Senna hapt en gromt..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Waarom ook dooraaien als de hond duidelijk aangeeft dat niet te willen? 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

"

Waarom ook dooraaien als de hond duidelijk aangeeft dat niet te willen? 

"


Dat heb ik al uitgelegd.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Die verandering van medicatie en operatie kan zeker een groot verschil maken.

Kijk altijd naar overeenkomsten..en zoek naar ''toevalligheden'' bij honden.

(Dit werkt bij elke hond)...wat ik bedoel is probeer de trigger te vinden.

Hoe maf die soms ook kan zijn.

 

Is het bij een persoon?

Je vader in dit geval dan moet je kijken naar het tijdsstip/kleding/ander lichaamsgeur (wat veroorzaakt kan worden door een operatie/medicatie)

 

Deed Senna dit ook al voordat je vader geopereerd werd?

En voordat je vader van medicatie veranderde?

Als je het niet weet, kan je het altijd aan je vader vragen.

Hoelang speelt dit probleem al?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Dat heb ik al uitgelegd. "

 Ik kan het niet vinden? Waarom aait je vader dat nadat er gegromd is? 

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Over medicatie....Sommige medicatie zijn best sterk en kan de persoonlijkheid van iemand een klein beetje veranderen.

Iemand kan een korter lontje krijgen....sneller op de tenen getrapt...oftewel een verandering van zijn standaarthumeur.

 

Maar medicatie kan ook de lichaamsgeur veranderen waardoor je pa, niet dezelfde pa is als Senna kent.

En DAT kan weer een kort lontje bij Senna triggeren rondom je pa.

 

Zijn er verder nog meer problemen rondom Senna en je pa?

Buiten trekken bij het uitlaten? Of iets anders waarvan je het niet zeker weet, maar wel het vermoede/onderbuikgevoelens heb?

Vraag het ook aan je pa en ma.

 

Als Senna nog steeds je pa als roedelleider ziet, dan zou je pa zichzelf kunnen verdiepen in lichaamstaal bij honden...in dit geval rond om wel/niet geaait willen worden.

 

Een mens die naar zijn hond luisterd qua aandacht, zal juist een nog betere band met zijn hond krijgen.

Dit omdat de hond niet normaal niet kent dat een mens zo gericht naar zijn lichaamstaal luisterd...dat ze helemaal overrompeld raken en juist groot respect voor hem krijgt.

 

Deze video kan je pa goed op weg helpen.

Nogmaals....doordat een hond ook zeggenschap krijgt over het aanraken van zijn lichaam om te kroelen, word Senna niet hoger in rang gezet.

Het is net zoals een kind die groot respect heeft voor zijn pa/ma..maar die aai over de bol ook niet altijd leuk vind.

 

 

Anoniem (Gast)

Op zich ben ik het eens met bovenstaande maar ik vraag me ook af hoe oud ze is. Ik zie dit namelijk meer bij honden van rond de 10 maanden 1 jaaar. Ik noem dat ook een beetje controleergedrag.  Kijken hoe ver je kan gaan. Een oudere stabielere hond geeft aan dat hij iets wil door weg te lopen uit de situatie of haar kop weg te draaien. Dat is ook wat je haar wil leren. Want als ze succes krijgt met grommen en happen kan ze dat in meer situaties gaan inzetten. Ik zou bij dit gedrag niet alleen je vader aanspreken maar ook de hond in haar mandje sturen. Uiteraard heeft ze het recht om daar volledig met rust gelaten te worden. Maar de bank is inderdaad een privilege. Ik proef in je woorden ook en soort trots, zo van bij ons doet ze het niet dus ze ziet ons meer als baasjes. Maar zo moet je het niet zien. Dat zijn vooral menselijke emoties die een hond niet heeft. Ik zou echt duidelijk aan je hondje maken dat er andere oplossing zijn. Bijvoorbeeld opstaan en zelf uit de situatie gaan.  Want als ze dit als oplossing gaat zien en dit ook bij kinderen of bezoek gaat doen ben je verder van huis. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Al veel goede tips gehad en meningen aan die filmpjes zie je precies aan de lichaamstaal wat de hond fijn vindt en wat niet.

 

Ik denk dat je vader misschien al wel wat gemist zou kunnen hebben aan de lichaamstaal van Senna. Ik zou dus adviseren dat hij zich daarin gaat verdiepen.

Grommen is een communicatiemiddel van de hond, het betekend dat hij afstand wil. Als je vader dit negeert en gewoon doorgaat zou Senna later voor zijn gevoel een stapje verder moeten gaan omdat zijn taal genegeerd wordt, dit kan uiteraard tot nare situaties leiden.

Ik raad je vader en de hele Familie natuurlijk ook, aan om het boekje Kalmerende Signalen van Turid Rugaas te lezen, daar wordt veel uitgelegd over hoe honden communiceren.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=00_9JPltXHI

 

http://www.hondsdomheid.nl/tag/turid-rugaas/

 

 

 

Wat ik zou doen als ik je vader was is, niet meer naar de hond toelopen maar de hond naar mij toe lokken hij kan hierbij ook even door zijn knieen zakken, en idd niet over de hond heenhangen, niet flink knuffelen ed, maar een vriendelijk kriebeltje voorlopig, onder de kin, zodat Senna ook je vader gaat vertrouwen. Belangrijk is dat je vader uitgaat van de hond. Een aai is voor een hond ook niet perse iets fijns, het kan in sommige situaties ook heel bedreigend overkomen.

Een bekende vertelde mij over haar eerste puppycursusdag, de trainer gaf elke baas de opdracht zijn of haar hond te aaien, en elke eigenaar aaide zijn/haar pup over de kop, en elke pup zonder uitzondering deinsde even terug voor die hand.

 

Als een hond op de bank mag beseft hij zelf niet zonder het geleerd te hebben dat het een privilege is, dus ook daar kan hij net als overal dezelfde reakties geven.

Wat ik zou doen is een speciaal dekentje voor Senna op de bank nemen, en Senna leren alleen op de bank te liggen als dat dekentje er ligt en dat hij daar dan ook met rust gelaten wordt.

 

honden page profiel HundarHundar

honden foto van Hundar

" aaaahhh m'n lieve kleine pluizenbol!! 
 
Haha die Senna toch.. had dat niet achter hem gezocht. Al heeft hij een groots karakter.. klein van lichaam, groots van geest  hihi. Hij laat het kaas niet van z'n brood eten, dat wel.. maar dus duidelijk ook niet van je vader! haha
 
Maar even zonder dollen, natuurlijk is het heel vervelend. 
Maarre.. is het niet zo dat jij z'n echte baas bent? En je moeder en vader er achteraan 'hobbelen'? Ook qua opvoeding en hoe Senna jullie ziet.
 
Ik weet dat er veel mensen op het forum anti rangorde en dominantie zijn. Maar naar mijn mening bestaat dominant gedrag wel (zowel bij mens als dier, het is een houding die iemand aan kan nemen) en is rangorde wel degelijk een ding bij honden. Ik denk dat Senna jou boven hem ziet en dat je vader ergens onderaan bengelt.. In ieder geval onder Senna. En dat Senna even duidelijk wilt maken dat hij niet gediend is van hem dat hij op de bank komt (wat in de ogen van Senna zijn plaats is en niet die van je vader) en dat hij niet gestoord wilt worden door een 'mindere'. Hij is ook aan het puberen he, dus is z'n grenzen aan het verkennen en eventueel verleggen. 
 
Als ik je vader was, zal ik er juist op gaan oefenen. Als hij in z'n mand ligt met rust laten. Maar kom op zeg; de bank is van jullie! Dus als Senna op de bank ligt en je vader komt ernaast zitten, gewoon rustig blijven zitten. Ook als hij graag grommen; in alle rust en kalmte blijven zitten en je absoluut niet weg laten jagen. Anders krijgt Senna succes. En als je vader hem aait, gewoon z'n hand op Senna laten liggen (stil), ook als hij gaat grommen. Rustig laten liggen en wachten tot Senna rustig is. Als hij gaat knauwen/bijten, duidelijk "nee" zeggen. En als het te erg wordt natuurlijk van de bank sturen! Is hij helemaal betoeterd. Hij heeft respect naar je vader te tonen en anders wordt hij op dat moment dus even buiten de roedel gezet (dus van de bank gedaan). Dat is voor honden een 'erge straf'. 
 
En misschien kan je vader wat meer met hem gaan doen. Iedere dat even een spelletje of zo. Maar daarin wel je vader laten beginnen en eindigen; hij bepaalt even de regels en wat er gedaan wordt. Je merkt snel genoeg hoe Senna daar op reageert en of hij de teugels weer wat kan laten vieren.  "

 

hier ben ik het helemaal mee eens

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Dobry en annoniem hebben een goed punt, de bank is niet van de hond.

Als Senna lelijk doet op de bank, dan maar even niet de bank op. Of als ze op de bank zit en jij wilt zitten, moet ze er af. Gooi brokjes op de grond, hond van de bank.

 

Een dekentje op de bank maakt het heel duidelijk voor je hond.

 

Senna geeft aan dat aaien niet fijn is, dus niet aaien als ze slaapt, maar ze moet verder gewoon van de bank af als je vader of jullie willen zitten. Ze mag de bank niet toeeigenen.

Gaat ook dit niet goed, dan even helemaal niet op de bank.

 

Luca gaat zelf van de bank als wij erbij willen. Als er plek is gaan we naast haar zitten, maar anders gaat ze er zelf af. 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry


  
Ik weet dat er veel mensen op het forum anti rangorde en dominantie zijn. Maar naar mijn mening bestaat dominant gedrag wel (zowel bij mens als dier, het is een houding die iemand aan kan nemen) en is rangorde wel degelijk een ding bij honden. Ik denk dat Senna jou boven hem ziet en dat je vader ergens onderaan bengelt.. Maaike

 

Ik denk dat je een paar dingen door elkaar haalt, dominantie bestaat natuurlijk, niemand is anti dominantie. Rangorde bestaat ook.

 

Maar om hondengedrag en de problemen die wij daarbij hebben omdat wij het gedrag niet begrijpen en er dus fout op reageren, of het zelfs helemaal niet zien, terug te voeren op dominantie is al een tijdje achterhaald. Vaak is het "simpelweg" een miscommunicatie tussen mens en hond waardoor de hond geen vertouwen kan opbouwen.

 

In onderstaande link wordt e.a. hierover uitgelegd

 

http://www.youtube.com/watch?v=dqhzSBRvv8g

 

daar wordt ook de tip gegeven om het vanuit de hond te bekijken en niet vanuit de mens.

 

 

 

honden page profiel ..

honden foto van .

"  
Ik denk dat je een paar dingen door elkaar haalt, dominantie bestaat natuurlijk, niemand is anti dominantie. Rangorde bestaat ook.
 
Maar om hondengedrag en de problemen die wij daarbij hebben omdat wij het gedrag niet begrijpen en er dus fout op reageren, of het zelfs helemaal niet zien, terug te voeren op dominantie is al een tijdje achterhaald. Vaak is het "simpelweg" een miscommunicatie tussen mens en hond waardoor de hond geen vertouwen kan opbouwen.
 
In onderstaande link wordt e.a. hierover uitgelegd
 
http://www.youtube.com/watch?v=dqhzSBRvv8g
 
daar wordt ook de tip gegeven om het vanuit de hond te bekijken en niet vanuit de mens.
 
 
  "

 

Ik snap wat je bedoelt en ik vind ook dat er veel te snel en onterecht wordt gezegd "die hond is dominant". Want in de meeste gevallen heeft het een heel andere oorzaak en voelt de hond zich genoodzaakt (omdat de baas een aantal signalen heeft gemist) om een dominante houding aan te nemen. En vaak nemen ze die houding heel onzeker aan. 

 

Maar in dit geval vind ik het toch wat anders. Ik zeg ook niet dat senna een dominante hond is, maar dat ze op het moment dat ze lekker op de bank ligt en niet gestoord wilt worden een dominante houding aanneemt: hij wilt immers zijn zin. En daar ben ik

op een moment als dit heel resoluut in; senna heeft dan niks te willen. Het is wel hun bank!

 

Hij is aan het puberen en ik vind het helemaal niet zo gek dat senna aan het kijken is of het hem lukt grip op bepaalde situaties te krijgen. 

 

Ik denk ook dat het er zeker mee te maken heeft dat haar vader net ziek is geweest/nog is. In de natuur gezien ben je dan gewoonweg zwak. En een zwak iemand kan ik de natuur nooit de rol van leider op zich nemen. 

 

Ik denk dat veel mensen veel te veel negatieve lading leggen op woorden als "dominant gedrag", "rangorde" en "leider". Het kan namelijk ook veel veiligheid, stabiliteit en rust met zich mee brengen. 

Kijk naar jezelf en je gezin vroeger. Je ouders waren je leiders en soms heb je als kind ook wel eens geprobeerd je zin door te drammen. Je ouders hebben dan waarschijnlijk aangegeven dat ze daar niet van gediend waren. Is toch niks mis mee :) als kind weet je dan weer even waar je aan toe bent en je gaat weer verder. Komt verder helemaal niks negatiefs bij kijken, maar de rust is wel weer terug in het gezin. 

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik snap trouwens wel dat mensen zeggen dat Senna aan mag geven dat het hem te veel is en dat je ook het gevoel van de hond moet respecteren. 

Maar ik vind dan: tuurlijk mag Senna het aangeven, maar mag hij dat op deze manier?

 

en mijn antwoord als baas zou zijn "nee". Hij gaat bij mij dan echt te ver. We hebben het hier ook over een labradoodle.. En als je kijkt naar de genen, vindt ik dat hij toch wat heftig reageert voor als hij op de bank ligt. Een plek waarvan hij weet dat de anderen daar altijd zitten.

Zie toch wel de cocker in hem naar boven komen hihi. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik denk niet zozeer dat Senna niet gestoord wil worden (tenzij hij uitgeput is natuurlijk en een hond heeft ook zeker zijn rust nodig, dus als mens moet je zo verstandig zijn de hond dan met rust te laten) maar de manier waarop het gebeurd. Als vader ergens op zijn hurken zit., Senna vrolijk vriendelijk naar zich toe roept en hem iets lekkers geeft, of een leuk spelletje gaat doen dat Senna het niet erg zou vinden om gestoord te worden.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

http://www.moniquebladder.nl/blog/2014/09/08/uitvallende-hond-verantwoordelijkheid/

Gaat over persoonlijke ruimte. Gebrek aan respect voor persoonlijke ruimte geeft een hoop problemen. Inclusief welzijnsaantasting van de hond. 

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Ik ben nogal een NoNo op het gebied van opvoeding van honden. Ik ben weliswaar met alle malloten naar school geweest, maar uiteindelijk doe ik hier thuis maar wat...

Niet in de zin dat alles maar mag, maar meer op basis van hoe ik naar Pooh en Teigie kijk.

 

Ik lees nu hier dat sommige mensen vinden dat een hond in zn eigen mand wél mag aangeven dat hij geen zin in gefrunnik heeft, maar op de bank niet.

Is een hond dan serieus in staat om te denken:"ow, dit is de bank, die is niet van mij, maar ik mag er wél op. Maar dan mag ik niet geïrriteerd reageren als iemand me aait. Ook niet als ik echt net héél lekker lig."

Ik weet niet, lijkt mij nogal een denkproces... (maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik hier wel dingen in huis zie gebeuren, waar toch ook een heel denkproces achter moet zitten)

 

Hier komen Pooh en Teigie nog niet eens op de verdieping waar onze grote bank staat. Het trapje van 7 treden daar naar toe is no-go-area voor hun.

Het is de plek waar wij kunnen rondhangen als we op de bank willen eten of waar we bezoek kunnen stallen dat niet zit te wachten op 2 over enthousiaste snuffelende kwijlende tientonners.

Dat wil zeggen dat ze op de begane grond en in de kelder een groot bed, een bench, 3 kussens en een klippan hebben om te snurken.

En op die plekken mogen ze dus ook laten merken als ze met rust gelaten worden.

 

Zeker voor zo'n puber is duidelijkheid denk ik wel handig...

Ik weet niet in hoeverre het iets met ziekte of medicatie van je vader te maken heeft. Maar los daarvan denk ik dat Senna behoefte heeft aan duidelijkheid.

En dat jullie zijn duidelijkheid accepteren...

 

Het zou fijner zijn als Senna in staat zou zijn om weg te lopen op het moment dat iemand hem "lastig valt" ipv grommen of happen. Maar vooral op zijn leeftijd denk ik dat de neiging om een brom of een hap te geven groter is.

En de ene hond is de andere niet...

 

Al met al vind ik het erg lastig voor jullie. Maar ik denk dat meer duidelijkheid misschien kan helpen. Zodat voor Senna duidelijker is wat zijn plek is en die ook niet hoeft te "verdedigen".

Anoniem (Gast)

Ik denk dat een hond het verschil tussen de bank en zijn mand wel kan leren hoor. De bank is exclusief zijn plek, de bank de plek van de baasjes (waar hij eventueel op uitnodiging van de baasjes bij mag). Tolereren dat hij aangeeft iets niet te willen door te grommen en te bijten is gewoon niet handig. Ook al kan de medicatie best de reden zijn. Als je hond succes heeft met dit gedrag kan het steeds erger worden. Nu kun je het waarschijnlijk nog makkelijk ombuigen. Stuur hem naar de band en beloon hem als hij daar is. Wees duidelijk waar de grenzen liggen. Dat heeft niets met dominantie te maken maar dat is gewoon iets waar honden, net als kinderen, behoefte aan hebben. 

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

" Ik denk dat een hond het verschil tussen de bank en zijn mand wel kan leren hoor. De bank is exclusief zijn plek, de bank de plek van de baasjes (waar hij eventueel op uitnodiging van de baasjes bij mag). Tolereren dat hij aangeeft iets niet te willen door te grommen en te bijten is gewoon niet handig. Ook al kan de medicatie best de reden zijn. Als je hond succes heeft met dit gedrag kan het steeds erger worden. Nu kun je het waarschijnlijk nog makkelijk ombuigen. Stuur hem naar de band en beloon hem als hij daar is. Wees duidelijk waar de grenzen liggen. Dat heeft niets met dominantie te maken maar dat is gewoon iets waar honden, net als kinderen, behoefte aan hebben.  "

 

Hmmmmm.... volgens mij zijn er veel huishoudens waar de pup op een goede dag op de bank (of op schoot op de bank) wordt genomen omdat ie zo schattig is en dat de hond "dus" vervolgens gewoon altijd op de bank mag... ook zonder uitnodiging...

 

Grommen en bijten vind ik ook niet handig.

Ik hoop dat het hun lukt om het om te buigen...

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" Op zich ben ik het eens met bovenstaande maar ik vraag me ook af hoe oud ze is. Ik zie dit namelijk meer bij honden van rond de 10 maanden 1 jaaar. Ik noem dat ook een beetje controleergedrag.  Kijken hoe ver je kan gaan. Een oudere stabielere hond geeft aan dat hij iets wil door weg te lopen uit de situatie of haar kop weg te draaien. Dat is ook wat je haar wil leren. Want als ze succes krijgt met grommen en happen kan ze dat in meer situaties gaan inzetten. Ik zou bij dit gedrag niet alleen je vader aanspreken maar ook de hond in haar mandje sturen. Uiteraard heeft ze het recht om daar volledig met rust gelaten te worden. Maar de bank is inderdaad een privilege. Ik proef in je woorden ook en soort trots, zo van bij ons doet ze het niet dus ze ziet ons meer als baasjes. Maar zo moet je het niet zien. Dat zijn vooral menselijke emoties die een hond niet heeft. Ik zou echt duidelijk aan je hondje maken dat er andere oplossing zijn. Bijvoorbeeld opstaan en zelf uit de situatie gaan.  Want als ze dit als oplossing gaat zien en dit ook bij kinderen of bezoek gaat doen ben je verder van huis.  "

 

Ik vind dit wel een goed punt overigens! 

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Ow....ik dacht te lezen dat je hond 7 a 8 maanden oud is.

Ik dacht 7 of 8 jaar oud...oeps....

 

Nu ik dit zo lees denk ik dat het een teratorium-probleem is.

Je hond komt nu de pubertijd in.

Hij is een mannetje...en je vader is de man in huis.

 

Ik denk dat Senna bezig is om te peilen of die de baas over je vader kan zijn.

 

Je vader kan nu beter 2 dingen tegelijk doen.

1) Laten zien dat die de hondenlichaamstaal begrijpt.

(De filmpjes die ik eerder in het bericht neer heb gezet zijn goede aanraders voor je vader.
Net zoals de tip's over Turid Rudgaas.

Is je vader geen lezer dan heb je er ook zeer zeker een DVD van in het engels.

Er zijn zeker weten wel lezers hier die weten hoe je eraan kan komen...(anders kan je altijd nog zoeken op internetwinkels)

 

2) Je vader moet duidelijk zijn voet neerzetten..(spreekwoordelijk hé )

 

Senna mag zeer zeker aangeven waneer ze wel en niet geaait wilt worden.

Maar wat ik ook aan Sasja merk ik dat ze aaien bij de hoofd niet altijd leuk vind terwijl er bij haar lichamelijk ook niks aan de hand is.

Als ik nu een aai op de achterhand geef....vind ze het vaak wel goed.

Het is gewoon teveel gedoe rondom haar hoofd en ze vind het te druk.

Okee...dat respecteer ik en hou er rekening mee.

Ik luister naar haar, ben haar baas en we hebben de beste band die we maar kunnen hebben...en ondanks dat heeft ze nog steeds bananen in haar oren..

 

Dus...hond mag zeer zeker aangeven als die niet geaait wilt worden en dan kan je beter ook niet aaien.

Negeer de lichaamstaal van een hond ook niet.

Ben je bang dat je signalen mist?

Neem de situatie op met een camera of je mobieltje.

Bekijk het filmpje op de pc na met een groot beeld en zoek naar stress-signalen van Senna.

Soms moet je jezelf er visueel op trainen om het beter te kunnen zien bij je eigen hond.

En zo'n filmpje is ideaal omdat je je hond niet telkens in de stresssituatie hoeft te brengen.

 

Maar begint je hond te happen ondanks de signalen....dan kan je vader hem het beste de bank afsturen.

Niet de hond eraf duwen...maar zelf van de bank af laten gaan.

Waarschijnlijk gaat die gruwlijk langzaam de bank af glijden....en dan in protest richting andere ligplek.

Dan word het de kunst dat je vader nu even letterlijk de bank in beslag neemt.

Dat kan door gewoon voor een paar minuten languit in de bank te gaan liggen.

Lekker even chillen.

 

Verder Senna totaal negeren..iedereen moet hem nu negeren voor 10 minunten...zelfs geen oogcontact zoeken.

(Stiekem kan je hem vanuit je ooghoeken wel in de gaten houden, maar beter is om Senna even in zijn eigen sop gaar te laten koken)

Na 10 minuten weer gewoon doen en het dagelijks ritme weer opnemen.

Je vader kan Senna dan opnieuw in de bank uitnodigen terwijl hij er zelf inzit.

Nu is de bank, de mand van je vader geworden...hij neemt er bezit van en Senna mag erbij komen.

Doet Senna weer grommen/happen? Weer de mand insturen.

En het hele ritueel herhalen.

 

Luisterd die dan nog niet? Dan mag die de rest van de avond er wel bij zijn in de huiskamer...maar dan wel op de grond.

 

Senna is aan het puberen....en ze hebben jou in de pubertijd ook overleefd...

Je ouders hebben jou ook met af en toe een standje als je heerlijk aan het puberen was ook weer op het rechte pad gekregen.

Die technieken die ze bij jou gebruikt hebben en waar ze bekend mee zijn, kunnen ze ook op de hond gebruiken.

Maar dan wel op een hondse manier.

 

(Lees: Ik bedoel hiermee dat een puber-hond echt wel een standje mag krijgen als die aan het uittesten is, maar er is een verschil tussen een verbaal standje geven en slaan)

 

De grootste straf voor een hond is om uit de roedel gezet te worden.

Een roedelleider heeft het recht om een hond tijdelijk uit de roedel te zetten als die het echt TE bont gemaakt heeft.

Dit kan je copiéren door de hond in de tuin te zetten als die hapt maar je kan hem ook in de gang zetten voor 10 minuten.

 

Maar bij het straffen ook ALTIJD kijken of jij (de mens) geen fout gemaakt heeft.

Vaak hapt een hond, terwijl de mens alle signalen gemist heeft.

Dan is het niet de schuld van de hond maar van de mens.

 

Bekijk ook even de oren van Senna.
Zit er veel smeer in?

Hoe ruiken de oren?

Gewoon als oor? Of stinken ze? Oormeit? Oorontsteking? veel krabben aan de oren? Of juist met de oren op objecten klappen...dat kan wijzen op oormeit.

 

Bekijk de situatie vanuit alle hoeken die ik aangegeven heb.

-Dus de medische situatie van je vader.

-Het feit dat je hond gewoon aan het puberen en uittesten is.
-Als het grommen blijft en jullie passen alles toe wat er toegepast kan worden.....kijk dan of het mischien niet pijn bij Senna kan zijn.

Dan is een bezoek aan de DA nodig.

Of als Senna een medische chekup krijgt...vraag de DA of die even extra naar het koppie van Senna wilt kijken.

-Extra veel op lichaamstaal letten, opnemen met de telefoon en bekijken op details.

(Mochten jou ogen hier beter op getraind zijn om stresssignalen te signaleren, laat ze zien aan je vader terwijl ze op het filmpje te zien zijn)

-Besef dat het ook haantjesgedrag van Senna kan zijn.

(Die bewoording zal je vader zeer zeker wel snappen)
-Luister ook naar je onderbuikgevoelens/intuitie.

Vaak hebben we wel een sterk vermoeden, maar weten het niet zeker.

Vertrouw op dat gevoel.

 

 

 

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.


  2 over enthousiaste snuffelende kwijlende tientonners.

 

Ik zie het al helemaal voor me....HUMOR!!!

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" http://www.moniquebladder.nl/blog/2014/09/08/uitvallende-hond-verantwoordelijkheid/
Gaat over persoonlijke ruimte. Gebrek aan respect voor persoonlijke ruimte geeft een hoop problemen. Inclusief welzijnsaantasting van de hond.  "

 Wat een goed artikel weer. Een van de vele goede artikelen van haar.

 

Een bank is wel iets wat gedeelt moet kunnen worden. Als eigenaar wil ik kunnen zitten. Als een hond niet wilt delen, dan kan de hond het kennelijk niet aan op de bank.

 

De vader zat naast de hond en met aaien begon het probleem, denk dat de vader idd binnen de zone van de hond kwam op dat moment. Niet aaien dus. 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Bedankt weer voor de handige reacties! Echt blij mee want ik kan er zeker wat mee van alle. En ga hier ook mee aan de slag met me vader. Ik zelf ga goed opletten op wat Senna naar me vader eventueel probeert te communiceren. Nu steeds gemist of niet gezien, dus kan ik er weinig over zeggen wat Senna op voorhand aan me vader probeerde te vertellen.

 

Senna is dus 7 maanden ja en flink aan het puberen. Dat wel. Als ik de situaties zo terug kijk, denk ik dat het meer de pubertijd is van Senna dan de medicatie of andere geur van me vader. Het begon rond hij 4 - 5 maanden was. In die tijd is het 5 tot 6x voor gevallen. Me vader was 2 weken na Senna hier was met 8 weken geopereerd. In tussen 3 nieuwe medicijnen gehad waar hij ook al mee gestopt is. Me vader heeft nu gekke jeuk op ze gezicht waarvoor hij sinds afgelopen week nieuwe medicijnen heeft. Maar het was al een keer daarvoor dus denk dat het medicijn of operatie toch niet is. Misschien wel extra trigger dat me vader niet helemaal gezond is ;) Gister dus de 6de keer en toen dacht ik toch wel van hmm.. Het zal best dat ik zelf de signalen heb gemist omdat ik het slecht kon zien. Ik doe zelf nu opleiding bij Turid Rugaas, calming signs dus ben met haar en haar boeken zeker bekend. Ik kan me vader helaas niet aan het lezen krijgen of het kijken naar dvd of iets dergelijks. Dat is wel jammer. Maar ik ga in gesprek het hem hier daar proberen uit te leggen. Senna mag sinds pup al op de bank, nooit intentie gehad om dat niet te doen en het is prima dat hij een slaap plek ziet op de bank. Hij ligt daar gewoon het liefst. Naast Senna gaan zitten is dan geen probleem, dat vind hij prima. Nu moet me vader dan leren Senna dan gewoon met rust te laten. Want Senna geeft ook duidelijk aan als hij wel aandacht wilt.

 

Mijn vader kan niet op z'n knie door hij 1 knie niet helemaal kan buigen. Er zit een kunst knie in maar dit is nooit 100% genezen en kan nu dus niet helemaal buigen. En dus niet op ze knie, niet rennen, niet fietsen ;) dus dat is een lastig punt. Even op de grond zitten is voor mijn vader een hele opgave ook nu hij rommelt met ze schouder wat die operatie was.

 

 

Hahaha hebben mijn ouders even mazzel gehad dat ik amper heb gepuberd Ik ben erg van het positief opvoeden dus niks verbaal of fysiek. Hier veel geduld of inderdaad 10 min time out. Senna kent commando Foei heel goed. Hij stopt meteen met stout doen. Als Senna weer gaat happen, sturen we hem gewoon van de bank met wijzen of iets dergelijks. Geen geduw inderdaad.

 

Even voor Anoniem (Gast); Rare uitspraak om te zeggen dat ik trots ben dat hij zo naar me vader doet. Tenminste zo komt dat naar me over. Als je me openings post goed leest, staat daar zijn leeftijd en dat ik dit echt vervelend vind hoe hij naar me vader doet. Ik weet wel dat Senna mij als nummer 1 baas ziet zeg maar. Ben zeker niet trots dat dit zo is. Maar wil ook dat hij me vader gewoon als zijn baas ziet er niet zulk gedrag naar me vader uit. Als je dit uit mij verhaal hebt gehaald, lees je toch niet goed.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

"  Wat een goed artikel weer. Een van de vele goede artikelen van haar.
 
Een bank is wel iets wat gedeelt moet kunnen worden. Als eigenaar wil ik kunnen zitten. Als een hond niet wilt delen, dan kan de hond het kennelijk niet aan op de bank.
 
De vader zat naast de hond en met aaien begon het probleem, denk dat de vader idd binnen de zone van de hond kwam op dat moment. Niet aaien dus.  "

 

Zeker goed artikel!

 

Het ernaast gaan zitten is ook geen probleem. Het aaien vanuit me vader op dat moment wel. Denk inderdaad puntje van; Laat me met rust en te veel in zijn zone op dat moment. Die grote ring om mijn vader zijn vinger is ook niet prettig erbij.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

"  Ik kan het niet vinden? Waarom aait je vader dat nadat er gegromd is?  "

 

Dit was 1x omdat me vader dan uit test of Senna het nog een keer zou doen. Puur onwetendheid van me vader. Verder omdat ik paar dingen wilde uitsluiten waarom Senna gromt andere houding van me vader ect.

Anoniem (Gast)

O sorry dat stond er dan wat ongelukkig. Ik bedoelde te zeggen dat dit soort dingen niet komen omdat de hond de ene persoon leuker vindt dan de andere. Of iemand binnen het gezin meer als een baas ziet dan een ander. Focus dus niet teveel op wat je vader anders moet doen maar leer je hond om beter te reageren op dit soort situaties. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Tolereren dat hij aangeeft iets niet te willen door te grommen en te bijten is gewoon niet handig. Ook al kan de medicatie best de reden zijn. Als je hond succes heeft met dit gedrag kan het steeds erger worden.

 

Maar hoe zou een hond anders moeten aangeven als hij iets niet wil. Voor grommen gaat meestal al heel wat vooraf, wat genegeerd is of niet gezien is, dat is voor de hond heel frustrerend en heeft hij in zijn ogen geen andere mogelijkheid dan grommen. Als dit ook genegeerd wordt is de volgende stap voor de hond uitvallen (bijten)

 

Het zijn maar woorden, maar ipv niet tolereren zou ik liever voorkomen zeggen en de hond leren begrijpen zo dat het grommen niet meer nodig is voor de hond.

 

Eigenlijk moet men blij zijn dat een hond nog communiceert, dan kan men aktie ondernemen, sommige honden hebben dit afgeleert omdat hun communicatie niets opleverde en zelfs afgestraft is, en dan is de situatie nog onveiliger, en lijkt het als er iets gebeurd en de hond bijt, achteraf alsof de hond "uit het niets" heeft aangevallen. Terwijl de hond al heel lang had geprobeerd aan te geven dat hem iets niet beviel maar dit helemaal niet gezien is.

Anoniem (Gast)

Het is een pup van 7 maanden en ik ken genoeg pupjes van 7 maanden die niet netjes alle signalen inzetten hoor. Daar moet je ze als baas ook in begeleiden. Leer ze dat ze zoiets ook kunnen oplossen door weg te lopen en beloon dat. Zelf ben ik ook van het positief opvoeden maar wel met duidelijke regels. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Tolereren dat hij aangeeft iets niet te willen door te grommen en te bijten is gewoon niet handig. Ook al kan de medicatie best de reden zijn. Als je hond succes heeft met dit gedrag kan het steeds erger worden. Nu kun je het waarschijnlijk nog makkelijk ombuigen. Stuur hem naar de band en beloon hem als hij daar is. Wees duidelijk waar de grenzen liggen. Dat heeft niets met dominantie te maken maar dat is gewoon iets waar honden, net als kinderen, behoefte aan hebben.  "

 Je maakt een denk fout, en of een hond mag grommen en bijten. Hoe kan hij anders laten zien dat zijn grens wordt overschreden.

Moet hij alles maar accepteren?

 

Als baas moet je voorkomen dat je hond in een positie komt dat hij moet grommen of bijten. In dit geval, niet aaien als de hond slaapt.

Of, even gewoon niet op de bank, even een stapje terug met Senna

Anoniem (Gast)

Ieder zijn regels toch. Zelf zou mij dit veel te ver gaan. Ik vind het een ander verhaal als de hond geen kant op kan of dat hij pijn heeft. Maar naar een gezinslid  grommen en bijten ondat je niet geaaid wil worden...dat vind ik niet in proportie. Helemaal niet als de hond op de plek van de baasjes de bank ligt. Natuurlijk mag een hond aangeven dat hij iets niet wil, maar het gewenste gedrag vind ik in dit geval weglopen. Ik kan alleen maar benadrukken dat het belangrijk is om een puber hier goed in te begeleiden. Je leert een kind toch ook dat hij niet mag slaan als hij zijn zin niet krijgt. Dit gedrag is overigens nu nog prima bij te sturen, maar het is wel belangrijk om hnu duidelijk en consequent te zijn.

Fraaf (Gast)

Mijn hond gromt ook als hij ligt te slapen en gestoord wordt en hij heeft gelijk.

Laat je hond met rust als hij slaapt of ligt .

Verder is bij ons thuis de hond de ranglaagste en wij ranghogere.

Ranglaagste luistert en doet wat ranghogere wil .

Dit moet natuurlijk aangeleerd worden .

Mag bv op de bank als jij het zegt of jij als eerste naar binnen en dan hij pas.

 

Succes!

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: tepels pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^