HondenPage baasje zia

Wat schreven de vrienden van zia op het forum

honden page profiel Triggered by the herdTriggered by the herd schreef in Ik maak me zorgen om mijn pup! Help!
" Mijn pup krijgt eens per dag een beetje pens omdat ze het zo lekker vindt en dat wél eet,  " Lisette  Pens werkt laxerend. Zou ik even mee stoppen om de darmen tot rust te laten komen.
honden page profiel Triggered by the herdTriggered by the herd schreef in Border collie fokkers?
Hai, mocht je meer ervaring willen opdoen met het ras border collie, dan zou je eens contact kunnen opnemen met Pim en Jolyn van sheepdog services. Leg aan hun uit, waar je over twijfelt en waar je antwoorden op wil en ze helpen je prima op weg. Je kan ook een keer met hun honden bij de schapen om te ervaren wat het is om met een border collie te werken ( met verschillende karakters en lijnen en dus benadering) en zij kunnen je ook door sturen naar eventuele fokkers met komende nestjes, nav je verhaal. Ze doen meer dan alleen les geven in schapen drijven en hebben hart voor het ras. http://sheepdogservices.nl/aanschaf-bordercollie-en-hondenbemiddeling/  
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Onze Pup en onze teckel
Ohja en wat goed heeft geholpen is ze bij elkaar laten wanneer er ‘iets te doen’ is voor de pup. Het probleem was dat de pup constant ging focussen op mijn hondje omdat ze wilde spelen. De truc was dus om de pup af te leiden wanneer mijn hondje rond liep. Als er bijv. gespeeld werd met de pup lieten we mijn hondje los lopen. Die drentelde er dan wat omheen of ging bij een collega staan knuffelen. Als hij zich onvriendelijk kwam bemoeien met het spel stuurde we hem weg.  Dus allebei los bij elkaar, maar zorgen dat ze druk bezig/afgeleid zijn met andere dingen zodat ze elkaar niet gaan lastigvallen.
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Onze Pup en onze teckel
Ik denk dat jullie goed bezig zijn. Mijn hondje gaat iedere dag mee naar werk, en toen de nieuwe labrador pup van mijn baas op een dag erbij kwam was mijn hondje er ook helemaal niet van gediend. Pup was druk en groot en lomp. Mijn hondje snauwde haar constant weg. We hebben ze toen een paar maanden gescheiden gehouden wanneer we aan het werk waren en geen tijd hadden ze te begeleiden (hekje er tussen). Als een van de twee ging staan staren bij het hekje stuurde we ze weg. En tussen de middag samen naar buiten. Inmiddels is het hele super drukke er wat af bij de pup, we hebben de pup geleerd mijn hondje met rust te laten. En mijn hondje bij de pup gelaten wanneer deze moe van het spelen lag te slapen (zodat de pup dus rustig bleef).  Inmiddels gaan ze ieder hun gang. Zonder problemen. Natuurlijk geven ze zelf wel eens hun grenzen aan, maar het felle is er af. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Hond en een huurwoning
Fijn dat het contract hetzelfde blijft. Ook al zou je volledig in je rechts staan als je de hond wil houden, dan nog zit je niet te wachten op juridisch geruzie. Gelukkig is dat niet nodig dus 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Hondenzwembad
Misschien zo’n eenden plankje maken er in en er uit! Whahaha! Sorry 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Hond en een huurwoning
Ik heb hier geen ervaring mee maar hoor hier al jaren allerlei meningen over. Dus ben even gaan zoeken en wat ik er over kan vinden is dat het hebben van een huisdier valt onder jouw privé leven en daar heeft de verhuurder in principe niks over te zeggen. Tenzij jouw huisdier de verhuurder aantoonbaar benadeelt (door schade te maken in de woning of overlast te veroorzaakt etc). Dus zelfs als het huurcontract zegt dat je geen huisdieren mag hebben betekend dit niet dat de verhuurder dit mag eisen van je.  https://www.woonbond.nl/vraagbaak/mag-mijn-verhuurder-huisdieren-verbieden https://hartvoordieren.nl/huisdieren-de-huurwoning-wat-mag/ Misschien is dit ook wel een vraag voor het juridisch loket o.i.d.?
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Hondenzwembad
Inderdaad voertjes er in gooien. Spelletje van maken. Koekje er naast gooien. ‘Zoek!’ Nog eentje er naast gooien. ‘Zoek!’ En dan per ongeluk () eentje in t water. ‘Zoek!’ Sommige honden vinden de bodem van zo’n badje te glad. Ik weet niet of ie op gras of tegels staat. Je zou kunnen proberen de ondergrond harder of zachter te maken.  Is het een badje met een harde rand of opblaas? Als het opblaas is kun je proberen de rand minder ver op te blazen zodat de instap minder groot is. Vrienden van mij hebben een kinderbadje gekocht voor de honden, zo eentje met drie opblaas ringen als rand zeg maar, en blazen dan enkel de onderste ring op. Op die manier durven hun honden er wel in. Zo’n hondenbad met opstaande rand wilde ze niet in. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Past een hond bij mijn levensstijl?
Een gezonde jongeman kan best een middenslag hond de trap af tillen als het nodig is. Gewoon vanaf begin goed aanleren dat de hond zich laat dragen. En rustig de trap op kan niet veel kwaad.  Al veel goede adviezen gegeven hier. Nog een kleine opmerking van mijn kant: Ik lees dat je geen moeite hebt met een eigenzinnig ras. Eentje met karakter zeg maar. Alleen wil je ook graag oppas etc regelen voor de keren dat je lang moet werken. Aangezien dat geregeld zal voorkomen is het slim hier rekening mee te houden bij je keuze. Niet ieder ras is sociaal naar andere honden (wat natuurlijk belangrijk is als ze met een uitlaat service mee gaan). Ook voor ouders en vrienden is oppassen fijner wanneer je een hond hebt die niet mega streng en consequent aangepakt hoeft te worden. Oppas wil wrs graag ontspannen kunnen wandelen met de hond, en af en toe stiekem een beetje verwennen  Sowieso een hond zoeken die flexibel is in het wisselen van omgeving. Niet eentje die enkel heel hard hecht aan zijn/haar baasje. Zo zijn er nog wel meer dingetjes te bedenken. Hou bij je keuze dus ook rekening met oppas mogelijkheden. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Vakantie Oostenrijk
Wij zijn een aantal jaar geleden naar hotel Grimming geweest. Niet in Tirol maar wel mooie omgeving. En het hotel zelf was een bijzondere ervaring. Een plek waar de hond voorop staat, en daarna pas het baasje! Haha!   https://www.hotel-grimming.com 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in verschil tussen
" Maar daarom vind ik dus dat stambomen helemaal niet heilig zijn. Het klinkt allemaal heel wat, maar puntje bij paaltje is het nog steeds geen gezondheidsgarantie.    Er loopt hier een labrador in de buurt met stamboom. Het beestje is net drie jaar oud en loopt al helemaal krom met haar poten. Slechte gewrichten. Het arme beestje mag niet springen en rennen. En dat voor een heppie de peppie labrador. Zo sneu.    En ik zeg absoluut niet dat geen stamboom beter is ofzo, maar ik hecht er dus om deze reden totaal geen waarde aan. Gezondheid zou leidend moeten zijn, en niet of er wel of niet 5 generaties terug eens een Berner door mijn Grote Zwitser is gefokt. (Slecht voorbeeld, want Berners zijn alles behalve gezond, maar je snapt mijn punt.) En zover is weet is Odin een echte GZ, maar 100 procent weet ik het niet nee. Ik heb het niet zwart op wit.  " Nicole & Odin De stamboom is het begin. Als aankomend baasje (of als fokker) doe je aan de hand daarvan onderzoek naar de gezondheid van de voorgaande generaties. Google is ook pas een zoekmachine wanneer je iets in typt en op ‘zoek’ drukt 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Doe ik het goed?
Ja dat grommen is begrijpelijk. Als jij lekker op de bank zit met een zak chips, en iemand wil die opeens afpakken, dan ga je ook grommen    Ga niet teveel moeite doen om dit snel af te willen leren. Door constant de kluif momenten te gaan onderbreken met trainen zorg je juist voor spanning. Kluiven moet ontspannen zijn. Zorg voor nu dat hij een rustig plekje heeft waar hij ongestoord kan knagen en kluiven. Het niet willen afgeven/ruilen kun je af en toe eens trainen maar dan beter bij iets dat hij minder belangrijk vindt dan z’n runderkophuid. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Doe ik het goed?
" Hey Kees! Nu werkt de runderkophuid fantastisch! Hij vind het heerlijk en is niet meer bezig met andere dingen. Één belangrijk ding: hij gromt als we hem weer afpakken. Hoe pakken we dat aan? Afleiden werkt natuurlijk niet, geen koekje of speeltje neemt genoeg aandacht weg. Tips? ???? " Marijn en Moos Soms samen kluiven. Dan bedoel ik dat jij de kluif vast houdt en moosje er aan mag knagen. Zo leert hij dat jij gewoon aan z’n kluifje kan zitten zonder ‘m af te pakken. Als je toch iets gevonden hebt waar hij z’n kluifje voor wil ruilen (plakje kipfilet of zoiets) dan moet je af en toe het kluifje ook gewoon weer terug geven. Zo gaat hij niet direct een link leggen tussen het afgeven van de kluif en die dan kwijt zijn. Zo hoop je dat hij makkelijker af gaat geven.  Ik snap wel dat je dit ‘afpakken’ graag wil aanleren. Het kan altijd eens nodig zijn om een kluifje af te pakken wanneer deze bijv. te klein wordt of een scherp puntje krijgt. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Ruil je huis (dier)
Hier in de stad gaan ze airbnb aan banden leggen dus dan kan woningruil een leuk alternatief zijn. Mijn opa en oma deden dit ieder jaar met een gezin uit Apeldoorn. Ook ik heb al meerdere malen in huizen van andere mensen gelogeerd. O.a. in Parijs en Barcelona.  Sowieso hoef je niet heel je huis open te stellen voor iemand he. Als je je bed niet wilt delen kun je gewoon een logeerbed plaatsen en je slaapkamer privé terrein laten. Dat geldt ook voor kasten.  Maar goed, in mijn geval zou ik niet meer te bieden hebben dan een appartementje in Den Haag met een ini-mini balkon 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in 240 pagina’s Twinko (en vriendjes)
Die tramfoto was trouwens onderdeel van reclame voor onze fotostudio. Er stond een code naast en als je die scande kreeg je een filmpje te zien waarin de studio-honden je een rondleiding geven:   https://vimeo.com/75390257    
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in 240 pagina’s Twinko (en vriendjes)
" Oooh, die met die knuffel. En met zijn strikje. En die zonsondergang aan zee. Met die grote gele bal. En die reclame op de tram. Op die rots op vakantie ook mooi! Watervalletje! Wat een mooie foto's! " Wilma en Dobby Hihi leuk hè, allemaal herinneringen  Dankjewel 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Verschillende vragen pup (9weken oude Corgi)
Wat een lekker pupje zeg!    Het zal lastig zijn om daar streng tegen te doen, dat eigenwijze koppie 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Zelfde plek lopen, saai?
" Oh, maar jullie trekken er toch vaak met de rugzak op uit? Vindt ie dat dan niet leuk? Te stressy? " Alaska's Finest! Als we ergens wandelen waar het rustig is dan ontspand hij gelukkig snel. Maar vreemde parkjes of losloopgebieden waar veel geurtjes van andere honden hangen daar doe ik hem geen plezier mee. Dan is hij constant op z’n hoede. Vandaar dat we graag echt de natuur in trekken. Hier in de nabije omgeving loopt hij dus liever z’n bekende rondjes. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Zelfde plek lopen, saai?
Als ik tijd heb laat ik Twinko zelf kiezen. Soms wordt het dan een rondje door de wijk. Maar hij heeft me ook wel eens mee de bus in genomen naar het strand! Echter wilde hij daar enkel snuffelen op de boulevard (naar eten) en toen weer terug naar de bushalte  Over het algemeen is hij tevreden met z’n standaard rondje en zorgt een vreemde omgeving voor onrust. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Glucosamine opties
De flexadin is hier een succes. Ze gaan er in als snoep, wat begrijpelijk is aangezien ze stinken als een bunzing! Voorlopig kunnen we dus vooruit met dit zakje. Dank nogmaals voor alle suggesties. Wanneer ik eens tijd heb ga ik me er nog wat meer in verdiepen. Alleen die tijd.. pff ik kom altijd te kort 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Slapeloze nachten
Zoals gezegd is geborgenheid de eerste paar dagen het belangrijkste. Je pupje moet het vertrouwen krijgen dat jij er voor hem bent. Wees niet te bang dat je ‘de verkeerde dingen aanleert’. Een hond leert zijn hele leven dus alles hoeft niet in 1x goed. Geef je pupje de aandacht die hij nu nodig heeft. Straks komt de fase waarin hij wat zelfverzekerder gaat worden en dan kun je gaan oefenen met alleen laten.    Zelf heb ik ook naast de bench geslapen en ‘s morgens lekker m’n hondje bij me genomen in bed. Als hij ‘s nachts piepte haalde ik hem er uit, liet hem buiten, en dan terug de bench in met mijn hand erbij. Ik heb zelfs wel een paar keer met m’n hoofd in de bench gelegen tot hij sliep XD De gebroken nachten waren wel zwaar maar ik paste m’n dag er op aan. Als de pup sliep overdag ging ik ook een uurtje liggen. Huishouden even op een laag pitje. En verder betrok ik m’n pupje bij de dingen die ik overdag deed. Was opvouwen? Dan mocht hij een sok vasthouden. Eten koken? Hij mocht de ingrediënten besnuffelen. Simpele dingetjes waarvan hij moe werd terwijl ik toch wat werk gedaan kreeg. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in 240 pagina’s Twinko (en vriendjes)
" Leuk hoor! Voor iedereen die nu een boek wil maken en wat geduld heeft, deze webwinkel heeft 1 keer per jaar een aanbieding waarbij je niks extra hoeft te betalen voor extra pagina's. Je betaalt dan alleen voor het basis boek van 20 pagina's of zo. De prijs is dan iets van 24 euro. Deze aanbieding komt altijd rond januari februari. " Dobber! Ja dat was nu dus ook. Misschien hebben ze rond corona tijd een keer extra gedaan ofzo? Het scheelde me nu totaal 100,- 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Toffe Locaties?
De vennen en bossen bij Oisterwijk vind ik zelf altijd erg mooi.  Posbank is mooi als de heide in bloei staat.   
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in 240 pagina’s Twinko (en vriendjes)
" .. ik krijg gelijk zin om op vakantie te gaan ook " Dobry Haha ja had ik ook na het maken van te boekje 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in PB berichten weg halen
Het is mij eigelijk nooit opgevallen dat PBs blijven staan. Ik zal het eens met de andere modjes bespreken want kan me voorstellen dat er behoefte is aan een ‘opruim’ mogelijkheid. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Saarloos wolfhonden West-Vlaanderen?
Welkom Frederiek,   Na zoveel jaren met een hond kan ik me goed voorstellen dat het nu eenzaam voelt zonder. Zeker als je weet dat je ouders geen nieuwe hond meer zullen nemen. Op dit forum heb ik veel mensen met honden leren kennen, maar ook door mee te gaan met georganiseerde honden wandelingen, en door met mensen te praten op het honden veld. Toen ik ooit op vakantie was zonder mijn hondje heb ik een willekeurig baasje gevraagd of ik haar hondje mocht aaien omdat ik de mijne mistte    
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Zindelijkheid newfoundlander
Iedere hond heeft wel iets waar ze wat meer moeite mee hebben om te leren. Soms is dat alleen thuis blijven. Soms is het loslopen. Soms is dat omgang met kinderen. Soms is het zindelijkheid. Dat heeft echt niet enkel met opvoeding te maken. Als baasje moet je gewoon consequent blijven en dan valt het kwartje vanzelf.  
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Help! Onze puppy braakt veel!
Wanneer braakt ze precies? Eet ze gewoon? Drinkt ze genoeg? Hoe is de ontlasting? Is ze even energiek als anders?
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Zindelijkheid newfoundlander
" Eigenlijk moet alleen Willemijn reageren, want er wordt gevraagd wanneer ‘jullie’ newfoundlander zindelijk was . " Janine Diep van binnen is de mijne ook newfoundlander 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Hond mee op scooter
Bedoel je zoiets als die mandjes met van dat draad er over? https://www.zooplus.nl/shop/honden/benches/hondenfietsmand/573050    Of misschien kun je een manier bedenken om een kleine reisbench achterop vast te maken. Ik weet niet hoe groot je hond is?
 

Vrienden van zia

honden foto van Triggered by the herdhonden foto van Eline & Vinohonden foto van Hilde & Twinkohonden foto van simonehonden foto van Robbiehonden foto van Marjoleinhonden foto van Suzan honden foto van Andor

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^