Vooroordelen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mandy en MellowMandy en Mellow

honden foto van Mandy en Mellow

wat Ik heb kunnen vinden is:

Rasbeschrijving van de Amerikaanse Bully

De Amerikaanse Bully (ook wel American Bully, Bully Pit ) is in het midden van de jaren 1990 ontstaan en is gefokt om een ultieme familiehond te creëren. Jaren van selectieve fok zijn hieraan voorafgegaan. Bij het fokprogramma werden de gewenste karaktereigenschappen van de Amerikaanse Pitbull Terriër en de Amerikaanse Staffordshire Terriërgecombineerd. Het is een ras die steeds meer in komst is. De Bully wordt vaak verward met de Pitbull, maar het is duidelijk een zeer ander ras. Er zijn 5 categorieën van de Amerikaanse Bully. De pocket, de standaard, de extra grote (XL), de extreme en de klassieke. Het gewicht en de lengte variëren sterk en worden als niet belangrijk bestempeld, mits er maar een juiste verhouding is tussen gewicht en schofthoogte.
 
 
maar zeg me waar ik de andere info kan vinden

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

" HP leden zeg het maar, hoe zal ik nu weer gaan reageren? Zoals ik ben, informatief, bot of kwestend?
 
Even kort dan Mandy, ik was SBT fokker, volg denk ik nu zo 15-20 jaar de pitbull achtige rassen. Als jij onnozel schrijft dat de bully een heel ander ras is als de pit, moet ik daar heel hard om lachen of was het nu huilen.... Ik kan je of wijzer proberen te maken of het punt maken dat je een naïef schaapje ben, dat schaapjes kant van je heb ik met 1 zin al duidelijk gemaakt....  "

Blijf er op reageren...laat anderen inzien wat ze in huis halen....Mandy schrijft over vooroordelen, en dat mensen angst hebben en ze dat niet inziet.    Blijf informatief op degene reageren die het niet inziet wat ze in handen hebben qwa hond.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" HP leden zeg het maar, hoe zal ik nu weer gaan reageren? Zoals ik ben, informatief, bot of kwestend?
 
Even kort dan Mandy, ik was SBT fokker, volg denk ik nu zo 15-20 jaar de pitbull achtige rassen. Als jij onnozel schrijft dat de bully een heel ander ras is als de pit, moet ik daar heel hard om lachen of was het nu huilen.... Ik kan je of wijzer proberen te maken of het punt maken dat je een naïef schaapje ben, dat schaapjes kant van je heb ik met 1 zin al duidelijk gemaakt....  "

De laatste 2hp-angel die eerste hebben velen toch schijt aan.

honden page profiel PennygirlPennygirl

 buldog, ook wel bullenbijter, is een type hond dat oorspronkelijk werd gefokt voor de strijd tegen stieren (bullen). Gevechten tussen honden en stieren waren vanaf de 16e eeuw tot in de eerste helft van de 19e eeuw populair.

Dit is het eerste waar ik op uitkom... undecided

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" wat Ik heb kunnen vinden is:
Rasbeschrijving van de Amerikaanse Bully "

 

FOUT!

 

De werkelijke oorsprong van de am.bully ligt bij de jacht op groot game. De pitbull was te licht voor de grote zware prooien en daarom is men gaan kruisen met andere rassen om ze groter en zwaarder te krijgen.

 

Kijk ik vind het leuk om over dit soort rassen te praten, maar het gaat dus al fout als men de basis al niet kent en onzin gaat aannemen omdat dat op een of ander site staat.

 

Oh en nog iets, een kruising van een pit en een am.staf. Grappig, want wat is de pit dan tot de am.staff?

honden page profiel Mandy en MellowMandy en Mellow

honden foto van Mandy en Mellow

Verzamelnaam.

maar waar moet iemand die nu een american bully gaat aanschaffen zijn informatie vandaan halen, want ik hoor iedereen zeggen tegen mensen met een Stafford lees je in over de Stafford, maar tegen mij heeft niemand gezegd lees je in over de american bully

honden page profiel Mandy en MellowMandy en Mellow

honden foto van Mandy en Mellow

Mijn vraag is: waar kan informatie vinden over het gefokte ras de american bully

honden page profiel DannyDanny

honden foto van Danny

Ik vraag me af als je 2 rassen gaat kruizen of je dan zo in ene een perfecte familie hond creëert? Die 2 rassen zijn honden die de meeste mensen liever niet willen tegenkomen. Waarom dan we een kruizing daarvan?

Iedereen vind dat zijn eigen hond de beste lieve aardige hond is. Maar dan toch vinden andere mensen de hond eng. 

 

honden page profiel De 3 musketiersDe 3 musketiers

honden foto van De 3 musketiers

" Mijn vraag is: waar kan informatie vinden over het gefokte ras de american bully "

 

Vergeet niet dat informatie niet alleen uit lezen te halen is, maar ook uit ervaring en beleven. En dan bedoel ik niet alleen je eigen hond beleven, maar het hele ras.

 

Van mijn eigen ras heb ik bijvoorbeeld veel kennis, want ik spreek de fokkers, ik ga naar de evenementen en wandelingen georganiseerd door de rasvereniging, en houdt als het kan contact met nestgenootjes van mijn honden. Je spreekt mensen, ziet de honden en ervaart hoe zij zijn. En dan zie je dat papier en praktijk niet altijd matchen, en dat niet alles wat op internet staat ook klopt. 

 

Mick zit volgens mij helemaal in die "bully wereld", en durf best te zeggen dat hij een betrouwbare bron is van informatie wat betreft die rassen. Wat je wilt weten, kun je dus best aan hem vragen denk ik zo. 

honden page profiel Mandy en MellowMandy en Mellow

honden foto van Mandy en Mellow

Nou weet je ik hoef van sommige mensen hun negativiteit hier niet meer te horen, ik heb zelf een pitbull en een Amerikaanse bulldog jaren lang gehad tot ze beide kwamen te overlijden, ik heb nu Mellow waar ik heel blij mee ben en ik had jullie graag meer over haar verteld en foto’s en filmpjes gedeeld, want ze is echt uniek ( Onee uniek bestaat hier niet) 

Maar goed in elk ras zijn er honden die bijten of die slechte of nare eigenschappen mee hebben gekregen van hun voorouders, dat hebben mensen ook en er zijn ook mensen die smullen van deze discussies het was helemaal niet mijn bedoeling om een discussie te starten want meningen verschillen nou eenmaal en ik ontken echt niet dat de staffordachtige een pittig ras is.

maar ik heb een american bully van 4 jaar en zij bewijst mij dat ze wel degelijk een lieverdje is.

meningen kunnen verschillen.

ik ga vanavond mijn account verwijderen want het helpt mij niet in mijn positiviteit en ik ben nog nooit in mijn leven een naïef schaap genoemd, maar sta eerder bekend als iemand die veel liefde heeft voor honden en andere daarbij helpt.

Er zijn hier ook mensen die mij heel erg hebben gesteund bij het overleiden van mijn Luna bedankt nog hiervoor.hp-thumbsup

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Verzamelnaam.
maar waar moet iemand die nu een american bully gaat aanschaffen zijn informatie vandaan halen, want ik hoor iedereen zeggen tegen mensen met een Stafford lees je in over de Stafford, maar tegen mij heeft niemand gezegd lees je in over de american bully "

 

Bij de kenners. Hoe vind je die, ja dat is al een lastigere opgave. Soms heb je de pech of de mazzel om er over een te struikelen sealed Ik zal nooit zeggen dat ik een kenner ben, maar kan je iig al meer correcte info geven als dat je op dat soort sites zal kunnen vinden.

 

Ik zou nu zoals ik normaal gesproken ben, je op je neus kunnen tikken om je laatste zin, want dat soort reacties, doen mij kriebelen. Je behoort je in te lezen voor elk ras of type hond je kiest. Bij een echt ras kan je wat makkelijker goeie info vinden als bij een redelijk recent gecreëerd "ras". Maar goed je lijkt wel iets te willen leren dus oke...

 

Heb helaas weinig tijd momenteel, dus ik hou het kort:

 

Oorspronkelijk doel: Jachtkruising voor groot game (wild)

Doel bereikt: Nee, gefaald, want de drive van de pit verdween als sneeuw voor de zon, door inmenging rassen met aanzienlijk mindere drive ( te denken aan mastino, Wolfhond, rotweiler enz).

 

Dus door de combinaties met andere rassen, werden ze minder scherp, actief en dus niet het gewenste ultieme jachthond.

 

Dat bracht echter wel een ander mogelijk doel, een huishond (zitten nog wat stapjes tussen, maar die laat ik even voor het gemak weg).

 

Die huishond is hetgeen men nu als am.bully aanbied, althans het uiterlijk. In mijn ogen (ja ik ben een purist) is de am.bully niets meer of minder dan een kruising waar, zowel Pit als AST in de basis heeft gestaan. Daarna zijn er vele rassen ingekruist, soms herleidbaar, veelal niet helaas door tussenkomst "huis"fokkers. Toen het showwereldje de am.bully had ontdekt ging het in een sneltrein vaart. Zo ontstonden er excessen, zoals de XXL en de pocket. We slaan weer even een paar stapjes over en komen nu tot jou hondje:

 

Je heb dus een hond, waarin de basis ligt bij de AST en/of de pitbull. Die nog steeds zeer grote overeenkomsten heeft in uiterlijk en karakter (oei voel je hem al?). We weten na jaren en jaren observatie dat de genetische kenmerken van de Pit (voorvader van de AST (showvariant van de pit ;-) ) zeer sterk vererven. Zo zie je bij kruisingen van een pit/staff x iets, zo goed als altijd de uiterlijke kenmerken van de pit overduidelijk zichtbaar, zo ook het karakter!! Door de vele inkruisingen van andere rassen is dat wel iets afgezwakt, totdat ze in een situatie komen, waarin ze moeten gaan handelen vanuit instinct. Veelal zie je dan het onverzettelijke en het door gaan tot de dood. Een soort wolf in schaapskleertjes, die zich in 99% als schaap gedraagt totdat.... Jou hond is dus min of meer een afgezwakte Wannabee pit, alleen dan grote, forser en lomper. Niet gek eigenlijk dat vele jou hond dus niet zo graag zien en je opmerkingen krijgt, toch? Tja ik ben na al die jaren niets anders gewent, lach erom en loop vrolijk verder. Domme mensen blijf je altijd houden en ik heb mijn honden voor mij en niet voor de anderen.

 

Goed toch nog even een tussen stapje, omdat die wel van belang is:

Karakter, bij de am.bully willen ze je graag laten geloven dat er 1 passend karakter is. Zoals je hem zelf eerder beschreef en ja soms gaat die op. Helaas ken ik de andere kant net iets te goed. Want als ik op basis van mijn ervaring iets over het zogenaamde onderdanige karakter moet zeggen, dan vind ik een hondscherpe pit veel liever en intenser naar zijn baas als het afgezwakte misfok. Zijn ze helemaal niet zo vriendelijk in het algemeen naar andere honden en zijn ze eigenlijk veel te lomp en onbehouwen naar kleine kinderen. Ik heb ze gezien van ik bijt alles en iedereen, tot de bankhangers die het al te veel moeite vonden om op te staan en bezoek te begroeten. Er zijn meerdere standaarden en zelfs daar houd niemand zich aan. Van gedrogten die niet kunnen lopen omdat hun poten korter zijn als hun buik dik is, tot joekels van honden, die bezwijken onder hun eigen gewicht (Veelal noemen ze die bandogs). Alles wat dus ook maar iets van gelijkenis toont met de pit, word nu Am.bully genoemt en ook onder die noemer verkocht.

 

Werd een tijd terug gebeld of ik kon helpen bij een bevalling. Am.bully teefje (standaard) kreeg 6 puppen, 3 pockets (terwijl de pa een XXXL beul was), 1 standaard en 2 XXXL. Tot zover de vastlegging van het ras, het is een "pret" pakket. Karakter van de honden verschillen dag en nacht (heb ze 2 jaar gevolgd).

 

Het is een zooitje en je weet dus nooit wat je koopt. Alleen dat al is voor mij de rede om te zeggen, heel ver vandaan blijven en hopen dat het zooitje genetisch in elkaar dondert en snel weer verdwijnt!

 

 

honden page profiel Mandy en MellowMandy en Mellow

honden foto van Mandy en Mellow

520106.jpg520105.jpg520103.jpg520104.jpg

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Ik vraag me af als je 2 rassen gaat kruizen of je dan zo in ene een perfecte familie hond creëert? Die 2 rassen zijn honden die de meeste mensen liever niet willen tegenkomen. Waarom dan we een kruizing daarvan?
Iedereen vind dat zijn eigen hond de beste lieve aardige hond is. Maar dan toch vinden andere mensen de hond eng. 
  "

 

In oorsprong zijn het niet eens verschillende rassen, de PIT is de voorvader van de AST, werkhond - showhond. Je zou dus eigenlijk kunnen stellen dat het niet eens een kruising is.

Waarom deze 2 kruisen, zie mijn eerdere reactie.

Vaak ook gedaan omdat men de pit te heftig vind en de AST te tam, om mee te sporten, dus een combi van de 2 is niet eens zo heel gek.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

434426.jpg

Gooi er nog een hondje bij en je heb 3 gehakt draaiers... foto's zeggen helemaal niets.

honden page profiel KhyraKhyra

honden foto van Khyra

Ik ben geïnteresseerd in dit topic dus ik volg even mee.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

ik heb nu Mellow waar ik heel blij mee ben en ik had jullie graag meer over haar verteld en foto’s en filmpjes gedeeld, want ze is echt uniek.
ik ga vanavond mijn account verwijderen.

Trots zijn op je hond, blij zijn met haar... da's mooi, Mandy. Tuurlijk kan je dit gewoon met ons delen.

Mensen kunnen hier hun ervaringen, kennis, inzichten, meningen schrijven over een ras, en je kan daar nuttige dingen uithalen, of verwerpen, je kan dingen leren of negeren... dat bepaal je allemaal zelf.

En uiteindelijk is er slecht één die Mellow, als individu, in het echt kent en dat ben jij. hp-smile

 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Nou weet je ik hoef van sommige mensen hun negativiteit hier niet meer te horen, ik heb zelf een pitbull en een Amerikaanse bulldog jaren lang gehad tot ze beide kwamen te overlijden, ik heb nu Mellow waar ik heel blij mee ben en ik had jullie graag meer over haar verteld en foto’s en filmpjes gedeeld, want ze is echt uniek ( Onee uniek bestaat hier niet) 
Maar goed in elk ras zijn er honden die bijten of die slechte of nare eigenschappen mee hebben gekregen van hun voorouders, dat hebben mensen ook en er zijn ook mensen die smullen van deze discussies het was helemaal niet mijn bedoeling om een discussie te starten want meningen verschillen nou eenmaal en ik ontken echt niet dat de staffordachtige een pittig ras is.
maar ik heb een american bully van 4 jaar en zij bewijst mij dat ze wel degelijk een lieverdje is.
meningen kunnen verschillen.
ik ga vanavond mijn account verwijderen want het helpt mij niet in mijn positiviteit en ik ben nog nooit in mijn leven een naïef schaap genoemd, maar sta eerder bekend als iemand die veel liefde heeft voor honden en andere daarbij helpt.
Er zijn hier ook mensen die mij heel erg hebben gesteund bij het overleiden van mijn Luna bedankt nog hiervoor. "

 

Mandy, ga aub nu niet boehoehoe zitten doen. Je kon op voorhand al weten dat als je een dergelijk topic maakt en je een dergelijk hond heb je wel het een en ander moet incasseren, zelfs op straat, dus waarom zo verrast?

Er word nergens in twijfel getrokken of je wel of geen goeie baas zou zijn!

Elke hond is UNIEK! Zelfs met enorm strakke lijnteelt is nog steeds een hond uit een nest uniek, daar maak jij ook deel van uit als baas zijnde.

Je verhalen en foto's zijn meer dan welkom, we hebben zelfs een speciaal lang lopend topic voor onze type hondjes: https://www.hondenpage.com/hondenforum/222619/stafford-en-pittbull-topic-deel-4.php

Er zijn geen slechte of nare eigenschappen bij honden, althans als jij de hond heb gekozen omdat het bij je past. Denk dat vele hier niet met mijn reu overweg zouden kunnen, terwijl ik hem ervaar als mijn best hond ooit! Ja hij is scherp naar andere honden, moet ie ook zijn, want het hoort bij het ras. Was ie niet zo geweest was het misfok geweest.

Je ben geen slachtoffer, stel je dan ook niet zo op.

 

Als je alleen aaaaahhh en ooooooh's zocht, tja dan zit je verkeerd.

 

Mijn ergste belediging ivm kreeg ik op straat, zo'n kak teef, die me letterlijk met een bezem achter na ging, om me de wijk uit te krijgen. Incasseren lachen en weer door. Huilen op een forum gaat je niets brengen.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Haaay,
Even wat van me afschrijven!
Ik heb Mellow nu twee maandjes en ze is super lief voor alles en iedereen, mensen zijn soms gewoon verbaast dat ze lief is, maar schrikken wel in eerste instantie (valt mij op).
Mellow is een vrij forse teef, ze is een American Bully XL ze kan met paarden, honden, katten volgens mij doet ze zelfs een hamster niks maar goed het valt mij dus op dat mensen voor ons weg lopen en Mellow vind het zo leuk om even te snuffelen of te spelen met andere honden.
Een paar weken terug had ik een aanvaring met een vrouw die angstvallig haar hondje optilde en die zei letterlijk dat ik een hond als haar vast moest doen! Pardon??!? Uit veiligheid voor haar kleine hondje, ze is en blijft een bull zei ze letterlijk,(terwijl Mellow gewoon vrolijk naast ons zat te kwispelen) ik ontplofte bijna en ging met haar in discussie. Me zoontje stond naast me te huilen dus moest ik het afkappen en ben woedend naar huis gegaan.
paar dagen later, een man komt mijn richting op wandelen met zijn hond en laat zijn hond snuffelen aan een andere passerende hond, hij ziet mij met Mellow en keert meteen om  en gaat de andere kant op. 
Vandaag naar het honden-uitlaatbos waar honden lekker los mogen, twee vrouwen komen mijn kant op met twee vrij grote honden, Mellow er vrolijk op af en toen ik passeerde zei één van hun is dat uw hond? Ik:Ja, die is van mij. vrouw: Ow ik wilde je ff waarschuwen ivm je kindje, maar dan is er niks aan de hand. Ooww ze is lief zie ik.
Het dringde bij mij later pas door wat ze nou zei.
Ik dacht dat mensen met honden wel een beetje verstand hebben,maar blijkbaar toch niet! Ik word hier echt verdrietig van, want ze wordt continu in een hokje geplaatst door mensen, ik heb mijn hele leven al honden en Mellow is echt de eerste hond die ik ken met zo een liefdevol karakter naar alles en iedereen! Ik vind het zo jammer die belachelijke vooroordelen, mensen denk eens na!
Ik heb nu een tuig gekocht met grote letters erop HAPPY, zodat mensen kunnen zien en lezen dat ze een happy hond is, misschien toch een grote roze strik om?? Of iets van Hello Kitty???

Mijn vorige hond kon absoluut niet met andere honden en loslopende honden bleven ook altijd op afstand, honden lezen elkaars houding op afstand.
Ik ben zo blij dat Mellow wel met andere honden kan spelen en die vrijheid voor ons allebei, alleen werken de mensen niet echt mee. Wat vinden jullie? 
Groetjes Mandy
  "

Vooroordelen zullen er altijd zijn omtrent pitbull-achtige. Hoe graag je het ook anders zou willen zien. Ik heb dit ras al 14 jaar en geloof me, ik kan een heel dik boek schrijven van alle vooroordelen die ik al tegengekomen ben.

Uiteindelijk leer je het wel om je die vooroordelen om te gaan. Daar waar een opening tot een gezonde discussie is neem ik de kans om mensen goed te informeren over het ras en vaak merk ik dan dat ze anders gaan kijken naar mijn honden.

Niemand moet mijn honden leuk vinden, zolang ze ons dan maar met rust laten en niet raar gaan doen. Als er dan toch eens een nare situatie ontstaat dan maak ik er vaak komaf mee met sarcasme of humor.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Mandy, nergens voor nodig dat je je account gaat verwijderen.....er zijn er vele die zo,n hond als jij hebben en ook hier op het forum zitten en uitwisselen wat ze meemaken, voel je niet beledigd maar blijf gewoon komen.....wat Mick je aanwijst, de link van het staffordtopic, allemaal gezinden liefhebbers van jouw ras, neem daar eens een kijkje.....en wissel uit met eensgezinden...

honden page profiel Ellen, vrouwtje van NoortjeEllen, vrouwtje van Noortje

honden foto van Ellen, vrouwtje van Noortje

Hoi Mandy,

 

Ik heb geen HR-hond, maar krijg ook zoveel shit en onzin naar me geroepen buiten.

 

(of ik het normaal vind dat ze blaft of dat ze zo aan de riemt trekt, dan zeg ik tegenwoordig: ze trekt niet, ze wijst me de weg ;-) )

 

(Of als ik vraag of de ander zijn hond aan wil lijnen, ja, maar hij doet niets, maar de mijne wel zeg ik dan.)

Soms kwam ik huilend thuis..

 

Probeer je dat niet teveel aan te trekken op straat niet en hier niet.

Ik ben met Noortje oplettend bij elke hond, HR-hond of tekkel of sjiewafwaf..

 

Geniet van je prachtige hond en neem het de mensen niet meteen kwalijk, je weet niet altijd wat er achter zit namelijk.

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

" Hoi Mandy,
 
Ik heb geen HR-hond, maar krijg ook zoveel shit en onzin naar me geroepen buiten.
Probeer je dat niet teveel aan te trekken op straat niet en hier niet.
Ik ben met Noortje oplettend bij elke hond, HR-hond of tekkel of sjiewafwaf..
Geniet van je prachtige hond en neem het de mensen niet meteen kwalijk, je weet niet altijd wat er achter zit namelijk."

Oei, je hebt Twinko beledigd! surprised

Nu gaat hij wraak nemen:

299038.jpg

Oh oooh!! surprisedsurprised

 

(Twinko rekent zelf af met vooroordelers, daar heb ik niks over te zeggen hp-wink)

honden foto van Ellen, vrouwtje van Noortje

" Oei, je hebt Twinko beledigd! 
Nu gaat hij wraak nemen:
 

 

 
(Twinko rekent zelf af met vooroordelers, daar heb ik niks over te zeggen -) "

Sorry Twingo, kan ik het nog goed maken? cool

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

" Sorry Twingo, kan ik het nog goed maken? "

Koekjes. Heeeeel veel koekjes hp-angel

honden page profiel Ellen, vrouwtje van NoortjeEllen, vrouwtje van Noortje

honden foto van Ellen, vrouwtje van Noortje

Afbeeldingsresultaat voor hondenkoekjes

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

218893.jpg     Kom maar op...

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Okeee, koekjes zat.....smile

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Mooi om het complete verhaal te kunnen lezen Mick!
Weet jij of er nu in Amerika (van de 5 types) ook serieus met stamboom bestaan? Als dat zo mocht zijn, vraag ik mij ook af hoe ze dat controleren, want niks zo verschillend als een AM. Bully hond...en dan nog x 5 types qua grootte ..

 

@Mandy, waar komt ze eigenlijk vandaan? Van iemand die zichzelf in NL een echte AM. Bully fokker noemt en werkt met ouderdieren uit Amerika? Of zijn de ouderdieren hier in NL gefokt door van alles op elkaar te gooien?

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Mooi om het complete verhaal te kunnen lezen Mick!Weet jij of er nu in Amerika (van de 5 types) ook serieus met stamboom bestaan? Als dat zo mocht zijn, vraag ik mij ook af hoe ze dat controleren, want niks zo verschillend als een AM. Bully hond...en dan nog x 5 types qua grootte ..
 
@Mandy, waar komt ze eigenlijk vandaan? Van iemand die zichzelf in NL een echte AM. Bully fokker noemt en werkt met ouderdieren uit Amerika? Of zijn de ouderdieren hier in NL gefokt door van alles op elkaar te gooien? "

Is niet het hele verhaal, maar juist bijzonder verkort, maar goed het geeft iig een richting aan ipv de verdraaiingen die men nu ventileert.

 

Hoe serieus je het moet zien is even de vraag, maar ze worden ondertussen wel erkent en er is een min of meer correcte stamboom registratie (wel met open boek en zonder onderzoek naar voorouders). Tot woede trouwens van de echte pitbull liefhebbers, dat dan weer wel. ADBA maakt zich met dit soort zaken niet bepaald geliefd bij de puristen.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Is niet het hele verhaal, maar juist bijzonder verkort, maar goed het geeft iig een richting aan ipv de verdraaiingen die men nu ventileert.
 
Hoe serieus je het moet zien is even de vraag, maar ze worden ondertussen wel erkent en er is een min of meer correcte stamboom registratie (wel met open boek en zonder onderzoek naar voorouders). Tot woede trouwens van de echte pitbull liefhebbers, dat dan weer wel. ADBA maakt zich met dit soort zaken niet bepaald geliefd bij de puristen. "

Dank je.

Ja ik vind het al een hoop gepruts..hier in NL, maar ik vroeg mij af of ze er daar nu serieuzer mee bezig zijn dan hier de gemiddelde MP "fokker" van de Am. Bully...nou ja serieuzer..de Pocket is gewoon een compleet kapot gefokt beestje. Helaas zijn dit soort honden ook weer een gat in de markt geworden.

Als ze niet eens de voorouders netjes op een rijtje zetten(als ik je goed begrijp), dan is zo'n stamboom ook niks waard.

honden page profiel Mandy en MellowMandy en Mellow

honden foto van Mandy en Mellow

@Mandy, waar komt ze eigenlijk vandaan? Van iemand die zichzelf in NL een echte AM. Bully fokker noemt en werkt met ouderdieren uit Amerika? Of zijn de ouderdieren hier in NL gefokt door van alles op elkaar te gooien? "

Mijn niet geliefde HR-hond is een alles op elkaar gegooide bak met ellende.

 

nee ik zou het niet weten, ze kwam op me pad en ze had huis nodig en aangezien mijn pitbull paar maanden terug was overleden en het stil was thuis toen heb ik haar geadopteerd.

pagina 4 van 5 12 3 45
Volgende forumvraag: Gewicht van chihuahua
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^