Bezitsagressie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

Ik wil mij bij deze niet zo concentreren op het negatief gedrag maar meer naar de oplossing voor het tonen van positief gedrag.

Mijn jonge hond had er ook een handje van om de bal maar voor haar zelf houden.

Ik weet niet hoe zeer je wel eens met de clicker of met 'verbal anchoring' heb gewerkt maar dit is iets wat heel goed bij mijn hond heeft gewerkt..

 

1) conditionering; Je hond hond krijgt een beloning elke keer als hij een click ( of wat voor positief klinkend verbale korte klank je ook wilt geven. Ik zelf gebruik de clicker en het "Yes!!" als 'anker'.

 

 

2) als de hond door heeft dan dit bijv. een click een beloning op levert dan kan je gaan werken met een opdracht in dit geval ' het apporteren vn de bal'.

Je zegt niets maar elke keer als hij maar 1 stap in de buurt komt  met de bal in jouw richting,  geef je een '"yes/click" tot dat de  hond leert dat als hij in de buurt komt dit iets op levert.Heb je het idee dat hij het snapt, dan ga je de opdracht een naam geven( ik zeg dan "drop it"). Hier maak je een heel speels spelletje van

3)Als hij al eenmaal geleerd heeft dat het brengen van de bal wel iets heel positiefs is dan ga je hem leren op dingen af te geven( give, los).

Mijn hond is ook bal bezitterig toch heeft hij dit binnen een half uur geleerd zolang je alles maar pakt als een leuk spel.

 

Hopelijk heb je hier iets mee..

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

Bovendien ben je naar mijn overtuiging ook de agressie naar de bal/hond kwijt . Wat ik denk dat de agressie hier voort komt uit angst en in ieder geval een negatieve emotie. Als je deze emotie weet om te buigen naar een positieve dan ben je gelijk de agressie kwijt.

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Pup met trauma
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^