Golden alleen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnkeAnke

honden foto van Anke

Hallo, 

 

ik ben volop aan het informeren over Golden Retrievers ! Ik heb gelezen dat ik zeker voldoende tijd zal nodig hebben om info op te zoeken! Maar ik heb een vraagje.

 

Is het mogelijk de hond voor uren alleen te laten (ik vertrek thuis om 7:50 en kom thuis om 15:45). Als ik het langzaam opbouw te beginnen van ong. een halve minuut. Dan leert hij toch dat ik zeker terug thuis kom. Ik zou ook willen gebruik maken van een hondenbench. Hij zou alleen moeten zijn elke maandag, dinsdag,donderdag en vrijdag. Woensdag namiddag kan ik minimaal 2u aan hem besteden en zaterdag en zondag ben ik er altijd voor hem

 

Weet iemand of dat mogelijk is met de Golden? (misschien uit ervaring) 

 

Anke  

honden page profiel --

honden foto van -

Hmmmm. 8 uur alleen vind ik wel heel lang... Is dit voor elke dag?

 

Mijn Golden kan prima alleen zijn maar hij is nooit langer als 5 uur alleen... Hij vindt het natuurlijk niet het leukste wat er is, maar hij maakt er geen probleem van... Wij hebben het per 5 minuten opgebouwd :-)

 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Acht uur is wel lang. Zeker als het meerdere dagen is, zou ik opvang zoeken, of uitlaat service. Mijn golden zit 4 dagen per week 's morgens 3.5 uur alleen, dan kom ik een uur thuis, en ga weer naar mijn werk. Na 2 uur is mijn man thuis. In onze vrije avonden en weekend is er bijna altijd iemand thuis of allebei, of gaat onze hond met ons mee. Hij kan het goed aan, maar dat ligt ook aan de hond.

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Goed dat je je zo informeert!

Ik hoop wel dat je ook niet van plan bent hem dan heel die tijd in de bench te steken? want dat zou ik heel zielig vinden. Vind het persoonlijk ook erg lang om alleen te zijn. Onze honden zijn bijna nooit alleen maar als ze eens alleen zijn is het nooit langer dan 4u ofzo.
Ofwel zitten ze dan buiten in de grote tuin ofwel binnen in de keuken waar hun mandjes staan.

 

Er bestaan wel hondenoppassen/uitlaatdiensten etc dus dan zou ik dat zeker eens bekijken

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba

honden foto van Vito & Beba

Of hij het kan is wat anders dan dat je het ook echt wilt....8uur,Zonder tussendoor iemand te laten kijken of uittelaten is echt lang...Vito is nooit langer dan  3 á 4 uur alleen,en dat gaat prima, Langer denk ik ook maar dat is nog nooit gebeurd. Als we echt lang wegmoeten en er niemand is,brengen we hem naar de dag opvang. Voor hem leuk en voor ons geen zorgen. 

 

Ga je hem alleen opvoeden of zijn er ouders/partner die hem tussendoor kunnen verzorgen?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Neen dat is niet aan te raden, arme hond en dan nog in de bench vraag je. ?

als je dan je uren voor bpodschappen en persoonlijke uitjes ook nog rekent......waarom dan een hond nemen ? 

Jouw dag is gevuld en alleen voor die paar vrije uurtjes tijd, jouw hond verplichten van heel alleen te zijn en dan nog opgesloten.....

Boeke (Gast)

8 Uur is veel te lang. En dan ook nog in een bench? Kan ie niet bewegen ook nog. Neeeeeeeee! Goldens kunnen prima alleen zijn. Inderdaad max 3 á 4 uren achtereen. Geen probleem. Misschien een keertje 5 als het niet anders kan. Maar zeker ook niet elke dag. Ze hebben gezelschap nodig en beweging en hoevaak moet jij naar het toilet in 8 uren?? 

honden page profiel jaimiejaimie

honden foto van jaimie

8 uur alleen is al te lang , laat staan in een bench .
Ik hoop dat je een andere oplossing kan vinden ( uitlaatservice ofzo ). Want dat vind ik echt zielig :'( :'(

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hier housen we het maximum van vijf uur aan, bij langer regelen we in ieder geval iemand die Evy tussendoor een keer kan uitlaten. Een hond is een roedeldier en die is dus ook het liefst bij de roedel. Natuurlijk kun je een hond aan leren om 8u alleen te blijven, maar maak je de hond daar gelukkig mee? Bovendien kom je nu om 15.45 thuis. Op de middelbare school had ik regelmatig t/m 17.00 les en moest ik ook nog eens naar huis terug. Ik begon gewoon het 1e uur, dus was 9,5 uur weg van huis.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Ik vind dat dat niet kan.Of de hond het aan kan leren is een ander verhaal maar een hond/pup die moet gaan leren om zolang alleen te kunnen zijn is beter af bij een baasje die wel meer tijd heeft.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dan ben ik niet de enige die het te lang vind.

een volwassen hond kan best wat uurtjes alleen zijn, geen pup. en als jij zorgt voor een oppas die de hond dan even tussendoor lekker een uurtje mee neemt op een wandeling, kan je gerust werken.

kijk eens om je heen voor een oppas, maak van te voren een afspraak daarover, en ga dan eens informatie inwinnen over de hond die bij jou thuis komt wonen. als jij dan alle anderen uurtjes goed besteed aan de hond, kan je zeker een hond nemen. :-D

een volwassen hond hoef niet in een bench, niet het hele huis ter beschikking geven, bijvoorbeeld alleen de keuken of aangrenzend aan de keuken berging, zodat de hond ruimte genoeg heeft om zich te kunnen verplaatsen. en een hond van al een volwassenheid daar zal je in het begin echt veel extra in moeten stoppen, en dat is niet in een weekje gedaan, bijvoorbeeld vakantie dagen opnemen en dan de hond langzaamaan jullie wennen en het alleen zijn. zou zeggen heel veel succes. en fijn dat je raad vraagt.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Het kán wel, maar voor een jonge hond duurt het wel lang voor hij 8 uur lang zijn plas kan ophouden, en dan nog is het niet aardig. Kijk maar naar jezelf; je kunt best je plas 8 uur ophouden als het moet, maar echt lekker is het niet bepaald! En als klein kind kon je het helemaal niet, dan plaste je in je broek.

Verder denk ik ook dat het voor elke dág erg lang alleen is. Wij houden zelf een max van 6 uur aan, en proberen het korter dan dat te houden. Wij hebben wel het geluk dat onze buurman ook een hond heeft en ook wisselende werktijden; als wij werken en hij is vrij, neemt hij onze hond ook mee wandelen. En wij die van hem als wij vrij zijn en hij werkt. Zo hoeven beide honden niet zo lang alleen te zijn, en dat werkt voor ons goed.

Je zou eens kunnen kijken of er bij jou in de omgeving mensen zijn met wie je zo'n soort deal zou kunnen treffen later? Bijvoorbeeld iemand in je straat die juist avonddiensten werkt; die zou jouw hond 's ochtends mee op pad kunnen nemen, terwijl jij zijn/haar hond 's avonds onder je hoede neemt. Misschien niet ideaal, maar als er een routine in komt en de honden voelen zich thuis in beide huizen, dan kan het heel goed werken.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Bij 'een paar uren' denk ik niet gelijk aan 8 uur. Ik vind dat ook best lang, zéker voor een pup.

Met een pup kun je dat echt niet maken, die moet namelijk vaak naar buiten om hem/haar zindelijk te maken, te socialiseren. 

 

Toen Mellow bij ons kwam werkte ik nog 32 uur, ik ging wel elke dag tussen de middag naar huis voor een wandeling van ongeveer 20 minuten (nog even eten, even op de bank zitten), op woensdagmiddag was ik altijd vrij.

Zij zat dus ook vrij lang alleen en ja, ook nog eens in de bench. Zij heeft er geen problemen van gemaakt, ik vond het een stuk minder prettig...

 

Nu werk ik halve dagen en is ze ongeveer 4,5  uur alleen. Ze zou veel langer alleen kunnen zijn, want ze houdt haar plas ook rustig 17 uur op (eigen keus, want ze besluit nog wel eens dat ze 's avonds niet hoeft te plassen).

Maar ik zou het niet doen. Dat ze het lang kan ophouden vind ik op zich een prettig idee (dat ik me niet na een ochtend werken naar huis hoef te haasten), maar dat betekent niet dat ik haar al die uren alleen laat.

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Hey,

Ik vind dit ook te lang. Onze hond is maandag en donderdagvoormidag 4.5u alleen. Vrijdag werken we beiden volledig en dan is ze alleen van 8.30 tot 16u. Er komt dan 's middags iemand voor een wandeling, maar zelfs dan nog voelen we ons een beetje schuldig.

 

Je kan best iemand zoeken om tussen de middag te wandelen, dan kan het wel. Maar als je niemand hebt die dit gratis wil doen, kan je nog altijd een uitlaatservice overwegen, maar dan moet je afwegen of je dit wel kan betalen.

Groetjes,

Ingrid

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Als ik uit mijn zij raam kijk zie ik de hele dag een Golden bij het raam van de voordeur liggen. Als ik even kijk zie ik dat hij op elke auto reageert. En dan weer gaat liggen.

5 dagen per week van 9.00 tot 17.00 en dat is zo zielig...

 

Het is veel te lang.

Wanneer wil je de bench gebruiken!!

Goldens zijn gezelligheids dieren, hebben graag mensen om zich heen.

Daarom kan je ze makkelijk overal mee naar toe nemen.

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

ik vind het persoonlijk heel erg lang 8uur, en dan ook nog in de bench... Mijn hond zal letterlijk gek worden als ze 8uur lang in de bench moet! Hier is een maximum van 6 uur alleen zijn en dat is 1x in de maand ongeveer, maar dan zit ze gewoon los zodat ze kan bewegen. Ik zal nog goed nadenken en kijken voor hoeveel dagen je hond zolang alleen zit 

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Luna is 2x per week van 7 tot 5 alleen... Ik vind dat dat makkelijk kan, als je dit inderdaad goed traint! Wel ben ik dan 2 andere dagen de hele dg met haar bezig (therapiewerk) dus ik compenseer een hoop

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" Luna is 2x per week van 7 tot 5 alleen... Ik vind dat dat makkelijk kan, als je dit inderdaad goed traint! Wel ben ik dan 2 andere dagen de hele dg met haar bezig (therapiewerk) dus ik compenseer een hoop "

 maar dan word ze toch wel uitgelaten? Zolang je plas ophouden lijkt mij onmogelijk 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Nee hoor, Mellow houdt het ook 17 uur op 

honden page profiel --

honden foto van -

Wow, van 7 tot 5 vind ik wel héul errug lang....
Dan zou ik mezelf enorm schuldig gaan voelen...

Voel me al schuldig als ik een ochtend naar school moet en Max dan 3 uur alleen zit......
Maar, daar is iedereen ook weer eigen in...

6 uur of langer is voor mij not done... Tenminste, aan 1 stuk door...

honden page profiel jaimiejaimie

honden foto van jaimie

Ik begin bijna jaloers te worden ;-)
Onze rotw kan makkelijk een paar uurtjes alleen blijven ( wij dien nooit langer dan 3 uur wantze zijn niet bedoeld voor alleen zijn ) maar als onze hus 5minuten alleen is trakteert ie de buren op een waar jank concert .
Dan komt echt de "wolf" naar boven. O-)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dat is wel meer dan een paar uur, van 7.50 tot 15.45 

Dan ook nog opgesloten in een bench, waar die waarschijnlijk ook al de hele nacht in heeft gelegen.

Dat lijkt me een afschuwelijk leven voor een hond.

 

Daarbij, buiten jouw werkuren, moet je ook wel eens boodschappen doen, sporten, visite, tandarts, avondje uit etc.

Het lijkt me niet verstandig voor jou om een hond te nemen, behalve als je kunt zorgen voor een oppas/uitlaatservice o.i.d.

 

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

Lola is een keer 10 uur alleen geweest. Ik zou maar 2 uur weggaan uiteindelijk reden er geen treinen, kwamem bussen pas na 2 uur en hebben we mega lang in de file gestaan. Ze was toen 16 weken. Had niks gesloopt en niks binnen gedaan. Als ze hier 4 uur alleem zijn en ik kom thuis kijken ze me aan van ben je er alweer we sliepen ney haha

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Ik reageer toch nog een keer omdat er toch best wel veel forumers zijn die vinden dat het kan.Dat je een pup/hond het aan kan leren om zolang alleen thuis te zijn is het punt niet ,tenminste voor de meeste honden.Maar vraag jezelf eens af of je hond het fijn vind om alleen te zijn, de hele dag en dan ook nog in een bench. Als hij/zij zou kunnen praten garandeer ik je dat een hond dat niet fijn vind.En waarom neem je dan een hond? Voor jou plezier of toch ook om een pup/hond een heerlijk leven te geven met vertier ,wandelen, spelen en het belangrijkste mensen om hem heen.En nu niet gaan roepen mogen mensen die werken dan geen hond,ja hoor van mij wel maar niet als de hond 8uur of langer eenzame opsluiting krijgt.

honden page profiel AnkeAnke

honden foto van Anke

Ik kom elke middag thuis eten van 12:00  tot 12:40. Tijdens de middag komt mijn broer ook soms naar huis. Ik eet een boterhammetje en daarna kan ik 20 min. met de hond buiten spelen en wandelen. 

 

Ik wou de bench enkel gebruiken voor het aanleren en alleen zijn van een half uurtje ofzo. Als ik de hond daarin zou laten elke dag , dat zou ik zeker niet goedkeuren en de hond ook niet, denk ik!   Maar anders krijgt hij een groot hok waarbij hij door een stukje door de tuin kan lopen. Misschien moet ik eens kijken voor die hondenservice. Heeft iemand een idee hoeveel zoiets kost? 

 

Maar als ik inderdaad s' middags kom eten thuis. Zou het dan beter lukken? Maar een hondenservice- of opvang moet ik eens bekijken dat zou misschien wel beter zijn zo. 

 

Als de hond nog een puppy is, kan hij dan een paar uurtjes alleen zijn? Hoe hebben jullie dat gedaan? Moet mijn mama dan maanden verlof nemen? 

 

Anke 

 

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Ik kom elke middag thuis eten van 12:00  tot 12:40. Tijdens de middag komt mijn broer ook soms naar huis. Ik eet een boterhammetje en daarna kan ik 20 min. met de hond buiten spelen en wandelen. 
 
Ik wou de bench enkel gebruiken voor het aanleren en alleen zijn van een half uurtje ofzo. Als ik de hond daarin zou laten elke dag , dat zou ik zeker niet goedkeuren en de hond ook niet, denk ik!   Maar anders krijgt hij een groot hok waarbij hij door een stukje door de tuin kan lopen. Misschien moet ik eens kijken voor die hondenservice. Heeft iemand een idee hoeveel zoiets kost? 
 
Maar als ik inderdaad s' middags kom eten thuis. Zou het dan beter lukken? Maar een hondenservice- of opvang moet ik eens bekijken dat zou misschien wel beter zijn zo. 
 
Als de hond nog een puppy is, kan hij dan een paar uurtjes alleen zijn? Hoe hebben jullie dat gedaan? Moet mijn mama dan maanden verlof nemen? 
 
Anke 
  "

 

Zit je nu toevallig nog op de basisschool? Even voor de beeldvorming. :) Ik had namelijk op de middelbare school echt niet de tijd om iedere middag naar huis toe te gaan. Een hond leeft tussen de 10 en de 15 jaar, dus je zult daar allemaal rekening mee moeten houden. Het kan best zo zijn dat de hond nog leeft wanneer jij uit huis gaat.

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Op de basisschool heb je langere pauzes denk ik. En dan kan ze ook nog niet alleen overhuis gaan hé. (allez, vind ik toch :-) maar da's een andere discussie.

Zie jij het zitten om elke dag overhuis te gaan?! In het begin misschien wel, maar na een tijdje: het contact met je medestudenten ga je moeten missen, nog snel een taak afwerken of iets opzoeken in de bib, dat kan je vergeten...

 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

In Nederland heb je op de basisschool tot wel anderhalf uur pauze tussen de middag; dan kun je inderdaad prima naar huis om voor de hond te zorgen. Tussen de middag op de middelbare school is het echter wel wat anders; dan zit je tussen de 10 (!!) en 30 minuten, en kun je eigenlijk nooit terug naar huis.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik was dan wel geen leerling, maar ben het eerste jaar van Mellow wel elke keer naar huis gegaan tussen de middag. En ja, dat ging me tegenstaan. Niet écht het idee van pauze (want naar huis rijden, met Mellow lopen, brood smeren, eten, naar school rijden) en ik zag mijn collega's eigenlijk ook niet meer. Soms werd de wandeling iets te lang (lekker weer, dus ander rondje wat iets langer was), dan moest ik helemaal snel brood smeren, in een zakje doen, naar school rijden en achter mijn computer mijn boterham opeten. Om twee uur 's middags...

 

Dus houdt daar inderdaad rekening mee. Het lijkt leuk, maar eigenlijk was dat het helemaal niet (ondanks dat ik de wandeling an sich wel erg lekker vond).

Daarom ben ik een jaar later minder gaan werken. Maar goed, ik denk niet dat de meester of juf het een goed idee zal vinden als jij part time leerling wordt 

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Een volwassen hond kan zijn behoeften 12 uur ophouden. Eer dat een hond dat kan, is hij een jaar oud. 

Onze golden voelt zich dood ongelukkig als hij alleen is. En hij voelt zich al alleen en verlaten als hij in de keuken zit en wij in de kamer. Hij heeft een grote behoefte aan gezelschap en wil altijd bij ons zijn. In de praktijk kan dit niet en is hij soms een hele dag alleen, regelmatig een uur of 5. Ja dit kan hij, hij jankt niet, sloopt niet en plast niet in huis. Gelukkig wordt hij er niet van.

onze pup is nu 6 mnd oud. Ze kan krap 5 uur alleen zijn, en dit is 1 dag per week nodig ivm mijn werk. De eerste 3 mnd dat ze bij ons was zorgen we voor oppas in huis, of dat we niet tegelijk aan het werk waren. Een pup moet gewoon elk uur naar buiten. Als je daar de eerste weken geen tijd voor hebt moet je naar mijn idee niet aan een pup beginnen.

als je een hond wilt die veel alleen moet zijn, kies dan een zelfstandiger ras. Een hond die niet zoveel op zijn baasje leunt. En een hok in de tuin? Jamie zou zich zo ongelukkig voelen. Hij in de tuin wij ergens anders, dan is hij de zieligste hond op aarde (zo voelt hij zich duidelijk).

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Lijngetrek!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^