mijn hond is boos op me......

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel angelien de rozarioangelien de rozario

honden foto van angelien de rozario

ik zit met een probleem,mijn hond trok ontzettend aan de riem,kreeg het niet afgeleerd..totdat ik van een vriendin een neusriem kreeg..zon bandje om zn nek en neus........geweldig ik wist niet wat me overkwam..zelfs mn kinderen kunnen er nu mee wandelen...hij vliegt niet meer naar kids of andere honden....maar wat is hij ongelukkig..hij komt heel zielig voor om zn riem om tedoen na 10 keer roepen..eerst sprong hij me omver als hij mee mocht.....hij komt moeizaam smorgens uit de bench..wetende dat de riem weer om moet....heel dewandelweg kijkt hij me niet aan,en kijkt met zn hoofd naar beneden...bij thuiskomst gaat hij heel zn snoet overal langsaf wrijven.......en toch zit de neusriem losjes.....hij heeft hem nu al een paar maanden,maar went er niet aan.....hij kan ook niet zonder want dan trekt hij me weer over het grasveld heen.....ik vind het gewoon sneu,want ik ga vaak met mn 2honden ver lopen of hardlopen...ik geniet omdat ik nu lekker relaxed kan wandelen...maar mn hond baald..heeft iemand hier ervaring mee?

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

heb je de gentle leader goed gewoon gemaakt voor je hem ging gebruiken of heb je hem gewoon omgedaan en gaan wandelen?

welke andere dingen heb je nog geprobeerd?

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

Verwar je misschien een opgewonden/gespannen wandeling vroeger niet met een ontspannen wandeling nu? Ook voor je hond?
Als mijn hond opgewonden/gespannen is gedraagt hij zich ogenschijnlijk als een blije clown (springen, oren strak omhoog, lijkt van blijheid niet weten hoe hij zich moet gedragen). 
Maar wanneer hij ontspannen is. Hangt zijn staart ontspannen naar beneden, zijn de oren ontspannen en hij gedraagt zich niet als een idioot (clown). 

Dus weet je zeker dat wat jij ziet boosheid / onvrede is?

 

Ik ga expres niet in op het feit dat je een neusriem gebruikt. En hoe die wel of niet gebruikt moet/mag worden. (ik sta er namelijk niet achter, maar goed ik ken jouw situatie niet).  

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

het schijnt voor veel honden idd een hele vernedering te zijn om zo te moeten rondlopen, ik heb zelf ook eens voor mijn dh op aanraden van iemand een neusriem gekocht en ook zij vond het vreselijk.

Het is natuurlijk ook niet echt leuk of ontspannend om de hele tijd met je gezicht naar beneden te moeten lopen, bovendien kan het (vooral naast de fiets) gevaarlijk zijn ivm nekblessures.

 

Ik zou een tuigje proberen, en dan leren de oorzaak van het trekken aan te pakken.

 

Met creativiteit bereik je ook al veel: bogen maken, afleiden met aandachtspelletjes, zoekspelletjes, lekker snuffelen, over een takje springen etc. Laat hem ook eens zelf de weg kiezen.

Maak de wandeling iets leuks voor jullie allebei.

 

Turid Rugaas heeft een mooie methode beschreven in haar boekje Help mijn hond trekt. Een stap voor stapmethode om rust te brengen in de wandelingen en je te leren de aandacht van je hond te krijgen.

 

honden page profiel angelien de rozarioangelien de rozario

honden foto van angelien de rozario

ja linneke hij is eigenlijk nog wat te groot..maar hij zit gewoon losjes op zn neus...ik heb ook al een U-lead band van martin gaus geprobeerd,zelf een trainingsband..maar ook daar ging hij doorheen...dit is het enigstw wat werkt...maar zijn snoet zal wel overgevoelig zijn...enne hijis heel dominant..kan ook zijn dat hij nu de baas niet meer kan spelen.....

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Wij hebben ook een Gentle Leader gehad, maar nooit weer. Ik had het idee dat het Lady belemmerde in haar communicatie en bovendien, als het regende en de GL nat werd, dan ging die GL schuren op haar neus.

Wat hierboven al gezegd word zijn goede tips, het boekje van Turid Rugaas, help, mijn hond trekt en het aanschaffen van een tuigje.

Bij ons heeft dat echt enorm geholpen. Van tevoren was ik bang dat ze nog meer ging trekken, maar beide honden hebben keurig leren meelopen met een tuig. Ook een stuk beter voor de nek en over het algemeen comfortabeler.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

ik gebruikte de GL een tijdje voor Nala en Kira toen ik zwanger was zodat ik nog met alle 3 de honden te samen kon wandelen. ik heb ze van in het begin heel enthousiast gemaakt over de GL en heel veel beloond... allemaal leuke dingen met ze gedaan zonder dat de GL vast zat aan de lijn. ze vonden de GL geweldig en ik kon relax wandelen. ze werden wel rustiger na een correctie van de GL maar na een correctie werden ze meteen beloond als ze weer mooi mee gaan.

 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik heb zelf een u lead tuigje zoals je al zegt. Als de hond dan trekt loopt hij eigenlijk in een rondje. Waar door het trekken onintressant word omdat hij niet komt waar hij wil. Bij mij heeft dat ding prima geholpen om het trekken af te leren (: 

 

wat voor technieken/methodes heb je zelf gedaan om het af te leren en dan heb ik het niet over tuigjes en bandjes ;) 

honden page profiel angelien de rozarioangelien de rozario

honden foto van angelien de rozario

bedankt voor jullie tips...en geloof me ook het tuigje en afleidingen met koekjes..heb alles al geprobeerd....hij is dan zo door het dolle heen dat ik geen enkel contact meer krijg...het enigste wat ik voor elkaar kreeg was dat hij rustig langs me kwam zitten,maar bij 1 pas vooruit begon de ellende alweer.....het kan zijn dat ik het verwar met het ongelukkig zijn van mn hond...omdat ik deze rust inderdaad niet herken.....ik voel de hele tijd aan zn neusriem maar hij blijft losjes,hij kan zn hoofd echt wel omhoog....en kan ermee eten en drinken bij wijze van spreken......het trekt alleen zn snoet omlaag bij het trekken..maar dat gebeurd niet meer...dus heb totaal niet het idee dat hij erlast van heeft...alleen het niet prettige gevoel op zn snuit....misschien moet ikzelf niet zo zielig doen tegen mn hond over de riem..want ik krabbel hem onder de wandeling vaak op zn snoet..omdat ik weet dat hij dat fijn vind als de riem af is......en telkens als hij de riem ommoet zeg ik.....ja,ja schatje weet dat je het niet leuk vind....blijft gokken......maar zal eens wat anders kijken naar zn houding onder het wandelen...misschien denk ik maar dat hij het niet leuk vind....

honden page profiel angelien de rozarioangelien de rozario

honden foto van angelien de rozario

angeliqeu ik heb echt alles al geprobeerd....het niet doorlopen als hij trekt...de andere kant uitlopen..heb op puppycursses gezeten...afgeleid met koekjes,speeltjes noem maar op...de U lead werkt bij mn andere doodle super....maar deze andere doodle is altijd al heeelll eigenwijs geweest...ik heb veel tijd om hem te corrigeren..maar hij is veel te blij en opgewonden....nu luiserd hij goed...aan de voet...volg,linksaf rechtsaf....maar o wee als de riem afgaat....

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

Wat vind jouw doodle dan belangrijk? 

Wat is hetgeen wat die doet als hij inderdaad los is?
(wegrennen, of snuffelen, of spelen met je andere doodle...?). 

(Behalve het niet opvolgen van een commando zoals volg of voet...)

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

waarom gebruik je het nog als je hond niet meer trekt? hulpmiddelen zijn tijdelijk om je te helpen om je hond te trainen.

 

je zegt dat je 10 keer moet roepen voor hij komt en dat hij zijn neus tegen dingen aanwrijft. je hond vindt de GL niet leuk

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik zou persoonlijk stoppen met de GL gewoon omdat de hond al aangeeft het niet fijn te vinden. Koop een tuigje is al een stuk aangenamer voor de hond en vaak trekken ze al stukken minder. gewoon volhouden met het stoppen als hij trekt en wachten tot dat hij naast je komt zet je een stap en hij ook beloon je hem gaat hij je weer voorbij stop dan weer en herhaal het zelfde. Kost een hoop tijd energie en moeite maar uiteindelijk zal hij het snappen ;) 

honden page profiel MaudMaud

honden foto van Maud

Luna moest een gentle leader om na een operatie omtakken uit de darm te verwijderen. Mocht toen geen takken meer eten dus een aantal maanden gelopen met een gentle leader om in combi met de clicker dit gedrag af te leren. Ook luna vond het 'niet leuk'. Ik ben het blijven gebruiken maar in cobinatie met koekjes en spel, als ik ging spelen hup eerst het riempje om, als ik haat (los) ging trainen toch omdoen, zodat het 'normaal' werd! Toen is het na een paar weken inderdaad beter geworden en als ik hem nu om doe bewijsvan spreken geeft het hetzelfde effect als dat ik het tuig, de halsband of haar los meeneem!

Marie-Rose (Gast)

Veel vrienden van mij en ik hebben het ding om net die reden reeds in de vuilbak gekieperd. Tibo, Yoshi en tal van honden van vrienden, reageerden net hetzelfde als jouw Doodle, ze liepen wel mooi mee, maar het plezier was totaal weg. Neen, dan hoeft het niet voor mij.   Er is geen hond die zo kan/kon trekken als Tibo, toen hij nog in het asiel zat waren er veel mensen die hem om die reden niet mee op wandel wilden nemen en op cursus trok hij zo een ervaren instructeur tegen de vlakte, maar dat ding komt er echt nooit meer in, daarvoor zie ik hem te graag. Normaal loopt hij trouwens ondertussen ook erg mooi mee en dat is hem aangeleerd met het Halti harnas die wel leuk was voor zowel hond als baas. Heb trouwens ooit behoorlijk op mijn kop gehad van mijn DA omdat ik de gentle leader had omgedaan, ze zegde dat de neus van de hond het gevoeligste plekje was en dat dit ding dus heus niet zo "gentle" is als het wordt voorgesteld, maar dat de meeste baasjes dat liever niet horen omdat het zo makkelijk is.        

honden page profiel angelien de rozarioangelien de rozario

honden foto van angelien de rozario

ik heb natuurlijk geprobeerd de neusriem af te doen....zelfs onder het wandelen..maar dan vliegt ie als een turbo vooruit....ik kon hem niet meer houden...last van mn rug....hij trekt gewoon om het trekken..en nog erger als er kinderen of mensen of honden aankomen....kan vanalles gebeuren als hij lostrekt...hij is niet vals..maar wil spelen......met grote valpartijen....hij springt ze omver.....daar ben ik ook elke dag mee aan het oefenen......dus tja wat is wijsheid.....

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" ik heb natuurlijk geprobeerd de neusriem af te doen....zelfs onder het wandelen..maar dan vliegt ie als een turbo vooruit....ik kon hem niet meer houden...last van mn rug....hij trekt gewoon om het trekken..en nog erger als er kinderen of mensen of honden aankomen....kan vanalles gebeuren als hij lostrekt...hij is niet vals..maar wil spelen......met grote valpartijen....hij springt ze omver.....daar ben ik ook elke dag mee aan het oefenen......dus tja wat is wijsheid..... "

 dit wil eigentlijk zeggen dat hij niets leert bij het gebruik van de GL. 

 

heb je al gedacht aan een gedragstherapeut?

honden page profiel angelien de rozarioangelien de rozario

honden foto van angelien de rozario

en wat hij doet als hij los is..?..mn andere doodle aan zn staart bijten.omspringen tot saltos toe....heb zelfs mn andere doodle aangeleerd van zich af te bijten....is ooit zielig om te zien.....hij verstopt zich achter een boom..liggend om mn andere doodle te bespringen..hij wil spelen..maar het is net een betonblok die zich op van alles en nog wat werpt....ik heb dit wel ooit vaker gehoord van bruine labradors.....dus vandaar hij trekt...te speels....en hij krijgt meer als beweging genoeg.....dus hij kan zn ei kwijt.....

honden page profiel angelien de rozarioangelien de rozario

honden foto van angelien de rozario

en binnen heb ik er geen kind aan..lekker luieren en knuffelen.....dus het is alleen buiten een turbo.....

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Rex kwam met de gentle leader bij mij. Tegen de tijd dat ik door had hoe hij om moest, had hij hem gesloopt. Zo graag wilde hij dat ding dus ook niet om en ik snap hem helemaal.. Je controleerd waar je hond naar kijkt en trekt aan het gevoeligste deel van zijn lijf..

Heb je inmiddels het tuig opnieuw geprobeerd? Hoe zit de tuig om je hond?

honden page profiel angelien de rozarioangelien de rozario

honden foto van angelien de rozario

oke dan...dus er zijn meer honden die het niet leuk vinden......wat is een halti harnas?...het tuigje zit onder zn borst en poten..je kunt het een beetje zien op mn profielfoto bij de beige(heb net profielfoto veranderd maar zie nog steeds de oude staan)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" oke dan...dus er zijn meer honden die het niet leuk vinden......wat is een halti harnas?...het tuigje zit onder zn borst en poten..je kunt het een beetje zien op mn profielfoto bij de beige(heb net profielfoto veranderd maar zie nog steeds de oude staan) "

 

Heb je wel eens een normaal tuig je geprobeerd waar je de hond op de rug vast maakt met je riem en wat niet in de liezen, maar meer op de buik zit?

 

Hoe oud is je hond?

 

Rex vond dat ding inderdaad echt niets.

honden page profiel angelien de rozarioangelien de rozario

honden foto van angelien de rozario

en een gedragstherapeut....is ook niet verkeerd....en inderdaad met de band ook spellettjes doen...maar ik lees nu wel dat het niet zon geweldige oplossing is voor mn hond..alleen voormezelf....want het uitlaten was een trauma voor me....

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik heb nu overigens een riem van het merk hunter bij zooplus vandaan. Hij is ongeveer 2 meter, maar heeft aan beide zijden vlecht werk. Het is gewoon leer.

Door dat vlechtwerk zit er een soort vering in de riem. Op het moment dat mijn hond trekt, komt dat dus minder hard aan en ik merk dat mijn honden die extra lengte van de riem prettig vinden/vonden. Rex is immers overleden.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Orga (onze Weimaraner) kan ook behoorlijk hard trekken! Ik gebruik vaak een heupriem + elastische riem + tuig zodat de schokken zachter aankomen en ik hem veel beter kan houden. Verder gebruik ik soms dit tuig:

 

 

Bovenstaand tuig heeft vooraan een ring waar ik dan de lijn aan kan vastmaken zodat hij echt véél minder trekt. En nu heb ik onderstaand tuig besteld, het perfect fit harness. Het heeft ook een riem vooraan en zit verder comfortabel door de brede met fleece gevoerde banden. Misschien kan je zo'n tuig combineren met een heupgordel of elastische riem? Dan komen de schokken enorm zacht aan én ze leren om niet te trekken. Bij ons gaat het alleszins de goede richting uit :-)

 

 

 

honden page profiel angelien de rozarioangelien de rozario

honden foto van angelien de rozario

och wat sneu van rex.........maar het klopt wel dat ook mijn hond het fijn vind meer riemlengte te hebben..hoe korter ik hem hou hoe meer hij trok....het is ook beter om hem alleen uit te laten...maar ik moet zo vaak met hem weg..(ivm).vele drinken en het nog niet zindelijk zijn na 11 maanden) nu inmiddels wel.....dus moet altijd met 2hinden weg..en dat maakt het ook niet makkelijker....en daarbij ik doe mn best maar ik ben een adhder dus ook mijn honden zijn druk...dus dat kan ik er niet uithalen....en een hond voeld dat zeker aan......

honden page profiel angelien de rozarioangelien de rozario

honden foto van angelien de rozario

dank je yasmine....ik ken ze wel ja...kennis van me heeft er ook 1..maar die vliegt ook nog over het grasveld....het zal per hond wel verschillen.....maar fijn dat het bij jou honden dw goede kant opgaat....ik ga nu iniedergeval mn U lead riem weer proberen..ook die maak ik onder aan de borst vast...hoop dat ik daar nu wat mee kan...want ik vind het niet leuk om te wandelen als de hond niet happy is...maarrr ook ik moet happy blijven natuurlijk ha,ha....

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Boekje turid rugaas help mijn hond trekt staat prettige tips in en een mooi stappenplan waarmee je met je hond aan het werk kan. Zo'n gentle leader vinden veel honden niet fijn daarnaast is het ook risicovol... hebben jij en je kinderen goed geleerd hoe die te gebruiken, met zo'n ding mag je namelijk absoluut niet aan de lijn gaan trekken want dit kan o.a. een nekhernia tot gevolg hebben.

 

 

Sadi (berner 9½ maand) heeft als ze afgeleid is ook enorme trek momenten maar het kost een hoop tijd en geduld en samen werken aan en uiteindelijk kom je er ook wel, en wij maken zelf ook gebruik van tips uit het boekje dat ik net al omschreef. 

 

Sadi loopt nog wel vooruit maar niet meer zoveel met strakke lijn alleen bij andere honden en ze graag wil spelen dan gooit ze zich op haar achterpoten om vervolgens met kracht en gewicht naar voren in die riem te duiken. Voorlopig blijft het werken aan, stil staan laten zitten en wachten. 

Sadi mag niet spelen aan de riem, verder mag ze alleen met andere honden snuffel als beide honden dat willen en ze netjes met 4 poten op de grond staat.

 

|Zelf heb ik geen voorkeur voor een gentle leader, slipketting e.d. ik houd zelf goede hoop dat met nieuwe inzichten hondenschool, boekjes positieve methodes uiteindelijk bereik wat we willen bereiken, dat dat meer tijd kost ja en meer inzet harder werken maar uiteindelijk wel ook veel beter voor de onderlinge band.

honden page profiel angelien de rozarioangelien de rozario

honden foto van angelien de rozario

Dank je renate...het is ook hard werken samen...het zal ooit wel goed komen.....de tips zijn fijn,om mee aan deslag tegaan......en de kinderen weten dat ze er niet aan mogen trekken..mijn dochter is spastishe en duw je zo omver..sinds onze hond de riem heeft,kan ze er voor de eerste keer mee wandelen...dat maakt het ook moeilijk om hem af tedoen......maar er word nooit getrokken aan de riem,omdat ik weet dat dat niet mag.....

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

In een vorig topic van februari had je het over hoe 'onhandelbaar' hij buiten was/is. Daar sprak je ook over een trainingsband.. corrigeren, corrigeren, corrigeren.. en nu weer dit hulpmiddel..

 

Wat ik denk.. is dat je je hond zelf hebt 'geleerd' dat buitenlopen stress betekent. Natuurlijk niet expres, maar hij heeft al zo veel spanning en negatieviteit meegemaakt en dat krijg je er nu niet 1, 2, 3 uit. Zelfs nu met de GL leer je hem hoe vervelend het is om aan de riem te moeten lopen.

Dat is jammer.  Want ja, is hij nu eens 'gewoon' aan de lijn of los, weet hij van gekkigheid niet hoe hij zich moet gedragen.

 

Ik zou je echt aanraden met al die hulpmiddelen te stoppen. Ze maken alleen maar meer kapot, zeker omdat je ze verkeerd gebruikt. (Dat maakt ik ook op uit je voorgaade topic). Sorry het is niet bedoeld om je te zeggen 'je doet het verkeerd' maar ik wil je wel met klem meegeven dat het ook heel anders kan.

Een gedragstherapeut is ook zeker geen overbodige luxe ;)

 

Probeer eens een gewoon goed tuig en een normale riem; je andere hond thuis laten zodat je even echt de tijd voor hem alleen hebt; en begin alle wandelingetjes eens leuk te maken voor hem. En dan bedoel ik eigenlijk dat jij leuk bent, en dat het lopen naast jou leuk wordt.

Dus begin eens 2 weken met een heel klein saai rondje, waar je weinig tot geen andere honden/mensen/kinderen tegenkomt. En in dat rondje kun je oefenen met het naast je laten lopen en veel belonen. (Altijd met je stem, misschien met wat lekkers erbij en/of een speeltje dat hij leuk vindt.) En trekt hij, probeer dat in de eerste instantie te negeren door zelf gewoon door te stappen in een andere richting (schuin). Of loop de andere kant op. En op alle momenten dat hij even naast je loopt spreek je hem belonend toe, met af en toe iets lekkers. Dit echt even consequent 2 weken volhouden en pas als je verbetering merk in de zin van aandacht, iets meer ontspannen enz.. dan kun je gaan uitbreiden.

 

Dit is natuurlijk niet voldoende om zijn energie goed kwijt te raken, maar dat kun je compenseren door binnen meer hersenspelletjes en dergelijke te doen.

 

Je zal moeilijke situaties eerst zoveel mogelijk kunnen proberen te voormijden (dus drukke plekken, kinderen, andere honden). En kom je ze tegen dan afstand nemen (niet boos worden of anders negatiefs). Maar net zolang je hond gewoon meenemen tot hij weer aandacht voor jou heeft. Dan pas weer heel belonend toespreken. Anderen negeren, aandacht voor de baas = groots belonen.

 

Ja, mijn hond heeft ook flink gepubert en ik heb ook wel onderuit gelegen met een hond van ruim 25kg die echt alles in de strijd gooit.. Maar dat is opvoeden.. oefenen, oefenen, oefenen en in het begin gaat het 9 van de 10 keer verkeerd. Dan gaat het ineens 3 van de 10 keer goed en zo langzaam maar zeker wordt al je oefenen beloond met een hond die het fijn vindt netjes te lopen en die er echt voor kiest om niet te trekken..

 

En ik snap dat het met 2 jonge honden niet altijd meevalt om ze apart uit te laten, maar je zal hier echt mee aan de slag moeten wil je het beter maken. Daar gaat weer een ander "hulpmiddel" je niet bij helpen en kan het zelfs alleen maar erger maken, omdat je weer iets negatiefs toevoegd aan het wandelen :(

 

Gr. Alexandra

 

 

 

 

 

 

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Tuigje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^