Loslopen in aanlijngebied?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

"  Bij mij in de buurt stikt het van de losloop gebieden daardoor kan ik enkel langs de grote weg lopen met die 2 van mij en dan is het zelfs nog opletten dat je niet op een losloper stuit. Soms erg euh frustrerend
 Houden ze zich ook aan de honden weides in belgië, dat de honden enkel daar los mogen of dat dan weer niet? "

 Neen maar ik kan wel begrijpen waarom. Er komen vaak mensen waarvan de hond niet los hoort bij andere honden. Ik kom er zelf alleen nog als er niemand is, vaak als ik er voorbij ga zie ik honden in elkaar hangen of spurten ze naar de draad met de tanden bloot. Kira wordt ouder en vindt niks aan de stuiterballen die er vaak eindelijk eens wat beweging krijgen, die lopen vaak heel brut tegen haar aan en dan krijgt ze last van haar artrose.

Ik vind het dan ook niet erg dat mensen hun honden loslaten waar het niet mag, ik doe het immers ook om bovenstaande reden, maar dan mag de hond niemand tot last zijn en moeten ze de hond bij zich houden.

Ik begrijp je frustratie heel goed, ondanks dat ik de mijne los laat heb ik wel dezelfde frustraties naar loslopers die gewoon bij mijn honden komen.

De vaste probleem-loslopers hier zijn een dobberman, dame met jack russels, een boeren fox en een dame met chi's waarvan de eigenaars totaal niets doen en het enkel goed gaat omdat ik ze zelf op afstand houd.

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

"  Neen maar ik kan wel begrijpen waarom. Er komen vaak mensen waarvan de hond niet los hoort bij andere honden. Ik kom er zelf alleen nog als er niemand is, vaak als ik er voorbij ga zie ik honden in elkaar hangen of spurten ze naar de draad met de tanden bloot. Kira wordt ouder en vindt niks aan de stuiterballen die er vaak eindelijk eens wat beweging krijgen, die lopen vaak heel brut tegen haar aan en dan krijgt ze last van haar artrose.
Ik vind het dan ook niet erg dat mensen hun honden loslaten waar het niet mag, ik doe het immers ook om bovenstaande reden, maar dan mag de hond niemand tot last zijn en moeten ze de hond bij zich houden.
Ik begrijp je frustratie heel goed, ondanks dat ik de mijne los laat heb ik wel dezelfde frustraties naar loslopers die gewoon bij mijn honden komen.
De vaste probleem-loslopers hier zijn een dobberman, dame met jack russels, een boeren fox en een dame met chi's waarvan de eigenaars totaal niets doen en het enkel goed gaat omdat ik ze zelf op afstand houd. "

Als mensen hun hond los willen laten lopen op een open vlakte oid dan moeten ze dat zelf weten (al nemen sommige mensen echt risico's in mijn ogen maar dat terzijde) maar ik wens geen honden in een cirkel van 3 a 4 meter in mijn honden hun buurt te hebben. Zolang mensen zich daar niet aan houden blijft die frustratie bestaan.

Wat ik dan weer niet snap is dat mensen in een beschermd bos gebied hun hond los laten lopen, die regel is er niet voor niks denk ik dan.Heb het zelf, toen ik Buddha net had 1 keer gedaan want dacht kan hij ook is lekker rennen. Toen was meneer hem gepeerd achter herten aan en ik was hem dus kwijt, in het donker. Sta je dan in het bos. Na heel lang roepen en schreeuwen kwam ie aankakken, hij heeft de tijd van zn leven gehad  Toen dacht ik echt aha daarom mag dat dus niet

 

En wat ik ook echt echt echt irritant vind is dat als je aan het wandelen ben in aanlijn gebied er een loslopende hond op je komt afrennen waardoor ik al weer alle hens aan dek aan het zetten ben en dit dan echt anderhalve meter voor je stopt en toch maar weer terug naar de baas gaat. Dan loop ik weer een tijdje met 2 opgefokte koters aan de lijn.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Als mensen hun hond los willen laten lopen op een open vlakte oid dan moeten ze dat zelf weten (al nemen sommige mensen echt risico's in mijn ogen maar dat terzijde) maar ik wens geen honden in een cirkel van 3 a 4 meter in mijn honden hun buurt te hebben. Zolang mensen zich daar niet aan houden blijft die frustratie bestaan.
Wat ik dan weer niet snap is dat mensen in een beschermd bos gebied hun hond los laten lopen, die regel is er niet voor niks denk ik dan.Heb het zelf, toen ik Buddha net had 1 keer gedaan want dacht kan hij ook is lekker rennen. Toen was meneer hem gepeerd achter herten aan en ik was hem dus kwijt, in het donker. Sta je dan in het bos. Na heel lang roepen en schreeuwen kwam ie aankakken, hij heeft de tijd van zn leven gehad  Toen dacht ik echt aha daarom mag dat dus niet
 
En wat ik ook echt echt echt irritant vind is dat als je aan het wandelen ben in aanlijn gebied er een loslopende hond op je komt afrennen waardoor ik al weer alle hens aan dek aan het zetten ben en dit dan echt anderhalve meter voor je stopt en toch maar weer terug naar de baas gaat. Dan loop ik weer een tijdje met 2 opgefokte koters aan de lijn. "

 3 a 4 meter vind ik ook heel kort, te kort voor als je hond niet gelijk luistert. Lila die gaat bijna niet los om die reden dat ze vaak gewoon blijft staan of aan een slakken tempo terug komt. Nala en Kira daarentegen die blijven gelijk stilstaan bij het zien van een andere hond en kijken dan naar me, ik hoef ze dan enkel nog bij me te roepen. Makkelijke is dat ze ook tijdens het spurten of spelen gewoon komen als ik ze speels roep.

 

Laatste voorval was een zwarte herder met muilkorf die zonder baas op wandel was. Hij kwam heel dreigend op de honden af. Honden achter me laten zitten, voor hen gaan staan en groot gemaakt en met de hond mee gedraaid. De herder besloot dan maar om in een boog om ons heen te gaan ipv naar de honden te komen. Daarna rustig verder gegaan, honden beloond en melding gemaakt bij de infobalie van het domein. Die kende de hond (was van iemand die er werkte) en lieten weten dat hij ontsnapt was maar dat ze hem wel makkelijk te pakken krijgen.

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

"  3 a 4 meter vind ik ook heel kort, te kort voor als je hond niet gelijk luistert. Lila die gaat bijna niet los om die reden dat ze vaak gewoon blijft staan of aan een slakken tempo terug komt. Nala en Kira daarentegen die blijven gelijk stilstaan bij het zien van een andere hond en kijken dan naar me, ik hoef ze dan enkel nog bij me te roepen. Makkelijke is dat ze ook tijdens het spurten of spelen gewoon komen als ik ze speels roep.
 
Laatste voorval was een zwarte herder met muilkorf die zonder baas op wandel was. Hij kwam heel dreigend op de honden af. Honden achter me laten zitten, voor hen gaan staan en groot gemaakt en met de hond mee gedraaid. De herder besloot dan maar om in een boog om ons heen te gaan ipv naar de honden te komen. Daarna rustig verder gegaan, honden beloond en melding gemaakt bij de infobalie van het domein. Die kende de hond (was van iemand die er werkte) en lieten weten dat hij ontsnapt was maar dat ze hem wel makkelijk te pakken krijgen. "

 Is ook al heel kort maar soms moet je al blij zijn met dat beetje ruimte die je krijgt haha. Ideaal dat ze zo goed luisteren zeg. Xena luistert uitstekend en Bu is een jager dus zodra ie wat ruikt kan ik het vergeten.Wil ze nog wel is loslaten op een omheinde weide waar bijna niemand gebruik van maakt maar voor de rest altijd vast.

 

Een hond ontsnapt met muilkorf al om? Weet niet hoe ik dat voor me moet zien  Wel fijn dat het met een sisser is afgelopen. Ik kwam laatst een losloper tegen die echt gewoon complete schijt had en zo mij en Buddha besteeg. Beest was gewoon niet weg te krijgen  Baasje was natuurlijk weer nergens te bekennen.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Ik wil jullie allemaal bedanken voor de reacties!

 

Dit topic heeft een doel, namelijk een kijkje bij andere in de keuken nemen. Ik hoop namelijk dat de mensen die zich niet aan de regels houden deze reactie van mij zullen lezen en zich achter de oren krabben.

 

In dit topic heb ik diverse voor en tegenstanders gezien. Een aantal verklaringen die voorbij zijn gekomen waarom wel loslopen waar het niet mag, irriteren mij. Een aantal tegenstanders van het loslopen waar het niet mag begrijp ik maar al te goed! Ik heb bijna alles voorbij zien komen wat ik in het dagelijkse leven ook tegenkom, op 1 na. Ik laat ze loslopen waar het niet mag en hij/zij heeft bananen in de oren, tja was natuurlijk te verwachten dat deze groep niet zou reageren. Hopelijk lezen ze wel mee en gaan ze inzien wat ze veroorzaken door de vele voorbeelden die voorbij zijn gekomen.

 

Goed, ik zal eerst mijn eigen mening/ervaringen uitspreken:

Voor mij en de mensen die vergelijkbare "lastige/probleem" honden hebben is het bijzonder vervelend als er honden loslopen waar dat niet is toegestaan. De mijn hond luistert fantastisch mensen zien echter niet het effect van hun doen op mensen zoals ik. Ik kan namelijk niet zien of ruiken dat die honden zo geweldig luisteren en moet dus ervan uitgaan dat die honden dat niet doen, ik wil koste wat het kost incidenten vermijden. Dat betekend dat ik dus de verantwoordelijk draag dat er niets kan plaats vinden. Veelal betekend dat dat ik moet omlopen, steegjes, zijstraatjes enz in zal gaan om niet dichtbij die honden en baas te komen. Ik zal bekennen dat ik hierbij spanning en stress ervaar (niet op grote afstand, maar wel bij geringe afstand), het haalt een stuk plezier van mijn wandelingen af. In sommige gevallen kan het zelfs mijn hele humeur verpesten als ik ze om de 5 minuten tegenkomen en constant het idee heb alles en iedereen in de gaten te moeten houden.  

 

Ben ik het braafste jongetje van de klas, nou nee zeker niet! Ook ik maak me wel eens schuldig dat ik de regels overtreed (voornamelijk in het verkeer...), maar doe dat wel zo dat ik niemand tot last ben.

 

Mijn wens ga ik ook uitspreken en denk dat ik hiermee vele al een heel eind tegemoet kom. Als jij je hond loslaat lopen waar het niet mag en je komt een hond tegen die aan de lijn is, lijn je hond dan die paar tellen even aan. Dat zorgt ervoor dat mensen zoals ik, rustig zonder enige spanning door kunnen lopen. Je hond zal je echt niet gaan haten als je hem/haar die 2 tellen aanlijnt. Ik zal je zeer vriendelijk groeten en bedanken dat je je hond heb aangelijnd. Jij blij dat je vriendelijk word bedankt en ik kan opgelucht adem halen, win win!

 

Ik kom jullie namelijk al behoorlijk tegemoet vind ik. Ik kom niet in losloop gebieden met mijn "lastige" honden. Ik loop alleen in aanlijn gebieden, om jullie jullie plezier niet te ontnemen tijdens jullie losloop wandelingen. Ik heb begrip voor jullie dat het in die gebieden niet wenselijk is om je hond om de haverklap te moeten aanlijnen, omdat er een lastige hond is. 

 

Mijn irritatie punt, ja maar aan de lijn kan ie zijn energie niet kwijt, veelal een makkelijk gebruikt excuus. HALLO mijn honden hebben bergen energie, maar dan ook echt bergen, mag ik dit excuus ook gebruiken om gevaarlijke situaties te veroorzaken? Denk dat geen van jullie het zo zouden waarderen als een van mijn honden op jullie hond zou afstormen, toch? onder de noemer hij moet zijn energie kwijt. Nee ik pak de fiets, lange lijn + flirtpole, ga ergens in de middle of nowhere heen (ongebruikelijke plaatsen buiten de bewoonde wereld) om niemand tot last te zijn. Ik zorg dat mijn honden hun energie kwijt kunnen zonder dat iemand er last van heeft. Veelal zijn degene die dit soort uitspraken doen, degene die niet verder als het rondje om de kerk lopen. Ga eens echt wat doen met je hond ipv smoesjes te gebruiken. Er is geen hond die niet moe word van uren lopen (zoals ik doe bv), er is alleen gemakzucht van de baas.....

 

Nogmaals bedankt voor jullie antwoorden en ik hoop dat een aantal zullen inzien dat iets heel kleins als het even aanlijnen zoveel kan schelen voor mensen zoals ik. Kleine moeite enorm veel plezier.

 

Ik dank jullie alvast dat jullie de volgende keer dat jullie hond losloopt waar het niet mag en jullie bij het zien van een aangelijnde hond, je hond even kort aanlijnt, terug denkend aan dit topic!     

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

"  Is ook al heel kort maar soms moet je al blij zijn met dat beetje ruimte die je krijgt haha. Ideaal dat ze zo goed luisteren zeg. Xena luistert uitstekend en Bu is een jager dus zodra ie wat ruikt kan ik het vergeten.Wil ze nog wel is loslaten op een omheinde weide waar bijna niemand gebruik van maakt maar voor de rest altijd vast.
 
Een hond ontsnapt met muilkorf al om? Weet niet hoe ik dat voor me moet zien  Wel fijn dat het met een sisser is afgelopen. Ik kwam laatst een losloper tegen die echt gewoon complete schijt had en zo mij en Buddha besteeg. Beest was gewoon niet weg te krijgen  Baasje was natuurlijk weer nergens te bekennen. "

 Idd vooral Nala heeft super veel aandacht voor ons. Een keer op hp-wandeling liepen de honden naar de straat toe (we waren wel in een losloopgebied/park, de honden liepen naar een uitgang), eerst de baasjes gewaarschuwd dan 'Nala' geroepen... geweldig dat ze gelijk omkeert en bij me komt kijken met een kop van 'zei je wat baas?'

Als je het niet vertrouwd is een omheind gebied idd het beste zodat ze toch even hun ei kwijt kunnen.

 

Sommige honden zijn idd niet weg te houden. Als het echt echt niet anders kan dan laat ik de lijn van Lila los en ga achteruit met de 2 anderen omdat Lila echt altijd rustig blijft en goed reageert op agressie (draait gelijk der kont en negeert de hond compleet, kijkt dan zelfs niet om als de hond daarna komt snuffelen) en de meeste honden reageren dan veel beter op haar dan op de andere 2. Eens ik de andere 2 dan heb waar ik ze wil (zittend achter mij) dan roep ik Lila weer bij me met een snoepje (dan komt ze met zekerheid). Dit is me 2 maal overkomen. De baas van de loslopende hond krijgt dan wel de volle lading van mij

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

"
 

Mijn wens ga ik ook uitspreken en denk dat ik hiermee vele al een heel eind tegemoet kom. Als jij je hond loslaat lopen waar het niet mag en je komt een hond tegen die aan de lijn is, lijn je hond dan die paar tellen even aan. Dat zorgt ervoor dat mensen zoals ik, rustig zonder enige spanning door kunnen lopen. Je hond zal je echt niet gaan haten als je hem/haar die 2 tellen aanlijnt. Ik zal je zeer vriendelijk groeten en bedanken dat je je hond heb aangelijnd. Jij blij dat je vriendelijk word bedankt en ik kan opgelucht adem halen, win win!

 
"

 



Zeker eens en dat lijkt me imho ook echt een voorwaarde, als je zelf zo arrogant bent dat je denkt dat je het beter weet dan de regelgevers en je hond toch los laat lopen. (En ja, zo arrogant ben ik zelf ook ;-)).

Ik heb ook wel eens hartverzakkingen gekregen omdat ik met mijn bangerikje (nog aan de lijn) een aanlijngebied in loop waar opeens een stafford in volle vaart op ons afgestoven komt... oef! Juist omdat ik weet dat deze niet per se altijd hondsociaal zijn, schrik ik me dan kapot. Want ik durf juist aan de lijn niet te garanderen dat mijn hond niet van zich af zal bijten (een hond in het nauw ...) en als zij eenmaal in paniek reageert en er ontstaat een gevecht, dan weet ik wel wie de pineut is... Héél snel mijn hond losklikken, dus, en stafford afleiden/fysiek uit de buurt houden voor de zekerheid...

honden page profiel HistoryHistory 3 doggies

honden foto van History

Goed verwoord Mick. ;-)

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke 3 doggies

honden foto van Saskia & Duke

Ik heb gezegd dat mijn hond zijn energie niet kwijt kan als hij enkel aan de riem loopt, hij is namelijk nog te jong om mee te gaan fietsen oid. Ja zelfs met een 8m lange flexi.

Ik voel me hierin toch even aangesproken aangezien ik ook zeg dat ik hem terug aanlijn als er andere mensen in de buurt zijn. Mensen zijn niet allemaal hetzelfde.. Ik irriteer me rot aan onzinnige mensen die blijven praten, terwijl ik daar helemaal geen zin in heb.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

top reactie Mick

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

inderdaad goed stukje Mick

 

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

Top Mick.

Precies zoals ik het ook zie

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

"  Idd vooral Nala heeft super veel aandacht voor ons. Een keer op hp-wandeling liepen de honden naar de straat toe (we waren wel in een losloopgebied/park, de honden liepen naar een uitgang), eerst de baasjes gewaarschuwd dan 'Nala' geroepen... geweldig dat ze gelijk omkeert en bij me komt kijken met een kop van 'zei je wat baas?'
Als je het niet vertrouwd is een omheind gebied idd het beste zodat ze toch even hun ei kwijt kunnen.
 
Sommige honden zijn idd niet weg te houden. Als het echt echt niet anders kan dan laat ik de lijn van Lila los en ga achteruit met de 2 anderen omdat Lila echt altijd rustig blijft en goed reageert op agressie (draait gelijk der kont en negeert de hond compleet, kijkt dan zelfs niet om als de hond daarna komt snuffelen) en de meeste honden reageren dan veel beter op haar dan op de andere 2. Eens ik de andere 2 dan heb waar ik ze wil (zittend achter mij) dan roep ik Lila weer bij me met een snoepje (dan komt ze met zekerheid). Dit is me 2 maal overkomen. De baas van de loslopende hond krijgt dan wel de volle lading van mij "

 Ideaal is dat zeg. Xena die luisterd ook zo goed, al van af pup af doet ze dat. Alleen aan de lijn wil ze nog wel is klieren maar ze is ook pas anderhalf.

 

Ik kon op dat moment geen kant meer op, als ik een paar stappen zou zetten viel ik met 2 honden de sloot in en die hond had echt zn poten helemaal om mn benen vastgeklemd. Heb nog nooit zon gevalletje meegemaakt als dit. Toen ik hem uiteindelijk van mij en buddha afgekregen had kwam de baas een keer aankakken en die zei ook nog dood leuk dat ie dat altijd deed  Euh oke waarom loopt ie dan uberhaupt los? Maar ik dacht ga geen discussie beginnen nu aangezien ik hem niet op de vriendelijkste manier van ons af heb gewerkt.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

" Ik heb gezegd dat mijn hond zijn energie niet kwijt kan als hij enkel aan de riem loopt, hij is namelijk nog te jong om mee te gaan fietsen oid. Ja zelfs met een 8m lange flexi.

Ik voel me hierin toch even aangesproken aangezien ik ook zeg dat ik hem terug aanlijn als er andere mensen in de buurt zijn. Mensen zijn niet allemaal hetzelfde.. Ik irriteer me rot aan onzinnige mensen die blijven praten, terwijl ik daar helemaal geen zin in heb. "

 

En toch schrijf je dit op de vorige pagina: 

 

"Risico? Ja want Duke is 9 maand en mag al regelmatig naar zijn kont kijken als hij weer eens niet luisterd"

 

Je schrijft dat je een risico neemt met het loslaten van Duke, omdat hij niet altijd wil luisteren. Ik vind dat Duke dus niet zou moeten loslopen zolang dit nog zo is. Trainen kan je met een 20 meter lijn ofzo. 

 

Verder ben ik het helemaal eens met de reactie van Mick. Vaak is het aan de bazen van de honden die wel netjes aan de lijn lopen om vervelende situaties op te lossen. Wanneer iedereen gewoon met elkaar rekening zou houden, want die hond zal echt wel met een reden aan de lijn zitten, dan voorkom je veel irritaties bij je medemens. 

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke 3 doggies

honden foto van Saskia & Duke

En daarom dat ik hem dus enkel los laat als ik genoeg overzicht heb, als er iemand vanuit de bosjes zou komen dan ja hoop ik dat hij op dat moment luisterd.

Als je veel meer opties heb als in NL dan is er geen excuus om ze los te laten lopen, waar dat eigenlijk niet mag.
Die luxe hebben wij hier niet.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Ligt ook maar aan je regio in Nederland hoor.

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke 3 doggies

honden foto van Saskia & Duke

" Ligt ook maar aan je regio in Nederland hoor. "

 



Dat zal gerust, maar hier is er niks.
Maar goed iedereen heeft zo zijn eigen ding, zolang ze niemand er mee lastig vallen hoeft er ook niet geklaagd te worden.

(In dat geval heeft dus nooit iemand last gehad van mijn honden, ik roep Duke niet enkel als er een andere hond aankomt namelijk. Wat betreft andere honden is hij altijd terug gekomen. )?

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Mick, mooi verwoord!! 

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mick, ik ben het van begin tot eind met je eens!

 

Nu is jouw 'ingewikkelde' hond anders dan de mijne, maar het komt op hetzelfde neer.

 

Ik kwam ze in eerder genoemd bos héél sporadisch tegen. Mensen die de hond even vasthielden of aanlijnden. Maar die keren zijn (in bijna 4 jaar tijd) op 1 hand te tellen helaas. De mensen die ik tegenkwam zijn gewoon te beroerd om even hun hond bij zich te roepen en vast te houden/aan te lijnen.

Ik ben niemand tot last, hou haar altijd bij me als we mensen passeren, heb haar agressie naar fietsers er voor 95% uit, ze gedraagt zich ook best netjes als we een medewandelaar met hond passeren (meestal dan ). Ja, ze blaft nog wel eens, maar daar blijf ik aan werken.

 

Iedereen kent zijn eigen hond (nou ja, dat hoop ik maar), maar ik kan op 40 meter afstand niet zien wat die losse hond gaat doen. Negeert hij ons? Komt ie even snuffelen? Of klapt ie d'r vol op met maar 1 doel voor ogen?

 

In mijn vorige wandelbos kwam ik die 4 losse honden (Herders) tegen. Ik vond ze láng niet zo leuk als de mevrouw mij wilde doen geloven.

De keer erna het rondje andersom gelopen. Ben ik nét begonnen, zie ik haar aankomen in d'r busje. Heb Mellow even aangespoord een stukje te gaan rennen, ik zag het niet zitten ze achter ons aan te hebben op dat kleine stukje (zij liep maar een heel klein rondje). Mijn tong hing op mijn knieën na de bocht (slechte conditie...), maar ik heb ze ontweken 

 

Omdat Mellow hier in de wijk niet durft te lopen ben ik echt aangewezen op het bos. Ze kan zich daar even lekker uitleven, als zij geniet, geniet ik ook, misschien nog wel meer dan zij. Maar als zij zó van slag is door een stelletje knuppels wat overal schijt aan heeft (blijkbaar wonen hier maar weinig verantwoordelijke hondenbaasjes ) dan doet me dat gewoon ook verdriet (en voor je het weet zit je weer in die cirkel...).

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke 3 doggies

honden foto van Saskia & Duke

Als ik zo de verhalen lees dan is het misschien maar goed dat wij naar Belgie zijn verhuisd.. Hier gebeurd zelden iets en als het zonnetje niet schijnt komen we raar of zelden een hond tegen.

Wij hebben ook weleens iets voor gehad op de hondenweide, maar eigenlijk loopt het voor ons tot nu altijd met een sisser af.

Misschien doordat ik zei dat ik Duke wel los laat waar het niet mag, jullie verwachten dat we om de haverklap iemand tegen komen. Dit is dus helemaal niet zo.

Op de dijk loopt Duke vast voor iedereen zijn veiligheid, maar een stuk verder gaan we het bos in en ben daar nog nooit iemand tegen gekomen.

Misschien dat we gewoon de omstandigheden niet kunnen vergelijken.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik denk ook dat de mensen die buitenaf wonen zich er minder aan "hoeven" te houden omdat het dat minder druk is, vaak overzichtelijk. Maar in woonwijken/steden zou het toch wel stuk prettiger zijn dat men beseft dat ze niet de enige zijn met een hond...

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston 3 doggies

honden foto van Jenny & Aston

" Ik denk ook dat de mensen die buitenaf wonen zich er minder aan "hoeven" te houden omdat het dat minder druk is, vaak overzichtelijk. Maar in woonwijken/steden zou het toch wel stuk prettiger zijn dat men beseft dat ze niet de enige zijn met een hond... "

 

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

"
Misschien dat we gewoon de omstandigheden niet kunnen vergelijken. "

 

Overlast is overlast...

 

Maar voor mij zelf, als gevluchte randstedeling , nu wonend in Zeeuwsch Vlaanderen kan ik me haast niet meer voorstellen hoe dat is geweest toen we daar nog wel woonde.

Elke straat loslopende honden.

Loslopende honden in elk parkje, op elk voetpad.

Ik zou er niet meer tegen kunnen ben ik bang.

Maar de omgeving maakt dat je toch stiekem anders tegen dit soort dingen aankijkt.

Vliegen je elke avond de loslopende honden om je oren, dan kan ik me de bloeddrukverhoging goed voorstellen.

Hier 5 uur wandelen, en dan kom je 1 hond tegen, waarvan je het baasje dan ook altijd wel kent, of de hond al vaker hebt gezien.

 

Overlast is overlast.

Maar de relaxte / rustige omgeving maakt dat je er toch anders mee omgaat.

 

 

 

 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Maar ook voor de mensen buitenaf vind ik dat de regel geldt: andere hond aangelijnd, die van jou ook (even)

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Ook al heb je een super leuke sociale hond,het hoort niet dat een hond losloopt in een niet losloopgebied. Wat te denken als je hond net een zware operatie heeft ondergaan en je laat hem super vlug aan de overkant van het pad een plasje doen,hond moet toch ook uitgelaten worden.

Of als je met een loopse teef loopt, je de uiterste voorzichtigheid betracht,alle honden,alle losloopgebieden vermijdt en er stormt een ongecastreerde loslopende hond op je teefje af.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

Super verwoord Mick! En al is het wel een losloopgebied, hond aan lijn is even aanlijnen. Wat zijn die paar minuten nou?

Verschikkelijk die honden die een kilometer voor hun baas lopen, baas blerend erachter en oh hij is zo lief en zo leuk terwijl het eigenlijk gewoon stalkers zijn die de andere hond bijna aanranden om het even heel grof te zeggen. Ik vind dat al rot met een sociale hond, laat staan als je zo je best doet de boel veilig te houden en er gewoon niet meegewerkt wordt. Want uiteindelijk ben jij dan toch de boeman. Bluh!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

aan mij heb je een goeie als ik in een lijngebod loopt en je komt me tegen, ik ga zelfs even opzij voor andermans hond.

 

hier in de blauwe stad mag je loslopen, niet overal in de zomermaanden dan moet je hond vast.... maar nu mag het wel, zie ik een andere hond aankomen die aangelijnd is, lijn ik Bams direkt aan...

 

ook al is het een losloopgebied.

 

zelf vind ik dat je met een hond voldoende kan doen als ze aan de lijn zitten, dat dat niet zo is is onzin... Bams loopt voldoende aan de lijn en heeft toch haar energie kwijt geraakt, gewoon sjokken is er niet bij , lekker bezig zijn, laat ze maar draven, er is altijd toch wel wat je kan doen met je hond ? dus dat gaat bij mij echt niet op.

 

dan ook nog.... Bams liep aan de lijn, aan het einde van haar wandeling, er kwam een jonge labrador aan gelopen, los, mag....... sorry zei ik tegen de vrouw, mijn hond kan niet meer mee spelen, want ze heeft genoeg gehad, deze vrouw deed direkt haar labrador aan de lijn, nou ik heb haar gecomplimenteerd, dat is toch heerlijk wandelen zo .... en laten we eerlijk zijn, als men met stres moet gaan wandelen, zijn dat voor de baas en hond geen fijne leuke momenten.

 

zelf vind ik, hou rekening met anderen, en toon je respect voor een hond die aangelijnd is al loopt tie in een losloopgebied.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

"  
Overlast is overlast...
 
Maar voor mij zelf, als gevluchte randstedeling , nu wonend in Zeeuwsch Vlaanderen kan ik me haast niet meer voorstellen hoe dat is geweest toen we daar nog wel woonde.
Elke straat loslopende honden.
Loslopende honden in elk parkje, op elk voetpad.
Ik zou er niet meer tegen kunnen ben ik bang.
Maar de omgeving maakt dat je toch stiekem anders tegen dit soort dingen aankijkt.
Vliegen je elke avond de loslopende honden om je oren, dan kan ik me de bloeddrukverhoging goed voorstellen.
Hier 5 uur wandelen, en dan kom je 1 hond tegen, waarvan je het baasje dan ook altijd wel kent, of de hond al vaker hebt gezien.
 
Overlast is overlast.
Maar de relaxte / rustige omgeving maakt dat je er toch anders mee omgaat.
 
 
 
  "

 

Oh wauw! Wat lijkt me dat heerlijk!! De keren dat ik maar een enkele hond tegen kom tijdens een wandeling in een jaar tijd kan ik op 1 hand tellen.

 

 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

"  
Overlast is overlast...
 
Maar voor mij zelf, als gevluchte randstedeling , nu wonend in Zeeuwsch Vlaanderen kan ik me haast niet meer voorstellen hoe dat is geweest toen we daar nog wel woonde.
Elke straat loslopende honden.
Loslopende honden in elk parkje, op elk voetpad.
Ik zou er niet meer tegen kunnen ben ik bang.
Maar de omgeving maakt dat je toch stiekem anders tegen dit soort dingen aankijkt.
Vliegen je elke avond de loslopende honden om je oren, dan kan ik me de bloeddrukverhoging goed voorstellen.
Hier 5 uur wandelen, en dan kom je 1 hond tegen, waarvan je het baasje dan ook altijd wel kent, of de hond al vaker hebt gezien.
 
Overlast is overlast.
Maar de relaxte / rustige omgeving maakt dat je er toch anders mee omgaat.
 
 
 
  "

 Het is hier nog niet zo verkeerd in het zeeuwse,ik ken ook bijna iedereen in de buurt. In het begin zei ik natuurlijk dat Vigo niet zo'n schatje was,nu is het van we kennen hem....die zeeuwse nuchterheid wat betreft hond. Tuurlijk gebeurt er hier ook wel eens iets maar ik denk dat het hier nog altijd een hondenparadijs is voor de hondjes vergeleken met de randstad. 

Sterker nog,ik zou nooit voor een stafford gekozen hebben als ik in een drukke stad had gewoond,dan had ik toch meer een socialer type gewild maar dan moet je weer bang zijn als ik het zo lees voor de bazen die denken een sociale stafford/pitbull aan de lijn hebben.

Ik denk dat ik maar lekker hier blijf wonen.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

In de stad hou ik me aan de regels. Voor anderen maar vooral om te voorkomen dat mijn hondje gegrepen wordt door een andere hond.

 

In het weekend trekken we meestal de bossen in en daar lopen we geregeld 20 km zonder meer dan 1 of 2 honden tegen te komen. Zijn die aangelijnd dan lijn ik de mijne ook aan.

 

Voordeel is dan mijn hondje eigelijk niet verder dan een meter bij mij vandaan gaat. Niets zo irritant als een vreemde hond voor je op een bospad en geen baasje te bekennen. Ik heb al vaker gemerkt dat mensen met niet sociale honden deze los laten in een rustig bos omdat ze denken niemand tegen te komen.

 

 

pagina 4 van 15 12 3 45 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^