Loslopen in aanlijngebied?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  
Oh wauw! Wat lijkt me dat heerlijk!! De keren dat ik maar een enkele hond tegen kom tijdens een wandeling in een jaar tijd kan ik op 1 hand tellen.
 
  "

 

 

ooo, ik vind het heel gewoon Mick, ik kom zelden of nimmer honden tegen tijdens mijn wandelingen.... als er een komt denk ik, verdwaalt ? van de zeven dagen dat ik aan de blauwe stad loopt, kom ik er een ..even..tegen, meer niet.... heel gewoon voor ons.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Mijn hond loopt illegaal los .. In belgie zijn er weinig losloop gebieden. Ik wandel in een bos waar ik weinig mensen tegen kom. We hebben hier onze "eigen" regels gemaakt. Iedereen laat zijn hond hier illegaal los. Iedereen lijnt wel zijn honden aan bij het naderen van andere honden tenzij men contact maakt en beide eigenaars er mee in stemmen ze los te laten. 

 

Iedereen heeft respect voor elkaar en dat is fijn. Heb hier in het bos nog nooit narigheden gehad. In losloop gebieden laat iedereen zijn projectielen los omdat het een losloopgebied is. Ik merk dat er meer met elkaar rekening gehouden wordt in gebieden met aanlijn plicht. 

 

Maar zoals eerder vermeld het bos waar mijn hond illegaal los loopt is een rustig bos waar ik niet veel mensen tegen kom. 

honden page profiel Yanupa le ParisYanupa le Paris 3 doggies

honden foto van Yanupa le Paris

Ik laat de mijne over het algemeen alleen los daar waar het mag. En dan nog niet altijd, eigenlijk alleen als ik bekende honden tegenkom waar ze even mee kan spelen. Maar moet wel zeggen dat het hier heel onduidelijk is waar nou precies een aanlijn plicht geldt. Maar als ik een aangelijnde hond tegenkom roep ik haar altijd bij me en houd haar halsband even vast totdat ze gepasseerd zijn, evenals ik fietsers (mountainbikers vooral) of wandelaars tegenkom. 

 

Er zijn misschien twee paden van een paar honderd meter in het Noord Hollands duinreservaat (het deel waar ik dan dichtbij woon) waar duidelijk aangegeven staat dat ze daar los mogen lopen. En we hebben een hondenpark, maar datzelfde hondenpark wordt ook gedeeld met spelende kinderen dus dat park vermijd ik altijd want ik heb er zo één die dan graag mee wilt spelen.

 

Alleen in de zomer 's morgens vroeg rond zessen dan laat ik haar los waar het volgens mij niet mag. Dan loop ik de route over het ruiterpad door de duinen.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

" Ik denk ook dat de mensen die buitenaf wonen zich er minder aan "hoeven" te houden omdat het dat minder druk is, vaak overzichtelijk. Maar in woonwijken/steden zou het toch wel stuk prettiger zijn dat men beseft dat ze niet de enige zijn met een hond... "

 



Oh ja daar had ik nog niet eens aan gedacht, maar wij wonen ook landelijk. Hier idd niet bijzonder druk met honden (behalve dan in het losloopgebied ;-)). En de mentaliteit is hier sowieso volgens mij bij de meeste mensen 'los als het kan', dus ook in aanlijngebied. Mensen zijn er wat gemakkelijker/minder 'tuttig' met de honden, ook veel erfhonden die nooit van de boerderij komen enzo... toch beetje andere mentaliteit in zijn algemeenheid denk ik. Maar er zíjn dus gewoon niet zo veel loslopende honden dus ze veroorzaken ws. ook niet zo veel overlast?

Lijkt me hels om in de stad een hond te hebben.... maar dat is weer een ander verhaal.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik kan me de ergernis van sommige mensen best voorstellen, maar aan de andere kant zit ik dus ook met een probleemhond waardoor mijn mogelijkheden beperkt zijn. Het losloopgebied hier is leuk, alleen totaal ongeschikt wegens water, en ik zou liever niet zien dat Dobby zichzelf over de toeren werkt, hij een epileptische aanval krijgt en verdrinkt.

 

Nu moet ik wel zeggen dat ik op rustige tijden loop en Dobby niet (meer) naar andere honden toe dendert, en ik hem bovendien vast neem als er een onbekende aangelijnde hond aankomt. Ik moet schipperen, maar probeer anderen ook niet in de problemen te brengen.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

Ik vind het echt ronduit asociaal om in een niet losloopgebied je hond niet aan te lijnen, bij het naderen van een obstakel.
Ik ben ook "illigaal" op dat moment, maar zal het ten alle tijden doen. Vind ik het zelfde als in het verkeer, jij overtreed de regels, maar wordt boos op de ander als hij er wat van zegt. Want denk dat iedereen dat wel eens doet.

Tsja ik ben wel iemand die zegt mijn hond komt zijn energie niet kwijt als die niet los kan. Lopen aan de riem is heel anders voor hem. Zeker omdat hij nog reageert op prikkels van auto's etc. Zijn we hard mee aan het werk, dat wel maar toch. Loslopen is zoveel fijner voor hem, en ook ontspannender. Reageert beter los dan aan de riem.
Ik zoek de gebieden dan ook echt op, waar dat kan energie los komen door los te lopen en met vriendjes te spelen.
Fietsen is geen optie, hersenwerk is leuk voor even maar dan weer genoeg energie.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

Had het vandaag ook nog in het losloopgebied. Staff die echt niet sociaal onze roedel honden benaderd.

Onze honden reageren op zijn energielevel, en corrigeren hem op zijn asociale hondengedrag. Baasje heb ik erop aangesproken eerder enigste reactie wat ik krijg is "Oh hij is nog jong wilt alleen maar spelen, zal nooit wat doen". Nu liet ze haar hond ook weer op onze afdenderen. Hond bij de halsband gepakt en heel duidelijk terug naar baasje gestuurd. Onze honden waren al aan het reageren, als wij niet hadden ingegrepen was het fout gegaan zeker als de gehele roedel reageert. Zo'n baasje heeft echt een plank voor de kop. Snap dat echt niet, zeker niet na aanspreken.
1 van de vele voorbeelden Leverde me heel wat boze blikken op vanuit haar kant. Zij wilt niet dat ik haar hond corrigeer of terugstuur.

honden page profiel PeterPeter 3 doggies

"  
Oh wauw! Wat lijkt me dat heerlijk!! De keren dat ik maar een enkele hond tegen kom tijdens een wandeling in een jaar tijd kan ik op 1 hand tellen.
 
  "

 

Jij kent geen plekken waar je bij voorbaat al weet dat er nauwelijks honden lopen? of misschien een bepaalde tijd?

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

Ik laat onze hond niet los in een aanlijngebied. Bewust, omdat ik daardoor ook wens dat honden die los gelaten worden in een losloopgebied, ook hond-sociaal zijn. 

 

Ik vind het wel jammer, dat er steeds meer niet-hondsociale honden hier loslopen. 

 

Mijn kinderen durven onze hond bijna niet meer los te laten.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" Goed, ik zal eerst mijn eigen mening/ervaringen uitspreken:
Voor mij en de mensen die vergelijkbare "lastige/probleem" honden hebben is het bijzonder vervelend als er honden loslopen waar dat niet is toegestaan. De mijn hond luistert fantastisch mensen zien echter niet het effect van hun doen op mensen zoals ik. Ik kan namelijk niet zien of ruiken dat die honden zo geweldig luisteren en moet dus ervan uitgaan dat die honden dat niet doen, ik wil koste wat het kost incidenten vermijden. Dat betekend dat ik dus de verantwoordelijk draag dat er niets kan plaats vinden. Veelal betekend dat dat ik moet omlopen, steegjes, zijstraatjes enz in zal gaan om niet dichtbij die honden en baas te komen. Ik zal bekennen dat ik hierbij spanning en stress ervaar (niet op grote afstand, maar wel bij geringe afstand), het haalt een stuk plezier van mijn wandelingen af. In sommige gevallen kan het zelfs mijn hele humeur verpesten als ik ze om de 5 minuten tegenkomen en constant het idee heb alles en iedereen in de gaten te moeten houden.  
 
Mijn wens ga ik ook uitspreken en denk dat ik hiermee vele al een heel eind tegemoet kom. Als jij je hond loslaat lopen waar het niet mag en je komt een hond tegen die aan de lijn is, lijn je hond dan die paar tellen even aan. Dat zorgt ervoor dat mensen zoals ik, rustig zonder enige spanning door kunnen lopen. Je hond zal je echt niet gaan haten als je hem/haar die 2 tellen aanlijnt. Ik zal je zeer vriendelijk groeten en bedanken dat je je hond heb aangelijnd. Jij blij dat je vriendelijk word bedankt en ik kan opgelucht adem halen, win win!
 
Ik kom jullie namelijk al behoorlijk tegemoet vind ik. Ik kom niet in losloop gebieden met mijn "lastige" honden. Ik loop alleen in aanlijn gebieden, om jullie jullie plezier niet te ontnemen tijdens jullie losloop wandelingen. Ik heb begrip voor jullie dat het in die gebieden niet wenselijk is om je hond om de haverklap te moeten aanlijnen, omdat er een lastige hond is. 
 
Ik dank jullie alvast dat jullie de volgende keer dat jullie hond losloopt waar het niet mag en jullie bij het zien van een aangelijnde hond, je hond even kort aanlijnt, terug denkend aan dit topic!      "

 

Goed stuk!

 

Je beschrijft precies hoe ik mij de meeste wandelingen voel. Gespannen. Het hebben van ogen in je achterhoofd. Oversteken, steegje in, straatje in. Ben je bijna thuis, omlopen maar weer, want er komen er weer een paar aan. En nee, je weet helaas niet van te voren hoe de andere hond reageert. Komt ook voor dat ze mijn hond niet eens aankijken en gewoon langslopen. Maar dat weet ik dus niet, en loop daardoor al tenenkrommend tig meters afwachtend, hoe de hond zal reageren. Dus ontspannen lopen is er niet bij.

 

Ik hoop dat jouw stuk ter harte wordt genomen en het is heel jammer dat alleen HP'ers het lezen.

Het zou voor mij in ieder geval een hemel op aarde zijn als dit nog eens werkelijkheid zou mogen worden.  

honden page profiel BinkBink 3 doggies

honden foto van Bink

Ach kom zo vaak honden tegen die loslopen waar het niet mag.

 

Alles wat onder appel staat vind ik prima en heb ik geen moeite mee, meestal zijn dat keurige mensen en groetten of maken we een kort praatje bij passeren, maar grootste gedeelte heeft hun hond totaal niet onder controle..

 

Vind het ook bijzonder om in dit topic te lezen dat er zoveel honden zo goed onder appel staan, mijn ervaring in het echt is zo anders. En dan heb ik het niet over 1specifiek gebied want ik loop zowat door heel Nederland. Zou graag wat vaker HP'ers tegen willen komen 

 

meest gehoorde is toch wel "hij doet niks hoor, alleen even snuffelen" of "oh nou normaal luistert die altijd" als de hond niet wil luisteren, als ik dan aangeef dat mijn hond niet met andere kan krijg ik een sneer nah dan moet je maar een bordje omhangen want dat kan ik toch niet zien, *zucht*. Bink doet niks en laat weinig zien en daarom lijkt hij voor veel mensen lief, maar die komt pas in actie als ze in zijn bereik zijn zegmaar.

 

honden page profiel BinkBink 3 doggies

honden foto van Bink

Idd goed stuk van Mick, zoals gewoonlijk weet hij het weer goed te verwoorden (ik mis ineens de waarderingsknop).

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" als ik dan aangeef dat mijn hond niet met andere kan krijg ik een sneer nah dan moet je maar een bordje omhangen want dat kan ik toch niet zien, *zucht*. "

 

Inderdaad, zucht... WÁÁROM moeten wij, met aangelijnde honden in een aanlijngebied, ons toch elke keer bijna verantwoorden en aanpassen aan mensen die overal schijt aan hebben?!

 

Lang geleden had ik mijn rondje gedaan. Zie mijn auto al staan, er komt een vent aan, rukt zijn achterklep open en zijn dikke, bruine Labrador springt eruit. Ziet ons en komt als een koe aangehobbeld, stuitert er omheen. Mellow gillen, happen. En die ouwe chagrijn komt op zijn dooie gemakje aangesjokt. Toen ik zei dat honden daar niet eens los mógen zei hij dat zijn hond was ontsnapt. Yeah, right! 

Als je hond ontsnapt en je ziet dat hij een ander tot last is dan kom je niet als een zoutzak aangesjokt. Tenminste, als je een beetje fatsoen in je donder hebt en dat had deze meneer overduidelijk niet. 

Zijn commentaar naar mij "jij moet maar lekker achter een hekje gaan zitten". 

Ik was zó enorm kwaad, had de krassen op mijn been staan van dat dikke beest van hem.

 

Staatsbosbeheer doet er overigens helemaal niks aan. "We controleren regelmatig" -> écht niet he! Ik liep er bijna dagelijks, soms wel twee keer per dag en het enige wat ik (heel sporadisch) zag was een autootje van Staatsbosbeheer wat over de dijk heen reed. En dan heb je dus 500 meter wat je kunt zien, de rest van het bos zie je niet.

 

Ik betaal hondenbelasting, maar wandelgenot is ver te zoeken. Letterlijk, want ik heb écht mijn auto nodig om op een normale manier met Mellow te kunnen gaan lopen.

honden page profiel CindyCindy 3 doggies

honden foto van Cindy

Hier is vrijwel niets voor honden. geen veldjes, niks. Alleen een bos met een bordje: Honden onder controle.

 

Ik ben er altijd maar vanuit gegaan dat mijn hond daar dus los mag, mits ik hem dan onder controle heb. Veel honden lopen er ook los, alleen een aantal "probleemgevallen" loopt aan de lijn en daarom laat ik dexter dan ook niet naar aangelijnde honden toe lopen. 

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

" Ach kom zo vaak honden tegen die loslopen waar het niet mag.
 
Alles wat onder appel staat vind ik prima en heb ik geen moeite mee, meestal zijn dat keurige mensen en groetten of maken we een kort praatje bij passeren, maar grootste gedeelte heeft hun hond totaal niet onder controle..
 
Vind het ook bijzonder om in dit topic te lezen dat er zoveel honden zo goed onder appel staan, mijn ervaring in het echt is zo anders. En dan heb ik het niet over 1specifiek gebied want ik loop zowat door heel Nederland. Zou graag wat vaker HP'ers tegen willen komen 
 
meest gehoorde is toch wel "hij doet niks hoor, alleen even snuffelen" of "oh nou normaal luistert die altijd" als de hond niet wil luisteren, als ik dan aangeef dat mijn hond niet met andere kan krijg ik een sneer nah dan moet je maar een bordje omhangen want dat kan ik toch niet zien, *zucht*. Bink doet niks en laat weinig zien en daarom lijkt hij voor veel mensen lief, maar die komt pas in actie als ze in zijn bereik zijn zegmaar.
  "

 

Onze dame kan ook wel eens niet direct luisteren, hoor, maar niet in situaties met andere honden die we aangelijnd tegenkomen - omdat ze die dus eng vindt, komt ze naar ons toe voor zekerheid. Of als we helemaal niets zouden doen bij een loslopende hond, dan houdt ze zelf een afstand aan die voor haar prettig is - dat kán even snuffelen zijn, maar als ze de keus heeft, negeert ze een andere hond en als ze naar haar toe komen dan maakt ze zich uit de voeten. Aan de lijn kan ze dat negeren veel minder goed.

Sowieso is ze natuurlijk van een ras dat enorm gefocust is op de baas en dingen doen met de baas....

Je wil niet weten hoe vaak wij honden hebben die hele stukken met ons meelopen en maar niet terugkomen als hun baas hun roept... Dat zou onze hond echt nóóit doen, die houdt ons angstvallig in de gaten. Tja, dat is dan weer het voordeel van een wat afhankelijke en baasgerichte hond.... (Er zijn ook genoeg nadelen te verzinnen ;)).

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ik nooit! Aanlijn gebied is aanlijngebied. Ik heb wel een lange lijn, maar zodra er een andere hond aankomt, hou ik haar kort.

 

 

Regels en afspraken zijn er niet voor niets. Het zou het zo veel makkelijker maken als mensen zich aan die afsrpaken zouden houden.

 

Geen een hond krijgt er iets van aangelijnt te zijn.

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel 3 doggies

honden foto van Ingrid van de Koppel

Mick, wat heb je dat ontzettend goed verwoord! Je woorden zijn uit mijn hart gegrepen, het is precies wat ik ook ervaar. Ik woon in een parkachtige omgeving met heel veel groen en water. Overal geldt een aanlijngebod, maar zeker de helft van de hondenbezitters negeert dat. Er wordt niet op gehandhaafd, want het heeft niet de prioriteit. Gevolg; ik kan niet in het park lopen, terwijl ik er nota bene vanuit mijn huis zo in kan stappen. Het is echter een no-go area voor ons. Onvoorstelbaar hoe mensen vinden dat ze het recht hebben om hun honden daar los te laten lopen. Pas liep ik langs een groot grasveld, ook aanlijngebied, want de kust was veilig. Er kwamen mensen achter me aan en die lieten hun hond aan het begin van het grasveld los. Die kwam in één rechte lijn, zeker over 150 meter, op Scott afgestormd. Ik heb Scott direct achter een auto gezet en heb de hond weg gebruld. De baasjes deden helemaal niets, liepen gewoon door en lieten hun hond zijn gang gaan. En dat is niet een op zichzelf staand gebeuren. Ik ga niet meer met mensen in discussie, want Scott voelt mijn boosheid. Ik van slag, hij van slag, we hebben er niets aan. Ik vermijd de plekken maar waar honden los kunnen lopen waar het niet mag en pas mijn routes erop aan. Dan nog moet ik ogen in mijn achterhoofd hebben. Ik ben er wel een kei in geworden om te anticiperen op situaties. Ik neem geen enkel risico meer en ga er standaard van uit dat loslopende honden niet onder appel staan. Bovendien ziet Scott al van verre of er wel of niet een lijn aan de hond zit en of hij narigheid kan verwachten. Al zie ik heel in de verte een hond loslopen, waar het niet mag dus, dan kies ik een andere weg. Scott weet dat en vindt het fijn als ik het voor hem oplos. Hij loopt altijd wat graag mee. Bochten snijd ik wijd aan, zodat ik overzicht heb. Ach, het is ook wel weer een sport om alle situaties onder controle te hebben. En ik neem Scott regelmatig mee met de auto om in de polder te wandelen.

Ingrid (Gast)

Moest iedereen zich eens aan de "regels" houden, dan zouden er minder ongelukken gebeuren. Als het niet mag, dan mag het niet.

 

 

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Nee, in aanlijngebied loopt mijn hond aan de lijn. Ik vind het dan ook héél vervelend als ik dan loslopende honden tegen kom. Ik houd me aan de regels, en mijn hond is aan de lijn gewoonweg niet altijd even vriendelijk. Als de loslopende honden trouwens gewoon aan de voet van de eigenaar lopen, vind ik het prima. Dat is hun verantwoordelijkheid.

 

Ik zie ook vaak mensen die hun hond los laten lopen langs de provinciale weg (waar auto's dus 80-100 km/h rijden). Dat vind ik ronduit eng/gevaarlijk. Je hond kan nog zo goed luisteren, hij hoeft maar één keer te schrikken en kan onder een auto liggen.

 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

En wat vinden jullie dat de Belgen moeten doen? In belgie geld bijna overal aanlijnplicht... 

 

 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

"  
Jij kent geen plekken waar je bij voorbaat al weet dat er nauwelijks honden lopen? of misschien een bepaalde tijd? "

 

Tuurlijk ken ik die wel en ga ik er soms ook naartoe, maar dan moet ik wel een aardig stukje rijden (nadeel van in de randstad wonen).

 

Probleem is dat je daar wel de tijd voor moet hebben, zeg 30 minuten heen rijden en 30 terug en dat keer 3 plus 3 x een uur of meer lopen, naja je snapt hem vast al, dat is geen doen met een druk gezin en een overvolle agenda.

 

Overigens heb ik het vermoeden een HPer die dit topic heeft gelezen tegengekomen te zijn vanochtend. Hond liep los, hij zag me aankomen, lijnt zijn hond netjes aan en toen het weer kon liet ie hem los. Top!!

 

 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Oh was nog een stukje vergeten,

 

Lees hier en daar het commentaar dat het onduidelijk is waar honden wel of niet mogen loslopen. In elke gemeente in NL staat dat in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) , deze kun je vinden op de website van je gemeente. Ik raad een ieder aan om die eens te bekijken.

 

Hoe het in België is weet ik niet. Maar ook voor daar vind ik mijn wens van toepassing.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Moest iedereen zich eens aan de "regels" houden, dan zouden er minder ongelukken gebeuren. Als het niet mag, dan mag het niet.
 
  "

 Helemaal eens!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  

Oh ja daar had ik nog niet eens aan gedacht, maar wij wonen ook landelijk. Hier idd niet bijzonder druk met honden (behalve dan in het losloopgebied ). En de mentaliteit is hier sowieso volgens mij bij de meeste mensen 'los als het kan', dus ook in aanlijngebied. Mensen zijn er wat gemakkelijker/minder 'tuttig' met de honden, ook veel erfhonden die nooit van de boerderij komen enzo... toch beetje andere mentaliteit in zijn algemeenheid denk ik. Maar er zíjn dus gewoon niet zo veel loslopende honden dus ze veroorzaken ws. ook niet zo veel overlast?

Lijkt me hels om in de stad een hond te hebben.... maar dat is weer een ander verhaal. "

 Ik woon in de stad, Leiden. Zou niet weten waarom mensen hier tuttig zijn met honden?

Los als het kan? Wanneer kan het? Als jou hond braaf is? Maar hoe dan met de hond van een ander?

Mensen die wandelen en bang zijn voor honden, honden die een bepaalde ruimte om zich heen nodig hebben. Er zijn maar weinig loslopende honden die niet op een ander afgaan, al is het maar even om te snuffelen.

 

In de stad met een hond valt wel mee hoor.

 

Ik woon op loopafstand van 2 parken waar ze losmogen. Niet in het broedseizoen in een er van, hoewel je het hele jaar door in dat park een uitrengebied hebt.

Ik zit binnen 15 min op t strand, in de duinen, verschillende bossen en parken. Heb heel veel geluk. Loop meestal bijna als enige.

 

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank 3 doggies

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Nee ik laat mijn hond niet loslopen in aanlijngebieden, waarom niet?

Omdat ik het asosiaal vind. Er kunnen mensen lopen met angst voor honden, of honden die om wat voor reden dan ook niet zitten te wachten op loslopende honden. Sterker nog in aanlijngebieden laat ik mijn honden geen contact maken met andere honden. Als ik een andere hond zie steek ik even over of loop ik er met een boog om heen. Dit doe ik omdat ik ten eerste geen zin heb in lijnen door elkaar heen ten tweede omdat er gewoon niet gespeelt wordt aan de lijn en als laatst omdat mijn oudste graag wil spelen en dus te enthoussiast wordt en mijn jongste is wat onzeker en als mijn oudste dan enthoussiast wordt en de andere hond ook, dan heb ik er een die naar de hond toe trekt en één die er vandaan wil vluchten, daar heb ik geen zin in.

Ik vind het leuk dat mensen zeggen mijn hond staat altijd onder appél, maar zeg nooit nooit en zeg ook nooit altijd. Mijn hond toen ik een kind was luisterde prima, kwam altijd tot hij een keer onwijs schrok van iemand, toen is zij vanuit het losloop gebied 2km naar huis gerend (inclusief een dubbele 3 baansweg). Hoe vaak hoor je het wel niet op "Waar is onze angel" Ja normaal luisterd hij altijd maar hij schrok van een ... en toen was hij weg, de kans dat dit gebeurt op een niet losloop gebied is een stuk groter dan in een losloopgebied.

Ik moet eerlijkheidshalve wel bekennen, dat ik gek wordt van de honden die niet met andere honden kunnen in het losloop gebied (los of aan de lijn). Wij hebben in de directe omgeving 5 grote parken in 2 mogen honden het hele jaar los in 1 het halve jaar en in 2 niet. In de aanlijnparken loopt nooit iemand (terwijl die hartstikke mooi zijn om te lopen) en is het losloopgebied lopen vaak baasjes met aggresieve honden aan de lijn, dan denk ik wel, ga lekker 1km verderop in het aan lijn gebied lopen, zodat ik niet elke 100 meter mijn hond aan moet lijnen, omdat er weer een aangelijnde hond langskomt (nu doe ik het wel, maar lekker loslopen is anders). 

Nu heb ik nog een laatste puntje, in mijn gemeente bekogelen ze de gekste dingen tot uitrengebied. Mijn halve woonwijk is uitrengebied (inclusief een paar wegen). Dit is een goed voorbeeld van een uitrengebied in mijn gemeente. Dus wat dat betreft kan je alsnog nergens normaal lopen met de hond aan de lijn.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Ik wilde even toevoegen dat ik totaal geen problemen heb met loslopende honden in een niet losloopgebied zolang ze mijn honden niet lastigvallen. Ken iemand die nergens haar hond aanlijnt dat is dan ook een geweldige leuke hond,die mens noch dier lastigvalt en dat stoort mij dus totaal niet. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

In mijn voormalige wandelgebied kwam ik nog wel eens een vrouw tegen op een ligfiets (een klein stuk van het rondje is ook fietspad, begin en eind). Achter de fiets een hondenkar en 2 losse Border Collies ernaast.

Die honden hadden totáál geen oog voor Mellow, renden gewoon mee naast de fiets. Al ging Mellow nog zo uit haar plaat, het interesseerde ze helemaal niks.

En dan heb ik er dus ook geen moeite mee, ik had er geen last van, moest op het fietspad alleen even aan de kant (maar dat moest voor andere fietsers ook).

 

Helaas zijn dat soort honden op een halve hand te tellen...

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Mijn honden gaan wel naar andere honden toe als ze los zijn. Maar ik lijn ze altijd op tijd aan, dus niemand die zich aan ze kan ergeren. Dat gaat ook nooit fout want ze komen altijd als ik ze aan wil lijnen en ik laat ze alleen los als ik overzicht heb. Ik wil helemaal niet dat mijn honden contact maken met vreemde honden. Hoe vaak hoor je wel niet dat er een hond doodgebeten wordt, dat is echt mijn grootste angst. 

Gelukkig woon ik hier heel fijn, vrijwel nooit problemen met andere honden/baasjes. Ik kom ook wel eens een niet-luisterende loslopende hond tegen, dat is even vervelend maar gebeurt zo weinig dat ik het al gauw weer vergeten ben.

 

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

"  Ik woon in de stad, Leiden. Zou niet weten waarom mensen hier tuttig zijn met honden?

Los als het kan? Wanneer kan het? Als jou hond braaf is? Maar hoe dan met de hond van een ander?

Mensen die wandelen en bang zijn voor honden, honden die een bepaalde ruimte om zich heen nodig hebben. Er zijn maar weinig loslopende honden die niet op een ander afgaan, al is het maar even om te snuffelen.

 

In de stad met een hond valt wel mee hoor.

 

Ik woon op loopafstand van 2 parken waar ze losmogen. Niet in het broedseizoen in een er van, hoewel je het hele jaar door in dat park een uitrengebied hebt.

Ik zit binnen 15 min op t strand, in de duinen, verschillende bossen en parken. Heb heel veel geluk. Loop meestal bijna als enige.

  "

 



Ja niet helemaal het goede woord... ik bedoel meer van, op het platteland heerst gemiddeld denk ik toch vaker een soort no-nonsense mentaliteit, een beetje van 'stel je toch niet zo aan met dat beest'. 'Stadse fratsen'. Dat idee? Dat mensen dus ook niet zo moeilijk doen over los of vast, wel of niet luisteren, ''t is maar een hond hoor, die zoeken het wel uit', 'komt wel goed'. Mensen die bang zijn voor honden? 'Niet zo aanstellen'.
(In die zin zijn wij overigens heel stads en tuttig met onze hond :P).

Enne - moet jij in die parken de poep opruimen? O-)
Nja het lijkt me gewoon niets, dat een park de plek is om te moeten uitlaten, ongeacht of het losloopgebied is of niet. Niet als kritiek bedoeld hoor, vind het super als mensen het er allemaal voor over hebben! Maar als ik in de stad zou wonen, koos ik zelf niet voor een hond denk ik. Dan ging ik genieten van de andere voordelen die de stad heeft :P

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston 3 doggies

honden foto van Jenny & Aston

"  

Ja niet helemaal het goede woord... ik bedoel meer van, op het platteland heerst gemiddeld denk ik toch vaker een soort no-nonsense mentaliteit, een beetje van 'stel je toch niet zo aan met dat beest'. 'Stadse fratsen'. Dat idee? Dat mensen dus ook niet zo moeilijk doen over los of vast, wel of niet luisteren, ''t is maar een hond hoor, die zoeken het wel uit', 'komt wel goed'. Mensen die bang zijn voor honden? 'Niet zo aanstellen'.
(In die zin zijn wij overigens heel stads en tuttig met onze hond :P).

Enne - moet jij in die parken de poep opruimen?
Nja het lijkt me gewoon niets, dat een park de plek is om te moeten uitlaten, ongeacht of het losloopgebied is of niet. Niet als kritiek bedoeld hoor, vind het super als mensen het er allemaal voor over hebben! Maar als ik in de stad zou wonen, koos ik zelf niet voor een hond denk ik. Dan ging ik genieten van de andere voordelen die de stad heeft :P "

 Een hond kan prima leven in de stad hoor, dat is het probleem totaal niet. In een stad heb je alleen meer mensen dan op het platteland en je zult rekening met elkaar moeten houden. Als jij tijdens een wandeling nooit iemand anders tegenkomt dan kun je makkelijk je hond lekker los laten lopen maar als in een stad kom je gewoon meer mensen en dus ook honden, tegen. Ik heb erg het idee dat mensen die met de hond los lopen hier tenminste vaak het idee hebben dat anderen zich maar aan hen moeten aanpassen, en word mijn hondje dat bang dan krijg in de opmerking dat ik hem niet op moet tillen.

 

Een hond kan nog zo goed onder appel staan, het is en blijft een dier en die kan ALTIJD iets onverwachts doen. Ik zal niet moeilijk doen als een loslopende hond braaf bij zijn baasje blijft, maar ook in die situatie vind ik het wel vervelend, want ik ben van veraf al bezig om de situatie te anticiperen. Hier zijn ook 2 loslopende chi's. Die man heeft niet eens riemen bij zich. Elke keer komen ze met een noodgang aanrennen en de baas heeft totaal geen controle er over. Vervolgens zit ik met de striemen in mijn nek omdat Aston daar totaal van in paniek raakt en me zo de nek in vliegt.

pagina 5 van 15 12 3 4 56 7 8 9 10 11 12 13 14 15
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^