Past een hond bij mijn levensstijl?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel frezfrez

Beste lezers,

Ik ben al jaren aan het dromen om een hond-eigenaar te mogen worden. Echter ben ik onervaren op het gebied.
Ik zit momenteel in de oriëntatie fase en ik hoop dat jullie mij van info kunnen voorzien.
Mocht het advies zijn, gezien mijn levensstijl: begin er niet aan, hoor ik dat graag. Echter hoop ik ook op advies waarmee ik mijn droom wél kan waarmaken.

De levenskwaliteit van de hond staat bij mij op #1. Ik ga niet overhaast over tot een beslissing. Ik zal enkel goed geinformeerd overgaan tot het aanschaffen van een hond wanneer ik zeker weet dat ik de hond een fijn leven kan bieden.

Even wat over mij:
- 26 jaar
- Woon de komende paar jaar nog op een normaal woningbouw gezinsappartement, alleen, 4 hoog. Op loopafstand van het bos
- Ik ben een actieve man, sport/ren/wandel veel en graag. Ik ben heel graag buiten, hoewel ik ook geniet van lekker thuis relaxen.
- Ik werk bij de politie en werk dus onregelmatig, geen ploegendiensten met ritme, echt onregelmatig. 4/5 dagen werk ik ochtend/middag/nacht diensten van 8/9 uur door elkaar waarbij ik enkele keren per jaar een uitschieter heb van een dienst van 10/11/12 uur (zeer incidenteel).


Ik zoek een hond:
- Die ik alleen kan laten wanneer ik aan het werk ben.
- Die het leuk vind om met mij dagelijks te wandelen, voor en na mijn dienst. Waarbij minimaal een van de wandelingen langer mag zijn ( max 60min) en een andere rond de 20/30min. Weer of geen weer, dit vind ik leuk en zal geen "moetje" voor mij zijn. Deze wandelingen zullen dus echter op wisselende tijden plaatsvinden.
- Een hond die op mijn vrije dagen (kan doordeweeks/weekend zijn) ook er lekker (langer dan 60min) op uit wilt gaan: wandelen,zwemmen in de beek/spelen in het bos.
- Een hond die na een flinke wandel/speelsessie thuis rustig zich kan gedragen. - Een hond die met de juiste training/voorbereiding met mij mee kan hardlopen.
- Een hond die ras-technisch niet bovengemiddeld, liever onder gemiddeld blaft ivm mijn buren.
- Een hond die stoer is: een (liever geen hele kleine) hond: statige/stoere uitstraling, liefst kortharig
- Een hond die intelligent is: die ik goed dingen kan leren
- Een loyale,betrouwbare hond die zich aan zijn baasje hecht - Een hond waarmee ik kan spelen
- Een hond met (eigenzinnig)karakter
- Een hond die het niet erg vind om incidenteel eens een dag/week bij mijn (hele lieve) ouders te gaan logeren wanneer ik voor mijn werk even langer weg moet.


Mijn vragen zijn:

- Past mijn levensstijl bij een hond?
- Zijn er bepaalde rassen die bij mijn levensstijl zouden passen?
- Zijn er boeken/zaken die ik kan bestuderen betreffende het opvoeden van een hond als alleenstaande, werkende persoon.
- Zijn er andere zaken waar ik rekening mee moet houden?

Indien het antwoord op mijn eerste vraag ja is:
- Moet ik bij een puppy (langere)tijd vrij nemen? Of hoe leer ik mijn puppy omgaan met mijn levensstijl.

Ik hoop dat jullie mij aanknopingspunten/tips kunnen geven.

Mocht je dit allen gelezen hebben en besluiten op mijn bericht te reageren: Bedankt :-)

honden page profiel NikiNiki

honden foto van Niki

Hoi! 

Naar mijn mening kan een hond prima in jouw leven. Ik werk zelf in de zorg en ben ook erg onregelmatig op werk. Dat gaat prima. 

Zoals jij het zelf beschrijft (man alleen, appartementen complex) was mijn eerste gedachten, dat wellicht het kijken naar een asiel hond erg leuk zou kunnen zijn. 
Wij hebben op dit moment een pup en dat heeft toch echt 4 tot 5 maanden geduurd voor ik weer echt onregelmatig kon werken en dat terwijl ik hulp heb van mijn man. Je bent gewoon heel erg moe en een pup wil heel veel van je

Als je de tijd hebt en het rustig aan wil doen, zou ik een asielhond zeker niet uitsluiten. Daar zitten veel honden die voldoen aan jouw beschrijving en vaak lastig te plaatsen zijn in gezinnen, maar die hele trouwe vrienden kunnen worden voor iemand alleen. 
Vaak kunnen die honden de basis al en moet dit alleen opnieuw opgepakt worden. Denk aan aan de lijn lopen, zindelijkheid, alleen thuis zijn etc. 
Daarbij duurt het echt wel een aantal maanden voor je kan beginnen met zo actief doen als jij beschrijft, met een pup. Een volwassen hond kan je meteen mee starten. 

En ja, wanneer je alleen bent, is een flinke tijd vrij, geen overbodige luxe als je een nieuwe huisgenoot krijgt. 

Ik hoop dat je er wat aan hebt! 

honden page profiel DagmarDagmar

Lijkt me haalbaar, mits voor de écht lange shiften, de hond idd naar je ouders kan.

Persoonlijk vind ik heel alleen wel wat zielig, de mijne zitten overdag ook alleen maar hebben wel elkaar als gezelschap.  Niet dat ze dan zitten te spelen, maar er is wel ietwat interactie.

 

Qua ras past er best veel denk ik. Ikzelf heb mechelaars en die doen het uitstekend met hoe ik leef.  Enkel het punt van blaffen zouden ze slecht(er) scoren.

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Heb je ook een lift in het gebouw of enkel trappen?Daar zou ik ook naar kijken ivm mocht de hond ooit geopereerd moeten worden of een blessure heeft?

Denk ook dat een volwassen hond(herplaatser) een betere match zou zijn. Een puppy kan in deze situatie minder goed tenzij je een paar weken vrij kan nemen als de pup komt.Maar dan nog zijn lange wandelingen uitgesloten en het alleen zijn ook. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Je kan eens naar rasverenigingen informatie gaan inwinnen voor een bepaald ras dat je graag zou willen, een wat oudere hond van een jaar of twee/drie....een herplaatser, de levensstijl van je daar past zeker een hond bij...contenue maakt niets uit, eten geven kan ook op andere tijden gegeven worden....en een vangnet heb je bij je ouders als het wat langer zou duren....een pup vergt tijd, heel veel tijd, die kan je niet zomaar alleen laten, een bench is niet een optie om daar dan in te verblijven voor als je weg bent...ik hoop dat je een herplaatser vind, jong en die bij je past....   wat het ras betreft, ik weet bijna zeker dat je al een voorkeur hebt voor een bepaalde hond.....de groote, de beharing, karakter..    ik zelf heb een oud duitse herder gehad, een wereldhond, geen blaffert, dat kan je echt afleren, zeker als je een hond hebt...kijk daar eens naar, geen mechelse herder, die zijn wat nerveuzer...

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Zelf zou ik een hond nooit zolamg achter elkaar alleen willen laten, voor mij is 4 tot 6 uur echt het maximum. Waarmee ik niet zeg dat je geen hond kan nemen.

 

Daar zijn oplossingen voor. Kijk bij de voorbereidingen voor een hond eens naar de stichting oopoeh. Daar kan je een maatje regelen waarmee je afspraken kan maken voor opvang als je werkt.

 

Denk er ook aan dat je als je werkt, vaak ook nog boodschappen moet doen, eens een avondje gaat stappen, een feestje of bezoek. Kan je dan de hond meenemen, anders is hij dan weer alleen.....

 

Misschien nu nog niet van toepassing, eerst de vraag, neem ik een hond, maar als je daar uit bent dan de volgende overwegingen.

 

Wil je voor een volwassen hond gaan waarvan je enige achtergrond informatie wilt hebben voor je deze meeneemt, wat ik zeer aan zou raden gezien je situatie van veel weg zijn, kijk dan een bij hhin herplaatsing honden in nederland. Hier worden goede huizen gezocht van honden die weg moeten door bv scheiding of overlijden. En hier krijg je eerlijke informatie, verwacht ik, omdat deze mensen de moeite doen om een nieuwe baas te vinden.

 

Let op als je naar het asiel gaat, een hond zit meestal niet voor niets daar, veel honden worden gebracht vanwege bijten of niet alleen kunnen zijn en dat laatste is dan wel een groot probleem bij jou. Mijn ervaring is dat een asiel niet vaak de juiste redej weet van afstand, Of , sorry mensen, het zijn buitenlandse honden met een grote rugzak die het niet gered hebben bij een baas thuis. Ook dit zou ik je niet aan willen raden gezien je situatie,

 

Wil je een pup, Dan moet je zeker het eerst half jaar tot een jaar een achtervang hebben voor de tijd dat je werkt. Zoek dan een hondje die ook echt bij mensen in huis is geboren en wat je dus ook kan controleren door de pup vanaf minimaal week drie te kunnen bezoeken.

Houd je ver van broodfok, mensen die een zg nestje hebben waarvan ma hond net wandelen is of net even ergens anders is, dat zijn meestal hondjes uit broodfok uit buitenland,

 

De flat is geen probleem, is er een lift, want een jonge hond kan niet zoveel trappen lopen en een heel oude hond ook vaak niet meer.

 

Het bos is natuurlijk top, maar weet je zeker of je hond daar los mag en lekker uit kan rennen?

 

Houd je ons op de hoogte wat het gaat worden? Succes met je beslissing.

honden page profiel LutaloLutalo

Hoi,

Ik denk dat er prima een hond in jou leven past. Echter wat anderen ook al zeiden zou ik idd eerder een volwassen hond nemen dan een pup. Eer dat een pup mee een rondje kan hardlopen ben je zo alweer 1/1,5 jaar verder. Daarnaast kunnen de honden dan ook langer alleen zijn. Hopelijk vind je je maatje!

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Welkom op dit forum, Frez.   Zo te lezen denk je goed na over het bezitten van een hond. Hopelijk heb je een lift in het appartementengebouw, want een pup mag geen trappen lopen en een oudere hond kan het soms niet meer.

Je zult iets moeten bedenken voor tijdens je werk, een hond is per slot van rekening een gezelschapsdier. Dus die wordt niet erg blij van dagelijks 8-11 uur alleen zijn. Mogelijk veroorzaakt hij dan geluidsoverlast of bouwt hij een nieuw interieur voor je.  Bovendien kan hij zijn behoefte niet buiten kwijt en vind je dat dan in  huis bij thuiskomst.

Er zijn hondenuitlaatservices die daarbij kunnen helpen, of een gastgezin, maar die zijn misschien niet beschikbaar als je nachtdienst hebt. Je moet echt een 'achtervang' hebben, zeker als je alleen woont.

Oh, ik zie dat je ouders bij kunnen springen.  Die moeten dan wel op dezelfde manier met de hond omgaan als jij doet, anders wordt het onduidelijk voor de hond. Dat wat betreft bijv. op de bank mogen, verwennen met lekkers enzo.

Ik weet niet wat voor soort vakantievierder je bent, maar dat zul je ook moeten aanpassen aan een hond, tenzij je hem dán naar een pension zou doen.

Je hebt nog genoeg om over na te denken.  Misschien is het een idee om een tijdje vrijwilliger te worden in je  plaatselijke asiel. Dan leer je vanzelf meer over honden en leer je ook meer hondenmensen kennen.

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

" Welkom op dit forum, Frez.   Zo te lezen denk je goed na over het bezitten van een hond. Hopelijk heb je een lift in het appartementengebouw, want een pup mag geen trappen lopen en een oudere hond kan het soms niet meer.
Je zult iets moeten bedenken voor tijdens je werk, een hond is per slot van rekening een gezelschapsdier. Dus die wordt niet erg blij van dagelijks 8-11 uur alleen zijn. Mogelijk veroorzaakt hij dan geluidsoverlast of bouwt hij een nieuw interieur voor je.  Bovendien kan hij zijn behoefte niet buiten kwijt en vind je dat dan in  huis bij thuiskomst.
Er zijn hondenuitlaatservices die daarbij kunnen helpen, of een gastgezin, maar die zijn misschien niet beschikbaar als je nachtdienst hebt. Je moet echt een 'achtervang' hebben, zeker als je alleen woont.
Oh, ik zie dat je ouders bij kunnen springen.  Die moeten dan wel op dezelfde manier met de hond omgaan als jij doet, anders wordt het onduidelijk voor de hond. Dat wat betreft bijv. op de bank mogen, verwennen met lekkers enzo.
Ik weet niet wat voor soort vakantievierder je bent, maar dat zul je ook moeten aanpassen aan een hond, tenzij je hem dán naar een pension zou doen.
Je hebt nog genoeg om over na te denken.  Misschien is het een idee om een tijdje vrijwilliger te worden in je  plaatselijke asiel. Dan leer je vanzelf meer over honden en leer je ook meer hondenmensen kennen. 

Misschien is het een idee om een tijdje vrijwilliger te worden in je  plaatselijke asiel. Dan leer je vanzelf meer over honden en leer je ook meer hondenmensen kennen. "

Goed advies idd!Heb dit ook gedaan en daardoor wist ik wat ik zocht in een hond en wat hij nodig heeft :-). 

honden page profiel KlaraKlara

Wat in jouw geval goed zou helpen is een oppas op co-owner. Toen ik halverwege de 20 was wilde ik ook graag een hond maar had ik ook een druk leven en werkte veel. Ik ben toen 3 dagen in de week gaan oppassen op een hond van een vriend. Samen konden we het wel zo regelen dat de de hond nooit lang alleen was. De hond was van hem, ik was de achtervang. Ik wilde zelf ook nog niet de verantwoordelijkheid van een hond maar vond het wel heerlijk om lange wandelingen te maken en dingen met de hond te doen. Misschien heb jij ook wel een collega of vriend die achtervang wil zijn. Ik zou sowieso niet voor een pup gaan. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Neen, persoonlijk vind ik het absoluut niet kunnen dat een hond zo lang alleen moet zitten.

Dan neem je uiteindelijk een hond uit egoistische overwegingen, om je vrije tijd op te vullen.

 

Een hond neem je om samen te leven, niet om bij je thuis uren en uren op je te laten wachten.

Een vis misschien?

 

Een hond leeft gemiddeld 15 jaar.

Je bent nu alleen maar er kan vlug verandering in je situatie komen en dan ga je zelfs in je vrije tijd weinig tot geen tijd meer hebben voor een hond.

 

De meeste honden die zo lang alleen moeten zitten beginnen uit verveling te blaffen op alles en nog wat.

 

Niet doen.

honden page profiel frezfrez

Hallo iedereen,

Allereerst bedankt voor al jullie meedenkende reacties. Ik lees een hele hoop interessante dingen, ook dingen waar ik nog niet over had nagedacht.

Ik lees over het algemeen dat met het leveren van concessies er mogelijk wel een hond in mijn leven past. Ik lees verder ook dat ik mij nog in een aantal zaken goed kan gaan verdiepen. Ik woon bijvoorbeeld in een appartement met enkel trappen.

Ik ga mij allereerst eens meer verdiepen in de herplaats-viervoeters. Ik hoef echt niet persé een pup. Ik kom uit een gezin waar wij altijd asiel-katten hebben gehad, het idee om een dier met wat pech alsnog een goed leven te geven spreekt mij ook erg aan. Mits aandachtspunten/gedragsproblemen bekend zijn en duidelijk vooraf beschreven worden.
Tevens ga ik mij eens verdiepen in uitlaat-services, om te onderzoeken wat dit allemaal inhoudt.

Ik ga de info uit alle bovenstaande reacties eens rustig op mij in laten werken.
Mochten mensen nog aanvullingen/tips hebben hoor ik deze natuurlijk graag.

Ik hou jullie ook op de hoogte, met de zij-noot dat dit geen korte-termijn plan wordt.

Dank!

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Er is dus geen lift en de hond zal 6 trappen moeten lopen. Je doet er waarschijnlijk verstandig aan over een kleine hond  te denken. Die kun je dus naar boven dragen, want eigenlijk is traplopen voor geen enkele hond erg gezond.                        Zo af en toe kan geen kwaad, maar 4 x per dag 6 trappen is teveel van het goede.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Een gezonde jongeman kan best een middenslag hond de trap af tillen als het nodig is. Gewoon vanaf begin goed aanleren dat de hond zich laat dragen. En rustig de trap op kan niet veel kwaad. 

Al veel goede adviezen gegeven hier. Nog een kleine opmerking van mijn kant:

Ik lees dat je geen moeite hebt met een eigenzinnig ras. Eentje met karakter zeg maar. Alleen wil je ook graag oppas etc regelen voor de keren dat je lang moet werken. Aangezien dat geregeld zal voorkomen is het slim hier rekening mee te houden bij je keuze. Niet ieder ras is sociaal naar andere honden (wat natuurlijk belangrijk is als ze met een uitlaat service mee gaan).
Ook voor ouders en vrienden is oppassen fijner wanneer je een hond hebt die niet mega streng en consequent aangepakt hoeft te worden. Oppas wil wrs graag ontspannen kunnen wandelen met de hond, en af en toe stiekem een beetje verwennen hp-wink

Sowieso een hond zoeken die flexibel is in het wisselen van omgeving. Niet eentje die enkel heel hard hecht aan zijn/haar baasje.


Zo zijn er nog wel meer dingetjes te bedenken. Hou bij je keuze dus ook rekening met oppas mogelijkheden. 

honden page profiel DanielleDanielle

Ik vind dat je te veel van huis bent voor een hond. Want je wil daarnaast, neem ik aan, ook leuke dingen doen in je vrije tijd. Omdat je alleen bent, kun je dit niet samen doen met een ander, maar komt het allemaal op jou aan. Natuurlijk heel fijn om ouders/ vrienden in de buurt te hebben die wel eens willen oppassen. Ik vind het zelf geen ideale situatie, maar dat kan jij natuurlijk het beste beslissen. 

honden page profiel DagmarDagmar

Ik doe enkel maar leuke dingen met mijn honden. Al de rest is maar saai. 

Ik ben ook alleen en dat lukt uitstekend ;) 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Nee in jouw situatie zou ik niet aan 1 hond beginnen. 

Wel aan 2 die al bij elkaar horen.

 

En anders inderdaad een co-eigenaar zoeken.

 

Suc6!

honden page profiel Lalo SalamancaLalo Salamanca

honden foto van Lalo Salamanca

Iemand die alleenwonend is en daarnaast een drukke baan heeft, klinkt niet per se erg geschikt voor een hond moet ik heel eerlijk zeggen. Vind het best sneu als hij/zij zo lang alleen moet zitten. Ik werk zelf vanuit huis en woon met mijn vriend samen, en zelfs ik twijfel of ik wel geschikt ben voor een hond als midden twintiger met een sociaal leven. In jouw geval was de eerste vraag die ik me stelde ook: Hoe zie je het voor je dat het hondje zijn/haar behoefte kan doen wanneer je zelf op je werk bent? Je zegt dat politiewerk soms ontzettend kan uitlopen/uitschieten. Wat doe je dan? 

Ik bedoel dit absoluut niet rot want honden zijn fantastisch, maar zou een kat niet beter bij je passen? Die trekken veel meer hun eigen plan. 

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Wat goed dat je er zo over nadenkt voordat je een hond neemt. Mijn mening is dat een hond niet langer als 5 uurtjes per dag alleen moet zijn. Er zullen echt honden zijn die het langer kunnen maar honden zijn roedeldieren. Is het geen mogelijkheid dat de hond naar je ouders gaat als je gaat werken?  Bepaalde rassen zou ik dan al niet nemen, denk aan rassen met een hoog energie level...  of rassen waarvan bekend is dat ze niet goed alleen kunnen zijn

Een pup zou ik niet aanraden want daar gaat echt heel veel uren werk inzitten denk aan het zindelijk maken of het leren alleen thuis zijn. Dat lukt niet met 3 weken vakantie.

Een asielhond is misschien een optie maar dan zou ik rekening houden met een hond die je kan tillen als de hond geen trap kan lopen.

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Alaska's Finest!


- Een hond die intelligent is: die ik goed dingen kan leren
- Een hond met (eigenzinnig)karakter
 
- Een loyale hond die zich aan zijn baasje hecht
- Een hond die zonder problemen een tijdje de ouders kan blijven (Gescheiden van baasje)

 

Of een hond past in je leven... tja, da’s erg persoonlijk natuurlijk. Als ik in jouw situatie was, zou ik nooit een hond nemen, maar dat wil niet zeggen dat jij het niet zou kunnen. hp-wink Dus die beslissing kan alleen jij maken.

 

Ik pik er enkele dingetjes uit waar je misschien wat dieper over moet denken:

Wat bedoel je met eigenzinnig?

Ik ken veel mensen die beweren graag een eigenzinnige hond te hebben, maar in praktijk dat eigenlijk helemaal niet te wensen. Als puntje bij paaltje komt, willen ze wel een gehoorzame hond, die doet wat zij vragen. Dat is natuurlijk niet ‘eigenzinnig’ zijn. Een eigenzinnige hond denkt zelf na, en als hij van mening is dat jij iets vraagt waar hij het niet mee eens is, dan doet ie het niet. Punt. Dat is een eigenschap die niet zo veel mensen ligt.

Intelligentie is ook niet hetzelfde als gehoorzaamheid of snel trukjes leren. Zo kan een eigenzinnige hond ook zeer intelligent zijn, maar dan voor zijn eigen bestwil, en heel inventief te werk gaan om zijn zin door te drijven. Dat vergt heel wat creativiteit en een grote portie zelfrelativering van de mens, om daarmee om te gaan.

En er zijn ook honden die snel dingen oppikken omdat ze graag ten dienste van hun mens willen staan, een grote will to please hebben, of erg baasgericht zijn.

Bekijk dus goed wat je wenst: een hond die zelf eigen beslissingen neemt, het niet altijd met je eens is en dat ook in zijn gedrag en reacties laat blijken? Of een inschikkelijke hond die met plezier uitvoert wat jij vraagt? Of eentje tussen die twee uitersten in?

 

Qua baasgerichtheid: er zijn honden die zich heel sterk hechten aan 1 persoon, maar daardoor het erg moeilijk hebben als die persoon weg is. En er zijn honden die meer allemansvriend zijn, en zich dus makkelijker thuis voelen bij verschillende mensen en zich aan meerdere personen hechten. Dus ook hier weer: hou voor ogen wat je echt wenst.

 

Misschien heb je wat aan deze website: alle hondenrassen op een rij, met uitleg over hun karakter en eventueel een link naar de rasvereniging. De hondenrassen staan opgedeeld in groepen.

https://www.houdenvanhonden.nl/hondenrassen/

 

Succes met de zoektocht! Het is leuk, wat meer over verschillende rassen en hun specifieke karaktereigenschappen te leren! hp-thumbsup

honden page profiel frezfrez

"  

Of een hond past in je leven... tja, da’s erg persoonlijk natuurlijk. Als ik in jouw situatie was, zou ik nooit een hond nemen, maar dat wil niet zeggen dat jij het niet zou kunnen.  Dus die beslissing kan alleen jij maken.

 

Ik pik er enkele dingetjes uit waar je misschien wat dieper over moet denken:

Wat bedoel je met eigenzinnig?

Ik ken veel mensen die beweren graag een eigenzinnige hond te hebben, maar in praktijk dat eigenlijk helemaal niet te wensen. Als puntje bij paaltje komt, willen ze wel een gehoorzame hond, die doet wat zij vragen. Dat is natuurlijk niet ‘eigenzinnig’ zijn. Een eigenzinnige hond denkt zelf na, en als hij van mening is dat jij iets vraagt waar hij het niet mee eens is, dan doet ie het niet. Punt. Dat is een eigenschap die niet zo veel mensen ligt.

Intelligentie is ook niet hetzelfde als gehoorzaamheid of snel trukjes leren. Zo kan een eigenzinnige hond ook zeer intelligent zijn, maar dan voor zijn eigen bestwil, en heel inventief te werk gaan om zijn zin door te drijven. Dat vergt heel wat creativiteit en een grote portie zelfrelativering van de mens, om daarmee om te gaan.

En er zijn ook honden die snel dingen oppikken omdat ze graag ten dienste van hun mens willen staan, een grote will to please hebben, of erg baasgericht zijn.

Bekijk dus goed wat je wenst: een hond die zelf eigen beslissingen neemt, het niet altijd met je eens is en dat ook in zijn gedrag en reacties laat blijken? Of een inschikkelijke hond die met plezier uitvoert wat jij vraagt? Of eentje tussen die twee uitersten in?

 

Qua baasgerichtheid: er zijn honden die zich heel sterk hechten aan 1 persoon, maar daardoor het erg moeilijk hebben als die persoon weg is. En er zijn honden die meer allemansvriend zijn, en zich dus makkelijker thuis voelen bij verschillende mensen en zich aan meerdere personen hechten. Dus ook hier weer: hou voor ogen wat je echt wenst.

 

Misschien heb je wat aan deze website: alle hondenrassen op een rij, met uitleg over hun karakter en eventueel een link naar de rasvereniging. De hondenrassen staan opgedeeld in groepen.

https://www.houdenvanhonden.nl/hondenrassen/

 

Succes met de zoektocht! Het is leuk, wat meer over verschillende rassen en hun specifieke karaktereigenschappen te leren!  "

 
Bedankt voor de nuttige aanvulling! en overigens ook de reacties hierboven!
Ik ga het meenemen in mijn overweging !:-)

honden page profiel frezfrez

Een update. Mijn ouders geven groenlicht voor co-ownership. Het lijkt ze zelfs hartstikke leuk. We gaan ons de komende maanden verdiepen in herplaatshonden om te kijken voor een hond die zowel goed met mij als mijn moeder (oppas) matcht :-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Een mooie update. Succes met de zoektocht!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Een update. Mijn ouders geven groenlicht voor co-ownership. Het lijkt ze zelfs hartstikke leuk. We gaan ons de komende maanden verdiepen in herplaatshonden om te kijken voor een hond die zowel goed met mij als mijn moeder (oppas) matcht :-) "

Oh dat is fijn zeg!

 

 

honden page profiel maxmax

honden foto van max

leuk! veel succes!

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

" Een update. Mijn ouders geven groenlicht voor co-ownership. Het lijkt ze zelfs hartstikke leuk. We gaan ons de komende maanden verdiepen in herplaatshonden om te kijken voor een hond die zowel goed met mij als mijn moeder (oppas) matcht :-) "

Oh super, klinkt ideaal!:-) goed dat jullie hier zo over na denken!

honden page profiel Lalo SalamancaLalo Salamanca

honden foto van Lalo Salamanca

Wat goed! Laat ons even weten wat voor hond het geworden is wanneer de knoop is doorgehakt, ben erg benieuwd! 

Volgende forumvraag: Een hond of toch maar niet?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^