B

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

honden page profiel JamaicaJamaica

Dit is de eerste keer dat ik hoor dat een fokker verschil maakt in prijs voor een bepaald nest. Erg raar, en ik zou persoonlijk geen pup willen van zo'n fokker. Wil je per sé een pup? Want blijkbaar zijn er ook herplaatsers (las dat laatst op hp), en als die papieren hebben en alles is in orde, zou je daar shows mee kunnen lopen enz. Misschien zit er wel een jonge herplaatser bij.

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

" Dit is de eerste keer dat ik hoor dat een fokker verschil maakt in prijs voor een bepaald nest. Erg raar, en ik zou persoonlijk geen pup willen van zo'n fokker. Wil je per sé een pup? Want blijkbaar zijn er ook herplaatsers (las dat laatst op hp), en als die papieren hebben en alles is in orde, zou je daar shows mee kunnen lopen enz. Misschien zit er wel een jonge herplaatser bij. "

Bedankt voor je reactie. 

Ik heb wel kort gekeken naar de herplaatsers, maar ik wil toch liever voor een pup gaan.

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Persoonlijk zou ik zelf NOOIT 3000 euro voor een pup uitgeven, maar dat heeft de simpele reden dat ik dat nooit zou kunnen betalen.

 

Ik denk dat als je het echt heel erg graag wilt, je het geld ervoor hebt (pupkosten en aangezien hij uit het buitenland komt ook nog vervoerskosten etc) en je 100% weet dat dit de fokker en de hond voor jou is, je het best kunt doen. Maar dan moet je wel 100% zeker zijn van je zaak. 

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

Ook ik zou geen 3000 euro uitgeven aan een pup. Het geld hoeft geen probleem te zijn, dat spaar ik wel bij elkaar. Maar ik vind het gewoon absurd en veel te duur. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik vind dat fokkers best wat mogen verdienen aan hun pups indien er verantwoord en doordacht gefokt wordt. Als je de uren die een fokker in een nest steekt gaat tellen is het een uurloon van zo goed als niets.

 

Ergens is er een gevoel dat men in bepaalde beroepen geen geld hoort te verdienen omdat de afnemers 'recht' hebben op de dienst of het product. Dat zag ik bijvoorbeeld ook toen ziekenhuizen niet meer betaald kregen van de zorgverzekeraars voor bepaalde behandelingen. Ook toen waren er legio mensen die luidruchtig hun mening spuiden dat verpleegkundigen en artsen die diensten dan maar onbetaald moesten gaan leveren. Bizar dat zij dan de Zwarte Piet kregen toegeschoven ipv de zorgverzekeraars.

 

Toch vind ik persoonlijk dat er een grens zit aan wat ik voor een pup wil betalen. Wanneer een fokker die grens overschrijdt dan laat ik die links liggen. €3000.- heb ik niet voor een pup over want daar blijft het niet bij. Als ik zou uitrekenen wat Elsa van 14 maanden oud me nu, buiten voer om, gekost heeft dan rijzen je de haren al te berge en dan is ze niet eens ziek geweest. Uiteindelijk prijzen zij zichzelf uit de markt en kunnen hun pups niet kwijt.

 

Een groenteboer die €10.- voor 1 appel rekent omdat die van een goede boer afkomt, kan die appels waarschijnlijk ook niet aan de straatstenen kwijt.

honden page profiel LokiLoki

honden foto van Loki

Het is natuurlijk moeilijk te zeggen van op afstand. Zelf zou ik voor een hele goede fokker tot 1500 betalen zonder te denken aan het geld. Natuurlijk zijn er ook gewoon duurdere rassen, dus ik denk dat ik dan die meerkost dan erbovenop rekenen en erbij nemen. Ik weet niet wat een TM normaal kost, maar ik denk dat als je vanbinnen al hebt beslist om deze TB te nemen, dat je er spijt van gaat hebben later als je voor je 'mindere' keuze gaat. Herplaatsers zou ik in jouw geval ook niet aan beginnen, aangezien je dat inheemse er wrs niet in gaat vinden. 

 

Maar dus terug even over dat geld, als een ras dat ik wil bv 2000 kost normaal, zou ik tot 2500 gaan. Maar ik kijk ook wel min of meer naar de prijs... Hele dure rassen vallen er al af denk ik, want inderdaad het blijft wel een hond he

honden page profiel Sadi en baasje Sadi en baasje

honden foto van Sadi en baasje

Lieve help wat een prijs zegsurprised

Ik ben normaal echt wel van mening dat een verantwoorde(!) fokker mag verdienen aan een nest, maar maar dit is belachelijk.

 

Laten we zegge 5 pups (en dat is nog laag voor dit ras gemiddelde ligt hoger) a 3000 euro per pup, waarom moet een fokker in hemelsnaam 15000 euro op een nest pups binnen halen?!

Oké laten we zeggen dat de fokker 5000 euro onkosten heeft (wat heel veel zou zijn) dan heeft de fokker op één,.... 1!.... Nest 10.000euro winst?

Ik zou me toch af gaan vragen of geld geen prioriteit nummer 1 is bij deze fokker.

 

 

Alleen jij kan hierover beslissen maar voor mij was dit een nee. 

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Langs één kant zou ik dat er voor over hebben aan de andere kant denk ik ook van goh... is dat niet een beetje overdreven? Van mij mogen mensen echt wel verdienen aan een nest en zeker als ze het goed doen en naar gezondheid en karakter kijken. Je zou er tegenwoordig veel voor over hebben om een gezonde hond te hebben zeg.hp-angel Maar aan de andere kant, te gek moet het dan ook weer niet worden. Dan wordt het wel een hele grote winstmarge en dan vraag ik me ook wel af waar dat voor nodig is.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Als het écht die hond uit bloedlijnen is die je wil, je hebt het geld ervoor en op je wil op die manier ook het ras gaan verbeteren, dan zou ik zeggen: ga ervoor! (Het enige risico hierbij is dat je van tevoren niet weet of je hond geschikt blijkt te zijn om mee te gaan fokken).

Ik denk dat als je voor iets anders, en eigenlijk dan dus een tweede keus gaat, je toch altijd een beetje dat 'wat-als'-gevoel blijft hebben.

 

Natuurlijk is het echt ontzettend veel geld voor een pup, en ik snap je dilemma helemaal (echt, wat een bedrag zeg!). Aan de andere kant is dit een eenmalige uitgave en zal het je verder trouwens ook relatief veel geld gaan kosten met zo'n grote hond. Aan voer, DA-kosten en spullen zit je zo over de €3000,-, dus tja, wat is die aanschaf prijs dan.

honden page profiel toto

ach ook de autralian labraddodles kosten 2500 tot 3000 euro... en die nesten zijn wel groter dan 4 pups. (soms wel 10 of 11.)

natuurlijk mag een fokker verdienen. Het is maar wat je ervoor uit wil geven.

moet iedereen toch zelf weten??

verzekeren zou ik dan weer wel doen!!

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Als het écht die hond uit bloedlijnen is die je wil, je hebt het geld ervoor en op je wil op die manier ook het ras gaan verbeteren, dan zou ik zeggen: ga ervoor! (Het enige risico hierbij is dat je van tevoren niet weet of je hond geschikt blijkt te zijn om mee te gaan fokken).
Ik denk dat als je voor iets anders, en eigenlijk dan dus een tweede keus gaat, je toch altijd een beetje dat 'wat-als'-gevoel blijft hebben.
 
Natuurlijk is het echt ontzettend veel geld voor een pup, en ik snap je dilemma helemaal (echt, wat een bedrag zeg!). Aan de andere kant is dit een eenmalige uitgave en zal het je verder trouwens ook relatief veel geld gaan kosten met zo'n grote hond. Aan voer, DA-kosten en spullen zit je zo over de €3000,-, dus tja, wat is die aanschaf prijs dan. "

Ik vergelijk de aanschafprijs niet met de kosten van de pup bij aanschaf. Dat zijn namelijk twee verschillende zaken. Omdat benzine, autoverzekering en wegenbelasting duur is, hoeft de prijs van een auto ook niet omhoog.

 

Ik kijk meer naar de optelsom. Elsa heeft €1000,- aan aanschaf gekost. De nodige spullen, DA, entingen, trainingen, belastingen e.d., excl. voer, bij elkaar nu toch ook al richting de €1500,- gok ik. Dat wil zeggen dat we nu al €2500,- kwijt zijn excl. voer en ze is pas 14 maanden oud. Zou ze €3000,- hebben gekost dan zou het dus €4500.- zijn. Dat is me echt te gek. Ik kan haar nu al niet betalen en ze is dus ook niet van mij maar van mijn vriend.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ga eens te rade bij Claudia, die o.a. de herplaatsing van de rasvereniging regelt.

 

https://www.hondenpage.com/baasjes/32286/Claudia%20en%20Tibetaantjes%20Sarah%20en%20Chenpo.php

 

Ik vind voor een pup alles boven 1500 € absurd; ook al zou ik het kunnen betalen. Ik weet dat de gemiddelde grootte van nesten van een TM klein is.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Van mijn leven niet. Die prijs vind echt absurd. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Nooit, echt nooit zou ik 3000 euro betalen voor een pup/hond.

Is dat een pup van goud of zo?

Fokkers die zoveel geld vragen voor hun pups zijn niet normaal bezig, ondanks de geweldige mooie uitleg die je van hun krijgt.

Ze zullen wel gekken vinden hoor die dat willen betalen, denken dan dat ze iets "speciaals" hebben.

De gemiddelde ras pup kost niet meer dan 1500 euro (perfect gefokt en met stamboom uiteraard)

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

http://dierenweetjes.be/Honden/Top10honden/De5duurstehondenrassenterwereld.html

 

Ik zeg het vaker, als ik het geld er voor heb en de fokker is goed doe ik het gewoon. Uiteindelijk wil je dat ras, waarom dan over de prijs vallen.

 

Het ding is hier een beetje dat mensen gaan vergelijken met wat hun eigen rashond kost. 

Waar dat bij veel rassen maximaal 1500 zal zijn, is dat bij de TM minimaal 1500 waarschijnlijk. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ik vind het ook vreemd dat de fokker onderscheid maakt in de nesten. Al in zijn eerste reactie dat het inderdaad varieert tussen de 2000-2500 euro. Een fokker hoort een vaste prijs te hebben voor zijn pups, ongeacht wie de dekreu is.

 

Maar of ik 3000 euro zou betalen voor een pup? Nu zou ik zeggen: Nooit! Toch als ik er goed over nadenk en kijkende naar mijn eigen ras wat totaal kapot gefokt is, denk ik wel, nee, weet ik bijna wel zeker, dat als ik een fokker zou vinden met een gezonde lijn, ik dit bedrag er zeker wel voor over heb.

 

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer

honden foto van Drieka en Hummer

Poeh wat een bedrag. 

 

Eerlijk gezegd weet ik niet of ik zoveel geld voor een pup zou betalen, als het echt zo'n uitzonderlijk ras is en goed gefokt en ik wilde perse daar een pup van dan zou ik het misschien wel doen, als ik het geld gemakkelijk kon missen.

Aan de andere kant vind ik €2000,- voor een stamboomhond toch wel een beetje het maximum.

 

Ik snap jouw dilemma dus wel. 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Al gekeken wat het kost om een hond uit die bloedlijn te importeren?

3000,- never nooit niet!

honden page profiel JeannetJeannet

Ik zal van mijn levensdagen geen € 3000surprised euro voor een hond betalen. Maakt niet uit wat voor hond het is. Ik heb een maximumbedrag in mijn hoofd en daarboven ga ik niet.

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Schijt die hond goudstukken of zo? Jeetje wat een geld. Nee, zou dat er niet voor over hebben. 1000/ 1500 is prima. Dan kom je als fokker redelijk uit de kosten en als het goed gaat verdien je er wat aan. 

honden foto van Angelique & Kleine Maybe <3

Ik denk dat ik het wel zou doen. Als ik echt een pup uit die lijnen wilt. Ik weet niet wat een tm normaal kost maar vergeleken met mijn bc Maybe (800) vind ik 3000 wel veel sealed

honden page profiel LokiLoki

honden foto van Loki

Zou het trouwens niet kunnen dat de fokker veel moet betalen voor de dekking en niet per se meer vraagt omdat het toplijnen zijn? 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Voor mij is dit een fokker die veel liefde heeft voor de euro,

Ik zou me kapot schamen om dit aan pupkopers te vragen ,en ik schaam me nooit zo .

Maar dat vind ik ook met de absurde prijzen van andere rassen hoor ,het is maar net wat je zelf wil uitgeven .

Voor mij is dit pure handel ,met mooie verkooppraatjes eromheen .

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ik zou het ook kunnen betalen, maar vind het teveel geld voor een hond. Zelfs bij een pup van 10.000 euro kun je nog steeds niet garanderen dat deze zijn hele leven gezond is, dat bestaat gewoon niet. Een hond geen ontworpen product. Ja, een hond kan behoren tot een zeldzaam ras etc. maar 3000 euro?

 

Dat is misschien alleen interessant als je in dezelfde schoenen staat als de fokker die jou nu 3000 euro vraagt. Dus als je die hond ziet als investering. Maar als jouw hond op de allereerste plaats een maatje moet zijn?  En ook géén werkhond is waar vele uren training aan besteed zijn, etc 3000 euro? Nahhh...

 

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" http://dierenweetjes.be/Honden/Top10honden/De5duurstehondenrassenterwereld.html
 
Ik zeg het vaker, als ik het geld er voor heb en de fokker is goed doe ik het gewoon. Uiteindelijk wil je dat ras, waarom dan over de prijs vallen.
 
Het ding is hier een beetje dat mensen gaan vergelijken met wat hun eigen rashond kost. 
Waar dat bij veel rassen maximaal 1500 zal zijn, is dat bij de TM minimaal 1500 waarschijnlijk.  "

Als je écht, écht écht écht niets anders wilt dan dat ras. Ja waarom niet.. maar joh, er zijn ZOVEEL leuke hondenrassen. Ik kan je nu al vertellen dat ik zelf niet lang genoeg leef om ze allemaal eens gehad te hebben....tongue-outhp-angel

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Maar Ts wil er later geld bij verdienen als dek reu.

Ze is van plan, als alles goed loopt, hem als investering te gebruiken.

De fokker zal ook wel kunnen uitrekenen wat dit kan opbrengen.

 

 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Ik vind dit een erg persoonlijke vraag. Kijk vooral naar jezelf. Als je eraan denkt, wat wil je dan echt. Kriebels bij de mastiff, en een teleurstellend gevoel bij het idee 'dan maar op zoek te gaan naar een ander ras'? 
Als je het kunt betalen en je wilt het echt, dan zou ik zeggen: gewoon doen. 

Zo te lezen, woont de fokker in het buitenland. Zitten bij die 3000 euro dan ook eventuele 'extra' kosten voor de extra weken dat de pup bij de fokker woont? Of komt er dan nog een bedrag bovenop? En wat gaat de fokker in die tijd met de pup doen? Wordt er al volop mee aan de slag gegaan qua socialisatie e.d.? Ook zulke zaken hebben waarde. 
Je wilt je inzetten voor het ras, ook een waardevol iets omdat er (uit je tekst blijkt) weinig fokkers in Europa zijn (en nog minder die het ras echt in ere houden). Dus dan is het wel belangrijk om met de fokker te bespreken en te vragen welke keus je hebt (als hoeveelste o.i.d., je wilt natuurlijk wel de kans hebben om een pup te kunnen kiezen die bij jou past en voor zover je het als ze jong zijn kunt zien, geen uiterlijke kenmerken heeft die tot uitsluiting van de fok kunnen leiden.).
Je hebt rekening gehouden met een eventuele 2500 euro. Opzich is die 500 extra dan misschien nog te overzien (een paar weken aan de AH basic in plaats van Amerk ofzo:P) 

Soms moet je (als je je iets kunt veroorloven) verder kijken dan een prijs en echt kijken naar wat je wilt.  Heel zweverig: wat zegt je gevoel :p 

Ieder kan zeggen 'ik zou dit nooit voor een hond betalen', maar het gaat hierbij niet om de meute, het gaat om jou. Dus kijk naar jezelf. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Zeker als je hem als dek reu wil aanbieden zou ik niet zo schrikken van het bedrag. Het is veel maar het is ook een investering. Ik neem aan dat je voor een dekking ook geld vraagt. Dus je verdient iets en draagt bij aan het voortbestaan van een mooie lijn.

 

Als je hart echt ligt bij dit ras dan zou ik er voor gaan. Die 500,- extra is dan (er vanuit gaande dat hij zo’n 15 jaar wordt) nog geen 10 cent per dag meer.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" http://dierenweetjes.be/Honden/Top10honden/De5duurstehondenrassenterwereld.html
 
"

Als ik dit lees, is 3000 euro nog een koopje hp-shiny

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Malamute fokker Ens, Flevoland
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^