Loslopen in aanlijngebied?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

"  Ik wilde zeggen dat ik yara nooit los laat waar het niet hoort, maar ik ben bang dat ik in de schoorlse duinen dan toch illegaal bezig ben geweest. 
Ik las op internet dat honden Tot 1 maart daar los mochten lopen? 
Of staat het op sommige plekken duidelijk aangegeven dat ze daar aangelijnd moeten? 

 

Volgens mij was dit niet officieel dat gebied (geen flauw idee meestal kom ik nooit verder dan een strandtent) maar hier stonden heel duidelijk borden. Op het strand zelf ook, mede omdat er zieke en dode zeehonden aanspoelen las ik weer op een ander.

 

Los lopers zijn niet altijd een probleem verder maar daar was het echt chaos haha. Misschien ook wel omdat ik niets gewend ben meer maar stond echt versteld.

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

Shadow blijft aan de riem als hij aan de riem moet blijven. Heel simpel omdat daar altijd (of bijna altijd) een reden voor is. Over het algemeen zijn dat gebieden met druk verkeer of met broedseizoen. Ik heb met veel verschillende honden gelopen en ging altijd naar het gebied wat voor ons van toepassing was. Had ik een sociale hond ging ik naar het bos en anders liepen we door wijken enz. heen.

Nu is Shadow ook niet heel sociaal. Hij zal niet twijfelen een paar gaatjes in een hond te zetten als hij de verkeerde tegen kom. Dus dan ben je je sowieso al meer bewust van het feit of ze los mogen of niet.

Voor canicrossen ben je met goed weer bijna genoodzaakt een aanlijngebied op te zoeken maar zelfs dan moet je om de 10 meter stoppen omdat je een losse hond achter je aan krijgt met een beetje pech.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Wij doen het ook wel. Eigenlijk om hier boven al genoemde redenen: onze hond staat goed onder appèl; ze gaat nooit zomaar van de paden af; heeft geen jachtinstinct (wel een drijfinstinct bij bijvoorbeeld wilde ganzen, maar daarbij is ze onder controle te houden); ze vindt andere honden eng en gaat dus nooit expres naar andere honden toe; ook mensen is ze niet in geïnteresseerd dus ze zal nooit opspringen.

Daarbij hebben wij een extra reden, en dat is dat mevrouw dus erg onzeker/bang is met andere honden júist aan de lijn. Omdat ze dan het gevoel heeft niet weg te kunnen, reageert ze véél meer overtrokken. We oefenen hier wel mee, maar het is een stuk ontspannener wanneer ze honden gewoon kan ontwijken op een voor haar redelijke afstand.

Als we andere honden aan de lijn tegenkomen, gaat ze ook meteen aan de lijn. Omdat ze andere honden eng vindt, is er dus geen enkel risico dat ze 'gezellig wil doen' met een aangelijnde hond die daar niet van gediend is.

Verder vind ik de regelgeving in Nederland gewoon nogal irritant... in Engeland geldt in heel veel gebieden dat je er met "een hond die je de baas bent" mag komen. En als dat onder appèl is, is dat goed; als het aan de lijn is, is dat ook goed. Zouden ze hier in Nederland ook moeten doen.

Overigens zijn er hier in de regio veel gebieden waar je met je hond onder controle mag komen; dus heel fijn! Daarnaast lopen de honden in de meeste gebieden hier waar je eigenlijk aangelijnd zou moeten zijn, los. Als ik daar dan braaf met aangelijnde hond ga lopen, is mijn hond continu in paniek omdat ze benaderd wordt door loslopers... dan laat ik haar liever óók los.

Oh en laatste reden - probeer maar eens een border collie moe te maken aan de (korte) lijn :P

Maar goed, ik ben me bewust van dat ik de regels overtreed; een eventuele boete zal ik gewoon betalen, en ik ga naar mijn mening verantwoord met andere honden, mensen, vee en wilde dieren om (a.k.a. mijn hond laat alles en iedereen met rust, tenzij ze toestemming heeft).

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

"  
Volgens mij was dit niet officieel dat gebied (geen flauw idee meestal kom ik nooit verder dan een strandtent) maar hier stonden heel duidelijk borden. Op het strand zelf ook, mede omdat er zieke en dode zeehonden aanspoelen las ik weer op een ander.
 
Los lopers zijn niet altijd een probleem verder maar daar was het echt chaos haha. Misschien ook wel omdat ik niets gewend ben meer maar stond echt versteld. "

 Oh ok, dan is dat verder het duin in. Ik kan me herinneren dat ik wel eens borden gezien heb op een pwn route.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Ik lees dat veel mensen hun hond toch los laten lopen waar t niet mag maar waarom moeten ze perse los op een plek waar het niet mag? Ookal staan ze onder appél en zijn ze heel,sociaal Er zijn 100.000 plekken in NL waar het toegestaan is om los te lopen en de weinige plekken die mensen hebben met minder sociale honden zijn druk bezocht met loslopers. 
 
Om nog antwoord te geven op t topic. Mijne lopen nooit los, gewoon omdat het niet verantwoord is.  "

 in België heb je geen losloopgebieden, enkel hondenweides die vaak heel klein zijn.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Als er aangegeven wordt dat er aanlijnplicht geldt, dan zit mijn hond aan de lijn..... Waarom? Omdat ik niet 100% kan garanderen dat hij naast mijn voet blijft lopen. 

 

Een aanlijnplicht geldt niet voor niets in mijn ogen, waar ik nog wel het meeste bang voor ben is het wild bijvoorbeeld.... Mijn hond heeft toch wel enigszins jachtinstinct en ik kan dus ook niet zeggen dat hij niet een keer zijn neus achterna gaat...... Onverantwoordelijk in mijn ogen.

Waar ik ook bang voor ben zijn minder sociale honden, nu loopt mijn hond niet op aangelijnde honden af maar toch... Het is in mijn ogen gewoon asociaal om mijn hond dan maar los te laten, zul je namelijk zien dat hij dan ineens wél op een aangelijnde hond af stapt. 

 

Op plekken waar geen van beide aangegeven staat, loopt mijn hond wel los mits veilig genoeg. Als er veel fietsers, wild of wat dan ook rondscharrelt, dan gewoon maar aan de lijn.

 

En in losloopgebieden loopt hij wel los. Of op plekken waar het tussen 1 oktober en 1 april gedoogd wordt. (Ookal gaan we tussen 1 april en 1 oktober ook wel eens 's avonds heen zodat hij lekker kan zwemmen).

 

Maar hier is wel altijd 1 regel die elk gezinslid naleeft, als we een hond naderen die aangelijnd is gaat de onze ook aan de lijn. Maakt geen reet uit of we nou in een losloopgebied lopen of niet, voor de eigen veiligheid van onze hond en de tegemoet komende hond gaat hij gewoon even aan de lijn. Kleine moeite :-)

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston 3 doggies

honden foto van Jenny & Aston

Aston is altijd aan de lijn omdat hij sowieso niet los kan, ivb zijn eetgedrag. Ik vind die loslopende honden ook behoorlijk vervelend hoor. Ik oefen veel met Aston maar hij is nog erg onzeker bij andere honden en ook al zijn het zulke brave beesten, als zo'n hond ook maar langs Aston komt stuiven is Aston al doodsbang en ik weet ook dat Aston's bange gedrag juist bij andere honden dan weer een reactie kan uitlokken die ze anders niet zouden hebben.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

"  
Zo daar was ik gisteren met de paarden aan de andere kant van, bij Hargen in de buurt. Zag de borden en dus ook de uitgelezen kans eens even te verkennen met Faya later. Wat een drama. Mazzel dat die korf nog enigszins snel om zat (er was een man die doodleuk ballen richting ons bleef gooien) maar echt allemaal blind voor de borden daar. Mijn vriendin was maar honden aan het blokkeren terwijl ik stond te hannesen met riempjes. Zo fijn.
 
Dan denk ik echt wat bezield deze mensen?! Maar goed ergens heb ik ook zoiets van ik speel alles volgens de regels en als er wat gebeurt is de losloper fout. Succes ermee. "

 Ik kan daar echt razend van worden. Ik zit me verdomme suf te googlen waar ik een beetje normaal met de honden kan lopen, maar nee hoor, geen mens (bijna) die zich daar aan houdt. En dan die schaapachtige koppen als je hen toeroept hun hond bij zich te roepen. Op zulke plaatsen zou een korf helemaal niet nodig hoeven zijn voor onze ene hond, maar alleen maar vanwege de mensen die schijt aan de regeltjes hebben, moet dit helaas wel. Ik begrijp dat jij zegt, als er wat gebeurd is de losloper fout. Maar het zal helaas niet de eerste keer zijn dat "de agressieve"hond toch de boosdoener is. Daarom neem ik het zekere voor het onzekere en krijgt hij toch de korf om. 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

Bink loopt dan veel los, maar houd altijd wel zijn veiligheid in oog, de veiligheid van mezelf en ook zeker die van anderen. Daarmee bedoel ik dat wanneer honden aangelijnd langslopen (wat hier in de regio zelden gebeurt) ik hem bij me roep, aan zijn halsband vasthoud en de mensen laat passeren. 

 

Grotendeels zoek ik losloopgebieden op, maar daar lopen zo vaak ongeleide projectielen rond die niet worden gecorrigeerd (als ze al luisteren) dat dat gevaarlijker is voor Binky dan dat ik hem aangelijnd houd in aanlijngebieden..

 

Zolang anderen geen last van hem hebben, vind ik t prima. En het scheelt, hier heeft iedereen schijt aan de aanlijngebieden. Ze kijken je zelfs raar aan al zou je hond aangelijnd lopen.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

In een losloop gebied mag mijn hond never na een aangelijnde hond lopen. Wij lopen er altijd met een grote boog omheen.

 

Want geen idee waarom de hond vast zit en ik ga altijd uit van het ergste.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

Op 1 plek na, gaat Lexie niet los tenzij er op de gemeentekaart, of op het pad met bordjes, aangegeven staat dat ze los mogen. De enige plek waar ik dit niet doe, is het grasveld voor mijn huis. Zeer groot en overzichtelijk veld en als ik ziek ben de enige plek waar ze komt. Echter, zodra er ook maar ergens een hond te zien is, direct vast. Daar wordt niet gespeeld en we vallen zeker niemand lastig. En dat aanlijnen doen we net zo hard in losloopgebied als er een aangelijnde hond loopt. Dus op mijn 'voortuin' na, nimmer. Los als het aangegeven staat, staat er niks, dan blijven we aan de lijn

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Er zijn hier nergens gebieden met borden aanlijnplicht. Ik laat Obi buiten de bebouwde kom, en buiten het losloopveld wel eens los. Maar dat is dan op van die -in the middle of nowhere- zandpaden waar ook geen auto's rijden omdat ze verschrikkelijk slecht zijn die paden. Bij andere (aangelijnde) honden maak ik em vast, altijd. Obi luistert ook goed gelukkig! Dusja.. Ik laat obi los omdat hij dan ff zn neusje kan volgen, ookal gaat hij nooit meer dan 50m weg. Het is toch eff die vrijheid ookal is die nog beperkt. Obi is ook een dier met zn eigen wil en moet altijd al precies gaan waar ik ga, dan mag hij even kijken waar ie wil snuffelen.

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

mijn honden lopen altijd aangelijnd in een aanlijn gebied, terwijl ze wel alle 2 goed luisteren en niet naar andere honden toegaan.

 

Ik erger mij altijd aan de loslopende honden bij ons in het park, de meeste komen als een gek op ons afstormen, daar is mijn oudste hond dus niet van gediend, ook is zij al regelmatig door een loslopende labrador omver gelopen ( zij is een flatcoated retriever van bijna 12 jaar, die niet altijd meer even stevig op haar poten staat ).

 

Als ik met mijn honden los wil wandelen ga ik wel met ze naar een losloopgebied, zijn er genoeg in de regio Utrecht

honden page profiel Danielle, Kim en ElvisDanielle, Kim en Elvis 3 doggies

honden foto van Danielle, Kim en Elvis

"  Ik kan daar echt razend van worden. Ik zit me verdomme suf te googlen waar ik een beetje normaal met de honden kan lopen, maar nee hoor, geen mens (bijna) die zich daar aan houdt. En dan die schaapachtige koppen als je hen toeroept hun hond bij zich te roepen. Op zulke plaatsen zou een korf helemaal niet nodig hoeven zijn voor onze ene hond, maar alleen maar vanwege de mensen die schijt aan de regeltjes hebben, moet dit helaas wel. Ik begrijp dat jij zegt, als er wat gebeurd is de losloper fout. Maar het zal helaas niet de eerste keer zijn dat "de agressieve"hond toch de boosdoener is. Daarom neem ik het zekere voor het onzekere en krijgt hij toch de korf om.  "

 

Heel herkenbaar, mensen gaan het pas snappen op het moment dat ze zelf een hond hebben die niet met iedere hond samen gaat.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

"  
Heel herkenbaar, mensen gaan het pas snappen op het moment dat ze zelf een hond hebben die niet met iedere hond samen gaat. "

 Mijn hond zou t wel ok vinden, maar ik heb zelf helemaal geen zin aan al die zogenaamd leuke honden. 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

Ik maak me er ook schuldig aan.
- In een dorp verder is een gebied langs een beek. Hier liep ik met Hummie toen hij nog niet los kon met andere honden. Hier had ik altijd zicht of er andere kwamen, en dan ging hij meteen aan de lijn. Geen zicht, dan ook aan de riem. Ik heb hier nooit een aanlijngebod zien staan, maar ook nooit een losloopgebied. Zeker weten doe ik het niet.
- Wij lopen iedere dag door het losloopgebied, naar het aanlijngebied een grote ronde. Dit op een tijdstip wanneer het rustig is, en we bijna niets tegenkomen en overzicht hebben. Zodra er wat komt, of dat nu een aangelijnde hond is, fietser of wandelaar gaat hij aan de lijn. Hier lopen ontzettend veel honden los. Wij lopen altijd met een groepje, komen regelmatig de boswachter tegen. Hij vind het oke, denk omdat we er verantwoord mee omgaan. Staat zelfs te kijken hoe de honden soms spelen. Als het een mooie zondagmiddag is lopen we er dus nooit. Maar dan bv later op de avond als de meeste mensen alweer weg zijn.

Als we in losloop lopen en er loopt een aangelijnde hond maak ik ook altijd contact met het baasje, of hij gaat bij voorbaat aan de lijn. Doordeweeks veel dezelfde mensen dus dan weetje ook wel bij wie wel of niet. Want ik heb ook een hekel aan mensen die een loslopende hond op mijn aangelijnde hond laten afstormen, die dan in paniek raakt. Wat ik doe mag niet, maar ga er wel verantwoord mee om en alleen in dat gebied.
Dat onder appel staan in een losloopgebied vind ik wel een moeilijke hoor. Hoe moet je je hond trainen? Als je in traning bent zal nog geen enkele hond onder appel staan. (Heb ik het niet over hond of mens agressieve honden)

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

"  in België heb je geen losloopgebieden, enkel hondenweides die vaak heel klein zijn. "

 

Die zijn er wel, alleen minder dan in Nederland. Kijk hier maar eens op: Hondenzones 

Ik heb de indruk dat dit in België vaak wordt gebruikt als excuus, we hebben hier geen losloopgebieden dus ik gooi mijn hond(en) overal maar los. (Edit: niet persoonlijk op jou bedoeld linneke, naar wat is lees ga jij heel verantwoord om met jouw honden.) 

 

Ik vind het in ieder geval erg jammer dat ik nergens meer gerust met mijn hond kan lopen. Charlie werd al verschillende keren lastiggevallen door vervelende honden die loslopen op een plaats waar ze gewoon aan de lijn hadden moeten zitten. Zijn karakter is er erg door verandert, hij lijkt beslist te hebben dat aanval de beste verdediging is en twijfelt niet om te happen naar een hond die hij niet moet. Uit angst. En ik heb dan een "valse" hond.

 

Ik merk dat we steeds vaker de mooie wandelplekken vermijden, enkel en alleen omdat er vaak honden loslopen en ik conflicten wil vermijden.  Ik loop dus op een prachtige zondagvoormiddag door de wijk omdat er mensen zijn die beslist hebben dat hun honden los moeten kunnen lopen ook al luisteren ze voor geen meter. Erg asociaal gedrag vind ik het en ik kan er dus ook enorm kwaad om worden. Wanneer men hun hond onder controle heeft en onmiddellijk aanlijnt wanneer wij er aan komen dat heb ik er niet echt moeite mee, maar helaas.. Dit is slechts in 5% van de loslopende honden die we tegenkomen het geval. 

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Punk liep altijd los. Ik geloof dat ik haar misschien 2% van de tijd dat ik haar had aan de lijn had. Ook langs de fiets door het verkeer, door drukke winkelstraten e.d. altijd liep ze los. Als ik de supermarkt binnen liep ging zijn naast de schuifdeuren liggen wachten. Kwam ik er weer uit, dan liep ze vanzelf weer mee.

Maar mijn huidige hondenkinders kunnen niet zo goed los. Ze mogen los op omheinde veldjes (speciale losloopveldjes) en Cosmic en Luuk mogen bij hoge uitzondering af en toe los in de duinen op de loslooproute.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

"  
Die zijn er wel, alleen minder dan in Nederland. Kijk hier maar eens op: Hondenzones 
Ik heb de indruk dat dit in België vaak wordt gebruikt als excuus, we hebben hier geen losloopgebieden dus ik gooi mijn hond(en) overal maar los. 
 
Ik vind het in ieder geval erg jammer dat ik nergens meer gerust met mijn hond kan lopen. Charlie werd al verschillende keren lastiggevallen door vervelende honden die loslopen op een plaats waar ze gewoon aan de lijn hadden moeten zitten. Zijn karakter is er erg door verandert, hij lijkt beslist te hebben dat aanval de beste verdediging is en twijfelt niet om te happen naar een hond die hij niet moet. Uit angst. En ik heb dan een "valse" hond.
 
Ik merk dat we steeds vaker de mooie wandelplekken vermijden, enkel en alleen omdat er vaak honden loslopen en ik conflicten wil vermijden.  Ik loop dus op een prachtige zondagvoormiddag door de wijk omdat er mensen zijn die beslist hebben dat hun honden los moeten kunnen lopen ook al luisteren ze voor geen meter. Erg asociaal gedrag vind ik het en ik kan er dus ook enorm kwaad om worden. Wanneer men hun hond onder controle heeft en onmiddellijk aanlijnt wanneer wij er aan komen dat heb ik er niet echt moeite mee, maar helaas.. Dit is slechts in 5% van de loslopende honden die we tegenkomen het geval.  "

 Bedankt voor de link, jammer dat zo weinig mensen het bestaan er van weten. Ik zoek vaak op het internet naar leuke wandelgebieden met losloopweides maar ben nog nooit een losloopgebied in België tegengekomen in mijn zoektocht.

 

Mijn honden zijn ook al een paar aangevallen door een losloper terwijl ze aan de lijn zaten. Ik kom ook vaak loslopers tegen die niet luisteren of niet worden terug geroepen maar ik los het dan zelf op en dat lukt heel goed. Op zondagnamiddag en alle andere dagen ongeacht het weer lopen wij gewoon op de mooie wandelplekken. ik laten de honden niet zomaar overal los, enkel op plaatsen waar we een goed overzicht hebben. De honden luisteren goed, rennen niet tussen de bomen maar blijven op het pad of op het gras, ze mogen niet achter blijven en gaan gelijk vast als we iemand zien. Horen we iemand dan kijken we waar het vandaan komt en handelen daar naar. Nog nooit heeft iemand mij of mijn vriend moeten vragen om de honden vast te maken want dat doen we zelf al.

honden page profiel PeterPeter 3 doggies

Nee nooit, en ik moet eerlijk bekennen dat ik ervan schrik hoeveel mensen het wel doen (alhoewel ik dat in de realiteit ook zie)...

 

Ik vind het best als je je hond niet wil aanlijnen (daar wat dat eigenlijk wel moet), maar ga dan ook niet janken als het een keer mis gaat.

 

Schijt aan de regels? ok, maar dan moet je ook maar de consequenties aanvaarden. Van een boete tot een gevecht met een hond die wel netjes aangelijnd is.

honden page profiel Liesbeth... Jack - Max † - BlixemLiesbeth... Jack - Max † - Blixem 3 doggies

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Jack loopt nooit los... puur omdat hij het niet kan i.v.m. zijn jachtinstinct.

 

Bailey loopt in de wijk aan de lijn, ook gezien haar uitval gedrag naar andere honden, maar ook omdat het binnen de bebouwde kom zo hoort.

 

Ik loop veel bij ons over het gezondheidspark... dit valt binnen de bebouwde kom, dus de hond moet aan de lijn.

Ja, die van mij lopen dan netjes aan de lijn.

 

Maar ik kom genoeg mensen tegen die daar de hond los hebben lopen, zo is Bailey daar afgelopen december aangevallen door 2 loslopende honden die niet onder appél stonden.

Als ik iemand tegenkom met een loslopende hond dan verzoek ik die persoon de hond aan te lijnen. 

Als ze vragen waarom: "Mijn hond is agressief naar andere honden toe"... soms is er dan even een snauw van Bailey nodig, maar het werkt wel.

 

Ik ga dagelijks met Jack en Bailey naar het bos waar ze lekker hun energie kwijt kunnen en hier komen we geen andere honden tegen.

Soms dan koppel ik Jack en Bailey aan elkaar d.m.v. de lijn, dan heeft Jack toch een gevoel van loslopen en hij loopt niet weg omdat Bailey goed onder appél staat.

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

Nee hoor mellow.

ik heb zelf ook 1 moeilijke hond.

en kan me helemaal vinden in jouw stukje

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik heb een intacte teef..... geen moeilijke hond integendeel, vriendelijk ten alle tijde, maar hoe vaak gebeurt het niet dat men dan zegt, moet je hier niet met een hond gaan lopen die loops is terwijl het een aanlijngebied is !! de hond moet op zijn eigen terrein dan maar plassen en poepen, ook zo iets.


wat mij toch heel erg verbaasd is, wat is er mis met een aangelijnde hond ? is het zo makkelijk om een hond maar los te gooien dat tie zijn gang kan gaan ? kan toch ook met een aangelijnde hond ? wat meer moeite doen om je hond een plezierige wandeling dan te geven ?

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

" ik heb een intacte teef..... geen moeilijke hond integendeel, vriendelijk ten alle tijde, maar hoe vaak gebeurt het niet dat men dan zegt, moet je hier niet met een hond gaan lopen die loops is terwijl het een aanlijngebied is !! de hond moet op zijn eigen terrein dan maar plassen en poepen, ook zo iets.


wat mij toch heel erg verbaasd is, wat is er mis met een aangelijnde hond ? is het zo makkelijk om een hond maar los te gooien dat tie zijn gang kan gaan ? kan toch ook met een aangelijnde hond ? wat meer moeite doen om je hond een plezierige wandeling dan te geven ? "

 

Ligt denk ik aan het soort hond, maar ik kan aan de lijn onze hond echt niet dezelfde beweging geven die ze krijgt als ze losloopt. Bij veel rassen is een wandeling gewoon naast je baas misschien voldoende, maar wij spelen en trainen op de wandeling heel veel en aan de lijn maakt ze echt heel veel minder kilometers.

(Vroeger kon dit naast de fiets wel, maar ze is ondertussen te oud om echt efficiënt mee te kunnen fietsen. Vindt ze zelf tenminste). 

Als wij naar de rivier gaan bijvoorbeeld, dan gaat ze de golven proberen te drijven. Wat betekent dat ze op volle snelheid de hele wandeling 500 meter heen en weer van ons langs de waterlijn rent. Dat red ik niet :D of takken de berg op en af gooien en apporteren. Of tussen mij en mijn man heen en weer rennen op een paar honderd meter afstand. 

Maar dat soort dingen is dus ook waar onze hond op gefocust is als ze losloopt... Niet op wild of andere honden of mensen :p

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Belg, dus ze mogen zo ongeveer nergens los maar ze lopen praktisch altijd los.

 

Als ik een boete krijg voor loslopen, neem ik die er wel zonder morren bij.

100 euro boete op 10 jaar loslopen kan er wel van af ;)

honden page profiel HistoryHistory 3 doggies

honden foto van History

Altijd los overal en nergens O-)

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

"  in België heb je geen losloopgebieden, enkel hondenweides die vaak heel klein zijn. "

 Bij mij in de buurt stikt het van de losloop gebieden daardoor kan ik enkel langs de grote weg lopen met die 2 van mij en dan is het zelfs nog opletten dat je niet op een losloper stuit. Soms erg euh frustrerend

 Houden ze zich ook aan de honden weides in belgië, dat de honden enkel daar los mogen of dat dan weer niet?

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke 3 doggies

honden foto van Saskia & Duke

Hier in Belgie zijn er geen (?) losloopgebieden, enkel losloopweides (die niet altijd even leuk zijn, zeker in het weekend dat mensen ineens tijd hebben voor hun hond)

Dus ja ik laat Duke al eens los waar het niet mag, voornamelijk plekken waar ik goed overzicht heb zodat als er maar iemand komt, hond, mens, fietser, kind ik heb direct aan kan lijnen.
Risico? Ja want Duke is 9 maand en mag al regelmatig naar zijn kont kijken als hij weer eens niet luisterd ;-)
Maar ik vind ook dat honden eens moeten rennen om hun energie kwijt te raken, aangezien er hier bijna dus geen opties zijn krijgen wij ook niet de kans om dit wel op plekken te doen waar het mag.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

x

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow krijgt genoeg beweging, ondanks dat ze altijd aangelijnd is.

Ben dan ook érg blij met de Flexi-lijn. En ik hoop nog steeds dat ik van die paniekerige mensen tegenkom die hun hond gelijk spastisch bij zich roepen bij het zien van de knalgele Flexi 

Maar helaas...

 

Ik baal er gewoon van (en dat is nog héél mild uitgedrukt) dat ik, net als Bulleke, mezelf in allerlei bochten moet wringen om maar een beetje gezellig te kunnen lopen met mijn hond.

 

En Mellow d'r 'nadeel' is dat ze er zo lief uitziet. Ze ís ook lief, maar als er 4 kleine keffers om d'r heen staan of ze wordt bedolven onder 4 grote, woeste blaffers, dan is ze niet zo lief. En ik wil niet dat zij weer in een gevecht komt omdat anderen schijt hebben aan de regels en vinden dat hun honden het dan misschien eens leren of die denken dat het wel mee zal vallen.

Dus zoeken we maar weer wat anders. Goed voor de natuur, al die uitlaatgassen... 

pagina 3 van 15 12 34 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^