Golden alleen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" En een kleine toevoeging hierop: de goldens die ik ken vinden buiten zijn stuk voor stuk heerlijk! Als ik de deur open heb ligt luna altijd in de tuin! Zelfs als t vies nat en koud is!

(Dit is natuurlijk weer niet altijd zo, elke hond is en blijft anders!) "

 

Ik heb er hier één die liever boven op mijn voeten ligt dan alleen in de tuin.  Je kunt er echt geen pijl op trekken ben ik bang. De één zal het geweldig vinden een hok buiten en de ander een drama. Voor Evy zal het een drama zijn, die ligt liever op de bank. Het enige moment dat zij in actie komt is wanneer er ook echt iets met haar gedaan wordt. Als je met haar gaat wandelen dan kan ze zo gerust drie uur door. Drie uur lang jachttraining en we hebben een hond die heerlijk voldaan is. Spelen in de tuin vindt ze ook fantastisch. Maar bij alles geldt, enkel als wij er bij zijn. Het is dus echt hond afhankelijk naar mijn mening.

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

[quote]

Anoniem,
ik vind het onzin wat je verteld! Voor de hond is het juist leuk dat hij in de buitenlucht is en dan nog degelijk kan bewegen in het hok. Ik vind het echt zielig als een hond binnen zit te janken, geen frisse lucht heeft, poept op de mat! Een hok buiten vind ik een leuke en ideale oplossing als je het mij vraagt! Volgens mij heeft een hond het beter buiten dan de hele dag binnen hoor! Er zijn immens wel honden die liever binnen zitten maar heel wat honden die graag buiten leven. Ik vind dat jijzelf en de hond moeten bepalen wat het beste is. [/quote]

 

Anke, daar maak je dus al een denkfout. ;) Een hond die aan het janken is heeft last van verlatingsangst. Dat kan een hond in een kennel net zo goed als een hond die in de huiskamer zit. Het zou heel goed kunnen dus dat de jankende hond die jij binnen beschrijft datzelfde buiten doet. Het janken gaat niet om het binnen zitten, maar het missen van de baas.

Zoals ik hier boven al tegen Maud zei, Evy ligt liever binnen op de bank dan buiten in de tuin wanneer ze alleen is. We zorgen er voor dat ze niet op de mat moet poepen of plassen, want ze is niet langer dan 3 - 5 uur alleen thuis en wordt er voor en er een na goed uitgelaten. De buurman heeft Evy nog nooit horen janken. Wanneer ze buiten alleen in de tuin is en ze kan niet meer naar binnen gaat ze wel piepen.

 

Ik blijf er op tegen om een hond langer dan 6 uur alleen te laten. Wat voor toegevoegde waarde heeft het om een hond te nemen als je overdag niet thuis bent, in het weekend verjaardagen en sporten hebt, 's avonds naar vriendinnen gaat, enz. Een Golden wil sowieso 2,5 uur op een dag lopen en daarnaast hebben ze nog behoefte aan andere vormen van aandacht. Ik ben per dag 3 - 4 uur bezig met mijn Golden.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Santa is ook graag buiten, maar loopt geregeld naar waar ik ben, in de tuin of binnen Wat in deze mij telkens opvalt, het gaat om zoveel meer dan of een hond zijn plas kan ophouden. Santa kan in het weekend zich goed aanpassen en dan zit er een uur of 9 à 10 tussen het laatste en het eerste rondje. Maar dat zegt niets over of hij overdag 10 uur alleen kan zijn. En de vraag of je je daar zelf happy bij voelt.

Anoniem (Gast)

@T.S: i.p.v je af te vragen ''of het kan'' vind ik eigenlijk dat jezelf de vraag moet stellen ''of je het op deze manier wilt'' een hond in huis halen! Ik geloof van harte dat je enthousiast bent en enkel goede intenties hebt met een toekomstige hond. Maar zie ik zo het tijdschema in je openingspost zeg ik 'nee'. Mede hierom ben ik geen liefhebber van de bench. Als onderdeel van opvoeding, zindelijkheid, regelmaat en een veilige plek zeg ik 'prima'! Maar… mensen die vroeger 'jammer maar helaas' niet aan een hond konden beginnen, gewoonweg omdat ze te weinig thuis zijn, hebben nu die wonderkooi ontdekt. Voila, geen aangevreten tafelpoten of een plas op de vloer bij thuiskomst… maar nogmaals: is dit een fijn leven voor de hond? Ik vind van niet.          

honden page profiel AnkeAnke

honden foto van Anke

" Een hond is heel graag bij zijn mensen, het alleen laten is iets wat heel goed aangeleerd moet worden en langer dan vier uur vind ik persoonlijk niet eerlijk tegenover de hond.
 
Hier een intressante reportage over het alleen laten van de hond en wat de hond daarbij kan ervaren. Schokkend vond ik het. Ook dat veel mensen zich dit niet realiseren en denken dat hun hond probleemloos alleen kan blijven.
 
  "

 

Ik heb de reportage bekeken. Zeer interessant maar ook heel triestig! Ik weet dat honden graag bij mensen zijn en zie ook dat dat bij veel honden een probleem is. De honden zijn niet van puppy af aan getraind om alleen te blijven. Dan krijg je zo iets. Volgens mij ligt het hieraan. De grote vakantie in België duurt 8 a 10 weken en ik zou met hem/haar alle dagen trainen, hondenschool, spelen, trucjes leren, samen er op uit gaan! Moest de hond toch verdrietig zijn alleen thuis dan zorg ik er 100% voor dat het allemaal goed komt. Mijn vader heeft vroeger ook nog een hond gehad dus kan ons beide helpen :)

honden page profiel AnkeAnke

honden foto van Anke

Ik zie het ook niet als 'goedmaaktijd'. Het is gewoon normaal dat je je tijd dat je voor de hond hebt besteed aan hem, ook al heb je geen tijd, je toch tijd vrij maakt voor hem! Zo bekijk ik het ten minste. 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Jaja, en dan laat je de hond zo lang alleen...........een pup of volwassen hond. Ik bekijk dat in het belang van de hond zelf toch iets anders. Je moet nog maar afwachten of je toekomstige hond gezond blijft, wat als het extra zorg nodig heeft etc.etc. Waar blijven jouw ouders in dit hele verhaal van opvoeding, socialiseren, stabiliseren etc. Ik lees meer wat jij zelf zou willen, maar mis toch behoorlijk wat goodwill van jouw ouders. De hond enkel aan jou overlaten, is beslist niet verstandig.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

"  

Ik heb er hier één die liever boven op mijn voeten ligt dan alleen in de tuin.  Je kunt er echt geen pijl op trekken ben ik bang. De één zal het geweldig vinden een hok buiten en de ander een drama. Voor Evy zal het een drama zijn, die ligt liever op de bank. Het enige moment dat zij in actie komt is wanneer er ook echt iets met haar gedaan wordt. Als je met haar gaat wandelen dan kan ze zo gerust drie uur door. Drie uur lang jachttraining en we hebben een hond die heerlijk voldaan is. Spelen in de tuin vindt ze ook fantastisch. Maar bij alles geldt, enkel als wij er bij zijn. Het is dus echt hond afhankelijk naar mijn mening. "

 



Haha ja hebt helemaal gelujk' luna is ook alleen buiten als ik er zelf ook ben, maar gaat wel voor de deur staan zeuren! En ook typisch, slapen en luilakken totdat er iets gedaan moet worden dan gaat ze zo een paar uur door! Maar als je niks vraagt wilt ze alleen af en toe knuffelen en dan is haar dag ook prima;-)

Suzan. (Gast)

Ik krijg de indruk dat Anke weinig doet met de tegenargumenten en ervaringen, en zij haar beslissing al lang genomen heeft. Er moet gewoon een hond komen, punt!. Althans, zo komt ze op mij over.  Ook het filmpje van Dobry zet ze weg als: ''Ja maar dat gaat bij mij niet gebeuren want ik ga het alleen zijn van jongs af trainen''. Anke, ik hoop van harte dat je wilt nadenken over wat je het dier kunt gaan bieden, i.p.v wat je erin kunt trainen!         

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Maar… mensen die vroeger 'jammer maar helaas' niet aan een hond konden beginnen, gewoonweg omdat ze te weinig thuis zijn, hebben nu die wonderkooi ontdekt. Voila, geen aangevreten tafelpoten of een plas op de vloer bij thuiskomst… maar nogmaals: is dit een fijn leven voor de hond? Ik vind van niet.

 

Al is het van een gast , vond ik dit een heel goeie rake reactie 

 

Suzan. (Gast)

Sorry dat ik gast ben Anny, is niet expres..   

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"  
Ik heb de reportage bekeken. Zeer interessant maar ook heel triestig! Ik weet dat honden graag bij mensen zijn en zie ook dat dat bij veel honden een probleem is. De honden zijn niet van puppy af aan getraind om alleen te blijven. Dan krijg je zo iets. Volgens mij ligt het hieraan. De grote vakantie in België duurt 8 a 10 weken en ik zou met hem/haar alle dagen trainen, hondenschool, spelen, trucjes leren, samen er op uit gaan! Moest de hond toch verdrietig zijn alleen thuis dan zorg ik er 100% voor dat het allemaal goed komt. Mijn vader heeft vroeger ook nog een hond gehad dus kan ons beide helpen :-) "

 

Wat voor oplossing heb je hier voor.........8 weken 'trainen' in schoolvakantie. Waar haal je het in godsnaam vandaan met de opvoeding van een pup.....en dan daarna verbannen tot pak 'm beet 6 tot 8 uur bench. Dan zou ik er nu al voor zorgen dat de pup of volwassen hond de juiste aandacht krijgt.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

@Gast :  Wat duurt dat verdorie lang voor je als Suzan terug komt zeg

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

@ Suzan: stiekem mis je ons...    (beetje plagen mag wel he? ;))

honden page profiel Annemieke & ScottieAnnemieke & Scottie

honden foto van Annemieke & Scottie

Vindt het moeilijk om voor een ander te zeggen maar moet zeggen dat het van TS ook op mij overkomt dat het voor haar al vast staat wat er kan en moet gebeuren.

 

Hier is het zo gegaan dat ik de laatste 8 jaar graag een hond wou. Mijn man werkt 40uur ik studeerde, daarna zwanger.. Waarom wij nu pas een hond nemen/krijgen is dat ik vond dat er te weinig tijd was, en de laatste 3,5 jaar vond ik dat ons huis te klein was incl kind (50m2). Nu zijn we verhuisd hebben een groter huis en een grotere tuin. Dus nu mag het en kan het.. 

 

En de tijd is er nu meer als voldoende en ook over een maand nog genoeg tijd en over een jaar ook. Probeer iets verder vooruit te kijken, wat als je over 4 jaar gaat studeren en op kamers gaat bijvoorbeeld. Hond mee lijkt me dan geen optie? Wat als je ouders geen afstand van de hond willen doen als je het huis uitgaat dus je mag je hond niet meenemen. Zou niet de eerste zijn.

honden page profiel AnkeAnke

honden foto van Anke

Jullie hebben allemaal gelijk! 

 

Ik voel me nu echt stom nadat ik al deze reacties heb gelezen en zeker dat filmpje. Hoe durfde ik daar zo positief op reageren. Ik schaam me echt! Ik denk enkel aan mezelf en niet in het belang van de hond. Ik voel me gewoon eenzaam en ik heb niemand om mee te ravotten en spelen en ik wil zelfs een hond ongelukkig maken om mezelf gelukkig te maken. Wat ben ik toch dom hé. Ik hou zoveel van dieren, het lijkt of ze je begrijpen en willen troosten want vriendschap dat ik van vriendinnen krijg is gewoon niets waard. (bij mij is dat toch). 

 

Ik moet gewoon wachten, wachten en nog eens wachten  maar ondertussen voel ik me zo stom en eenzaam als het maar kan zijn. 

 

Maar neen! Een hond is niet voor nu. Ik zou het beest ongelukkig maken en dat is het laatste wat ik wil. 

 

Dus bedankt iedereen voor de berichten en tijd en aandacht. 

 

Anke 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Anke.....je bent nog niet zo dom.....je bent zelfs lief nu

Inderdaad wachten is de beste oplossing. En kom dan maar hier lezen over honden of andere dingen...... dat helpt ook tegen eenzaamheid 

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Jullie hebben allemaal gelijk! 
 
Ik voel me nu echt stom nadat ik al deze reacties heb gelezen en zeker dat filmpje. Hoe durfde ik daar zo positief op reageren. Ik schaam me echt! Ik denk enkel aan mezelf en niet in het belang van de hond. Ik voel me gewoon eenzaam en ik heb niemand om mee te ravotten en spelen en ik wil zelfs een hond ongelukkig maken om mezelf gelukkig te maken. Wat ben ik toch dom hé. Ik hou zoveel van dieren, het lijkt of ze je begrijpen en willen troosten want vriendschap dat ik van vriendinnen krijg is gewoon niets waard. (bij mij is dat toch). 
 
Ik moet gewoon wachten, wachten en nog eens wachten  maar ondertussen voel ik me zo stom en eenzaam als het maar kan zijn. 
 
Maar neen! Een hond is niet voor nu. Ik zou het beest ongelukkig maken en dat is het laatste wat ik wil. 
 
Dus bedankt iedereen voor de berichten en tijd en aandacht. 
 
Anke  "

 

Het is niet dom om graag iets te willen. ;) Misschien kun je een ander leuk huisdiertje nemen? Mijn neefje van jouw leeftijd heeft een hamster gekregen en is er helemaal gek op. Er zijn echt een heleboel dieren die veel beter tegen veel weg zijn kunnen!

honden page profiel AnkeAnke

honden foto van Anke

Ik heb 2 katten, dat is me zelfs te weinig :( 

 

Hoe komt dat ik gewoon niet genoeg heb aan 2 katten. Ik wil dit gevoel helemaal niet maar toch is het er. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Jullie hebben allemaal gelijk! 
 
Ik voel me nu echt stom nadat ik al deze reacties heb gelezen en zeker dat filmpje. Hoe durfde ik daar zo positief op reageren. Ik schaam me echt! Ik denk enkel aan mezelf en niet in het belang van de hond. Ik voel me gewoon eenzaam en ik heb niemand om mee te ravotten en spelen en ik wil zelfs een hond ongelukkig maken om mezelf gelukkig te maken. Wat ben ik toch dom hé. Ik hou zoveel van dieren, het lijkt of ze je begrijpen en willen troosten want vriendschap dat ik van vriendinnen krijg is gewoon niets waard. (bij mij is dat toch). 
 
Ik moet gewoon wachten, wachten en nog eens wachten  maar ondertussen voel ik me zo stom en eenzaam als het maar kan zijn. 
 
Maar neen! Een hond is niet voor nu. Ik zou het beest ongelukkig maken en dat is het laatste wat ik wil. 
 
Dus bedankt iedereen voor de berichten en tijd en aandacht. 
 
Anke  "

 Iedereen hier begrijpt dat je gewoon heel graag een hond wilt, want iedereen zit op dit forum omdat ze gek zijn op honden .

Ik wil je toch echt aanraden om op zoek te gaan naar een hond in de buurt die je uit kan laten. Toen ik jong(er ) was deed ik dit ook met 2 honden uit de buurt. En je bouwt ook zeker een band op met honden waar je regelmatig mee wandelt.

 

Er zijn vast baasjes en honden die er enorm mee geholpen zijn als jij uit school lekker met ze gaat wandelen! Dus dan heb je een maatje en je hebt er minder tijd voor nodig dan met een eigen hond.

Succes in ieder geval

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Ik moet gewoon wachten, wachten en nog eens wachten  maar ondertussen voel ik me zo stom en eenzaam als het maar kan zijn. 
 

 

Ik vind dat je hiermee een erg wijs besluit neemt. Jij lijkt mij een prima type voor vrijwilligerswerk in een asiel Zoveel hondjes die zorg nodig hebben en het leuk vinden om buiten lange wandelingen te maken.

honden page profiel AnkeAnke

honden foto van Anke

Onze vriendenkring is heel klein in vergelijking van die met mijn vriendinnen. Hun vader gaat bijna elke dag weg naar café's om te kaarten en te drinken en kent iedereen uit de streek. Maar mijn ouders zijn niet zo. Wij kennen ook geen mensen met honden :/

Maar ik zou veel liever willen dat mijn ouders niet zo veel moesten werken. Ze werken elke weekdag (mijn moeder enkel op woensdag niet) van half 9 tot 6 uur. Mijn moeder ging zelfs vroeger werken in het weekend! Dat is ook de reden waarom een hond hier nu gewoon niet gaat. Hij is te veel alleen. 

 

Ik ken ook geen mensen met een hond. Ik ken zelfs amper iemand uit de straat. Ik wou eens gaan paardrijden in de manege in onze straat. Die familie wist niet eens dat we in de straat woonden. Soms zou ik wel willen dat de gezinssituatie hier wel wat anders is hoor.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Anke je bent helemaal niet dom, je wil graag een hond dat is wat anders, dat begrijpt iedereen.

 

Je hebt informatie gevraagd en ingezien dat een hond op dit moment niet kan, dat is juist slim.

 

Wat al aangeraden is lijkt me voor nu ook de beste optie, een oppashondje wat je regelmatig uit mag laten en je vast heel veel plezier aan gaat hebben.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Onze vriendenkring is heel klein in vergelijking van die met mijn vriendinnen. Hun vader gaat bijna elke dag weg naar café's om te kaarten en te drinken en kent iedereen uit de streek. Maar mijn ouders zijn niet zo. Wij kennen ook geen mensen met honden :/
Maar ik zou veel liever willen dat mijn ouders niet zo veel moesten werken. Ze werken elke weekdag (mijn moeder enkel op woensdag niet) van half 9 tot 6 uur. Mijn moeder ging zelfs vroeger werken in het weekend! Dat is ook de reden waarom een hond hier nu gewoon niet gaat. Hij is te veel alleen. 
 
Ik ken ook geen mensen met een hond. Ik ken zelfs amper iemand uit de straat. Ik wou eens gaan paardrijden in de manege in onze straat. Die familie wist niet eens dat we in de straat woonden. Soms zou ik wel willen dat de gezinssituatie hier wel wat anders is hoor. "

 

Ik vind het heel vervelend voor je dat de thuissituatie niet is zoals je het graag wilt zien. Ik hoop dat je hier goed over kan praten met jouw ouders.

 

Wat betreft de oppashond, je kan een advertentie op marktplaats of http://www.hondenoppasgezocht.nl zetten. Of een briefje op het prikbord bij de supermarkt.

 

Ik heb toen gewoon heel stoer aangebeld waar ik wist dat honden woonden (toen waren we nog niet zo actief op internet). Ik voel me ineens heel oud haha , maar goed .

Gewoon proberen, nee heb je en ja kan je krijgen.

 

Of misschien vind je het wel leuk om als vrijwilliger bij het dierenasiel te werken, ik weet eerlijk gezegd niet of daar een minimum leeftijd voor is. Maar dat kan je altijd even bekijken.

honden page profiel AnkeAnke

honden foto van Anke

In een hondenasiel zou ik graag als vrijwilliger helpen maar ik heb dat al eens bekeken en je moet minimum 16 jaar zijn. En ik wordt in juli pas 14 jaar...

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Misschien op het prikbord in de lokale supermarkt een bericht neerzetten, dat je je aan wil bieden als hondenoppas/uitlater? 

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Dobry ,ik schrik gewoon van het filmpje.Eigenlijk zou elk aankomend baasje die zijn hond alleen thuis wil laten omdat hij/zij moet werken dit eerst eens goed bekijken. Nou heb ik al geen hond die veel alleen thuis moet blijven, maar gister gebeurde hier bij de buren ook iets waarvan je niet wil dat je hond dan alleen is.buurman was zijn sleutel vergeten en trapte met een hoop kabaal de voordeur uit de sponning,toen dat niet lukte sloeg hij met een hamer het raam aan stukken,het lawaai wat het maakte zorgde ervoor dat mijn hond de hele namiddag en avond geen stap meer in de gang zette. gelukkig gebeuren dit soort dingen ook niet elke keer maar ook dat kan ervoor zorgen dat je een angstige hond krijgt terwijl hij dat niet was.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Dobry ,ik schrik gewoon van het filmpje.Eigenlijk zou elk aankomend baasje die zijn hond alleen thuis wil laten omdat hij/zij moet werken dit eerst eens goed bekijken. Nou heb ik al geen hond die veel alleen thuis moet blijven, maar gister gebeurde hier bij de buren ook iets waarvan je niet wil dat je hond dan alleen is.buurman was zijn sleutel vergeten en trapte met een hoop kabaal de voordeur uit de sponning,toen dat niet lukte sloeg hij met een hamer het raam aan stukken,het lawaai wat het maakte zorgde ervoor dat mijn hond de hele namiddag en avond geen stap meer in de gang zette. gelukkig gebeuren dit soort dingen ook niet elke keer maar ook dat kan ervoor zorgen dat je een angstige hond krijgt terwijl hij dat niet was. "

 

 

ja ik schrok er ook van, iedereen zou dit inderdaad moeten weten.

 

En ja er kan natuurlijk ook altijd iets gebeuren dat de hond die ooit helemaal niet bang was ergens enorm van schrikt en voortaan wel bang is alleen.

Ik kwam eens thuis na een uurtje naar een verjaardag geweest te zijn, ik had al een gevoel dat er iets zou zijn en Lola kwam mij toen mank lopend en met gedrukte houding tegemoet. Ik liet altijd de deur naar de tuin open (omdat ik bang was voor brand en dat ze dan niet weg zou kunnen) ze moet daarvoor door de keuken over tegels naar buiten. Ik denk dat ze ergens van schrok en in de keuken is uitgegleden door in paniek naar binnen te rennen.

Gelukkig is ze gewoon hersteld na een paar dagen en leek ook verder niet bang om alleen te zijn. Tegenwoordig hou ik wel de keukendeur dicht.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Jullie hebben allemaal gelijk! 
 
Ik voel me nu echt stom nadat ik al deze reacties heb gelezen en zeker dat filmpje. Hoe durfde ik daar zo positief op reageren. Ik schaam me echt! Ik denk enkel aan mezelf en niet in het belang van de hond. Ik voel me gewoon eenzaam en ik heb niemand om mee te ravotten en spelen en ik wil zelfs een hond ongelukkig maken om mezelf gelukkig te maken. Wat ben ik toch dom hé. Ik hou zoveel van dieren, het lijkt of ze je begrijpen en willen troosten want vriendschap dat ik van vriendinnen krijg is gewoon niets waard. (bij mij is dat toch). 
 
Ik moet gewoon wachten, wachten en nog eens wachten  maar ondertussen voel ik me zo stom en eenzaam als het maar kan zijn. 
 
Maar neen! Een hond is niet voor nu. Ik zou het beest ongelukkig maken en dat is het laatste wat ik wil. 
 
Dus bedankt iedereen voor de berichten en tijd en aandacht. 
 
Anke  "

 

Ik herken het heel erg hoor! Ik wilde ook altijd als kind heel graag een hond, maar mijn ouders hebben pas een hond genomen toen ik al uit huis was (snik) en ik zelf kon pas een hond toen ik klaar was met studeren en mijn vriend en ik een situatie hadden waarin het kon qua werktijden en huis. Pffff wat duurde dat lang!

 

Wat wij als kind deden was inderdaad wel een goeie oplossing; wij gingen met heitje voor een karweitje (bestaat dat eigenlijk nog?) langs de deuren voor klusjes, en één van die klusjes was dat we twee honden uit de buurt moesten uitlaten. Dat vonden we zó leuk, dat we bij terugkomst hebben gevraagd of we de honden vaker (gratis :P) mochten uitlaten. Dus vanaf dat moment hadden wij twee uitlaathonden. De eigenaren vonden het prima; de honden kregen lekker extra beweging, en wij hadden oefenhonden!


We waren toen ongeveer jouw leeftijd; ik geloof dat we dat vanaf een jaar of twaalf tot een jaar of vijftien hebben gedaan. We hebben zo heerlijk in het bos gespeeld met de honden in kwestie, echt superleuk. Met zo'n uitlaathond bouw je ook vaak snel een goede band op, want je gaat samen lekker op pad leuke dingen doen.

 

Dus misschien is dat ook een idee? Als je geen klusjesactie voor een goed doel hebt als excuus om overal gewoon maar aan te bellen, is inderdaad een briefje in de supermarkt misschien een goed idee. En er is een website voor hondenoppas als het goed is, heeft iemand de link daarvan? Daar zou je ook op kunnen zetten dat je je aanbiedt.

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Als je in mijn buurt woonde, zou je met Sammie mogen gaan wandelen. Ken je www.petsitter.be al? Maar denk dat dat voor België alleen is en ik weet niet of je uit B of NL komt...

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Lijngetrek!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^