HondenPage baasje Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Wat schreven de vrienden van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 op het forum

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Hp's frustratie topic
" Nou zeg dat wel. Ernstig mislukt " UkkePuck Vooral als je dan ook nog leest dat het projectje 'eindelijk' gelukt is. Ik wil niet eens weten hoe die generaties er hiervoor uitzagen.. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in mooiste/leukste/grappigste herinnering met jouw hond?
Och, zo veel.. ik kan bijna niet kiezen. Ik heb er 1 'grappig' verhaal, maar tegelijk erg zielig.   Mijn kat kwam binnen met een vogeltje. Deze leefde nog zag ik, ik probeerde de kat te pakken, maar hij rende het huis door met dat vogeltje in zijn mond. Eindelijk kon ik hem grijpen, trok zijn bekje open om het vogeltje te bevrijden. Deze fladderde wat op de grond, hij was klein en niet ernstig gewond. Eerst die kat naar buiten, was prioriteit. En terwijl ik de kat door het raam naar buiten gooi en om kijk, spurt Kahlúa op dat vogeltje af. Hao slik weg.. mn hele reddings actie voor niks geweest, maar stiekem kon ik er ook wel om lachen (erg he)   Toen Kahlúa 1 jaar oud was stond zij even buiten voor de supermarkt te wachten (doe ik tegenwoordig niet meer hoor) plots werd er omgeroepen dat er een hond door de XXL supermarkt liep. Ik stond echt helemaal achteraan, ver van de ingang verwijderd, en tegelijkertijd springt er een enthousiaste hond tegen me op. Ze had me binnen no time gevonden. Oeps..    En nog een mooie herinnering, van deze week nog. Een 33 u lange roadtrip met mijn beide meisjes, naar Portugal. Wat deden ze het geweldig goed. In Frankrijk waren alle campings dicht en dus stonden we s nachts bij een benzinepomp. Op een gegeven moment kwam er een groep mannen om mijn busje heen staan. Willow sprong direct naar de voorstoelen en was flink tekeer aan het gaan. Intussen kroop Kahlúa bij mij. Willow heeft de héle nacht op de voorste stoel gezeten (s nachts perongeluk tegen de toeter gestoten dus we schrokken ons allemaal rot) en Kahlúa week geen moment van mijn zijde. Alsof ze echt allebei hun eigen taak hadden, en ik voelde me zo veilig 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Eigenaar herkennen via de hond.
Ja herkenbaar hoor. Ik ben sowieso altijd: het meisje met die herders, maar toen Willow nog pup was en ik alleen met haar liep, vroeg iedereen of ik nou diegene was die ook die bruine had? Sommige gingen er ook vanuit dat Kahlúa dood was aangezien ik individueel met een puppy rond liep.    Ik ken heel veel hondenbaasjes, maar zou de meerderheid niet herkennen zonder hun hond. Laatst was ik aan het wandelen en komt er een vrouw naar mij toe 'hoi Willow (ik had geen idee wie het was) jammer he, dat Joep er nu niet bij is'.. oohh dát baasje. 
honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.Nadine Lilly,Queenie. R.i.p. schreef in Er is er 1 jarig hoera hoera
Hartelijk gefeliciteerd nog veel jaren gewenst 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in welke aloe vera gel?
Ik gebruik van Gelly van Aloë Vera Forever. De Forever First is ook een hele goede! Dit is een spray, en krijgt mijn hond opgespoten bij uitslag. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Eindelijk is het zover - ProjectVan
Nou, wij zijn er klaar voor! Een 33 u durende rit (als het meezit) naar Portugal! Morgenochtend vroeg vertrekken we, zodat ik hopelijk morgen voor het donker op een camping in Frankrijk kan zijn. Nu nog even druk met alles inpakken en inladen, zodat we morgen meteen kunnen vertrekken.    De hondjes hebben er ook zin in.    En nog wat foto's hoe de camper er vanbinnen uit ziet. Een enorm verschil met toen ik hem kocht. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Van KVV naar brok
" Purizon heb ik ook geprobeerd, maar Sam had hele dunnen poep er van, zo heb ik Taste of the wild uitgeprobeerd, dat was niks, wolfsblut, ook niks, Carnilove, daar had ik grote verwachtingen van.   En dan nu maar de meest zuivere brok (denk ik), en tot mijn verbazing eindelijk de poep helemaal goed, en..geen stinkvoeten meer, Sam stonk een beetje. Sam lust alles, dus dat maakt niet zo uit.   Natuurlijk reageert elke hond weer anders op een brok, ik denk dat geperst voor sommige honden beter is, voor Sam wel in ieder geval, ik vind het wel prijzig, maar we doen er lang mee. Sommige honden hebben minder gevoelige darmen, en kunnen alles eten. " yooop Die van mij deden het ook barslecht op Purizon. Maar toevallig doet de hond van een vriendin het er super op.    Wolf of Wilderniss deden die van mij het óók niet op. Na ruim 2 maanden aan de diarree, 1 maand op Purizon en 1 maand op WoW, heb ik ze weer vlees laten eten. Na 1 dag was het al goed.    Ik hoop dat die van mij het nu beter gaan doen op Darf. Ze krijgen het zo voor het eerst. Ze hebben ook nog nooit in hun leven brok gegeten, beide vanaf 3.5 weken op vlees. Misschien dat het daaraan ligt. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Van KVV naar brok
EngeeX hier hoor ik ook heel veel positieve reacties over!   Ik zou kijken naar een geperste brok, dit werkt vaak beter icm vlees, aangezien hij al niet zo top op brok reageerde zou ik niet een krokante brok en vlees geven. Of helemaal op brok over gaan natuurlijk.      Op het moment krijgen mijn honden ook weer brok, ofja, vrijdag voor het eerst. De krijgen Darf Vol geperst. Ben benieuwd hoe ze het erop gaan doen. We gaan reizen, en totdat we een goede kvv gevonden hebben gaan ze op brok.    Je kunt ook kijken naar Purizon. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Van KVV naar brok
Precies wat Roos zegt. Een hond likt toch ook aan zijn / haar geslachtsdeel? Dat kun je ze ook niet afleren. Wat je wel kan afleren is dat hij de baby niet mag likken. Of nog beter, zet hem een half uurtje na het eten apart! Ik laat mijn honden mij ook niet likken een half u naar het eten. Maar zolang jummie hygiënisch omgaan met het geven van vlees, en het aanrecht, voerbak etc ontsmetten na de maaltijd, is er geen probleem. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Advies nodig.
" Zou het geen optie zijn om ze beide een kleed te geven als hun plek, en deze verplaatsen? Kahlua dichterbij, wanneer dit goed gaat willow ook wat dichterbij laten komen? Als willow al op haar plek ligt kahlua roepen en op haar plek laten gaan liggen. Hier hadden we ook zo'n jaloerse tr*t, met wandelen kon ik geen andere hond aanhalen want ze klapte erop. Als zij aandacht kreeg van de andere baas en die hond kwam dichterbij, hetzelfde. Ik denk dat het voor een groot deel ook echt het karakter is, en je gemoedstoestand en die van haar die het extra triggert. Heeft ze kahlua al vaker uitgetest? In de zin van of ze haar plaats in de roedel over kon nemen? Krijgt kahlua als eerste het eten/snacks? " Loetjekoe Ze hebben opzich gewoon beide een eigen mand waar ze in liggen. Ik kan Willow prima op haar plek af laten liggen, op elke plek trouwens, en Kahlúa aanhalen, en andersom. Ze luisteren hier dan ook naar.    Ik merk de laatste paar weken vooral dat er wat mot is met die 2 onderling. Ofja, Willow met Kahlúa. Kahlúa accepteert een hele boel bij Willow, maar klaar is ook écht klaar, en dat weet Willow maar al te goed. Hier geeft ze dan ook boodschap aan. Of ze echt de plaats in de roedel over wil nemen weet ik niet. En eerlijk gezegd denk ik dat ze dat zelf ook niet weet.   Ik trek niet 1 hond voor als in, jij krijgt het eerst eten, jij wordt als eerste aangelijnd, jij krijgt als eerst een snack etc. Ik let er niet eens op eigenlijk wie als eerst iets krijgt dus het is heel wisselend. Dan Willow eerst, dan Kahlúa, en andersom. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Advies nodig.
@ Klara, Ik ben toen Willow 10 maanden was een weekje weggeweest met ze. Ging heel goed, ze zijn sowieso erg relaxed in nieuwe omgevingen zolang ik er bij ben. Na druk de omgeving rond snuffelen ploffen ze vaak snel al neer. @Alaska's Finest, Nee. Willow is eigenlijk niet bezitterig als ze niet bijna loops wordt of loops is. Maar, bij haar vorige loopsheid was dit ook het geval, alleen werd dit toen nog niet echt op Kahlúa af gereageerd. Ja ik had het ook echt verkeerd aangepakt. Dacht er later pas aan. Op dat moment dacht ik dat ik er goed aan deed van haar weg te stappen, zodat ze mij niet meer 'kon claimen' maar dit gaf haar dus een toegang tot aanvallen. Jammer, maar gebeurt niet nog eens. Er is ook echt niet constant spanning in huis, net aaide ik ze allebei en beide honden waren relaxed, maar toch merk ik iets van een zenuw bij mijzelf: 'wat als Willow nu toch ineens uitvalt' Ik merk ook dat ik er teveel druk op begin te leggen en dit wil ik ook niet. Nu op dit moment is het overigens heel relaxed. Beide honden op de bank, Kahlúa tegen mij aan en Willow in de buurt en we zijn hier allemaal tevreden mee.
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in De droom waarmaken
Ooh wat gaaf! Ik ken een hele leuke fokker met werkelijk waar de prachtigste rottweilers die ik ook gezien heb! Mooie neus, mooie atletische bouw, geen extreem dikke kop. Mooi als een doel is om een ras zo gezond mogelijk te fokken. Heel veel plezier met de voorbereidingen 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Advies nodig.
" Fijn dat je reageert. Mijn gevoel bij het dikgedrukte dan met name.  Het is een positie die zij forceert, doordat jij over haar heenstapt en de ruimte op die manier vrijmaakt klapt ze er toch weer op. Weet dat zo'n situatie lastig is en dat je snel moet schakelen om te bedenken hoe je zelf reageert. Mijn gevoel zegt dat op dit moment de opwinding op een of andere manier te groot is. Willow wil op een of andere manier volgens mij de touwtjes in handen krijgen in huis. Als je weer met haar alleen weg bent geweest en thuis komt weet je dat Kahlua blij is om jou te zien, Willow zou ik even laten wachten tot jij Kahlua hebt begroet en aandacht hebt gegeven. Deze situatie zou ik niet meer laten ontstaan. Had ik de manoeuvre gevoeld dan denk ik dat ik mijn benen had geklemd en gezegd had dat ze "achteruit of weg" moest gaan. Maar dat is achteraf een koe in de kont kijken natuurlijk. Maar jij bepaald wat je wel en niet toestaat in huis. Het zich opdringen, via je benen of langs je heen is echt niet ok op dit moment gezien de spanning die daarbij nu ontstaat. Het lijkt sterk echt op het gedrag wat ik met het kruising teefje had. Die wilde soms echt een punt maken omdat ze zichzelf hoger op de kaart wilde zetten. Bij de bazen gaan staan, tegen bazen aan staan en als de andere hond voor de hond haar gevoel te dicht bij kwam of aandacht kreeg dan wilde ze daar wat van zeggen. Bij tweede dikgedrukte zeg je als laatst dat voor jouw gevoel Willow niets verkeerds deed. Ik denk eerlijk gezegd dat je op dat moment juist zeer goed hebt gehandeld. Het van Kahlua tegen jou aanliggen maakte dat Willow overeind kwam en daar iets van wilde gaan vinden. Je greep op tijd in met je stem. Dat ze met een zucht weer terug ging liggen, vind ik alleen maar prettig. Ze accepteert jouw tijdige interventie. Het voelt nu absoluut niet leuk, want je voelt zelf die spanning. Maar met het oog op je lange reis en het verblijf daar, kun je nu niet anders dan er zelf bovenop zitten. Daarnaast is Kahlua dan wel bij machte nu weer om haar plek te stabiliseren, maar voor haar herstel zijn dit soort confrontaties natuurlijk niet bevorderlijk. Mijn advies in deze zou echt zijn om Willow op dit moment echt even kort te houden en niet al te veel privileges te geven. En echt, een bepaalde blik, een tongel, of een bepaalde houding kan al een trigger zijn. Probeer wel weer balans te vinden. Het moet nu ook niet zo zijn dat Kahlua wel veel aandacht krijgt en tegen je aan mag liggen bijvoorbeeld.  " Blondie Dankjewel voor je reactie! Ja je hebt helemaal gelijk, achteraf gezien had ik haar gewoon moeten vast klemmen en tegen houden ipv weg te stappen, dit gaf haar misschien inderdaad juist het idee dat ze de vrijheid kreeg van mij om toe te happen, in plaats van wat ik dacht, mijzelf uit de situatie weghalen zodat Willow niet het gevoel had mij te moeten 'claimen'    Ik probeer Willow echt heel kort te houden. Zij krijgt absoluut haar nodig knuffels, en gezien hier zichtbaar van, maar ik laat haar niet meer zelf bepalen wanneer ze ze krijgt. Ik vind het ergens ook wel sneu voor haar, het is echt nog een beetje een 'baby' in gedrag en het is duidelijk te merken dat zij zelf gewoon niet helemaal weet hoe met deze situatie om te gaan.
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Advies nodig.
" Is t nog een optie dat je Willow lekker thuis laat als je deze reis gaat maken? Even een beetje afstand wil wel eens helpen bij claimgedrag en met zo veel stress op pad lijkt me niet fijn.   Ik wens je in ieder geval veel succes, jullie komen er vast wel uit. " Kees Nee dit is absoluut géén optie. Dit omdat Willow niet met het hondje van mijn zusje kan, mijn moeder en zusje beide niks met Willow hebben en héél blij zijn dat zij weg gaat voor een tijdje. Ze vinden haar echt wel lief, maar vooral heel druk en irritant en ze verlangen dus echt naar die paar maanden rust  ze kunnen ook echt niet geven wat ze nodig heeft. Ik zie hen niet 3 keer per week op het trainingsveld staan met haar, urenlange wandelingen, hersenwerkjes etc.   Ik heb het er ook met de fokker over gehad en zij gaf ook aan dat de kans groot is dat ze juist niet samenkunnen als ze zo lang bij elkaar vandaan zijn. Dit heeft ze helaas al verschillende keren meegemaakt. Dus dat wil ik dan ook voorkomen.    Ik denk persoonlijk dat het voor hun band wel goed is. Mijn zijn 2en op een totaal vreemde plek, ze zijn dan echt op elkaar aangewezen. Het is ook echt niet dat ze niet bij elkaar kunnen. Op dit moment liggen ze heerlijk tegen elkaar aan te slapen op de grond. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Advies nodig.
Bedankt voor al jullie reacties! Heb ik veel aan. Gisteren ging het toch weer mis. Ik kwam thuis na een wandeling met 2 andere honden, was ook een zeer drukke wandeling met heel veel loslopende honden. Ik kwam thuis, en doe de deur open. Kahlúa komt mij begroeten natuurlijk en is blij. Heb haar even geaaid. En op dat moment wurmde Willow zich tussen mijn benen en ik voelde haar gewoon verstijven. Ik stap over haar heen van haar weg, en terwijl ik dat doe vliegt ze Kahlúa weer aan. Kahlúa zette haar weer op haar plek waardoor Willow op de grond beland en Kahlúa van haar weg loopt. De rest van de dag is Willow als een 'onderdanig' hondje bij haar gaan liggen. Veel likjes tussendoor en af en toe een speeltje brengen. Ik weet dat ik er tussen moet springen maar dit gaat gewoon echt niet als het al eenmaal zo ver is. Het stopte vanzelf, heeft nog geen 3 seconde geduurd. Ik dacht dat weg stappen en een 'nee' genoeg was. Maar niet dus. Gisteravond zaten we op de bank. Willow kwam tegen mij aanliggen en ik heb haar weggestuurd. Dit heeft ze 3 keer geprobeerd en de 3e keer was het klaar vond ik. Ik heb haar toen aan de riem op de grond gelegd. Hier is ze heel snel in slaapt gevallen en ik heb later de riem los gemaakt. Toen kwam ze er bij op de bank, op het kleedje, ver bij mij vandaan. Kahlúa kwam op een gegeven moment tegen mij aanliggen en Willow kijkt meteen op en is super allert. Ik zei 'LAAT HET' en met een diepe zucht plofte ze weer neer. Maar ik merk wel dat ik gewoon niet lekker zit. Niet ontspannen, en dit is dus iets waar ik aan moet werken, want Willow deed niets verkeerds. Misschien zijn het ook wel een beetje de zenuwen wat het reizen betreft. Ik zie op tegen de 25 uur lange rit, en ben er constant mee bezig. Wellicht dat ze ook wel wat aanvoelen dat ik een beetje gestrest ben.
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Advies nodig.
Bulleke, bedankt voor je antwoord. Ook een nare situatie bij jou zeg. Malibu lag ook als een gillend speenvarken op de grond, maar nooit was er schade. Denk ook door het snelle ingrijpen. Zo iets gebeurde inderdaad alleen als er iemand bij was. Maar ook zo laten we ze nooit meer bij elkaar. Als Malibu thuis is, is er áltijd een hekje, of ze zit boven. Wat je schrijft over die spanning, dat herken ik, en dat voel ik ook. Alleen, gek genoeg wordt ik daar zelf ook bloed nerveus van. En dat zal Willow absoluut voelen. Ik moet zelf ook aan de situatie wennen, en ik denk dat, zodra ik weet hoe ik het kan voorkomen en oplossen, ik er ook sterker in sta. De afgelopen 2 keren 'deed ik maar wat' Wel heb ik heb idee dat zodra ik het voel, en ik zeg 'laat het' oid, dit juist een trigger is voor Willow erop af te gaan. Maar, dat kan dus ook aan mijn zenuwen liggen? Over de bank, ik heb nu besloten dat ze hier nog op mag, maar niet tegen mij aan. Gisteravond kroop ze op me, normaal logt ze dan languit op me en zijn we heerlijk aan het knuffelen. Toen ik haar wegstuurde, droop er echt een teleurstelling over haar gezicht. Dit vond ik wel heel zielig. Ik geniet er namelijk ook echt van als ze zo bij mij slapen. Maar Willow ging netjes aan de andere kant liggen, en vond het ook prima toen Kahlúa er bij kwam. Willow bepaald ook best veel. Komt ze met een flowtouw aan racen, gaan we spelen, negeer ik haar, pakt ze eem handdoek oid om daar mee weg te rennen, dan moet ze wel aandacht krijgen. Negeer ik dat, trekt ze het mandje onder de kat vandaan, waardoor die van de vensterbank valt, en Willow met het mandje aan het spelen is. Ja, dat kan ik niet meer negeren en heeft zij haar zin. Maar ook wat knuffelen betreft. Ze komt zó vaak bij mij, springt op me, meestal knuffel ik haar dan automatisch, maar dit moet ik dus niet meer doen. Het is ook écht een knuffelkont.. Dan over de loopsheid, die nestwandeling was 1 maand na haar loopsheid en ze wat beginnend schijnzwanger. Juist de maanden dat ze niet loops of schijnzwanger is, is ze heel stabiel. Ook in huis. Wel druk! En dat ze pittig is, is 1 ding wat zeker is.. Ze is echt constant bezig met uittesten hoe ver ze kan gaan.
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Advies nodig.
" Het is moeilijk -zoniet haast onmogelijk- om via geschreven tekst een situatie als deze goed in te schatten en daar dus vervolgens zinnig op te reageren (hehe!), maar als ik het naar mijn eigen situatie van 8 jaar geleden trek (toen de tweede hond erbij kwam) zou ik zeggen: hou je grens vast! Zodat je Willow geen opening geeft om opnieuw op de andere hond te klappen.  M.a.w. het stopt niet bij een 'nee', of bij een plaats aanwijzen. Jouw tussenkomst stopt pas als de claimende hond ophoudt met claimen. Punt. Je staat dus lijfelijk tussen de twee opgesteld, en er wordt geen poot verzet (door niemand) voor de spanning er bij iedereen helemaal uit is. En pas dan mag er weer vrij bewogen worden.    Nogmaals: ik zie jullie situatie niet, maar het lijkt (lijkt!) voor mij alsof Willow te snel weer haar eigen ding gaat doen. Een commando geven volstaat niet, dat is niet meer dan een handeling vragen. Wat je van haar vraagt moet dieper gaan en doordringen. En pas als het doordringt en ze aanvaardt, gaat de grens weer open, geen seconde eerder. Daar zorg je lijfelijk voor.   Ik besef dat dit misschien 'raar' overkomt, zoals ik het schrijf, maar ik bedoel hier absoluut niks akeligs of agressiefs mee. Maar wel kordate eigen lichaamshouding die je vasthoudt, tot de stemming bij iedereen weer goed zit.  " Alaska's Finest! Dankjewel! Ik snap wat je schrijft, Willow mag inderdaad snel weer haar eigen ding doen van mij. Als ik zeg: 'nee' en ze luistert hiernaar, vind ik het goed en mag ze weer 'vrij'. Dat moet ik dus inderdaad niet meer zo doen. Maar mijn vraag, hoe moet ik, wat ik van haar vraag, dieper laten gaan zodat het tot haar doordringt? Is dan haar een aantal commando's laten uitvoeren? Haar in haar mand leggen en blijven tot ik een vrij commando geef? Haar vastleggen aan de riem en pas losmaken als ze ontspannen aan het slapen is?
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Vervolg puppycursus
Ik zou doorgaan. Juist zo'n cursus is er voor om aan dit probleem te werken. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Advies nodig.
" Misschien ben ik niet genuanceerd genoeg geweest. Ik bedoelde vooral dat ik denk(!) dat het niet aan jou ligt, maar aan Willow. Dat zij gewoon een fel karakter heeft. Deze dynamiek zie je vaker in een huishouden met herders of bijvoorbeeld staffords. Zijn al die bazen onduidelijk of ongestructureerd? Denk het niet. Bij honden met een enorm baasgericht karakter zie je gewoon sneller dit claimgedrag. Uiteraard kan je altijd duidelijker zijn richting je honden. Ik bedoelde het vooral in de trant van: dit is niet jouw schuld. Je moet het niet op jezelf of je kunde betrekken. Het is gewoon lastig! " Iglo Haha, ze heeft zeker een fel karakter, niet te doen! Dankjewel! Vind ik fijn om te horen 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Advies nodig.
" Wat de situaties tussen Willow en Kahlua thuis betreft: kordaat zijn en dit soort claimgedrag niet dulden. Maar dan ook instant: not done! Als ze naast je ligt en ze trekt haar lip op naar Kahlua als die nadert, dan heeft dit m.i. niets te maken met een gebrek aan vertrouwen (van Willow naar jou toe), maar alles met opeisen. Ze wil Kahlua er niet bij, en dus gaat ze die afschrikken. De boodschap is dan een niet mis te verstane: 'dit is niet hoe wij in ons gezin met elkaar omgaan'. Willow aan de kant dus, meteen. En dat hoef je niet op een agressieve manier te doen, maar wel onverschrokken en direct. Zodat ze heel duidelijk weet dat er daar geen grijze zone is waar ze zich toch nog wat kan permiteren of toeëigenen.    Nu je weet dat ze zo claimerig kan zijn als ze naast jou zit en Kahlua nadert, kan je ook al meteen (nog voor ze verstijft of gromt) haar aandacht vragen en waarschuwen. Als je graag met commando's werkt, kan dit bijvoorbeeld een 'kijk' zijn. Of een 'eh-eh' of 'let op!'. Zodat ze dan al weet: oh ja, er wordt van me verwacht dat ik dit tolereer. " Alaska's Finest! Dankje voor je antwoord! Ik begrijp je helemaal, echter heeft dat tot nu toe niet geholpen. Ook niet met Malibu. Zodra ik 'NEE' zeg, of haar van de bank stuur, wordt ze op de een of andere manier juist boos, en vliegt er net zo goed op af.    Kahlúa lag net als eerste op de bank, Willow wilde op mij en heb dit niet toegestaan, toen ging ze naast Kahlúa liggen, en nu liggen ze tegen elkaar aan te slapen, ze vinden elkaar dus ook gewoon heel lief.    Ik vind het lastig om erachter te komen op welke manier ik haar het beste kan corrigeren. Afleiden helpt zeker, maar vaak gebeurt het dan vroeg of laat toch wel. Met Malibu ook. Ze verstart, ik geef haar het 'touch' commando. Willow voert dit vrolijk uit en meteen daarna klapte ze er nog op.. Dit is met Kahlúa nog niet gebeurd hoor, maar ik heb het idee dat als ze eenmaal iets in haar kop heeft zitten, zij dit plan toch wel doorzet.    En.. trok ze maar haar lip op. Gisteren voelde ik haar lichaam in een fractie van een seconde aanspannen, en metéén stromde ze erop af. Het gebeurde allemaal in minder dan een halve seconde. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Advies nodig.
@L. Ik snap je, ik geloof ook echt wel dat Willow er bepaalde gevoelens bij heeft. Maar het liefst heb ik dat zij dit gewoon op een duidelijke manier aangeeft zodat ik hierop kan anticiperen, niet dat zij meteen vol bovenop Kahlúa springt. Iglo, Ik kan mij eerlijk gezegd wel vinden in wat zij zei. Willow heeft echt enorm veel duidelijkheid nodig, en zelfs met die duidelijkheid, probeert ze nog een hoop. Ze mag eigenlijk best veel van mij, en ik wil beginnen met haar hierin wat te remmen. Zulke dingen worden echt niet snel gezegd. Zij heeft Willow een aantal keren gezien tijdens een training, zowel bij mij thuis, als buiten met vreemde honden. Ik ken haar al ruim 7 jaar, zij bezit de vader van Kahlúa, en ik hecht veel waarde aan haar meningen en adviezen. Zij is iemand die weet waar ze over praat. Echter gaf zij aan dat duidelijkheid creëeren haar ook niet altijd makkelijk afgaat met haar Hollanders, vandaar dat ik hier om tips vraag. Het neemt absoluut af na de loopsheid. De eerste loopsheid was Willow ook zo, alleen had ze het toen dus gemunt op het hondje van mijn zusje, al was dat al een langere tijd haat en nijd naar elkaar. Willow is voor, tijdens, na haar loopsheid ook een stuk onvoorspelbaarder in gedrag. Echter ben ik van mening dat zij het juist nodig heeft de kans te krijgen tot een stabiele hond uit te groeien, en dus ga ik haar nog niet laten castreren. Bij Kahlúa deed een castratie in gedrag ook meer kwaad dan goed. Ik wil dit echter best overwegen, na een leeftijd van 2 a 3 jaar. Ik ga niet in op het herplaatsen, dat is hier totaal niet aan de orde. Dan is er altijd nog de optie tot volledig scheiden, en juist dat wil ik voor zijn.
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Advies nodig.
@Sylvia. Het probleem voorheen was dat Kahlúa Willow niet accepteerde. Andersom, had, en zelfs heeft, Willow altijd enorm veel respect voor Kahlúa. Kahlúa is altijd vriendelijk naar Willow, accepteert Willow's signalen. Máár als Willow haar dan aanvliegt, verdedigd Kahlúa zichzelf absoluut en wordt Willow op haar plek gezet.    @L. Tegelijk aanhalen is geen probleem. Ik heb ze geregeld beide naast me op de bank, ze genieten ook echt van elkaars aanwezigheid. Ze zoeken elkaar zo vaak op. Elke nachts slapen ze naast elkaar, terwijl ze genoeg ruimte hebben om afgezonderd te liggen.    Dat over die oefeningen doen we geregeld. Ik doe dan met 1 hond een hersenspelletje, de ander krijgt dan het blijf commando. Dit gaat goed, al kan Willow soms ook dan nogal claimen. Als Kahlúa aanstalten maakt om toch van haar plek te komen, kan Willow grommen. Daarom doe ik er meestal 1 in de tuin als ik met de ander bezig ben. Beide honden werken enorm graag voor mij. Over dat aanhalen kan, ik ben alleen bang dat ik er dan teveel een 'ding van ga maken' terwijl ik vind dat dit iets normaal is en moet zijn. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Advies nodig.
" Wat ontzettend vervelend voor je. Ik heb niet veel tips voor je, maar in jouw plaats zou ik naast nadenken over begeleiding bieden, ook nadenken over dat claimgedrag, dat is niet oke en loopt snel uit de hand.   Onze GT heeft voor mijn vechtende honden aangeraden om te desensibiliseren. Dus nagaan wat de triggers zijn en van daaruit te trainen. In jouw geval zou ik dan bijvoorbeeld denken aan kalhua aanhalen terwijl iemand anders bezig is met willow. Ik denk dat je honden wel heel erg gericht zijn op jou en niet zomaar luisteren naar andere mensen, of ben ik mis? Dan is het misschien nogal een moeilijke oefening. Is er iemand die zij superleun vindt? Of iets waarvoor ze moord zou doen, een speciaal speeltje, iets lekkers? Het idee achter de oefening was dat de hond een aangename associatie maakt met de trigger.   Aangezien je verhaal met de nestwandeling, denk ik dat het misschien ook nuttig zou zijn als je met willow ergens gaat zitten en af en toe belonen terwijl iemand aan de lijn voorbij komt en dan steeds verder uitbouwen naar bvb even blijven staan, doorlopen, langer blijven staan,.... Ik weet niet of je er wat aan gaat hebben, maar wil je alvast even een hart onder de riem steken. Ik hoop echt dat het aan de aankomende loopsheid ligt, honden moeten gescheiden houden is geen pretje.  " L. Willow geeft NIKS om andere mensen. Als mijn moeder, zusje, buren, familie wie dan ook binnen komt lopen, gunt zij ze geen blik waardig. Mijn moeder was laatst 2 weken weg, komt thuis, Kahlúa is dolblij, Willow doet niet eens de moeite haar mand uit te komen. Bedankt verder voor de tips! Ik denk eigenlijk zeker te weten, dat ik de trigger ben. Deze incidenten gebeuren alleen in mijn bijzijn. Helaas. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Advies nodig.
Ik heb advies nodig want ik weet het niet meer. Het gaat over Willow, mijn jongste hond van nu 15 maanden. Zoals sommige van jullie weten klikt het tussen haar en het hondje van mijn zusje niet. Er is een aantal keren een 'gevecht' ontstaan tussen hen. Een hoop herrie en geschreeuw, geen schade, maar Willow klapt er vol bovenop. Vanaf 4 juni, zitten Willow en het hondje van mijn zusje áltijd gescheiden. Met wandelingen lopen wij wel eens samen, en dat gaat goed. Ze spelen dan zelfs af en toe maar negeren elkaar grotendeels. Nu is het zo dat Willow ontzettend haar grenzen aan het testen is bij Kahlúa. Ook heb ik het idee dat zij mij erg aan het 'claimen' is.   Voorbeelden: 2 weken geleden ongeveer, zat ik op de grond met Willow te knuffelen. Kahlúa kwam ook even kijken. Willow gromde naar haar, en Kahlúa liep netjes weg. Ik stond snel op want schrok een beetje van Willow's reactie. Terwijl Kahlúa weer weg liep, viel Willow haar van achteren aan. Hoop herrie, geen schade, en Kahlúa zette haar even goed op haar plek. Op dat moment heb ik besloten niet in te grijpen. Achteraf gezien had ik dat misschien moeten doen, maar ik zag aan alles dat Willow niet bepaald wist waar ze mee bezig was. Deze week heeft Kahlúa haar poot gebroken, en laten we het zo zeggen, Willow neemt het er nogal van. De eerste 2 dagen is Willow echt een beetje van slag geweest. Vond het gek dat Kahlúa zich zo zielig gedroeg, en ze was ontzettend lief en rustig naar haar toe. Maar gisteren is ze vol op Kahlúa geklapt. Ik zat op de bank, Willow lag tegen mij aan. Kahlúa komt vanuit haar mand ook aanlopen. Ik voel Willow verstarren, ik wil ingrijpen door haar vast te pakken maar het was te laat. Kahlúa kon zich lastig verweren, ik kwam er niet tussen en heb de kattenkrabpaal moeten pakken, haar een mep moeten geven wilde het stoppen. Hier ben ik absoluut niet trots op, maar ik kon alleen maar denken aan Kahlúa en haar gebroken voet. Vandaag lag Willow weer tegen mij aan. Kahlúa liep gewoon rond en weer voel ik Willow aanspannen. In plaats van meteen ingrijpen schrok ik, ik vond het eng, zo'n grommende hond tegen je aan. Na een paar sec toch opgestaan, Willow van de bank gestuurd, naar haar mand. Daar moest ze blijven totdat ik het vrij commando gaf. Dit accepteerde ze ook, en hoewel ze Kahlúa nauwlettend in de gaten hield, deed ze niets. Vorige week stond ik bij een dierenwinkel waar een heel klein herderpupje was. De mensen wilde dit 7 weken oude pupje laten snuffelen aan Willow. Willow was onwijs voorzichtig, liet het pupje zijn gang gaan en Willow was de rust zelve. Totdat dit pupje tegen mij opsprong. Willow ging van 0 naar 100 en hing echt grommend in de riem. Naar een 7 weken oude pup.. Ik heb het er met iemand over gehad die zelf veel Hollandse herders heeft. Zij denkt, dat het probleem voor het grootste deel bij mij ligt. Willow heeft niet het idee dat ik het wel oplos, en neemt het heft dus maar in eigen handen. Ze heeft veel meer structuur en duidelijkheid nodig. Maar ik weet even niet wat ik daar het beste voor kan doen. Ik ben bang dat Willow net zo'n haat gaat ontwikkelen naar Kahlúa als dat ze voor het hondje van mijn zusje heeft. De fokker denkt dat dit niet het geval gaat zijn, aangezien Willow óók ontzettend veel respect heeft voor Kahlúa. Maar ze heeft wel gewoon echt duidelijke grenzen nodig. Ze voelt nu waarschijnlijk aan dat Kahlúa even niet zo sterk is, en dat geeft haar een mooie gelegenheid de boel eens uit te testen. Kahlúa is ook gewoon totaal geen vechter, het is zo sneu. Ik vind Willow verder heel sociaal, ze ziet veel honden, kent de hondentaal onwijs goed, wanneer wij honden tegenkomen loopt ze hier met een grote boog omheen. Willen honden snuffelen, snuffelt ze, willen ze niks, loopt ze door, willen ze spelen, speelt ze. Ze neemt hier eigenlijk nooit zelf het initiatief in maar straalt naar mijn mening wel een zelfverzekerdheid uit. Maar kwa signalen afgeven gaat het bij haar zo snel, waardoor ik bijna geen tijd heb om in te grijpen.. Kahlúa is hier een stuk duidelijker in! Voorbeeld van een paar maanden geleden. We hadden de nestwandeling en ik zat in het gras bij een pauze. Willow zat naast mij. Ineens kwam een broer langs lopen, de fokker sprong op en stuurde haar broer bij haar weg. Ik had nog niets door, maar de fokker vertelde mij dat Willow al signalen afgaf dat ze hem niet in haar buurt wilde hebben. Klein tongetje laten zien, dat was het, en dat had ik dus gemist. Zo snel gaat dat. Ik heb zelf het idee dat het ook aan haar hormonen ligt. Ze moet over +- 2 weken loops worden, en ze weet gewoon niet wat ze met zichzelf aan moet, zo lijkt het. Maar dit moet geen excuus zijn natuurlijk. Ik ben heel benieuwd of jullie tips voor mij hebben. Hoe laat ik Willow merken dat ze op mij kan vertrouwen? Dat zij niet constant overal bij moet zijn en alles in de gaten moet houden? Dat ik problemen zelf wel oplos? Ik weet dat velen een GT zullen aanraden, maar ik ben vanaf volgende week een tijd niet in Nederland en ben met beide honden in Portugal voor +- 3 maanden. We gaan daar héél veel tijd hebben, en ik wil heel graag met ze aan het werk om dit zo goed mogelijk op te lossen. Verder is Willow ook écht heel lief naar Kahlúa. Ik kwam net terug van de dierenarts, om het verband en spalk te controleren. Bij binnenkomst is Willow dolblij Kahlúa weer te zien, haar bek wordt afgelikt, ze blijft laag en kwispeld, en voor mij heeft ze even geen oog. Maar.. ze kan dus echt van 0 naar 100 gaan..
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Wat nu?
" Hoe gaat het met Kahlua? Gaat het met die brace?  " Alaska's Finest! Ze heeft nu geen brace meer maar een spalk. De dierenarts belde diezelfde dag nog op, dat ze een rekenfout gemaakt hadden. Ipv dat de brace 60 euro zou kosten, had Kahlúa nu een 250 euro brace om haar poot. Nou, dat ga ik dus even niet betalen haha.    Nu dus een spalk, gaat redelijk goed! Ze loopt, maar het voetje van de spalk zorgt er voor dat ze niet op haar tenen komt te staan.   
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Nagels te kort
Lastig zeg!   En ik ben 3 keer per week aan het knippen en vijlen om ze maar een beetje kort proberen te houden, want ze groeien extreem snel!   Kun je geen schoentjes aan doen? 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Hond is draak
Jeetje.. het eerste gedeelte van je tekst dacht ik: ja, dood normaal, zo zijn jonge herders, die van mij is ook zo en ze is nu 15 maanden oud, trekken aan de riem heeft ze nogsteeds niet helemaal onder controle, hoe consequent ik ook ben.    Maar dan lees ik dat je hem op de grond werkt? Hoe kom je hier in godsnaam bij om dit te doen? Teveel naar Cesar Milaan gekeken? De dominantie techniek is al meer dan 30 jaar geleden achterhaald, en dus bereik je met deze nare correctie, helemaal niets. Dat zeg ik verkeerd trouwens, je bereikt een hoop, maar wel in negatieve zin. Je hond kan jou nu niet meer vertrouwen en het enige wat je hiermee creëert is een hond die hartstikke bang wordt voor zijn baasje.    En daarom hapt hij. Hij kan immers geen kant op en voelt zich in het nauw gedreven.    Begin eens met rust te creëren. Wat krijgt hij aan mentale uitdaging? Welke sport beoefen je met je hond? Herders zijn werkhonden en hebben echt uitdaging nodig. Zowel mentaal als fysiek. Ze hebben een taak nodig. En geef jij die niet, tsja, dan gaan ze iets voor zichzelf bedenken, en vaak op een negatieve manier.    Welk ras jij nu ook had aangeschaft, de hond zou zo reageren zoals je herder nu doet, puur aan het gebrek aan opvoeding en duidelijkheid. Dit heeft niets te maken met het feit dat hij een Duitse herder is. Wel met het feit dat jullie beide waarschijnlijk geen flauw idee hebben waar jullie mee bezig zijn en maar wat aanmodderen.. een hond wil niet dominant zijn over zijn bazen, en jullie hoeven ook niet dominant te zijn over hem. Wat je moet zijn, is een veilige haven voor hem, een baasje die hem geeft wat hij nodig heeft en iemand die hij kan vertrouwen.    Waarschijnlijk missen jullie ook een hoop signalen bij hem. Voordat een hond hapt, gaan er al tig signalen aan vooraf, en dat is dus tijd genoeg voor jullie om daarop te anticiperen. Het boek Kalmerende Signalen van Turid Rugaas is een aanrader! 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Puppy kopen
" Ik snap dat voor jou een maand al heel lang lijkt..maar voor mijn ras staan mensen 2.5 jaar op de wachtlijst. En die loopt alleen maar op nu door corona.   Kijk anders ook eens bij goede stichtingen die buitenlandse honden ter adoptie hebben. Daar zitten vaak ook jonge honden bij. " Kees Niets tegen het adopteren van honden hoor, maar.. ook daar is 0 zekerheid wat afwijkingen betreft, en ik denk dat dat nu hetgene is waar het hier om gaat. Sver wil een zo gezond mogelijke hond aanschaffen..     Sver, draaien jouw vader en zusje dan ook op voor de kosten? 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Puppy kopen
" Ik neem overigens ook geen pup om vriendjes met de fokker te worden. Het is leuk als er contact is, maar als dat er niet is, kan mij dat echt niet bommen. Met de fokker van mijn reuen heb ik goed contact, met die van mijn teef totaal niet. Nou, dan stik je er maar in. Er valt te zien op fb dat ze het prima heeft en doet, maar ik praat daar nooit meer tegen.   " Dagmar Maar ik neem aan dat er voor de aanschaf wel redelijk contact was.    Deze fokker voelt het zich nu waarschijnlijk gewoon een beetje te heet onder de voeten worden, omdat ze, wellicht, weet dat ze 'fout' bezig is, en maakt daarom maar een lullige opmerking naar Sver toe.   Ik heb niets tegen verantwoordelijk gefokte honden zonder stamboom, maar ik vraag me af in hoeverre deze teef echt getest is voor erfelijke afwijkingen, ik neem aan dat PL iets is dat je mee onderzoekt!    TS, ik snap dat het een rot keuze is om deze pup aan je voorbij te laten gaan, maar een fokker die nu al zo reageert, zou ik geen pup van willen. Zet je op de wachtlijst bij een leuke fokker, op deze manier weet je waar je aan toe bent en kom je niet voor de verrassing te staan dat je pup een hoop gebreken gaat hebben.    Je zegt nu dat je niet meer dan 2000 euro wil uitgeven (belachelijk veel geld voor een hond zonder stamboom, en zonder testen) maar wat als deze pup écht ernstige PL blijkt te hebben? En wellicht andere gebreken? Geloof me dan maar dat je véél meer kwijt bent dan die 2000 euro.. 
honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow schreef in Puppy kopen
" Ik heb de testuitslagen gezien. Dat is betrouwbaar.. Deze vrouw is alleen gewoon impulsief ofzo. Eerst mocht ik uit alle pups kiezen, toen alleen het grootste reutje (toen ik voor een reu gekozen had), toen mocht ik kiezen tussen de 2 reutjes als ze ouder zijn. Nu staat in het bericht alleen dat ik het grootste reutje mag. Ik denk dat ze heel overweldigd is van het aantal marktplaatsreacties die zonder twijfel allemaal heel enthousiast zullen zijn. (Ik had al een maand contact met haar voor de advertentie) Mijn zusje zegt dat ik niet te verdrietig of boos moet reageren omdat dat zonde is, en ik die vrouw na een paar maanden toch nooit meer zie.  Ik denk er even overna... " Sver Is dat iets wat je wil? Die vrouw toch nooit meer zien? Een band met je fokker is eigenlijk zo belangrijk. Je hoort daar altijd op terug te kunnen vallen. En dat als de pup nu wél patella blijkt te hebben? Ga je dan van, een jaar niet met haar gesproken te hebben, naar ineens: hey, kun jij de patella kosten betalen? Dat is ook niet netjes..    Welke testuitslagen heb je gezien en hoe zagen deze eruit? Neem aan dat je niet zomaar op de gezondheidsverklaring van de dierenarts doelt toch? 
 

Vrienden van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

honden foto van bassiehonden foto van Billie Bhonden foto van Suzannehonden foto van Oona honden foto van Baasje van Spaiky†honden foto van jokehonden foto van Pascale, Kahlúa&Willowhonden foto van Loes en Rorihonden foto van Nadine honden foto van Yasmine & Qayo honden foto van nadine honden foto van Nadine honden foto van Nadinehonden foto van Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^