Tweede hond? Tips adviezen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

Nero is nu 1,5 en ben ontzettend blij met hem! Ik heb wel eens nagedacht over een tweede hond, maar tot een paar maanden geleden vond ik hem nog te jong voor. Toen was het meer 'misschien ooit, in de toekomst..' Puur kijkend naar zijn karakter, want hij zou geen rust vinden met nog een hond in huis was mijn gedachte. De laatste maanden zie ik hem langzaamaan echt volwassener worden. Hij is nog steeds speels, maar kiest ook vaker momenten alleen dat hij even lekker gaat rondsnuffelen ofzo. Is zelfverzekerd en er is een wereld van verschil toz een jaar geleden bijvoorbeeld: toen wilde hij met élke hond spelen. Nu heeft hij de hondentaal goed onder de knie en weet hij goed welke honden hij beter kan vermijden of met welke honden hij wel leuk kan spelen.

Goed, dat dus even een korte achtergrond. 

 

Nu ben ik sowieso niet van plan om als tweede hond een puppy aan te schaffen. Vanmiddag kwam ik per toeval een herplaatser tegen (teefje) waar ik eigenlijk al een beetje verliefd op ben. Ze is 1 jaar oud en zoekt een nieuw huis met al een hond waar ze zich aan kan optrekken en leren dat ze niet bang hoeft te zijn. Mijn inschatting is dat Nero haar veel kan leren en dat hij ook weer heel veel aan haar heeft; hij is bovendien heel sociaal en zolang hij wel zijn rust zoekt wanneer dat nodig is, is dat helemaal prima. Wat in de omschrijving van dit hondje staat, daar voldoen we allemaal aan (rustige omgeving, tuin, een andere hond voor aan haar zijde, geen kinderen, etc)

 

Natuurlijk moeten we eerst nog even zien of het echt matcht! Maar voor ik gelijk al een afspraak maak, vraag ik tips en adviezen over een tweede hond. Waar moeten we op letten bijvoorbeeld? Overigens is mijn vriend helaas ook nog niet overtuigd want tweede hond betekent extra kosten, etc. Dus ik ben ook benieuwd wat jullie de voor- en nadelen vinden van 2 honden. Dan kunnen wij er even goed over nadenken! 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ga samen met jullie hond kennis maken een paar keer op neutraal terrein....kijk of ze elkaar mogen..twee honden is altijd leuk maar heeft ook nadelen, aparte dingen doen met allebei, zodat ze ook zonder elkaar kunnen, en de kosten van dierenarts, een is duur, twee nog meer...goed over nadenken.laughing   Eten ook natuurlijk.laughing

honden page profiel DanielleDanielle

" Ga samen met jullie hond kennis maken een paar keer op neutraal terrein....kijk of ze elkaar mogen..twee honden is altijd leuk maar heeft ook nadelen, aparte dingen doen met allebei, zodat ze ook zonder elkaar kunnen, en de kosten van dierenarts, een is duur, twee nog meer...goed over nadenken.   Eten ook natuurlijk. "

Ja, extra kosten aan eten natuurlijk maar ook opvang, verzekering, dierenarts, etc! Een verzekering zou ik dan ook weer nemen. Maar de extra kosten staat mijn vriend wel een beetje tegen, de positieve dingen moeten ertegen opwegen. Al is het echt niet zo dat we het niet kunnen betalen, we hebben beiden een prima salaris. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Samen er uit komen....en dan als dat lukt dat jullie er samen het er over eens zijn, dan kennis maken....eerder niet..

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

een tweede hond heeft bijna alleen nadelen kost tijd kost geld moeilijk opvang vinden lastiger om mee te nemen zeker als je er alleen op uit gaat vervoer mee op een terras of bezoek gedonder onderling enz

 

ik zie eigenlijk maar 1 voordeel namelijk dat als er eentje wegvalt je niet in een diep leeg gat valt omdat de andere er nog is

 

alleen als je je honden hebt voor een functie is het hebben van meerdere honden erg handig niet alles komt op 1 hond neer en als er eentje rust moet dan kan de andere aan de slag

 

tips voor een herplaatser neem de tijd onderneem meerdere dingen eerst met en later zonder de huidige eigenaar en besef dat het ware karakter van een herplaatser vaak pas na een paar maanden de kop op steekt

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

Twee honden zijn meer werk en kosten meer geld maar ik vind twee honden persoonlijk makkelijker dan één hond omdat ze (als het klikt) elkaar ook bezig kunnen houden. 

Wel vind ik het aangelijnd wandelen met twee honden momenteel nog een drama omdat Fanu dit nog moet leren en is het fijner om 2x apart te lopen (heb ik wel mooi dagelijks ook 1 op 1 tijd voor ze dus dat is positief). Maar zeker omdat Maui zo sterk is verwacht ik dat het sowieso fijner blijft om aangelijnde wandelingen in een woonwijk apart te doen. 

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

" Twee honden zijn meer werk en kosten meer geld maar ik vind twee honden persoonlijk makkelijker dan één hond omdat ze (als het klikt) elkaar ook bezig kunnen houden. 
Wel vind ik het aangelijnd wandelen met twee honden momenteel nog een drama omdat Fanu dit nog moet leren en is het fijner om 2x apart te lopen (heb ik wel mooi dagelijks ook 1 op 1 tijd voor ze dus dat is positief). Maar zeker omdat Maui zo sterk is verwacht ik dat het sowieso fijner blijft om aangelijnde wandelingen in een woonwijk apart te doen.  "

Mee eens! Vind 2 honden super leuk! Mijn honden vinden het ook leuker met een 2e hond erbij en spelen iedere dag wel samen. 

Ik vind het ook fijner dat ze nooit echt alleen thuis zijn, maar elkaar hebben. 

 

Aangelijnd wandelen is lastiger, vooral omdat jara nog steeds niet heel netjes aan de riem loopt. Met 2 honden tegelijk is dit gewoon lastiger oefenen, en heb meestal geen tijd over om met allebei apart te gaan. 

Maar ik ga er vanuit dat dit uiteindelijk goed komt, en ze allebei netjes aan de riem lopen. Dan is dat ook geen minpunt meer. hp-smile

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Wat ik de grootste meerwaarde vindt van meerdere honden is hoe ontzettend leuk ze t samen kunnen hebben. Steun zoeken bij elkaar, met elkaar spelen etc.

 

De keerzijde is natuurlijk dat je van tevoren niet weet of t klikt. 

honden page profiel DanielleDanielle

Wat fijn alle reacties! Bedankt daarvoor :) 

Ik denk ook dat het voor Nero leuker is om een hond erbij te hebben. Of het klikt is natuurlijk altijd de vraag.. hij kan met veel honden goed opschieten maar ik weet natuurlijk niet hoe de andere hond precies is en dan nog is het maar de vraag of het klikt. Dat is een kwestie van ontdekken. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik vind 2 honden ook heel leuk! Ja, het kost véél meer tijd. Want individuele wandelingen zijn, zeker in het begin, ontzettend belangrijk. Een nieuwe hond moet namelijk ook leren apart van de ander te wandelen, maar ook hier na blijft individuele aandacht goed om te doen. Mijn beide honden hebben er heel veel baat bij. 

 

Van Kahlúa had het niet gehoeven, zij vond het prima met mij alleen. Kahlúa speelt nóóit met andere honden, tot Willow er was. Het is zo geweldig om die 2 te zien spelen, ze hebben hetzelfde spel waar veel andere honden totaal niet van gediend zijn. Willow houdt Kahlúa fitter dan ooit, en trekken veel naar elkaar toe. 

 

Waar ik in het begin moeite mee had, en soms nog (al wordt dat steeds minder) is dat wanneer ik met beide honden wandel, al Willow's aandacht naar Kahlúa ging. Waar Kahlúa op mij gefocust is, is Willow op Kahlúa gefocust. En wilde Kahlúa niet komen? Dan Willow ook niet. Als ik plots wegrende, en Kahlúa rende achter mij aan, rende Willow achter Kahlúa aan. Dat is het nadeel aan 2 honden. Maar met heel veel individuele training gaat dat steeds beter, wellicht wel iets om rekening mee te houden. 

 

Verder is het gewoon gezellig. Ik heb geen moment meer voor 'mezelf' omdat er altijd een hond (meestal 2) om me heen hangt. Ik vind het ook een fijner idee om ze alleen thuis te laten. Nu had Kahlúa er nooit problemen mee, maar het is prettig te weten dat ze samen zijn. 

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Nadelen zijn wel de extra kosten maar bij ons is het ook nog zo dat de een voor alles allergisch en de ander niet zo veel lust dus ook verschillend voer.

 

 

Het grote voordeel is toch wel dat ze echt iets aan elkaar hebben, die twee van mij zijn echt maatjes. Tijdens het wandelen en buiten zijn heel erg fijn voor ze maar ook als ze even alleen moeten zijn, dan hebben ze toch nog elkaar. 

honden page profiel toto 3 doggies

honden foto van to

2 honden is dubbele pret, lol, gezelligheid

dubbele liefde

dubbele bagger poten

dubbele verzekering

dubbele ruimte in de auto

dubbele kosten voor eten, verzorging ect

dubbele ellende.... ze gaan dood, dan blijft er 1 eenzaam achter.

 

Maar ozo leuk...

Ik heb ook een herplaatser, en heeft bij hun thuis op zijn vertrouwde wandel plek kennis gemaakt.

en daarna is hij een paar (geloof 5 x ofzo)keer een dag deel geweest..

Dat had te maken met het dossier van de dierenarts.. dat moest eerst naar onze DA. (soort van ter goedkeuring)

 

 

 

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

" 2 honden is dubbele pret, lol, gezelligheid
dubbele liefde
dubbele bagger poten
dubbele verzekering
dubbele ruimte in de auto
dubbele kosten voor eten, verzorging ect
dubbele ellende.... ze gaan dood, dan blijft er 1 eenzaam achter.
 
Maar ozo leuk...
Ik heb ook een herplaatser, en heeft bij hun thuis op zijn vertrouwde wandel plek kennis gemaakt.
en daarna is hij een paar (geloof 5 x ofzo)keer een dag deel geweest..
Dat had te maken met het dossier van de dierenarts.. dat moest eerst naar onze DA. (soort van ter goedkeuring)
 
 
  "

O ja, inderdaad! Dubbel Ruimte in de auto heb ik toendertijd een beetje onderschat hahahaha

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Ik zou nooit meer 1 hond willen. Als ik hier dagelijks zie hoe ze onderling communiceren met elkaar, is dat iets wat ik ze nooit kan geven maar waar ze zoveel voldoening uit halen.

 

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

Je hebt al veel.tips gekregen 

En ja , een herplaatser kan na anderhalf jaar nog karaktertrekken laten zien waarvan je denkt oh 

Bedenk je ook dat ze goede maar ook minder goede eigenschappen van elkaar over nemen 

En dat je twee honden soms erg moeilijk van elkaar kunt scheiden 

En soms gedogen ze elkaar , en hebben juist helemaal geen klik 

 

honden page profiel NenaNena 3 doggies

Ik heb twee honden. Ik zou niet meer anders willen. Weten dat ze elkaar hebben ook als ik eventjes weg ben. Al slapen ze dan misschien, maar vind het persoonlijk wel een fijne gedachten. 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley 3 doggies

honden foto van Lotte & Marley

Ik heb zelf geen ervaring met 2 honden, maar begin eraan als je er allebei 100% achter staat!

Mij lijkt wandelen met 2 honden echt ontzettend moeilijk, maar ik heb dat dan ook nooit gedaan hoor haha.

honden page profiel DanielleDanielle

" Ik heb zelf geen ervaring met 2 honden, maar begin eraan als je er allebei 100% achter staat!
Mij lijkt wandelen met 2 honden echt ontzettend moeilijk, maar ik heb dat dan ook nooit gedaan hoor haha. "

Mijn ouders hebben 2 honden (roemeense straathond en een labrador) en daar loop ik wel eens mee. Dat gaat echt prima, maar ik denk dat het heel erg per hond verschilt hoe ze aan de lijn lopen.

 

Ik denk dat het er nu nog even niet inzit. Mijn vriend vindt een hond heftig genoeg. Hij is niet erg stressbestendig en heeft denk ik onderschat wat voor verantwoordelijkheid er bij komt kijken. Ik wist dat hij het moeilijk vond toen Nero nog een pup was. Maar ook nu vindt hij het nog pittiger dan hij van te voren had verwacht. Ik heb het tegenovergestelde; ik doe alles met Nero. Ik ga met hem naar playdates, dierenartsbezoekjes, winkelbezoekjes, met de auto naar het bos, lange wandelingen, eten geven/kopen/klaarmaken, spullen kopen etc. Ik geniet juist van al die dingen die ik met de hond doe, ik krijg er energie van en ben het liefst de hele dag met hem bezig. Mijn vriend wandelt met hem regelmatig (kortere wandelingen) en speelt met hem. Bij hem kost het meer energie. Ik stel me er dus sowieso op in dat ik met een tweede hond vrijwel alle verzorging moet doen en dat vind ik ook helemaal niet erg! Een tweede hond zie ik echt als een goede toevoeging. Maar mijn vriend vindt het nog te veel helaas.

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

" Mijn ouders hebben 2 honden (roemeense straathond en een labrador) en daar loop ik wel eens mee. Dat gaat echt prima, maar ik denk dat het heel erg per hond verschilt hoe ze aan de lijn lopen.
 
Ik denk dat het er nu nog even niet inzit. Mijn vriend vindt een hond heftig genoeg. Hij is niet erg stressbestendig en heeft denk ik onderschat wat voor verantwoordelijkheid er bij komt kijken. Ik wist dat hij het moeilijk vond toen Nero nog een pup was. Maar ook nu vindt hij het nog pittiger dan hij van te voren had verwacht. Ik heb het tegenovergestelde; ik doe alles met Nero. Ik ga met hem naar playdates, dierenartsbezoekjes, winkelbezoekjes, met de auto naar het bos, lange wandelingen, eten geven/kopen/klaarmaken, spullen kopen etc. Ik geniet juist van al die dingen die ik met de hond doe, ik krijg er energie van en ben het liefst de hele dag met hem bezig. Mijn vriend wandelt met hem regelmatig (kortere wandelingen) en speelt met hem. Bij hem kost het meer energie. Ik stel me er dus sowieso op in dat ik met een tweede hond vrijwel alle verzorging moet doen en dat vind ik ook helemaal niet erg! Een tweede hond zie ik echt als een goede toevoeging. Maar mijn vriend vindt het nog te veel helaas. "

Dit is heel herkenbaar. Vandaar inderdaad ook mijn tip dat je er allebei achter moet staan. Hier thuis veel discussies gehad ivm andere denkbeelden en inderdaad vriendlief die het toch wel erg zwaar vond. Goed dat jullie er zo over nadenken! Het kan altijd nog

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Dit is heel herkenbaar. Vandaar inderdaad ook mijn tip dat je er allebei achter moet staan. Hier thuis veel discussies gehad ivm andere denkbeelden en inderdaad vriendlief die het toch wel erg zwaar vond. Goed dat jullie er zo over nadenken! Het kan altijd nog "

mijn vriend stond er totaal niet achter no way absoluut niet

maar wij wonen niet samen en voor het werk met de schapen heb ik gewoon 2 honden nodig

daarnaast hang ik veel te veel aan elsa dat is echt ongezond en levert me stress op dus dikke doei er is gewoon een tweede hond bij gekomen

hij heeft gewoon moeite met het nemen van verantwoordelijkheid waar dan ook over en merkt wel dat het inderdaad zo is dat de honden mijn verantwoordelijkheid zijn en dat is altijd zo geweest hij klaagt al steen en been als hij niet rustig op zijn mobiel kan spelen als hij er zelf voor kiest om een pup bij zich op de bank te nemen lol

honden page profiel BlondieBlondie

Twee honden die een klik hebben met elkaar is enorm leuk. Maar merkte wel dat mijn eerste duo heel erg aan elkaar hing en dat ze wat minder behoefte hadden aan vreemde honden om mee kennis te maken. Dat was wel iets waar ik rekening mee moest houden. Reu en teef waren dat en allebei andere karakters en ook andere honden die ze los van elkaar wel ok vonden. Zij was wat jaloers op de vriendinnen van de reu, en hij vond het maar niets als er een macho reu met haar wilde sjansen.

Merkte ook dat het "lastiger" werd om bij mensen met 2 honden aan te komen zetten. Toen ik 1 hond had liet ik hem sowieso na werk niet tot nauwelijks alleen, dus we waren altijd op stap met elkaar.

Twee grote honden, waarvan het teefje ook nog behoorlijk druk kon zijn, vonden veel mensen toch te veel van het goede, en werd me ook echt gevraagd om niet met beide honden te komen. Wat ik uiteraard respecteerde, en wel begreep.

Het heeft voor en nadelen dus. Daarbij vond mijn eerste hond het eigenlijk wel prima, alleen met mij. 

Maar na de dood van ons laatste hondje hadden we wel weer allemaal de behoefte aan een hond erbij. Ook ons reutje van nu. Dus wij hebben nu weer "gewoon" 2 honden en het is heerlijk om dat stel met elkaar in de weer te zien.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^