willow dan IGP en 1 wil later behendigheid doen) 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Bedankt voor de uitleg Pascale! Erg interessant!
 
Toen Ziva klein was zei iemand op cursus tegen me; ‘je hebt hun hele leven nog de tijd om trucjes aan te leren, opvoeden en een band vormen komt eerst!’
Toch reageerde iedereen veel meer vertederd als ze een high-five gaf dan wanner ze de hele ochtend nog niet binnen had geplast... "

Haha precies. Gek eigenlijk he. Maar wel begrijpelijk, Ik vond het ook geweldig dat Kahlúa als pup al 'dood' viel op commando, rondjes draaide, kon blaffen, mooi zitten etc. Willow beheerst de basiscommando's super, en zindelijk was ze vanaf dag 1. Maar juist die trucjes vind ik zo leuk, en daar kan ik op de een of andere manier steeds niet aan te komen omdat ze gewoon voor andere dingen aandacht nodig heeft. De andere pups kunsten en al vrolijk op los trouwens haha. Maar ook lopen de eigenaren met 2 honden wat 'achter' het gaat gek genoeg dan allemaal wat langzamer. 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Wat wordt ze alweer snel groot!

Die donkere kleur vind ik ook wel heel erg mooi.

Hebben de fokkers de pup kopers ook echt geselecteerd op het werk wat ze met de pup gaan doen?

honden page profiel Baasje van Spaiky†Baasje van Spaiky† 3 doggies

honden foto van Baasje van Spaiky†

Wat is ze groot geworden! surprised

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Wat wordt ze alweer snel groot!
Die donkere kleur vind ik ook wel heel erg mooi.
Hebben de fokkers de pup kopers ook echt geselecteerd op het werk wat ze met de pup gaan doen? "

De 2 politie honden en 1 drugshond hebben ze geselecteerd. Vanaf week 2 wisten ze al dat reutje blauw de drugshond zou worden. Werkt ontzettend veel met de neus. Er was dus een gewone gedragstherapeut gekomen voor de pups, die gespecialiseerd is in HH. Maar voor de andere 3 pups is er iemand gekomen van een andere organisatie om de geschikte pups aan te wijzen die dan bij politie konden. 

 

Verder niet, ik heb Willow niet omdat ik IGP met haar doe. Had ik een andere pup, die wat rustiger was, leek behendigheid, speuren of reddingshond mij net zo leuk. Ik kijk dus, net als iedereen, welke sport bij mijn pup past. 

 

We hebben wel het contract moeten ondertekenen waarin stond dat we wel iets ondernemen met de hond. Maar welke sport of cursus maakt niets uit. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

17 weken alweer.


Niet heel veel te melden, het gaat nogsteeds lekker zijn gangetje. Willow heeft nu meerdere momenten per dag dat ze lekker kan liggen of zichzelf vermaakt, maar ook nog een hoop momenten dat ze helemaal doorslaat. Het lijkt dan echt of ze een soort van kortsluiting heeft, rennen, springen, gek doen, alsmaar hetzelfde rondje en het is onmogelijk haar daarin te stoppen, af te leiden of überhaupt te vangen.


Morgen gaan we naar mijn familie in Noord Holland en gaan we voor het eerst logeren (Willow dan)
Mijn tante heeft zelf een jonge hond dus ik verwacht dat Willow het erg leuk gaat vinden daar. Ik ben erg benieuwd hoe ze het doet, of ze zich een beetje kan gedragen en of ze zich s nachts rustig houdt. Al slaapt ze bij mij op de kamer. Het is ruim 2 u rijden.


De dag daarna ga ik ook meteen met haar bij de fokker langs. Het ligt niet helemaal op de route, maar als ik toch in NH ben kan ik daar ook even langs gaan, de fokker vindt het heel leuk om ons weer te zien, de terugweg moet Willow dus ruim 3 u in de auto, maar ik verwacht dat ze dan zo moe is dat ze alleen maar slaapt.

Ik voel me toch heel schuldig tegenover Kahlúa. Voordat Willow er was ging zij gezellig met mij mee. Maar 2 honden vind ik erg veel om mee op bezoek te gaan, en daarbij weet ik dat Willow en de hond van mijn tante niet hun gang kunnen gaan wanneer Kahlúa er bij is. Zij blijft dus thuis.


Verder gaan we ook starten met ring training, en heeft ze, als alles meezit in februari haar 1e show. Ook staan er al 2 shows gepland in mei en september, maar dit is alleen voor de Hollandse herder is is een openlucht show.


Hier nog wat foto's.

 

 

Foto's van de Urban shoot 

530444.jpg530440.jpg530439.jpg530438.jpg

Moe na een ochtendje puppy cursus 

530442.jpg

Eten is NIET meer veilig. Ze heeft nu ontdekt dat ze op de tafel kan springen, en probeert dit meerdere keren per dag. 

530443.jpg

Maar ze kan ook ontzettend lief liggen slapen.

530441.jpg

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

18 weken vandaag! 

 

Een druk weekje. Dinsdag zijn we bij mijn tante op bezoek geweest. Ze heeft daar non stop gespeeld met hun jonge hond. Maar probeerde ook al flink uit te testen hoe ver ze kon gaan, waardoor ze 1 keer gevochten hebben. Waarschijnlijk ook omdat het voor beide teveel was. Ik heb de bench uit de auto gehaald en Willow in de bench gezet. Daar plofte ze meteen in slaapt en heeft van 18.00 tot 23.00 geslapen. Voordat wij gingen slapen hebben we de honden nog even laten spelen en dat ging heel goed. 

 

Willow sliep bij mij. Was helemaal nieuw natuurlijk voor haar, en ze kon haar plekje maar niet vinden. Dus weer de bench gehaald en naast mijn bed gezet. Daar heeft ze heerlijk geslapen. 

 

De volgende ochtend nog gespeeld, daarna naar mijn neef, dus weer een nieuw huis en omgeving. En toen door naar de fokker. Eerst een stukje gewandeld daar, maar Willow vond haar zusje héél spannend. Zij kende de omgeving goed en wilde alleen maar spelen. Willow bleef liever bij mij. 

 

Bij de fokker thuis ging het een stuk beter. Ze herkende het meteen, en ging op haar plekje liggen waar ze als pup ook altijd lag. Moeder hond en tante waren er ook en ze heeft echt heel leuk met beide gespeeld. Nog even flink op haar plek gezet door mams. 

 

De fokker vind het geweldig om haar te zien. Eigenlijk zou zij Willow houden, maar ivm met hartruisjes (puppyruisje die inmiddels weer weg is) kon ze het risico niet nemen. Maar wat vond ze dat erg. Willow heeft heerlijk met haar zitten knuffelen en was zo blij haar weer te zien. Erg mooi om te zien. 

 

Toen 3,5 u naar huis gereden (file) maar mevrouw kreeg het allemaal niet mee want was in diepe rust. 

 

Thuis 2 dagen aan 1 stuk door geslapen. Héérlijk. 

 

Ze wordt steeds leuker, steeds mooier, maar ook steeds wat heftiger. De fokker gaf ook al aan (aan iedereen trouwens) in de app, dat ze nu écht allemaal goed op onze strepen moeten gaan staan, anders zijn HH geen leuke honden later. 

 

 

 

Net at ik een mandarijntje en Willow wilde ook, was erg aan het bedelen, dus ik stuurde haar weg. Dan kijkt ze je recht aan en blaft. Ik negeer dit gedrag maar dan gromt ze, uiteindelijk komt ze wéér naast me op de bank en begint het weer van voren af aan. Ze is echt ontzettend aan het uittesten. Maar ze is ook zo onwijs grappig. 

 

Consequent ben ik, maar het is moeilijk. Dan trekt ze aan het vloerkleed (goedkoop lelijk ding totdat W niet meer knabbelt) en heeft ze er een hele draad uitgetrokken, tot aan de keuken. Dan is het moeilijk om niet te lachen. Of als ze weer een gat aan het graven is om bij de konijnen te komen, op de tafel staat etc etc. 

 

530552.jpg 

530553.jpg

 

 

 

honden page profiel Baasje van Spaiky†Baasje van Spaiky† 3 doggies

honden foto van Baasje van Spaiky†

Leuke foto's en leuk filmpje!hp-smile 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Weer eens een update over Willow.


Het gaat super met dr, lekker vrolijk, wild, stront eigenwijs en heel grappig.

De kat pest ze regelmatig, en ze is een paar dagen geleden over de konijnenren heen gesprongen van ruim 1 meter hoog. Die werden natuurlijk even flink achterna gezeten. Nu oefenen we elke dag even aan de lijn in de konijnen ren, elk beetje aandacht dat ze voor mij heeft wordt dan beloond, en dit gaat goed. Gisteren was ze er weer ingesprongen (we gaan er nog iets op verzinnen) maar ze hield zich rustig en beloonde zichzelf met een stukje appel, wat in het konijnenhok lag.


Willow begint erg waaks te worden, kan al diep grommen, en wanneer ze op de vensterbank naar buiten zit te kijken wordt er naar elke voorbijganger geblaft. Ook dit moet dus een beetje afgeleerd worden.

Overdag zijn álle mensen nogsteeds even leuk, het is zo aandoenlijk om haar die schattige sprongen zien maken naar mensen, oortjes in de nek en flink kwispelen, helaas voor haar, vinden de meeste mensen haar niet meer zo leuk en wordt ze straal genegeerd. Aan Willow's hele houding zie je dan dat dit een diepe teleurstelling voor haar is, de schat.


Ze is nogsteeds lekker aan het uit testen, en durft ook nogsteeds te grommen wanneer iets niet mag en ik haar (of iemand anders) hierin corrigeer. Dit gedrag gebeurt gelukkig minder. Wanneer Willow nu boos wordt, geef ik haar het touch commando (wat ze leuk vindt om te doen) en hiermee kan ik haar gelukkig de meeste keren mee afleiden.


Overdag zit ze bijna nooit meer in de ren, ze pakt zelf haar rust, blijft, tot nu toe, van de kerstboom af, en is niet meer constant Kahlúa aan het uitdagen om te spelen. Ze kan zichzelf nu gelukkig ook prima in haar eentje vermaken.

S nachts zit ze er wel in, en ook als wij weg zijn (al in ze daar ook al een aantal keren overheen gesprongen)
Zij en het hondje van mijn zusje vechten nogsteeds af en toe, waarvan wij allemaal de oorzaak niet zien. Het gaat zo ongelooflijk snel, en het is dan echt een gevecht. Hier werken we aan, maar de kans is groot dat ze elkaar gewoon niet leuk vinden, al hebben ze ook leuke momentjes samen (tegen elkaar liggen op de bank, wat uitdagen en spelen)


Op de igp gaat het ook super. Ze doet het goed, reageert niet op alle geweerschoten, en wordt helemaal wild zodra ze de pakwerker ziet.


Gisteren hadden we voor het eerst IGP speuren. Ik kan daar normaal nog niet aan mee doen ivm dezelfde dag als puppy cursus, maar die ging gisteren niet door. Kahlúa mocht ook mee. En beide deden het zó goed. Vooral Kahlúa deed het buitengewoon goed voor de eerste keer. De trainers zeiden al dat ze graag zien dat er een vzh op Kahlúa zit, zodat ze officieel mee kan speuren. Hierover ga ik nog nadenken, maar ze kan sowieso voortaan gezellig mee speuren.


Verder zijn we nogsteeds niet echt ver met commando's, en ik betrap mezelf erop dat ik haar niet genoeg individuele aandacht geef om wat met haar te trainen, ik vind het lastig met 2 honden, maar ook dit komt vast wel goed.


Dit was ze update weer, hier nog wat foto's van de knapperd.

 

530969.jpg531110.jpg531112.jpg531114.jpg531111.jpg531113.jpg531115.jpg

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Wat een mooie update, een prachtig stel honden heb je laughing

Ook fijn dat het onderling zo goed samen gaat nu, en ook met het hondje van je zusje zo te zien?

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Wat een mooie update, een prachtig stel honden heb je 
Ook fijn dat het onderling zo goed samen gaat nu, en ook met het hondje van je zusje zo te zien?
  "

Soms goed, soms helemaal niet. Ze vechten nog regelmatig en we moeten ze constant in de gaten houden, maar ze hebben dus ook leuke momentjes samen gelukkig. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Willow is alweer 5 + maanden oud, wat gaat de tijd snel! Meisje groeit goed, niet te snel. Ze is nu bijna 18 kg, en 52 cm hoog.


Op de IGP training gaat het nogsteeds super, alleen maar beter zelfs, en 19 januari hebben we de laatste puppy les. Normaal gesproken heb je maar 13 lessen, maar aangezien ik hierna niet bij de kc door ga, vind ik het fijn dat ik langer bij de puppy les mocht blijven. Erg goed voor Willow om zo veel verschillende hondjes te zien.


Oud en nieuw ging boven verwachting goed. Een vriendin kwam met haar jonge hond (8 maanden) en Willow heeft non stop met hem gespeeld. Tegen 00.00 u waren ze bek af, en keek Willow niet op of om van het vuurwerk. Toen ik naar buiten liep stonden beide honden (Kahlúa en Willow) vrolijk voor het raam te kwispelen. Na een tijdje naar buiten gelaten in de omheinde voortuin. Van alle buurtgenoten kregen ze de aandacht, wat het extra leuk maakte, en beide niet op de knallen reageerde.

Bij de igp training hoort Willow ook constant knallen om zich heen, dus dat was al een voordeel.


Mensen zijn nogsteeds even leuk, dat is nogsteeds niet veranderd. Zó leuk dat aandacht vragen terwijl er een voorbijganger langs loopt bijna onmogelijk is, ze maakt de gekste sprongen dan en kwispelt haar staart bijna van haar kont.


Het is ook grappig om te zien hoe snel ze in een week veranderen. De ene week is het een dik propje totaal uit verhouding, en de week erna is ze mooi slank en in model haha.

En nog wat foto's:

 

Bijna niet meer te tillen

531472.jpg

Heerlijk relaxen op de bank.

531471.jpg

In de zon heeft ze plots een heel andere kleur. Erg leuk! 

531470.jpg

Netjes naast lopen

531469.jpg

2 foto's van een paar weken geleden, maar té mooi om niet te delen. Ze heeft zulke mooie lichtbruine ogen hp-heart

531468.jpg531467.jpg

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Wat blijft ze mooi Pascale, en fijn om te lezen dat ze het zo goed doet!

 

Oud en nieuw dus ook goed door gekomen, dat is erg fijn. Haar kleur is echt steeds weer anders lijkt het, de ene foto licht de andere donker.

 

Ik dacht jullie zondag op de KC te zien en was verbaasd dat je ‘kleine’ meid zo veel gegroeid is!

Ziva is 57 cm, maar iets groter dus, maar zij is wel erg breed en 25 kg. Willow heeft echt nog een slungellijf, zo heerlijk opgeschoten.

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy 3 doggies

honden foto van Koert En poppy

Wat wordt ze mooi en grote hond 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ze wordt steeds mooier!

Haar donkere vacht vind ik ook heel mooi laughing

Maar het hele puppy achtige is er al af, een mooie jonge hond!

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

tijd gaat snel...
mooi duo heb jehp-heart

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Willow is 25 weken.


Maandag zijn we voor het eerst met de trein gegaan. Gewoon 1 dorp verder, deze halte ligt tegenover de Petsplace, waar ze wat mocht uit zoeken, en toen weer terug.

Ze deed het super. Op het station was ze wat ongeduldig (we hadden de trein gemist dus moesten wat langer wachten). Een langsrazende goederentrein deed haar wat doen schrikken maar ze herstelde snel weer en bleef netjes naast mij zitten.


Wel had mevrouw de grootste moeite al die voorbijkomende mensen te negeren. Iedereen moest om haar blije sprongen lachen, maar ik hield haar eens bewust dicht bij me. Hier werd ze wat bozig om wat zich uitte in frustrerend blaffen, in de riem bijten etc.


Toen de trein stopte sprong ze er zo in alsof ze het dadelijks doet. Ze was wat verbaasd toen de trein vertrok maar was vooral ontzettend nieuwsgierig. Helemaal niet bang.

De terugweg hetzelfde, mét een leuk nieuw speeltje natuurlijk.

 

Op de IGP doet ze het nogsteeds goed. Ze werkt steeds beter en ze vindt het echt heel leuk. Afgelopen zaterdag beet ze fanatiek in het kussen, maar haar tanden zijn aan het doorkomen (alle melktanden zijn eruit) wat haar wat pijn deed. Besloten om de komende 2 weken geen pakwerk te doen zodat alles rustig kan doorkomen.


Morgen heeft Willow haar puppy examen. Normaal is de puppy cursus maar 13 lessen, maar omdat ik niet verder ga met de basis cursus mocht ik gewoon wat extra lessen volgen, wat erg goed voor haar is. Alle trainers daar zijn oprecht onder de indruk van Willow hoe goed ze het doet. Zoiets zien ze eigenlijk nooit. Haar focus op mij is zo groot dan, er gaat echt een knopje bij haar om.


Verder is het een ontzettende volhouden. Gisteren liep ik in het bos en zag ze aan de andere kant van het hek iets bewegen. Ze nam een aanloop en beukt vol met haar gewicht het hek in. Flinke schaafwond onder haar oog wat aan het bloeden was. Toen ik Willow van schrik bij me riep, keek ze me aan en deed het nogmaals, maar nu met haar lichaam. Heb haar toen maar aan de lijn gedaan want ze blijft doorgaan als ze iets wil. Dit merk ik thuis ook enorm.


De ren staat in de schuur en Willow slaapt al 2 weken los in de woonkamer (eigenlijk langer aangezien ze al weken lang over de ren heen springt) ze doet het fantastisch, op soms het slopen van een krant, het pakken van schoenen en het pesten van de kat na) een paar uurtjes alleen blijven lukt haar nu ook prima, al is ze nog nooit langer dan 3 u alleen geweest.


Willow zit nu al ruim 2 weken op de 17 kg. Ze liep altijd gelijk op met haar zusjes, maar daarvan is de lichtste nu 18,5. Ik geef haar nu dus wat extra eten al was ze niet te dun. De fokker zei dat de groei even kan stoppen wanneer de tanden aan het doorkomen zijn, dit kost extra energie, dus ze krijgt gewoon wat meer barf.

 

En verder heeft ze gewoon ontzettend veel energie, ze wil altijd gaan gaan gaan, en bij Kahlúa merk ik dat de energie wat afneemt, niet altijd even energiek tijdens de wandelingen etc. Al moet ze het nu ook met wat minder lange boswandelingen doen. Hopelijk kan ik snel haar energie weer opbouwen.


Hier nog wat foto's.

 

In de trein 

531905.jpg

Op het station 

531911.jpg

Op de uitkijk 

531899.jpg

Netjes naast lopen 

531904.jpg

Aan een botje knabbelen

531909.jpg

Blij met haar nieuwe mand

531910.jpg

Ze heeft steeds vaker heerlijke knuffelmomentjes

531906.jpg

Wandelen met een nieuw vriendje

531907.jpg

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Weer eens tijd voor een update.

Willow is de 6 maanden alweer gepasseerd en is nu 18,5 kg. Ze doet het echt geweldig.


Ze is een heerlijk zelfverzekerde hond, en sinds een aantal weken begint ze flink waaks te worden s avonds. Overdag zijn nogsteeds alle mensen even leuk. We gaan vaak het dorp in om het negeren van mensen te oefenen, en dit gaat langzaam maar zeker de goede kant op, zolang mensen haar óók negeren.


Ik heb leuk nieuws! Na 3 maanden aspirant lid te zijn geweest bij de igp vereniging had ik vandaag een gesprek om te bepalen of het een vast lidmaatschap gaat worden of niet. Vanuit beide kanten erg enthousiast en ze willen me graag bij de vereniging. We zijn nu dus officieel lid, ook bij de NGB.


Iedereen vindt Willow een geweldig leuk hondje, waar heel wat potentie in kan zitten.


Vandaag tijdens het pakwerk was ze erg wild en gefrustreerd. 3 maanden lang heeft ze gek mogen doen tijdens het pakwerk om haar aan het blaffen te krijgen. Nu het blaffen en goed in zit, moet er ook tijdens het pakwerk wat apel op komen. Dus zitten vóór ze mag bijten. Dit vond ze erg moeilijk en werd echt enorm fel, flink de tanden laten zien tijdens het blaffen, en toen ze eindelijk zat, zag ze door alle opwinding het bijtkussen niet meer waardoor ze perongeluk flink in de vinger van de pakwerker beet. Bloedde flink, maar het was een ongelukje.


Toen zijn we voor het eerst op een mouw gaan oefenen ipv het bijtkussen. Meteen een goede stevige beet. Echt, die knop die er bij haar omgaat is ongelooflijk. Heel mooi om te zien.


Tijdens het apel is ze ook erg goed bezig. Geweldig op mij gericht en ze vind het heel leuk om nieuwe dingen te leren. Over hindernissen springen, over het dak heen, blijven op commando, volgen, aan de voet etc zit er allemaal al erg goed in. Ook het apporteren oefenen we al een beetje spelenderwijs. Ze gaat echt met sprongen vooruit.


Thuis is ze een heerlijke leuke, stronteigenwijze pup, maar een enorme lieverd met een enorme dosis humor. Ze is echt zo gek als een deur en een bonk energie. Als ze eenmaal iets wil, zal ze er álles aan doen het te krijgen. Op de foto's zie je dat ze een litteken onder haar oog heeft. Ze wilde door een schapenhek heen om aan de andere kant te komen (stonden geen schapen) willow kijkt naar het hek, loopt naar achteren, neemt een aanloop en rent er doorheen. Hoofd zat vast, ik moest haar eruit halen en onder haar oog zat een snee dat bloedde als een rund. Vervolgens kijkt ze nogmaals naar het hek, neemt wéér een flinke aanloopt en beukt en, dit maal met heel haar lichaam, flink tegenaan. Toen heb ik haar aangelijnd, maar blijkbaar moet ze dus eerst dit soort fratsen uit halen voor ze haar grenzen kent. 

 

Ze pakt ze ook goed haar rust, en nogsteeds gaat het los zijn in huis erg goed.

 


Ik geniet onwijs van haar, ik vind haar echt zó ontzettend leuk! Hier wat foto's, en 1 filmpje van het pakwerk.

 

Éérste keer het rivier commando, aanblaffen en meteen bijten als beloning.

Ze krijgt al een mooi kraagje

 

Samen wandelen 

532222.jpg

Voor het eerst écht zwemmen. Ze vind water echt geweldig.

532221.jpg

Even wat volgen in het bos

532220.jpg

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Wat een mooie updates!

En wat leuk dat ze het pakwerk zo goed oppakt laughing

Echt een werkhond!

Zo'n donkere vachtkleur is ook wel heel mooi.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Wat doet Willow het goed!

En leuk dat jullie nu officieel lid zijn van de IGP vereniging.

Gelukkig stond het schapenhek niet onder stroom, tenminste dat mag ik hopen van niet, anders is het niet zo slim dat ze er nog een 2e keer volop inbeukt, haha

Fijn ook dat het negeren van mensen steeds beter gaat, ben een beetje jaloers hp-angel

Leuke en mooie foto's ook van haar, ook de foto samen met Kahlua hp-heart

Maar bovenal je enthousiasme hoe je over haar schrijft, is ontzettend leuk om te lezen smile

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Leuke vooruitzichten! Ze klinkt echt als een heel leuk hondje hp-heart

honden page profiel DonjaDonja 3 doggies

honden foto van Donja

Prachtige up-date! Het lijkt erop dat jullie steeds meer ingespeeld raken op elkaar. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ooow hahah hoe kan ik dat nou gemist hebben, leuk hoor!!

honden page profiel Hans DekHans Dek 3 doggies

honden foto van Hans Dek

" 17 weken alweer.
Niet heel veel te melden, het gaat nogsteeds lekker zijn gangetje. Willow heeft nu meerdere momenten per dag dat ze lekker kan liggen of zichzelf vermaakt, maar ook nog een hoop momenten dat ze helemaal doorslaat. Het lijkt dan echt of ze een soort van kortsluiting heeft, rennen, springen, gek doen, alsmaar hetzelfde rondje en het is onmogelijk haar daarin te stoppen, af te leiden of überhaupt te vangen.
Morgen gaan we naar mijn familie in Noord Holland en gaan we voor het eerst logeren (Willow dan) Mijn tante heeft zelf een jonge hond dus ik verwacht dat Willow het erg leuk gaat vinden daar. Ik ben erg benieuwd hoe ze het doet, of ze zich een beetje kan gedragen en of ze zich s nachts rustig houdt. Al slaapt ze bij mij op de kamer. Het is ruim 2 u rijden.
De dag daarna ga ik ook meteen met haar bij de fokker langs. Het ligt niet helemaal op de route, maar als ik toch in NH ben kan ik daar ook even langs gaan, de fokker vindt het heel leuk om ons weer te zien, de terugweg moet Willow dus ruim 3 u in de auto, maar ik verwacht dat ze dan zo moe is dat ze alleen maar slaapt.
Ik voel me toch heel schuldig tegenover Kahlúa. Voordat Willow er was ging zij gezellig met mij mee. Maar 2 honden vind ik erg veel om mee op bezoek te gaan, en daarbij weet ik dat Willow en de hond van mijn tante niet hun gang kunnen gaan wanneer Kahlúa er bij is. Zij blijft dus thuis.
Verder gaan we ook starten met ring training, en heeft ze, als alles meezit in februari haar 1e show. Ook staan er al 2 shows gepland in mei en september, maar dit is alleen voor de Hollandse herder is is een openlucht show.
Hier nog wat foto's.
 
 
Foto's van de Urban shoot 

Moe na een ochtendje puppy cursus 

Eten is NIET meer veilig. Ze heeft nu ontdekt dat ze op de tafel kan springen, en probeert dit meerdere keren per dag. 

Maar ze kan ook ontzettend lief liggen slapen. "

Wat een prachtige foto,s en wat een ongelooflijke mooie hond.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Wat een leuke update en wat een prachtige foto's. Pakwerk enzo is echt niks voor mij, maar wat super om te lezen dat ze t zo goed doet! Wat zul je er van genieten. Ik vind t ook echt knap, ze is nog best jong. Gefeliciteerd met jullie lidmaatschap!

 

Dat ze nu wat waakser wordt past volgens mij precies bij haar leeftijd. Rond een half jaar beginnen ze zich meer op de buitenwereld te richten en worden ze binnen ook vaak waakser.

 

Ga zo door!

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Waarom volgde ik dit nog niet?! Wat is het toch een prachtige hond!!

pagina 8 van 11 12 3 4 5 6 7 89 10 11
Volgende forumvraag: Overprikkelde/onvermoeibare pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^