Hond adopteren of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Hallo allemaal! Ik zat met een vraagje. 

Normaal gezien zou ik een Mechelse herder pup krijgen, maar ik heb helaas te horen gekregen dat het teefje niet zwanger is, en ik zal dus een half jaar moeten wachten voordat ze het opnieuw kunnen proberen. 

Nu zat ik er al een tijdje over na te denken om misschien ondertussen al een iets oudere hond te adopteren (Allé oud, gewoon iemand die zijn hond herplaatst, leeftijd maakt niet veel uit). Misschien puur ook gewoon om egoïstische redenen dat ik een hond soort van 'nodig' heb in mijn leven. Ik heb nu een tijd oppashondjes gehad en het brengt zoveel meer structuur in mijn leven en het zorgt er gewoon voor dat ik mijn bed uitkom. En het is natuurlijk ook mooi om een andere hond een tweede kans te geven en dat ze uiteindelijk beide een maatje hebben. 

Nu is de vraag natuurlijk welk ras bij mij zou passen maar een nog belangrijkere vraag is denk ik, hoe combineren jullie uiteindelijk twee of meerdere honden? Want ik ben uiteindelijk van plan om met de Mechelaar naar de hondenschool te gaan. Waar laten jullie je andere hond(en) dan? En wat als je met meerdere honden naar de hondenschool gaat, hoe maken jullie daar tijd voor?

Nu ben ik dus niet van plan om met de eerste hond die ik zou willen adopteren naar de hondenschool te gaan omdat dat dus anders teveel werk is als ik met twee honden lessen moet afwisselen of na elkaar moet doen. Dit jaar neem ik een tussenjaar maar daarna ga ik uiteindelijk ook verder studeren.. Ik werk dit jaar max. zo'n vier uur per dag en als ik een pup krijg stop ik tijdelijk met werken. 

Ik liep hier al een tijdje over na te denken en vandaag kwam de windhond dan uiteindelijk in mijn hoofd, ik weet nog niet specifiek welke soort maar ik dacht wel van; het zijn vrij gemakkelijke honden die zich aanpassen aan de baas. Ik ben uiteindelijk ook van plan om met de hond te gaan longboarden (wil ik een speciaal harnas voor kopen etc zodat ze kunnen trekken). En ik vroeg me dus af of een windhond in deze situatie zou passen.
Als de hond niet kan skateboarden is het ook geen drama natuurlijk, uiteindelijk ben ik van plan om dat ook met de Mechelaar te doen als zij oud genoeg is. Het probleem hier ook weer is dat ik geen twee honden kan meenemen als ik ga longboarden, dat wilt dus zeggen dat een hond soms alleen moet zitten/dat ze om de dag of paar dagen moeten afwisselen. 

Het enige nadeel aan de windhond vond ik dat ze moeilijk los kunnen lopen.. En onze tuin is niet omheind. Nu klinkt het natuurlijk simpel van 'Dan laat je hem toch binnen.' Maar, ik ga uiteindelijk thuis werken in de garage soort van, en die poort zal waarschijnlijk openstaan dan, dus dan kan de hond weg. 
Een ander nadeel wat misschien persoonlijker is is dat ik soms snel 'uitgekeken' ben zegmaar.. Dat komt omdat ik er van houd om nieuwe dingen te proberen, met de hond bezig te zijn en ze nieuwe dingen aan te leren (vandaar ook mijn voorkeur naar werkhonden). Maar ik weet dus niet of windhonden zo leergierig zijn? Want voor zover ik me herinner waren de meesten dat niet zo.. 
Ik weet natuurlijk dat herder en windhonden heel verschillende rassen zijn, maar ik heb wel een aantal windhonden gekend die ik fijn vond. Maar aangezien mijn voorkeur fel uitgaat naar honden met een grote will to please heb ik dus nog mijn twijfels. 

Ik dacht dus uiteindelijk 'gewoon' aan de BC of eventueel gewoon te kijken naar mensen die een iets rustigere herder herplaatsen, misschien zelfs nog gewoon een mechelaartje ofzo. 
Maar ik zit dus heel hard met de twijfel/schrik dat ik twee honden niet genoeg aandacht ga kunnen geven als ik echt voor een werkhond ga. 

 

Dusss... Tips gevraagd, zowel qua ras als hoe jullie deze dingen allemaal combineren. 

Alvast bedankt!

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ik zou zeggen heb nou gewoon dat halfjaar nog even geduld. 

Die mechelse pup wil je sowieso doe dan eerst dat en doe het goed. 

 

Als het om levende dieren gaat kun je niet echoistisch zijn. En je kunt niet gaan gissen en gokken. 

 

Dus houd je aan plan 1 ookal is dat een half jaar uitgesteld. 

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Het egoïsme moet je nu ook weer niet zo letterlijk nemen. Al denk ik denk dat iedereen deels wel een hond neemt voor zijn eigen plezier.. Als je er zelf geen plezier uithaalt zie ik niet in waarom je een hond zou nemen, maar daar gaat het topic nu niet over.  Het is niet zo dat ik een oudere hond even adopteer als 'tussenplan', het zou eerder een aanvulling zijn. Als ik van plan was om te 'gokken' had ik hier toch geen vraag gesteld?
Het is omdat ik nog niet zeker ben dat ik hierover een topic open, en hopelijk kan ik wat meer inzicht over de situatie krijgen door jullie reacties. Bedankt voor je reactie alleszins. 

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Gewoon even een half jaartje geduld. 

 

Want zo'n herplaatser kan een gigantische rugzak hebben. 

En vaak hebben ze echt wel een half jaar nodig om te acclimatiseren.  

 

 

Dan is jouw idee om er net als die hond gewend is er een pup bij te zetten. Daar doe je je herplaatser op dat moment geen plezier mee. 

 

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Als ik voor een herplaatser zou gaan wou ik wel voor een hond gaan die met andere honden samen kan. Ze kunnen dus inderdaad een rugzak hebben maar dat moet toch niet per se? Misschien zijn ze in het algemeen moeilijker te vinden, maar ik zie regelmatig toch gewoon 'normale' honden voorbijkomen.:)

 

Maar goed, ik denk dat het ook deels gewoon schrik is van mijn kant dat het teefje weer geen pups gaat hebben. En ik wil natuurlijk gewoon ongelooflijk graag een hond. :') Maar wil ook geen impulsaankoop doen natuurlijk. 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Ik zou het eigenlijk even niet doen. 

Als ik het zo lees zou die tweede hond er eigenlijk alleen maar komen om dat half jaar op te vullen, de verdere plannen zijn allemaal voor de mechelaar waar de andere hond dan een beetje bij is. Maar voordat je een herplaatser gevonden hebt die echt bij jou past (en jij bij die hond) kan je ook al heel wat verder zijn. 

En de herplaatser zal wellicht ook problemen hebben, je zal ook vrij moeten vragen om de herplaatser te laten wennen en het alleen zijn op te gaan bouwen.

 

Een half jaar is zo voorbij, je hebt blijkbaar al uitgezocht dat een mechelaar goed bij je gaat passen, wacht daar op 

 

Om dat half jaar op te vullen zou je opzoek kunnen gaan naar oppashondjes/uitlaat hondjes. 

Zeker nu tijdens de grote vakantie zijn veel mensen toch nog last minute opzoek naar een oppas adresje. Ik weet zeker dat je heel wat mensen daar erg blij mee kan maken!

Op bv: https://www.verhuisdieren.nl/alle-dieren bij oppasdieren

bij facebookgroepen zijn ze vaak veel opzoek 

http://www.hondenoppasgezocht.nl <<hele handige site waar je kan zoeken op adresjes in de buurt. 

 

 

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Voor de reactie dat het 'enkel om het halfjaar op te vullen' is had ik al schrik. Ik zou niet weten hoe je dat uit de OP haalt? Als het zo geweest was had ik toch geen bezorgdheid gehad of ik beide honden genoeg aandacht kan geven. Het is enkel inderdaad wel zo dat ik met een van de twee honden waarschijnlijk geen hondenschool kan volgen, maar voor de rest krijgen ze beide gewoon aandacht en uitdaging. 

 

Ik pas nu al regelmatig op honden. Het enige nadeel is gewoon even cru gezegd dat dit meestal gewoon oude honden zijn waar je niet veel meer mee kan doen.. Ofwel is het gewoon toeval dat echt bijna alle aanvragen die ik krijg voor oudere honden zijn of honden die niet 'bij mij passen'. Nu is niet bij mij passen overdreven, maar ik krijg nooit herders als oppashond wat ik heel spijtig vind omdat ik me dus echt met deze honden kan vermaken. Niet dat ik dus niet op andere honden pas, maar ik merk gewoon echt dat het mijn ding niet is. 
En een oppashond is nog steeds heel wat anders dan een eigen hond hebben. 
Maar ik ga nu regelmatig ook met de BC van vrienden skaten, wat ik dus geweldig vind. Het probleem is dus enkel dat ik ga verhuizen en ik deze hond dus ook niet meer zoveel mee zal kunnen nemen, vandaar dat ik een beetje aan het uitkijken was of het niet mogelijk zou zijn om zelf een hond te adopteren.. 

Ik ben trouwens van België maar toch bedankt voor de linkjes. :)

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Waarom niet ? Als je de tijd hebt om een herplaatser goed te laten wennen zie ik geen probleem, ook niet als je straks een pup erbij wil......mijn zus de dochter heeft een jonge hond van 8 maanden gehaald uit een ander land, geen makkelijker hond, een grote lieverd, rustig en gewoon al na een week hun hond....een herplaatser hoeft helemaal geen rugzak te hebben, de reden van herplaatsen die kan je opvragen...geef die echt veel moeilijkheden dan kan je alsnog zeggen, nee ik kijk nog even verder....

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

" Als ik voor een herplaatser zou gaan wou ik wel voor een hond gaan die met andere honden samen kan. Ze kunnen dus inderdaad een rugzak hebben maar dat moet toch niet per se? Misschien zijn ze in het algemeen moeilijker te vinden, maar ik zie regelmatig toch gewoon 'normale' honden voorbijkomen.:-)
 
Maar goed, ik denk dat het ook deels gewoon schrik is van mijn kant dat het teefje weer geen pups gaat hebben. En ik wil natuurlijk gewoon ongelooflijk graag een hond. :') Maar wil ook geen impulsaankoop doen natuurlijk.  "

Hoi Katinka,

ik begrijp dat je in de toekomst een Mechelse herder(pup) wilt.

Voor nu zou je wel een herplaatser willen omdat je heel graag een hond wilt................

Misschien is dit ook een hele mooie optie bv..

Bij Durch cell Dogs zit Dana een MECHELSE herder(vijf jaar) die als ik het zo lees daar heel graag  werkt voor haar baasje en een echte soulmate is..

vriendelijk is voor andere honden.

Uitgebreidere uitleg op hun site.

Ook Chelsey ook een Mechelaar van 9 jaar die ook heel graag dingen doet met haar baasje.......

Wie weet ook een optie....wie weet vindt je daar je soulmate wel!!!

In ieder geval succes!!!!!!!!!!

 

 

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Bedankt voor jullie reacties! 

@Bailey; Leuke site! Kende ik nog niet. Ik kan momenteel nog niet echt gaan kijken aangezien we nog niet verhuist zijn, dit kan nog enkele maanden duren helaas. Maar moesten we verhuist zijn en ik heb besloten om voor een herplaatser te gaan dan kan ik daar zeker eens gaan kijken!

anne marie (Gast)

hallo allen. zoek een betrouwbare kweker van maltezer. kan iemand me helpen? danke

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" hallo allen. zoek een betrouwbare kweker van maltezer. kan iemand me helpen? danke "

 Die vind je niet in een topic wat over mechelse herders gaat . Zelf een topic openen gaat je veel meer antwoorden geven.

 

Ga naar de rasvereniging van de maltezer, daar vind je goede fokkers.

 

Volgende forumvraag: Vlinderhond/papillon
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^