Vooroordelen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

" H-r risico honden mogen ook helemaal niet los lopen + moeten een muilkorf dragen.
 
"

Je bent misschien de war met in het buitenland. In Ierland en volgens mij ook Groot-Brittannië klopt dit. Daar hebben ze op plekken waar vaak honden worden uitgelaten borden hangen met alle foto's en namen van de rassen die aangelijnd en gemuilkorfd dienen te zijn.

 

Hier ook een slechte ervaring met een bully die voor mijn gevoel echt voor de kill ging, ik durfde het niet uit te proberen om te zien wat zijn intenties waren (ik kan je de hele situatie uitleggen, maar is een beetje lang verhaal), maar ik vond het héél eng. Maar heb sowieso meerdere slechte ervaringen met grote honden bij mijn kleine hond gehad (border collie die haar opdreef, labrador die letterlijk over haar heen rende), dus ik loop zelf eigenlijk nooit alleen in een losloopgebied, alleen met een groepje kleine hondjes via Doggydate. Dan ben ik minder gestrest, en de meer extraverte hondjes in de groep zeggen dan al hallo tegen de grote honden, zodat ze niet op de mijne afdenderen, waardoor ze ze kan ontwijken of rustiger hallo kan zeggen. Die van mij kan een ontzettend felle tante zijn als een hond haar te snel en enthousiast benaderd, en niet elke hond waardeert dat gesnauw. Ik wil de andere hond niet 'uitlokken' door haar gedrag. Om onbekende grote honden zal ik dus altijd met een boogje lopen als mijn hond los loopt en we alleen lopen.

 

Vast is ze nog feller, en gaat niet keffen, maar gillen, dus dan loop ik ook vaak met een boog om mensen met hond heen, of ik til haar op, zodat ze stil blijft. Dit doe ik bij staffords én chihuahua's, aan de lijn is niks veilig foot-in-mouthhp-frusty Ik probeer altijd naar de baasjes te glimlachen in een poging te laten merken dat het aan mijn hond ligt, niet aan die van hen. Maar ook al twee stafford eigenaars gehad die echt boos naar me keken, omdat ze hun hond dus netjes vast hadden en deze zich goed gedroeg. Aan de ene kant snap ik het, maar aan de andere kant, als ik mijn hond had laten lopen en deze had lopen gillen en trekken naar hun hond hadden ze ook niet blij gekeken tongue-out

 

Het ligt dus niet altijd aan de hond of het ras, maar dat hun eigen hond een b•tch is. Veel schade kan de mijne niet aanrichten, maar deze kan ze door haar gedrag en grootte wel snel oplopen. En aan de lijn doet het gewoon pijn aan de oren dat gegil, heb zelfs wel eens gehad dat mensen de situatie niet hadden gezien en hun tuin uit kwamen, omdat ze vanwege haar gegil dachten dat er een hond geraakt was door een auto...embarassed

 

Geniet van je hond en de wandeling, en probeer je niets aan te trekken van hoe andere mensen reageren, bedenk maar dat het ook door het gedrag van hún hond kan komen, en dat het dus alleen maar fijn is dat ze zelf al omlopen wink

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

" Er zullen vast mensen zijn die specifiek jouw hond niet moeten (vooroordelen, angst, slechte ervaring, enz.), maar er zullen zeker ook mensen zijn die terugdraaien of van je weglopen omwille van hun eigen hond (intolerant, kefferig, bang, kwetsbaar...) en waarbij het niet uitmaakt of jij nu met een bully, een spaniel of een labrador loopt.
Neem de handelingen van anderen dus niet altijd persoonlijk, er kunnen heel wat redenen zijn waarom iemand geen contact wil maken.   "

Dit dus. Ik kwam laatst met Dobber bij de dierenarts en zag een man met een bullyachtige hond aankomen. Maar omdat Dobber niet echt lief is naar vreemde honden, bleef ik bij de deur staan, zodat hij naar buiten kon lopen. Meneer zei direct dat ik wel kon komen, want zijn hond deed niks. Nee, zei ik. Maar die van mij wel :). 

 

Als ik jou tegen zou komen, dan zou ik waarschijnlijk ook omkeren. Tenzij we elkaar ruim kunnen passeren. Is jouw hond los, dan maak ik ver van te voren al rechtsomkeer. Niet vanwege jouw hond, maar vanwege die van mij.

 

Zou ik een andere hond hebben, dan zou ik waarschijnlijk nog steeds omkeren hoor. Voornamelijk omdat het ras toch een beetje een statussymbool is geworden voor stoerdoeners die weinig van honden af weten. En dat vind ik met elke hond een risico, maar nog extra bij een ras of look-a-like dat bekend staat om mogelijk agressieve karaktertrekjes.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Je bent misschien de war met in het buitenland. In Ierland en volgens mij ook Groot-Brittannië klopt dit. Daar hebben ze op plekken waar vaak honden worden uitgelaten borden hangen met alle foto's en namen van de rassen die aangelijnd en gemuilkorfd dienen te zijn.
 

Dat zou goed kunnen, ik ben nu in Australië voor het 2e jaar, en ook hier zie ik het regelmatig. Ik werk nu op een hondenaccomodatie en trainingscentrum en ook hier wordt het regelmatig gezegd. Ik ging er dus vanuit dat dit ook in NL was. Blijkt het tóch niet 'de grootste onzin' te zijn hp-wink

honden page profiel Elianne & BaileyElianne & Bailey 3 doggies

honden foto van Elianne & Bailey

" Dat zou goed kunnen, ik ben nu in Australië voor het 2e jaar, en ook hier zie ik het regelmatig. Ik werk nu op een hondenaccomodatie en trainingscentrum en ook hier wordt het regelmatig gezegd. Ik ging er dus vanuit dat dit ook in NL was. Blijkt het tóch niet 'de grootste onzin' te zijn  "

Jammer Pascale. Zie nu toch dat je een soort kleine sneer moet maken, naar mij gericht. Terwijl ik nog mijn excuses aanbood als het persoonlijk leek, want zo was het alles behalve bedoeld. 

 

Heb hier ook nergens ontkent dat het in andere landen niet zou bestaan, maar volgens mij hebben we het hier op het forum over Nederland en vaak ook België, tenzij anders is aangegeven. Toevallig waren er al veel van deze soortgelijke speciale HR-regels van kracht in landen zoals Engeland, Duitsland, Frankrijk enz. Neemt nog altijd niet weg dat dit in Nederland niet ter sprake is en dat was waarop ik reageerde. Dus hoe je het went of keert, dit is nog altijd wel ‘de grootste onzin.’

honden page profiel Binky & BenjiBinky & Benji

honden foto van Binky & Benji

Heb je er weleens bij nagedacht dat sommige mensen hun hond optillen omdat ze de reactie van HUN hond niet vertrouwen richting jouw hond?

Of dat mensen omdraaien omdat zij de confrontatie niet willen aangaan ivm HUN hond?

 

Binky heeft hier vijf honden waar hij niet mee overweg kan. Ze hebben hem nog nooit wat gedaan en zijn alle vijf geen HR honden. Maar bij zicht, draai ik om en loop de andere kant op. Bij herders doe ik dit bij voorbaat omdat IK hier geen goede herinneringen bij heb.

 

T is niet zo dat mensen die niets zeggen en weglopen een oordeel hebben over JOUW hond. Het kan ook heel goed zijn dat er wat anders achter zit. Dan is het toch ook een vooroordeel om te denken dat ze omdraaien omdat jij met Mellow aankomt? Niet direct alles in negatief perspectief zien.. 

honden page profiel Mandy en MellowMandy en Mellow

honden foto van Mandy en Mellow

" Heb je er weleens bij nagedacht dat sommige mensen hun hond optillen omdat ze de reactie van HUN hond niet vertrouwen richting jouw hond?
Of dat mensen omdraaien omdat zij de confrontatie niet willen aangaan ivm HUN hond?
 
Binky heeft hier vijf honden waar hij niet mee overweg kan. Ze hebben hem nog nooit wat gedaan en zijn alle vijf geen HR honden. Maar bij zicht, draai ik om en loop de andere kant op. Bij herders doe ik dit bij voorbaat omdat IK hier geen goede herinneringen bij heb.
 
T is niet zo dat mensen die niets zeggen en weglopen een oordeel hebben over JOUW hond. Het kan ook heel goed zijn dat er wat anders achter zit. Dan is het toch ook een vooroordeel om te denken dat ze omdraaien omdat jij met Mellow aankomt? Niet direct alles in negatief perspectief zien..  "
Cindy, Cindy als je doorleest gaat het om de lelijke opmerkingen die ik naar me hoofd krijg zonder enig aanleiding, tuurlijk heb ik er wel eens overnagedacht dat mensen hun hondjes optillen omdat ze de reactie van hun eigen hond  niet vertrouwen , je doet nou of ik stom en dom ben . Niet direct ALLES in negatief perspectief zien?  Pardon? Je heb geen flauw idee hé hoe mensen  op mij of Mellow reageren of wat ze zeggen. Plaatst dan ook niet zo een stomme reactie

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Cindy plaatst zeker geen stomme reactie, Mandy. Zij laat, net als Dobber!, de andere kant zien. Ik snap dat jij je vooral irriteert aan de mondelinge vooroordelen die jij blijkbaar te horen krijgt, maar dat maakt andere reacties in dit topic niet “stom”. Ik ben dezelfde mening toegedaan als Binky en Dobber! Ook mijn hond is niet altijd lief naar andere honden en daar houd ik rekening mee. 

honden page profiel Mandy en MellowMandy en Mellow

honden foto van Mandy en Mellow

Het gaat inderdaad voornamelijk over de mondelinge reacties die ik naar me hoofd krijg, terwijl Mellow keurig naast me loopt en ik me aan de wet houd en tuurlijk zijn andere honden wel eens vel en is niet altijd elke hond even lief en moet er rekening gehouden worden met verschillende soorten gedragingen maar dat geeft niemand het recht om een ander uit te kafferen, mijn zus heeft een witte herder en die schrok toen ze een keer met mij mee liep over de Mondelinge reacties van mensen, ze zegt nou ik begrijp je nu volkomen maar ik denk dat niet iedereen hier over mee kan praten als je dit zelf niet mee maakt. En de eerste paar keer kun je er best tegen maar herhaaldelijk maakt het je echt verdrietig.

en dan de reactie van heb je wel eens?? En woorden met hoofdletters en uitroeptekens om de klemtoon te benadrukken tuurlijk heb ik wel eens nagedacht.

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein

honden foto van Anke,Vaös&Lein

" Het gaat inderdaad voornamelijk over de mondelinge reacties die ik naar me hoofd krijg, terwijl Mellow keurig naast me loopt en ik me aan de wet houd en tuurlijk zijn andere honden wel eens vel en is niet altijd elke hond even lief en moet er rekening gehouden worden met verschillende soorten gedragingen maar dat geeft niemand het recht om een ander uit te kafferen, mijn zus heeft een witte herder en die schrok toen ze een keer met mij mee liep over de Mondelinge reacties van mensen, ze zegt nou ik begrijp je nu volkomen maar ik denk dat niet iedereen hier over mee kan praten als je dit zelf niet mee maakt. En de eerste paar keer kun je er best tegen maar herhaaldelijk maakt het je echt verdrietig.
en dan de reactie van heb je wel eens?? En woorden met hoofdletters en uitroeptekens om de klemtoon te benadrukken tuurlijk heb ik wel eens nagedacht. "

Ik snap je wel hoor. De mondelinge reacties zijn vaak om te janken. Alleen denk ik dan waarom zou ik me moeten laten raken door woorden van een wild vreemde. Hij kent mij en mijn hond niet. Ik ben hartstikke trots op mijn hond en daar gaat het uiteindelijk om. Toen vaös 1 was kon ik daar ook zo boos en verdrietig van worden. Nu bijna 4 jaar later denk ik gewoon ze hebben geen idee wat voor een wereld hond langs ze loopt. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Jammer Pascale. Zie nu toch dat je een soort kleine sneer moet maken, naar mij gericht. Terwijl ik nog mijn excuses aanbood als het persoonlijk leek, want zo was het alles behalve bedoeld. 
 
Heb hier ook nergens ontkent dat het in andere landen niet zou bestaan, maar volgens mij hebben we het hier op het forum over Nederland en vaak ook België, tenzij anders is aangegeven. Toevallig waren er al veel van deze soortgelijke speciale HR-regels van kracht in landen zoals Engeland, Duitsland, Frankrijk enz. Neemt nog altijd niet weg dat dit in Nederland niet ter sprake is en dat was waarop ik reageerde. Dus hoe je het went of keert, dit is nog altijd wel ‘de grootste onzin.’ "

Oh jeetje, en zo was het van mij dus weer totaal noet bedoeld! Dan biedt ik deze keer mijn excusus aan mocht het verkeerd zijn over gekomen. Ik ging er oprecht van uit dat dit in NL ook zo was, vandaar dat het tóch geen onzin bleek. Niet persoonlijk naar jou! hp-thumbsup

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Weetje, uiteindelijk gebeurt dit wel met alle rassen. Als ik met mijn herder loop krijg ik wel eens negatieve reacties naar mijn hoofd: 'houdt maar goed vast, ze ziet er gevaarlijk uit' 'geef je haar wel ooit te eten'  'is die hond niet te groot en te sterk voor je' etc etc etc. Zelfs wanneer ik met het x keeshondje van mijn zusje loop krijg je die negatieve reacties.. en ik denk dat meerdere hondeneigenaren dit hebben meegemaakt. 

 

Niet alle mensen houden van honden, of van bepaalde rassen. Trek het je dus niet persoonlijk aan want diezelfde mensen maken waarschijnlijk ook opmerkingen naar andere honden en hun eigenaren! 

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

" Ik ben niet dom hoor, nogmaals mensen mogen huiverig zijn, maar het gaat mij voornamelijk om de uitspraken die mensen doen zonder dat ze mijn hond kennen. Opmerkingen maken terwijl mijn hond gewoon netjes aangelijnd is waar het hoort en niet aangelijnd is waar het wel mag en hun hond ook gewoon los loopt, 2 jaar terug is mijn Amerikaanse bulldog kruising overleden ze is 10 jaar geworden heeft nooit een vlieg kwaad gedaan en afgelopen september mijn pitbull zij is 7 jaar geworden. Maar ik vind het mooi geweest zo dit onderwerp. Ik blijf graag positief Mellow is in december 4 geworden en hoop nog lang van haar te mogen genieten. "

Dat blijf je houden.....Als ik met Eddy loop dan zijn er mensen die tegen hun keffende viervoeter zeggen 'Shhhhh 1x hap en je bent weg'. En als Maylo er bij is zeggen ze gewoon 'ooo die leeft nog dus dan zal het wel goed zijn'. Uhm nou wees maar banger voor die kleine dan voor die grote' zeg ik dan. 

 

Laatst stond ik in de ren met hun twee. In een ren waar een hek tussen zit. Er was een mevr. Met een hond nou die draaide zich meteen om. Om maar niet langs dat hek te lopen....tja weet je...ze doet maar. Daarna kwam ik der tegen toen ik uit de ren was....ze viel bijna om van de stress......en oke ik ben niet groot en ik heb een beest van 70kg met een niet pluizig gezichtje naast me staan. 

 

Dan kan je je wel afvragen houdt ze die hond wel?? Want je ziet soms anders. Ik ben gewoon door gelopen want moest alleen de straat overlopen en ik was thuis. 

 

Tja ik zie dit gezicht als pure sulligheid maar iemand anders niet. De vooroordelen blijf je houden....516503.jpg

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Het gaat inderdaad voornamelijk over de mondelinge reacties die ik naar me hoofd krijg, terwijl Mellow keurig naast me loopt en ik me aan de wet houd en tuurlijk zijn andere honden wel eens vel en is niet altijd elke hond even lief en moet er rekening gehouden worden met verschillende soorten gedragingen maar dat geeft niemand het recht om een ander uit te kafferen, mijn zus heeft een witte herder en die schrok toen ze een keer met mij mee liep over de Mondelinge reacties van mensen, ze zegt nou ik begrijp je nu volkomen maar ik denk dat niet iedereen hier over mee kan praten als je dit zelf niet mee maakt. En de eerste paar keer kun je er best tegen maar herhaaldelijk maakt het je echt verdrietig.
en dan de reactie van heb je wel eens?? En woorden met hoofdletters en uitroeptekens om de klemtoon te benadrukken tuurlijk heb ik wel eens nagedacht. "

Die lelijke woorden krijg je echt niet alleen met een hond zoals de jouwe hoor, troost je. 

 

Ik was laatst bij de dierenarts, zat koffie te drinken, puck op schoot. Ze is een hondje wat enorm veel herrie maakt, maar de combinatie met stress van bij de dierenarts zijn en andere vreemde honden die loslopen (puck kan niet los, ivm het vele lawaai een trigger kan wezen voor een andere hond én er lopen katten los door de keuken en kantoor), maken dat Puck zich overal om opwind.

 

Nou, kwam er een vrouw binnen met een hond en die vrouw haar blik en de woorden die ze uitkraamde met een bijbehorende toon... Ik heb haar gelijk gegeven. Voelt zij zich geweldig leuk en ik weet gewoon al bijna 8 jaar dat puck een enorme bitch en aansteller kan wezen.

 

Ik kan me er echt niet druk om maken dat iemand van die onzin uitkraamt. Dat is hun probleem. 

Maar eerlijk, ik maak met puck ook een boog om jou hond heen. Niet omdat ik je hond niet mag. Vind ze enorm mooi. Maar Puck is degene die zich niet gedragen kan. Met haar gillen kan ze bij andere honden wat los maken en dan is Puck straks dood. Die enge ervaring hebben we helaas al op ons lijstje staan.

 

Ook met wandelen hier in de buurt een keer. Liep een mechelse herder los, die rende achter een balletje aan en kijkt nooit om naar andere honden en luistert enorm goed. Maar het was donker en ik kon die hond niet goed zien. Dus ik heb maar naar de baas geroepen, die ik ook niet zag staan, of ze de hond even vast kon houden zodat ik er langs kon.

Zou jammer wezen dat puck er met veel lawaai langs loopt en die hond schrikt zich een ongeluk en puck moet het dan ontgelden. 

 

Het is inderdaad jammer dat sommige mensen hun scheur opentrekken en er lelijke woorden uitgooien. Maar dat zegt meer over hun dan over jou. 

Kijk ten alle tijde naar je hond z'n lichaamstaal en het eventueel producerende geluid en handel daarnaar.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Mijn zoon heeft mopshonden,hij vindt ze prachtig,hij krijgt nog meer opmerkingen over zijn honden dat ze lelijk zijn dan ik met Vigo. Ik krijg zelden een hatelijke opmerking,eigenlijk nooit,domme opmerkingen wel maar geen beledigende opmerkingen.

Ik denk dat mensen met kleine hondjes meer moeten aanhoren dan de gemiddelde hondeneigenaar met een grotere hond ongeacht het ras.

 

Ik ben trots op mijn ras,ook toen ik met 2 liep dat vond ik super. en straalde ik ook uit volgens mijn man...ik zag ook mensen kijken die ze eng vonden maar ze zeiden niks,kreeg wel heel vaak complimenten en kinderen vinden ze geweldig.

 

 

honden page profiel Mandy en MellowMandy en Mellow

honden foto van Mandy en Mellow

Ik ben ook vast niet enige, met mijn Amerikaanse Bulldog en pitbull heb ik het ook wel eens gehad (inmiddels beide overleden), valt me nu gewoon op dat het nu wel erg vaak gebeurd het is ook wel een tank hoor Mellow maar het is of iemand continu tegen me aan blijft schoppen en ik heb best wel een ruggengraat alleen paar dagen terug was het ff de zoveelste druppel en ik moest het van me afschrijven en dan krijg ik voor me gevoel ook nog kritische reacties van jahh wat wil je met zo een hond en met dat ras wat overigens niet verkeerd bedoeld is maar dat schiet ff bij mij in het verkeerde keelgat dat is ook mijn fout. En excuus dat ik zo heftig reageer dit is absoluut niet wie ik normaal gesproken ben.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ach Mandy, iedereen voelt zich wel eens ruk en dan geef je eens een antwoord wat misschien niet zo aardig overkomt. Netjes je excuses aangeboden nu, dan is t goed.

 

Iedereen bedoelt het hier uiteindelijk goed. Mensen willen je ook laten weten dat het niet altijd aan jou ras hoeft te liggen. 

En ja, er lopen nu eenmaal mensen op deze aardkloot die graag hun mening gelijk op je over willen brengen als je op straat loopt. Het is dan alleen jammer dat het ineens zo vaak achter elkaar gebeurt.

 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Mandy ik heb een schoonzusje niet slank maar nu ook niet zo dik dat je denkt,wat is die dik.

Zij gaat altijd wandelen met haar vriendin,kreeg ze een opmerking van zo maar een passant.... dames niet zo veel kletsen,ik zou wat harder lopen,kan best nog wat af.

 

Of als ze in het openbaar iets eet,zou je dat wel doen,dat is niet goed voor je?

 

Zulk soort mensen zijn onbeschoft en als het nu om een mens of een dier gaat,ongevraagd in het openbaar je mening geven ,zeker als daar geen enkele reden toe is dat hoort niet,is een gebrek aan opvoeding.

honden page profiel DannyDanny

honden foto van Danny

Ik heb het meegemaakt met een bull en een pitbull. 

De Bull speelde altijd leuk met Bobbie ( broertje van Mylo) dat ging jaren goed, tot ik ze weer tegen kwam en de Bull vastzat het baasje gaf aan niet te dicht bij te komen omdat ze ineens van gedrag veranderd was en geen andere honden in de buurt wilde. Ze reageerd redelijk agressief op Bobbie waar ze anders altijd zo leuk speelde.

Een 2e was met een Pitbull ik meen een Amerikaanse die liep los op straat naast de baas en zo in ene greep de hond de baas en liet niet meer los, politie moest er aan te pas komen. Het verhaal eracht ken ik niet maar draagt niet bij aan de gedachte die je over dat soort honden krijgt.

Iedere hond heeft gedrags periodes in zijn leven maar bij sommige honden lijken die extreemer te zijn. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Ik heb twee goedmoedige beren.....je moest eens weten wat ik naar mijn hoofd gegooid krijgt, ik ga nimmer daarmee in discussie....het heeft geen enkele zin, mensen hebben hun oordeel al klaar....en voor mij lopen ze ook weg als ze een kleine hond hebben, wat ik heel goed begrijp.....ik bied altijd even mijn excuses aan als degene bang is , lijn mijn bengel weer aan, die even nieuwsgierig was en zeg excuses en ik loop weer verder met twee aangelijnde honden...mensen aanvaarden het dan wel.....en zo niet, jammer.....

honden page profiel Miss CMiss C

honden foto van Miss C

Ach ik heb een jack russell, en wat daar allemaal niet over gezegd wordt ;-)

Overigens zou ik ook direct rechtsomkeert maken als ik je zou tegen komen in een losloop gebied. Ja ik ben bang voor dat ''soort'' honden en dan niet alleen de pittbull, stafford of bully, maar ook dobermann, rotweiler dus eigenlijk alles wat behoorlijk stevige kaken heeft.

Er zijn al genoeg incidenten geweest en mocht het fout gaan dan legt mijn jack het natuurlijk af. Ik ga de risico's gewoon het liefste uit de weg

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Ja, ik ben van mening dat de american bully gewoon verkeerd gezien worden, ze zijn gefokt om de ultieme familie hond te creëren en is een zeer ander ras dan de pitbull, maar goed ze lijkt wel op een pitbull dat is haar pech.
Ik vertrouw haar en ze is onderdanig naar andere honden.
En waar honden heerlijk vrij kunnen lopen en spelen, mag ze lekker los ik beperk haar niet in haar vrijheid, want daar halen wij beide ons plezier uit in het leven. "

 

Een zeer ander ras als de Pitbull? Serieus?? Bijzonder jammer dat je je laat verblinden...

 

Totdat....

 

Het is zo jammer dat dit type eigenaren, zo weinig kennis van de oorsprong van hun "ras" hebben.

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

"  
Een zeer ander ras als de Pitbull? Serieus?? Bijzonder jammer dat je je laat verblinden...
 
Totdat....
 
Het is zo jammer dat dit type eigenaren, zo weinig kennis van de oorsprong van hun "ras" hebben.
 
  "

 

Volledig mee eens. Daarom schreef ik in dit topic 18 januari om 22.11 uur:

 

Opmerkingen van HR hondeneigenaren, dat de hondintolerantie eruit getraind kan worden, is nonsens. Vaak zijn dat jongere eigenaren, waarvan de hond nog niet volwassen is en die niet beseffen wat ze in huis hebben gehaald. Bij de overgang naar volwassenheid van de hond wordt in de meeste gevallen opeens - alsof er een knop omgedraaid wordt - de hond hondintolerant en daar zou iedereen, die een dergelijke hond neemt, bewust van moeten zijn.

honden page profiel Mandy en MellowMandy en Mellow

honden foto van Mandy en Mellow

"  
Een zeer ander ras als de Pitbull? Serieus?? Bijzonder jammer dat je je laat verblinden...
 
Totdat....
 
Het is zo jammer dat dit type eigenaren, zo weinig kennis van de oorsprong van hun "ras" hebben.
 
  "

Hey Mick,

wat probeer je nou?!.. mij even een rotgevoel geven?? Of mensen iets wijs te maken?? dit type eigenaar heeft 12 jaar ervaring met het pitbull ras, dus ga het hier niet hebben over mijn kennis over de pitbull achtige.

ik heb me wel degelijk ingelezen over de american bully maar hier word een heel ander beeld geschetst, ik heb ook andere mensen gesproken die zelf ook een american bully hebben.

https://tipaw.com/nl/ras/american-bully

https://www.startpunthonden.nl/hetras/283/amerikaanse-bully

Historiek

De American Bully ontstond als ras door American Staffordshire Terriërs te kruisen met American Pit Bull Terriërs. Ze werden echter niet gefokt omwille van hun kracht en vechtkwaliteiten. Integendeel, het ras is bedoeld om een fijne gezinshond te zijn. 
Ook andere rasinvloeden zijn merkbaar en hebben mogelijks deel uitgemaakt van de vorming van het ras, namelijk de Amerikaanse en Engelse Bulldog.

 

De Amerikaanse Bully is een vrolijke, extraverte, stabiele, zelfverzekerde, moedige en intelligente hond en ze zijn zacht en liefdevol ten opzichte van mensen. Deze hond wordt bestempeld als een goedmoedig, amusant, zeer loyaal en aanhankelijk huisdier. Ze zijn bijna altijd gehoorzaam aangezien deze hond niets liever wil dan zijn baas behagen. Dit ras beschikt over de loyaliteit en de stabiliteit van de Amerikaanse Pitbull Terriër met behoud van de gezellige, beminnelijke en het temperament van de Amerikaanse Staffordshire Terriër. Dit unieke ras staat er om bekend om extreem tolerant met kinderen te zijn en beschikken over een overweldigend enthousiasme om de familie te behagen.

En ik heb alles hierover gelezen op Wikipedia!!

Is alles onzin wat ik hierover terug kan vinden??

Ik heb natuurlijk ook al de kennis over de pitbull achtige, maar wist inderdaad niet dat de american bully helemaal hetzelfde is als een pitbull

 

Heb jij misschien een andere site die ik kan bezoeken waar het anders is??

honden page profiel Mandy en MellowMandy en Mellow

honden foto van Mandy en Mellow

Overigens over de pitbull zijn ze wel eerlijk op sites dat ze niet goed samen gaan met andere honden, alleen met de honden die ze kennen.

wat raar dat alles over de american bully dan toch gelogen is.

misschien moet jij jou kennis hierover op papier zetten, want ik neem aan dat jij wel american bullys al jaren heb MICK.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ga nou niet leuk lopen doen tegen Micktongue-out 

 

 

Wikipedia, heerlijk. Enig idee dat wikipedia niet als bron mag worden gebruikt om scripties en dergelijke te ondersteunen, omdat iedere baksteen het kan aanpassen? 

Dus als je daar je kennis vandaan moet halen, laat me niet lachen...

 

 

De American Bully is nog zo'n jong "ras"/mutt dat die eigenschappen er echt niet met een paar generaties uit gefokt zijn. Alleen zijn ze vaak te log en zwaar om er echt iets mee te doen, maar dat terzijde. Wees nou gewoon verstandig en zet je roze bril af. Heb weinig zin in het zoveelste krantenartikeltje. 

 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

HP leden zeg het maar, hoe zal ik nu weer gaan reageren? Zoals ik ben, informatief, bot of kwestend?

 

Even kort dan Mandy, ik was SBT fokker, volg denk ik nu zo 15-20 jaar de pitbull achtige rassen. Als jij onnozel schrijft dat de bully een heel ander ras is als de pit, moet ik daar heel hard om lachen of was het nu huilen.... Ik kan je of wijzer proberen te maken of het punt maken dat je een naïef schaapje ben, dat schaapjes kant van je heb ik met 1 zin al duidelijk gemaakt.... 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Wees maar jezelf, bot, dan komt het misschien binnen. Met een vleugje informatief om het niveau op peil te houden, zo ben je dan ook wel weer.

honden page profiel Mandy en MellowMandy en Mellow

honden foto van Mandy en Mellow

Niet alleen Wikipedia, maar kom met andere info waar ik anders kan lezen! Want waar haal ik de informatie vandaan?? En graag over de american bully 

 

En je kent me niet en had je dat wel gedaan dan had jij zeker een gematigde toon gehouden

honden page profiel Mandy en MellowMandy en Mellow

honden foto van Mandy en Mellow

Geef de informatie maar, maar graag wat beschreven staat en niet wat jij typt

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Niet alleen Wikipedia, maar kom met andere info waar ik anders kan lezen! Want waar haal ik de informatie vandaan?? En graag over de american bully 
 
En je kent me niet en had je dat wel gedaan dan had jij zeker een gematigde toon gehouden "

 

Kijk en daar ga je al de mist in, je wil lezen, maar kan je dan ook onzin en werkelijkheid onderscheiden?

 

Ik ga eens op een hele andere toer:

Waar is oorspronkelijk de am.bully voor bedacht, dus welke functie?

 

pagina 3 van 5 12 34 5
Volgende forumvraag: Gewicht van chihuahua
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^