Seizoenen topic. De Herfst met onze honden .

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ja, ik lees het nu!
Ha Ha, zit nu voor het eerst vandaag even rustig, dus heel aandachtig lezen gaat nog niet zo.
Mika, het paard, is in de winter zwart/bruin en in de zomer lichter bruin.
Maar je ziet nu al de donkere haren doorkomen.
Ze krijgt als het overdag niet boven de 8-10 graden komt een deken om, anders is het 's winters een dikke teddybeer, en als ze dan gaan zweten duurt het uren eer ze weer droog zijn.
En scheren wil ik ook niet, want ze staan altijd buiten en 's nachts in een buitenstal.
Dat was even van de honden naar de paarden. "

 

 

heel leuk Syvia,  paarden krijgen inderdaad een dek om om het haar niet te laten groeien zodat het niet dik wordt....

 

en dat is ook zo met onze honden, kleertjes aan, dekje om, dan krijgt de hond niet een goede vacht.

 

hier heeft Bamse ook nog een zomervacht, haar dekhaar is geblondeerd  straks als het kouder gaat worden, verliest ze het dekhaar wat, en krijgt ze ook donker haar , het zonlicht verbleekt zeer bij bruine honden naar licht blond. en in de winter is ze dan ook weer donkerder.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de ochtend is stilletjes hier, zondag he. maar ook het weer is stil, zwaar bewolkt.

 

maar wel een heerlijke temperatuur, ook binnen is de temperatuur gezakt naar 22 graden, gelukkig, weer goed toeven binnen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wisselend weerbeeld

Zeist (weeronline.nl), 7 september 2014 - In de ochtend kans op enkele mistbanken. Overdag trekken wolkenvelden en een paar buien over het land. Later in de middag ook wat zon. Morgen is het zonniger en blijft het overal droog. Met weinig wind en 20 graden is het prima weer.
 

Vanochtend is het overwegend grijs en nevelig met lokaal in het zuiden wat mist. In het noorden kan de bewolking net dik genoeg zijn voor een paar druppel regen.

Vanmiddag komt er wat meer beweging in de atmosfeer. Het wolkendek begint vanuit het westen langzaam te breken en er ontstaan een aantal (lichte) regenbuien, de buien voelen zich het prettigst boven het noorden van het land. De temperatuur ligt vandaag nog in de warme zone van iets meer dan 20 graden, op de Wadden blijft het kwik iets achter. De wind is overwegend zwak en westelijk, in de middag ook matig en draaiend naar noordwest.

Vanavond trekken de buien naar het oosten weg en klaart het op. Komende nacht is het droog en wisselend bewolkt. Het atmosferisch venster wordt geopend waardoor mist kan ontstaan en de temperatuur kan zakken naar een frisse 9 graden in het binnenland

 

 

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

" helemaal waar Sylvia. zie boven :-D

honden die binnen verblijven en waar het licht nog lekker brand zullen niet snel een wintervacht bekomen, maar dieren die buiten leven en in het donker gaan slapen, ja die krijgen nu al een vacht voor de a.s. winter, het gaat nog gestaag, maar zodra het nog donkerder wordt, gaat het opeens heel rap. en zeker als het koud gaat worden. "

 

Hier wordt toch echt op temperatuur gereageerd. Eind augustus had ze al flink wintervacht gekweekt. Logisch als het 12 graden is. Sinds vorige week is het weer 20 graden en raakt ze die wintervacht weer deels kwijt.  

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

voor de liefhebbers, we krijgen een mooie maand. :-D


Meer warme dagen september




DE BILT -
Het aantal warme septemberdagen, met middagtemperaturen van minstens 20 graden, loopt op deze maand. Dat verwacht MeteoGroup. Wordt het gedurende de eerste dagen van de werkweek iets minder warm, later in de week komt de 20-gradengrens opnieuw in het vizier en waarschijnlijk is het op lange termijn ook nog (vrij) warm.




Zomerkleding in de herfst doordragen


De gehele maand september telt op het landelijk weerstation De Bilt normaal tien dagen met minstens 20,0 graden. Met vandaag meegerekend zitten we nu op zeven warme septemberdagen en de verwachting is dat dit aantal tot en met 16 september oploopt tot dertien, iets meer warme septemberdagen dan het normale aantal. Maar ook in de tweede helft van de maand zijn 'twintigers' nog haalbaar, zodat het aantal warme dagen nog hoger kan worden.

Ook nog lang droog

Verder blijft het nog lang droog - een enkel buitje daargelaten - met ook op de lange termijn waarschijnlijk weinig regen. Het weer staat vaak onder invloed van een hogedrukgebied ten noorden van ons. Lagedrukgebieden en bijbehorende regenstoringen hebben daardoor weinig in de melk te brokkelen. Goed nieuws dus ook voor de agrariërs: voor hen is het nu oogstmaand en zij kunnen met hun machines het land op zonder in de modder te werken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  

Hier wordt toch echt op temperatuur gereageerd. Eind augustus had ze al flink wintervacht gekweekt. Logisch als het 12 graden is. Sinds vorige week is het weer 20 graden en raakt ze die wintervacht weer deels kwijt.   "

 



zo zie je maar weer S^tippeltje, hier wordt echt op donkerte gereageerd. komt misschien dat er hier een hond is die meer buiten ligt dan binnen.

honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

Vanmorgen al een lange wandeling gemaakt...het was nog heerlijk rustig op de hei.

En prima temperatuur.

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Gisterochtend lekker een uur gelopen. Het was wel grijs, zag er somber uit. Was iets van 18 graden (rond 11 uur), maar ben wel zonder jas gegaan. Binnen een kwartier had ik het al ontzettend warm, blij dat ik geen jas aan had.

 

's Middags nog even (zonder hond) op de fiets weg geweest, was heerlijk weer om te fietsen.

 

Vandaag waren we laat. We zijn om 11:50 weg gegaan, waren om 12:30 in het Leuvenumse Bos, waar we tot 15:00 hebben gelopen. Het was iets zonniger als gisteren, ook iets warmer.

Wel weer een lekkere dag. 

 

Mellow heeft heerlijk gerend, in het zand gerold, in het water gespeeld en ligt nu knock out op de bank (nadat ik haar in de tuin even met haar washandje heb gewassen).

 

De lucht zit wel weer een beetje dicht, maar het is wel aangenaam buiten.

 

Morgen weer met de fiets naar mijn werk 

 

Sowieso veel gefietst deze week, alleen dinsdag met de auto naar mijn werk geweest, de andere dagen lekker met de fiets. Vrijdagmiddag ben ik ook nog even met de fiets naar het centrum geweest en gistermiddag dus nog even naar een klein buurtbraderietje.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Hier was het ook prachtig weer vandaag!

En ook goed nieuws dat het nog even zo blijft! 

Wel al wat paarse heide, dus al een teken van de beginnende herfst.

 

Zoek de heide hond

 

honden page profiel Vera met Abby & Cantor !Vera met Abby & Cantor ! 3 doggies

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

Even een off topic  

 

Willemijn nu nu ik je topic weer langs zie komen moest ik meteen denken aan een newfoundlander die bij mijn moeder in het dierenasiel ziet, 14 maanden, en al helemaal verpest, wordt een hele klus om die weer op het juiste been te zetten

 

Sorry moest ik even kwijt 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Wat jammer en sneu... Ik snap sowieso niet waarom honden in t asiel moeten en mensen hun keuzes niet beter afwegen maar des te meer newfoundlanders behoort tot de groep honden die al helemaal niet opgesloten moeten worden in een asiel.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

geen ene hond behoort in het asiel, wanneer men voor een hond kiest die van een fokker komt, terug naar de fokker.. en bezint eer ge begint aan een hond, dat is voor vele, de asiels zitten vol van onverantwoorde baasjes, niet de goede natuurlijk, er zijn ook baasjes die geen andere uitweg hebben dan asiel, en dan is het goed dat dat er is.

een newfoundlander moet verzorgd worden, zo niet dan is het einde vacht. hoop dat de hond snel een baasje zal krijgen, maar dat geld voor alle dieren in het asiel.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bomen al extreem vroeg in herfstkleuren




iNGEN -
September is net een week oud, maar bij veel boomsoorten beginnen de bladeren al te verkleuren. En dat is extreem vroeg, meldt de website Natuurbericht.nl. Normaal krijgen de bomen pas eind september, begin oktober hun herfstkleuren en beginnen ze blad te verliezen.




Herfst

De vroege bladverkleuring heeft waarschijnlijk te maken met de lage temperaturen in augustus. Ook was het groeiseizoen al vroeg begonnen doordat we een zeer zachte winter en lente hebben gehad.

Normaal gesproken is het de eerste nachtvorst die de bladverkleuring in gang zet. Dit jaar hebben we echter nog geen nachtvorst gehad.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Heerlijk weer, de ochtend was zalig om te wandelen, we zijn al vroeg er op uit geweest, het was zelfs nog donker daaraan kan je zien dat het toch gaat herfsten.

voorlopig krijgen we goed weer de komende dagen, geen regen een aangename temperatuur, wat willen we nog meer voor onze honden ? :-D

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

Hier nog een mistige wandeling gehad. Zalige temperatuur nog, vanmiddag komt de zon door dus dan zal het weer een pak warmer worden.

 

Maar moet wel nieuwe wandelschoenen zijn toch niet meer helemaal waterdicht heb ik gemerkt was sop sop sop in de schoenen 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Hier is dit weer, ook de hele dag buiten geweest!

 

Willemijn, wist je dat de Newfoundlander ook deels van de Barbet afstamt.

Ik was even een stukje geschiedenis aan het lezen over de Barbet.

Ik wist wel dat er meerdere rassen via de Barbet zijn ontstaan (bv poedel, griffon, briard)

Maar dus ook de Newfoundlander, dus onze honden hebben ergens nog iets gemeen.

Dat komt omdat de Barbet vroeger meeging met vissers en met zeereizen, zo werd de Barbet in verschillende landen gebruikt om mee te kruisen om een nieuw ras te ontwikkelen.

En zo is dus ook de Newfoundlander ontstaan!

Helemaal off topic maar ik vond het wel leuk

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Gistermiddag nog heerlijk een uur gelopen, was warmer dan ik dacht (maar ik had er rekening mee gehouden en ben dus zonder jas gegaan).

Vandaag is het grijs en somber. Toen ik vanmorgen weg ging was het wel heel donkergrijs, echt zo'n lucht waar elk moment een bui uit kan komen. Maar het viel mee, inmiddels iets minder antraciet en nog steeds droog.

honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

Helaas de plannen die ik had om vandaag in de tuin te gaan werken

gaan denk ik niet door...het is hier druilerig nat.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier ook, grauw en draulerig.... maar wel een goede temperatuur. ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

di 09 sep 2014, 08:19

 

Wolkenvelden, soms zon

Zeist (weeronline.nl), 9 september 2014 - De zomer duurt nog exact twee weken en in deze weken kunnen we nog regelmatig van het zomerzonnetje genieten. Vandaag moet je daarvoor wel in een van de zuidelijke provincies zijn. Over het noorden trekt namelijk vrij veel bewolking. Later deze week neemt de zonkans in het hele land toe.
 

Vanochtend is het bewolkt in het midden en noorden van het land en plaatselijk valt wat lichte regen. In het zuiden en zuidwesten kan af en toe de zon doorbreken en blijft het droog.

Vanmiddag trekken uitgestrekte wolkenvelden over het noorden van het land met een kleine kans op wat regen in het noordoosten. Vooral in het zuiden is af en toe de zon te zien en bij een zwakke tot matige noordwestenwind stijgt de temperatuur naar 17 graden aan de noordkust tot 20 in het zuiden.

Vanavond verandert er weinig in het noorden en blijft het overwegend bewolkt. Verder naar het zuiden kan de bewolking breken en dan is er kans op een mistbank. De temperatuur daalt naar 8 tot 12 graden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vanochtend een lange wandeling erop zitten met Bamse, daarna naar de training gegaan, bij terugkomst dacht ik, ze wacht maar even, eerst mijn huis doen, het regende pijpestelen....

had ik gedacht..... ze bleef maar zitten en wijzen naar de auto, hoe zit het willemijn ? even eerst het huis doen.... oeps. ze stond te stampvoette.... hihi.
en maar wijzen, dacht , ze heeft gelijk , ik haar in de auto gehesen en gegaan naar de blauwe stad.

daar aangekomen honderden ganzen weer, die nog niet vertrokken zijn, haar de opdracht gegeven, hoppa er achteraan, mmmm deed ze niet, ze waadde naar de ganzen toe, die in het midden lekker bleven zitten, niet bang van Bamse die daar iedere dag weer komt, ze kennen haar onderhand, ze weten dat ze er niet achter aan gaat. hahahaha

ik een grote deukbal meegenomen, en steeds maar gegooid, op een gegeven moment, doei willemijn, ga nou zelf maar eens de bal ophalen, en...

de deukbal kwijt, die ligt nog tussen de ganzen te dobberen, als die niet gezonken is.


O-)

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Hier even frustratie tijdens de ronde drie enthousiaste honden tegen komen waarvan de baasjes de honden Sadi willen laten benaderen moet je terwijl je een stuiterende Sadi probeert tegen te houden en zo rustig mogelijk te houden, die baasjes uitleggen dat Sadi niet mag spelen omdat ze Exercised Induced hyperthermie heeft en het noodzakelijk is dat ze zich rustig houd  kom je weer thuis met een hond met de tong bijna onder de sokken.... 

Verdrietig  omdat ik weet en zie hoe graag Sadi wil spelen en het haar in mijn hart zo vreselijk gun...  Maar wil haar niet aan hart en orgaan falen verliezen omdat haar temp te hoog wordt omdat ze even uit haar dak mag gaan... frustrerend en verdrietig misschien maar dag nachtritme gaan omdraaien s'nachts is het tenminste rustig (wat honden en kinderen aangaat in elk geval...)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Renate, de meeste honden worden uitgelaten in een vast ritme routine van tijden, ga op een andere tijd en probeer zo te ontlopen.

hier ook een hond die vast zit en veel vast gezeten heeft, heel vroeg erop uit, en dan kan ik Bamse heerlijk los laten, niemand te zien... de tijden van anderen honden weet ik.

dat is meestal tussen half acht en tien.... dan tussen 12 en 2 uur, savonds tussen 6 en 8 uur, probeer die tijden dan een beetje te ontlopen.

ik heb makkelijk praten, ik woon in een gebied waar bijna geen hond te zien is. maar tijden van honden uitlaten zijn overal bijna het zelfde.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Het lijkt hier af en toe wel of niemand er vaste tijden op nahoud. Het is haast onmogelijk hier om geen andere honden tegen te komen. (zitten hier middenin een woonwijk dus is wel lastiger te vergelijken inderdaad) Meestal kan ik het redelijk handelen, maar vandaag raakt het me dubbel diep dat ze gewoon niet lekker zichzelf mag zijn en lekker mag ravotten e.d. ik gun het haar zo. En zelf kon ik er altijd zo van genieten als je, je hond lekker uit dak ziet gaan, maar nu is het alleen maar zorgen in dat opzicht. Echt ik zou willen dat ik met haar kon ruilen, zij gezond en ik Exercised Induced Hyperthermie. Immers aan mij is uit te leggen hoe of wat en aan een hond niet en een puberhond kun je niet uitleggen waarom ze maar zo weinig mag. 

Hier zit ik in een buurt met mensen met parttime baan/fulltime baan/wisselende diensten/ en thuiszitters. Dat alles door elkaar, maakt dat er wisselend wordt uitgelaten.  

 

Maar goed heb kennelijk gewoon mijn dag niet, kan er lastiger mee om gaan vandaag en wens op dit moment een onbewoond eigen eiland met het hele jaar door lage temperaturen etc.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik begrijp je wel, het wordt je te veel af en toe, heb ik ook en nog, je hond is je alles je wilt er alles voor doen Renate.

wanneer Sadi aan de lijn loopt en niet mee kan doen, ben jij het die dit vreselijk vind, Sadie niet, als jij bezig bent met Sadie vergeet tie echt het geren, voor jezelf is het niet leuk dat je Sadie dit niet kan zien doen.

en wensen ja die zijn er natuurlijk altijd en veel, maar niet altijd uitvoerbaar. de ene dag zal het makkelijker zijn dan de andere dag.

het is nu herfst, straks is het winter, en ook dan heb je je zorgen, niet kunnen ravotten in de koude , sneeuw of wat.

zwemmen, al is het maar even, ga eens op zoek naar water waar Sadi er zo in kan lopen, dat kan je plezierig maken, en hoef geen inspanning te zijn.

bij thuiskomst, lekker met Sadi bij je gaan zitten, thee pakken, benen omhoog, even rustig ademhalen, echt de ene dag is beter dan de andere dag, komt heus wel goed Renate.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik heb kennelijk echt een emo dag waarin ik minder kan hebben.

 

op zich gaan er in huis met visite steeds meer kwartjes vallen hoe Sadi het best te begeleiden, hoe visite te instrueren, wat wel en niet werkt. Dat gaat steeds beter. 

In huis doen we soms wat vang spelletjes (waarbij Sadi zit en mag vangen zeg maar vind ze wel leuk op haar tijd  ) 

Maar als ze een hond ziet zie je bij haar ook echt haar wil en haar energie en dat is lastig soms juist omdat ik het haar zo gun en inderdaad omdat ik het graag zie (dat ze lekker los kan).

 

Ook in de winter zullen we alles in de peiling moeten houden, maar ik hoop zo dat ze dan toch wat los kan toch wat kan rennen ook.  We zullen moeten uitzoeken hoe snel haar temp dan stijgt of dat ie juist daalt bij extreme kou ik weet het niet, maar das voor straks dat is nu toch niet te beoordelen nog.

 

Daar komt bij dat ik me feitelijk alzo gedwongen rustig moet houden, want Sadi reageert op mij als ik gestrest raak, doet zij dat ook, direct hijgen gecombineerd met kalmerende signalen naar mij toe.. Vaak trek ik me dan even terug in een andere ruimte (als Tjaard er is) of ik neem haar mee en ga even liggen, als ik eenmaal lig is Sadi ook rustiger.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Renate, zeggen als ik het verkeerd heb hoor, maar gaat dit nimmer meer over bij Sadi ? de aandoening die ze heeft ? moet je je verdere leven met Sadi altijd alert zijn en blijven ?

en dat je je dag niet hebt, helemaal niet raar, op een gegeven moment gaat het opbreken al die zorgen, het niet kunnen van je afzetten, het eigenlijk vaak heel alleen zijn en het alleen moeten doen. kom op hoor . van mij krijg je een arm om je heen. :-D

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ja dit is blijvend, gaat niet over.

 

Je moet het feitelijk zien als dat elk wezen in de hersenen een thermostaat heeft die onder bepaalde omstandigheden de temp doet oplopen. Bij Sadi is die kapot en zo gauw ze dus beweegt, (gewoon wandelt, stress heeft opgewonden of enthousiast is loopt haar temperatuur al op) Afhankelijk van de omstandigheden zoals bij warm weer > zeer extreem. 

 

Met de prednison stijgt haar temp wel maar daalt vooral sneller terug naar normaal als ze eenmaal rustig is.

Als we met Sadi een rustig rondje wandelen dat bestaat uit rustig lopen [max. 10 minuten] en sadi de ruimte geven om te snuffen stijgt haar temp richting 39,6 (met zon) naar hoger komen we honden tegen zoals vanmiddag zit ze tussen de 39,8 en de 40

 

Van de week was iemand van HP hier om K9 tuig op te halen (Sylvia) ging op zich heel goed Sylvia was erg rustig, bukte hield rekening met Sadi waardoor ze vrijwel niet stuiterde voor haar doen. Op en neer gereden dus even kletsen en bak koffie, rustig zitten. En al zit je rustig Sadi is ze toch opgewonden/enthousiast en dan zie je haar temp oplopen. Ik schat dat ze een half uur geweest is dat ik heb aangegeven dat het voor Sadi genoeg was, want ze zat al weer richting de 39,8. 

 

Dus ja zorgen al om. Enige is dat als de situatie thuis.. terug normaal is en we haar op haar plek af leggen (als ze zelf niet ergens rustig gaat liggen) zie je nu met de prednison dat ze in verhouding snel hersteld rond de 20 minuten zit ze redelijk normaal terug op goede temperatuur. Zonder de prednison duurt inclusief inzetten van koeling (koelvest e.d. extra laten drinken, pootjes koelen door haar door een bak water te laten lopen) minimaal een uur voor ze terug op normale temperatuur is.

 

 En komt de temp te hoog krijg je orgaan en hart falen (voor zeker bij 42 graden) vanaf 40,6 a 41 graden kan al schade ontstaan aan bijnieren bijvoorbeeld.

 

Edit: Schrijffout verwijderd en woordje toegevoegt

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

De verwachting is wel dat het zomers extremer is dan bij koeler weer, maar het zal niet weg zijn. In welke mate ze bij koeler weer meer kan zullen we heel voorzichtig moeten aftasten.

 

[was ze nou 6 of 7 was het anders maar ze is potdikkie 14 maanden met zicht op een heel leven rustig aan doen, altijd maar beheerst leren zijn etc. ik gun haar zo graag een gelukkig en vrij leven.. mag ik wel van haar vragen dat ze zo beperkt moet leven en wil ik dat wel. Maar ja als we wel de vrijheid geven en haar laten spelen temp mega te hoog > lijdensweg + afscheid dat willen we ook niet

 

Maar ja op deze manier wordt dit een klaag topic i.p.v. een seizoenen topic over het weer en leuke belevenissen.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Aangezien ik deze week weer 3 dagen school heb en donderdag nog een intro dag krijg ik niet veel mee van het weer  Af en toe even naar buiten maar ja! Sochtends wel heerlijke fiets rondes met chica. Ik zie weer uit naar het weekend, dan weer lekker tijd voor wandelingen met haar!

 

Jeetje renate wat lastig, en ook dat het niet overgaat. Ik kan me helemaal voorstellen dat je dan af en toe wat minder goed met de situatie om kan gaan, is echt niet niks!

 

edit: typefoutje

Volgende forumvraag: benauwd momentje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^