Geschikte waakhond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" De ideale waakhond voor op een boerderij met veel plaats is een Kaukasische owcharka. "

 Dit is écht geen geschikte beginnershond

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  Dit is écht geen geschikte beginnershond "

 Geen geschikte hond voor in Nederland, zou ik zeggen.

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Nou als je ervaren bent met dat soort type honden, de lijnen weet, en wat achteraf woont kan het hier denk ik ook.
Maar naar mijn mening ook niet aan te raden voor topic starter.

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Een waakhond? Boerboel zijn gefokt voor te waken........maaaaar en dat ook echt een maaar....weet waar je aan begint bij een Boerboel.

 

Boerboels zijn ook geen beginnershonden maar wel erf en waakhonden. Mijn oude baas heeft er 1 een teefje Chanti. Hij is de baas van een vakantiepark en woont er op. Kom niet op dat erf bij hun of raak niet mijn oude baas aan....want dan heb je dus en gigantisch probleem bij haar. 

 

Zo was ze enorm lief en liep ze lekker waggelend achter mijn oude baas door het park en je kon der ook gewoon aaien. 

 

Maar nogmaals het zijn enorme pittige honden van een groot kaliber en zeker geen doetjes. Niemand kan zomaar je erf oplopen als jij er zelf niet bent. Want ze vallen echt aan. 

 

Mijn zus heeft geïnformeerd voor dit ras en ze vroegen gelijk waar ze woonde en wat hun plannen waren. Daarbij vroegen ze ook als ze andere opties hadden. Ja ze twijfelse dus de Bullmastiff en se Boerboel. Zij werden verwezen om een Bullmastiff te nemen. 

 

Die overigens ook waakzaam zijn maar niet meteen zullen aanvallen. Zij zullen meer blaffen en af gaan schrikken voordat ze iets doen. Merken we bij Eddy wel de Bullmastiff van mijn zus. Die is heel lief en wat gereserveerder naar vreemde. Maar waakt wel enorm en menig mens die niet zomaar naar binnen durft bij hun. Terwijl hij eigenlijks niks doet als zij er zijn. 

honden page profiel L&RL&R

honden foto van L&R

9 september wordt er inderdaad een Hovawart clubmatch gehouden in Apeldoorn. Dit betreft een gezamenlijke clubmatch van de HCN en HVN. Daar zijn veel fokkers en kenners van het ras aanwezig. Je bent van harte welkom om daar te komen kennis maken met dit fantastische ras. 

Natuurlijk ben ik bevooroordeeld maar ik vind het fantastische honden die veel liefde hebben te geven naar het gezin en de meeste zullen waaks zijn op eigen terrein en voor eigen mensen. Mijn eigen ventje bijvoorbeeld is vriendelijk naar mensen toe maar laat iedere bezoeker op ons terrein weten van zijn aanwezigheid. Zelfs de buurman die dagelijks bij ons door de tuin loopt krijgt een vriendelijke begroeting maar toch ook een blaf totdat hij weer weg gaat.

Ik moet er wel bij zeggen dat het gedrag van de hond natuurlijk per hond verschilt. Ik ken ze die niet waken en ik ken ze die zo goed waken dat zelfs vriendjes van de kinderen niet zomaar binnen mogen komen. Een goede fokker opzoeken en een uitgebreide socialisatie komen een heel end.

Ik kan uren praten over mijn blonde reu dus als je meer wilt weten over Hovawarts ben je van harte welkom of ik kan je doorverwijzen naar mensen met meer kennis hierover.

Hondengek (Gast)

Een landseer? Of nog beter... Twee landseers! 

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Naast de Hovawart is misschien de Bouvier ook een optie.

honden page profiel -L29--L29-

" Nee, mee eens. Een berner sennen is niet echt een waker naar mijn idee.  "

 Ok bedankt!
Ik heb onlangs nog informatie gevonden over de beauceron.
Iemand ervaring met dat ras?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik ken een eigenaar met een Beauceron; intussen zijn 2e hond van dit ras. Het is niet bepaald een hond voor een beginnend hondeneigenaar. De persoon die ik ken, heeft jarenlang intensief met zijn hond getraind. Hij had er alles voor over om er een goede sociale hond van te maken en te houden.

 

citaat

De opvoeding van een Beauceron dient niet onderschat te worden en kan de eerste twee jaar erg veel tijd en energie kosten. Een Beauceronbaas moet zijn hond zorgvuldig en consequent benaderen, met een zeer vaste maar nooit harde hand. Het is een “chien rustique”, en heeft een grote hekel aan een onrustige baas die in hectische toestanden verzeild raakt. Bij gebrulde bevelen en bruut optreden van zijn eigenaar zal hij in de war raken, zenuwachtig worden en soms zelfs bang en/of agressief. Men realiseert zich niet altijd dat deze grote en soms zelfs wat nors uitziende honden zo fijngevoelig zijn. Zij kunnen enorm veel leren, maar dan wel op een aan hun aard en aanleg aangepaste manier. De Beauceron is loyaal naar het gezin en, mits goed gesocialiseerd, lief en vriendelijk voor kinderen. Hij is geen allemansvriend, misschien noemt u het zelfs “argwanend naar vreemden”. Daarnaast blijft het een feit dat hij veel beweging nodig heeft. Enkel een blokje om is niet voldoende voor dit ras!

einde citaat

Bron http://www.beauceronvereniging.nl/de-beauceron/karakter-omgang/

 

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

Van Beauceronclub Nederland: 

"

Agressiviteit wordt in de rasbeschrijving in de Standaard trouwens uitdrukkelijk als ongewenst beschreven, net als overdreven schuwheid. Helaas komen angst en agressie wel voor binnen het ras, een  fout tegen de rasstandaard, belastend voor de hond en zijn omgeving en soms zelfs gevaarlijk.

Sommige mensen zien nervositeit en zenuwachtig gedrag aan voor “temperament”, maar een Beauceron die constant keft, voortdurend in beweging is zelfs wanneer zijn baas dat niet is en voortdurend hijgt ook als het niet warm is heeft niet “ veel temperament”. Een beauceron met dergelijk gedrag is over zijn toeren."

 

Dat dit überhaupt genoemd moet worden voorspelt niet veel goeds. Ook in het inmiddels gestopte blad Hondenwereld stond een tijdje geleden een uitgebreid artikel over de Beauceron, geschreven door een keurmeester, over de slechte karakters die in het ras steeds meer te vinden zijn.  

 

Zonde want het zijn mooie honden. De Beauce die ik ken woont in de VS, dat is een erg stabiele hond, precies zoals het ras hoort te zijn. 

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Hond adopteren of niet?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^