HondenPage baasje Careana

Wat schreven de vrienden van Careana op het forum

honden page profiel NaomiNaomi schreef in Aanschaf pomeriaan teefje met fci stamboom
" Wat een prijzen . Voor iets meer heb je volgens mij gewoon een pup. " baasje van Maya Vind het ook belachelijk veel geld hoor.    Maar er zijn gewoon mensen die liever een volwassen hond hebben dan een pup, zoals ikzelf trouwens.    Nou vind ik de bedragen die tegenwoordig worden gevraagd voor een hond ook niet normaal meer, of het nou om een pup of herplaatser gaat. Mijn asielhonden had ik voor 200 a 300 euro ofzo.
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Aanschaf pomeriaan teefje met fci stamboom
" Erop letten dat ie niet vervalst is   Ik zou het persoonlijk niet doen. Mensen die het echt goed voor hebben met hun hond, zetten ze niet op marktplaats denk ik? Als je praat met deze persoon, heb je de indruk dat jij gescreend wordt? Alsof je de hond echt niet zomaar meekrijgt tenzij je echt een goed baasje bent? Of is het meer 'als je akkoord gaat met 1000 euro kom dan maar halen'  " L. Mwah niet mee eens.  Onze vorige herplaatser (bobtail met stamboom) kwam ook van MP. Niet iedereen weet de juiste weg bij het zoeken naar een nieuwe baas.    Deze mensen hadden echt wel het beste voor met Luca. Ze hebben bewust voor ons gekozen omdat we al bobtails hadden gehad en een goed gevoel erbij kregen.    Tuurlijk moet je op MP goed opletten, maar echt niet alle advertenties zijn broodfokkers, oplichters, etc.    Persoonlijk zou ik met de huidige baasjes willen bellen, dan krijg je al een goede indruk. Een kopie van de stamboom, kijken of dit wel een echte is. Eventueel de fokker opzoeken.  Als dit goed voelt is het belangrijkste gewoon het bezoek, dat het goed voelt en er een klik is. Kijken hoe het hondje reageert op bezoek, tijdens een wandeling op andere honden, verkeer, etc. En een proeftijd afspreken. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Welke hond zou je (n)ooit willen hebben?
Nooit: rassen met extreme uiterlijke kenmerken die de gezondheid negatief beïnvloeden, zoals korte snuit, veel rimpels, kromme rug, korte poten, etc. Rassen wat allemansvrienden zijn en altijd happydepeppie, plaat voor de kop types. Rassen met een grote kans op hond intolerantie.  Reuze rassen    Ooit: Ik zou ooit nog wel een galgo, whippet, silken windsprite of een poedel willen. Ik vind honden met meer werklust ook leuk, maar een volle border of herder ofzo wordt het denk ik niet, al vind ik ze wel leuk.    Maar de kans is groot dat ik de volgende keer weer tegen een leuk vuilnisbakkie aanloop. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Herplaatser plast & poept in huis
Allebei mijn asielhonden waren niet helemaal zindelijk toen ze kwamen.    Inderdaad doen alsof het een pup is. Heel vaak uitlaten, belonen als ze wat buiten doen en goed op signalen letten. Bij die van mij ging het super snel toen het kwartje eenmaal viel. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Aankopen voor de hond
De halsbanden, badjas en jas zijn binnen 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Labradoodle puppy vacht..
Dubbel
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Labradoodle puppy vacht..
" Tja, de “normale” doodlevacht is over het algemeen wat langer! Onze double doodle heeft ook een andere vacht. Nu hij iets ouder wordt verandert zijn vacht wel (wordt steeds meer gekruld), maar in eerste instantie was het net een golden retriever pup met Krul in zijn oren. " Karin Heering-Wessels Wat een leukerd!    Vind dit eerlijk gezegd veel mooier haha  En ook veel makkelijker in onderhoud 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Aankopen voor de hond
" Oh ja, hier ook badjassen! Die komen  zaterdag of dinsdag binnen  " Pascale, Kahlúa&Willow Hoop heeel erg op zaterdag, dan hebben we ze zondag meteen 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Aankopen voor de hond
Voor ons zijn er ook super gave halsbanden binnen gekomen  Nu hopen dat ze passen, want ze liggen nog bij Pascale    Verder komt er binnenkort een badjas voor Jara binnen, en heeft Puck een pomppa jas gekregen. Helaas is hij te groot, dus wordt nu geruild voor een maatje kleiner.    Dus best veel, maar heb nog niks 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in haren in oren
" De keren dat je die vraag zag was al even geleden en ik heb nooit gezegd dat ik niet weet hoeveel ,Dus weer niet goed gelezen misschien? Ik weet nl exact hoeveel . Wel dat het aantal nogal eens verschilt omdat ik soms ook opvang voor mensen die doodgaan of ziek zijn en het lijkt mij dat dat forumgenoten totaal niets aangaat. En wat ik allemaal onderneem met ze ?  Veel heel veel  net als het aantal  Misschien iets minder snel oordelen over mensen die je totaal niet kent ,en voor mij is het nu weer ontopic.   " Heleen Uhm waar oordeel ik dan?    Er staat juist dat ik niet oordeel over hoeveel honden je hebt, dat moet ieder zelf weten.   Alleen dat ik het apart vind als je zegt dat het er veel zijn of dat je het niet weet, want ja, dat heb je wel degelijk gezegd. En dat mag ik toch vinden? Ieder zijn mening.   
honden page profiel NaomiNaomi schreef in haren in oren
" Een jaar geleden behaald en je weet al zoveel ,goed hoor ! Goede dierenartsen ken ik genoeg ,maar die vragen mij hoe ik het met die haren doe " Heleen Dankje    Heb alleen een beetje het idee dat je de insteek van die opmerking niet snapt of wilt snappen. Ik bedoel daar niet mee dat ik alle wijsheid in pacht heb, als beginnend trimster moet ik nog veel leren.    Maar daar bedoel ik mee dat ik dit heb geleerd op basis van de nieuwste ontwikkelingen. Als je al jaren terug je diploma hebt gehaald en je update je kennis niet (geen idee of je dat wel of niet doet) is veel van deze kennis inmiddels achterhaald, want jaarlijks zijn er nieuwe ontwikkelingen in de trimwereld.    En zoals je zelf wel zult weten zijn ook niet alle dierenartsen up to date. En zijn er nog heel veel die aanraden standaard oren te plukken. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in haren in oren
" Oh ja ? leer eens lezen ,ik heb die vraag al meerdere keren beantwoord nl  ,en ook nog uitleg erbij hoeveel ik er heb ,hoeveel mijn vriend er heeft ,hoeveel kinderen ik heb  hoeveel ouders en stiefouders ik had , ik ben echt een type wat heel mijn hebben en houden op een openbaar forum zet ,Als je ook nog wil weten hoe mijn bevalling verliep stuur maar een pb  " Heleen Oke dan heb ik dat gemist inderdaad. De keren dat ik de vraag zag was het antwoord; veel, heel veel. Of ik weet het niet precies. Dat komt best bijzonder over.    Iedereen moet verder zelf weten hoeveel honden je houdt hoor, maar dit antwoord was een inkoppertje.    Of je honden het wel of niet goed hebben, of beter dan andere honden, daar oordeel ik niet over. Ik heb namelijk geen idee wat je allemaal met je honden onderneemt, en daar ging het ook niet over. Deze opmerking gaf ik alleen omdat het soms wat geheimzinnig overkomt. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in haren in oren
" Ja natuurlijk weet ik wat ik doe met mijn kudde honden ,Je hoeft toch ook niet alles op te pikken op een forum wat je niet aanstaat? En zo enorm groot is mijn kudde helaas niet meer ,overigens heb ik jaren geleden een trimdiploma mogen behalen ,wat ergens in een kast ligt , Ik vertel alleen hoe het hier gedaan wordt ,en dat ik geen pijnlijke oren of plekjes heb na pluk of trimwerk  " Heleen Blijkbaar nog steeds zo groot dat je niet durft ze zeggen hoe groot, want je draait altijd om de vraag heen. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in haren in oren
" Misschien had de hond dan al last ,want als je door plukken wondjes krijgt wordt er toch heel wat fout gedaan. " Heleen Nee dat is niet waar. Ik heb het over minuscule gaatjes he, geen echte wondjes. En juist daardoor kan oorontsteking komen.   Dit is niet iets wat ik zelf verzin, dit leer je tijdens de trimopleiding die ik een jaar geleden heb behaald. Dus niet jaren geleden, en dus kennis die up to date is.  Daarnaast wordt dit gewoon door goede dierenartsen en dermatologen verteld, dit is niet door een trimster zelf verzonnen ofzo. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in haren in oren
" Ik zeg ook niet dat het standaard moet he?  Bij sommige honden moet het echt gebeuren anders komen er problemen of je nu up to date bent of niet . " Heleen Daar heb je gelijk in en dat heb ik ook gezegd. Maar het is gewoon niet waar dat je verkeerd plukt als daar wondjes of oorontsteking door ontstaan. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in haren in oren
" Dan wordt er niet op de juiste manier geplukt . " Heleen Sorry, dat is niet waar. Dit is de reden waardoor een goede trimster die up tot date is niet standaard gehoorgangen meer uitplukt. Alleen als het echt niet anders kan.
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Leven met een herplaatser // welkom Bodhi!
Heb hem ook gezien, geen zorgen mensen, hij doet het super!    Moet eerlijk zeggen dat ik onze buitenlandse opvangers ook snel los liet lopen. Natuurlijk moet je opletten, maar op een gegeven moment voel je zelf goed aan of een hond wel of niet los kan. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in haren in oren
" Kijk....leuk.... nieuwe inzichten    Ik weet alleen van mijn hond en als er bij Misty de oren niet worden leeggeplukt heeft ze echt in no-time broei (en als ik dat dan niet doorheb) gaat het ontsteken. Sinds de oren worden geplukt nooit meer last van gehad, dus bij haar is het schijnbaar wel nodig.     Maar in welke zin zou het meer risico's op infecties geven als je het wel doet. Het is bij hangoren nu niet zo dat er dan opeens van alles in kan waaien of zo. " Ina, Misty en Aysa Door het plukken kun je hele kleine wondjes veroorzaken. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in haren in oren
Dubbel
honden page profiel NaomiNaomi schreef in haren in oren
Dubbel
honden page profiel NaomiNaomi schreef in haren in oren
" Ademen door de oren? " jantien Niet letterlijk natuurlijk, maar er kan geen lucht meer bij en gaat broeien
honden page profiel NaomiNaomi schreef in haren in oren
Eerst werden inderdaad standaard bij alle honden de oren geplukt. Inmiddels wordt er toch afgeraden door dierenartsen  om dat te doen als trimster, omdat je de oren kunt beschadigen.   Veel trimmers doen dus helemaal niet meer, of alleen bij honden waarbij het nodig is. Ik doe het heel af en toe. Bij sommige honden groeien de oren helemaal dicht waardoor ze niet kunnen ademen en waar klonten oorsmeer in blijven zitten. Maar bij de meesten dus niet. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Pup 6 maanden bang om te wandelen.
Gefeliciteerd met je hondje    Op wat voor plaatsen wandel je met haar? Ik zou in ieder geval proberen om op rustige plaatsen te wandelen als ze verkeer en andere honden spannend vindt. Met de auto naar een bos bijvoorbeeld op een tijdstip dat het vaak rustig is. Als dit goed gaat kun je de prikkels langzaam opbouwen.   Ik heb helaas geen ervaring met honden die wandelen spannend vinden. Al onze opvangers vonden wandelen vanaf dag 1 leuk. Maar zo zou ik het doen als een van deze honden het buiten eng had gevonden. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Rassen raden
Ook voor een reu heeft hij een veel te grove kop    Vandaar dat ik ook iets bullerigs denk of iets. Wat is zijn achtergrond? Als het een straathond was is de kans idd aanwezig dat er 101 rassen inzitten.    Ik ben wel benieuwd nu haha. Ga je een dna test doen? 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Rassen raden
Ik zie er wel kokoni in (geen echt ras) en iets bullerigs.   Je kunt inderdaad een DNA test doen  Heb ik bij mijn 2 buitenlanders ook laten doen, was te nieuwsgierig 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Welk ras past bij ons?
" Heb je zelf goede ervaringen met Spaanse asiels? Ik heb even gekeken naaar de bodeguero, deze past wel in ons straatje! een hond uit het buitenland staan we voor open maar liever wel een pup en geen getraumatiseerd hondje... " Danique Ja ik heb alleen maar positieve ervaringen. Heb ook veel honden opgevangen voor een stichting.    Er zitten heel veel leuke hondjes tussen. Ook wel getraumatiseerde natuurlijk, daar zou ik eerlijk gezegd ook niet op zitten te wachten.  Bij stichtingen moet je net zoals bij fokkers ook goed je huiswerk doen. Er zijn hele goede, maar ook hele slechte helaas. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Welk ras past bij ons?
" Zijn er mensen die ervaring hebben met een boerenfox? Dit is voor mijn vriend de ideale hond qua uiterlijk, maar volgens mij zijn ze erg pittig en niet erkend toch? Dus hoe weet je of je ooit een goede gezonde pup kan aanschaffen bij een boerenfox? " Danique Een boerenfox is geen ras maar een type, dus die kunnen nogal verschillend zijn.    Als een boerenfox je aanspreekt zou je naar de bodeguero kunnen kijken.  Dat zijn hele leuke sportieve hondjes. Het zijn wel terriers, maar veel milder dan de meesten. Ik weet niet of jullie er voor open staan, maar de Spaanse asielen zitten er vol mee, ook met pups er van. Sommige zitten al in opvang in Nederland zodat je ze al kunt zien van te voren.   Ik heb er veel mee gewerkt in het asiel waar ik stage liep. Zijn echt leuke hondjes 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Baasje gezocht voor koppel dwerg konijnen
" Maui wilt ze wel  " Britt & Maui   Zijn ze te schattig voor 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Baasje gezocht voor koppel dwerg konijnen
" Kun je ze niet beter op een konijnen forum aanbieden? " sylvia Staan ze op, maar geen reactie  En op een konijnen herplaats pagina.    De konijnen opvang waar ze vandaan komen mogen ze naar terug, om ze van daaruit te plaatsen. Maar dat is dubbel stress voor ze, dus dat wil ik ze niet aandoen. 
honden page profiel NaomiNaomi schreef in Baasje gezocht voor koppel dwerg konijnen
Omdat ik op mezelf ga wonen en niet genoeg ruimte heb voor mijn konijnen, ben ik helaas op zoek naar een nieuw baasje voor ze.    Niya is een Nederlandse hangoor dwerg voedster van 4 jaar oud. Ze is heel tam en houdt ontzettend van graven.    Mayo is niet zo tam, maar een beetje bang. Met wat geduld eet hij nu uit mijn hand. Hij is een gecastreerde  kleurdwerg ram van 2 jaar oud.    Ik zoek een plek voor ze waar ze lekker de ruimte hebben en her liefst waar ze kunnen graven.    Ze hebben een grote overdekte ren + hok wat ook mee kan eventueel    Ik woon omgeving boxmeer 
 

Vrienden van Careana

honden foto van Boomertje Senna! honden foto van tovkehonden foto van Naomihonden foto van Chantal & Binkyhonden foto van Nadine

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^