Geschikte waakhond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel -L29--L29-

Dag iedereen,
Ik ben al een tijdje op zoek naar een nieuwe hond.
Maar ik weet niet zo goed wat voor mij een geschikt ras is.
-Het moet een waakhond zijn om de boerderij te bewaken
-Het is mijn eerste hond
-ik ben bereid om naar puppy cursussen en gehoorzaamheidstrainingen te gaan.

Ik twijfel bij de rottweiler omdat het mijn eerste hond zal zijn en veel mensen zeggen dat je dan toch al ervaren moet zijn.

MVG

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ik zat ook nog even aan de Hovawart te denken.
Leonberger.

Maar wat zoeken jullie precies qua karakter eigenschappen? Mag wat eigenzinnigheid.
En meer waaks in de zin van dat de grote afschrikt en echt in geval van nood de hond wel voor je opkomt of mag wat pittiger waken ook wel?

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Spaanse mastin?

In het asiel in Spanje waar ik stage liep zaten er veel. Waren lieve rustige honden. Ze zijn gefokt als waakhond.Denk dat jij een mastin een ideaal leven kunt bieden, lekker scharrelen en rond lopen op het erf en bewaken. Ze schijnen wel hun dagelijkse wandeling nodig te hebben. Maar met iedere hond moet je dagelijks wandelen natuurlijk.

 

Volgens mij voldoet Laura wel aan je eisen. Lijkt me een lieve en sociale hond, maar wel waaks.

 

Helaas zijn er nog véél meer mastins op zoek naar een baas. Er zitten vrijwel altijd Spaanse mastin pups in de asielen, dus dat kan ook als je dat liever wilt.

 

Doeskja

Ozzy was de kennelgenoot van mijn Puck, heb hem dus ook verzorgd. Lief beest en lekker speels. Ging gewoon mee naar het speelveld en kon met alles, toen was hij wel iets jonger. Alleen met voeren moest hij apart, maar als enigste hond is dat geen probleem natuurlijk.

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

Deze prachtige waakhond-to-be Fred! (klik)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Een bouvier?

Vroeger zag je ze wat meer, echte erf honden.

Op boerderijen of grote erven zag je ze vaak.

En waaks zijn ze ook zeker.

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Mechelse herder? Of is dit té waaks? Bij mijn werk op eem boerderij hebben ze een Mechelse herder, heel waaks, heeft ook al wat vreemde mensen gebeten toen zij het terrein op liepen. Janssen is super lief naar mensen die hij kent, ik kan er echt mee knuffelen, vreemde echter moet ie niets van hebben. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Zelfs onze westie waakte als een malle. Als het geen "afschrikker" hoeft te zijn maar meer een wandelend alarm kun je ook een kleiner waaks ras nemen. 

Mijn Obi waakt trouwens ook als een malle, is een Zwitserse witte herder. Als je vervolgens boe roept dan rent hij snel weg, maar weet je ook dat er iemand aan de poort staat.. 

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Mijn oom heeft ook een Zwitserse witte herder op zijn boerderij! Echt een ontzettend lief beest, ze zal ook niet snel iets doen, maar schrikt wel af :) 

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

De Schotse herder is misschien ook wel wat. Wij hebben dan de kortharige versie en ze zijn allebei erg waaks, maar wel erg vriendelijk. Ze zijn heel intuïtief en blaffen eigenlijk alleen als er echt iets aan de hand is. Verder zijn het gw enorme knuffelkonten

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

" Ik zat ook nog even aan de Hovawart te denken.
Leonberger.

Maar wat zoeken jullie precies qua karakter eigenschappen? Mag wat eigenzinnigheid.
En meer waaks in de zin van dat de grote afschrikt en echt in geval van nood de hond wel voor je opkomt of mag wat pittiger waken ook wel? "

Hovawart was ook mijn eerste gedachte. Tjonge, wat kunnen die hard blaffen... 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Sommige rassen zijn trouwens zogenaamde hoge risico rassen, de rottweiler viel daar meen ik ook onder. Vanaf volgend jaar moet je daar verplicht een cursus mee volgen. Ik denk ik zeg het even, ik lees dat je sowieso een cursus wilt gaan volgen dus eigenlijk maakt het waarschijnlijk niets uit voor je. 

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Verder zou ik adviseren ga eens naar een clubmatch of iets dergelijks van wat rassen die op je lijstje staan. Praat met de mensen daar over het karakter en de kenmerken van het ras.
Lees er goed over in encyclopedie en online. Bel dan met de rasvoorlichting van de rasvereniging voor clubfokkers met pups als je uit de raskeuze bent.

honden page profiel bentebente

Ik dacht eigenlijk gelijk aan een herder. En dan de duitse, zwitserse, mechelse enz.. maar moet ook zeggen dat dat de enige rassen zijn waar ik ervaring mee heb als werkhond/erfhond. Onze buurman leidde politiehonden op, deze eindigden ook wel eens op een boerderij als waakhond als ze uiteindelijk toch 'niet goed genoeg' waren voor de politie. 

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Ik heb dit bericht precies al eens gelezen een tijdje geleden....

 

Wat bedoel je eigenlijk met de boerderij bewaken? Is de hond los op het erf en moet hij de dieren beschermen van vossen of zit hij in zo'n kot van 1meter op 1 en moet hij blaffen naar elke wandelaar die voorbijkomt?

 

Ik heb echt een probleem met van die boerderijhonden als vroeger. Hier bij ons in de buurt prachtige wandelwegjes door velden en bossen...maar ook langs van die oude verkommerde boerderijen waar er wel altijd een aggressief ding in een hok ligt te blaffen. Ik krijg er de zenuwen van! 

 

Dus als je zo'n hond zoekt....nope...niet doen, koop een alarm!

Zoek je een metgezelf die OOK moet bewaken, dan lijkt mij een Hovawart zeer goed. Trainbaar, dierenvriend, gereserveerd naar vreemden maar een rots voor zijn familie.

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Ik sluit me aan bij Stevie. De eerste vraag die in mij opkomt is dan ook: "Wat heb je de hond verder nog te bieden?"

Willen jullie lange wandelingen gaan maken? Een sport doen? Ben je bereid om de hond de nodige uitdaging te geven? Of is het enkel de bedoeling dat hij het erf bewaakt en 's avonds in z'n buitenhok slaapt? In dat laatste geval, doe het alsjeblieft niet. Een hond kan wel degelijk uitdaging halen uit bewaking, maar je maakt mij niet wijs dat er ook maar een enkel ras is wat enkel daarvan gelukkig wordt.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Een Boerboel? 

 

Vergeet niet dat een hond meer dingen wil doen dan de hele dag blaffen en aan een ketting liggen. Als je geen zin hebt in dingen ondernemen met een hond en alleen iets zoekt dat afschrikt, neem een goed alarmsysteem. Zo een die je ziet hangen met een lamp die aanspringt zodra hij beweging waarneemt en zo'n camera die je helemaal volgt.

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Als je een waakhond bedoelt die vrij kan rondlopen rond je erf, warm hok heeft in de winter, liefde krijgt en ook wel binnen mag als jullie samen zitten , dan vind ik waakhond term niet overdreven.

 

Niet allemaal hebben we troetels gelijk de meesten hier.

 

Kijk eens bij asielhonden ...jonge dan ...zoals Naomi schrijft. 

Die verdienen zeker van nieuwe thuis , ze zijn nog jong en opvoedbaar, je doet er een hele goeie daad mee .

Die honden kunnen zó toch ook deels hun vrijheid behouden.

Ik denk dat een erfhond die losloopt het duizend keer beter kan hebben dan een hond die heelder dagen opgesloten zit in bench.

 

Succes alvast.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Als je een waakhond bedoelt die vrij kan rondlopen rond je erf, warm hok heeft in de winter, liefde krijgt en ook wel binnen mag als jullie samen zitten , dan vind ik waakhond term niet overdreven.
 
Niet allemaal hebben we troetels gelijk de meesten hier.
 
Kijk eens bij asielhonden ...jonge dan ...zoals Naomi schrijft. 
Die verdienen zeker van nieuwe thuis , ze zijn nog jong en opvoedbaar, je doet er een hele goeie daad mee .
Die honden kunnen zó toch ook deels hun vrijheid behouden.
Ik denk dat een erfhond die losloopt het duizend keer beter kan hebben dan een hond die heelder dagen opgesloten zit in bench.
 
Succes alvast. "

 Maar sommige honden zijn ook totaal niet geschikt om buiten af te zonderen in een hok. Een Zwitserse witte herder is er daar echt wel één van. Obi zou doodongelukkig zijn als hij niet bij zijn mensen zou kunnen zijn. Die gaat letterlijk staan huilen voor je raam. 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

" Sommige rassen zijn trouwens zogenaamde hoge risico rassen, de rottweiler viel daar meen ik ook onder. Vanaf volgend jaar moet je daar verplicht een cursus mee volgen. Ik denk ik zeg het even, ik lees dat je sowieso een cursus wilt gaan volgen dus eigenlijk maakt het waarschijnlijk niets uit voor je.  "

Als je een HR koopt zou ik wel rekening mee houden dat de kans bestaat dat er aanlijn -en muilkorf plicht kan komen. Daar is namelijk al spraken van geweest.

Dat is misschien wel iets om over na te denken. Ikzelf zou vooral de aanlijn plicht verschrikkelijk vinden. Maar sommigen vinden dat niet erg.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Als je een HR koopt zou ik wel rekening mee houden dat de kans bestaat dat er aanlijn -en muilkorf plicht kan komen. Daar is namelijk al spraken van geweest.
Dat is misschien wel iets om over na te denken. Ikzelf zou vooral de aanlijn plicht verschrikkelijk vinden. Maar sommigen vinden dat niet erg. "

 Owja dat is wel ja.. en je weet niet wat ze nog meer van plan zijn natuurlijk. 

honden page profiel JellybeansJellybeans

honden foto van Jellybeans

Ik zou dan ook denken aan een rottweiler of bouvier, zijn vrij zelfstandige wakers geloof ik. Bij de rottweilers heb ik gehoord dat de teven overwegend iets makkelijker op te voeden zijn dan de reuen maar ik heb er zelf geen ervaring mee.

Wij hebben ook een witte herder, zij waakt heel goed en kan behoorlijk fel reageren op vreemden maar ze is zoals hierboven genoemd ook heel aanhankelijk en het liefst dag en nacht in de buurt van haar gezin, totaal geen erfhond.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

"  Maar sommige honden zijn ook totaal niet geschikt om buiten af te zonderen in een hok. Een Zwitserse witte herder is er daar echt wel één van. Obi zou doodongelukkig zijn als hij niet bij zijn mensen zou kunnen zijn. Die gaat letterlijk staan huilen voor je raam.  "

 Klopt, dat vind ik dan ook zielig. En bij een waakhond op een boerderij denk ik ook aan een hond die buiten slaapt. Denk eigenlijk dat veel herders dat niet fijn vinden. Dat zijn echt baasgerichte honden.

 

Volgens mij zijn veel sennen honden daar wel voor geschikt. Die zijn volgens mij ook gefokt voor ''werk'' op de boerderij, zoals o.a. het erf bewaken, de kudde, karren trekken, etc.

 

Spaanse mastins zijn daar vaak ook wel geschikt voor. Veel leven buiten aan een ketting in Spanje.  Dat vind ik dan wel weer zielig. Maar zeker als je een mastin uit het asiel haalt, dus het dus is gewend om alleen buiten te verblijven, kan heel gelukkig worden (los) op een boerderij. Die gaat er alleen maar op vooruit en kan doen waar hij voor gefokt is.

 

 

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Duitse herders vind ik persoonlijk honden die juist heel graag in de buurt van hun eigenaar en gezin willen zijn.(roedel)

Vaak verkiezen ze er wel 1 er boven uit maar zijn zeer trouw en gevoelig.

hoeven ook niet met de harde hand opgevoed te worden.(vaak misverstand zijn erg leergierig en doen graag alles voor de eigenaar)

ik heb meerdere Duitse herders gehad in de jaren maar een erfhond zou ik persoonlijk nooit doen.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

Neem een buitenlamp met bewegings sensor zoals eerder geopperd

De meeste honden slaan wel aan als er onraad is

Ik zie persoonlijk ook alleen maar erfhonden die uit hun plaat gaan bij elke passant

vraag me uberhaubt af of die dieren ooit het erf afkomen

en wanneer wel..of ze zich zullen gedragen tijdens de wandeling ivm aan de top van hun zenuwen zijn

maak van je hond een sociale  blije huishond..die soms ook heerlijk op het erf is..maar snapt dat niet de hele wereld foute boel is

Reken maar dat hoe  hoe vriendelijk of klein die hond ook is...dat deze het aangeeft als er  echt iets niet in de haak is

Dan weet je het vroeg genoeg hoor 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Het hoeft niet altijd zo te zijn hoor, de hond van mn oom is de hele dag buiten, slaapt wel binnen, en mag ook naar binnen maar dit wil ze niet. 

 

De hond op mn werk, (mechelse herder) is wél de hele dag buiten, maar niet in zn kooi, alleen als ze veel gasten verwachten gaat hij daar in, maar rent de hele dag over het erf en ik de weilanden tussen de koeien, blaft wél naar elke passant, hekken zijn altijd open, maar hij rent niet de weg op (zonder stroomband) hij kan zich behoorlijk agressief opstellen naar vreemden, maar buiten tijdens een wandeling (dit doen ze geregeld, maar niet elke dag) is hij juist vriendelijk naar elke passant, ook naar andere honden, maar op het erf is hij de baas en doogd hij een stuk minder. S nachts slaapt ie wel in zn hok, die doorloopt naar de schuur waar hij grote hooibalen en dekens heeft om op te liggen. Overdag is hij altijd bij ons

 

honden page profiel Laura Willem & BoazLaura Willem & Boaz

honden foto van Laura Willem & Boaz

" Neem een buitenlamp met bewegings sensor zoals eerder geopperd
De meeste honden slaan wel aan als er onraad is
Ik zie persoonlijk ook alleen maar erfhonden die uit hun plaat gaan bij elke passant
vraag me uberhaubt af of die dieren ooit het erf afkomen
en wanneer wel..of ze zich zullen gedragen tijdens de wandeling ivm aan de top van hun zenuwen zijn
maak van je hond een sociale  blije huishond..die soms ook heerlijk op het erf is..maar snapt dat niet de hele wereld foute boel is
Reken maar dat hoe  hoe vriendelijk of klein die hond ook is...dat deze het aangeeft als er  echt iets niet in de haak is
Dan weet je het vroeg genoeg hoor  "

 

 

Helemaal mee eens! 

In bovenstaande situatie zou je een berner sennen zielsgelukkig maken! Tenminste die van mij wel, heerlijk beetje buiten rond scharrelen, of nog beter gewoon liggen 

 

En dan in de avond (of als het regent, dat haat hij) lekker binnen op de bank! 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

" Het hoeft niet altijd zo te zijn hoor, de hond van mn oom is de hele dag buiten, slaapt wel binnen, en mag ook naar binnen maar dit wil ze niet. 
 
De hond op mn werk, (mechelse herder) is wél de hele dag buiten, maar niet in zn kooi, alleen als ze veel gasten verwachten gaat hij daar in, maar rent de hele dag over het erf en ik de weilanden tussen de koeien, blaft wél naar elke passant, hekken zijn altijd open, maar hij rent niet de weg op (zonder stroomband) hij kan zich behoorlijk agressief opstellen naar vreemden, maar buiten tijdens een wandeling (dit doen ze geregeld, maar niet elke dag) is hij juist vriendelijk naar elke passant, ook naar andere honden, maar op het erf is hij de baas en doogd hij een stuk minder. S nachts slaapt ie wel in zn hok, die doorloopt naar de schuur waar hij grote hooibalen en dekens heeft om op te liggen. Overdag is hij altijd bij ons
  "

 sorry maar het klinkt mij niet ideaal

wandelingen horen erbij dagelijks 2x minimaal

en triest dat de hond op het erf zo weinig zelfvertrouwen heeft over wat goed volk en slecht volk is en een passant geen indringer

Ik hoor een hond die veel te kort komt

Al kan ik me voorstellen dat een hooibaal heerlijk slaapt voor een hond..dus vind dat niet zo'n ramp

Dat het dier moet opgeborgen worden voor bezoek is flinke misser in de socialisatie..

weegt niet op tegen dat hij niet wegloopt ...zonder stroomband???

Pfff is het aangeleerd met dan?

mijn honden lopen ook niet weg zonder stroomband en weten wat een weg is..ook zonder stroomband

Ik heb te doen met deze hond...

wie wordt er nou wijzer van een hond die voor niks uit zijn plaat gaat

ivm een passant of bezoek

Dat is triest..die hond staat stijf van de spanning 

 

Doe mij dan maar zo'n luie  blije berner (uit het antwoord van willem en boaz)die alles prima onder controle heeft zonder uiterlijk vertoon

tot er echt iets aan de hand is..

 

 

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

"  sorry maar het klinkt mij niet ideaal
wandelingen horen erbij dagelijks 2x minimaal
en triest dat de hond op het erf zo weinig zelfvertrouwen heeft over wat goed volk en slecht volk is en een passant geen indringer
Ik hoor een hond die veel te kort komt
Al kan ik me voorstellen dat een hooibaal heerlijk slaapt voor een hond..dus vind dat niet zo'n ramp
Dat het dier moet opgeborgen worden voor bezoek is flinke misser in de socialisatie..
weegt niet op tegen dat hij niet wegloopt ...zonder stroomband???
Pfff is het aangeleerd met dan?
mijn honden lopen ook niet weg zonder stroomband en weten wat een weg is..ook zonder stroomband
Ik heb te doen met deze hond...
wie wordt er nou wijzer van een hond die voor niks uit zijn plaat gaat
ivm een passant of bezoek
Dat is triest..die hond staat stijf van de spanning 
 
Doe mij dan maar zo'n luie  blije berner (uit het antwoord van willem en boaz)die alles prima onder controle heeft zonder uiterlijk vertoon
tot er echt iets aan de hand is..
 
  "

 Wat je hier nu schrijft zijn eigenlijk allemaal aannames. 

 

Honden die de hele dag lekker aan het scharrelen zijn (wat ik trouwens ook top vind daar niet van) en zich nergens druk om maken zullen waarschijnlijk ook niet reageren als er wel wat aan de hand is. Immers veel ruimte = heel veel ruimte om het conflict te vermijden. Precies waar 9 van de 10 voor zal kiezen. Dat is de hond, een conflict vermijdend dier. 

 

Wil je een echte bewaker (lees; niet alleen een luchtalarm) dan kom je toch bij honden uit die het niet allemaal maar prima vinden. De ene wat vocaler dan de ander. Dat is niet voor niets uit hun plaat gaan, dat is het uitoefenen van hun taak. Zo spannend vinden ze dat overigens ook niet. Fee gaat ook wel vaker uit dr plaat als ze iemand echt niet moet. Duidelijke waarschuwing. Wanneer het "gevaar" geweken is slaapt ze direct weer verder. Als je het vanaf de andere kant ziet schrik je je een ongeluk en zou je misschien denken 'wat een opgefokt kreng'. Terwijl dat zelfde dier merendeel van de dag languit overal dutjes doet en verder alleen maar aan het spelen is. 

 

Goede waakhonden zijn een vak apart. Er zijn meerdere rassen in de Herder en Molosser groep die hier aan voldoen. Zoeken welke je aanspreekt en praten met fokkers lijkt me het beste idee. 

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ik heb zelf een hond uit de berghonden/molosser groep. Tibetaanse Mastiff.
Mensen die haar van voorbij het huis komen kennen zullen een felle wild wordende hond kennen als ze echt te dichtbij komen bv in plantsoen hiernaast. (er zit gelukkig een lange inrit tussen het hek en de weg).
Maar dezelfde hond kan ik rustig mee lopen over de markt of winkelplein of bus of terrasje. Iemand kan ook rustig het omheinde speelveld in de buurt op als ze er loopt. Dat is niet haar terrein of territorium dan is ze heel relaxed en laat ze aandacht van vreemden gelaten over zich heen lopen of ontwijkt het als ze er geen zin in heeft.
Dus het is niet zo dat zulke honden persé ook overal wild zijn of het terrein niet afkomen etc. Het is gewoon anders.
Ze vindt het heerlijk groot deel van de dag buiten te liggen en af toe even bij ons binnen te komen checken en 's avonds gezellig er bij en genieten. Maar dwaal een beetje af.

Ik zou mijn ras trouwens de topic starter naar grote waarschijnlijkheid niet aanraden omdat deze honden niet voor beginners zijn en zo'n apart karakter hebben en denk ik te serieus zijn voor beginner met waken.

De berghonden groep is verder op zich wel een goede groep als je lieve rustige hond wilt die zijn eigen kop een beetje volgt en wat eigenzinnig is maar er staat als het nodig is. Denk wel aan de berghonden groep maar dan de wat makkelijkere.
Wat ik al noemde Hovawart die er mooi tussen in zit of Leonberger.

Zulke honden maken zich niet snel druk maar weten wel heel goed in te schatten wanneer het echt nodig is.

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

"  sorry maar het klinkt mij niet ideaal
wandelingen horen erbij dagelijks 2x minimaal
en triest dat de hond op het erf zo weinig zelfvertrouwen heeft over wat goed volk en slecht volk is en een passant geen indringer
Ik hoor een hond die veel te kort komt
Al kan ik me voorstellen dat een hooibaal heerlijk slaapt voor een hond..dus vind dat niet zo'n ramp
Dat het dier moet opgeborgen worden voor bezoek is flinke misser in de socialisatie..
weegt niet op tegen dat hij niet wegloopt ...zonder stroomband???
Pfff is het aangeleerd met dan?
mijn honden lopen ook niet weg zonder stroomband en weten wat een weg is..ook zonder stroomband
Ik heb te doen met deze hond...
wie wordt er nou wijzer van een hond die voor niks uit zijn plaat gaat
ivm een passant of bezoek
Dat is triest..die hond staat stijf van de spanning 
 
Doe mij dan maar zo'n luie  blije berner (uit het antwoord van willem en boaz)die alles prima onder controle heeft zonder uiterlijk vertoon
tot er echt iets aan de hand is..

  "

 Dit zijn inderdaad allemaal aan names, ten eerste, mijn baas en zijn vrouw hebben de hond bij de boerderij gekocht, de vorige eigenaren wilde hem niet meer, dus wat er in zijn eerste 2 levensjaren is gebeurd weet ik niet, hij heeft wel altijd opgesloten gezeten, en ja, daar is vast iets mis gegaan. Mijn baas en zijn vrouw nu hebbeb de stroomlijn en halsband er meteen afgehaald en hebben heel veel met gem gewerkt dat hij niet de weg op rende, en bij hen in de buurt bleef. Ze werken elke dag van 06.00 tot 20.00, hoewel we gisteren pas om 23.00 u klaar waren, dus tijd voor wandelingen is er niet altijd, maar hij is de hele dag door bij ons, helpt met de koeien naar binnen en buiten brengen, en heeft ontzettend veel ruimte, hij mag overal komen, die hond beweegt meer dan mijn hond doet op een dag. Weinig zelfvertrouwen heeft hij niet, hij is waaks dus hij blaft. Mijn hond blaft ook als er mensen binnen komen, bij vreemde mensen kan ze ook door blijven blaffen en wil ze eerst weten hoe de situatie is, niets mis mee. Dat doet die hond dus ook..     Janssen heeft dua 2 keer iemand gehapt, mijn baas en vrouw waren er niet, en 2 vreemden kwamen het terrein op 'om naar de kalven te kijken'  ik geef die hond dus geen ongelijk, Kahlúa zou het ook niet chill vinden als er hier een vreemde binnenstapt zonder dat wij er zijn. 

 

Jammer dat je meteen zo reageert zonder het verhaal te weten, als ik wist dat dit zo was had ik dit meteen verteld. 

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Hond adopteren of niet?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^