Seizoenen topic. De Herfst met onze honden .

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Morgen beginnen we met rustig, mogelijk grijs weer. Gedurende de ochtend wordt de mist en lage bewolking opgeruimd. Geleidelijk komt de zon vaker tevoorschijn.

’s Middags trekken wolkenvelden vanaf de Noordzee de noordelijke provincies in. Mogelijk valt in dat deel van het land een beetje regen. In Zuid-Nederland blijft het naar verwachting droog. Er komt een zwakke tot matige noordelijke wind te staan en het wordt circa 21 graden.

En maandag kunnen we ’s ochtends opnieuw rekenen op een grijze start van de dag. De mist verdwijnt weer geleidelijk en maandagmiddag is het wisselend bewolkt. Naast stapelwolken zijn er flinke zonnige perioden. Waarschijnlijk blijft het droog. Met slechts een zwakke oostenwind kan de temperatuur ’s middags tot een graad of 23 stijgen.

Dinsdag, Prinsjesdag, is het naar verwachting eerst nog rustig droog weer. Zodra de mist is opgetrokken breekt de zon door, maar ’s middags kunnen vooral in het binnenland enkele (onweers)buien ontstaan. Er staat maar weinig wind en het wordt 22 tot 24 graden.

De rest van komende week liggen de middagtemperaturen op hoog niveau: het wordt dagelijks circa 24 graden. Na het oplossen van mistbanken krijgt de zon ook flink de ruimte. Er wordt maar weinig wind verwacht, wel is vooral donderdag en vrijdag kans op buien.

honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

Een hele lange wandeling zit er vandaag voor mij denk ik niet in...ben snip verkouden en heb een beetje koorts.

Ga zo mijn dochter bellen of ze Jack willen meenemen wanneer zij de "oppashonden"gaan uitlaten in het bos.

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

Beterschap petra!

Wij gaan er wel even lekker op uit. Geen zin in de bus dus we gaan langs de waal lopen denk ik

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Beterschap Petra (hoop dat je vlot weer opknapt)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Petra, he bah wat vervelend, maar misschien voor jou een oppeppertje ? dit......
Zomerse temperaturen

ZEIST -
Het is komende week volop nazomer in Nederland. Aan het eind van de week lopen de temperaturen volgens weeronline.nl bijzonder hoog op voor de tijd van het jaar. Op sommige plaatsen kan zelfs de zomerse grens van meer dan 25 graden worden gehaald.

De nazomer laat zich volgens het weerbureau vanaf dinsdag in volle glorie zien met temperaturen van 24 graden of nog hoger. Het zuidoosten van het land maakt volgens de meteorologen kans op de hoogste temperaturen.

Met maxima rond 24 en 25 graden leven we duidelijk boven onze stand, aldus weeronline. Normaal gesproken wordt het half september zo'n 19 graden. Als het zo doorgaat, liggen er zelfs records in het verschiet: nu al staat de teller op 11 warme dagen en daarmee heeft september augustus al glansrijk verslagen.

Het warmterecord staat volgens het weerbureau op 26 warme dagen in september 2006. Sinds 2000 verliepen tot nu toe 9 van de 13 septembermaanden warmer dan normaal.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Petra, beterschap!

 

Ik heb geluk dat ik de komende dagen vrij ben dan, met die mooie nazomer week.

Ben nu net uit de nachtdienst.

 

Morgen heb ik een privéles met Black.

Het gaat om 2 dingen,

We gaan in oktober naar de clubmatchdag en als Black goed scoort gaat hij volgend jaar naar een 'echte' keuring. 

Maar we moeten nog een soort van ringtraining oefenen, dus daar gaan we wat mee beginnen.

En ook dat Black nog wel eens opspringt, hoe daarmee het beste omgaan om dat er helemaal uit te krijgen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Sylvia, verstandig om even een paar prive lessen te ondernemen, kunnen ze goed zien wat er fout gaat en jij kan direkt er aan beginnen, beter zo dan op de pc je adviseren.

;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ma 15 sep 2014, 11:20

 

Mooie en rustige septemberweek

Zeist (weeronline.nl), 15 september 2014 - Deze week rustig weer met regelmatig zon. Vandaag in het noordoosten kans op een bui. Morgen neemt de buienkans in het hele land toe, maar daarna volgt weer een droge en vrij zonnige dag. De maxima liggen rond 23 graden.
 

Vanmiddag is het wisselend bewolkt en bij een zwakke tot matige (noord)oostenwind stijgt de temperatuur naar 20-21 graden aan de noordkust en 22 tot plaatselijk 24 graden in de rest van het land. Later in de middag kan in het noordoosten van het land lokaal een bui ontstaan.

Vanavond is in de noordoosthoek nog kans op een bui. Later op de avond blijft het droog en vooral in het midden en zuiden van het land is kans op mist en laaghangende bewolking.

Morgen lossen mist en nevel geleidelijk op. In de middag ontstaan verspreid over het land enkele buien en daarbij is ook kans op onweer. De meeste buien worden in het noordoosten verwacht. Het wordt 22 graden aan de kust tot 24 graden in het binnenland.

Woensdag belooft een droge dag te worden. In de vroege ochtend kan het wat mistig zijn, maar daarna schijnt op veel plaatsen de zon. De temperatuur stijgt naar 21 graden op de Wadden 23-24 langs de kust en in het zuidoosten kan de zomerse waarde van 25 graden bereikt worden.

Donderdag ontstaan er meer stapelwolken en stijgt de kans op een lokale bui. Het blijft aan de warme kant met op veel plaatsen 23-24 graden.

De dagen daarna daalt de middagtemperatuur geleidelijk een paar graden, maar met ruim 20 graden blijft het warmer dan normaal. Soms kunnen er een paar buien ontstaan en er zijn ook zonnige perioden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

raar weer geweest vandaag, zwaar bewolkt, en warm, Voor bamse geen prettige dag, wel gezwommen, maar droog geblazen omdat het niet waait, dus gauw weer te warm voor dr.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Wij zijn van het weekend weer eens in een stukje bos geweest! Afgelopen zaterdagmiddag was het prima weer, de zon scheen maar hadden wel een jasje nodig zo onder de bomen. Ik kreeg er echt een herfst gevoel van!

Heb 2 drukke weken gehad dus was fijn om weer eens wat quality time met Chica te hebben. Gelukkig hoef ik haar deze week niet zoveel weg te brengen. Alleen vandaag is ze bij mams geweest en dan donderdag pas weer.

Vanochtend had madam geen zin om te rennen naast de fiets. Dus zodra ze dr ding had gedaan heb ik het rondje maar ingekort ipv het ''normale'' rondje van ong 20 min te fietsen.

Smiddags heeft ze lekker gezwommen werd me verteld  en toen ik dr op heb gehaald nog een kleine ronde waar ze op t veld als een gek rondjes ging rennen, even uitkuuren dus! Nu lekker saampjes thuis op de bank. Gister avond  klom ze ook bij mijn vriend en mij op de bank, dat was even knuffelen en genieten!

Morgen en woensdag dus hopen op niet al te benauwd weer (want dat was het vanmiddag rond 4e wel) zodat we er lekker op uit kunnen!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het wordt warm van de week, niet leuk , maar smorgens en savonds koelt het heerlijk af, smorgens nog vroeg donker. en ook savonds voor half negen al donker, kijk de winter gaat er toch aankomen he. hahaha

we krijgen een behoorlijke warme week , 25 graden, veel zon ? vandaag niet gezien.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Het was vanmiddag ook best warm. Liep zonder jas in het bos, eerste 5 minuten wat frisjes, daarna lekker en toen zelfs warm.

 

Ik ben eigenlijk wel klaar met dit weer, ondanks dat het vandaag wel lekker was.

Ik weet niet meer wat ik aan moet: lange mouwen te warm, t-shirt soms te koud, dus dan maar vestje mee die ik eigenlijk steeds niet nodig heb (zit al een week in mijn tas dus). Moet ik mijn zonnebril nou op in het bos of toch niet? Doe ik 'm niet op, dan schijnt de zon, doe ik 'm wel op, dan loop ik nét op het moment dat er een enorme wolk voor de zon zit.

 

Ik wil wind en regen...

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Hier ook best warm maar niet veel zon.

Maar inderdaad het ene moment met een vest en andere moment is dat weer veel te warm.

 

Black heeft z'n privéles gehad.

Het opspringen is voornamelijk eigen houding wat moet veranderen.

Zo zie je maar dat je onbewust iets in je houding hebt wat hem aanmoedigt om te springen, vooral in momenten dat je weet dat hij het doet (als je thuiskomt bijvoorbeeld).

Dus het was heel leerzaam en nu kunnen we zelf er verder mee aan de slag.

honden page profiel teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.teckelventje Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Nou is het eindelijk lekker weer wil er iemand wind en regen , nou van mij mag hetwaaien en regenen maar dan wel S,nachts  en overdag  gewoon zo,n 20graden , dan is het uit te houden,Hein.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Das super Sylvia soms kan het objectief meekijken van iemand echt inzicht geven om er weer verder mee te komen samen.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik gun het je van harte hein als het hier in het oosten dan maar wel wat verder afkoeld.. Voor Sadi...

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Renate, 

Zo is het ook. Je kan jezelf niet zien en iemand die je dan vertelt hoe je eigen houding overkomt, daar kan je wat mee!

Maar Black ligt nu al de hele avond diep te slapen, best inspannend zo'n les natuurlijk.

 

Elke nacht regen en overdag altijd droog, dat lijkt mij ook wel wat.

Maar nu het dan toch herfst is, dan ook het liefst wat koeler.

 

Ik hoop voor Sadi dat met koeler weer het beter gaat, dat jullie wat meer met haar kunnen doen. Dat zou wel heel fijn zijn als in ieder geval een deel van het jaar het makkelijker voor haar is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier ook graag wat koeler hoor, Bamse zit al om vier uur in de ochtend voor mijn neus, eruit.

hijgend, te warm voor dr, ramen zijn open maar dan nog koelt het binnen niet echt af, we moeten nog anderhalve week wachten op wat ander weer type.

mist, in zeeland, niet leuk wat daar gebeurd is, dat is de herfst, met ongemakken.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Heb bij de NDG een notitie bij Sadi haar registratie laad zetten.

Lijdt aan EIH.temp checken>koelen>geen narcose

 

We willen haar natuurlijk nooit kwijt raken maar op sommige energie momenten als ze echt niet tot rust te brengen is kan ze nogal al rare fratsen uithalen. >ze zal toch eens los weten te raken. Dan is de kans al heel groot dat er hart of orgaan falen optreed want dan zet ze het m op het rennen van gekheid vrees ik. Maar zo niet en als ze dan wordt gevonden weten hulpdiensten in ieder geval zo snel mogelijk wat haar aandoening is en dat ze absoluut niet zomaar onder narcose kan.

 

Liever dat het niet gebeurt en goed voorbereid is, dan dat het wel gebeurt is en niet voorbereid is. Ik heb met dat soort dingen juist als ik iets niet heb voorbereid of iets ben vergeten er juist dan iets mis gaat.

 

Net nog even gebeld met de dierenarts omdat Sadi haar kraag en kont nogal erg ruw haar krijgt. Er is verder niks veranderd dus moet door de prednison komen. Kan niet wachten tot het koeler weer is en we de prednison kunnen afbouwen naar 10 mg en als het nog kouder word hopelijk van de prednison af kunnen.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Gek weer vandaag. Benauwd, veel grijs met een beetje blauw. 

Beetje dreigend, net of het elk moment kan gaan regenen. Maar dat dacht ik zaterdag ook...

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

" Nou is het eindelijk lekker weer wil er iemand wind en regen , nou van mij mag hetwaaien en regenen maar dan wel S,nachts  en overdag  gewoon zo,n 20graden , dan is het uit te houden,Hein. "

 

Doordat er geen wind was, was het vanochtend m.n. in Zeeland zeer mistig.

150 auto's op elkaar ingereden met 2 doden en vele gewonden.

 

http://nos.nl/artikel/698788-150-autos-botsen-in-mist-op-a58.html

 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik hoorde het. Ineens een dikke mistmuur voor een viaduct > eng hoor en vreselijk voor de betrokkenen en de nabestaanden van de 2 overledenen.

 

Edit: en ook vreselijk voor degenen die het hebben zien gebeuren (maar er zelf aan ontkwamen)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de tijd van het jaar, de zomerse temperaturen zijn geweldig, maar de nadelen van de herfst , ja die zijn er ook, mist, en dat komt altijd voor op vlaktes.

hier lekker gezwommen met Bamse, half vier waren we terug, lekker op bankjes gezeten, de ganzen waren weg, maar.... het strand was vies en vuil, schoonmaken zou ik zeggen.

zo te zien zijn de ganzen er nog, maar op het moment dat ik er was met Bamse waren ze in ieder geval weg, er was nog een flink stuk waar we konden zwemmen, gelukkig. afblazen was niet nodig, een handdoek was voldoende . is ze nog lekker koel.

twee nachten heeft ze me al vroeg gewekt, voor vier uur, zucht, te gek natuurlijk, zit naar de winter uit te kijken.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Hier eigenlijk geen last van mist. Al een paar dagen hoor ik 's morgens op het nieuws dat er kans is op (dikke) mist, maar niet van huis naar werk. Ik woon wel vlakbij het water, dat scheelt ook altijd wel. Niet alleen qua mist, maar ook qua temperatuur; smelt je bij mijn ouders weg, dan is het hier lekker, is het bij mijn ouders lekker, dan is het hier nét te fris, moeten andere collega's 's morgens een dun laagje ijs krabben, dan hoef ik dat nog niet.

 

Ik zie nu een hele mooie, dikke, fluffy wolk in de blauwe lucht trouwens 

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Warm vandaag!

Vanochtend een klein rondje gedaan om vervolgens om half 12 lekker naar het water te zijn geslenterd samen met mn moeder en Blacky.

Net even een heel klein plasrondje gedaan. Om kwart voor 6 gaan we weer richting het water want tussen 6 en half 7 komt daar een Dakota-vliegtuig parachutisten droppen ivm de vele activiteiten hier rondom 70 jaar MarketGarden.

Vorig jaar was Chica ook mee maar toen was het al een stukje kouder. Nu gaan we ook mooi aan de andere kant van de velden staan waar ik verwacht dat er niet zoveel mensen zullen zijn. Kunnen wij mooi kijken en Chica toch lekker het water in of snuffelen ( wel aan de  lijn natuurlijk met al die dingen die uit de lucht komen vallen )

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier vandaag op een buiten temperatuur een meetpunt 26 graden, te warm.

we konden pas vanmiddag naar het water , eerder niet, maar o wat was dat afzien voor Bamse.

ze hebben een nieuw raam geplaatst, met een rooster, ik blij, Bamse blij, lekker snachts kan het beneden dus wat open zijn, frisse lucht, al is het maar weinig het is toch wel wat.

het raam was rot, vandaar dat er nieuw ingezet moest worden, enne, een heel mooi raam.

smorgens voor achten waren ze er al. Bamse is uitgeweest maar niet gezwommen.

vanmiddag gezwommen en gespeeld met drie retrievers, goldens. ze heeft het wel zo naar dr zin gehad.
Bamse is geen blafferd, maar vanmiddag hoorde ik haar zomaar blaffen tegen de honden, teken dat ze het geweldig vond.

daarna heb ik ze alleen maar afgedroogd, en niet geblazen, lekker koel gehouden, het is warm, te warm voor Bamse.

Sadi Renate ? heb je Sadi nog wat koel kunnen houden ?

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Black heeft ook vanmiddag gezwommen.

Dan borstel ik hem vanavond weer uit.

Dat werkt wel goed, zo 1x in de week na het zwemmen en drogen uitborstelen.

Zo blijft hij mooi schoon en uit de klit.

Gelukkig zijn het honden die zelfs in ijskoud water kunnen zwemmen met hun soort huid en vacht.

 

Gisteren heeft een familielid me vreselijk op het hart getrapt.

En ik ben er nog steeds naar van.

Balen dat je zoiets niet van je af kan schudden en er nooit meer aan denken.

Dat wil ik het liefst maar het lukt nog niet.

honden page profiel JennyJenny 3 doggies

honden foto van Jenny

" Black heeft ook vanmiddag gezwommen.

Dan borstel ik hem vanavond weer uit.

Dat werkt wel goed, zo 1x in de week na het zwemmen en drogen uitborstelen.

Zo blijft hij mooi schoon en uit de klit.

Gelukkig zijn het honden die zelfs in ijskoud water kunnen zwemmen met hun soort huid en vacht.

 

Gisteren heeft een familielid me vreselijk op het hart getrapt.

En ik ben er nog steeds naar van.

Balen dat je zoiets niet van je af kan schudden en er nooit meer aan denken.

Dat wil ik het liefst maar het lukt nog niet. "

 



He wat naar, ik weet hoe dat is.


Aston is gelukkig helemaal beter dus hier hebben we heerlijk genoten van het warme weer.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" hier vandaag op een buiten temperatuur een meetpunt 26 graden, te warm.

we konden pas vanmiddag naar het water , eerder niet, maar o wat was dat afzien voor Bamse.

ze hebben een nieuw raam geplaatst, met een rooster, ik blij, Bamse blij, lekker snachts kan het beneden dus wat open zijn, frisse lucht, al is het maar weinig het is toch wel wat.

het raam was rot, vandaar dat er nieuw ingezet moest worden, enne, een heel mooi raam.

smorgens voor achten waren ze er al. Bamse is uitgeweest maar niet gezwommen.

vanmiddag gezwommen en gespeeld met drie retrievers, goldens. ze heeft het wel zo naar dr zin gehad.
Bamse is geen blafferd, maar vanmiddag hoorde ik haar zomaar blaffen tegen de honden, teken dat ze het geweldig vond.

daarna heb ik ze alleen maar afgedroogd, en niet geblazen, lekker koel gehouden, het is warm, te warm voor Bamse.

Sadi Renate ? heb je Sadi nog wat koel kunnen houden ? "

 

Op zich redelijk gegaan Uiteraard veel binnen gehouden maar toen de visite kwam (wisten we eergisteren al) moesten we wel even het koelvest inzetten. Want dat liep wel heel zichtbaar op. Verder is ze met dit weer meer hijgerig, maar ik zie wel duidelijk verschil zeg maar aan haar manier van hijgen waardoor ik gelukkig op tijd kan zien wanneer er echt koeling ingezet moet worden. Ik durf niet goed in voren al koeling in te zetten ben bang dat als ik haar te veel koel ze teveel er aan wend en je dan uiteindelijk straks geen koelmiddelen meer hebt. Dus als ik zie dat haar hijg verandert naar die specifieke manier van hijgen en er zichtbaar stijging is zet ik direct koeling in. En hou ik in combinatie met rust en de koeling in de gaten of het wel afneemt en niet blijft stijgen.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Black heeft ook vanmiddag gezwommen.
Dan borstel ik hem vanavond weer uit.
Dat werkt wel goed, zo 1x in de week na het zwemmen en drogen uitborstelen.
Zo blijft hij mooi schoon en uit de klit.
Gelukkig zijn het honden die zelfs in ijskoud water kunnen zwemmen met hun soort huid en vacht.
 
Gisteren heeft een familielid me vreselijk op het hart getrapt.
En ik ben er nog steeds naar van.
Balen dat je zoiets niet van je af kan schudden en er nooit meer aan denken.
Dat wil ik het liefst maar het lukt nog niet. "

 

En uitspreken dat je, je op je hart getrapt voelt naar de betreffend persoon? 

Volgende forumvraag: benauwd momentje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^