Jet: blaasgruis- en darmprobleem #Update pag.5: Bloed plassen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Ik maak even een nieuw topic aan, anders wordt het zo rommelig

Zoveel sommige van jullie weten heeft Jet een terugkerend blaasgruis probleem. Daarom krijgt ze al een langere tijd Royal Canin Urinary S/O te eten. Als ze ander voer krijgt is het na 2 weken alweer mis. Dan heeft ze flink veel gruis en een veel te hoge pH. Een normale pH is rond de 6,5, bij Jet stijgt de pH snel naar 8 - 8,5

Vandaag ben ik met haar naar de dierenarts geweest omdat ze steeds buikpijn had/heeft. Voor de zekerheid ook maar even wat urine meegenomen. Van de uitslag brak mijn (spreekwoordelijke) klomp: pH van 8,5 en bomvol struviet. De assistente had nog nooit zoveel struviet gezien. 

De dierenarts heeft nog nooit meegemaakt dat een hond, terwijl ze al op dieetvoer staat, alsnog zo'n hoge pH en zoveel struviet krijgt. Ze gaat even overleggen met haar man (ook dierenarts bij dezelfde kliniek) en ze belt straks even terug. Jet moet sowieso op ander voer, want de RC werkt dus blijkbaar niet meer bij haar, welk voer dat wordt hoor ik straks.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik ben benieuwd wat ze er nu aan gaan doen. Het kan best een keer zijn dat ze gruis heeft (is struviet nou hetzelfde als gruis of is dat weer wat anders?), dat het een keer terugkomt, oké, kan ook nog. Maar zó vaak en dan ook gelijk zó erg.

Heeft ze dit nooit eerder gehad eigenlijk?

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

" Ik ben benieuwd wat ze er nu aan gaan doen. Het kan best een keer zijn dat ze gruis heeft (is struviet nou hetzelfde als gruis of is dat weer wat anders?), dat het een keer terugkomt, oké, kan ook nog. Maar zó vaak en dan ook gelijk zó erg.

Heeft ze dit nooit eerder gehad eigenlijk? "


Gruis is een snelle benaming voor struviet (en ook voor calciumoxalaat e.d.) 

Het liefst heb ik dat er ook een echo/röntgenfoto wordt gemaakt. Bij teveel struviet kunnen er ook blaasstenen ontstaan. Daar had de DA het ook al over, dus dat zal ik zo nog even voorleggen als ze belt. 

Waarschijnlijk gaat ze Hill's aanraden. Specific heb ik al gehad, deze vind Jet niet lekker.

De struviet mag eigenlijk niet terugkomen terwijl ze al op een speciaal dieet staat, dat is het gekke.

Vóór mei '13 had ze nog nergens last van. Het begon met een blaasontsteking en een aantal weken later kreeg ze de struviet.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Gruis betekent dat er kleinere kristallen aanwezig zijn, zegt niets over wat voor kristallen.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

We konden vrijdagmiddag nog terecht bij de hoofdkliniek van de dierenarts voor een echo met weer een blaaspunctie. De urine van de punctie is op kweek gezet en daar krijg ik maandag de uitslag van. Hopelijk wordt er deze keer wel een bacterie gevonden, dan weten we namelijk waar de hoge pH en het struviet vandaag komt, ondanks dat ze speciaal voer krijgt. Misschien heeft ze weer een blaasontsteking, dan krijgt ze weer antibiotica.

De DA wilde nog even geen ander voer proberen, dit omdat we eerst even de uitslag van de kweek afwachten.

Als er niks in de kweek gevonden wordt, ga ik denk ik een specialist inschakelen (wie, waar? Utrecht?). Misschien ook bloedonderzoek laten doen i.v.m. nierfunctie?

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

Weet je of ze genoeg drinkt?

Dit kan ook helpen om de bacterie geen kans te geven, een snelle lege blaas.

Misschien dit ook even in de gaten houden. Maar misschien doe je dit al.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

pff jullie lopen ook al lang te emmeren
hopelijk worden er dingen duidelijk voor jou en jet
Helaas kan ik je weinig tips geven...

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

" Weet je of ze genoeg drinkt?

Dit kan ook helpen om de bacterie geen kans te geven, een snelle lege blaas.

Misschien dit ook even in de gaten houden. Maar misschien doe je dit al. "


Ze drinkt genoeg, dit hou ik erg goed in de gaten. Ze krijgt vanaf vrijdag ook nog extra water over haar brokken. Tussendoor loopt ze ook geregeld naar de waterbak.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

" pff jullie lopen ook al lang te emmeren
hopelijk worden er dingen duidelijk voor jou en jet
Helaas kan ik je weinig tips geven... "


Nou, zeg dat wel! Baal er ook ontzettend van, niet voor mezelf, maar voor Jet. Vind het zo sneu dat ze bijna altijd wel wat heeft. Heb vrijdag ook even een potje zitten janken.. Luchtte even op.

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Ik heb geen tips voor je maar ik wil je toch even een sterkte wensen met Jet. Ik weet hoe machteloos je je kan voelen als je hond steeds loopt te tobben en je weet niet waar het precies door komt.......

Ik hoop dat ze snel een oorzaak vinden.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" We konden vrijdagmiddag nog terecht bij de hoofdkliniek van de dierenarts voor een echo met weer een blaaspunctie. De urine van de punctie is op kweek gezet en daar krijg ik maandag de uitslag van. Hopelijk wordt er deze keer wel een bacterie gevonden, dan weten we namelijk waar de hoge pH en het struviet vandaag komt, ondanks dat ze speciaal voer krijgt. Misschien heeft ze weer een blaasontsteking, dan krijgt ze weer antibiotica.  

De DA wilde nog even geen ander voer proberen, dit omdat we eerst even de uitslag van de kweek afwachten.

Als er niks in de kweek gevonden wordt, ga ik denk ik een specialist inschakelen (wie, waar? Utrecht?). Misschien ook bloedonderzoek laten doen i.v.m. nierfunctie? "


Ik hoop dan niet dat weer diezelfde antibiotica wordt voorgeschreven, want als het eerder niet is aangeslagen dan is er al resistentie opgetreden. En dat gebeurt bij blaasproblematiek ontzettend snel. Dan doe je er beter aan om via het lab in Utrecht een anti-biogram aan te vragen en daarop een specifieke AB in te zetten die wel effectief is. Ik had zelf niet aan blijven rommelen maar ging naar een specialist, want ik verwacht zo dat het probleem van jouw hond niets met die blaas zelf te maken heeft. Sterkte hoor.

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Wat lastig toch allemaal!
Sterkte en hopelijk snel de juiste diagnose met oplossing.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

"

Ik hoop dan niet dat weer diezelfde antibiotica wordt voorgeschreven, want als het eerder niet is aangeslagen dan is er al resistentie opgetreden. En dat gebeurt bij blaasproblematiek ontzettend snel. Dan doe je er beter aan om via het lab in Utrecht een anti-biogram aan te vragen en daarop een specifieke AB in te zetten die wel effectief is. Ik had zelf niet aan blijven rommelen maar ging naar een specialist, want ik verwacht zo dat het probleem van jouw hond niets met die blaas zelf te maken heeft. Sterkte hoor. "


Nee, daarom wordt deze kweek ook weer gemaakt, zodat we gericht antibiotica kunnen geven, en niet zomaar een random antibioticum.  Zo komen ze erachter om welke bacterie het gaat. De eerste keer antibiotica is wel aangeslagen, want toen was de blaas schoon. Na een aantal weken is het struviet gekomen. 

Als ik morgen de uitslag hoor, zal ik is navraag gaan doen over een specialist. Wie ik dan het beste in kan schakelen, of dat ze me misschien door kunnen sturen.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Sterkte met afwachten. Laat even weten, ben daar erg nieuwsgierig naar.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

" Sterkte met afwachten. Laat even weten, ben daar erg nieuwsgierig naar. "


Dankjewel! Ik zal morgen weer even een update geven.

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Hopelijk komen ze snel met de juiste diagnose en de juiste oplossing, is niet fijn voor jouw en al helemaal niet voor Jet.
Weet op het moment hoe het voelt, ook ik loop op het moment met mijn hond bij de dierenarts, wij weten nog niet wat zij mankeert, bij haar word morgen een echo gemaakt.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

" Hopelijk komen ze snel met de juiste diagnose en de juiste oplossing, is niet fijn voor jouw en al helemaal niet voor Jet.
Weet op het moment hoe het voelt, ook ik loop op het moment met mijn hond bij de dierenarts, wij weten nog niet wat zij mankeert, bij haar word morgen een echo gemaakt. "


Je voelt je op een gegeven moment zo machteloos.. Ik hoop heel erg dat er morgen gewoon een 'simpele' bacterie wordt gevonden, anders weet mijn eigen dierenarts het ook niet meer. 

Heb net het verhaal van jou Kyra even opgezocht, ook niet fijn zeg, veel sterkte!

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

Zet hem op..hopelijk nu snel duidelijkheid
Herken het van Jeff ...soms word je even moedeloos en raken je ideeen op als het weer misgaat
nog even doorbijten.

wij duimen hard voor jullie! ;-)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Och je..., lees nu dat het weer mis is met Jet.
Wat een ellende, alle begrip dat je zo af en toe even dipje hebt..., niets lijkt te voldoen voor haar, elke keer weer terug de klachten krijgen.

Ik hoop op een 'simpele' oplossing voor jullie morgen (maar dan zit je nog altijd met het voer probleem) en anders een goede doorverwijzing.

Sterkte !!

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Net zelf even gebeld naar de dierenarts. De uitslag was er al wel: geen bacterie te bekennen. [0

Had de assistente aan de telefoon, dus zij kon me niet verder helpen, wordt vanmiddag nog gebeld door de dierenarts zelf.

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Ik hoop voor Jet dat ze nog wel iets anders kunnen vinden, en dat er dan ook iets aan gedaan kan worden, op deze manier schiet je er ook niets mee op.
Wachten op het telefoontje duurt waarschijnlijk erg lang.

Ik ga over een kwartier op weg naar de dierenarts met Kyra voor de echo, ik wordt vanavond pas gebeld, zal wel een lange middag worden.

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

hier loopt nog een soortgelijk topic over ,misschien haal je er nog handige tips uit ! https://www.hondenpage.com/hondenforum/84451/vers-voeding-en-blaasgruis-(struviet 
Naast goeie voeding is het zeker niet verkeerd op supplementen te gebruiken die de blaas of nieren ondersteunen (valt genoeg over te vinden ) Persoonlijk heb ik goeie ervaringen met d mannose (alleen gebruikte mijn hond dat voor een blaasontsteking en een  tijdje preventief )

sterkte ermee ;-)

honden page profiel KatooKatoo 3 doggies

honden foto van Katoo

Zou echt niet het dieetvoer vertrouwen wat de DA je aanbeveelt. Heb zelf een lange tijd met mijn Bull gelopen met blaasgruis problemen het type cystinestenen (een ramp deze komen heel weinig voor) Da kon ook alleen maar dieetvoer van Hills adviseren. Heb toen vele dierenartsen gebeld, omdat ik kvv geef en dat absoluut niet wou opgeven. Maar geen ene da kon mij vertellen hoe om te gaan met dit probleem, jah alleen door dieetvoer. In dieetvoer zit weinig tot niks, jah alleen rotzooi. Ook staat er op verpakking liever niet langer geven als een jaar. (das wel logisch als er weinig tot niets goed in zit en je hondje gauw tekorten oploop) Heb mijn eigen plan getrokken (wat heel moeilijk was, omdat de dierenarts je het gevoel geeft dat je niet goed bezig bent) Heb geprobeerd in contact te komen met personen die ook een hond hebben met cystine (was heel moeilijk ivm zeldzaamheid) en toen uiteindelijk op een wereldwijd forum terecht gekomen over cystine bij hond. Uiteindelijk daardoor echter gekomen dat een onderzoek gaande was in VS.. en vaak bij bepaalde rassen (helaas niet alle) castratie helpt. Gelukkig las ik dat bij een engelse bulldog vaak dat wel hielp. Heb hem gelijk gecastreerd, eerst dmv chip daarna definitief. En hij heeft totaal geen last meer.(hij is weer een zorgeloze hond) Dieetvoer hielp totaal niet bij mijn hond.. had mij eerst toch door da oplaten praten... Heb zelfs chinese kruiden geprobeerd en noem maar op. Het moraal van mijn verhaal is. Ga proberen in contact te komen met lotgenoten... lees je zelf zo veel mogelijk in... heb niet zoveel vertrouwen in dieetvoer das niet de oplossing! Wil je wel heel veel sterkte toewensen, want ik weet dondersgoed hoe machteloos je je voelt! Mijn hondje krijgt dus nu gewoon lekker kvv... gelukkig heb ik hem niet lang die stomme dieetbrokken gegeven!

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Om 17.15u nog maar een keer de dierenarts gebeld. Had nog steeds niks gehoord. Maar de dierenarts die ik moet hebben was er niet eens   ;-) Dus wordt morgen teruggebeld.

Jet kampt al sinds afgelopen mei met haar blaas, sindsdien ben ik alleen maar aan het lezen hierover, heb alle topics al wel gehad ondertussen. Heb me er al flink in verdiept. Jet at al KVV toen ze blaasgruis kreeg. Het dieetvoer was het enigste voer waar het gruis van weg gaat en weg bleef. Tot nu... Zodra ze weer KVV of een andere brok eet (ook i.c.m. met supplementen) komt het gruis heel snel terug in een grote hoeveelheid.

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Vandaag ben ik met haar naar de dierenarts geweest omdat ze steeds buikpijn had/heeft. Voor de zekerheid ook maar even wat urine meegenomen. Van de uitslag brak mijn (spreekwoordelijke) klomp: pH van 8,5 en bomvol struviet. De assistente had nog nooit zoveel struviet gezien.  "


hoe vers was deze urine?

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

" hoe vers was deze urine? "


Nog geen 5 minuten. Voor de deur bij de DA opgevangen.

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Nog geen 5 minuten. Voor de deur bij de DA opgevangen. "


prima ;-)

dat BO, is dat opgestuurd naar een lab? of was het een in-house test, bijvoorbeeld Uricult?

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

" prima ;-)

dat BO, is dat opgestuurd naar een lab? of was het een in-house test, bijvoorbeeld Uricult? "


Wat is BO? Bacterieel onderzoek? Dat was in de kliniek zelf.

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Wat is BO? Bacterieel onderzoek? Dat was in de kliniek zelf. "


ja. weet je welke test er is gebruikt? weet je het soortelijk gewicht van de urine?

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

" ja. weet je welke test er is gebruikt? weet je het soortelijk gewicht van de urine? "


Oei, welke test durf ik niet te zeggen. Soortelijk gewicht was niet te meten vrijdag, wel zag ze het struviet al op de refractometer.

pagina 1 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: 3 dagen na castratie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^