Seizoenen topic. De Herfst met onze honden .

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

Lexie en ik hebben ook een spooknacht gehad. Te warm om ergens onder te liggen te koud voor zonder, niks lag lekker en vanaf 5 uur begon ze te mopperen in de bench dus dan maar even op bed maar dat was ook niet goed... Ben gesloopt van zoveel gebroken nachten

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Het was vanmorgen lekker koel in huis, zo'n 25 gr. Nu inmiddels alweer 28! Terwijl het buiten veel koeler is. Zo maar weer even de ramen open zetten.
 
Vanmiddag kwam Liz ineens hinkelend naar me toe gelopen, er was iets met haar rechter voorpoot. Dus ik even kijken, kon niet direct op de vloer want dat vertrouwd ze nog steeds niet, ze sprong op de bank en toen zag ik het: 1 van haar nagels was over een andere nagel gekomen, dus even goed gezet en zij weer blij! "

 

Gelukkig was het simpel op te lossen voor Liz  en weer een stukje extra vertrouwen erbij waarschijnlijk, want je hielp haar en dat weten ze heel snel.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Bamse heeft vannacht liggen ..morren. die wilde boven komen, mooi niet, hekje voor de trap, boven is het te warm, ik dreef mijn bed af, eer het daar afkoelt, en beneden slapen, ik kom slaap te kort. !!
 
vanochtend, een aangename temperatuur beneden, 22 graden, ze heeft toch niet te klagen he die bamse. hahahaha
ze ligt nu buiten, heerlijk koel, wat wordt het vandaag ? een overgangs dag. !
 
morgen weer wat warmer en dan ja zaterdag weer prijs, maar zondag weer wat minder en zo rollen we juli door en augustus in. hoelang nog ? een maand ? twee ? we kijken uit naar de herfst. !! "

 

Zeker weten dat we uitkijken naar de herfst.

Dat slaap te kort ja dat gevoel heb ik ook. Dus kunnen elkaar de hand schudden (alleen op een andere manier, ik kom niet tot rust in me slaap veel dromen, verwerken e.d. en dan inderdaad badend in zweet wakker worden maar ja gaat weer over zeggen we maar  )

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier ook hoor, slaap tekort, en als ik nou even op de dag eens kon slapen, maar dat lukt mij niet, hyper ben ik daarvoor. laat naar bed vroeg eruit.

 

en het wordt alweer warm, heet zelfs, het was zo lekker in de ochtend, maar zelfs zwemmen was warm het water, Bamse is afgekoeld, ligt binnen, jammer eigenlijk, zomers moet men buiten zijn, en met deze warmte en een tuin op het zuiden zitten we helaas te vaak binnen.

 

ook ik hoop dat er een eind aankomt aan dat klamme gevoel. ja moe worden we allemaal zo denk ik, mens en dier.

 

ik zag aan de blauwe stad, zwanen die flink in de rui zijn, normaal is dat echt niet in deze tijd van het jaar, grote flinke grote veren, staart veren, niet een maar veel........

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

" hier ook hoor, slaap tekort, en als ik nou even op de dag eens kon slapen, maar dat lukt mij niet, hyper ben ik daarvoor. laat naar bed vroeg eruit.
 
en het wordt alweer warm, heet zelfs, het was zo lekker in de ochtend, maar zelfs zwemmen was warm het water, Bamse is afgekoeld, ligt binnen, jammer eigenlijk, zomers moet men buiten zijn, en met deze warmte en een tuin op het zuiden zitten we helaas te vaak binnen.
 
ook ik hoop dat er een eind aankomt aan dat klamme gevoel. ja moe worden we allemaal zo denk ik, mens en dier.
 
ik zag aan de blauwe stad, zwanen die flink in de rui zijn, normaal is dat echt niet in deze tijd van het jaar, grote flinke grote veren, staart veren, niet een maar veel........ "

 Als je om tien uur of half elf naar bed gaat is het best wel koel gisteravond.

honden page profiel JennyJenny 3 doggies

honden foto van Jenny

Het is hier heerlijk vandaag, en Aston gedraagt zich opperbest, dat scheelt. Ik merk meer dat de konijnen en minder prettig vinden. Die krijgen ook extra water en staan lekker in de schaduw.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Hier is het weer warm, 29 graden buiten. Ik doe niet eens meer de moeite om alles dicht te doen, warm in huis wordt het toch, en met de deur open heb je niet zo een benauwd gevoel. Ook boven alles open en dan af en toe een zuchtje wind in huis, koelt niet af maar toch. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vroeg naar bed is er hier niet bij, te warm, aangezien Bamse niet mee naar boven mag, te heet daar, moet ze dus beneden blijven slapen, en ja ik heb ze toch liever binnen, waarom nou toch ? geen idee, ik slaap dan helemaal niet meer.

 

maar dan moet het wel wat minder warm zijn, en dat duurt wel even, 12 uur, uiterlijk ga ik dan naar bed, en veels te laat, smorgens vroeg weer op.

 

smorgens is de lekkerste tijd, daar geniet ik dubbel van, maar houdt wel in, dat ik slaapdronken aan tafel zit, samen met Bamse erop uit trekt en pas in het water wakker wordt. hahahah

 

en het weer houdt nog wel even aan, in het hele land warm.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Morgen trekken velden sluierbewolking over het land en in de middag ontwikkelen ook enkele stapelwolken. Desondanks laat de zon zich geregeld zien. Waarschijnlijk blijft het droog, maar een zeer plaatselijk onweersbui valt in het zuiden en oosten niet geheel uit te sluiten.

Er staat een zwakke tot matige zuidelijke wind en het wordt 24 graden aan zee tot 28 graden langs de oostgrens.

Zaterdag begint de dag nog droog en met zonnige perioden. Al snel neemt vanuit het zuidwesten de kans op regen- en onweersbuien toe. In de middag en avond worden de zwaarste onweersbuien verwacht met kans op hagel, windstoten en stortregens.

Het wordt drukkend warm met maxima van 26 graden op de Wadden tot lokaal 30 graden in het oosten van het land.

Zondag is er veel bewolking en houdt de kans op regen- en onweersbuien aan. Het wordt met een middagtemperatuur van 23 tot 26 graden minder warm dan zaterdag, maar door de hoge luchtvochtigheid is het erg broeierig.

Na het weekend is het licht wisselvallig met wolken, zon en een kleine kans op een bui. Het blijft warm.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ik heb ook slaap tekort, te laat naar bed en vroeg wakker.

Vandaag zijn we bij " 't Landje" geweest.

We hebben met onze familie gezamenlijk een landje bij het Veluwemeer hier vlakbij.

Heel primitief, een groot stuk grasveld met een stokoude stacaravan en een houten schuurtje.

Er is geen stroom of wat dan ook, water moet je uit de pomp halen.

Vanmorgen zijn we er geweest en ik heb met Black samen een stukje gevaren

Was voor Black de eerste keer varen, maar hij vond het erg interessant!

 

 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Sylvia, wat heerlijk, gewoon lekker daar overnachten. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Vrij zonnig en zomers warm




Zeist (weeronline.nl), 01 augustus 2014 - Over het algemeen is het de komende tijd vrij aardig zomerweer. Hoewel dagelijks kans is op een bui zullen op de meeste dagen de droge en zonnige perioden overheersen. De temperatuur ligt daarbij dikwijls rond een zomerse 25 graden. Alleen morgen worden in de loop van de dag stevige regen- en onweersbuien verwacht.

Vanochtend begint de dag lokaal mistig, maar dit lost snel op. De rest van de ochtend wisselen zon en sluierbewolking elkaar af.

Vanmiddag ontstaan enkele stapelwolken die tweede helft middag plaatselijk uit kunnen groeien tot een onweersbui. In het grootste deel van het land blijft het echter droog met geregeld ruimte voor de zon. Bij weinig wind wordt het 25 graden in het westen tot 28 graden langs de oostgrens. Pal aan de kust steekt vanmiddag een verfrissende zeewind op, waardoor de temperatuur iets lager uitvalt.

Vanavond is lokaal nog kans op een (onweers)bui, maar de meeste plaatsen houden het droog. Het is nog lang aangenaam met om 20:00 uur temperaturen tussen 20 en 25 graden. Vannacht trekken in het zuidwesten en westen enkele restanten van onweersbuien uit Frankrijk over, elders blijft het overwegend droog. De minima liggen rond 16 graden.


honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Hier is het redelijk goed te doen. Gister tussen de middag naar het water geslenterd en smiddags rond 16.15 bij het dierenparkje in het water ff in.

Heb het hondje van mijn ouders te logeren dus gezellige boel. In huis is het niet warmer geworden dan 27 graden.

Het lijkt wel of chica het weer ook beter kan handelen. Ze is weer wat levendiger als vorige week en hijgt niet meer meteen zodra we een voet buiten de deur zetten 

Gister avond had ik vriendinnen op bezoek , alle aandacht voor de dames, en we hebben tot 11uur op balkon gezeten (werd wel wat fris vanaf een uurtje of 10) en Chica heeft er ook een hele tijd bij gelegen en Blacky zo af en toe (die vind het balkon niet zo tof op 1 of andere manier)

Nu is het nog lekker, prima te doen en de nachten zijn ook niet meer zo benauwend! Slapen kunnen we wel hier.

Verder dus nog niks geen regen gevallen hier maar het weekend waarschijnlijk....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wij, en ook de honden acclimatiseren op een gegeven moment, de warmte is gewenning, het plotselinge van koel naar warm weer breekt voor ieder op.

wij zijn wezen zwemmen, en hebben zeker twee uur door het water gebanjerd, kon zien dat het genoeg was, tong op half zeven, na even nog aan de lijn gebanjerd te hebben, hartslag goed naar beneden gebracht, zijn we terug gekeerd naar huis, lekker koel.

hier in de tuin al broeierig.... maar we doen het er mee, vanmiddag uitgestrekt onder de waaier.

maar morgen, de temperatuur gaat naar 30 graden.

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

Ik ga vandaag met een vriend naar het zwembad.

Dan koel je af.

Minion ligt op de grond te slapen.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Vandaag maar met Max naar het park toe, kan hij lekker zwemmen en afkoelen in de schaduw daar... Meneer heeft het erg warm, maar wil heel graag actie ......

 

 

honden page profiel JennyJenny 3 doggies

honden foto van Jenny

Aston heeft moeite met slapen in dit weer. Ik laat hem maar zijn gang gaan zo lang hij rustig is.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Max nam uitgebreid de tijd om kikkers te spotten tijdens de wandeling. 
Lange lijn maar mee genomen, dan is het lopen toch wat minder intensief. Lange lijn betekend namelijk "vrij", dus dan hoeft hij niet op mijn te letten om naast te lopen e.d.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik ga vandaag met een vriend naar het zwembad.

Dan koel je af.

Minion ligt op de grond te slapen. "

 




je hebt vakantie Janno, wel er van genieten he, minion heeft een fijn baasje aan je, maar zelf moet je ook wel even genieten van je vakantie, wat is niet leuker dan een zwembad, lekker verkoeling voor jezelf eens. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Max nam uitgebreid de tijd om kikkers te spotten tijdens de wandeling. Lange lijn maar mee genomen, dan is het lopen toch wat minder intensief. Lange lijn betekend namelijk "vrij", dus dan hoeft hij niet op mijn te letten om naast te lopen e.d.

 

  "

 



hier zitten er genoeg, maar alleen in de ochtenduurtjes hoor ik ze kwaken. O-)

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Hier is het nu ook best benauwd al.

Vandaag had ik een dagdienst en het weekend 2 avonddiensten.

Op het werk is het echt plakkerig, helemaal omdat je de hele dag aan die mensen zit te sjorren.

Nog wel even met Black wezen zwemmen en half uurtje gewandeld eind van de middag, maar nu ligt hij alweer uitgeteld te hijgen.

Freggle wil/kan helemaal al niet mee, veel te warm voor hem.

 

Willemijn, mijn broer is wel eens 's nachts gebleven op 't landje om te slapen.

Maar voor geen goud dat ik dat doe, veel te primitief en te donker 's nachts, te veel insecten 

Met de auto ben ik in 5 minuten weer thuis.

 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

"  


je hebt vakantie Janno, wel er van genieten he, minion heeft een fijn baasje aan je, maar zelf moet je ook wel even genieten van je vakantie, wat is niet leuker dan een zwembad, lekker verkoeling voor jezelf eens. :-D "

 Ik mag het hopen.

Heel raar als ik denk dat iets goed gaat het verkeerd en als ik denk dat iets verkeerd gaat het wel goed.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Vanavond even naar het park geweest voor verkoeling. Lekker gespeeld met andere hondjes en gezwommen uiteraard!

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

wij zijn ook net terug van een erg lange avondwandeling. merkte toch dat wifi het warm had. maar als ik nu geen lange wandeling deed dan ligt ze morgen te stuiteren in huis. haar nieuwste hobby is van de ene zetel richting de andere springen als ze wat energie te veel heeft..  

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

" wij zijn ook net terug van een erg lange avondwandeling. merkte toch dat wifi het warm had. maar als ik nu geen lange wandeling deed dan ligt ze morgen te stuiteren in huis. haar nieuwste hobby is van de ene zetel richting de andere springen als ze wat energie te veel heeft..   "

 

Wat gezellig! S2 komt meedoen ... Die spelen springparcours in de tuin... Stuiter stuiter stuiter..  Ze mochten vandaag even los aan de maas met twee vrienden en er moest duidelijk kriebel uit de poten

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

"  
Wat gezellig! S2 komt meedoen ... Die spelen springparcours in de tuin... Stuiter stuiter stuiter..  Ze mochten vandaag even los aan de maas met twee vrienden en er moest duidelijk kriebel uit de poten "

 beter buiten dan binnen :) 

 

 

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Het was weer aan de benauwde kant vandaag. Vanochtend met de twee meiden een snuffel ronde op het gemak gedaan en om half 12 naar t water bij het dieren parkje. Na 4e met Chica naar stadje gelopen, water mee en zoveel mogelijk in de schaduw.  Ik moest echt ff wat halen. Maar het ging goed 4x water aangeboden 3x wilde ze wat. Op de heen en terug weg bij het park haar oo k nog in het water laten plonsen. 

Ik ging uit eten dus chica thuis de kong en daarna kon ze lekker slapen. Was wel 27,5 graden toen ik ging dus dat vond ik een minder fijn idee.  Chica leek er geen last van te hebben. Ze zal ook wel aan het acclimatiseren zijn ;) net nog heerlijk relax laatste rondje gedaan.  beneden 25graden   op mn slaapkamer is t wel benauwd. Benieuwd wat het weer het weekend gaat doen...!

Welterusten

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Eeen hele goede morgen weer.


za 02 aug 2014, 06:45


Stevig onweer op komst




Zeist (weeronline.nl), 02 augustus 2014 - De dag begint overwegend droog met flinke zonnige perioden. Echter vanuit Frankrijk zijn onweersbuien onderweg, die deze zonnige rust kunnen verstoren. Daarbij is kans op hagel, windstoten en flink wat regen. Voor de buien uit wordt het met 26-30 graden zomers en broeierig warm, wat de stabiliteit van de atmosfeer niet ten goede komt.








Vanochtend is het op de meeste plaatsen droog, al kan lokaal een enkel buitje voorkomen. De zon laat zich geregeld goed zien en de temperatuur loopt rap op.

De middagtemperatuur varieert tussen 26 graden in het zuidwesten en rond 30 op de grens naar Duitsland. Met zonnige perioden voelt het drukkend warm aan. Vanuit het zuiden en zuidwesten neemt al snel de kans op regen- en onweersbuien toe. De meeste en ook zwaarste buien worden later op de dag verwacht. Daarbij is grote kans op onweer, hagel en (zware) windstoten.

Vanavond en vannacht blijven de onweersbuien nog lang in het land, maar later in de nacht zullen ze het land via het noordoosten verlaten. Koud wordt het zeker niet met minimumtemperaturen rond 16 graden.

Zondagochtend zijn iets meer wolkenvelden dan vandaag en kan het van tijd tot tijd licht regenen.

Tegen de middag laat de zon zich vanuit het zuidwesten meer en meer zien. In het westen blijft het deze middag waarschijnlijk droog, maar in het oosten blijft er een kans op (onweers)buien. Het wordt niet meer verstikkend warm, maar met 22 tot 26 graden wel aangenaam.

Gedurende de avond en nacht wordt het bijna overal droog met opklaringen, maar het zuidoosten blijft met een buienkans te maken houden. Het koelt af tot een graad of 12

honden page profiel JennyJenny 3 doggies

honden foto van Jenny

De ochtendwandeling hier net gehad, Aston vermaakt zich nu met zijn voerbal(ik moet eigenlijk een moeilijkere kopen). Vannacht voor het eerst 's nachts zelf last gehad van de warmte. Aston had er geen moeite mee.

honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

Het is hier al flink benauwd.

Jack heeft er niet zo'n moeite mee...maar vrouwtje wel.

Volgende forumvraag: benauwd momentje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^