Moeder allergisch.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

anoniem (Gast)

Heey,    Ik ben een meisje van 13 jaar en wil graag een hond. Mijn ouders zouden het ook leuk vinden. Alleen mijn moeder is allergisch. Ze krijgt holte ontsteking en is daar dan ontzettend ziek van.  Na lang zoeken kwam ik bij het ras labradoodle. Deze hond schijnt anti-allergie te zijn.  Mijn ouders willen beiden super graag een hond, maar door de allergie van mijn moeder moesten we 5 jaar geleden onze boxer wegdoen. Mijn ouders zijn nu heel bang dat dat weer zou gebeuren met een nieuwe hond. Weet iemand iets om mijn ouders te bewijzen dat dit waarscheinlijk wel goed zal gaan?    Groetjes, Anoniem 

honden foto van martijn & marijn & fly de bordercollie

Als je ouders super graag een hond willen, waarom gaan ze dan niet een dagje kijken bij bijv labra doodles? Vaak als je allergisch bent merk je al vrij snel of je wel of niet tegen dit ras kan. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Er zijn nog wel meer hypo allergene honden, behalve de labradoodle.

De bolognezer, poedel, waterhonden om maar een paar te noemen.

Misschien is er iemand die je kent die zo'n hond heeft?

Dan zou je kunnen vragen om er eens een dagje op bezoek te gaan, om te zien hoe je moeder op zo'n hond reageert?

Wel zijn het allemaal honden met een zeer bewerkelijke vacht die veel onderhoud vraagt.

Anoniem (Gast)

Bedankt voor de reacties;)

Mijn moeder is alleen van mening dat je pas zou merken hou erg het is na een maand. En tegen die tijd zou ze alweer aan een hond gehecht zijn. De vacht verzorging is niet zo'n probleem. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Niet alle labradoodles zijn trouwens hypo allergeen!

Doordat het een hond is die uit verschillende rassen is ontstaan (labradoodle is ook geen rashond) heb je het risico dat je er net één treft die niet hypo allergeen is.

 

Dan zou je beter voor een echte rashond kunnen gaan, dan heb je dat risico niet.

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

ik ben zelf ook allergisch; hier komt dan ook een hypo-allergene hond.

rassen die anti-allergisch zijn;

schnauzer, barbet, irish softcoated wheaten terrier, ierse terrier, poedels, portugese en spaanse waterhond, chinese naakthond, havanezer, maltheser, shih-tzu, lhasa apso, bologneser, lagotto romagnolo, en nog w een aantal :-). deze rassen hebben wel intensieve vachtverzorging nodig.

best is ook dat je moeder veel op bezoek gaat bij een fokker en dan goede afspraken maakt.het is niet niks zo'n allergie en het wil niet zeggen dat ze hypo-allergeen zijn, dat ze er ook tegen kan

honden page profiel Fema & FingoFema & Fingo

honden foto van Fema & Fingo

Ik heb ook een hypoallergeen ras, de basenji. 

Weet niet waar jullie wonen anders mogen jullie gerust langs komen om eens te ervaren.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Wil je moeder wel een hond??
Normaal speelt de allergie vrij direct op.
Dus ff op bezoek bij fokkers en knuffelen met de honden moet al voldoende zijn.

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

Wij hebben 2 Bichon Frisé's veel mensen die last hebben van allergie kunnen vaak wel tegen deze hondjes. Vriendin van mij is enorm allergisch en kan gelukkig wel met mijn pups knuffelen, zij merkt het altijd meteen of ze er wel of niet tegen kan. 

 

Enige wat ik kan zeggen is kijk eens rond in je omgeving en vraag eens rond aan mensen of zij misschien iemand kennen met een labradoodle of ander "anti allergie" ras en vraag eens of je er mee mag knuffelen :) 

 

Tegenwoordig zijn er heel veel mensen met zulke soort honden, enige wat denk ik werkt is uitproberen! of bel eens na een fokker of je langs mag komen je mag tenslotte altijd komen kijken en ik denk dat je moeder het wel meteen zal merken! heel veel succes :) 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Bij mij weten merk je ook vrijwel gelijk, of je allergisch reageert. Ik heb het zelf met katten, al zitten ze maar een minuut op schoot, krijg ik al jeuk bij mijn polsen en nek. Dus ik kan mij slecht voorstellen, dat het bij jouw moeder pas na een maand duidelijk wordt.  

anoniem (Gast)

Echt bedankt voor al deze reacties. Ik ga zeker een keer voorstellen om naar een kennel te gaan om te kijken of ze allergisch reageert. Ze is alleen bang mijn broertje en mij teleur te stellen als het dan toch niet door zal gaan. 

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Leuk te lezen welke rassen allemaal hypoallergeen zijn.
Zaten rassen bij die ik niet wist.
Wist alleen de Labradoodle en de Poedel en Portugese waterhond.
En mijn ras de Tibetaanse Mastiff natuurlijk hihi. Zij zijn ook hypo allergeen.
Maar dat terzijde. Mijn ras raad ik niet iedereen aan O-)

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

" Leuk te lezen welke rassen allemaal hypoallergeen zijn.

Zaten rassen bij die ik niet wist.

Wist alleen de Labradoodle en de Poedel en Portugese waterhond.

En mijn ras de Tibetaanse Mastiff natuurlijk hihi.

Zij zijn ook hypo allergeen.

Maar dat terzijde. Mijn ras raad ik niet iedereen aan "

 

gde tibetaanse mastif is naar mijn weten niet hypo allergeen ;-). de tibetaanse terrier, dat zou wel kunnen.

de meeste hypo-allergene rassen verliezen geen haar, en moeten wel getrimd worden.ook de huidschilfers vernieuwen zich maar om de 10 dagen +-.andere rassen zoals de duitse herder bijvoorbeeld, daar vernieuwt de huid zich om de 2-3 dagen waardoor mensen met een allergie heel snel last krygen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Als je voor een puppy gaat kijken, zorg dan dat de fokker aan de eisen van de Hondenbescherming voldoet, die beschreven staan in hun puppy checklist.

Op die manier kom je niet bij broodfokkers of hondenhandelaren terecht, die in de Oost-Europese landen onder erbarmelijke omstandigheden puppies fokken en bijv. naar België of Nederland vervoeren.

 

https://hondenbescherming.nl/media/cms_page_media/13/Pupchecklist_3.pdf

 

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

"   gde tibetaanse mastif is naar mijn weten niet hypo allergeen <img class=" />. de tibetaanse terrier, dat zou wel kunnen.


de meeste hypo-allergene rassen verliezen geen haar, en moeten wel getrimd worden.ook de huidschilfers vernieuwen zich maar om de 10 dagen +-.andere rassen zoals de duitse herder bijvoorbeeld, daar vernieuwt de huid zich om de 2-3 dagen waardoor mensen met een allergie heel snel last krygen. "

 




Toch is het wel zo hoor :-) Geurloos en hypoallergeen.
Heb het ras al sinds 1988. Broer was ook allergisch als kind. Ook een van de redenen de TM te nemen al ging het ook om karakter wat aansprak en uiterlijk. Ging goed.
De Tibetaanse Mastiff is hypoallergeen. Al is het niet zo bekend en wordt het niet gepromoot en aandacht aan besteed. Het is een lastig ras dus niet om maar even te nemen als je allergisch bent.

Als je allergisch bent voor honden, reageer je niet op de hondenharen maar op het allergeen Fel d 1. Deze eiwitten of proteïnen komen voor in de talgklieren, het speeksel en de urine van de hond. Hypoallergene honden maken minder Fel d 1 aan, wat betekent dat je wellicht minder last hebt van je allergie.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

"  



Toch is het wel zo hoor Geurloos en hypoallergeen.

Heb het ras al sinds 1988. Broer was ook allergisch als kind. Ook een van de redenen de TM te nemen al ging het ook om karakter wat aansprak en uiterlijk. Ging goed.

De Tibetaanse Mastiff is hypoallergeen.

Al is het niet zo bekend en wordt het niet gepromoot

en aandacht aan besteed. Het is een lastig ras dus niet


Oh, kijk!Weer wat bijgeleerd! O-) Wist ik echt niet, echter heb ik ook wel last van haren, ook bij mijn katten en paard, dus bij mij mag een dier echt amper verharen of ik reageer nog :-s
om maar even te nemen als je allergisch bent.


Als je allergisch bent voor honden, reageer je niet op de hondenharen maar op het allergeen Fel d 1. Deze eiwitten of proteïnen komen voor in de talgklieren, het speeksel en de urine van de hond. Hypoallergene honden maken minder Fel d 1 aan, wat betekent dat je wellicht minder last hebt van je allergie. "

 

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Oeps, hier ging iets mis!mijn tekst staat ergens tussen de jouwe in ;-)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^