honden fokken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Billie BBillie B 3 doggies

honden foto van Billie B

Ik kwam met de fokker van Billie Jean in contact via een vriendin. Zij wonen in België en dat is voor mij niet naast de deur. Ik kwam hem ophalen, en toen we aankwamen blaften hun honden ook. De moeder zat apart omdat zij ook haar puppen beschermd. De pups waren niet angstig overigens, die vonden bezoek erg gezellig. Maar zij waren al 7.5 weken oud. Ik heb de moeder wel gezien, maar niet ontmoet. Daarvoor had ik langs moeten komen voor ze het nestje kreeg, maar toen wist ik nog niet dat ik van hun een pupje zou adopteren. Ondanks het geblaf van de moeder en van de overige honden blaft Billie Jean nooit, enkel tijdens het sporten. Hij is overigens erg zelfverzekerd, ikzelf heb nog nooit zo'n stabiele hond gezien. 

 

Reilly heeft zelfs 7 maanden lang bij zijn fokker gewoond. Ook zij blaffen daar snel. Zodra de bel ging, zodra ze andere honden zien, zodra ze wat voor het raam zien lopen, etc. 7 maanden lang heeft hij dat meegekregen, maar ook hij blaft enkel tijdens sport/enthousiasme. In huis en tijdens wandelingen blaffen ze nooit. Reilly is overigens ook een redelijk stabiele hond, terwijl zijn moeder eigenlijk erg onzeker te noemen is. 

 

Wat ik al eerder zei, het zou best kunnen dat Mona het karakter heeft geërfd van haar ouders. Het zou ook kunnen dat ze het gedrag over neemt van Mango, honden kopiëren nu eenmaal sterk van elkaar, zeker als ze zo jong zijn. En dan zit er nog grotendeels een stuk opvoeding bij. Het is heel goed dat je hulp in handen neemt van een professional. Maar zijn reden waarom Mona zou blaffen lijkt mij zeer onwaarschijnlijk. En eigenlijk ook niet relevant, want je hebt hem niet ingehuurd om je te wijzen waarom Mona blaft, maar om je te begeleiden in hoe je het haar afleert. Maar goed, ik ben er niet bij. Ik ken jou en je honden niet.. Heeft de trainer je wel tips kunnen geven om mee aan de slag te gaan? Want het klinkt nou niet bepaald hoopvol: "ze heeft t meegekregen vanuit het nest."

 

Nogmaals, leg deze vragen neer bij je fokker. Zij kan je meer vertellen over de karakters van de ouderdieren, en ook wat tips geven om je te begeleiden in het blaffen, omdat ze het ras kent en de ouderdieren. Daarnaast is het ook goed voor de fokker om dit te weten, zodat ze in haar achterhoofd houdt dat ze voor het zusje van Mona een zelfverzekerde reu uitkiest. 

honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Ik wil ook erg graag fokken op termijn. Maar ik wil zelf niet meer dan 3 honden hebben (in 1 huis). Dat is naar mijn mening genoeg.

Ik zal zelf 1 teefje aankopen en daar 1 of 2 nestjes mee hebben.

Mocht er een teefje tussen de pups zitten waarvan ik denk dat ze heel erg knap is/gaat zijn dan zou ik die ook graag plaatsen bij iemand die

aan een hele reeks voorwaarden voldoet/wil voldoen zoals Veronique al aangaf.

Gastgezin dat moet je worden omdat je er zelf zin in hebt, omdat je denkt "goh dat wil ik wel eens meemaken eigenlijk, zo een bevallen en pupsels"

Nu ja voor mij is dat nog heel verre toekomst, eerst andere dingen.

Maar ik ken wel een fokker van wie ik een pup wou (van een specifiek teefje).

Helaas was er maar 1 pup, een teefje en het was haar laatste nestje.

Die fokker heeft zelf al genoeg honden in huis rondlopen en heeft het pupje dus geplaatst bij iemand die verder op de straat woont, als het teefje goed uitgroeit zal dus ingezet worden om de lijn voort te zetten
De fokker heeft de gelegenheid de pup heel vaak te zien en de pup komt heel veel over de vloer.

Niks mis mee vind ik.

 

En ja toen ik Nabu ging halen lag er een nest in een ruimte apart omdat de moeder nog niemand toeliet bij de pups (behalve de fokker zelf, haar man mocht er nog niet bij).
Nabu zijn mams liet al heel lang mensen toe, een ontzettend lieve hond was dat.

De fokker vertelde dat ze zoveel vertrouwen in mensen had dat ze al van 10 dagen bijna mensen zou toelaten moest de fokker het dan niet verbieden ;-)

Een broertje van Nabu blaft ook beduidend meer dan Nabu en Layla die blaft beduidend minder dan Nabu. De andere broer blaft evenveel als Nabu. En ze hebben het niet van mams op paps want die heb ik 5x gezien gedurende een hele dag en toen deden ze niks abnormaals op vlak van blaffen ;-) (ja zo een beetje elkaar uitdagen tot spel, bij vreemde geluiden, ... niks wat ik irritant zou vinden)


Dus ja een moeder hond even apart zetten wordt gedaan en ik denk niet dat je alle gedrag onvermijdelijk kan toeschrijven aan erfelijkheid, er zit veel training in.

En veel mensen krijgen niet de gelegenheid de reu in het echt te zien... Ik toevallig wel omdat het haar eigen, net geïmporteerde, reu was.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

"  

Labradoodle heeft geen FCI stamboom "

 

 

Pfff.. Wat stom van mij.. Ik heb helemaal over het ras heen gelezen ;)

 

Maar de rede waarom ik dat vroeg is omdat ik erg neig naar een nestje dat gewoon zonder moeder gekocht word. Ik weet natuurlijk niet het fijne van deze fokker en wil niemand vals beschuldigen, maar omdat de moeder niet gezien mocht worden en er meerdere nesten met pups waren, plus dat de fokker het vooral om het geld lijkt te doen..

honden page profiel Billie BBillie B 3 doggies

honden foto van Billie B

"  
 
Pfff.. Wat stom van mij.. Ik heb helemaal over het ras heen gelezen ;-)
 
Maar de rede waarom ik dat vroeg is omdat ik erg neig naar een nestje dat gewoon zonder moeder gekocht word. Ik weet natuurlijk niet het fijne van deze fokker en wil niemand vals beschuldigen, maar omdat de moeder niet gezien mocht worden en er meerdere nesten met pups waren, plus dat de fokker het vooral om het geld lijkt te doen.. "

 

Hoi Roosje, 

 

Even off-topic: Ik heb al eerder een topic van Marleen gevolgd, waar ze toen een interessante vraag stelde omtrent het verplicht neutraliseren van dit ras. Daarbij is aangegeven om welke fokker het gaat. Ik heb toen de website bekeken eer ik mijn antwoord gaf. Het lijkt mij om een verantwoorde fokker te gaan, die aan het welzijn van het ras en de honden denkt. De honden worden netjes getest, en ze hebben een enkele keer een nestje gehad. Mona komt bij dezelfde fokker vandaan. Dat Marleen de moeder niet heeft gezien, hoeft niet te betekenen dat ze de moeder niet heeft MOGEN zien. Daarnaast kan de fokker haar in grote lijnen verteld hebben wat een gastgezin inhoudt, maar mocht daar verder geen interesse of vragen aan gesteld worden, dan heb je best kans dat er geen detailleerde beschrijving is geweest, die dan verteld zou hebben dat de teven regelmatig bij de fokker logeren/wennen voor ze überhaupt gedekt worden. Dat gastgezinnen overal bij betrokken worden. Of juist niet. Dus ik hou de opties open dat de fokker enkel de grote lijnen heeft verteld omdat er verder (nog) geen interesse voor was. Het enige wat ik vreemd vind om te lezen was het gedrag van de pups. Overigens kiezen meerdere verantwoorde fokkers ervoor de mensen zelf te laten kiezen, eventueel met begeleiding. Maar ik blijf verder open minded, ik vind de term "broodfok" een zeer ernstige beschuldiging en adviseer daarom om dit verhaal bij de fokker neer te leggen. Bij een verantwoorde fokker kun je altijd je vragen blijven stellen ;-). 

 

EDIT: ik heb de website van de fokker bekeken. Bij "gastgezinnen" staat inderdaad vermeld dat de teef meermaals bij de fokker verblijft eer ze een nestje krijgt zodat ze de fokker en de honden kent, en daar zonder stress kan bevallen. De eigenaren mogen ten alle tijden bij de teef blijven. Ik wil niet betweterig doen, maar het lijkt me wel fijn als hier duidelijkheid over heerst, en het vertrouwen bij Marleen weer terug komt. 

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Het maakt mij eigenlijk niet uit hoe , wat , waar een fokker pups laat opgroeien..

Zolang de teef maar relaxt is , in een voor haar rustige niet stress volle situatie is..

 

En als je als fokker zorgt dat jou teef helemaal relaxt is..

Ja, al laat je de pups ergens midden op de hei in een hutje ter wereld komen..?

Onderzoeken heb ik nog nooit gezien van honden.

Maar , wat ik me heb laten vertellen is het stress level bij een drachtige teef voor en tijdens de bevalling van hele grote invloed op de nog niet geboren pups.

Enkel wat voor gedrag de pups daar van overhouden.?, dat weet ik niet, zijn geen bewijzen voor.

Maar als ik dan mag kiezen...dan liever een drachtige teef...in een relaxte omgeving voor haar en de pups.

Of dat dan bij een fokker is , of niet.?, dat maakt me dan niet zoveel uit.

 

Onze teef zou gek worden als wij er niet zouden zijn..(zenuwpees).

Maar kan me zelfs voorstellen dat als je 8 of 9 honden hebt rondlopen bij een fokker...

En jij een teefje van die fokker bij jou thuis laat bevallen, dit wel eens relaxter zou kunnen zijn voor de teef , dan dat er 8 of 9 honden om haar heen, in de buurt staan te loeien.

 

Nouja, hoe dan ook..

 

Een relaxte omgeving....voor mij nr: 1.

 

 

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

In Nederland is het mogelijk dat je een nest op een ander adres hebt liggen.
Het zou dus mogelijk kunnen zijn om het nest bij het gastgezin te hebben ipv thuis (als fokker) dit juist omdat het voor de teef beter is.

Daarbij vind ik het als fokker belangrijk dat de teef rustig is en als dat betekend dat de eigenaar aanwezig moet zijn tijdens de bevalling is dit prima natuurlijk.

Door wat ik op afstand bij andere heb mee gemaakt hebben wij de keuze gemaakt dat het nest altijd geheel onder onze verantwoordelijkheid zal vallen en dus de bevalling en teef bij ons in huis zal zijn in die periode.

Voor mensen die wel nestjes met hun hond wil of juist deze periode van dichtbij zelf mee maken om zo te kijken of het hun iets lijkt is zo natuurlijk de mogelijkheid om dit te doen.

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

de fokker kijkt hier niet naar het karakter van de hondjes.Wij wilden een teefje.Maar totdat we erheen gingen wisten wij niet of er nog een teefje was.Dit konden we niet vast laten zetten.Er waren 3 mensen voor ons,. Zij koos een teefje om weer mee te fokken,daarna mensen die namen een reutje,toen weer iemand een reutje en toen kwamen wij en er waren nog 2 teefjes toen.Wij kozen van die 2 mona.Mona zag er precies hetzelfde uit als het pupje wat hun uitkozen.Enige verschil is dat mona een navelbreukje heeft.dat wist ik pas toen we met 9 weken voor de inenting naar de Da gingen.Zodra ze gesteriliseerd wordt neemt de Da dat direct mee met de operatie.Ik heb de fokker hierover wel ingelicht en zij beweert dat ze dat niet wist.Maar da zei dat dat wel zo moet,want zij namen het andere blonde teefje.Weet niet,is dat erfelijk zo'n breukje? moet dat nog eens navragen.

 

 

Het woord brood fok zal ik niet meer in de mond nemen.het zijn mensen die gek zijn op hun honden,anders hadden ze er zelf geen 4.Alleen de laatste 2 jaar zijn ze heel erg aan het uitbreiden.Toen mango destijds van hun kwam was mango het eerste nestje van Joy.Een jaar later zag ik op de site dat joy weer een nestje kreeg.Sindsdien dacht ik een beetje bij mezelf,het is voor hun meer dan alleen leuk honden hebben.Maar ja,dat zijn fokkers.En een aardig centje erbij kunnen verdienen,is ook fijn.Het is veel werk en verantwoording die ze hebben.Als ze dit maar nooit vergeten heb ik er nu niet zoveel moeite meer mee.

honden page profiel Billie BBillie B 3 doggies

honden foto van Billie B

Dat is wel slecht hoor Marleen, dat ze het niet wist. Een navelbreukje is volgens mij wel erfelijk. Het kan ook te maken hebben dat de teef de navelstreng te kort afbijt, geloof ik. Maar deze fokker had Mona niet voor de volle prijs mogen verkopen indien ze een navelbreuk heeft, erfelijk of niet.. 

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" Dat is wel slecht hoor Marleen, dat ze het niet wist. Een navelbreukje is volgens mij wel erfelijk. Het kan ook te maken hebben dat de teef de navelstreng te kort afbijt, geloof ik. Maar deze fokker had Mona niet voor de volle prijs mogen verkopen indien ze een navelbreuk heeft, erfelijk of niet..  "

 



Hier ben ik het niet mee eens. 1 van onze puppen bleek ook een nevelbreuk te hebben wat pas ontdekt is bij de 9 weken enting.
De navelbreuk was bij die pup niet zo groot dat het dicht gemaakt moest worden, dus is misschien anders. Maar mijn DA en ik hadden dat breukje ook niet gezien.

Dus ja, niet voor de volle prijs mogen verkopen?? Die pup is ook weggegaan voor de volle prijs.

Fokken met een navelbreuk wordt afgeraden, omdat dit erfelijk kan zijn, maar als die teef eerder een nestje heeft gehad en geen pup met een navelbreuk had is het handig te kijken of het bij de reu in de lijn voorkomt, is dit niet het geval is de kans groot dat het komt door te kort afbijten van de moeder.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Persoonlijk vind ik dat er niets mis is met honden in een gastgezin, mits het op de juiste manier gebeurd (zie Veronique haar post). Een vriendin van mijn moeder heeft aangegeven dat als de hond die zij nu hebben er niet meer is zij graag een Golden van ons willen en erg benieuwd zijn hoe de fok van dicht bij gaat. Ze zijn dus geïnteresseerd in het nemen van een teef, maar willen liever niet zelf een nest in huis. Ze woont een straat achter ons, dus de teef komt dan naar ons toe. De afspraak is inmiddels ook dat ik 2 - 3 keer per week met haar hond en mijn hond(en) ga wandelen en verder gaat de teef ook met ons mee naar shows. Wellicht ga ik er ook nog jachttraining mee doen, maar dat is nog even afwachten. Komt er op neer dat ik de teef 2 - 4 keer per week ga zien en die teef ziet dan ook de andere hond(en) en komt ook even mee naar huis. Op die manier is de teef volledig op haar gemak als ze bij ons thuis een nest krijgt en ken ik het karakter van de teef goed.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

"  
Hoi Roosje, 
 
Even off-topic: Ik heb al eerder een topic van Marleen gevolgd, waar ze toen een interessante vraag stelde omtrent het verplicht neutraliseren van dit ras. Daarbij is aangegeven om welke fokker het gaat. Ik heb toen de website bekeken eer ik mijn antwoord gaf. Het lijkt mij om een verantwoorde fokker te gaan, die aan het welzijn van het ras en de honden denkt. De honden worden netjes getest, en ze hebben een enkele keer een nestje gehad. Mona komt bij dezelfde fokker vandaan. Dat Marleen de moeder niet heeft gezien, hoeft niet te betekenen dat ze de moeder niet heeft MOGEN zien. Daarnaast kan de fokker haar in grote lijnen verteld hebben wat een gastgezin inhoudt, maar mocht daar verder geen interesse of vragen aan gesteld worden, dan heb je best kans dat er geen detailleerde beschrijving is geweest, die dan verteld zou hebben dat de teven regelmatig bij de fokker logeren/wennen voor ze überhaupt gedekt worden. Dat gastgezinnen overal bij betrokken worden. Of juist niet. Dus ik hou de opties open dat de fokker enkel de grote lijnen heeft verteld omdat er verder (nog) geen interesse voor was. Het enige wat ik vreemd vind om te lezen was het gedrag van de pups. Overigens kiezen meerdere verantwoorde fokkers ervoor de mensen zelf te laten kiezen, eventueel met begeleiding. Maar ik blijf verder open minded, ik vind de term "broodfok" een zeer ernstige beschuldiging en adviseer daarom om dit verhaal bij de fokker neer te leggen. Bij een verantwoorde fokker kun je altijd je vragen blijven stellen ;-)
 
EDIT: ik heb de website van de fokker bekeken. Bij "gastgezinnen" staat inderdaad vermeld dat de teef meermaals bij de fokker verblijft eer ze een nestje krijgt zodat ze de fokker en de honden kent, en daar zonder stress kan bevallen. De eigenaren mogen ten alle tijden bij de teef blijven. Ik wil niet betweterig doen, maar het lijkt me wel fijn als hier duidelijkheid over heerst, en het vertrouwen bij Marleen weer terug komt.  "

 

Ik heb nooit het woord broodfok laten vallen hoor...

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv 3 doggies

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

De ouders van Tess en de fokker had ik voor het eerste pupbezoek ook nog niet eerder gezien. Via een vriendin had ik een aantal goede fokkers doorgekregen en heb ik de lijnen uitgezocht en karakters van andere familieleden bekeken.
Vanaf de geboorte wist ik dat het Tess zou worden.

Tijdens het eerste bezoek hebben de 3 honden van de fokker misschien 1 keer geblaft en dat voor shelties!! De moeder lag er heel relaxed bij en halfbroer van Tess wilde gelijk geknuffeld worden. We zijn 3 keer geweest en elke keer waren de pups heel open, vrolijk en superschattig natuurlijk ;-) De moeder vond alles prima, blij dat de pups door anderen vermaakt werden O-).
Verder heel goed contact met de fokker via FB en ook met de andere pupkopers, waaronder de eigenaar van de reu.

De fokker kende mij via FB en kon daardoor vrij snel mij een pupje toevertrouwen. Waar ik heel erg versteld van stond, omdat ze mij nog niet ontmoet had.

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

dat is toch de manier van hoe het hoort te gaan?

Bij mango hadik de moeder al wel een keer gezien omdat wij op kennismakingsgesprek gingen bij de fokker.Dit vindt ik wel een juiste manier.

Maar toen wij op de lijst kwamen voor een pup van caitlin,hebben wij geen gesprek meer gehad.Dit omdat de fokker ons kende en ook via fb goed contact hebben.

Maar de moeder van mona woonde ook elders,dus dat had ook geen zin gehad.

Ik weet niet waarom zijn de moeder er niet bij liet toen wij kwamen uitzoeken,maar misschien omdat zij waaks was en de fokker wist van het gastgezin dat zij dan geknuffel met dr pups niet toeliet.

Maar dat is gissen,weet ik eigenlijk niet.Ik heb ook geen behoefte om daar nu nog met de fokker er over te hebben.ik ben heel blij dat ik de juiste honden heb voor de allergie van mijn zoon,het is alleen dat doordat ik nu op opleidings en gedragscentrum zit met mona dat ik er daar de laatste weken mee bezig was.Die man bracht me van de week in onzekerheid omdat hij het niet de juiste manier van fokken vindt.Dus vandaar dat ik op het forum mijn vraag heb gesteld.Het is overal ander,maar ja,mensen en dieren,iedereen is uniek.

 

honden page profiel denisedenise

honden foto van denise

daar hebben wij ons ook al eens in verdiept om een gastgezin te worden van een fokker. helaas is het ras waar wij zo dol op zijn niet heel erg bekend in Nederland en zijn er niet veel die ze dan ook nog testen. dit maakt het praktisch onmogelijk.

als ik het ooit zou doen dan ook op de voorwaarde die veronique ook al aangaf. lijkt me wel goed dat het contact ook goed is tussen de fokker en het gastgezin en niet dat je eens in de zoveel tijd wat hoort omdat er gedekt moet worden.

als we het aanbod zouden krijgen of als iemand een gastgezin zoekt van de mini aussie zou ik daar zeker nog eens over na willen denken. het fokken heeft heel erg mijn interesse maar de stap om het zelf te doen zie ik op dit moment nog niet zitten.

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

Je hebt fokkers en fokkers. Dit vind ik wel een heel aparte manier van fokken, pup kopen zonder moeder te zien? Gastgezin op zich niets mis mee.

Lysanne (Gast)

Hallo, Ik ben de dochter van de fokker waar het hierom gaat.

Ik ben 14 jaar en ik word heel verdrietig van dit bericht.

Bij ons thuis houden we heel veel van onze honden en als er een gastgezinhond komt logeren   ( Wat regelmatig gebeurd ) zijn ze altijd dolblij!

Ze zitten juist in Gastgezinnen zodat de honden meer aandacht krijgen en beter worden gesocialiseerd.

 

Trouwens deze mevrouw heeft nu 2 jonge honden en dat is altijd heel lastig om op te voeden!

Mijn moeder heeft hiervoor JUIST gewaarschuwd!

En ik vind het gewoon niet kunnen dat wij daarvoor de schuld krijgen.

Het ligt ook vooral aan hoe je je honden opvoed en 2 is gewoon moeilijk.

Het is dus gewoon je eigen verantwoordelijkheid als ze blaffen.

Dat komt door de opvoeding!

 

En broodfokkers? Dat slaat nergens op!!!!

Mijn ouders werken zich suf!

Mijn moeder vind het altijd helemaal geweldig als ze een nestje krijgt.

En ik en mijn broertje spelen en knuffelen ook altijd met deze honden.

Ze krijgen hartstikke veel aandacht van ons.

Mijn ouders doen dit echt niet voor geld!!!!!

 

Deze mevrouw die dit schrijft, zit zelf in een scheiding

Denk je dat honden daar geen last van hebben?

Ze voelen alles aan, dus ook als je gestrest bent.

Ik hoop dat mensen inzien en begrijpen dat wij alles doen voor onze honden!

 

En we genieten er heel veel van!

Maar door zulke verhalen ( die een eigen leven gaan leiden ) wil mijn mam dus stoppen met fokken.

Dat wil ik niet!!

 

Groetjes, Lysanne

honden page profiel monicamonica

honden foto van monica

Hoi Lysanne,

Het zou jammer wezen als je moeder gaat stoppen met fokken juist als er steeds minder fokkers komen van dit lieve en fijne ras zullen de broodfokkers hun kans schoon zien.
Naar mijn idee werd er al diverse keren gezegd door andere in dit onderwerp dat er niet zo negatief wordt gekeken naar jullie als fokker ( je ouders dan) maar ik snap wel de pijn en frustratie want je wil het zo goed mogelijk doen.
soms worden er dingen verkeerd op het net geschreven als dat de bedoeling is , en ja een blaffende hond is lastig maar zeker niet de schuld bij de fokker leggen.
Genieten van de hond en zo goed als kan begeleiden.

Succes en wat fijn dat jij hier je verhaal verteld je bent een topper.

Ankie (Gast)

Ik ga nu ook maar reageren.

Ik heb Marleen van te voren gewaarschuwd dat 2 honden opvoeden echt niet zo makkelijk is. Vooral niet 2 jonge honden. Dat je de moeder niet hebt gezien, waarom heb je het niet gevraagd? Natuurlijk had je haar kunnen zien!! Het leek me makkelijker om haar even in een andere kamer te brengen zodat jullie rustig een pup uit konden zoeken. Dit zal ik dus nooit meer doen! De moeder mag je  natuurlijk altijd zien, je kan ook altijd een afspraak maken met het Gastgezin. We houden ook regelmatig Labradoodledagen zodat mensen kennis kunnen maken met ons en onze honden. En dan te bedenken dat je het Gastgezin van Mona ewoon op Facebook hebt Marleen! Als je haar wilde zien waarom heb je haar dan niet gevraagd of je langs mocht komen? En dan die navelbreuk.

Nee ik wist het niet! De pups worden nagekeken door de Dierenarts en hier is niks over gezegd. Een navelbreuk komt voor doordat de moeder de navel vlak na de geboorte te kort afbijt. HELAAS kan je dit niet altijd VOORKOMEN. En NEE dit was niet de reden dat wij voor een ander (fok) teefje hebben gekozen. We wilden namelijk een andere kleur en die heeft dus andere kleurcodes!

 

We zeggen altijd dat als je vragen hebt of problemen je dan bij ons terecht kan! Waarom

weet ik van heel veel dingen niet af terwijl we gewoon contact hebben? Normaal gesproken reageer ik nooit op zulk soort site's. Als Fokker zijnde doe je namelijk heel vaak iets verkeerds hoe hard je ook je best doet! Als honden niet zijn zoals men wilt dat ze zijn de Fokker krijgt de schuld! Van jou had ik anders verwacht, je wist dat je bij ons terecht kon.

 

 

 

honden page profiel --

honden foto van -

Bij onze fokker werken ze ook met gastgezinnen.... Niks mis mee vind ik, er zijn duidelijke regels gemaakt zodat de fokkers en de hond goed met elkaar in contact komen en het ook in de roedel kunnen vinden. Wij hebben de moeder van onze hond gewoon gezien en telkens als we  bij de pups kwamen kijken, was moeder er gewoon bij en we konden ook gewoon bij de pups zitten en mams liet het allemaal toe! :-)

 

 

Ik denk dat, wat Maryse ook zegt, gastgezin een beetje vreemd overkomt op sommige mensen. Mede-eigenaar kan inderdaad weer wat beter overkomen...

 

Gastgezinnen is voor (veel???) fokkers een heel normaal iets, zolang je goede afspraken maakt en de band met de hond en de gastgezinnen goed onderhoud is er helemaal niks mis mee...

honden page profiel --

honden foto van -

Ik denk dat Marleen het niet op deze manier bedoelt.... Haar trainer maakte haar onzeker over het feit dat jullie gebruik maakten van gastgezinnen... Deze trainer heeft ook wel heel wat vreemde dingen gezegt m.b.t. het gedrag van Mona, en het is in die zin dus best logisch dat ze onzeker werd....

Oke, misschien is het niet zo slim om het niet met jullie te bespreken. Maar kan me niet voorstellen dat dit met opzet gebeurt is.

Ik was ook eens onzeker over onze fokker door verhalen van een GT(in mijn ogen geen GT meer door klinklare onzin uit te kramen). Maar uiteindelijk besefte ik, na vele gesprekken met mensen, dat ik gewoon niet onzeker hoef te zijn... Onze fokker heeft hart voor hun honden, doen alles volgens de regels, testen alles, lopen shows, en we kunnen 24/7 bij ze terecht, hebben interesse in hun pups, voor mij een fokker uit duizenden.... 

(Lang verhaal, maar ik wil hier alleen mee zeggen dat ik best snap dat ze even onzeker werd....)

 

 

marleen (Gast)

Beste Lysanne En Ankie,

Ik ben het baasje van mango en Mona.,

het heeft mij zeer geraaktdat ik jullie als hardwerkende fokker zo gekwetst heb.Dit spijt me oprecht,het is nooit mijn bedoeling geweest om jullie bedrijf zwart te maken en zal ik ook niet doen.ken genoeg mensen die een labradoodle willen hebben en verwijs ze dan altijd door naar jullie site.Bij deze verwijder ik mijn account als blijk vanspijt.

Ik hoop dat jullie als familie nog veel mensen als ons blij kunnen maken met de meest fantastische honden die jullie fokken.

Ik heb me laten meeslepen door onderwerpen aan te kaarten die ik met jullie had moeten bespreken.Maar ik ben ook maar een mens en maak ook ik fouten,het spijt me.

groetjes marleen

Ankie (Gast)

Het is goed Marleen! Zand er over. 

 

 

marleen (Gast)

dank je wel Ankie.

 

 

groetjes,marleen. pootje van mango en mona

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Cayenne's pups
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^