Willow

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik gooi mijn topic weer even om hoog. Het lijkt me leuk on hier nog af en toe iets te plaatsen, en vandaag is zo'n dag!

Want wij zijn zaterdag geslaagd voor het VZH examen! Willow deed het zo fantastisch, ondanks mijn extreme zenuwen. Het kwam met bakken uit de hemel, maar zelfs tijdens de af oefening (zo'n 8 minuten) bleef ze keurig liggen.


Ik kreeg van de keurmeester te horen dat ze het bij het appél allemaal goed deed, maar dat het veel strakker en netter kan. Ze deed alles wat ik van haar vroeg, en voerde dit ook goed uit, maar het was wat slordig. Met volgen aan de lijn zat ze keurig aan me geplakt. Zodra de lijn los ging zag de keurmeester iets van spanning bij de hond (en ook bij mij) en week Willow wat verder van mij af, en keek veel om zich heen. Hier gaan we dus aan werken!

Op sociaal vlak deed ze het fantastisch. De keurmeester werd helemaal onder gelikt, alle voorbijkomende (vreemde) honden, fietsers en mensen werden genegeerd. Ook wanneer ik uit het zicht was.

Uiteindelijk zei ze dat 'de knuffelkont' geslaagd was!


Het volgende examen staat gepland voor 10 juli, maar dit is voor ons beide te snel. Wij trainen dus rustig door en hopelijk kunnen we deelnemen aan het examen in oktober.


Verder is het nogsteeds een heerlijke pittige hond. Het is echt geen dag saai met haar. Ze wil altijd werken maar heeft ook een steeds betere uit knop.


Met het hondje van mijn zusje gaat het niet, en dit gaat ook niet gebeuren. Samen wandelen vinden ze beide prima, ze negeren elkaar, en af en toe hebben ze zelfs kleine speelmomentjes. Zodra we weer thuis binnenstappen gaat er een knop om bij Willow. Malibu is gelukkig geregeld bij mijn zusje, en zo niet werken we met hekjes door ze gescheiden te houden. Het gekke is, ze zoeken elkaar wel op. Zo komt Willow geregeld tegen het hekje aanliggen, en Boo kruipt er vanaf de andere kant tegen aan. Maar zonder hek, gaat het gewoon mis.


Willow heeft dit overigens ook met andere honden in hetzelfde huis. Ze is buiten enorm sociaal. Ik vertrouw haar met elke hond buiten. Maar waar ze bij een wandeling heel leuk met een hond kan spelen, hoeft diezelfde hond 1 stap onze tuin in te zetten en wederom gaat die knop om. Misschien territoriaal, of het gevoel van 'niet weg kunnen'. Ik weet het niet, maar ik wil er wel rustig in gaan trainen met haar.


Met Kahlúa is het nogsteeds dikke mik. Ze zijn zó verschrikkelijk leuk samen en echte vriendinnen. Sinds Willow er is kan Kahlúa ook veel leuker met andere honden opschieten. Ze trekt naar Willow toe, en heeft minder de behoefte andere honden constant te treiteren  en alles te regelen(nu is Willow de pineut, die het overigens prima vindt)


Uiteraard gebeurd het nog wel eens dat ze wat mot hebben. Zo kan Willow er niet goed tegen dat wanneer zij tegen mij aan ligt, Kahlúa er ook bij wil. Maar waar ze er eerst direct op af vloog, geeft ze dit nu netjes aan en kan ik hier goed op anticiperen.


Een heftig hondje dus, maar dat wist ik op voorhand en is en blijft alleen maar leuk! Ze is ook nog geen 2, dus tijd genoeg om een wat stabieler karakter te ontwikkelen. Ze is lief naar alle mensen, en kan ook bij een vreemde in de armen kruipen voor een knuffel. 

 

Nu tijd voor foto's! 

Vzh

545185.jpg

545186.jpg

 

545180.jpg

 

Willow met haar moeder. Nogsteeds zitten we met alle 'pup' eigenaren in de groepsapp, en hebben we dagelijks contact. De fokker zie ik ook geregeld. Dit was tijdens een wandeling vorige maand. 

545187.jpg

 

'Blossom of the Brave Brindles' met bloesem.

545188.jpg

545184.jpg

 

En een foto van mijn 2 liefste dames samen.

545179.jpg

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Gefeliciteerd, leuke update!  

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

gefeliciteerd met Willow, mooi dat het zo goed ging.....met loslopen iets minder schrijf je, misschien komt dat door jou dat je gespannen bent, een herder voelt dat echt aan....de knuffelhond is geslaagd...sociaal super zeLfs, heel belangrijk.laughing

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Bij je thuis met een andere hond minder, haar thuis, daar past een hond niet bij, Kahlua hoort erbij, geen ander, niet zo heel raar...we willen dat onze honden met iedereen opschiet, ja eigen maar zodra er een ander bij komt...in haar huis en tuin is het anders...misschien bij het ouder worden dat het minderd, zie ik hier...Ogin is bezadigde geworden....maar eigen auto en huis is van haar nog steeds.

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Bij je thuis met een andere hond minder, haar thuis, daar past een hond niet bij, Kahlua hoort erbij, geen ander, niet zo heel raar...we willen dat onze honden met iedereen opschiet, ja eigen maar zodra er een ander bij komt...in haar huis en tuin is het anders...misschien bij het ouder worden dat het minderd, zie ik hier...Ogin is bezadigde geworden....maar eigen auto en huis is van haar nog steeds. "

Het is ook niet dat ik perse vreemde honden in mijn huis wil. Maar ze heeft het ook in andermans huizen. 

 

In Portugal werkte er een man met een 15 jaar oude labrador. Willow zag die honden elke dag en had er veel respect voor. Tijdens een wandeling kwam ik langs zijn huis, hij was in de tuin aan het werk en vroeg of ik binnen wilde kopen voor een kopje koffie. Ik stap zijn huis in met Willow aan de lijn (Kahlúa was er niet bij, had toen een gebroken voet en kon niet ver wandelen) en Willow vliegt op de labrador af, die in haar mandje aan het slapen was.. in een huis dat niet van haar is, waar ze nog nooit eerder is geweest. 

 

Ik wil ook wel eens met vrienden een weekend weg, en de honden mee kunnen nemen. Samen in een huis met vrienden en evt een andere hond en Willow is op dit moment onmogelijk is hier wil ik wel iets aan gaan doen. 

 

Kahlúa is gek genoeg weer heel oke met honden in huis. Laatst was er een kennis van mijn moeder met haar Ridgeback op bezoek. Een hond die Kahlúa als pup 1 keer gezien heeft. Ze stapte de deur binnen en Kahlúa liet hem gewoon vriendelijk in huis. Willow moest de tuin in, en zelfs daar ging ze door het lint. 

honden page profiel Nicole, Odin & TexNicole, Odin & Texgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nicole, Odin & Tex

Gefeliciteerd! En een leuke update. smile

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Dat is best moeilijk om  Willow, op dat moment te doorgronden, waarom lelijk doen tegen een hond die in zijn mandje slaapt/ ligt.... iemand mee laten kijken die het  karakter van Willow ook kent ? En dat in een andermans huis....Advies kan ik je niet geven, jij kent Willow het beste ...en iemand mee laten kijken die Willow ook van dichtbij kent.    De labrador 15 jaar, waar Willow respect voor had was nu in een onderdanige positie, in zijn mand slapend.....en Willow vloog op de labrador af....weet bijna zeker dat Willow de labrador niets gedaan heeft, ? 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Gefeliciteerd!

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Dat is best moeilijk om  Willow, op dat moment te doorgronden, waarom lelijk doen tegen een hond die in zijn mandje slaapt/ ligt.... iemand mee laten kijken die het  karakter van Willow ook kent ? En dat in een andermans huis....Advies kan ik je niet geven, jij kent Willow het beste ...en iemand mee laten kijken die Willow ook van dichtbij kent.    De labrador 15 jaar, waar Willow respect voor had was nu in een onderdanige positie, in zijn mand slapend.....en Willow vloog op de labrador af....weet bijna zeker dat Willow de labrador niets gedaan heeft, ?  "

Klopt. Ze heeft nog nooit schade aan een hond aangericht. Aan niemand trouwens. Het is vooral een hoop herrie, maar niet leuk. Ik heb goede tips van de fokker en een GT gekregen (die ook de karaktertesten bij de fokker uit voert) dus we gaan er rustig mee aan de slag. 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Een geweldige hond is Willow geworden!

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Misschien heb je dat al geprobeerd maar wat als je Willow binnen in huis houd en de andere introduceert via de tuin met Kahlua? Misschien levert dat een andere reactie op. Als ze nieuwsgierig wordt, deurtje open.

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Misschien heb je dat al geprobeerd maar wat als je Willow binnen in huis houd en de andere introduceert via de tuin met Kahlua? Misschien levert dat een andere reactie op. Als ze nieuwsgierig wordt, deurtje open. "

Nee hetzelfde. Buiten is ze lief naar alles, ongeacht wat Kahlúa van een hond vindt. Ook samen naar binnen stappen geeft problemen. Ook wanneer Kahlúa er geheel tevreden mee is. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Nee hetzelfde. Buiten is ze lief naar alles, ongeacht wat Kahlúa van een hond vindt. Ook samen naar binnen stappen geeft problemen. Ook wanneer Kahlúa er geheel tevreden mee is.  "

Vast nog een restandje puberstreken die zijn achter gebleventongue-out.

Komt vast goed met geduldig oefenen. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Proberen met een hond die ze wel prettig vind? Kan ook zo maar zijn dat ze die hond echt niet moet. Dat maak ik nu voor de voor de tweede keer mee. En wij als baasjes hebben geen probleem.

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Proberen met een hond die ze wel prettig vind? Kan ook zo maar zijn dat ze die hond echt niet moet. Dat maak ik nu voor de voor de tweede keer mee. En wij als baasjes hebben geen probleem. "

Nope. Al geprobeerd haha. Ze kan tijdens een wandeling met honden die ze altijd ziet, die ze leuk vindt en waar ze mee speelt, ook niet in 1 huis. Helaas. 

 

Zelfs de honden van mijn tante, waar ze echt verliefd op is, als ze ze buiten ziet jankt ze enthousiast de hele boel bij elkaar, weet niet hoe ze zich moet gedragen en welke van de 2 ze af moet likken want zó blij is ze. Maar als mijn tante met haar honden bij ons op de stoep staat, of wanneer ze na een wandeling een bakkie komt doen, accepteert Willow ze niet in onze tuin of ons huis.. 

 

Ik denk ook dat het uiteindelijk goed komt. Dat ze weet dat ze zich ook veilig kan voelen met honden in 1 ruimte, want ik denk zelf dat vooral daar het probleem is. Ze wordt er als het ware verplicht aan opgedrongen en kan niet weg. Buiten wel. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Klopt. Ze heeft nog nooit schade aan een hond aangericht. Aan niemand trouwens. Het is vooral een hoop herrie, maar niet leuk. Ik heb goede tips van de fokker en een GT gekregen (die ook de karaktertesten bij de fokker uit voert) dus we gaan er rustig mee aan de slag.  "

Dacht ik wel....op dat moment dacht Willow, haha, ja weet het dat mag ik niet natuurlijk, maar ik begrijp het wel even, willow heeft altijd haar respect getoond naar de labrador, en nu zag die de hond in de mand...en niet voor haar staan, en dacht zo nou ik...en een hond denkt natuurlijk niet maar handeld...laughing  het onzekere van Willow komt ook om de hoek kijken dan.

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Gefeliciteerd, wat een leuke update. 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

Super fijn als je hond helemaal aan je verwachtingen voldoet. Heerlijk hondje lijkt me. En dat felle gedrag binnen ken ik wel van teefjes hoor. Groeien ze vaak ook wel overheen met wat begeleiding. Teefjes regelen nu eenmaal graag alles. Ik snap dat het wel een beperking als je graag en veel reist. Maar gaat vast goedkomen!

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik ben een onwijs trots baasje!

 

Deze dame heeft vandaag een uitmuntend gehaald op haar eerste show, met een prachtig keuringsrapport al zeg ik het zelf. 

 

Moeder stond op de eerste plaats, gevolgd door 1 van Willow's zussen, en daarna door een andere teef. 

 

De reden dat Willow een 4e plek heeft behaald was omdat zij geen donker, maar licht bruine ogen heeft, en dit is niet 'gewenst' bij het ras, maar ook iets waar de ene keurmeester strenger in is dan de ander. 

 

Ze vonden haar verder precies voldoen aan de eisen van het ras, en zij was een voorbeeld waar ze graag naar kijken. 

 

Ik vond haar al prachtig. Maar om het van een keurmeester te horen is helemaal leuk hp-heart

 

545454.jpg

545455.jpg

545453.jpg

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Jeetje wat keigoed! Mag je trots op zijn!

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Gefeliciteerd met het mooie resultaat, ze is ook prachtig! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Pascale, mooi rapport...geweldig...gefeliciteerd met deze beoordeling.hp-thumbsup

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Wauw, een rapport om trots op te zijn!

Gefeliciteerd!

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden 3 doggies

honden foto van Sas en haar honden

Het blijft een leuk topic.hp-shiny

 

Ik "gebruik" je topic om te vergelijken met onze pup. Hij is een kruising mechelse herder/tervurense herder en momenteel 5 maanden oud. Het is dan leuk om terug te lezen hoe jij dingen aanpakte, zowel de felheid en het soms heftige gedrag.

Dus dank je wel hiervoor ! hp-thumbsup

 

pagina 11 van 11 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Volgende forumvraag: Overprikkelde/onvermoeibare pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^