Welke cursussen volg(de) jij met je hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Hoi!

 

Het leek me een leuk idee om een topic te starten over welke cursussen je allemaal gedaan hebt, welke je nu aan het doen bent en welke zeker nog op de bucketlist staat!hp-shiny 

 

En ook natuurlijk hoe je de cursussen hebt ervaren en wat je van de toekomstige cursussen verwacht!

 

Ik zal beginnen:

 

Ik heb met Jake puppy cursus gedaan en de basiscursus op een Martin Gaus hondenschool bij mij in de buurt. Dit was zó leuk! Jake was verliefd op de instructrice en het was elke keer weer een feestje voor zowel mij als Jake! Hij vindt het geweldig om samen te werken, interactie met de baas is echt een hoge beloning. Helaas gooide Corona toen roet in het eten.

 

Gelukkig mogen we deze maand weer aan de slag op de donderdagen met de vervolg 1 cursus. Jake is lekker aan het puberen dus ben benieuwd. Heel veel zin in! Als kers op de taart heb ik ons ingeschreven voor een cursus speuren (op een andere school) op de zaterdagen. Ik kan niet wachten!

 

In de toekomst wil ik echt heel graag agility gaan doen, dat lijkt me geweldig. Ook wil ik stiekem eens een show doen met hem en dan ook daarvoor trainen. Ik krijg altijd complimenten dat Jake zo’n knapperd is hp-heart. Ben gewoon heel benieuwd wat de jury voor feedback heeft.

 

Alles op z’n tijd ofcourse en het belangrijkste natuurlijk dat Jake het leuk vindt.

 

Welke cursussen hebben jullie gedaan/doen jullie nu?

 

foto voor de leuk:

 

546328.jpg

honden page profiel RensRens

honden foto van Rens

Leuk onderwerp! 

Ik heb de puppycursus en G&G1 gedaan bij een hondenschool en ga deze week (aankomende woensdag) starten bij een kleinschaligere hondenschool waar ik op termijn met Freddie detectiespeuren kan doen. Ik ga eerst de gevorderdencursus bij haar doen om me ''om te scholen'' naar de werkwijze zoals zij die hanteert en dan detectiespeuren. Daarnaast wil ik ook nog de impuls controle lessen volgen die op deze hondenschool aangeboden worden.

Daarnaast heb ik hetzelfde als jou...wil eigenlijk alles wel proberen om te kijken wat Freddie het leukste vindt en dan daarmee verder gaan, waarbij agility hoog op mijn lijstje staat. Maar aangezien Freddie nog geen 10 maanden is wil ik hier zeker nog een half jaar tot een jaar mee wachten.

 

 

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Leuk!

 

Fenrir is vanaf 11 weken puppycursus gaan doen. Vlak voor (letterlijk 1 week) voor de eerste coronalockdown was hij hier klaar. Door die eerste lockdown heb ik niet de vervolg gedaan.

 

Vanaf 9 maanden ben ik pre agility gaan doen. Pre agility is nog geen sprongen of wip of andere belastende dingen omdat de hond daar nog te jong voor is. Maar wel hebben we vast tunnel aangeleerd, de wissels in agility en alvast een voorproefje van het trainen op het veld. Dit waren ook korte trainingsessies ivm de leeftijd.

Toen hij 12 maanden was is dit overgegaan in gewone agility training. Dit deed ik bij Fenrir zijn fokster in privéles bij KC Nieuwegein.  Helaas is op dit moment voor mij niet meer mogelijk bij haar te trainen ivm onze werkroosters en de beschikbaarheid van de velden in Nieuwegein dus heb ik me aangemeld bij een andere KC om daar verder te trainen in agility.

 

Ik heb in het verleden met mijn vorige Border Collie Dogfrisbee gedaan en hier lessen in gevolgd, tot hoever ik met hem was ben ik nu met Fenrir aan het trainen met hulp van een kennis die zelf loopt in de DogFrisbee om een oogje mee te kijken of ik alles wel goed aanleer. Dit is dus niet écht op een hondenschool maar training is hetzelfde, haha!

Als laatste doen we tussendoor soms nog een les schapendrijven.

 

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Hier hebben we eerst een puppycursus gedaan (die duurde veel langer dan gepland, ik weet niet eens meer waarom eigenlijk) daarna hebben we vervolg 1 gedaan, en vervolg 2/G&G1. Toen een cursus detectie (op kattenkruid), gevolgd door Funspeuren (voornamelijk menselijke lucht, een combinatie van spoor aflopen, detectie, sorteren, voorwerpje zoeken in een open veld, verstopte trainer zoeken etc.), later Hoopers, toen één blok van 5 lessen obedience en 5 lessen Balans & coördinatie en nu doen we weer funspeuren. 

 

Wellicht dat ik hoopers of balans & coördinatie er weer bij pak binnenkort. Hoopers vond ik erg leuk, maar Scotty had vlak daarvoor een nare ervaring met schapen gehad en die stonden toevallig ook in het veld grenzend aan het trainingsveld dus elke training was eigenlijk alleen continu stress, dus daarvoor zou ik een nieuwe locatie moeten kiezen. 

Rally-O zou ik ook wel eens willen proberen.

Wat me ook nog leuk lijkt is om bij de Speurhonden Instructie School een SITO-toets te doen en aan de hand daarvan gericht verder te gaan in één van de speur-disciplines. 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Maui: 

 

- Puppy Cursus 

- Puppy Challenge 

- Puber Pret 

-Vuurwerk cursus 

- Mantrailen 

- Hoopers (na 3 lessen mee gestopt want ik vind dit echt enorm saai) 

- Zweet werk 

- Barn Hunt 

- Momenteel is ze in opleiding tot Search and Rescue dog. 

Fanu: 

 

- Puppy Cursus die enorm gericht was op balans en coördinatie 

- Jacht gehoorzaamheid voor jonge honden 

- Zweet werk 

- Barn Hunt 

- Volgende week starten we met een jacht apporteer cursus om te werken richting het C-Diploma. 

 

Beide honden vinden het ook heerlijk om mee te rennen tijdens het mountainbiken. Beide zijn momenteel nog te jong om de fiets te mogen trekken maar dit is zeker een doel voor de toekomst. 

honden page profiel DagmarDagmar

Ik zit nog steeds in het IGP en doe Fitness met ze.

Verder niet echt, vroeger nog canicross en bikejoring meegedaan, maar daar geen cursussen voor gevolgd, gewoon gedaan (mijn 1ste bikejöringswedstrijd was meteen een WK, we werden 7de sealed) maar uiteindelijk vind ik het niet echt de moeite waard (ver rijden om weinig te doen) en beleef ik er niet genoeg plezier aan. Op mijn eentje ook nog wel aan trailrunnen gedaan, dat wil ik wel weer gaan oppikken . Dan liep ik gewone 'mensen trailruns' mee met hond.

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

Leuk zeg al die cursussen! Wij hebben tot nu toe alleen de puppycursus gedaan. Voor de vervolgcursus zijn overal wachtlijsten vanwege corona. Dus we zijn aan het wachten. Ondertussen doen we zelf wat dingen via youtube lessen. Als iemand nog goede tips heeft,  laat maar weten!

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

- gg

- obedience

- agility

- doggydance

- bikejoring

- kickbike joring

- survivalbaan

- detectie

- praktijkspeuren

- schapendrijven

- IPO

- reddingshond

- Politiehond 1, 2 en object bewaking

- knpv zoekhonden

 

Alleen het schapendrijven, agilty en GG cursussen in gevolgd de rest heb ik zelf aangeleerd en ook wedstrijden in gedaan uiteindelijk. Met de knpv en diensthonden, redingshonden is het zo dat je als vereniging samen werkt dus niemand die les geeft.

Dat laaste bevalt mij persoonlijk veel meer omdat er echt gekeken word naar het nivo van de hond en waar nog aan gewerkt moet worden om tot een certificaat te komen of op zn minst samen nog beter te worden.  Iedereen kijkt dus met elkaar mee en je bent niet alleen met je eigen hond bezig. Samen ga je ook naar examens en wedstrijden.

Alles wat hondenschool gerelateerd is vind ik daarom ook weer niets want iedereen moet het zelfde doen en op elkaar wachten als geleider ben je daar ook alleen met je eigen hond bezig.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

schapendrijven natuurlijk 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Puck:

Basis/puppy cursus

Jonge hondenklas

Fijn zonder lijn

Fijn zonder lijn gevordenen

Combi sport

Flyball

Behendigheid 

 

 

Jara:

Puppy cursus

GCH1

Behendigheid 

Frisbee 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

En ook natuurlijk hoe je de cursussen hebt ervaren en wat je van de toekomstige cursussen verwacht!

Bij ons is 't antwoord erg kort: enkele lessen gevolgd in een puppycursus en al snel gestopt wegens totaal niet bij ons passend. hp-shiny Geen cursus-liefhebbers hier, dus ook in de toekomst zullen we er nooit een volgen. cool

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

May heeft wat best wat cursussen gedaan. In een gekke volgorde en sommige tegelijkertijd.

 

Wij zijn begonnen met;

 

Behendigheid

Balans en coordinatie 

Mantrailen

Impulscontrole (leuke cursus niks voor May..)

Fun cursus

Gehoorzame huishond

Balans en coordinatie 2

Treiball (ook leuk maar voor ons teveel herhaling na 8 weken gestopt)

Hoopers

Andere fun cursus

Rally-O

Balans en coordinatie 3

Rally-O 2

Hersenwerk

Rally-O 3

 

Toen kwam corona en hebben we helaas jiks meer gedaan. Wacht totdat we weer welkom zijn op een leuke cursus. Ze focussen zich nu op puppycursus.

Ergens anders cursus volgen is geen probleem dit waren ook zeker 4 a 5 hondenscholen door elkaar. Maar ik wil wel graag een goed gegeven les.. die niet te ver weg is. Lastig vinden ben ik achter.

 

May is wel echt dol op cursussen volgen en samenwerken probeer momenteel zelf iig 1x per week echt mer haar te werken. Maar is soms niet voldoende helaas.

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Kahlúa: 

Puppycursus

Gehoorzaamheid en obedience tm GG 3. 

Treiball

Balans en coördinatie

Hoopers 

Mantrailen 

Hersenwerk workshop 

Fun workshop 

Op dit moment doen we aan IGP speuren. 

 

Willow:

Puppycursus

IGP (alle onderdelen) (huidig) 

Balans en coördinatie. 

 

Dat zijn de workshops en cursussen die we gevolgd hebben. Verder doen we nog veel uit onszelf zoals canicrossen, bikejoren, hersenwerk etc. 

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

Met Odin:

Puppycursus

Basiscursus

Aandacht & Beheersing

En we beginnen volgende week vrijdag met speuren! Ik ben heel erg benieuwd.

 

Met Tex nog niks, maar ik wil gaan kijken naar Hoopers. Dat kan vanaf een maand of 6. Daarna kijken we wel verder. Ik zie nu al dat hij gemaakt is om te rennen, dus dat zal wel die kanten (Hoopers, Agility etc.) op zijn met hem. 

honden page profiel KatrienKatrien

honden foto van Katrien

Voorlopig alleen puppycursus. 

In de basiscursus zijn er pas in september terug plaatsjes vrij. 

Ondertussen geniet ik zo hard van het stressvrij trainen thuis en onderweg dat ik twijfel om nog verder te doen. Ik voelde mij altijd supernerveus op het trainingsveld (geen idee waarom, want de trainster was super rustig en legde geen druk). Daar reageerde de hond dan weer op. Dus vaak gebeurde er weinig constructief ... Thuis of op een hondenweide lukte het wel. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Met Black:

tot hij een jaar oud was, puppy cursus en gehoorzaamheid gedaan.

Daarna:

jachttraining, maar dit is eigenlijk het enige wat hij niet echt leuk vond

detectie, tot ervaren niveau gegaan

speuren, 2 jaar gedaan totdat de trainer ging verhuizen

behendigheid, dit doen we al 6 jaar , 2 series van 8 lessen per jaar

hoopers, 1 seizoen gedaan maar dit was niet echt wat we leuk vonden

 

 

 

 

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

honden foto van Loetjekoe

Puppycursus & jonge hond

Ze verveelde zich hier alleen dood, dus niet mee verder gegaan

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Met Gipsy, puppycursus met gehoorzaamheid met de clicker.

Met Mowgli, de puppycursus met gehoorzaamheid met gebruik van de slipketting maar hier zijn we op advies van de da voortijdig mee gestopt omdat Mowgli veel last van groeipijn had.

En met Balou, de puppycursus met gebruik van de clicker. Na het goed doorlopen van deze cursus heb ik hem aangemeld voor een vervolg cursus speciaal voor kleine honden. Er zou gehoorzaamheid worden gegeven maar ook spelletjes en kleine doe opdrachtjes. Als het koud was of regende was het binnen, ook wel fijn voor mijn kleine koukleum. Helaas is hij nooit naar deze cursus geweest omdat hij ernstige hartafwijkingen bleek te hebben en een levensverwachting van twee jaar. Toen werden zo min mogelijk stress en zo veel mogelijk verwennen en genieten het belangrijkste. Hij is nu negen jaar en verwent tot op het bot, hij heeft inmiddels hartfalen en krijg hier medicijnen voor maar het gaat ondanks dit goed met hem.

honden page profiel Marijn en MoosMarijn en Moos

honden foto van Marijn en Moos

Moos is begonnen met puppy cursus. Daarna meteen naar de funklas omdat ik graag een band wilde opbouwen. Hierin heb ik 6 weken hoopers en 6 weken balans en coördinatie gedaan. Nu bezig met jonge honden klas en start met agility. 

Ik wil na de jonge honden klas door met Gehoorzaamheid en blijven onderzoeken welke sport we beide leuk vinden. Heb nog niet echt iets gevonden.

 

Ook doen we canicross. Geen cursus (wel begeleiding van de trainster) maar dit vinden we allebei heel leuk!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^