Geschikte waakhond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RobRob

honden foto van Rob

ik zou een teckel nemen.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

"  Dit zijn inderdaad allemaal aan names, ten eerste, mijn baas en zijn vrouw hebben de hond bij de boerderij gekocht, de vorige eigenaren wilde hem niet meer, dus wat er in zijn eerste 2 levensjaren is gebeurd weet ik niet, hij heeft wel altijd opgesloten gezeten, en ja, daar is vast iets mis gegaan. Mijn baas en zijn vrouw nu hebbeb de stroomlijn en halsband er meteen afgehaald en hebben heel veel met gem gewerkt dat hij niet de weg op rende, en bij hen in de buurt bleef. Ze werken elke dag van 06.00 tot 20.00, hoewel we gisteren pas om 23.00 u klaar waren, dus tijd voor wandelingen is er niet altijd, maar hij is de hele dag door bij ons, helpt met de koeien naar binnen en buiten brengen, en heeft ontzettend veel ruimte, hij mag overal komen, die hond beweegt meer dan mijn hond doet op een dag. Weinig zelfvertrouwen heeft hij niet, hij is waaks dus hij blaft. Mijn hond blaft ook als er mensen binnen komen, bij vreemde mensen kan ze ook door blijven blaffen en wil ze eerst weten hoe de situatie is, niets mis mee. Dat doet die hond dus ook..     Janssen heeft dua 2 keer iemand gehapt, mijn baas en vrouw waren er niet, en 2 vreemden kwamen het terrein op 'om naar de kalven te kijken'  ik geef die hond dus geen ongelijk, Kahlúa zou het ook niet chill vinden als er hier een vreemde binnenstapt zonder dat wij er zijn. 
 
Jammer dat je meteen zo reageert zonder het verhaal te weten, als ik wist dat dit zo was had ik dit meteen verteld.  "

 He ik reageer op jou verhaal..

Nu vertel je wel meer nuance over de achtergrond 

Die hond was dus al beschadigd voor deze kwam begrijp ik

en kent dus de stroomband ivm door vorige eigenaar gehanteerd

en was geen goed baasje

toch

geen tijd om te wandelen ivm drukke baan gaat er bij mij niet in

waar een wil is is een weg

over zelfvertrouwen zijn we het niet eens

de meest onzekere honden zijn de beste wakers juist..alles is een indringer

een hond met zelfvertrouwen reageert alleen als ze echt onraad voelen

 

Anyway super dat ze die hond iig een  eerbaar leven hebben gegeven

maar ik zou zo'n beschadigde hond niet laten waken..ivm voldoende neiging tot beschermen zonder het te cultiveren

Lekker mee met jullie op de boerderij is tuurlijk heerlijk ,maar vervang niet een rondje teambuilding met het baasje op dagelijks niveau

de hond is sociaal buiten het erf zei je

dus duidelijk voelt deze zich anders waar niet gewaakt hoeft te worden

een hond die slecht is behandeld is des te meer geneigd huis en haart te beschermen bij goede baasjes

Ik zou dat eerder ontmoedigen dan aanmoedigen zelf

Maar ondanks dat ik dingen anders zie..wil niet zeggen dat ik geen eindeloos respect voel voor mensen die serieus een beschadigde hond in huis nemen en daar chocola van weten te bakken

dat zal altijd mijn respect hebben

 

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" ik zou een teckel nemen. "

 Ik zou twee teckels nemen. ;-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Even off topic...mensen die nog met stroombanden werken zouden bestraft moeten worden en zeker niet op forums mogen meeschrijven .

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Even off topic...mensen die nog met stroombanden werken zouden bestraft moeten worden en zeker niet op forums mogen meeschrijven . "

 Is dat in dit topic aan de orde dan? Of heb ik iets gemist? 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

"  Is dat in dit topic aan de orde dan? Of heb ik iets gemist?  "

 Er werd even iets daarover geschreven in een reactie ...en daarom wilde ik het even aankaarten , omdat er nog zijn hier op forum ook.

off topic 

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

"  Er werd even iets daarover geschreven in een reactie ...en daarom wilde ik het even aankaarten , omdat er nog zijn hier op forum ook.
off topic  "

 Haha, ja dat was ik, maar ik, en niemand die ik ken gebruikt t hoor, t werd gebruikt bij de hond van mn werk door de vorige eigenaren. 

honden page profiel DonnaDonna

" Duitse herders vind ik persoonlijk honden die juist heel graag in de buurt van hun eigenaar en gezin willen zijn.(roedel)
Vaak verkiezen ze er wel 1 er boven uit maar zijn zeer trouw en gevoelig.
hoeven ook niet met de harde hand opgevoed te worden.(vaak misverstand zijn erg leergierig en doen graag alles voor de eigenaar)
ik heb meerdere Duitse herders gehad in de jaren maar een erfhond zou ik persoonlijk nooit doen. "

Dat vind ik ook wel.

Nu heb ik net ervaring met mijn Duitse herder en het is een schaap in wolfskleren.

Hij wil.altijd bij me zijn en is een vrolijke lieve kwispel kont.

Zou hem echt niet willen inzetten als erfhond.

Het is mooi meegenomen want hij schrikt af en is wel waaks echter woont hij lekker binnen en hij wil niets liever dan krioelen en plakken:-)

En bezig zijn met ons is zijn lust, als hij maar in het roedeltje zit.

 

Nou heb ik misschien een bijzonder lieve, zachteaardige herder maar zo gaan wij ook met hem om;-)

Als hij het nodig vindt wantrouwend te zijn dan gebeurt dat ook wel en is hij ineens vol oplettendheid naar een bepaald persoon bv maar als ik zeg dat het oké is dan is het gelijk weer goed.

 

 

honden page profiel geoffgeoff

Als ik je 1 ding mag aanraden, neem een koppel pitbull terriers ze zijn lief loyaal geweldig slim ze leren byna alles vanzelf aan je moet ze gewoon veel tijd geven = overal met je meegaan erg bedchermend maar begrijpen een situatie zijn geweldig met kinderen maar ze moeten ermee groot worden de mijne komt met alle beesten overeen tzijn aanraders

grtzz GEM en geoff

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Waar blijft TS  -L29- in dit topic?

Monique Camus (Gast)

Als je een goede waakhond zoekt en ook eentje die lief en zacht is voor kinderen (misschien in de toekomst), neem je het beste een Berner Sennehond. Dat zijn uitstekende wakers maar ook echte mensenliefhebbers.

Je moet er wel rekening mee houden dat elke hond moet uitgelaten worden, tenzij je een heeeeeeeeel groot terrein hebt waar de hond vrij kan rondlopen.

Laat je niet te snel overdonderen, want elk ras waakhond heeft zijn voor- en nadelen. Je goed informeren is een belangrijke vereiste.

Verder wens ik je op je zoektocht alle succes toe. Ik weet nu al wel dat, ongeacht welk ras je kiest, de hond op zijn/haar plek zal zijn.

Succes!

Timothy (Gast)

De ideale waakhond voor op een boerderij met veel plaats is een Kaukasische owcharka. Dit ras kan gemakkelijk lange tijd alleen zijn en is heel zelfstandig. In Georgië blijven deze honden soms dagenlang zonder herder bij de kudde om deze te beschermen tegen wolven, beren, rovers.

Je moet als baasje wel sterk in je schoenen staan en zeker in het begin de hond goed socialiseren. Deze hond is van nature een waker en het is zijn enige doel om zijn domein te beschermen. Alle andere dieren op de boerderij en de mensen en kinderen zal hij met zijn leven verdedigen.

Een betere waakhond kan ik je niet aanraden.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Als ik je 1 ding mag aanraden, neem een koppel pitbull terriers ze zijn lief loyaal geweldig slim ze leren byna alles vanzelf aan je moet ze gewoon veel tijd geven = overal met je meegaan erg bedchermend maar begrijpen een situatie zijn geweldig met kinderen maar ze moeten ermee groot worden de mijne komt met alle beesten overeen tzijn aanraders
grtzz GEM en geoff "

 En houd ze dan vooral gescheiden om gezeik te voorkomen. Apbt's zijn werkhonden, geen honden om de hele dag te laten niksen in een kennel of in de tuin. 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Als ik je 1 ding mag aanraden, neem een koppel pitbull terriers ze zijn lief loyaal geweldig slim ze leren byna alles vanzelf aan je moet ze gewoon veel tijd geven = overal met je meegaan erg bedchermend maar begrijpen een situatie zijn geweldig met kinderen maar ze moeten ermee groot worden de mijne komt met alle beesten overeen tzijn aanraders
grtzz GEM en geoff "

 

Als je wil dat een mens alles van je terrein zomaar kan en mag meenemen dan is dit het perfecte advies...

 

Een pitbull is alles behalve geschikt als waakhond!

 

Mensen die advies geven naar een club match te gaan en dergelijke, hebben waarschijnlijk nul ervaringen met echte waak werkhonden, want op dat soort gelegenheden zul je zelden tot nooit een echte waker vinden.

 

Als TS even heel duidelijk kan maken wat er voor functie verwacht word, is het makkelijker om antwoord te geven. Ik zou iig bij een fokker gaan kijken waarvan zijn honden gefokt en getraind zijn om te waken. Een bepaald ras zegt niets over het waakvermogen, vele zijn door show onzin compleet hun functie kwijt.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

"  

Als je wil dat een mens alles van je terrein zomaar kan en mag meenemen dan is dit het perfecte advies...

 

Een pitbull is alles behalve geschikt als waakhond!

 

Mensen die advies geven naar een club match te gaan en dergelijke, hebben waarschijnlijk nul ervaringen met echte waak werkhonden, want op dat soort gelegenheden zul je zelden tot nooit een echte waker vinden.

 

Als TS even heel duidelijk kan maken wat er voor functie verwacht word, is het makkelijker om antwoord te geven. Ik zou iig bij een fokker gaan kijken waarvan zijn honden gefokt en getraind zijn om te waken. Een bepaald ras zegt niets over het waakvermogen, vele zijn door show onzin compleet hun functie kwijt. "

 
Precies dat dacht ik ook. Een Pitbull is alles behalve geschikt als waakhond. Ik raad vaak wel aan naar een clubmatch te gaan om een ras in het echt te zien. In TS starter toch ook nog wel omdat ik vermoed dat ze waakhond meer bedoelen in de zin van hond die normaal gezinslid is maar waakt indien ze in gevaar zijn.

Anoniem (Gast)

Lijkt mij juist een geweldig leven voor een hond!

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Lijkt mij juist een geweldig leven voor een hond! "

 Wat, de hele dag niks doen in een kennel en blaffen als er wat voorbij komt? 

 

Echt top.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  Wat, de hele dag niks doen in een kennel en blaffen als er wat voorbij komt? 
 
Echt top. "

 

honden page profiel -L29--L29-

Ik zoek een waakhond die wel wat afschrikt. Moet kunnen gehoorzamen, daarvoor ga ik wel veel met hem trainen. Er zijn al best veel inbrekers op de boerderij langsgekomen. Een hond die het erf bewaakt maar mij ook. Want ik heb al nare ervaringen.

honden page profiel -L29--L29-

" Deze prachtige waakhond-to-be Fred! (klik) "

 
Bedankt!

honden page profiel -L29--L29-

De hond zal zeker niet in een kennel moeten zitten. Er waren een paar mensen die me verkeerd begrepen. Hij zal terechtkomen in een liefdevol huis.

honden page profiel -L29--L29-

" Ik sluit me aan bij Stevie. De eerste vraag die in mij opkomt is dan ook: "Wat heb je de hond verder nog te bieden?"


Willen jullie lange wandelingen gaan maken? Een sport doen? Ben je bereid om de hond de nodige uitdaging te geven? Of is het enkel de bedoeling dat hij het erf bewaakt en 's avonds in z'n buitenhok slaapt? In dat laatste geval, doe het alsjeblieft niet. Een hond kan wel degelijk uitdaging halen uit bewaking, maar je maakt mij niet wijs dat er ook maar een enkel ras is wat enkel daarvan gelukkig wordt. "

 

.

Ik ga vooral veel wandelen en eventueel een hondensport. Ik zelf heb veel tijd voor de hond en de familie vind het ook geweldig. Dus geen misverstanden! Ik doe er alles aan om onze hond gelukkig te maken. Met veel liefde maar natuurlijk ben ik consequent.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" Ik zoek een waakhond die wel wat afschrikt. . "

 Dan heb je gewoon een grote zwarte hond nodig. Die schrikken het meest van al af. Liefst een ietwat angstige/onzeker hond die bij alles aanslaat. De ideale wakers...

Bouvier, riesenschnauzer, zelfs labrador... zwart en groot en ze schrikken gegarandeert af ;-)

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Leuk terug te horen van je topic starter!
Mijn suggestie zou zijn kijk eens of een Hovawart wat is.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

"  

Dan heb je gewoon een grote zwarte hond nodig. Die schrikken het meest van al af. Liefst een ietwat angstige/onzeker hond die bij alles aanslaat. De ideale wakers...

Bouvier, riesenschnauzer, zelfs labrador... zwart en groot en ze schrikken gegarandeert af ;-) "

 

Ja, dat is inderdaad zo!

Mijn Black is groot en zwart, maar totaal geen waakhond.

Hij is een sul en zou volgens mij nog harder wegrennen voor een inbreker dan ik, ha ha.

Maar toch schrikt hij mensen af, omdat hij groot en zwart is.

Dat merk ik vooral als ik in het donker met hem loop, dan zie je niet dat hij er eigenlijk heel aaibaar uitziet.

Dat geeft trouwens best een veilig gevoel 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

ja he, hoe vreemd het ook is, mensen gaan daar altijd ietwat meer bij op hun hoede zijn, inderdaad zeker in het donker.

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

"  
Ja, dat is inderdaad zo!
Mijn Black is groot en zwart, maar totaal geen waakhond.
Hij is een sul en zou volgens mij nog harder wegrennen voor een inbreker dan ik, ha ha.
Maar toch schrikt hij mensen af, omdat hij groot en zwart is.
Dat merk ik vooral als ik in het donker met hem loop, dan zie je niet dat hij er eigenlijk heel aaibaar uitziet.
Dat geeft trouwens best een veilig gevoel  "

 Haha herkenbaar. De hond van mijn vriend/ schoonouders is ook zwart en vrij groot. Hebben jaren honden gehad alle soorten en maten maar altijd licht van kleur. Nu hebben ze de grootste sul ooit en heel lief maar ze merken nu onwijs dat zwart afschrikt.

honden page profiel -L29--L29-

" Leuk terug te horen van je topic starter!

Mijn suggestie zou zijn kijk eens of een Hovawart wat is. "

 


Danku, ik zal zeker meer informatie over de hovawart zoeken. Ook de berner sennen wordt aangeraden. Ik ga naar rasverenigingen kijken en zal je op de hoogte houden over mijn keuze.
(Kan wel even duren want voordat ik beslist heb welke hond zoek ik heel Google af, informeer ik me bij de fokkers...

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoIk zou aanraden contact op te nemen met de rasinfo van de Hovawart vereniging.
http://www.hovawartclub.nl/
En 9 september hebben ze de clubmatch.

Bij de Berner zou ik opletten qua gezondheid.
En echt waaks komen ze bij mij niet over.
Niet wat ik waaks noem en gewend ben...

honden page profiel bentebente

" Ik zou aanraden contact op te nemen met de rasinfo van de Hovawart vereniging.
http://www.hovawartclub.nl/
En 9 september hebben ze de clubmatch.

Bij de Berner zou ik opletten qua gezondheid.
En echt waaks komen ze bij mij niet over.
Niet wat ik waaks noem en gewend ben... "

Nee, mee eens. Een berner sennen is niet echt een waker naar mijn idee. 

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Hond adopteren of niet?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^