mijn hond is boos op me......

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" ik heb natuurlijk geprobeerd de neusriem af te doen....zelfs onder het wandelen..maar dan vliegt ie als een turbo vooruit....ik kon hem niet meer houden...last van mn rug....hij trekt gewoon om het trekken..en nog erger als er kinderen of mensen of honden aankomen....kan vanalles gebeuren als hij lostrekt...hij is niet vals..maar wil spelen......met grote valpartijen....hij springt ze omver.....daar ben ik ook elke dag mee aan het oefenen......dus tja wat is wijsheid..... "

 Neusriem weg en mee laten lopen aan de riem. Niet dat hij spelingsruimte heeft van 2 meter, maar neem de riem kort, zo'n 40 cm. Ligt ook aan de hoogte van de hond, maar de riem moet losjes hangen, als hij met zijn kop naast je loopt, loopt hij naar voren trekt hij de lijn strak, alleen ben jij, door de korte lijn, sterker. Zodra de lijn lang is, hebben ze veel meer kracht. 

Laat hem evt voor een wandeling ff rennen, zodat hij wat energie kwijt kan, dan aan de riem, en ga maar lopen, hond naast je, korte riem. Niet snuffelen, doorlopen, in een flink tempo. 10 minuten, dan mag hij ff snuffelen, pak de riem weer kort, en hup weer doorlopen.

als je dat dagelijks consequent doet, 2x daags een half uur, loopt hij met 2 mnd. Goed mee aan de riem. Er zullen altijd situaties zijn, waardoor hij zal trekken, maar hou hem kort, en je kan hem echt de baas. Ik kan mijn 40 kilo zeer sterke boxer ook de baas, mits ik hem kort hou. Dreig ik hem niet te kunnen houden, grijp ik zijn halsband en trek hem evt. Op zijn avhterpoten, kan hij geen kant op. Mensen kijken me dan aan of ik niet wijs ben, maar ik wordt liever niet onder een auto geslingerd.

consequent volhouden, en dat kort lopen is niet zielig, mits hij natuurlijk ook wel vrijheid krijgt, op andere momenten. 

 

Ik ken jouw probleem maar al te goed, maar je leert het hem alleen door hem veel te laten wandelen, zonder dat hij succes heeft met zijn rare capriolen.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" och wat sneu van rex.........maar het klopt wel dat ook mijn hond het fijn vind meer riemlengte te hebben..hoe korter ik hem hou hoe meer hij trok....het is ook beter om hem alleen uit te laten...maar ik moet zo vaak met hem weg..(ivm).vele drinken en het nog niet zindelijk zijn na 11 maanden) nu inmiddels wel.....dus moet altijd met 2hinden weg..en dat maakt het ook niet makkelijker....en daarbij ik doe mn best maar ik ben een adhder dus ook mijn honden zijn druk...dus dat kan ik er niet uithalen....en een hond voeld dat zeker aan...... "

 Maar hoe langer de lijn, hoe meer trekkracht. 

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik heb op dit moment ook een labradoedel aan het begeleiden. Druk, blaffen, onzeker en daardoor lastig te begeleiden.

 

Nu ze een andere richting in gaan, rust tijdens de wandeling en belonen op het juist moment zorgt voor een ommekeer.

 

In welke provincie woon je?  Misschien kan iemand aanbevelen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Labradoodles zijn erg speels, lang leven de lol. Ik weet niet hoe je op hem reageert met trekken en wat je doet om zijn energie krijt te raken.

 

Doe dat neus ding weg, is niet fijn.

 

Voor je gaat wandelen, zou je binnen een denk werkje kunnen doen.

 

 

Je kan je hond ook: kijk leren. Hou een voertje voor je hoofd en zeg: kijk, als hij kijkt geef je het coertje. Blijf oefenen tot hij op t woordje kijk je aankijkt.

 

Als je gaat wandelen is hij erg druk voor je weggaat. Als hij gaat springen, hang de riem terug. Is hij rustig, pak je de riem, springen is riem terug hangen, desnoods ga je weer naar de woonkamer. Net zolang  volhouden tot je de riem omdoet en hij rustig is. Riem op en springen, laat de riem los en loop weg. Waarschijnlijk ben je hier in het begin heel lang mee zoet, maar je wilt met een rustige hond  naar buiten, niet met een hieperdepiep. Is hij rustig met de riem om, voertje en naar buiten. Als je met een klikker traint, kun je die hiervoor heel goed gebruiken. Als je buiten bent, voor de deur, zal hij weer druk zijn stoppen. Zeg kijk, wachten tot hij je aan kijkt, voertje. Ga lopen hij zal weer trekken, stoppen zeg kijk en herhalen. Waarschijnlijk kom je de eerste dagen niet verder dan 2 meter bij je huis vandaag. Maar als je zo doorgaat, zal hij heel snel leren wat de bedoeling is. Elke keer dat hij trekt, stoppen en kijk.

over al en altijd herhalen. Komt er een hond aan, stoppen en kijk. Voertjes blijven geven tot de hond weg is. Herhalen dit.

 

Ik weet niet of je met je hond fietst? Het zou fijn zijn dit te gaan doen. Zo kan hij langs de fiets flink rennen en aan de lijn, trekken is stoppen. 

Is er een losloop gebied bij jullie? Kan je daar met de auto heen, zolang het trekken aan de lijn nog is, voorlopig? 

Voor thuis, zet je hond aan het werk, thuis denk werkjes, trucjes, trekspelletjes, zoek spelletjes, en 10 x per dag het rustig weggaan en lopen zonder trekken oefenen, al loop je maar 2 meterbuiten. Hoe consequenter je dit doet, hoe vaker je korte stukjes oefent en hoe meer je je hond uitdaagt, hoe sneller het beter gaat.

 

Succes en hou vol! 

honden page profiel angelien de rozarioangelien de rozario

honden foto van angelien de rozario

dat is wel een hele goeie alexandra.....je probeerd telkens wat andere hulpmiddelen.....en inderdaad zodra ik buiten de poort kom raak ik in paniek..daar reageerd hij natuurlijk ook op......ik heb de tips gevold en heb hem net uitgelaten met de U lead riem...ik was vergeten waarom ik hem niet meer gebruikte..maar ook daar had meneer een hekel aan..(toch de controle die hij verliest dan,denk ik)maar het ging verbluffend goed..ik had het idee dat hij nog niet inde gaten had dat hij nu beter kon trekken...maar hij deed het voorbeeldig...ik deed eerst altijd zn snuitbandje af,maar dan trok hij....dit is natuurlijkwat steviger...had ik eerder weer moeten proberen..maar ik roep nog niet tehard..want ook bij deze riem was het drama...toen liep hij ook altijd weg als ik hem omdeed...maar we blijven oefenen,en zoveel mogelijk zonder al die atributen..hoop van zegen....bedankt voor jullie tips.....

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" dat is wel een hele goeie alexandra.....je probeerd telkens wat andere hulpmiddelen.....en inderdaad zodra ik buiten de poort kom raak ik in paniek..daar reageerd hij natuurlijk ook op......ik heb de tips gevold en heb hem net uitgelaten met de U lead riem...ik was vergeten waarom ik hem niet meer gebruikte..maar ook daar had meneer een hekel aan..(toch de controle die hij verliest dan,denk ik)maar het ging verbluffend goed..ik had het idee dat hij nog niet inde gaten had dat hij nu beter kon trekken...maar hij deed het voorbeeldig...ik deed eerst altijd zn snuitbandje af,maar dan trok hij....dit is natuurlijkwat steviger...had ik eerder weer moeten proberen..maar ik roep nog niet tehard..want ook bij deze riem was het drama...toen liep hij ook altijd weg als ik hem omdeed...maar we blijven oefenen,en zoveel mogelijk zonder al die atributen..hoop van zegen....bedankt voor jullie tips..... "

 Als je zelf ADHD hebt en je zelf in paniek schiet buiten de poort, is het eerst zaak om aan jezelf te werken. De hond is een reflexie van zijn eigenaar. Ze kunnen zo enorm goed als spiegel functioneren..
Ik ben er van overtuigd dat wanneer jij lekkerder in je vel zit en je hond (daardoor) meer ruimte aan de riem krijgt, je hond automatisch beter zal lopen. Uiteraard wel met een goede tuig (de een die ik eerder beschreef) en een vaste lijn (geen rolriem omdat ze dan niet weten hoe ver ze mogen/kunnen en juist leren om te trekken).
Tip: neem een banaan voordat je gaat lopen. Dat helpt tegen angst/paniek.

Deze is dus wel goed:


Deze niet:


Zoals je kunt zien zit het tuig van de bovenste foto niet in de oksels door het langere stuk op de rug.
In de onderste foto zit er geen langer stuk op de rug en zit het tuig in de oksels.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik denk, dat het voor jou en je hond heel goed zou zijn als jullie op honden sport gaan, maar beter nog te gaan speuren. Dit lijkt me echt heel erg goed voor jou en je hond. Hier kan een hond heel veel energie in kwijt. 

 

Fietsen zou ik je echt ook aanraden! 

honden page profiel angelien de rozarioangelien de rozario

honden foto van angelien de rozario

Geweldig wat een tips en reacties...hier ga ik zeker mee aan de slag...en de neusriem gooien we verweg....ik wilde graag een foto toevoegen bij mn reactie...maar ik krijg het niet voor elkaar vanuit mn bibiliotheek...misschien omdat ik het via de telefoon doe......dank je wel nog allemaal....

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

" Orga (onze Weimaraner) kan ook behoorlijk hard trekken! Ik gebruik vaak een heupriem + elastische riem + tuig zodat de schokken zachter aankomen en ik hem veel beter kan houden. Verder gebruik ik soms dit tuig:
 

 
Bovenstaand tuig heeft vooraan een ring waar ik dan de lijn aan kan vastmaken zodat hij echt véél minder trekt. En nu heb ik onderstaand tuig besteld, het perfect fit harness. Het heeft ook een riem vooraan en zit verder comfortabel door de brede met fleece gevoerde banden. Misschien kan je zo'n tuig combineren met een heupgordel of elastische riem? Dan komen de schokken enorm zacht aan én ze leren om niet te trekken. Bij ons gaat het alleszins de goede richting uit :-)
 

 
  "

 puur uit interesse: welk tuig is jouw bovenste tuig yasmine?
Zou je me een berichtje willen sturen met de gebruikservaring?

 

Verder kan ik het eens zijn met voorgaande berichten. 

Zo'n middel/tuig is een symptoombestrijding. Geen bestrijding van de oorzaak van het trekken. Want als je het tuig afneemt dan trekt hij weer. 

Ik hoop dat je er via de juiste weg kunt komen, samen een prachtige bant opbouwen met je hond. En een Gedragstherapeute is altijd prettig. Zo iemand kijkt toch met hele andere ogen erg objectief mee. 

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

" Geweldig wat een tips en reacties...hier ga ik zeker mee aan de slag...en de neusriem gooien we verweg....ik wilde graag een foto toevoegen bij mn reactie...maar ik krijg het niet voor elkaar vanuit mn bibiliotheek...misschien omdat ik het via de telefoon doe......dank je wel nog allemaal.... "

 

Fijn dat je het zo positief oppakt allemaal! Juist jou motivatie kan al een wereld van verschil maken! 

 

En je moet ook gewoon zo denken, gaat het eens een dagje niet lekker... morgen weer een dag! Niet te veel willen, niet te snel gaan, en juist concentreren op de dingen die wel goed gaan en dan ook ontdekken waarom ze goed gaan.

 

Gr. Alexandra

 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Fijn dat je het zo positief oppakt allemaal! Juist jou motivatie kan al een wereld van verschil maken! 
 
En je moet ook gewoon zo denken, gaat het eens een dagje niet lekker... morgen weer een dag! Niet te veel willen, niet te snel gaan, en juist concentreren op de dingen die wel goed gaan en dan ook ontdekken waarom ze goed gaan.
 
Gr. Alexandra
 
 
  "

 Helemaal eens! Het gaat met 2 stappen vooruit en een terug en weer 2 vooruit! 

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik heb niet alle reacties gelezen, dus misschien dat het al geschreven is..

 

Maar heel veel van wat je zegt, zie ik veel terug bij doodles. Ze kunnen heel druk en overenthousiast zijn. Is het niet gewoon zo dat jouw hond ook zo overenthousiast is en daarom zo druk is en trekt? Misschien is het een idee om juist daaraan te werken? Dat het trekken dan vanzelf ook minder wordt. 

 

De hulpmiddelen die je nu gebruikt zijn natuurlijk hulpmiddelen. Die kunnen heel handig zijn, maar daar haal je de oorzaak niet mee weg.

 

Als je oefent zou ik hem trouwens eerst goed moe maken, bijvoorbeeld eerst een stuk met hem fietsen. Dan maak je het jezelf wat makkelijker en heb je grotere kans tot succes en positieve ervaringen. 

Succes!

honden page profiel angelien de rozarioangelien de rozario

honden foto van angelien de rozario

Ik ben zeker positief..ook dank zei jullie tips.....ik heb inderdaad gehoord dat meer doodles zo zijn...met mn eerste doodle gung het oke,maar hebt te snel een tweede genomen.....dus ja ze zijn overenthousiast..dat is ook de reden van het trekgedrag...fietsen gaat echt niet..hij heeft me de bosjes ingetrokken...misschien wel met de snuitriem,maar die heb ik nu even in de kast gestopt..hij zal eerst beetje normaal moeten meelopen,was levensgevaarlijk met de fiets......als ik ga wandelen zijn zeal moe...ze rennen de hele dag achter elkaar aan,en spelen als de beste..maar net wat jullie zeggen rustig 2stapjes vooruit en 2 terug..ik ben niet bang dat het niet goedkomt..want ik ben erveel mee bezig..en met alles gaat het goed vooruit...ze zijn ook nog maar 1 en anderhalf..dus nog erg speels....

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ik ben zeker positief..ook dank zei jullie tips.....ik heb inderdaad gehoord dat meer doodles zo zijn...met mn eerste doodle gung het oke,maar hebt te snel een tweede genomen.....dus ja ze zijn overenthousiast..dat is ook de reden van het trekgedrag...fietsen gaat echt niet..hij heeft me de bosjes ingetrokken...misschien wel met de snuitriem,maar die heb ik nu even in de kast gestopt..hij zal eerst beetje normaal moeten meelopen,was levensgevaarlijk met de fiets......als ik ga wandelen zijn zeal moe...ze rennen de hele dag achter elkaar aan,en spelen als de beste..maar net wat jullie zeggen rustig 2stapjes vooruit en 2 terug..ik ben niet bang dat het niet goedkomt..want ik ben erveel mee bezig..en met alles gaat het goed vooruit...ze zijn ook nog maar 1 en anderhalf..dus nog erg speels.... "

 En erg puber, wat een hoop verklaard O-) Pubers weten door hun hormonen niet waar ze het zoeken moeten en moeten hun gehele pubertijd heropgevoed worden ;-)

honden page profiel angelien de rozarioangelien de rozario

honden foto van angelien de rozario

ha,ha,roosje het zijn net kleine kinderen......

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" ha,ha,roosje het zijn net kleine kinderen...... "

 In sommige opzichten wel haha ;-)

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Een Gentle leader is een trainingshulpmiddel. Dat gebruik je tijdelijk, ter ondersteuning van een training. Als je niet traint, heb je ook geen hulpmiddel hiervoor nodig. Een drukke, trekkende, snel afgeleidde hond leren om rustig naast je te lopen vraagt heel veel tijd, aandacht en moeite. Dat verandert niet door zo'n neusding.

Stel dat je graag heel gespierd wilt worden. Dan kan je gewichten kopen om te gebruiken om mee te trainen. Die gewichten naast je bed zetten zal er niet voor zorgen dat je spieren opbouwt. De gewichten gebruiken tijdens dagelijkse training volgens een gedisciplineerd schema is wat je nodig hebt. Zo moet je dit ook zien; zoals die gewichten.

Ik ben geen voorstander van de GL maar àls je het dan wilt gebruiken, doe het dan in ieder geval zoals het bedoeld is.

honden page profiel angelien de rozarioangelien de rozario

honden foto van angelien de rozario

hallo marjolein....ik ben druk bezig om hem nu zonder gl.te laten lopen...ik wissel het onderweg af met een u-lead band..hij vind het nog erg moeilijk...maar zodra hij trekt wissel ik van band,zodat hij doorheeft wat ie verkeerd doet   ...en ik loop elke avond kilometers met mn2 honden....ze lopen dan perfect langs elkaar....dus dat is ook een genot om zo samen door de open velden te wandelen..hoop dat hij het ooit begrijpt...ik zie dat hij zn best doet zonder gl.maar hij vind het nog moeilijk..maar goed......ben: nu ook nog maar weekje verder...

Ans Willemse (Gast)

Hoi Angelien   Trekken aan de riem is heel makkelijk af te leren denk ik . gewoon een leren riempje aan de halsband, zodra hij trekt. moet jij eigenlijk letterlijk stil staan en zegt, b.v. naam van de hond en let op. zo krijg je zijn aandacht. let hij op koekje er in en weer verder lopen. trekt hij weer , op nieuw stil staan, en vervolgens een andere wending geven dan techtdoor, net zo lang dat hij netjes naast je loopt. En met oversteken laten zitten, dan is hij weer naast je linkerbeen. Wij hebben een Tibetaanse terrier, en trok in t begin ook , t werkt wel want hij mag niet het gevoel krijgen dat ie sneller of verder mag dan jij intussen hangt bij ons de riem helemaal slap, en zou hij denk ik ook los kunnen, maar dat durf ik nog niet zo goed. Veel succes Ans i  

honden page profiel angelien de rozarioangelien de rozario

honden foto van angelien de rozario

Dank je voor de tip ans....maar dit is wat ik als eerste toegepast heb.....maanden heb ik dit volgehouden..maar nee hoor..geen resultaat..zelfs op de pupycurses niet...vandaar ik er moedeloos van werd...hij ging netjes zitten als ik bij de stoeprand kom,ging netjes zitten als ik van veraf al iets zag aankomen..maar zodra ik aanstalte maakte om te bewegen trok hij me gewoon weer over de straat....heel apart.want ik heb het op jou manier wel bij mn andere hond voor elkaar gekregen ..als ik zeg..aan devoet houd hij snelheid in..maar dan hoppa weer hetzelfde.....maar ik denk dat ik nu op de goede weg ben...hij trekt al minder nu..alleen nig als hij hond ziet..maar ik loop nog steeds niet hetzelfde als met de gl.....maar de aanhouder wint ...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

heb je al eens naar Turid Rugaas haar boekje Help mijn hond trekt gekeken? Er staan veel goede tips in, en het is ook een leuke creatieve stap voor stap methode om rust te brengen in de wandelingen.

 

honden page profiel angelien de rozarioangelien de rozario

honden foto van angelien de rozario

nee dorby maar ga ik zeker lezen..bedankt voor je tip.....

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Soms werken de standaard methodes (stoppen of omdraaien) gewoon niet. Zelfs niet met privéles. Meestal ligt er dan aan het trek gedrag iets anders ten grondslag, gewoon geen rust in de kop hebben, geen zelfbeheersing of iets dergelijks.

 

Ik heb ook een tijd met een halster gelopen omdat ik dankzij het trek- en rukgedrag van Dobby mijn hand dusdanig gekneusd had dat ik nog geen kopje kon vasthouden. Tegenwoordig gebruik ik hem alleen nog als het glad is, voor mijn eigen veiligheid.

 

Eens een professional inschakelen om te kijken of jij niets fout doet kan helpen. Ik deed niets fout qua methode, maar na 1 jaar en 3 maanden had ik nog geen vooruitgang geboekt. Dat lag niet aan mij, maar aan de methode die niet bij Dobby paste. Doe je weinig aan. Het trekken is er hier nooit 100% uit gegaan. Twee hondenscholen en 3 trainers verder merkte ik alleen verbetering bij snoeiharde correcties en daar voel ik me niet prettig bij. Dus tja. Hij trekt nog. Minder erg als eerst, maar nog teveel voor het "correct meelopen". Nou, dan trekt hij maar.

honden page profiel ..

honden foto van .

Het klinkt misschien heel sullig..

 

Maar 6 jaar geleden was Tibbe een draak van een hond. Trekken dat hij deed! En hij deed vooral waar hij ZELF zin in had. Geen methode hielp, zelfs op de hondenschool was meneer niet welkom omdat hij andere baasjes afschrikte.

 

En weet je wat ik moest veranderen? Mezelf!

 

Ik ben meer aan mezelf gaan doen. Ik ben op gaan voeden vanuit mezelf, heel erg gaan letten op mn eigen energie en wat ik uitstraalde. En daarbij verdween z'n slechte gedrag als sneeuw voor de zon. Uit nature ging hij toen naast me lopen, ik hoefde niet eens meer wat te zeggen.

 

Nog steeds voed ik op die manier op. Het is niet perse één manier, ik pik uit iedere methode wat voor mij werkt. Ik werk vooral met de dingen die voor ons als roedel goed werken. 
Ik hoef m'n honden geen eens wat te zeggen of ze weten al wat ik bedoel. 


Regelmatig komen er mensen bij ons om te vragen of ik hun wil helpen met hun hond. "Wij willen ook dat onze hond zo goed luistert als die van jou. Wat moeten we doen?" Als ik dan zeg dat er niet één oplossing is, maar dat het de gehele omgang met de hond is, haken mensen al snel af. "Oh daar heb ik geen tijd voor" is het dan vaak. 

 

Begin eens bij jezelf, je zult zien dat de hond daar gelijk op reageert. Ga alleen wandelen als je zelf ontspannen en rustig bent. Je kunt niet van je hond verwachten rustig en kalm te zijn als je dat zelf ook niet bent. Zeker een labradoodle is heel gevoelig en snel een stuiterbal. Ik krijg vaak complimenten (van mensen buiten) dat ze onze labradoodle zo goed opgevoed vinden. Mensen klagen vaak dat labradoodles zo druk zijn en altijd tegen hun aanspringen. Maar daar ben ik eerlijk gezegd ook streng in: er wordt niet tegen anderen opgesprongen, je hebt respect te tonen naar anderen en nee is nee. En omdat ik meen wat ik zeg en duidelijk ben, doen ze ook (bijna ) altijd wat ik van hen vraag. 

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Bij zulke actieve honden helpt het ook heel erg om denkwerk te doen en te trainen op zelfbeheersing. Daar heb je dan tijdens je wandelingen ook profijt van.

Mijn vorige reactie was trouwens een beetje overbodig, je was al van de GL afgestapt. Op de één of andere manier had ik dat niet gelezen. Sorry...!

honden page profiel Frans SmeijersFrans Smeijers

Ik heb pas ook zo'n riempje gekocht. Het gedrag van mijn hond was vergelijkbaar met dat van jouw hond. Om te voorkomen dat ie "boos" wordt, laat hem halverwege de route even loslopen. Ik kies wel een plaats en moment uit dat ie geen kattenkwaad kan uithalen. Ben ik daar niet zeker van krijgt ie even een muilkorf om. Ook niet leuk, maar dan kan ie zijn energie kwijt,

Frans

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Ik heb pas ook zo'n riempje gekocht. Het gedrag van mijn hond was vergelijkbaar met dat van jouw hond. Om te voorkomen dat ie "boos" wordt, laat hem halverwege de route even loslopen. Ik kies wel een plaats en moment uit dat ie geen kattenkwaad kan uithalen. Ben ik daar niet zeker van krijgt ie even een muilkorf om. Ook niet leuk, maar dan kan ie zijn energie kwijt,
Frans "

 Een heel oud topic Frans, heb je zelf advies nodig maak dan een nieuw topic aan........

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Tuigje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^