HondenPage baasje Careana

Wat schreven de vrienden van Careana op het forum

honden page profiel NaomiNaomi schreef in Tip trimsalon voor grote hond Apeldoorn
Bijna alle goede trimsalons hebben zo'n bad.  En een goede trimsalon zal een oude hond ook genoeg rust geven tussendoor zo nodig.    Hier staan gediplomeerde trimsters op.  https://www.abhb.nl/aangesloten-trimsalons/   Zou gewoon contact opnemen met een aantal trimsters die je aanspreken en vragen of ze je kunnen helpen hiermee.    Maar het zijn eigenlijk hele normale "eisen", dus dat moet goed komen. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in obsessief naar konijnen
Jara deed dit ook toen ze hier kwam.    Ze reageerde niet op koekjes of "nee". Met andere dingen luisterde ze daar meteen al goed naar.    Ze kon dus niet in de tuin als je haar niet constant in de gaten hield. Maar als je in de tuin aan het werken bent heb je daar geen tijd voor. Maar haar binnen laten en baasje buiten kon in het begin ook niet.    Dus hebben we, waarschijnlijk niet helemaal opvoedkundig, een plens water uit de tuinslang op haar gemikt. Ze snapte het meteen. Ze heeft het een paar minuten later nog 1x heel voorzichtig geprobeerd en sindsdien is het afgelopen.    Vast niet opvoedkundig enzo, maar het was in 1x klaar en dat scheelt een hoop stress voor haar en de konijnen, dus dat sta nog steeds achter. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Vachtverzorging bij verschillende rassen
Ben trimster dus heb een heleboel spullen en scharen enzo. Dus gebruik niet iedere x precies hetzelfde.    Puck: af en toe met een gewoon kammetje broek, staart en achter de oren kammen.  Met de hand een beetje plukken op de poten en achter de oren.  Voetjes polsen, sprong, broek, staart knippen met voetenschaartje en efileerschaar.    Jara: Zelfde als puck, alleen in de rui 1x per week met herdersharkje kammen. En wassen en ontwollen als het nodig is.    Jaimy: Vooral regelmatig uitblazen met de waterblazer en heel af en toe kammen.  Gebruik een gewone kam, v-rake en les pooch borstel.   Nu hij korter staat hoeft hij bijna nooit gekamd te worden. Toen hij nog lang haar had 1x per week, maar 1x per 2 weken kon ook.    Ongeveer 1x per 3 maanden helemaal trimmen. Wassen, blazen, kammen. Lijf scheren. kop, poten en staart knippen met chuncker en rechte schaar.    Tussen de trimbeurten in bad als het nodig is. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in HP wandeling amerongse bos
Leuk dat je mee wil!  We zitten alleen aan de maximale grote van de groep ivm de afstand vanwege corona.    Dus deze keer gaat niet lukken. Misschien de volgende keer 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Welke shampoo?
Ze kunnen prima beide dezelfde shampoo. Je zou eventueel voor de witte herder witshampoo kunnen gebruiken, maar dat is niet noodzakelijk. Van gewone shampoo wordt de vacht ook goed schoon.    Stampoo van animal nature is helemaal natuurlijk.    Ik heb hier shampoo staan van yuup en k9, wordt veel gebruikt in trimsalons.    En inderdaad verdunnen. Een paar pompjes in een lege grote fles en de rest lauwwarm water. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Gras allergie
Oud topic, maar misschien hebben mensen nog iets aan tips?    Bij Puck helpt het om na iedere wandeling haar helemaal af te blazen met de waterblazer op de koude stand, zodat de pollen er zo veel mogelijk vanaf geblazen worden. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Brokken in de vriezer
Mijn hond is allergisch voor mijten, dus ik heb het wel gedaan. Maar als je brokken in de vriezer doet gaan de mijten dood, maar niet er uit. En lijkt mij dat ze daar ook gewoon allergisch voor zijn.    Wij zorgen er gewoon voor dat de zak niet te lang open staat. Na een week of 3 is de zak al leeg.   Als je hond geen allergieën heeft zou ik het sowieso niet doen trouwens. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Het grote TROTS zijn topic!!
" Ik ben trots op Chewy vandaag omdat ik hem vandaag een hilarisch truukje heb geleerd.    Commando : hoe wil jij je vlees? En dan "moet" hij antwoorden met een geluid dat klinkt als rauw    Hij is heel vocaal met Z'n mops x beagle stem dus dat kan hij best goed Rrrraauww en het eindigd altijd in een gaap    Ik vind het fantastisch hij doet het nog niet altijd hij haalt het soms door de war met spreek of buig om de een of andere reden. Maar desalniettemin ben ik trots    " Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace Daar willen we natuurlijk een filmpje van haha 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Aankopen voor de hond
" De hurtta casual paste net niet helaas, de 35-45 zit helemaal perfect. Hoera, eindelijk.     " Kees Fijn!    Wat een kleine smurf is hij eigenlijk  Hoeveel weegt mellow?
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Maak nu een foto van je hond
Wat leuk zo'n waterrat.  Heb nog nooit een hond gehad die zelf rondjes gaat zwemmen haha. Jara is de eerste hond keer die een beetje fanatiek zwemmend rapporteert uit het water   Wij zijn net terug van een uurtje steppen. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in HP wandeling amerongse bos
" Ik zie dat je het al hebt aangepast, naar 10 mensen. " yooop Nee dat was van begin af aan al.    Kiki en ik gaan zo even bespreken wat we nu slim vinden. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in HP wandeling amerongse bos
Het leek ons (Kiki met Harly en Pampus en mij) leuk om een keer een HP wandeling te organiseren. Een keer in het midden van NL, in het Amerongse bos. Daar is ook een losloop gebied.  We zaten te denken aan 6 of 7 juni.    Wie gaat er mee?  Welke dagen heeft je voorkeur en welke honden neem je mee? Ik neem puck en Jara mee.    Ivm corona is de maximale grote van de groep 10 personen. En zullen we 1,5 meter uit elkaar lopen.    Update: We hebben besloten de wandeling door te laten gaan. We hebben informatie gevonden waarin staat dat het inderdaad weer toegestaan is om groepjes van maximaal 10 personen te vormen.  We hebben toch besloten om de groep kleiner te houden om de afstand beter te kunnen bewaren.  De mensen die hebben aangegeven interesse te hebben hebben een privé bericht ontvangen.Zoals eerder aangegeven was dit topic om te inventariseren wie er interesse heeft.  
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Tuigje corgi 5 maand
" Ik ben ook geen fysiotherapeut/osteopaat/whatever hoor, haha. En aan Puck heb je ook niet veel, die vind alles best. Wel echt een lieverd volgens mij   Staat er vaak spanning op de lijn? Ik denk bij een hond van Puck haar formaat, dat de druk het meest op de Y van de voorkant (dus de borst) ligt als de lijn naar achteren strak staat. Ik heb een kleine hond en als er dan spanning op de lijn staat, wordt de lijn al gauw omhoog getrokken. Dus dan komt er veel meer druk te staan op die band bij de ribben.   Anti-ontsnappingstuigen hebben ook een tailleband achter de ribben. Honden met zo'n tuig zullen daar ook wel wat druk voelen, toch? " Charlotte-Sophie Klopt    Nee staat meestal geen spanning op de lijn. Ja klopt, als er al spanning op staat komt dat vooral op de voorborst heb ik het idee. Dat zal ook wel schelen inderdaad.    Ja daar zat ik ook aan te denken. Al hangt er op dat punt geen lijn aan dus dan is de druk misschien anders. Al heb ik dus het idee dat de meesten druk op de voorborst valt dus .    Maarja, het is niet anders. Geloof dat ik bij Puck weinig keus heb. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Tuigje corgi 5 maand
" Zit het bij Puck aan de onderkant in de zachte buik? Zo nee, dan lijkt het mij ook niet zo erg.   Hier staat dat het wel gevoelig of onprettig kan zijn als het op of achter de zwevende ribben zit: https://jk-balance.nl/welk-hondentuig-is-het-beste-voor-mijn-hond/ " Charlotte-Sophie Het valt achter de ribben, dus denk dat je dat bedoeld met de zachte buik? Ze lijkt er geen last van te hebben. Maar durf niet te zeggen of ze dat echt aan zou geven. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Tuigje corgi 5 maand
Ja dat vind ik ook belangrijk. Daarom ook hier voor gekozen. Eindelijk een tuig wat wel blijft zitten met ruimte achter de oksels.   Ben er ook nog steeds blij mee en ga er dan maar vanuit dat het weinig kwaad kan. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Maak nu een foto van je hond
Mijn meiden  O deze stond er nog niet geloof ik.  Samen met Jaimy. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Tuigje corgi 5 maand
" Ik denk dat het geen kwaad kan.    Om belangrijke organen zitten de ribben en het tuigje achter de ribben zitten de buikspieren, die kunnen wel wat hebben. Bovendien, de banden van een tuig, drukken niet in het lichaam, ze lopen er overheen.   Het is de enige manier om tr zorgen dat een hond niet kan ontsnappen.   Ze zitten trouwens mooi, je tuigjes! " Suzanne en Luca Dankje!  Ja ik heb er wel extra op gelet dat het niet knelt. Dus het loopt er inderdaad overheen zonder op organen te drukken. Ze lijkt er geen last van te hebben. Maar ze vind alles prima, alle soorten jasjes en zelfs haar eerste k9 tuig die strak achter de oksels zat..    Maar ga dan toch twijfelen haha. Bij puck lijk ik de keuze te hebben uit band achter de oksels of achter de ribben. Laatste leek me fijner?  
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Tuigje corgi 5 maand
Hier ook tuigen van wikkies, heel blij mee.    Even een vraagje, waarom is het erg als de band achter de ribben zit? Hij Puck is dat ook. Er is genoeg ruimte om hem wat korter te laten zodat hij net over de ribben valt, maar dan schuift hij helemaal naar voren achter de oksels en vooraan hangt het dan los.  Nu hij net achter de ribben valt blijft hij netjes zitten.  Bij Jara zit hij nog net op de ribben, bij haar blijft dat wel zitten. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Maak nu een foto van je hond

honden page profiel NaomiNaomi schreef in Giardia (help)
Wij hebben hetzelfde gehad met Jara, werd er ook moedeloos van inderdaad.    Ze heeft om de darmen te ondersteunen pro probiotica gekregen en om de weerstand te verhogen echina force tabletten. Ze krijgt beide nog steeds.    Daarnaast helpt het om ze compleet op vers vlees te zetten. Als dit echt niet kan iig lichtverteerbare brokken.    Jara heeft ook een kuur gehad want anders dan panacur, maar weet even niet meer wat.    Het is ook belangrijk om te weten dat de darmen gevoelig zijn door de giardia. Dus het kan zijn dat hij nog diarree heeft en de giardia over is. Dat had Jara ook, en nog steeds is haar ontlasting nog niet altijd 100% terwijl de giardia al een paar maanden over is.  Ze heeft nog steeds hele gevoelige darmen. Als wij veel stress hebben (was de afgelopen maanden helaas heel erg) krijgt zij diarree. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in vriendinnetjes
" Oooh ik heb de 2.8 versie al een tijdje op het oog, maar zo prijzig. Heb al een tijd een goedkoop instap model waar ik me groen en geel aan erger (trage autofocus, weinig focuspunten, langzame buffer, ruis bij een nog vrij lage iso etc) dus misschien die eerst maar vervangen  " Sheltiebaasje Die moet inderdaad super goed zijn! Maar wel heel duur idd. De 4.0 is een stuk goedkoper en ook heel erg fijn. En vooral ook meer dan de helft lichter. Het gewicht zou voor mij wel een reden zijn om hem niet zo snel mee te nemen met wandelen denk ik.    Dus denk dat de 2.8 hier nooit komt. Al is die ook wel heel gaaf 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in vriendinnetjes
Dankjewel allemaal!  @kees: Ja was al best warm ondanks dat We best vroeg gingen lopen. Was wel lekker weer.   Al was het door de felle zon wel lastig met de foto's soms.    @sheltiebaasje: canon 70-200 f4.0. Hele fijne lens 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in vriendinnetjes
Dankjewel voor de leuke reacties 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in vriendinnetjes
Vanmorgen lekker gewandeld met Puck, Jara en hun grote vriendin. Helaas had Puck geen zin om te poseren vandaag.. De andere 2 wel gelukkig   
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Maak nu een foto van je hond
Puck loopt bijna dagelijks met zo'n zandneus rond. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Teken
Volg! Ik zit met hetzelfde. Het stikt hier van de teken, maar puck krijgt jeuk van chemische pipetjes.    Jaimy heeft wel een pipetje gehad, maar nog steeds teken. Nou is hij wel de "lekkerste", zelfs met band of pipetje heeft hij meet teken dan puck zonder. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Meerwaarde stamboom?
" Bedankt allemaal voor de reacties! Haar ouders zijn niet getest. Moeder en oma hielpen mee op de boerderij en waren gezond, maar ik heb geen contact meer met haar fokker. Ik had gehoopt dat de meeste erfelijke aandoeningen wel te testen zouden zijn, maar hierin blijk ik dus fout. Hebben jullie voorbeelden van erfelijke afwijkingen die nog niet te testen zijn? @Heleen, wat een verschrikkelijke ervaring. Mijn hond verliezen zou mijn grootste angst zijn, wat jammer dat er geen onderzoeken zijn die gedaan kunnen worden om dit risico te verkleinen.   Ik heb overigens ook al wel gekeken naar asiels. Maar ik ben helaas nog geen border collie (kruising) tegen gekomen die geen gedragsproblemen heeft. Er was er laatst wel een waarover ze erg positief waren op het internet, maar na (bel) contact met het asiel bleek hij op vrijwel elke hond te rijden, en dat is iets waar Lobke echt een hekel aan heeft, en ik zelf ook niet wil. Dus ik houd de asiels zeker in de gaten, maar ben nog geen match tegen gekomen. Nogmaals dank voor de reacties. Het had me een hele mooie ervaring geleken om een nestje van haar te krijgen, maar omdat een stamboom dus toch wel erg belangrijk is en omdat het risico voor Lobke niet te verminderen is ga dit niet doen. Ik ben wel nog erg benieuwd naar voorbeelden van afwijkingen die niet te testen zijn, voor als ik over een jaar of twee een tweede hond wil. Zullen met name ziekten zijn die recessief overerven vermoed ik?  " Heleen Op de Facebook pagina bordercollie herplaatsing zie ik de laatste tijd leuke honden voorbij komen. Als je op zoek bent naar een herplaats border (kruising)    Over het fokken is het meesten wel gezegd. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Stijf na Wandelen
" Ze gaat toevallig morgen naar de trimsalon dus als het goed is neemt zij ook even een kijkje naar de anaalklieren. Wellicht dat het daaraan ligt en heeft ze er morgen geen last meer van. " Marjolein & Mabel Dat zou fijn zijn!    Niet alle trimsalons doen dat, dus voor de zekerheid even vragen. Maar zou ideaal zijn. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Maak nu een foto van je hond
  Leuke foto's allemaal!    Dit zijn echt live foto's.  Jara staat op dit moment in bad om het sop in te laten trekken om haar te ontwollen.  Braaf kind. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Stijf na Wandelen
Je zou eens naar een fysio kunnen gaan. Puck liep de laatste tijd ook wat stijf soms en heel soms zelfs een klein beetje mank.  Bij de fysio hebben ze alles af gevoeld en los gemaakt. Ze heeft wel wat kleine dingetjes gevoeld waar dat van zou kunnen komen, dus het is goed dat we zijn langs geweest.   Wat ook hele leuk was was dat ze wat dingetjes kon vertellen over Puck. Wist ik eigenlijk zelf ook wel, maar van een objectief iemand horen dat je hond heel stabiel is en het zo goed doet is altijd fijn. En nog wat andere leuke en interessante dingetjes.    Over dat na achteren happen; een paar maanden terug deed puck dat ook. Op een gegeven moment werd het erger en lag ze ook echt zielig te kijken. Ik heb geprobeerd anaalklieren uit te knijpen, maar kwam niks uit. Dus toch maar naar de dierenarts en bleek inderdaad anaalklieren re zijn. Het zat alleen best wel vast, hij moest er ook moeite voor doen om het eruit te krijgen. Daarna was het happen helemaal over.
 

Vrienden van Careana

honden foto van Boomertje Senna! honden foto van tovkehonden foto van Naomihonden foto van Chantal & Binkyhonden foto van Nadine

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^