Zindelijkheid newfoundlander

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lottelotte

Hoi ik heb zelf een newfoundlander die van mij is nog niet zindelijk en is 13 weken en vroeg me af na hoeveel maanden/weken was jullie newfoundlander zindelijk?

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

1 met 4 maanden, zn 16 weken en de ander pas met 6 maanden. Geduld, geduld, geduld. Het komt wel. Je pup heeft op deze leeftijd ook nog geen volledige controle over de blaasspieren.

honden page profiel ZelmoZelmo 3 doggies

honden foto van Zelmo

Is het realistisch om te denken dat een hond fysiek al capabel genoeg is en genoeg controle heeft over zijn blaas als deze slechts 13 weken oud is? 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Komt echt goed! Elke keer even laten plassen na het eten/drinken/spelen/slapen en daarnaast om de zoveel tijd even naar buiten. De sluitspieren van de blaas zijn pas uitgegroeid rond de 7/9 maanden, afhankelijk van het ras. Tot die tijd zijn ongelukjes heel normaal. 

Als hij buiten plast belonen met een brokje en als hij binnen plast niet mopperen of boos tegen hem doen. Gewoon opruimen. Dan leggen ze de link best snel.  

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Ik heb geen newfoundlander, maar het hangt ook erg van de hond zelf af. Ik haalde mijn hond met 11 weken op, ze was toen 2kg, en ze was toen vanuit de fokker al krantzindelijk (ik heb dit niet gestimuleerd, ik wilde haar onder geen beding in huis laten plassen, omdat ze dan nog wel eens in de war raken waarom het soms wel mag en soms niet). Zolang ik in huis oplette, en haar signalen opmerkte (snuffelen, zich van mij verwijderen), was ik er op tijd bij, en ze plaste misschien 1x per week in huis na de eerste 2 dagen. Maar echt zindelijk, dat ze voor de deur ging zitten en een 'seintje' gaf, was met 16 weken. Sommige honden hebben het pas door met 6 maanden. Andere honden kunnen het al voor erg vroeg.
Het komt goed! 13 weken is jong. En met mijn kleintje tilde ik haar snel op en zette haar in de tuin als ik vermoedde dat ze moest, het was zomer dus de buitendeur stond overdag de hele dag open, en er waren al 2 volwassen honden waar ze een voorbeeld aan kon nemen.

honden page profiel lottelotte

" Is het realistisch om te denken dat een hond fysiek al capabel genoeg is en genoeg controle heeft over zijn blaas als deze slechts 13 weken oud is?  "

Nee ik was meer nieuwsgierig wat jullie ervaring is

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Geen newfoundlander, maar mijn honden waren beide vanaf dag 1 zindelijk, als in, geen ongelukjes in huis omdat ik ze constant in de gaten hield. Na een tijdje ga je de signalen zien die jouw pup geeft wanneer ze moet plassen. Zodra je dat ziet zet je haar buiten neer. 

 

Na 1 week liepen die van mij al zelf naar de voordeur om aan te geven dat ze moesten. 1 keer ging mijn pup 2 keer kort na elkaar bij de deur staan dus dacht dat ze zich aanstelde en gewoon naar buiten moest. Nee hoor, meteen een plasje op de grond. Dus je hond in de gaten houden is de beste manier. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

443762.jpg443763.jpgMijn newfy,s hebben in huis nooit wat gedaan....gelijk vanaf dag een gezorgd waar het plekje was waar het mag en alert zijn en blijven, snachts even eruit, en dat hebben ze dan heel snel door......plasplek, zodat ze weten dat de tuin schoon moet blijven....Ogin, 7.5 week oud.

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Het is bekend dat de grote rassen en de molossers behoorlijk lang tijd nodig hebben om volledig zindelijk te worden.

Dat duurt echt langer dan bij kleine rassen.

Om te verwachten dat je newfy pup met 13 weken al zindelijk is vind ik dan ook echt teveel gevraagd.

Ik heb een sint Bernard , al van pup af aan. En ik ging ook om de klip klap naar buiten met haar.

Toch duurde het ongeveer 8 maanden voor ze volledig zindelijk was . Wat dus niet ongebruikelijk is.

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

"Mijn hond was met 1 dag zindelijk"

"Die van mij heeft nog nooit iets in huis gedaan"

GOOD FOR YOU! Maar niet heel behulpzaam voor TS.

 

Bij mijn huidige hond (klein hondenras overigens) dacht ik dat hij nooit zindelijk zou worden. Op momenten was ik echt wanhopig. Ik had dit bij mijn andere honden niet meegemaakt. De pup wist gauw wat de bedoeling was en ging dan voor de deur staan, maar dat deed hij soms wel 24x op een dag, en hij moest dan ook elke keer echt plassen. Ik dacht steeds: "waar haalt hij in godsnaam al die plas vandaan?!"tongue-out

 

Als je niet door had dat hij bij de deur stond (en dat gebeurde nogal eens, want geen mens kan een 24/7 een pup in de gaten houden), dan had hij een ongelukje. Of hij moest ineens tijdens het spelen en dan redde hij de deur ook niet meer. Ik geloof dat hij met 10 maanden nog ongelukjes had.


Terwijl hij het 's nachts in de bench wel 7 uur achter elkaar droog hield. Als ze rondlopen kunnen ze het op die leeftijd nog helemaal niet ophouden. Heel langzaamaan hoefde hij overdag gelukkig steeds minder vaak. Nu gaat hij 3/4/5x op een dag (is nu 3jr oud).

 

Dus houd moed, het komt goed!hp-thumbsup

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Hoe groot of klein je hond ook is, het kan tot zo'n 7 maanden duren voor dat je hond zijn blaasspieren onder controle heeft. Dus je hebt nog even. smile

 

Ga naar buiten na t slapen, spelen, eten en drinken. En kijk goed, je gaat op een gegeven moment bepaald gedrag vooor een plasje herkennen. Snuffelen op bepaalde plekjes, een beetje heen en weer lopen bv.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Het is bekend dat de grote rassen en de molossers behoorlijk lang tijd nodig hebben om volledig zindelijk te worden.
Dat duurt echt langer dan bij kleine rassen.
Om te verwachten dat je newfy pup met 13 weken al zindelijk is vind ik dan ook echt teveel gevraagd.
Ik heb een sint Bernard , al van pup af aan. En ik ging ook om de klip klap naar buiten met haar.
Toch duurde het ongeveer 8 maanden voor ze volledig zindelijk was . Wat dus niet ongebruikelijk is. "

Dat heb ik zelf nimmer meegemaakt.....laat zinderlijk omdat het een groot ras is, hier het tegendeel..heb al meer dan veertig jaar een groot ras...vanaf dag een in huis nooit wat binnen gedaan....heb altijd pups van af een week of zeven in huis gehaald....denk niet dat het aan de groote van het ras ligt.

honden page profiel maxmax

honden foto van max

" "Mijn hond was met 1 dag zindelijk"
"Die van mij heeft nog nooit iets in huis gedaan"
GOOD FOR YOU! Maar niet heel behulpzaam voor TS.
 
Bij mijn huidige hond (klein hondenras overigens) dacht ik dat hij nooit zindelijk zou worden. Op momenten was ik echt wanhopig. Ik had dit bij mijn andere honden niet meegemaakt. De pup wist gauw wat de bedoeling was en ging dan voor de deur staan, maar dat deed hij soms wel 24x op een dag, en hij moest dan ook elke keer echt plassen. Ik dacht steeds: "waar haalt hij in godsnaam al die plas vandaan?!"
 
Als je niet door had dat hij bij de deur stond (en dat gebeurde nogal eens, want geen mens kan een 24/7 een pup in de gaten houden), dan had hij een ongelukje. Of hij moest ineens tijdens het spelen en dan redde hij de deur ook niet meer. Ik geloof dat hij met 10 maanden nog ongelukjes had.
Terwijl hij het 's nachts in de bench wel 7 uur achter elkaar droog hield. Als ze rondlopen kunnen ze het op die leeftijd nog helemaal niet ophouden. Heel langzaamaan hoefde hij overdag gelukkig steeds minder vaak. Nu gaat hij 3/4/5x op een dag (is nu 3jr oud).
 
Dus houd moed, het komt goed! "

TS vraagt toch ook hoelang het heeft geduurd?

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Mijn pup een sbt is nu 10 weken,ze doet niks binnen maar wel in de tuin en als ik op tijd ben,doet ze alles buiten de tuin.(poepen doet ze niet meer in de tuin)

Zolang een hond in de tuin plast is ze voor mij niet zindelijk is makkelijk dat het niet binnen is.

Bij de ene hond duurt het langer dan de andere,het weer zit wel mee.

Mijn pup is wel vanaf de eerste nacht  zindelijk,ze wordt om 12u30 uitgelaten en s'morgens om 8 uur weer en dan ligt ze nog te slapen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Zindelijkheid is snappen dat de behoefte buiten hoort en een goede controle krijgen over de sluitspieren.

Pas rond de 9 maanden, zijn de sluitspieren, door hormonen volledig ontwikkelt, afhankelijk van het ras.

 

Tot die tijd is een ongelukje normaal.

 

Geduld, ongelukjes opruimen en als er veel ongelukjes zijn, vaker naar buiten proberen te gaan.

 

Dat pups gelijk al de behoefte buiten doen, betekend dat je als eigenaar gewoon altijd op tijd bent. Dat is geluk hebben.

Als er geen ongelukjes zijn,  wil het niet zeggen, dat ze ook echt zindelijk zijn, pups kunnen de behoefte nl nog maar beperkt ophouden.

 

Pas als je hond probleemloos het langere tijd kan ophouden, is je hond officieel echt zindelijk

Plassen kan ook komen door dat ze iets spannend vinden, wij moeten ook meer, als we stres ervaren.

 

 

De fokker speelt een grote rol  in de start van de zindelijkheid, als die al bewust bezig is, met een speciale plas en poep plek, met het liefste gras of kunstgras, beter is een buiten plak, dan is het voor de nieuwe eigenaar veel makkelijker, dan een fokker, die daar minder aandacht voor heeft.

Ik zeg niet, dat de ene fokker beter is.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Je kan er niet echt een aantal weken op plakken. Maar wat ik wel zeer overdreven vind is dat we doen alsof honden pas met 9 maanden zindelijk kúnnen zijn. Dat is onzin. Als een hond geen controle had over zijn sluitspieren zou er de hele dag en nacht door urine en ontlasting uit komen en dat is niet zo. Hup, kranten of puppypads weghalen als je die gebruikt en naar buiten zodra hij aanstalten maakt om te gaan plassen (rondje draaien, aan de grond snuffelen enz). Optillen, buiten zetten en belonen. Herhalen. Je hond gaat vanzelf inzien dat hij via de deur naar buiten kan waar geplast hoort te worden en zal dan waarschijnlijk uit zichzelf bij de deur gaan staan. Zodra hij dat doet, gelijk naar buiten. Honden zijn niet dom hoor, en ook niet een soort lekke gieters. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Je kan er niet echt een aantal weken op plakken. Maar wat ik wel zeer overdreven vind is dat we doen alsof honden pas met 9 maanden zindelijk kúnnen zijn. Dat is onzin. Als een hond geen controle had over zijn sluitspieren zou er de hele dag en nacht door urine en ontlasting uit komen en dat is niet zo. Hup, kranten of puppypads weghalen als je die gebruikt en naar buiten zodra hij aanstalten maakt om te gaan plassen (rondje draaien, aan de grond snuffelen enz). Optillen, buiten zetten en belonen. Herhalen. Je hond gaat vanzelf inzien dat hij via de deur naar buiten kan waar geplast hoort te worden en zal dan waarschijnlijk uit zichzelf bij de deur gaan staan. Zodra hij dat doet, gelijk naar buiten. Honden zijn niet dom hoor, en ook niet een soort lekke gieters.  "

Mee eens zo sta ik er ook in en binnen de kortste tijd zindelijk nooit aan kranten,puppypaids,plashoekjes in de tuin gedaan,al mijn honden groot en middenslag waren met 12 weken zindelijk,als ze in de tuin plass(t)en negeer ik het en buiten beloon ik heel overdreven.

9 maanden hebben al veel honden hun eerste loopsheid erop zitten.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Je kan er niet echt een aantal weken op plakken. Maar wat ik wel zeer overdreven vind is dat we doen alsof honden pas met 9 maanden zindelijk kúnnen zijn. Dat is onzin. Als een hond geen controle had over zijn sluitspieren zou er de hele dag en nacht door urine en ontlasting uit komen en dat is niet zo. Hannah & Bink† en Beertje

oh, maar dat zeg ik niet.

 

Neem vrouwen na de overgang, of teven na castratie, door het wegvallen van bepaalde vrouwelijke hormonen, kunnen ze de controle verliezen over de sluitspieren. Bij sommige rassen, zoals de boxer, adviseren ze daarom om een teef niet te laten castreren.

 Het zindelijk worden is het omgekeerde proces, als bij de vrouw na de overgang.

 

Onder invloed van hormonen, zijn pups en kinderen op een gegeven moment in staat de urine gedurende lange tijd op ter houden. Dat is een rijpings proces.

Tot die tijd, is een ongelukje heel normaal.

Dat het 's nachts eerder beter gaat, komt omdat je stofwisseling op een laag pitje staat.

 

Voor de mensen die menen dat de pup gelijk zindelijk is, tophp-thumbsup

 

Voor de overigen mensen, don't worry, het komt goed.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" oh, maar dat zeg ik niet.
 
Neem vrouwen na de overgang, of teven na castratie, door het wegvallen van bepaalde vrouwelijke hormonen, kunnen ze de controle verliezen over de sluitspieren. Bij sommige rassen, zoals de boxer, adviseren ze daarom om een teef niet te laten castreren.
 Het zindelijk worden is het omgekeerde proces, als bij de vrouw na de overgang.
 
Onder invloed van hormonen, zijn pups en kinderen ooo een gegeven moment in staat de urine gedurende lange tijd op ter houden. Dat is een rijpings proces.
Tot die tijd, is een ongelukje heel normaal.
Dat het 's nachts eerder beter gaat, komt omdat je stofwisseling op een laag pitje staat.
 
Voor de mensen die menen dat de pup gelijk zindelijk is, top
 
Voor de overigen mensen, don't worry, het komt goed. "

Nee ik ga een hond niet vergelijken met een hond in de overgang. Niet alles hoeft zo ingewikkeld te zijn. En ik vind ongelukjes na een half jaar niet heel normaal. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Mijn hondje heeft er zeker een half jaar over gedaan voor hij geen ongelukjes meer had. 
Meestal ging het goed maar heel af en toe deed hij toch nog een plasje in huis. 
Pas na een half jaar is het vloerkleed dus terug de woonkamer in gekomen.  

 

Veel succes met zindelijkheid en hou vol hp-thumbsup

 

@ Hannah en Suz: de discussie die jullie nu voeren heb ik denk ik al zo’n 10x met jullie voorbij zien komen de afgelopen tijd. Zullen we het gewoon eens zijn dat jullie het niet eens zijn hier over? hp-wink

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" "Mijn hond was met 1 dag zindelijk"
"Die van mij heeft nog nooit iets in huis gedaan"
GOOD FOR YOU! Maar niet heel behulpzaam voor TS.
 

Omdat het jou niet is gelukt, betekend het niet dat wij niet mogen delen hoe snel onze honden zindelijk waren. Niet echt een reden om zo te reageren lijkt mij. Ts vraagt er tenslotte om hoe lang het bij ons duurde. 

 

Elke hond is anders, elk baasje reageert weer anders, en dus mag iedereen zijn / haar verhaal delen. Een 'jaloerse reactie' is niet echt zinvol. 

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

" Omdat het jou niet is gelukt, betekend het niet dat wij niet mogen delen hoe snel onze honden zindelijk waren. Niet echt een reden om zo te reageren lijkt mij. Ts vraagt er tenslotte om hoe lang het bij ons duurde. 
 
Elke hond is anders, elk baasje reageert weer anders, en dus mag iedereen zijn / haar verhaal delen. Een 'jaloerse reactie' is niet echt zinvol.  "

Jaloers? Sorry hoor, laat me niet lachen. Al piste hij nu nog in huis, ik zou er niet minder door van hem houden. Het zindelijk maken van een hond is geen wedstrijd hoor! 

 

Jij legt de schuld meteen bij het baasje: "Het zou mij niet gelukt zijn". Waarom zou het niet aan de hond kunnen liggen? Jouw reactie is leuk voor een nieuwe hondeneigenaar. Die zijn toch al onzeker, en denken na jouw opschep-reactie meteen dat het aan hun handelen ligt.

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Het ligt er ook een beetje aan wanneer de pup komt, in de zomer of de winter vind ik.

 

Diesel kwam in de zomer, dus de hele dag stond de deur open en liep hij vanaf het begin af aan altijd naar buiten om te plassen. S'nachts was hij gelijk al zindelijk, 8 weken oud. 

 

Tussendoor ging ook wel steeds met hem buiten de de tuin om te plassen, dus dat in de tuin doen was ook vanzelf overgegaan, ik meen met 3 maanden.

 

Ik heb er verder ook geen aandacht aan besteed als hij bij het wandelen een plasje deed, heb er geen ding van gemaakt.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

" Het ligt er ook een beetje aan wanneer de pup komt, in de zomer of de winter vind ik.
 
Diesel kwam in de zomer, dus de hele dag stond de deur open en liep hij vanaf het begin af aan altijd naar buiten om te plassen. S'nachts was hij gelijk al zindelijk, 8 weken oud. 
 
Tussendoor ging ook wel steeds met hem buiten de de tuin om te plassen, dus dat in de tuin doen was ook vanzelf overgegaan, ik meen met 3 maanden.
 
Ik heb er verder ook geen aandacht aan besteed als hij bij het wandelen een plasje deed, heb er geen ding van gemaakt. "

Eens! Twinko kwam hier in januari. Koud buiten. Sneeuw. Gure wind. Mooi dat meneer het verschrikkelijk vond om naar buiten te moeten voor een plasje. Liever binnen in de warmte gaan, baasje ruimt wel op laughing

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca


@ Hannah en Suz: de discussie die jullie nu voeren heb ik denk ik al zo’n 10x met jullie voorbij zien komen de afgelopen tijd. Zullen we het gewoon eens zijn dat jullie het niet eens zijn hier over?  "

Ik hoef het niet met Hanna eens te zijn, dat is ook niet de rede dat ik op haar terug reageer.

Prima als zij er over denkt, het is helaas niet de realiteit wat ze beweert.

 

Sommige bazen, gaan zich slecht voelen, als er hier weer gezegd wordt dat de pup in 1 dag zindelijk is, of nooit meer ongelukjes heeft, dat een ongelukje na 6 maanden niet meer normaal is.

 

Dat vind ik jammer als dat gebeurd

 

 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Alsjeblieft Suzanne, laat het rusten. Jullie hebben allebei je zegje gedaan. Als TS graag meer wil weten over jullie beide theorieën kan die altijd PB’en. Het wordt een beetje vermoeiend dezelfde discussie keer op keer te moeten door scrollen. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Jaloers? Sorry hoor, laat me niet lachen. Al piste hij nu nog in huis, ik zou er niet minder door van hem houden. Het zindelijk maken van een hond is geen wedstrijd hoor! 
 
Jij legt de schuld meteen bij het baasje: "Het zou mij niet gelukt zijn". Waarom zou het niet aan de hond kunnen liggen? Jouw reactie is leuk voor een nieuwe hondeneigenaar. Die zijn toch al onzeker, en denken na jouw opschep-reactie meteen dat het aan hun handelen ligt. "

Als je goed leest wat ik zeg, zeg ik; elke hond reageert anders, elk baasje reageert anders. Ik leg bij niemand de schuld, absoluut niet. Maar jouw reactie nadat maar liefst 3 mensen zeggen dat hun hond in 1 dag zindelijk was vond ik erg onnodig hp-shiny

 

Daarbij schep ik verre van op.. ik zeg heel duidelijk dat mijn hond binnen 1 dag zindelijk is, als in géén plasjes in huis en omdat ik mijn pup 24-7 in de gaten kon houden. Als ik dat niet zou doen, of een signaal zou missen, zouden ook mijn honden niet zo snel zindelijk zijn. Jammer dat je het als opscheppen ziet, want ik er namelijk mee wilde zeggen was dat, wanneer je een tijdje goed op let, je vanzelf gaat inzien welke handelingen haar pup geeft voor het moet plassen. 

 

Ben gewoon niet zo snel op je teentjes getrapt, ik lees het in meerdere topics. Laat iedereen zijn / haar verhaal doen. Elke ervaring is immers anders, en het heeft geen zin om niet te reageren of anders, zodat ts zich beter voelt. 

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Het ligt er ook een beetje aan wanneer de pup komt, in de zomer of de winter vind ik.
 

Absoluut! Mijn beide honden kwamen met mooi weer! Kahlúa is juli, Willow midden september, waardoor de achterdeur eigenlijk de hele tijd open stond. 

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

Eigenlijk moet alleen Willemijn reageren, want er wordt gevraagd wanneer ‘jullie’ newfoundlander zindelijk was hp-winkhp-shiny.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

" Eigenlijk moet alleen Willemijn reageren, want er wordt gevraagd wanneer ‘jullie’ newfoundlander zindelijk was . "

Diep van binnen is de mijne ook newfoundlander hp-angel

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Puppy vreemde ademhaling
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^