Vooroordelen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mandy en MellowMandy en Mellow

honden foto van Mandy en Mellow

GEWIST

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik vind dat je dan vreselijke mazzel hebt met Mellow. Ik begrijp wel-uit ervaring- waarom mensen liever even niet hun hond aan jouw hond blootstellen.
Ik hou serieus van alle honden, maar ik laat mijn honden niet bij zomaar alle honden..ik kijk wel naar wie erbij loopt, hoe dat persoon naar de hond omkijkt, wat de lichaamstaal is van de hond. En kies er niet voor om mijn honden bij honden te laten waarvan algemeen bekend is dat ze een intolerantie naar soortgenoten hebben.
Ontkennen dat een hond bepaalde ingefokte kwaliteiten heeft is gevaarlijk en niet zo slim, het kán goed gaan, maar het gaat vaak genoeg helemaal fout.

 

Hoe oud is Mellow nu?
EDIT: ik zie dat ze 3 jaar is,volwassen,zou kunnen dat ze zo blijft en heb je mazzel. Ik hoop alleen dat je heel goed de hondentaal kunt lezen.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik snap wel dat je het lastig vind, Mellow is jouw hond en jij weet dat ze lief is.

Maar de honden met een  pitbull of stafford uiterlijk staan niet zo goed bekend, ook al is het natuurlijk lang niet bij elke hond terecht.

Wat ik hier vaak ook lees van mensen die een stafford of pitbull hebben, ze nooit los laten lopen behalve op plekken waar in geen velden of wegen een andere hond is te zien.

Ze vanaf het begin af aan al leren om andere honden te negeren.

Vooral omdat bekend is dat er toch plotseling de knop om kan gaan bij hun hond, en hond intolerant of hond agressief kunnen worden.

 

Als ik zelf een bully XL had, dan zou ik het denk ik ook niet het risico nemen om hem los te laten lopen.

Juist omdat je al zwak staat mocht het toch misgaan.

 

 

honden page profiel Mandy en MellowMandy en Mellow

honden foto van Mandy en Mellow

Mellow is nu 4 jaar en ik loop altijd met een ontspannen houding met haar zodat andere baasje kunnen zien dat ze een lieve hond is.

Ik kijk ook naar de baasjes van andere honden of het gaat of niet gaat, ik heb namelijk liever ook niet dat ze een nare ervaring mee moet maken, maar vind het zo sneu voor haar.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Mellow is nu 4 jaar en ik loop altijd met een ontspannen houding met haar zodat andere baasje kunnen zien dat ze een lieve hond is.
Ik kijk ook naar de baasjes van andere honden of het gaat of niet gaat, ik heb namelijk liever ook niet dat ze een nare ervaring mee moet maken, maar vind het zo sneu voor haar. "

Ik zeg je eerlijk, na persoonlijke ervaringen loop ik nooit ontspannen als ik iemand zie lopen die de pitbull/stafford enz los heeft lopen. Hoe jolig of ontspannen die ander er ook bij loopt..ik ben toch echt al de andere kant op. Ik voorkom liever dingen.
Ik heb nu 10 jaar met mijn hond gelopen wat een vrouwtje is, dus ik heb nooit een probleem met een reu en haar..maar ik heb het wel zien gebeuren dat een reu er vol ingaat op een teef..dus vanaf daar kijk ik met álle honden uit die een ingefokte soortgenoot intolerantie hebben.

Wat je vooral ziet de laatste jaren sinds de RAD is afgeschaft, is het lukraak rond fokken met die beestjes, van alles pleuren ze op elkaar, het moet groter, het moet kleiner, het moet breder en ga zo maar door..ondertussen doet het er helemaal niet meer toe hoe stabiel of capabel de ouderdieren zijn om normale pups/honden voort te brengen. Het gaat om uiterlijk en geld verdienen...dan heb ik het zeker over al die nestjes op MP.

Maar ik zie in de verte niet of het een goed gefokte echte Amerikaanse Stafford is,met stabiele ouderdieren(waarvan als je een goede fokker echt vraagt naar de waarheid over hoe hij/zij de honden houdt, samen of apart, of het altijd goed gaat, juist omdat je ziet dat het een verantwoorde fokker is en dan het antwoord krijgt 'nee ze kunnen niet allemaal bij elkaar, we wisselen groepjes, anders gaat het niet goed') Laat staan dat ik de eerste de beste MP 'stafford' (wat dus een mix is van allerlei hond-en mensscherpe rassen) los wil tegen komen in het park waar ik loop.
Ik ontmoet veel liever zo'n hond(of andere grotere) eerst aan de lijn en loop er samen een stukje mee.

honden page profiel Mandy en MellowMandy en Mellow

honden foto van Mandy en Mellow

Ja, ik ben van mening dat de american bully gewoon verkeerd gezien worden, ze zijn gefokt om de ultieme familie hond te creëren en is een zeer ander ras dan de pitbull, maar goed ze lijkt wel op een pitbull dat is haar pech.

Ik vertrouw haar en ze is onderdanig naar andere honden.

En waar honden heerlijk vrij kunnen lopen en spelen, mag ze lekker los ik beperk haar niet in haar vrijheid, want daar halen wij beide ons plezier uit in het leven.

honden page profiel Mandy en MellowMandy en Mellow

honden foto van Mandy en Mellow

Overigens ze is wel aangelijnd waar ze aangelijnd moet zijn alleen niet in een losloop gebied.

honden page profiel Elianne & BaileyElianne & Bailey

honden foto van Elianne & Bailey

" Ja, ik ben van mening dat de american bully gewoon verkeerd gezien worden, ze zijn gefokt om de ultieme familie hond te creëren en is een zeer ander ras dan de pitbull, maar goed ze lijkt wel op een pitbull dat is haar pech.
Ik vertrouw haar en ze is onderdanig naar andere honden.
En waar honden heerlijk vrij kunnen lopen en spelen, mag ze lekker los ik beperk haar niet in haar vrijheid, want daar halen wij beide ons plezier uit in het leven. "

Mandy, ik ben helaas afgelopen week een Bully tegengekomen die uit het niets naar elke hond uitvalt. Die vertoont geen enkel signaal, maar valt zodra zij een andere hond ziet, direct uit.

 

Ik geloof je meteen, als je zegt dat jouw bully een zachtaardig karakter heeft naar mens en hond. Maar dat neemt niet weg dat elke bully daarmee tegenwoordig zo is qua karakter. Echter is dat bij elk ras ter sprake en niet enkel bij de zogenaamde pitbull-verwanten. Overal heb je uitschieters in.. En ja de raseigenschappen zijn daar, maar niet elke hond erft deze automatisch... Maar voordat er hier weer een hele discussie ontstaat: ik heb je een pb gedaan! ;) 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dus het begrip  is een beetje eenrichtingsverkeer,  begrijp ik.

Iedereen moet maar accepteren dat jouw hond los gaat en  snappen dat jouw hond nooit een vlieg kwaad zal doen?

Andersom heb je geen begrip voor mensen die jouw hond liever uit de weg gaan? 

 

Maar  jij kent jouw hond het beste, ik snap best dat het frustrerend voor je moet zijn, het blijft altijd lastig dit onderwerp.

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik loop voor elke vreemde (grote) hond die losloopt om, ik zoek ook geen losloopgebieden op, of een heel stil gebied.

Sam kan heel onaardig zijn als een hond te opdringerig is, ik wil hem en een andere hond niet blootstellen aan zijn chagrijnig zijn, helaas zitten in mijn dorp veel slecht gefokte en slechte bazen die honden aanvallen. Sam bijt niet maar is wel heel duidelijk. Kleine hondjes negeert hij.

Dus als ik jou met je hond los zou zien dan loop ik om, ik kan niet zien dat jouw hond aardig is naar andere honden, dat jou hond mij wat zou doen daar ben ik niet bang voor.

Ik zou me er verder niks van aan trekken, zoek honden waar jouw hond het goed mee kan vinden en spreek een tijd af.

Maar ik begrijp je gevoel wel, mijn vorige hond was een stafford/Podenco mix, was een beetje breed, en mensen liepen allemaal voor hem om, terwijl hij zo lief en stabiel was. Soms wilde je mensen naroepen, hij is lief hoor!!

 

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik moet er ook wel bij zeggen dat ik vooral het vertrouwen in de mensen wel kwijt ben, genoeg mee gemaakt ondertussen, ze doen maar. Dus ik wacht niks af, als ik het van een grote afstand al spannend vind en mij er niet goed bij voel, dan ga ik er niet op af lopen.

Mensen zeggen zoveel. Een hele tijd terug komt er ook zo een zelf gefokte MP Stafford kruising van meer dan 100 meter op mijn hond(teef) af gerend, 1 rechte lijn in totaal foute houding...verder ook geen los loop gebied en die kneus erachter maar roepen 'hij doet niks'. Ik lag zelf al op de grond -want zo onhandig ben ik wel- toen ik hem vlot bij zijn halsband pakte. Mijn vraag was de volgende..'als ik een reu had, dan had ik een probleem toch'..het antwoord was JA.

Dus ja, ik walg ondertussen een beetje van de mensen achter de honden. Doodmoe van dat onverantwoordelijke gedrag.

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Hoi Mandy,

Ik kan mij voorstellen dat dat je het heel vervelend vindt al die vooroordelen.

En jijzelf weet dat je een ontzettende lieve hond hebt.

Is voor jou pijnlijk.

maar wij bv gingen gisteren heerlijk uitwaaien op strand was echt heerlijk.

nauwelijks iemand op het strand.

Zelfs op de terug weg op het strand was helemaal niemand meer.

Het waaide hard en regende.

Toen wij terug kwamen op het parkeer terrein liepen er twee honden los en die van ons keurig aangelijnd.

Onze twee honden die mee waren(van de 4 in totaal)1 van 5,2 kg en en een jonge grote hond van 5,5 maand.

Ik baalde al  dat die twee honden daar los liepen..

Maar goed te goeder trouw maar aangenomen dat ze los liepen (waar het niet mag) dat ze lief waren...

Er werd door de ene hond gelukkig maar 1 tel aan ons kleine hondje gesnuffeld(zeer kwetsbaar is 5,2 kg)

Maar onze jonge hond(36 kg) moest het binnen een paar seconde ontgelden terwijl die keurig aan gelijnd was!!

De eigenaresse liep er vlak bij en kon de hond meteen van onze jonge  hond haar nek halen!!

Hond gaf totaal geen signaal maar hing meteen in de nek..binnen een paar seconde.

Wij die zelf zo voorzichtig zijn en proberen onze jonge hond goed te socialiseren met andere honden.

deze eigenares zei wel sorry en liep met haar aangelijnde hond weg om deze 15 meter verder weer los te laten op het parkeer terrein. GRRRRRRRRRRRRRRRRR!!

Ook ik ben daarom toch wat huiverig voor bepaalde rassen...net zoals wat nu  helaas gebeurde..bevestigde waar ik bang voor ben..

 

 

 

honden page profiel Mandy en MellowMandy en Mellow

honden foto van Mandy en Mellow

Eenrichtings verkeer, ik zeg toch me hond loopt vast waar het moet, maar in een los loopgebied gaat ze gewoon los net als ieder andere hond. En als mensen bang zijn lopen ze maar lekker een blokje om, maar het gaat mij om de reacties die ik naar me hoofd krijg zonder dat mensen nadenken, ik hou me gewoon aan de regels van de wet maar er moet eerst eens goed gekeken worden voordat mensen reageren Ow pas je op voor je kind!! Dat doet pijn! Hoe zouden jullie het vinden als jouw maatje zonder aanleiding vaak afgesnauwd wordt 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Mandy ten eerste verbaasd mij het dat je niet weet dat mensen bang zijn voor je hond.

Dat weten we toch allemaal ?

 

Jij zegt mijn hond doet niks maar de mijne is echt hondonvriendelijk .

Als Mellow vrolijk naar Vigo zou komen snuffelen,dan zou Vigo lelijk doen en hem willen wegbijten,zou Mellow dan ook nog zo relaxed zijn?

De mijne laat niet los als het menens wordt en de jouwe vast ook niet.

Mijn hond zou nu zeker gezien zijn gezondheid het onderspit delven.

 

Het hoeft niet aan jouw hond te liggen,hoe vaak hebben honden niet een akkefietje met elkaar maar met jouw type hond en mijn type hond moet je dit willen voorkomen.

 

Ik wist toen ik voor een stafford koos wat ik in huis haalde en verbaasde mij niet over de gemengde reacties.  Niemand is er ooit bang voor ons geweest omdat ze niet losliepen bij andere loslopende honden.

 

Als ik jou met je hond ziet lopen al doe je hem een  roze tutu aan en een trui met letters ,ik ben aaibaar, dan nog ga ik afslaan met mijn hond.

honden page profiel Mandy en MellowMandy en Mellow

honden foto van Mandy en Mellow

Oké ja oké ik vind het gewoon heel jammer dat mensen er vanuit gaan dat ze zo gevaarlijk is. En er zit geen schrijntje agressie in haar, maar goed door al jullie heftige reacties kan ik wel begrijpen dat jullie graag een blokje om gaan.

Maar mijn hond gaat niet vast in een losloop gebied en ik ben nog steeds van mening dat de mens best een gematigde toon mag aannemen als je zelf angstig bent en beledig elkaar niet als het niet hoeft.

Trouwens in sommige gevallen hielp het wel die letters HAPPY 

honden page profiel Elianne & BaileyElianne & Bailey 3 doggies

honden foto van Elianne & Bailey

" Mandy ten eerste verbaasd mij het dat je niet weet dat mensen bang zijn voor je hond.
Dat weten we toch allemaal ?
 
Jij zegt mijn hond doet niks maar de mijne is echt hondonvriendelijk .
Als Mellow vrolijk naar Vigo zou komen snuffelen,dan zou Vigo lelijk doen en hem willen wegbijten,zou Mellow dan ook nog zo relaxed zijn?
De mijne laat niet los als het menens wordt en de jouwe vast ook niet.
Mijn hond zou nu zeker gezien zijn gezondheid het onderspit delven.
 
Het hoeft niet aan jouw hond te liggen,hoe vaak hebben honden niet een akkefietje met elkaar maar met jouw type hond en mijn type hond moet je dit willen voorkomen.
 
Ik wist toen ik voor een stafford koos wat ik in huis haalde en verbaasde mij niet over de gemengde reacties.  Niemand is er ooit bang voor ons geweest omdat ze niet losliepen bij andere loslopende honden.
 
Als ik jou met je hond ziet lopen al doe je hem een  roze tutu aan en een trui met letters ,ik ben aaibaar, dan nog ga ik afslaan met mijn hond. "

Ik heb hier even schaamtelijk hard om zitten lachen. yell Dacht ik net de oplossing voor Bailey te hebben gevonden, verdorie! 

 

Zoals ik al zei in Pb: probeer het positieve eraan te zien. Ook minder last van die rothonden die maar opdringerig achter je hond aan jagen/of in zijn nek hangen. En heerlijk ontspannen wandelingen! hp-thumbsup

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik snap die mensen wel. 

 

Ik heb een herder, ook een lieverd (over het algemeen) en ik begrijp heel goed dat mensen met een boogje om ons heen lopen, afstand vind ik zelfs fijn, doen zij het niet dan doe ik het. 

 

Ook in losloopgebieden lijn ik mijn hond gewoon aan als ik een andere hond tegen kom, vooral wanneer het bullies, staffords etc zijn. Die honden kunnen wel vriendelijk doen, maar als mijn hond vervelend gaat doen en de andere honden reageren daar op dan heeft mijn hond geen schijn van kans mochten ze ruzie krijgen

 

En ja, ik ga gewoon met mijn hond naar doggydate, heb gezamelijke losloopswandelingen etc, maar dit zijn honden die ik ken, die mijn hond kent.   Ik wil graag zoveel mogelijk positieve ervaringen voor mijn hond, en met vreemde honden is dat gewoon een risico. 

 

Trouwens, 9 vd 10 honden zijn ook helemaal niet gediend van 'even snuffelen'  jouw hond kan dit volgens jou prettig vinden, maar wij geven vreemde mensen op straat toch ook niet elke keer een hand? 

 

Gewoon afstand nemen van vreemde mensen en honden. Voor iedereen prettig, je hond heeft vast war vaste vriendjes die ze kent, laat ze daar lekker mee spelen :) 

honden page profiel Mandy en MellowMandy en Mellow

honden foto van Mandy en Mellow

Ja dat is ook zo, en tuurlijk kijk ik naar het gedrag van andere baasjes en honden, ik bedoel ook te zeggen kwets mensen niet door er al vanuit te gaan dat een hond agressief is door bijvoorbeeld al te zeggen pas je op voor je kind met zo een hond of jouw hond moet vast want het is een bully (losloopgebied) dat is gewoon niet leuk.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Ja dat is ook zo, en tuurlijk kijk ik naar het gedrag van andere baasjes en honden, ik bedoel ook te zeggen kwets mensen niet door er al vanuit te gaan dat een hond agressief is door bijvoorbeeld al te zeggen pas je op voor je kind met zo een hond of jouw hond moet vast want het is een bully (losloopgebied) dat is gewoon niet leuk. "

H-r risico honden mogen ook helemaal niet los lopen + moeten een muilkorf dragen.

 

Nu staat een bullie volgens mij niet op de hr lijst, maar het ziet er wel uit als een 'hr hond' waarin mensen zich wellicht kunnen vergissen. 

 

Zoals ik eerder zei, ik vind het ook niet prettig als er 'hr-honden' loslopen, en wanneer ik op een doggydate zie dat er een meeloopt ga ik 9 vd 10 keer dus niet mee. Dat ligt dan absoluut niet aan de hond, ik hou van alle honden + heb hier op mn werk veel te maken met staffords, pitbulls en bullies op het moment, maar het is gewoon een risico en dat wil ik niet nemen. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Zucht. Het zit in het ras. Vroeger of later komt het eruit, die hond intolerantie. 

 

Mn ouders hebben een bully. Hij is nu 3 jaar, altijd gesocialiseerd en snuffelen met honden. Toch greep ie ineens (!) elke keer als ie de kans kreeg de pup (!) van m'n schoonouders met kerst, waardoor iedereen aangelijnd moest liggen. Hoe kan dat nou, hij was toch altijd zo lief.

 

Je neemt een onwijs groot risico. Ik weet hoe het is als je hond zomaar in een andere klapt en niet loslaat en dat wil je echt niet meemaken. 

honden page profiel Elianne & BaileyElianne & Bailey

honden foto van Elianne & Bailey

" H-r risico honden mogen ook helemaal niet los lopen + moeten een muilkorf dragen.
 
Nu staat een bullie volgens mij niet op de hr lijst, maar het ziet er wel uit als een 'hr hond' waarin mensen zich wellicht kunnen vergissen. 
 
Zoals ik eerder zei, ik vind het ook niet prettig als er 'hr-honden' loslopen, en wanneer ik op een doggydate zie dat er een meeloopt ga ik 9 vd 10 keer dus niet mee. Dat ligt dan absoluut niet aan de hond, ik hou van alle honden + heb hier op mn werk veel te maken met staffords, pitbulls en bullies op het moment, maar het is gewoon een risico en dat wil ik niet nemen.  "

Pascale, dit is echt onzin. Als HR-hondeneigenaar ben je niet verplicht om jouw hond overal aan te lijnen + te muilkorven.

Er zijn tegenwoordig zat zogenaamde HR-honden, waarbij naast de gezondheid, gelet wordt op het karakter. Zo ook bij Bailey. En tuurlijk houd ik in mijn achterhoofd dat het zou kunnen omslaan, maar heel eerlijk: karakter van de ouders was goud, ook naar andere honden toe. En ik ken andere (volwassen honden) daar vandaan, die prima maatjes zijn met andere honden. Wil niet zeggen dat iemand met zo’n hond nu maar lukraak zijn hond los moet gooien, tussen alle andere honden. Absoluut niet, want er zitten er genoeg tussen met de typische genen. Maar ik vind het wel ontzettend krom gezegd, dat elke zogenaamde HR-hond maar vast moet en gemuilkorfd hoort te worden. Zo heb ik Bailey vanaf pups af aan, bij vertrouwden, kennis laten maken met andere honden. Daarnaast heb ik hem geleerd te negeren en naast te lopen, zodra wij onbekenden passeerden, of gingen WIJ deze uit de weg. 

Volgens mij moet er altijd nog gekeken worden naar risico, stabiliteit en verantwoord gedrag van zowel hond als baas. Ik ken andersom zat herders die verontrustend gedrag vertonen, of zelfs al gebeten hebben en toch maar los mogen rondlopen. Ik scheer deze ook niet over 1 kam door te zeggen, allemaal aanlijnen en muilkorven! Besef wel dat zoals er agressieve uitzonderingen zijn zoals bij herders (waar ik er toch echt een hoop van ken) er ook stabiele lieve uitzonderingen zijn binnen de HR-rassen! 

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein

honden foto van Anke,Vaös&Lein

" H-r risico honden mogen ook helemaal niet los lopen + moeten een muilkorf dragen.
 
Nu staat een bullie volgens mij niet op de hr lijst, maar het ziet er wel uit als een 'hr hond' waarin mensen zich wellicht kunnen vergissen. 
 
Zoals ik eerder zei, ik vind het ook niet prettig als er 'hr-honden' loslopen, en wanneer ik op een doggydate zie dat er een meeloopt ga ik 9 vd 10 keer dus niet mee. Dat ligt dan absoluut niet aan de hond, ik hou van alle honden + heb hier op mn werk veel te maken met staffords, pitbulls en bullies op het moment, maar het is gewoon een risico en dat wil ik niet nemen.  "

Volgens mij zijn er nog geen vaste regels bepaald of een "hr" hond los mag lopen ja of nee. Dus volgens mij mogen zij ook gewoon los lopen als ze goed luisteren net als iedere andere hond. Kijk of mensen kritisch naar hun hond kijken is een ander verhaal. Of het slim is dat is ook een ander verhaal. Alleen als er een incident is geweest kan muilkorfplicht op worden gelegd. 

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein

honden foto van Anke,Vaös&Lein

Ik wil toch nog even reageren op je topic. Ja de vooroordelen zijn mega irritant maar uiteindelijk zijn ze er natuurlijk niet zomaar gekomen. Er zijn veel eigenaren die ras eigenschappen ontkennen, niet kritisch naar hun hond kijken en er zijn ook eigenaren die het allemaal helemaal niks boeit. Hierdoor zijn er zeker de afgelopen jaren toch heel wat ernstige incidenten geweest. Kan jouw hond daar iets aan doen? nee! Maar dat is wat mensen doen. Ze stoppen dingen graag in hokjes, ze houden van generaliseren. Dat maakt het makkelijk dan hoef je namelijk niet per individu te beoordelen ze behoren tot dat hokje op basis van ras. Dit had je wel kunnen weten voordat je, je hond had. Dit is geen aanval maar je leest het overal dat mensen een bepaalde niet zo aardige mening kunnen hebben over dit ras. 

 

En ik snap de mensen met kleine hondjes wel. Jouw hond is pure kracht, lomp en blij. Als jouw hond even in een druk momentje lomp over het kleinere hondje heen raast kan deze serieuze blessures oplopen. Dan heeft jouw hond niet gebeten en niet lelijk gedaan maar uit puur enthousiasme even vergeten op te letten. Er zijn veel mensen met kleine honden die ze ook niet bij mijn leonberger laten puur omdat ze zoveel groter is.

 

Het enige waar ik me echt aan irriteer is als ik met mijn honden door de stad loop. Beide honden ( staffordshire bull terriër&leonberger) lopen netjes naast me, aangelijnd en wachten netjes met mij. Ze laten beide heel netjes en beheerst gedrag zien. Mensen breken zowat hun nek voor de leonberger want dat is toch zo fantastisch en bij het zien van de sbt beginnen ze nee te knikken. Dan kijken ze me aan blijven nee knikken en maken nog eens een afkeurend geluid. Dan denk ik wel alsjeblieft zeg. Beide honden laten hetzelfde nette gedrag zien maar bij de ene is het bijna een nekhernia waard. Bij de andere op basis van ras is het opeens niet goed of nou ja ze vinden hem niet goed. Dat soort momenten denk ik jonge jonge jonge wat kunnen mensen toch oordelen. Heb ik er iets aan nee, dus ik loop gewoon lekker door.

 

Het moet je niet uitmaken wat andere mensen vinden en zeggen. Voor jouw is het een gouden hond blijf daarbij en ga geen zinloze discussies aan met mensen die hun mening toch al klaar hebben liggen.  

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Als eigenaar van een kleine en dus kwetsbare hond ben ik zelf ook heel voorzichtig. 

Zeker als er een vrouw met zo'n hond als de jouwe loopt, Mandy. Dan ben ik bang dat de vrouw de hond niet in bedwang kan houden. Soms steekt 'de tegenpartij' zelf al over....  

Ik kan van een afstand niet zien hoe de hond op mijn hond gaat reageren.(Mijn hond reageert niet, houdt wel afstand.) Better safe than sorry.....

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Geniet lekker van je sociale hond en trek je niks aan wat anderen denken. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Pascale, dit is echt onzin. Als HR-hondeneigenaar ben je niet verplicht om jouw hond overal aan te lijnen + te muilkorven.
Er zijn tegenwoordig zat zogenaamde HR-honden, waarbij naast de gezondheid, gelet wordt op het karakter. Zo ook bij Bailey. En tuurlijk houd ik in mijn achterhoofd dat het zou kunnen omslaan, maar heel eerlijk: karakter van de ouders was goud, ook naar andere honden toe. En ik ken andere (volwassen honden) daar vandaan, die prima maatjes zijn met andere honden. Wil niet zeggen dat iemand met zo’n hond nu maar lukraak zijn hond los moet gooien, tussen alle andere honden. Absoluut niet, want er zitten er genoeg tussen met de typische genen. Maar ik vind het wel ontzettend krom gezegd, dat elke zogenaamde HR-hond maar vast moet en gemuilkorfd hoort te worden. Zo heb ik Bailey vanaf pups af aan, bij vertrouwden, kennis laten maken met andere honden. Daarnaast heb ik hem geleerd te negeren en naast te lopen, zodra wij onbekenden passeerden, of gingen WIJ deze uit de weg. 
Volgens mij moet er altijd nog gekeken worden naar risico, stabiliteit en verantwoord gedrag van zowel hond als baas. Ik ken andersom zat herders die verontrustend gedrag vertonen, of zelfs al gebeten hebben en toch maar los mogen rondlopen. Ik scheer deze ook niet over 1 kam door te zeggen, allemaal aanlijnen en muilkorven! Besef wel dat zoals er agressieve uitzonderingen zijn zoals bij herders (waar ik er toch echt een hoop van ken) er ook stabiele lieve uitzonderingen zijn binnen de HR-rassen!  "

Oke mijn  fout, een mens kan zich vergissen toch? Iets aardiger mag wel volgende keer :) 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" H-r risico honden mogen ook helemaal niet los lopen + moeten een muilkorf dragen.
 
Nu staat een bullie volgens mij niet op de hr lijst, maar het ziet er wel uit als een 'hr hond' waarin mensen zich wellicht kunnen vergissen. 
 
Zoals ik eerder zei, ik vind het ook niet prettig als er 'hr-honden' loslopen, en wanneer ik op een doggydate zie dat er een meeloopt ga ik 9 vd 10 keer dus niet mee. Dat ligt dan absoluut niet aan de hond, ik hou van alle honden + heb hier op mn werk veel te maken met staffords, pitbulls en bullies op het moment, maar het is gewoon een risico en dat wil ik niet nemen.  "

Volgens wie?

En volgens mij staan de bully ook op de (voorgestelde) HR lijst als zijnde pitbull achtige toch?

------

 

 

Maar dit hoort nou eenmaal bij het type hond dat je gekozen hebt. En ik kan het de mensen niet eens kwalijk nemen ivm de nieuwsberichten die ze lezen. 

Ik ben altijd blij als mensen zelf al afstand nemen aangezien mijn hond dit wel nodig heeft. 

Welke gedachte ze erbij hebben maakt mij niet uit. 

 

Je geeft aan dat ze gefokt zijn als de ultieme familiehond, maar dat veranderd niets aan de historie van de gebruikte rassen.

En absoluut ken ook ik sociale exemplaren, maar ook de andere kant. Dus erg belangrijk om je hond echt goed te kennen en lezen. 

En vooroordelen horen er nu eenmaal bij. 

Dat hebben veel mensen met herders en rottweilers ook.

Ik heb mijn hond voor mezelf en niet voor de rest van de wereld.

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

Ik heb hier gelukkig in mijn omgeving niet veel last van en ik woon tussen de oude postduiven die meestal grote honden niks aan vinden maar deze oudjes hier willen allemaal even zijn koppie kroelen haha. Aizen is alleen gewoon lomp en ombenullig. Ik loop ook vaak op tijden dat er weinig mensen lopen en niet omdat Aizen gevaarlijk is maar omdat ik weet dat hij meer in zijn element is als die lekker zijn eigen ding kan doen. Ik wist wel van te voren dat er zoveel oordelen waren maar zolang mijn omgeving hem niet als enge hond ziet kan ik wel leven met die oordelen. Ik loop zelf soms ook bewust om of om andere honden met boog als daardoor mijn hond en de andere honden die we ontwijken ook rustig verder wandelen zonder stress dan is dat voor iedereen fijn. Lopen hier ook aantal honden die nooit kennis hebben gemaakt met Aizen maar wel op afstand al helemaal door lint gaan en Aizen kijkt er dan zullig bij en gaat verder met snuffelen hahaha

honden page profiel De 3 musketiersDe 3 musketiers

honden foto van De 3 musketiers

" Haaay,
Even wat van me afschrijven!
Ik heb Mellow nu twee maandjes en ze is super lief voor alles en iedereen, mensen zijn soms gewoon verbaast dat ze lief is, maar schrikken wel in eerste instantie (valt mij op).
Mellow is een vrij forse teef, ze is een American Bully XL ze kan met paarden, honden, katten volgens mij doet ze zelfs een hamster niks maar goed het valt mij dus op dat mensen voor ons weg lopen en Mellow vind het zo leuk om even te snuffelen of te spelen met andere honden.
Een paar weken terug had ik een aanvaring met een vrouw die angstvallig haar hondje optilde en die zei letterlijk dat ik een hond als haar vast moest doen! Pardon??!? Uit veiligheid voor haar kleine hondje, ze is en blijft een bull zei ze letterlijk,(terwijl Mellow gewoon vrolijk naast ons zat te kwispelen) ik ontplofte bijna en ging met haar in discussie. Me zoontje stond naast me te huilen dus moest ik het afkappen en ben woedend naar huis gegaan.
paar dagen later, een man komt mijn richting op wandelen met zijn hond en laat zijn hond snuffelen aan een andere passerende hond, hij ziet mij met Mellow en keert meteen om  en gaat de andere kant op. 
Vandaag naar het honden-uitlaatbos waar honden lekker los mogen, twee vrouwen komen mijn kant op met twee vrij grote honden, Mellow er vrolijk op af en toen ik passeerde zei één van hun is dat uw hond? Ik:Ja, die is van mij. vrouw: Ow ik wilde je ff waarschuwen ivm je kindje, maar dan is er niks aan de hand. Ooww ze is lief zie ik.
Het dringde bij mij later pas door wat ze nou zei.
Ik dacht dat mensen met honden wel een beetje verstand hebben,maar blijkbaar toch niet! Ik word hier echt verdrietig van, want ze wordt continu in een hokje geplaatst door mensen, ik heb mijn hele leven al honden en Mellow is echt de eerste hond die ik ken met zo een liefdevol karakter naar alles en iedereen! Ik vind het zo jammer die belachelijke vooroordelen, mensen denk eens na!
Ik heb nu een tuig gekocht met grote letters erop HAPPY, zodat mensen kunnen zien en lezen dat ze een happy hond is, misschien toch een grote roze strik om?? Of iets van Hello Kitty???

Mijn vorige hond kon absoluut niet met andere honden en loslopende honden bleven ook altijd op afstand, honden lezen elkaars houding op afstand.
Ik ben zo blij dat Mellow wel met andere honden kan spelen en die vrijheid voor ons allebei, alleen werken de mensen niet echt mee. Wat vinden jullie? 
Groetjes Mandy
  "

 

Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook per direct omdraai met mijn honden als ik iets tegen kom wat op een stafford of pitbull o.i.d. lijkt. Ik ben geen kenner, dus ik zie helaas het verschil niet tussen de verschillende soorten bully's, misschien ook omdat het meeste wat hier rondloopt weer een kruising is. 

 

Maar ik laat mijn honden er absoluut niet in de buurt. Ik heb veel te veel ervaringen met hond-onvriendelijke staffordachtigen, en het is mijn honden niet verplichten dat ze moeten spelen met onbekende honden. Ze kunnen prima met elkaar spelen, of met honden die ik al ken en vertrouw. 

 

Maar goed, dat gezegd te hebben, voor een ridgeback draai ik ook zo om. Zo zijn er nog wel meer rassen waar ik mijn honden gewoon niet zomaar bij laat. Is ook helemaal niet nodig om ze perse contact te laten hebben met elke hond die we tegen komen, dus waarom dan het risico nemen... 

 

Ik laat mijn honden verder ook bij voorkeur spelen met honden van hetzelfde formaat en zelfde energieniveau, dat klikt toch het beste. Een te grote, te lompe, te enthousiaste labrador zouden die van mij bijvoorbeeld ook niet waarderen, dus die lopen we ook gewoon voorbij. 

honden page profiel Elianne & BaileyElianne & Bailey

honden foto van Elianne & Bailey

" Oke mijn  fout, een mens kan zich vergissen toch? Iets aardiger mag wel volgende keer :-)  "

Volgens mij zei ik het niet onaardig en anders was dit echt niet zo bedoeld naar jou hoor! wink mijn excuses dan als dit zo overkwam. 

pagina 1 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Gewicht van chihuahua
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^