Jet: blaasgruis- en darmprobleem #Update pag.5: Bloed plassen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Soortelijk gewicht was niet te meten vrijdag,  "


huh? "niet te meten" kan niet ;-)

" Oei, welke test durf ik niet te zeggen.  "


dat was wel leuk geweest om te weten. probleem met struviet-gerelateerd blaasgruis bij honden is, dat het meestal wordt veroorzaakt door een bacteriële blaasontsteking. steriele struviet-urolithiasis (blaasgruis) bestaat wel, maar is relatief zeldzaam. dus vraag ik me af of de test betrouwbaar is ingezet en/of afgelezen. als je urine steriel puncteert en opstuurt naar bv. het VMDC in Utrecht is die uitslag veel betrouwbaarder. dus als je naar een specialist gaat, dikke kans dat die opnieuw gaat kweken

als jouw hond daadwerkelijk steriele struviet-urolithiasis heeft, zijn er een aantal mogelijke onderliggende oorzaken en risicofactoren die bij het ontstaan daarvan een rol kunnen spelen

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

" dat was wel leuk geweest om te weten. probleem met struviet-gerelateerd blaasgruis bij honden is, dat het meestal wordt veroorzaakt door een bacteriële blaasontsteking. steriele struviet-urolithiasis (blaasgruis) bestaat wel, maar is relatief zeldzaam. dus vraag ik me af of de test betrouwbaar is ingezet en/of afgelezen. als je urine steriel puncteert en opstuurt naar bv. het VMDC in Utrecht is die uitslag veel betrouwbaarder. dus als je naar een specialist gaat, dikke kans dat die opnieuw gaat kweken

als jouw hond daadwerkelijk steriele struviet-urolithiasis heeft, zijn er een aantal mogelijke onderliggende oorzaken en risicofactoren die bij het ontstaan daarvan een rol kunnen spelen "


Toch kon ze het soortelijk gewicht niet zien, dus dan zal het allicht kloppen. 

Er is nu 2x een blaaspunctie gedaan en een kweek gemaakt. En beide keren is er niks uitgekomen. Ik neem toch aan dat dit op de juiste manier wordt ingezet en afgelezen. Ik heb zelf stage gelopen op deze praktijk en er wordt altijd uiterst zorgvuldig omgegaan met dit soort onderzoeken. 

Opnieuw kweken door een eventuele specialist is prima. (Wel erg sneu voor Jet) Dan is het wel te hopen dat daar iets uitkomt. 

Ik wacht morgen het telefoontje van de dierenarts af en dan zal ik even met haar gaan overleggen.

honden page profiel HannekeHanneke 3 doggies

honden foto van Hanneke

Soortelijk gewicht meet je toch met een refractometer? Dat ding werkt altijd als er urine beschikbaar is. Of meten ze het daar anders?

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

" Soortelijk gewicht meet je toch met een refractometer? Dat ding werkt altijd als er urine beschikbaar is. Of meten ze het daar anders? "


Klopt, deed ze met een refractometer. Maar ze kon het op de een of andere manier niet aflezen.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Vandaag, na eerst nog een keer zelf gebeld te moeten hebben, ben ik teruggebeld door de dierenarts.

Er is dus niks uit de (2de) kweek gekomen. Helemaal geen groei op te zien. De dierenarts stelde voor om ander voer te proberen (Hill's). Maar dat zie ik niet zitten. Als je het op Royal Canin al zo heftig terug krijgt, waarom zou het op Hill's dan beter gaan.

Gevraagd of ik eventueel naar een specialist doorgestuurd kan worden. Dat was geen probleem, maar zij verwacht niet dat hun wel iets kunnen vinden. Maar ik wil gewoon alles geprobeerd hebben.

Na het gesprek direct met de Wagenrenk gebeld. Maandag kunnen we terecht, Jet staat ook gelijk al ingepland voor een uitgebreide echo. De assistente vond het ook verstandig dat ik lang kom. Blaasgruis kan erg hardnekkig zijn zei ze.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Vervelend dat Jet nog steeds dezelfde problemen heeft.

Ik hoop dat je bij Wagenrenk in Wageningen er achter komt, wat de oorzaak van de blijvende problemen bij Jet is en dat er een oplosssing geboden kan worden.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Het houdt niet op hé..., het arme beesje (en baasje)

Hopelijk gaan ze jullie in Wageningen verder kunnen helpen, er moet toch iets gedaan kunnen worden.
Heel veel sterkte en succes volgende week.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" als jouw hond daadwerkelijk steriele struviet-urolithiasis heeft, zijn er een aantal mogelijke onderliggende oorzaken en risicofactoren die bij het ontstaan daarvan een rol kunnen spelen "


Waar denk jij aan, Joop? Want persoonlijk ging ik niet enkel opnieuw voor een echo en kweek bij een specialist...

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Ik hoop dat ze in wageningen wel wat kunnen vinden, en dat er ook een goede oplossing is.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Hoewel natuurlijk liever niet, hoop ik tóch dat ze iets vinden, zodat er gericht kan worden behandeld.
Zo aan blijven modderen wordt het ook niet beter op en daar worden jij en Jet ook niet gelukkiger van.

Fijn dat jullie al zo snel terecht kunnen en dat ze gelijk aan de slag gaan.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Bij de Wagenrenk gaan ze een uitgebreide echo maken, dat is bij de DA nog niet gebeurd. Alleen even snel de echo erop om een blaaspunctie te nemen, en hup, het was alweer klaar. Nu wordt er eindelijk goed naar gekeken door iemand die er meer verstand van heeft, dat vind ik erg fijn. Wat ze nog meer gaan doen weet ik nog niet. Dat zal de Uroloog beslissen nadat hij/zij het hele verhaal van Jet heeft gehoord. Ze moet nuchter zijn en een volle blaas hebben. Echo'en met een volle blaas gaat wat makkelijker. 

Ben blij dat ik deze stap gemaakt heb. ':-)

Kreeg ook nog een behoorlijk vreemde opmerking van de DA te horen; jij hebt al zoveel verschillende dierenartsen (binnen de praktijk) gezien, dat het ook voor ons moeilijk is. Stond even met mijn mond vol tanden. Ik wordt door naar alle locaties gestuurd, daar kies ik echt zelf niet voor. Je bent DA of niet, je kan alles nalezen in de patiëntenkaart. Heb d'r ook duidelijk gemaakt dat ik daar niet zelf voor kies.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Nou ja, wat een rare opmerking! Als ze het zo lastig vinden dat je elke keer bij een ander komt kunnen ze je toch gewoon zoveel mogelijk bij dezelfde inplannen? Lijkt me niet zo moeilijk voor de assistente.
Laat je blij zijn dat je alles wil doen om haar beter te krijgen in plaats van zo ongeveer jou de schuld te geven dat zij de oorzaak niet kunnen vinden.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

" Nou ja, wat een rare opmerking! Als ze het zo lastig vinden dat je elke keer bij een ander komt kunnen ze je toch gewoon zoveel mogelijk bij dezelfde inplannen? Lijkt me niet zo moeilijk voor de assistente.
Laat je blij zijn dat je alles wil doen om haar beter te krijgen in plaats van zo ongeveer jou de schuld te geven dat zij de oorzaak niet kunnen vinden. "


Ja, daarom. Zo denk ik er precies ook over! Beetje simpele reactie. Ze weten het zelf ook gewoon niet meer. In plaats van dat ze dat nou eerlijk zeggen.. Daar heb ik alle begrip voor, want er zijn ook specialisten op de wereld die me verder kunnen helpen.

honden page profiel KatooKatoo 3 doggies

honden foto van Katoo

Ik blijf je topic volgen.. hopelijk vinden ze de aanleiding. Weet echt hoe machteloos je je kan voelen. Hopelijk komt er gauw een einde aan de ellende. Mijn da wist op een gegeven moment ook niet meer te handelen met het cystine probleem van mijn Bull. Andere dierenartsen ook niet, was heel frustrerend. Gelukkig ben ik er zelf achter gekomen wat kon helpen, en gelukkig hielp dat ook.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

" Ik blijf je topic volgen.. hopelijk vinden ze de aanleiding. Weet echt hoe machteloos je je kan voelen. Hopelijk komt er gauw een einde aan de ellende. Mijn da wist op een gegeven moment ook niet meer te handelen met het cystine probleem van mijn Bull. Andere dierenartsen ook niet, was heel frustrerend. Gelukkig ben ik er zelf achter gekomen wat kon helpen, en gelukkig hielp dat ook. "


Ik hoop ook dat ze vinden waardoor het struviet steeds terug komt. En waardoor die pH waarde telkens zo hoog is. 

Ik ben zelf al zo veel aan het Google'en geweest dat het wel van alles en nog wat kan zijn. Hoop op meer duidelijkheid maandag. 

Heeft bij jou hond puur alleen de castratie geholpen?

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Bij de Wagenrenk gaan ze een uitgebreide echo maken, dat is bij de DA nog niet gebeurd. Alleen even snel de echo erop om een blaaspunctie te nemen, en hup, het was alweer klaar. Nu wordt er eindelijk goed naar gekeken door iemand die er meer verstand van heeft, dat vind ik erg fijn. Wat ze nog meer gaan doen weet ik nog niet. Dat zal de Uroloog beslissen nadat hij/zij het hele verhaal van Jet heeft gehoord. Ze moet nuchter zijn en een volle blaas hebben. Echo'en met een volle blaas gaat wat makkelijker. 

Ben blij dat ik deze stap gemaakt heb. ':-)

Kreeg ook nog een behoorlijk vreemde opmerking van de DA te horen; jij hebt al zoveel verschillende dierenartsen (binnen de praktijk) gezien, dat het ook voor ons moeilijk is. Stond even met mijn mond vol tanden. Ik wordt door naar alle locaties gestuurd, daar kies ik echt zelf niet voor. Je bent DA of niet, je kan alles nalezen in de patiëntenkaart. Heb d'r ook duidelijk gemaakt dat ik daar niet zelf voor kies. "


Ongelooflijk. Jouw geval staat toch in een dossier en schijnbaar wordt daar dan slecht gecommuniceerd. Ik heb bij voorkeur 1 vaste dierenarts, maar in noodgevallen kan het voorkomen dat ik bij zijn vervangster terecht kom. Zij is volledig op de hoogte van de geschiedenis van mijn honden, omdat alles goed geregistreerd staat en omdat er ook over wordt gesproken. Mooi afschuifsysteem.

Maar ik ga er vanuit dat de Wagenrenk weet wat ze doen en goed doorpakken. Succes maandag.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

wat een nare opmerking. ze hoeft de vuile was van de praktijk toch niet buiten te hangen!

succes in wageningen!

honden page profiel KatooKatoo 3 doggies

honden foto van Katoo

Ja bij mijn hond heeft puur castratie geholpen. Cystine stenen komen heel weinig voor.. en gedijt juist vaak in zure urine en komt pas vaak bij een leeftijd van 3 jaar zo ineens. Durfde een tijdje haast geen vlees te geven.. maar was er al gauw achter dat de dieetbrokken al helemaal niet hielpen. (en ben al anti brok, nu helemaal) Hij was al een keer geopereerd omdat zijn blaas volzat met cystine stenen, en was heel bang dat het terug zou komen. Vele dierenartsen gebeld en enige antwoord was dieetbrok. Uiteindelijk lotgenoten gevonden over heel de wereld (hele zeldzame ziekte dus viel niet mee) en gelukkig deden ze in de VS er onderzoek na. Bij niet alle hondenrassen hielp castratie (bijv niet bij Newfoundlanders die hebben weer een andere type cystine, maar bij sommige hondenrassen wel en is het vooral een hormoniaal probleem). Ze zeiden dat engelse bulldog wel een goede kans maakte dat het wel hielp. Heb dus eerst castratiechip laten plaatsen en ja... toen de chip ging werken.. je raad het al.. ging hij gelijk weer beter plassen.. en heeft dus geen klachten meer. Hij krijgt hier dus geen medicijnen (als aan mij da had gelegen, want die wist het niet meer zat met handen in het haar, dan had ie stijf aan de medicijnen gezeten en was het maar weer de vraag of dat ook zou helpen) Hij krijgt dus gewoon lekker weer KVV. Het is nu weer volop een gezond hondje en is door alleen castratie genezen van cystine. Heel veel da weten niet dat dit voor sommige honden de redding kan zijn, omdat de onderzoek in VS nog steeds gaande is.. na verschillende hondenrassen en dus nog niet zolang bekend is. Ik ben blij dat ik het te weten ben gekomen. Hopelijk kom jij ook achter de oplossing om de struviet tegen te gaan. (das weer een heel ander verhaal als cystine) Maar vertrouw niet teveel op dieetvoer! Ik hoop echt dat je gauw niet meer machteloos voelt.. ik was echt opgelucht toen ik zag dat het werkte, en dat bij Bull het dus een hormoniaal probleem was, waardoor zijn nieren daardoor niet goed werkte!

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Moest vandaag even een zakje voer halen bij de DA; ditmaal was er weer een andere DA. (en dan is met mijn schuld dat ik steeds een andere heb) Er is een nieuwe locatie (van dezelfde dierenarts) geopend in mijn dorp met 2 vaste dierenartsen, maar vandaag was dus de andere er. Ze keek even in de kaart van Jet en vroeg of er al uitslag was van de kweek. Euh, ja? Staat dat er niet in dan?? Even uitgelegd, en ze zei: Mooi dat er niks gevonden is, dan kan ze gewoon dit voer blijven eten ;-);-);-)

Die andere opmerking vond ik al belachelijk, en nu blijkt de uitslag van de kweek niet in de kaart gezet te zijn?? En omdat er niks gevonden is kan ze mooi de RC blijven eten?? (en lekker de pot van de DA spekken uiteraard) Niet verder zoeken naar een oplossing dus..  

@ Katoo: Helaas is/was dit voer het enigste wat bij Jet helpt/hielp... Ik hoop echt dat ik maandag en anders ergens volgende week (i.v.m. eventuele uitslagen) meer duidelijkheid heb. Wat fijn dat bij jou hond een 'simpele' castratie zo goed geholpen heeft!

honden page profiel KatooKatoo 3 doggies

honden foto van Katoo

Pff om gek van te worden van zo'n dierenarts.. nog ff en dan is het maandag!!! Zal voor je duimen!

Hier mijn Bull:

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Heeft er ooit een da al eens een foto gemaakt van de blaas?
Ik ken een hondje wat bij jonge leeftijd ook blaassteentjes/gruis oribkemen had.
Bij een foto van de blaas kwamen ze er achter dat de blaas niet goed van de navel(streng) was losgekomen,waardoor een een soort punt in de blaas was.
In deze punt bleef uiteraard urine zitten wat daardoor kristallen ging vormen.
Deze hond is geopereerd en nooit ergens last van gehad.
De hond kreeg energique te eten en een lange tijd vitamine C.
Vitamine C zorg dat de zuurgraad neutraal blijft en zo geen kristal vorming kan ontstaan.

Heel veel succes!

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Bij een foto van de blaas kwamen ze er achter dat de blaas niet goed van de navel(streng) was losgekomen,waardoor een een soort punt in de blaas was. "


jij bedoelt een persisterende urachus
als het goed is, is dit al uitsloten
want dit is ook op echo te zien

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Een foto van alleen de blaas is er niet gemaakt. In oktober is er wel een foto van de hele buik gemaakt (i.v.m. een opgegeten speeltje) Daar waren verder geen afwijkingen op te zien (behalve een stukje speelgoed) Maar goed, dat was natuurlijk oktober. Nu zitten we al in januari. 

Er is 2x een echo gemaakt voor de blaaspunctie, daar was verder niks op te zien. Maar is er geen hele uitgebreide echo gemaakt, echt puur alleen voor de punctie. Maandag wordt er wel een uitgebreide echo gemaakt, misschien ook wel een foto. Dat weet ik niet. 

Heb ook navraag gedaan of ze geen steen(tje) kan hebben. Maar volgens de DA moet er dan ook bloed in de urine zitten en dan zou ze andere klachten er nog bij hebben. 

Voorlopig sluit ik zelf nog niks uit. Misschien blijft er steeds nog wat urine achter in haar blaas als ze plast, misschien is de sluitspier te slap, misschien wel wat Cabasja aangeeft, misschien toch een steentje...?

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Nou, vanmiddag zijn we dan bij de Wagenrenk geweest, wat een lieve mensen daar zeg! ':-)

Eerst een gesprek gehad met de Uroloog over de klachten van Jet. Daarna een lichamelijk onderzoek en toen door naar de echo/röntgenkamer. Omdat Jet ook regelmatig flinke buikpijn heeft en alles er altijd flink op los rommelt daar binnen, heeft de Uroloog aan de arts die de echo's maakt doorgegeven dat alle ingewanden even nagekeken moesten worden. 

De blaas en nieren zagen er perfect uit! Blaaswand niet te dik, mooie heldere urine (helemaal zwart op de echo) en helemaal geen gruis te bekennen! De nieren waren mooi ovaal van vorm en niet te groot of te klein, ook geen andere afwijkingen. De Uroloog vertelde mij dat een echo maken de beste manier is om te bekijken of de hond blaasgruis heeft. Vaak blijft er onderin de blaas een laagje met blaasgruis liggen. Met een echo kun je dit perfect zien. Maar alles zag er helemaal goed uit. Nog wel weer even een blaaspunctie gedaan, dat hoort er standaard bij, maar de Uroloog verwacht daar niet veel van. 

Het kan ook zijn dat de sluitspier van de blaas niet goed werkt. Dit kan komen doordat ze op jongere leeftijd is gesteriliseerd (8 maanden, 3 maanden na de eerste loopsheid). Maar dan 'moet' Jet eigenlijk urine lekken, en dit heeft ze nooit. 

Mijn eigen DA had hun bevindingen doorgestuurd naar de Wagenrenk. De Uroloog was aan de hand daarvan aan het vertellen. Ook zei ze dat ze d.m.v. van de urine onderzoeken kon zien dat Jet veel te weinig drinkt. Dit is mij nooit verteld! ;-)Hoewel ik vind dat Jet met dit voer best veel drinkt. (Of het lijkt veel doordat ze eerder, op vers vlees, haast niks dronk). In ieder geval krijgt ze sinds ruim een week een flinke slomp water over haar brokken. 

Ook is er d.m.v. een algemeen urine onderzoek niet altijd te zien of een hond blaasontsteking heeft of niet. Er is maar een hele kleine kans dat Jet zonder reden struviet aanmaakt, hier gaat (bijna altijd) een blaasontsteking aan vooraf. Waarschijnlijk ligt het er dus aan dat Jet te weinig drinkt en de urine daardoor de geconcentreerd is. (Dat hoop ik dan maar) 

Ik wordt donderdag en of vrijdag even terug gebeld door de Uroloog over de uitslag van de urine. 

Alle andere organen waren ook helemaal gezond op de echo. Behalve het eerste stukje van de dunne darm. Daar was de darmwand verdikt. Nog wel binnen de normen, maar wel te dik, helemaal voor een klein hondje. Ook leek de darmwand wat gekarteld. Daar kan dus haar buikpijn vandaan komen. Als de buikpijn regelmatig blijft terug komen, vond ze het verstandig dat Jet nog door de Internist gezien wordt. 

De Uroloog raad aan om Jet op ander, licht verteerbaar, voer te zetten. En vervolgens terug te komen bij hun, voor wederom een echo van de blaas, om te kijken of ze geen struviet krijgt. Het voer wat ze nu krijgt is weer niet bevorderlijk voor haar verdikte stuk dunne darm. Sowieso 3x per dag blijven voeren met een flinke sloot water erover heen. En ook aan de cranberry tabletjes blijven.

honden page profiel KatooKatoo 3 doggies

honden foto van Katoo

Mag ik vragen wat voor voer ze nu krijgt? Zou als ik jou was dan gewoon weer KVV gaan geven met een sloot water over de KVV.. (door KVV word de ph waarde van urine sowieso lager). Ik zelf doe ook altijd water over de KVV, (word het een soort soepje met vlees) heb hier ook een slechte drinker. Ben bang dat ze je weer een of ander dieetbrok hebben aangeraden. O-) Maar wel fijn om te weten dat de blaas er goed uitziet en dat het waarschijnlijk door het slechte drinken komt..

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

" Mag ik vragen wat voor voer ze nu krijgt? Zou als ik jou was dan gewoon weer KVV gaan geven met een sloot water over de KVV.. (door KVV word de ph waarde van urine sowieso lager). Ik zelf doe ook altijd water over de KVV, (word het een soort soepje met vlees) heb hier ook een slechte drinker. Ben bang dat ze je weer een of ander dieetbrok hebben aangeraden. O-)Maar wel fijn om te weten dat de blaas er goed uitziet en dat het waarschijnlijk door het slechte drinken komt.. "


Nu krijgt ze nog Royal Canin Urinary S/O. Ze heeft geen ander voer aangeraden, maar geadviseerd om licht verteerbaar voer te geven i.v.m. haar dunne darm. Ik heb wel verteld dat ze ruim 1,5 jaar op vers vlees heeft gestaan, maar daar niet meer zo lekker op reageerde. Was ze niet negatief over. 

Ik vraag me af of vers vlees niet te 'rauw' is voor haar verdikte stuk dunne darm. Zat zelf te denken aan Renske vers?

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Up

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Is er hier nou iemand zomaar naar wageningen gegaan zonder daar meteen een wandeldate te doen met wifi??? OnbegrijpelijK!

In ieder geval hoop ik dat met meer drinken het probleem zichzelf gaat oplossen....

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

" Is er hier nou iemand zomaar naar wageningen gegaan zonder daar meteen een wandeldate te doen met wifi??? OnbegrijpelijK!

In ieder geval hoop ik dat met meer drinken het probleem zichzelf gaat oplossen.... "


Oeps O-) Sorry Wifi!

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Ik hoop ook dat de enige reden van de struviet is, dat Jet te weinig drinkt.
Het is inderdaad vreemd dat je dierenarts niet aangegeven heeft of aan kon geven, dat Jet te weinig water binnenkrijgt.

Wellicht kan je met voer de buikpijn verminderen, die waarschijnlijk door de darmwand wordt veroorzaakt,
Jammer dat je verder geen voeradvies hebt gekregen. Je zou forumlid Golden Delicious om raad kunnen vragen.

Ben benieuwd of er nog iets uit het urine onderzoek komt.

pagina 2 van 6 123 4 5 6
Volgende forumvraag: 3 dagen na castratie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^