Vooroordelen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Elianne & BaileyElianne & Bailey

honden foto van Elianne & Bailey

Ik ben alleen maar blij als mensen besluiten afstand te houden, ongeacht de reden. Betekent voor zowel mij als Bailey, veel ontspannender wandelen samen! :) Ik geniet dan ook echt van de wandelingen, waarbij we geen hond tegenkomen. Kan de mijne ongestoord los lopen. hp-thumbsup

honden page profiel Mandy en MellowMandy en Mellow

honden foto van Mandy en Mellow

Nou ik moet zeggen dat de reacties op dit topic heftiger zijn dan dat ik buiten krijg jeetje mina zeg, wat een reacties! mensen zijn meteen van mening dat ik geen verstand heb van honden, ik heb zelf 7 jaar een pitbull gehad maar goed mensen oordelen inderdaad heel snel, ik heb nu eenmaal een bully geadopteerd en blijkbaar is het oké dat mensen lelijke dingen mogen zeggen en of roepen en zij eigelijk een vorm van gediscrimineerd mag blijven  worden, omdat ze op een pitbull lijkt. En ik ontken niet dat ze een zeer krachtige hond is, maar denk dat zij voorbeeld is voor andere hoe het ook kan en als een hond naar haar snauwd kruipt ze naar de grond en gaat ze op haar rug liggen, maar dat kunnen mensen hier amper geloven volgens mij.

Maar ik ga me energie nu halen uit vrolijke positieve mensen buiten, ik krijg gelukkig ook positieve reacties van mensen die iets langer mijn hond observeren.

hp-thumbsup

 

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Daar moet je,jezelf inderdaad op focussen op alles wat positief is. Gewoon lekker genieten van je hond

De mijne is voorspelbaar,is natuurlijk veel kleiner dan die van jou,als hij gaat piepen dan zeggen en denken mensen oh wat lief en dat laten ze de flex vieren of hun hond op hem af die er dan volop invliegt als de hond hem niet zint.

 

De mijne is een sekreet buiten heeft nooit in zijn leven met een andere hond gespeeld,hij wilde pups toen hij zelf pup was al een kopje kleiner maken.

Maar mijn hond is klein,heeft nu zo een schattig grijs toetje,nee,het is geen schatje....het is mijn hond waar ik lekker van geniet en wat andere denken daar heb ik ook tabak aan.

Mijn hond doet niemand kwaad,is relaxed aan de riem,loopt niet te blaffen of te grommen....hij wil gewoon met rust gelaten worden en negeert iedere hond maar als hij een vervelende hond wegbijt,dan is hij de boosdoener gewoon omdat hij een stafford is.

 

Moet je ook lak aan hebben wat mensen denken ,het is een mooie hond en het is normaal als mensen jou en je hond goed kennen dat ze waarschijnlijk heel anders zullen reageren.

 

 

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik ben eigenlijk best een beetje jaloers op je, ik zou wensen dat iedereen een andere richting opstapt als ik er met de meiden aankom, hahahaha! hp-wink

 

Er zullen vast mensen zijn die specifiek jouw hond niet moeten (vooroordelen, angst, slechte ervaring, enz.), maar er zullen zeker ook mensen zijn die terugdraaien of van je weglopen omwille van hun eigen hond (intolerant, kefferig, bang, kwetsbaar...) en waarbij het niet uitmaakt of jij nu met een bully, een spaniel of een labrador loopt.

Neem de handelingen van anderen dus niet altijd persoonlijk, er kunnen heel wat redenen zijn waarom iemand geen contact wil maken. hp-smile 

En als iemand commentaar geeft die compleet onterecht is: je hoeft niks te bewijzen, jij weet beter, toch? 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik heb Mellow nu twee maandjes en ze is super lief voor alles en iedereen, mensen zijn soms gewoon verbaast dat ze lief is, maar schrikken wel in eerste instantie (valt mij op).
Mellow is een vrij forse teef, ze is een American Bully XL ze kan met paarden, honden, katten volgens mij doet ze zelfs een hamster niks maar goed het valt mij dus op dat mensen voor ons weg lopen en Mellow vind het zo leuk om even te snuffelen of te spelen met andere honden.
Wat vinden jullie? "

Je hebt haar pas twee maandjes...

 

Weet je ook hoe ze reageert op honden met afwijkend gedrag? Op het typische drijvend speelgedrag van een Border Collie? Op een blij ei dat er alles aan doet om een andere, minder geïnteresseerde hond, uit te dagen tot spel en rennen? Op een uberbitch die zeer assertief laat weten niet gediend te zijn van een aanraking bovenop haar lijf (rijden, opspringen, poot/kop op een andere hond leggen)? Op een hond die in spel ook als een pup de tanden zachtjes gebruikt? Op een hond die angstig is en de benen neemt als jouw hond iets te enthousiast aan komt rennen?

 

Het gaat niet alleen om het gedrag van jouw hond alleen, het gaat om de interactie tussen de honden. Omdat mijn honden zo kunnen reageren ben ik altijd wel voorzichtig met andere honden; hun gedrag kan agressie opwekken. En tja, sorry... als het tot vechten komt en jouw hond haalt uit dan is het maar de vraag of mijn hond dat overleeft. Hoe lief ook, de bijtkracht en bijtstijl van jouw ras is behoorlijk fataal. Dan maakt het niet uit dat mijn hond dat in haar assertiviteit of drijfgedrag of blij stuiterend ei-gedrag of door het wegrennen in paniek die aanval heeft 'uitgelokt'.

honden page profiel bentebente

Mellow is een passende naam dus. 

 

Snap heel erg goed dat je dit vervelend vind. Ik heb zelf geen slechte ervaringen met bullen en vind het altijd leuke honden bij anderen, al zouden ze niet bij mij passen. Maar als iemand wél slechte ervaringen heeft met een bepaald ras, zullen ze dat altijd onthouden. Mijn nichtje is een keer opgejaagd door een snappende border collie, en die mijd ze dan ook. Helaas is het zo dat bullachtigen echt een slechte naam hebben... en veel mensen dus zo achterlijk reageren, dan is het goede gedrag wat jouw hond vertoont ineens eng. 

 

Ik zou misschien eens kijken of iemand met een hond samen met je wil wandelen? Dan heeft jouw hond een maatje om mee te spelen en schrikken andere mensen misschien niet zo.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hier gaat bijna iedereen  iedereen uit de weg, dus dat is wel makkelijk eigenlijk omdat mijn hond niet met andere honden in contact wll komen.

 

Maar ik snap wat je schrijft, mijn eerste eigen hond was een duitse herder en in die tijd ging iedereen daar ook voor uit de weg en kwam ik ook enorm veel vooroordelen tegen, terwijl er bij haar ook geen greintje kwaad in zat. Dat maakte mij ook altijd verdrietig en verontwaardigd. Het kwam zelfs eens zo dat ze aan de lijn naast me liep en ineens gegrepen werd door een bordercollie en de eigenaar nota bene met zijn paraplu op mijn hond begon in te slaan, want mijn hond was een duitse herder dus die zou standaard schuld zijn (waar ik natuurlijk snel een einde aan maakte). Dat hij gewoon zelf de schuldige was door zijn hond niet gewoon bij zich te houden kwam niet eens bij hem op.

 

Aan de andere kant zijn er ook gewoon heel veel honden van een pittiger ras die in de verkeerde handen komen, al vanaf het begin bij een foute fokker vandaan kwamen en nooit een goede begeleiding gehad hebben. Deze honden zijn niet te vertrouwen voor mijn gevoel,.

Wat ook nog zo is, is dat eenmaal volwassen veel honden geen behoefte hebben aan "spelen" met vreemde honden en er daardoor conflicten kunnen ontstaan.

honden page profiel Marijke + (Aila & Dinja)Marijke + (Aila & Dinja)goedgekeurde fokker

honden foto van Marijke + (Aila & Dinja)

Je moet de reactie van mensen niet persoonlijk zien. Mensen hebben soms hele nare ervaringen gehad met andere honden. Vaak waarderen ze het als je je hond even aanlijnt of even aan de kant laat zitten zodat zij met een gerust hart langs kunnen lopen. 

Ipv woedend worden kun je ook proberen hun kant te zien. Een vriendelijk knikje en weer verder. 
En als mensen wel iets onterecht zeggen (bijv dat die gevaarlijk is voor je kind), schouders ophalen en doorlopen. 

Zonde van de energie om je boos te maken over dit soort dingen ! 

Ik laat mijn hond ook pas spelen of loslopen met honden die ik ken, of wanneer ik het baasje gesproken heb. Ik kan ook niet vooraf inschatten of het goed zal gaan (ongeacht het ras!). 

En ja, helaas, mijn hond is ook al meerdere malen aangevallen door een pitbull/stafford achtige (gelukkig niet tot bloedens toe). Dus als ik mijn hond even vast maak is puur uit voorzorg omdat ik de situatie niet ken. Niet omdat ik jouw hond specifiek een naar rotbeest vind hp-wink

honden page profiel Laura Willem & BoazLaura Willem & Boaz

honden foto van Laura Willem & Boaz

" Ik ben eigenlijk best een beetje jaloers op je, ik zou wensen dat iedereen een andere richting opstapt als ik er met de meiden aankom, hahahaha! 
 
Er zullen vast mensen zijn die specifiek jouw hond niet moeten (vooroordelen, angst, slechte ervaring, enz.), maar er zullen zeker ook mensen zijn die terugdraaien of van je weglopen omwille van hun eigen hond (intolerant, kefferig, bang, kwetsbaar...) en waarbij het niet uitmaakt of jij nu met een bully, een spaniel of een labrador loopt.
Neem de handelingen van anderen dus niet altijd persoonlijk, er kunnen heel wat redenen zijn waarom iemand geen contact wil maken.  
En als iemand commentaar geeft die compleet onterecht is: je hoeft niks te bewijzen, jij weet beter, toch?  "

Ik ook! embarassed

 

Hier lopen de meeste alleen om wanneer ik alleen Boaz (berner) bij me heb hp-frusty

Wanneer Willem er ook bij is vinden mensen het altijd leuk! Willem is juist de hond die geen andere honden duldt, of het moet een hele leuke teef zijn! 

 

Boaz is de goedheid zelve en speelt zelfs met de kleinste hondjes lief.. 

 

Maar goed, ik ontwijk andere honden dus ook met Willem.. Is dat omdat ik bang ben van de jouwe? Nee hoor, maar Willem vindt jouw hond misschien wel niet leuk.

Ik neem het risico met hem niet!

 

Zou ik alleen Boaz mee hebben zou ik je niet ontlopen, zijn beste vriendin hier in de buurt is ook een bully. 

 

Dus in mijn geval ligt het aan mijn honden en niet aan die van een ander.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Nou, ik herken het nare gevoel van Ts schetste toch ook wel hoor. 

Hier gaat iedereen ook flink uit de weg als ze mijn hond zien. Een grote lieve knuffel beer Maar ja.. ....

 Wel een beetje groot. En hier is men, vrijwel zonder uitzondering, bang van grote honden. Ongeacht het ras; groot is eng.

Dat heeft me al vaak wat verdrietig gemaakt en zorgt er ook voor Dat Wanda veel minder met andere honden kan dollen dan ons lief is. Daarvoor moeten we echt naar specefieke honden ontmoetingsplekken.

Vaak helpt het trouwens wel als Ik iemand zie schrikken van Wanda om al van verre te roepen dat ze een vriendelijke hond is. Vaak geloven mensen dat dan en relaxen wat. En als Ik ze dan uit nodig om hun en daarna mijn hond los te laten komt er toch nog een leuk speel moment voor beiden... .

Kortom, je moet er helaas mee leren leven dat er veel vooroordelen tegen jouw grote of vervaarlijk uitziende hond zijn.

Mensen kennen jou en je hond niet en reageren instinctief. En helaas ook vaak , zonder schaamte, met nare woorden.

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Ik heb absoluut geen vooroordelen tegen honden als Mellow maar ik heb gezien wat ze kunnen aanrichten en dit raak ik nooit meer kwijt. Dus dat ik dit soort honden ontloop komt niet door vooroordeel maar ter voorkoming, en ter bescherming van mijn honden.

honden page profiel Mandy en MellowMandy en Mellow

honden foto van Mandy en Mellow

" Nou, ik herken het nare gevoel van Ts schetste toch ook wel hoor. 
Hier gaat iedereen ook flink uit de weg als ze mijn hond zien. Een grote lieve knuffel beer Maar ja.. ....
 Wel een beetje groot. En hier is men, vrijwel zonder uitzondering, bang van grote honden. Ongeacht het ras; groot is eng.
Dat heeft me al vaak wat verdrietig gemaakt en zorgt er ook voor Dat Wanda veel minder met andere honden kan dollen dan ons lief is. Daarvoor moeten we echt naar specefieke honden ontmoetingsplekken.
Vaak helpt het trouwens wel als Ik iemand zie schrikken van Wanda om al van verre te roepen dat ze een vriendelijke hond is. Vaak geloven mensen dat dan en relaxen wat. En als Ik ze dan uit nodig om hun en daarna mijn hond los te laten komt er toch nog een leuk speel moment voor beiden... .
Kortom, je moet er helaas mee leren leven dat er veel vooroordelen tegen jouw grote of vervaarlijk uitziende hond zijn.
Mensen kennen jou en je hond niet en reageren instinctief. En helaas ook vaak , zonder schaamte, met nare woorden.
  "

Ja indd, ik zeg nu ook regelmatig dat ze een lieverd is als mensen twijfelen. Ik loop 5 keer per dag met haar lekker grote stukken en er zijn gelukkig ook mensen die het wel begrijpen en ik veroordeel haar niet op iets wat ze niet gedaan heeft, want zo is het toch?? Ze heeft niks kwaad gedaan. En ik ben van mezelf ook iemand die heel relaxt is en dat straal ik ook uit naar haar. Maar dat geeft niet weg dat sommige vooroordelende reacties van van mensen pijn doen ze blijven ook gewoon lukraak doorgaan, denk een gebrek aan inlevingsvermogenwink 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Ik vind Mellow een heel mooie hond en als ik jullie alleen zou tegenkomen, zou ik geen problemen hebben.

 

Maar als ik mijn eigen kleine hondje bij heb, zou ik ook omlopen of mijn hond oppakken (als Mellow naar haar toe zou lopen). Dat heeft niets te maken met het ras, maar wel omdat mijn eigen hond bang is van andere honden. Vooral grote honden hebben al te wild met haar gespeeld wat er voor zorgt dat ze alleen banger wordt. Daarom ontwijk ik alle grotere en/of speelse honden.

 

Ik zou zelf graag willen dat mensen mijn hond meer uit de weg gingen. Zij is een klein, schattig hondje en mensen lijken het dan oké te vinden wanneer hun hond op ons afstormt, 'want hij doet niets' zonder erbij stil te staan dat míjn hond dat misschien niet fijn vindt. (Niet dat ik bedoel dat jij dat ook doet, hoor.) Ook aaien zoveel mensen haar zonder te vragen, gewoon snel in het passeren voor ik iets kan zeggen,... terwijl mijn hond dat absoluut niet fijn vindt. Dus ik zou soms willen dat mensen haar wat afschrikwekkender vonden laughing En zo heeft elk ras en elke hond natuurlijk zijn voor- en nadelen wink

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Ik zou niet omlopen voor Mellow als ze vast zit. Wel als ze los is zou ik me ook omdraaien en niet vanwege Mellow. Maar Maylo heeft geen behoefte aan contact met vreemde honden. 

 

Ik weet hoe hij kan reageren als er hond komt buurten (reden waarom ik niet in losloopgebieden zomaar kom). Echter weet ik niet hoe de hond andersom reageert en dat vind ik niet prettig. Maylo wilt wel contact maar rustig en niet meteen 'HEeeee wie ben jij!!! En zullen we spelen!!'. Die bromt gewoon en als die hond echt zijn signalen niet oppikt snauwt hij. En helaas pikt niet elke hond dat. 

 

En een maltezer vind ik dan niet zo erg...maar een hond die een kopje groter is. 

 

Nu heeft mijn zus zelf een Bullmastiff van 70kg. Dus ik snap de angst van mensen heel goed. Zo kalf op je af zien denderen....tja dat is beangstigend. Daaron gaat tie niet los...omdat Ed die oren af en toe ergens anders heeft. Hij is heel lief en sullig maar ja dat weet ik en iemand anders niet. 

 

Dus ik snap goed dat jij het niet leuk vind maar snap de andere ook. En als mensen onderstaand tussen de 2 mogen kiezen die ze liever tegen komen is het toch het witte pluizige hondje....dat is helaas. 

515770.jpg

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Laura ik moest even lachen toen je het had over een kalf achter je aan denderen,er schoot mij een voorval te binnen.

 

Hier aan de kreek hadden we King Arthur,een grote imposante deense dog,die woonde in een villa en ontsnapte iedere keer,hij deed geen vlieg kwaad,zelfs mijn honden hadden ontzag voor Arthur,die waren ook niet gek en zo een rustige stabiele hond,heeft meestal een goede uitwerking.

Stond ik met mijn vriendin te kletsen,de honden aan het spelen ,kwam er een man op skeelers voorbij.

 

King Arthur in slow motion leek het wel achter die man aan,dat was leuk,die zag het eerst niet en toen draaide hij zich om en zag die grote hond achter zich aan,nog nooit iemand zo hard zien skeeleren.

Ik weet je mag niet lachen maar soms.....smile

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

475863.jpg

Nou, je mag best lachen hoor...... Geimponeerd zijn als zoiets op je af komt denderen...... 

Dat ziet er komisch uit,  voor anderen....... 

wink

 

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Nou, je mag best lachen hoor...... Geimponeerd zijn als zoiets op je af komt denderen...... 
Dat ziet er komisch uit,  voor anderen....... 

 
  "

Wanda is ook enorm, inderdaad als dat achter je aan komt,ook al zijn de bedoelingen goed,dan is het toch even hard slikken.

honden page profiel rogerroger 3 doggies

honden foto van roger

Heb een rottweiler en mensen hebben nu eenmaal schrik van deze soort honden. Van mij is ook super lief en braaf maar zodra ze haar zien moeten ze er niks van weten. Ik heb al erge dingen meegemaakt .. Er zullen nog veel opmerkingen blijven komen, spijtig genoeg

honden page profiel Baasje van SpaikyBaasje van Spaiky 3 doggies

honden foto van Baasje van Spaiky

Ik vind vooroordelen op basis van het ras onterecht. Het ligt aan de hond of de opvoeding als een hond niet goed luistert. 

 

Jij weet dat je een lieve hond hebt, dus ik zou me er niks van aantrekken. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Ja indd, ik zeg nu ook regelmatig dat ze een lieverd is als mensen twijfelen. Ik loop 5 keer per dag met haar lekker grote stukken en er zijn gelukkig ook mensen die het wel begrijpen en ik veroordeel haar niet op iets wat ze niet gedaan heeft, want zo is het toch?? Ze heeft niks kwaad gedaan. En ik ben van mezelf ook iemand die heel relaxt is en dat straal ik ook uit naar haar. Maar dat geeft niet weg dat sommige vooroordelende reacties van van mensen pijn doen ze blijven ook gewoon lukraak doorgaan, denk een gebrek aan inlevingsvermogen  "

Nee, maar dat zeiden de mensen die uiteindelijk de kranten haalden ook natuurlijk.(en ja deze "soort rassen" halen  wel eerder de krant dan een happende Maltezer, maar dat gaat ook wel een beetje gepaard met het resultaat 'de grote ellende' die er van kwam toen het wél mis ging..."de grote ellende" met een Maltezer bijtincident valt toch net iets anders uit).

Er zit nu eenmaal een ras specifieke eigenschap IN gefokt. Of je dit nu leuk vind of niet..het zit er in (ook in een bully ) en kan er uit komen. En ik vind het ook niet slim om ingefokte eigenschappen te ontkennen of niet te erkennen.

Tuurlijk mag je ook naar het gedrag en taal van je hond zelf kijken ...er zit weleens een uitzondering tussen(die dan ook vaak toch nog omslaan)

honden page profiel Mandy en MellowMandy en Mellow

honden foto van Mandy en Mellow

Sjonge jonge hé Soraya, dus je wil zeggen dat hoe dan ook de uitzonderingen en mijn hond toch nog een K*T hond is of word, lekker opbouwend hp-thumbsup

Ik heb al 12 jaar dit soort honden en je kan ze niet allemaal over 1 kam scheren, maar snap ook zeker wel bepaalde angsten.

Mellow word goed getraind luisterd prima trekt niet aan de riem, ik ben zelf conseqent en en een rustig baasje ik was laatst nog op de boerderij tussen de paarden en kippen en denk dat menig baasje jaloers is op zo een k*thond. Gaat helemaal goed komen!

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Dat zegt Soraya júist niet! Die is de laatste die een bepaalde hond een k*thond zou willen noemen. 

 

 

Wat ze zegt klopt. Je hebt nu eenmaal een hond met kracht en bepaalde eigenschappen, die er vroeg of laat uit zullen komen. Of niet, dan heb je geluk. Maar ga er niet bij voorbaat vanuit dat je ook geluk gaat hebben, en dat die eigenschappen er nooit uit zullen gaan komen. Geniet van je sociale hond, maar ontken de eigenschappen niet. Nee, de Am. Bully is geen pitbull, maar is en blijft een hond met veel kracht en valt voor buitenstaanders wel in dezelfde categorie. Mijn eigen hond loopt ook niet los. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Sjonge jonge hé Soraya, dus je wil zeggen dat hoe dan ook de uitzonderingen en mijn hond toch nog een K*T hond is of word, lekker opbouwend.
Ik heb al 12 jaar dit soort honden en je kan ze niet allemaal over 1 kam scheren, maar snap ook zeker wel bepaalde angsten.
Mellow word goed getraind luistert prima trekt niet aan de riem, ik ben zelf consequent en en een rustig baasje ik was laatst nog op de boerderij tussen de paarden en kippen en denk dat menig baasje jaloers is op zo een k*t hond. Gaat helemaal goed komen! "

Ik snap dat het allemaal gevoelig ligt, maar ik noem geen ene hond een kut hond...dat lees je ook nergens in mijn woorden.

En ik hoop van harte dat het goed blijft gaat, voor je eigen hond en voor de honden die je allemaal tegen komt op het los loop veld.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ik ben van mening dat je met dit type honden altijd alert moet blijven. Van de 4 die we hebben/hebben gehad, waren er 2 zeer hond intolerant. Onze 2e bull liep ook altijd los, is 14 jaar geworden en nooit, maar dan ook nooit een ander gebeten. 

Onze Wopper die we nog hebben, gaat elk conflict uit de weg. Voor een grommende en snauwende hond loopt zij weg of ze draait haar kont toe. Zij wordt bijna 11 jaar, nog nooit problemen met haar gehad. En ja, zij is wel verschillende keren gebeten, maar wat terugdoen? Nee hoor, ze probeert te vluchten of gaat op haar rug liggen en krijsen.  

Ik ken best aardig wat bullen die het prima doen met andere honden. Maar ik ken ook genoeg eigenaren, die denken hun hond te kennen en dat blijkt achteraf toch tegen te vallen. Het "dat doet hij anders nooit" verhaal.

 

En ja, de vooroordelen zal je altijd houden, maar dat gaat wennen hoor. Mijn hond hoeft ook niet perse met andere honden te spelen. En daarbij, ik vertrouw ook bij lange na niet alle andere honden, van wat voor ras dan ook.

Kijk eerst heel goed naar de houding van de hond, maar ook naar de baas. Die vertrouw ik vaak nog minder hp-angel

En ook ik loop regelmatig de andere kant op voor bepaalde honden, ondanks dat ik zelf een goedzak van een bull heb. Juist daarom, omdat ik bang ben dat zij gegrepen wordt.

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Mandy,

Dat zijn geen vooroordelen maar terechte voorzichtigheid.

 

Er zijn veel HR honden, zoals jouw hond, die hondintolerant zijn.

 

Ik neem geen andere weg, als wij op onze wandel- en fietstochten een dergelijke hond als deze aangelijnd is tegenkomen. Mijn dwergpoedel lijn ik aan. Afhankelijk van hoe de eigenaar reageert, bijv. door zijn/haar hond af te leiden, vervolg ik mijn weg of keer om of ga met een grote boog om de hond heen. Casper reageert niet met blaffen of trekken op deze honden. Opmerkingen van HR hondeneigenaren, dat de hondintolerantie eruit getraind kan worden, is nonsens. Vaak zijn dat jongere eigenaren, waarvan de hond nog niet volwassen is en die niet beseffen wat ze in huis hebben gehaald. Bij de overgang naar volwassenheid van de hond wordt in de meeste gevallen opeens - alsof er een knop omgedraaid wordt - de hond hondintolerant en daar zou iedereen, die een dergelijke hond neemt, bewust van moeten zijn.

 

Er zijn weinig uitzonderingen bij HR honden wat betreft de hondintolerantie. Toch kom ik zo af en toe wel hondtolerante HR honden tegen. Casper zoekt sowieso de confrontatie niet op; honden die door hun taal te verstaan geven, dat ze hem niet mogen, loopt hij voorbij met of zonder boog.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ik neem geen andere weg, als wij op onze wandel- en fietstochten een dergelijke hond als deze aangelijnd is tegenkomen. Mijn dwergpoedel lijn ik aan.  "

Is dat niet sowieso verstandig om bij elke aangelijnde hond je dwergpoedel aan te lijnen?

Ik lijn mijn hond dus wel aan voor elke aangelijnde hond, zal een reden hebben dat deze aangelijnd is, wat voor ras het dan ook moge zijn.  

honden page profiel AnnewilAnnewil

Dit soort honden is al jaren een discussie en nu vind jij het gek dat mensen huiverig zijn voor jouw hond?? Dit is natuurlijk wel een beetje gek.... 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Is dat niet sowieso niet verstandig om bij elke aangelijnde hond je dwergpoedel aan te lijnen?
Ik lijn mijn hond dus wel aan voor elke aangelijnde hond, zal een reden hebben dat deze aangelijnd is, wat voor ras het dan ook moge zijn.   "

Casper gaat nooit op aangelijnde honden af als hij los loopt (waar het toegestaan is), behalve als hij vriendjes of vriendinnetjes tegen komt. Als het een loopse teef blijkt te zijn, zie ik dat aan Casper en gaat hij alsnog vast. Casper berijdt teven in eerste instantie niet. In 6 jaar nog niet meegemaakt; want daar heb ik tijd genoeg voor om te voorkomen.

honden page profiel Marinda - JarvisMarinda - Jarvis 3 doggies

honden foto van Marinda - Jarvis

Ik zou ook omkeren hoor...maar dat heeft niks met jouw hond te maken, maar met de mijneundecided

De lichaamstaal van menig bully kan hij niet uitstaan, wat voor de nodige conflicten leidt. Is een stukje wat hij (helaas) heeft overgenomen van een andere hond toen hij jonger was, maar ik krijg het er niet uit. Ik ga geen risico's lopen dat die van mij iets uitlokt, waar de andere hond op in kan gaan. Niet om het één of ander, maar dan komt die van mij waarschijnlijk minder ongeschonden uit de strijd, mocht het echt mis gaan. Ik heb nu al een paar keer geluk gehad met aanvaringen van honden die hun frustratie hebben geuit op hem, dus bij bepaalde rassen is hij jammer genoeg al op zijn hoede. Dan loop ik liever om, dan dat ik stress creëer bij beide partijen die niet nodig is :) 

honden page profiel Mandy en MellowMandy en Mellow

honden foto van Mandy en Mellow

Ik ben niet dom hoor, nogmaals mensen mogen huiverig zijn, maar het gaat mij voornamelijk om de uitspraken die mensen doen zonder dat ze mijn hond kennen. Opmerkingen maken terwijl mijn hond gewoon netjes aangelijnd is waar het hoort en niet aangelijnd is waar het wel mag en hun hond ook gewoon los loopt, 2 jaar terug is mijn Amerikaanse bulldog kruising overleden ze is 10 jaar geworden heeft nooit een vlieg kwaad gedaan en afgelopen september mijn pitbull zij is 7 jaar geworden. Maar ik vind het mooi geweest zo dit onderwerp. Ik blijf graag positief Mellow is in december 4 geworden en hoop nog lang van haar te mogen genieten.

pagina 2 van 5 123 4 5
Volgende forumvraag: Gewicht van chihuahua
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^