HondenPage baasje Careana

Wat schreven de vrienden van Careana op het forum

honden page profiel NaomiNaomi schreef in Farmfood gestoomd vers vlees
Of je haalt de dag van te voren een bakje smuldier bij de supermarkt. Dan hoeft het niet in de vriezer. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Welk tuigje?
Heeft hij nog een anti ontsnap tuig nodig? Dan zou ik er een op maat laten maken bij wikkies.    AnnyX tuigen vind ik er ook fijn uitzien, mooi model en ruim achter de voorpoten.    Maar het kan goed dat hij het dan nog niet fijn vind om aan te doen. Ik zie het bij heel veel honden dat ze tuigje aan doen niet zo fijn vinden, maar als hij dan  aan is is het bij de meesten honden geen probleem meer.    Mijn eigen honden doe ik trouwens geen tuig aan als ze maar een klein stukje aan de riem moeten. Maar alleen als ze een langere tijd aan de riem moeten. Zonder tuig lijkt me namelijk fijner voor ze, zeker als ze het grootste gedeelte los lopen. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Voeding en tekorten
" Grappig, ik ben juist begonnen met barf ivm allergieën. Zodat ik "zeker" wist wat ik voerde. In de brokken zaten zoveel ingrediënten dat ik er nooit achter was gekomen waar ze op reageerde. " Yara Ja daarom zijn wij ook begonnen met kvv.    Maar op alleen kvv vond ik dat ze het niet heel goed deed (hele harde ontlasting, bleef wat hongerig en kreeg schilfers), dus toen ik wist waar ze allergisch was toch een brok gezocht waar ze tegen kan.    Daar deed ze het beter op. En Jaimy voeren we hetzelfde, alleen andere vleessoorten kvv.   
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Voeding en tekorten
Interessant topic, ik volg.    Hier krijgen de honden kvv en brokken. Voor mijn gevoel is dat toch "veiliger". Zeker aangezien puck niet veel mag vanwege allergieën.   Ze doen het er iig prima op. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Baasjes zoeken
Als het een rashond is (met stamboom) via de rasvereniging en/of de fokker.    Als het een ras of type is (met of zonder stamboom), bijvoorbeeld een stafford, border collie, herder, doodle, etc. Zijn er vaak groepen voor om dat soort honden te herplaatsen.    Als het een asielhond is via dat asiel of de stichting.    En hhin is ook een goede inderdaad. Zelf hebben we onze herplaatser via marktplaats gevonden. Maar dat zou zelf niet mijn eerste keus zijn, je moet er heel voorzichtig mee zijn. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in hond laten wennen aan anderen nieuwe honden
Vind naar een cursus wel een goed idee.  Het klinkt alsof jullie heel onzeker zijn er in en haar niet goed kunnen lezen. Een goede trainster kan jullie daar misschien in begeleiden tijdens de les en aangeven of zij denkt dat jullie hond sociaal is en los zou kunnen lopen.    Een privé les zou ook kunnen dat je samen met de trainster naar het bos gaat en samen hond hond contact gaat "oefenen" als ze denkt dat jullie hond dat kan, en eventueel loslopen kan trainen.    Voor mij persoonlijk zijn dat beide belangrijke dingen. Dus daar zou ik zeker in willen investeren. Maar misschien is dat voor andere anders. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in hond laten wennen aan anderen nieuwe honden
Dat is heel lastig te zeggen natuurlijk via een verhaaltje. Maar veel honden reageren aan de lijn of door een hek heen anders dan gewoon los, dus dat wil niet alles zeggen.    Kan ze loslopen? Anders kun je het proberen op een omheind speelveld of omheind bos. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Iets wat een hond niet lekker vindt.
Er is anti bijt spray voor honden.   Geen idee of het werkt, maar je mag er dna vanuit gaan dat het in ieder geval veilig is en dat veel honden het goed vinden. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in stafford pup
" Je kan wel naar een hond uit het buitenland die hier in een pleegegzin zit kijken, dan kan je de hond zien, de opvang kent de hond goed, alleen maar voordelen met een volwassen hond, vind ik. Mijn Faro was 8 jaar uit Spanje, dat was zo een betrouwbare hond met kinderen. " yooop Mee eens. Ik zou een (buitenlandse) asielhond of herplaatser zeker niet per definitie afschrijven. Op 1 na zouden al onze opvang honden geschikt zijn geweest om met kinderen te leven, dat waren allemaal allemans vriendjes .  Mijn eigen hond, ook een buitenlander, misschien niet. Die vindt kinderen meestal een beetje spannend, maar misschien dat eigen kinderen anders zijn natuurlijk.    En wat veel mensen vergeten, heel veel honden die in Spanje in het asiel terecht komen zijn gezinshonden geweest. Het is bij veel Spaanse feestdagen gebruikelijk om kinderen een pup te geven, die dan na een paar maanden weer worden gedumpt.    Een raspup kan natuurlijk ook. Maar als je een leuke asielhond voorbij ziet komen zou ik alleen niet bij voorbaat al nee zeggen, er zijn er een heleboel die geschikt zouden zijn.    Qua rashonden zou ik idd een poedel aan kunnen raden, vind het super leuke honden. Wel gevoelig vaak, dat moet je wel liggen.  een (ruwharige) Elo of Chebo zou ook heel goed kunnen. Geen erkend ras, maar worden gefokt op karakter als huishond. We hebben op de wachtlijst gestaan voor een pup (maar toen ging ik stage lopen in het asiel en kwam Puck tegen ), en wat ik er van heb gezien zijn het super fijne honden.   
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Animal Event 2019!!!
Wij gaan zaterdag, zonder honden. Denk niet dat ik ze er blij mee maak.    Ik wil vooral veel snacks bij de duizendpoot halen.    Volgens mij staat belcando er ook, dan haal ik een kleine zak lam en rijst als beloningsbrokjes.    En hopelijk zijn er ook outdoor laarzen (Geen leren), maar daar ga ik niet van uit.    En vast nog wel speeltjes ofzo, ook voor de konijnen. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Nieuwe bogs laarzen te koop
Ik vind het zelf brede laarzen. In de lengte zat ik er net tegen aan, met mijn dikke teen. Maar In de breedte had ik best veel ruimte over, maar ik heb smalle voeten.    Ik kan het anders vanmiddag ook wel even voor je opmeten.    Ik woon in het oosten van Brabant, als je in de buurt woont kun je ze komen passen. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Nieuwe bogs laarzen te koop
" Nou die van mij heb ik er nooit uitgekregen, ik gebruik ook zolen, maar een betere zool dan die van Boggs heb ik nog niet gevonden, ja nog een merk maar die slijten snel. Nu ja, weer terug op marktplaats zetten dan?   " yooop Misschien is dit een nieuwere versie ofzo? Geen idee   Ja die van bogs zijn ademend, en lijken me ook heel fijn. Maar heb steunzolen omdat ik anders pijn aan mijn knieën krijg. (Met ook nog wel) en Aangezien ik er veel op loop, zijn dit wel de belangrijkste schoenen waar mijn steunzolen in moeten.    Daar staan ze op inderdaad :D
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Nieuwe bogs laarzen te koop
Ze zijn wel uitneembaar.    Maar toch pas ik ze niet. Misschien vallen ze wat klein of is mijn steunzool dikker dan de zool die in de laars zit.    Maar een maat groter was inderdaad beter geweest. Maar die kan ik nergens vinden. :( Dus had de hoop dat deze maat paste.     
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Nieuwe bogs laarzen te koop
Omdat ik hoorde dat de zool uitneembaar is. Ik heb maat 37 en zooltjes. Dus als ze uitneembaar zijn kan ik normaal gewoon 37.    Nee ik heb ze van marktplaats, wel helemaal nieuw. Kaartje zat er zelfs nog aan.   
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Nieuwe bogs laarzen te koop
Helaas passen mijn nieuwe bogs laarzen niet.  Maat 37 en 1x gedragen om te passen.   Dit is een beschrijving van de laarzen: 100% waterdicht Geen koude voeten tot -30 graden Natuurrubber & Neopreen voering Handige handgrepen Antislip zool Aegis anti-bacteriële binnenzool De women Classic Plaid Black is een lage outdoorlaars met een leuke print. Dit model staat bekent door de handige aantrekopeningen in de schacht van de laars. In de BOGS laars zit een losse zool voorzien van perforatiegaatjes dit zorgt voor extra ventilatie. De waterdichte laarzen bestaan uit een rubberen voet en zool en een neopreen schacht en voering. De BOGS laarzen zijn ook ideaal om als regenlaars te gebruiken  
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Haargroei
" Mijn hond had niet echt stokharen, op haar rug was het wel kort en wat ruwer dan de andere delen maar niet zo’n felle stokharen als de meeste jack russells. Het zal afwachten worden hoe en hoe snel het bij mijn hond zal groeien en hopen dat ze geen alopecia heeft.  " Lauwiie Ik begrijp niet helemaal wat je met stokharen bedoeld.    Jack Russells hebben geen stokhaar, ze zijn ruwharig, broken coat of gladharig.  Een stokhaarvacht is een dubbele vacht met onderwol en dekharen, zoals huskies, herders, keesjes, etc.    Ik ben nu eigenlijk wel benieuwd naar een foto van je hondje.    En qua vacht blijft het afwachten, maar de kans is klein dat ze kaal blijft hoor. Maar aangezien je er zo specifiek naar vroeg wou ik het wel gezegd hebben. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Haargroei
Bij de kruising vacht van TS durf ik het niet zeker te zeggen, maar bij stokhaar vachten is scheren niet goed.    Vaak komt het weer terug, maar zeker niet altijd. Ik ken keesjes die bij een vorige trimester geschoren  zijn geweest en jaren kaal zijn gebleven. Dit heet scheer alopecia, en is zeker geen onzin.    In de trimsalon scheren we daarom in principe geen honden zoals berners, Duitse herders, keesjes, etc. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in labradoodle of goldendoodle
Het zijn kruisingen, dus zowel het karakter als uiterlijk en vacht verschillen veel. Sommige doodles hebben daarom wel een verharende vacht.  Door mijn werk ken ik veel doodles. Er zit echt veel verschil in. Veel vind ik best nerveus, maar sommige zijn juist heel druk en lomp. Maar er zijn ook gewoon leuke, vrolijke en sociale doodles.    De vachtverzorging is wel iets om rekening mee te houden . Door de kruising van verschillende vacht  zijn er veel doodles met hele moeilijke vachten die snel klitten. De meesten doodles komen wel een keer compleet vervilt de trimsalon in.    Er is trouwens een Facebook van doodle en poedel gezocht en herplaatsing. Staan veel honden op. Veel herplaatsers (waar karakter, vacht en uiterlijk al van duidelijk is), maar ook nesten pups. Misschien leuk om te volgen.    Er zijn veel meer rassen die anti allergeen zijn. Bijvoorbeeld de poedel, hele leuke honden vind ik. En je kunt ze trimmen zoals je wil, zonder geschoren snuit zijn het net doodles.   Waterhonden zijn ook anti allergeen. Als je een asielhond zou willen, in Spanje zitten veel Spaanse waterhonden in het asiel, ook pups. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Diverse hondenspullen
" Helemaal goed! Past wel door de brievenbus denk ik?  Heeft geen haast, kan ook op de wandeling   " Mila en de hondjes Kaylo & Tika Past door de brievenbus inderdaad. Kan hem dan ook meenemen, scheelt weer verzendkosten.    Wil je me er dan nog even aan herinneren voor de zekerheid? 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Labradoodle haart VEEL
Nee zeker niet meer gaan kammen. 3-4x per week kammen is veel te veel, je stimuleert het haar alleen maar om meer te gaan ruien.  1x per week kammen om klitten te voorkomen is meer dan genoeg. Regelmatig wassen en blazen kan ook helpen. Daarnaast schijnt het te helpen om biergist tabletjes te geven.    Activet, lespooch of bass borstels zijn inderdaad ideaal voor doodles. De groene kun je gebruiken als hij geen klitten heeft, de rode of de paarse om te ontklitten. Daarna met een gewone kam na kammen om te controleren of de klitten er uit zijn.    Maar ik zou je trimster maar bellen en haar advies volgen, aangezien je hier tegenstrijdige berichten krijgt. Ik snap dat het wel lastig is wat je nou moet geloven. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Diverse hondenspullen
" Wat wil je hebben voor het nieuwe beloningstasje?   " Mila en de hondjes Kaylo & Tika Uhm...  4 euro? 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Diverse hondenspullen
Even een linkje naar een ander forum, is wat makkelijker met de foto's.  spullen te koop
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Welke rugzak?
Vandaag heeft Puck voor het eerst gelopen met haar (lege) rugzak aan, en ben tot nu toe super tevreden! Hij zit echt heel mooi en ze heeft er helemaal geen last van. Voor 16 euro ben ik super tevreden. Omdat ik niet wist of we hem veel gaan gebruiken wou ik geen dure aanschaffen.    Voor 50 euro is er niet zo veel keuze. Maar zag er een paar, van ezydog en comfort. Maar geen idee of die fijn zijn.  
honden page profiel NaomiNaomi schreef in zachtaardige hondenrassen
" ik had misschien eerder de vraag moeten stellen of er een zachtaardiger ras bestaat als de newfoundlander? (en ik vrees dat ik het antwoord daar eigenlijk al op vermoed) 3 van de 4 newfoundlanders die we ooit hadden voldeden absoluut meer als perfect. maar zoals je wel weet hebben we wel onze laatste (geadopteerde) newfoundlander terug naar de kweker gestuurd. " aya-aya Van ieder ras zijn er wel honden die qua karakter niet aan de standaard voldoet en/of probleem gedrag heeft wat niet typisch is voor het ras.    Als ik naar jouw ''eisen'' kijk denk ik inderdaad ook aan een newfie of leonberger. De leonbergers die ik ken zijn allemaal goedsullen. Maar heb ook wel eens gelezen over een leonberger die heel erg uitviel en bezoek aanviel. Garantie heb je helaas nooit.    Een galgo of greyhound wat eerder werd geschreven zijn ook heel zachtaardig. Super leuke, makkelijke honden.  Wel heel anders dan een newfie bijvoorbeeld.  Maar denk dat die wat minder erfvast zijn.
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Stage honden fokker
Alle honden pensions waar ik tot nu toe heb stage gelopen en heb gewerkt, fokken daarnaast.    Dus daar zou je naar kunnen zoeken. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Zijn er nog liefhebbers voor Jocey's yogacluppie?
Dacht dat Puck gekke standjes heeft soms, maar Jocey slaat alles.   
honden page profiel NaomiNaomi schreef in HELP! nieuwe(rescue) hond hapt/bijt naar onze andere hond
Puck snauwde de eerste en tweede dag ook.    Ik wist hoe ze in Spanje was, en had dat helemaal niet van haar verwacht. Ze is juist zo sociaal. Maar door alle nieuwe indrukken, stress en overprikkeling reageerde ze zo.    Gelukkig kwam ze de tweede dag al los, en ging het vanaf toen goed met de andere hond.    Maar ik merkte nog regelmatig dat ze overprikkeld was door de nieuwe indrukken. Bij haar hielp het om een deken over haar te leggen. (Ook haar hoofd) net een papegaai, ze ging dat meteen liggen slapen.    Maar sommige honden hebben meer tijd nodig. Het kan veel tijd kosten voordat ze helemaal op haar gemak is en voordat je ziet hoe ze echt is. Puck is hier nu ruim 3 jaar en merk soms nog kleine ontwikkelingen. Dat is heel mooi om te zien vind ik.    Je zou haar kunnen ondersteunen met bijvoorbeeld een adaptil halsband, pet tunes, Bach rescue, etc. Zodat ze misschien wat sneller op haar gemak is.   En inderdaad zorgen dat Nona niet steeds te druk contact maakt. Die van ons kan ook te druk en te lomp doen, maar na een duidelijke correctie luisterd hij wel. En dat is heel belangrijk, want ze probeert wat duidelijk te maken door te snauwen. Als ze daar niet naar luister is het jullie taak om haar te beschermen. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Kifo
Jaimy en Puck krijgen 1x per dag brokken en 1x vlees van kivo.  Jaimy de "normale" soorten, en Puck vanwege allergieën paard, konijn, lam en geit.    Ze doen het er allebei heel goed op en eten het graag. Toen Puck alleen vlees kreeg, kreeg ze wel wat harde ontlasting.    Ik vind het goed vlees.
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Vuile pootjes
Met een doodle zul je dat niet helemaal kunnen voorkomen.    Als onze bobtail hele vieze poten heeft spoel ik zijn poten buiten af en blaas hem met de waterblazer. Als het meevalt blaas ik alleen maar.    Met een doodle kan ik sowieso aanraden om een waterblazer aan te schaffen. In de trimsalon zie ik dat veel eigenaren moeite hebben met het bijhouden van de vacht van hun doodle. Een waterblazer is een goed hulpmiddel. Het blaast de vacht ''open'' en je kunt er goed mee zien of hij klitten heeft. Veel mensen hebben normaal namelijk niet door dat hun hond klitten heeft (of gewoon compleet is vervilt). Ook is het fijn om tussen de trimbeurten in hem te wassen en te blazen. Een schone vacht klit veel minder snel en is veel makkelijker bij te houden.    
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Welke afstand fietsen jullie met je hond?
" Ik heb bij al mijn jagertjes ondervonden dat jachthonden echt liever rennen van het een geurtje naar het ander, zomaar rennen zonder doel zouden ze echt niet zelf voor kiezen en zien ze het nut niet van in.... " luz Van geurtje naar geurtje rennen kan op de fiets ook.  Mijn jagertje doet dat inderdaad ook. Op de fiets blijft ze minder lang snuffelen, maar het kan nog steeds. Ze kan veel harder rennen dan ik kan fietsen op mijn hardst. En dan fiets ik in het bos gewoon op mijn gemak, dus ze heeft meer dan genoeg tijd.    Ze loopt trouwens wel los, anders kan dat niet inderdaad. En dan vind ze er niks aan. 
 

Vrienden van Careana

honden foto van Boomertje Senna! honden foto van Naomihonden foto van Chantal & Binkyhonden foto van Nadine

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^