Verschillende vragen pup (9weken oude Corgi)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ralf & NouriRalf & Nouri

honden foto van Ralf & Nouri

Goedemorgen,

Sinds een ruime week zijn wij trotse eigenaar van Nouri, een Corgi Pembroke uit een nestje van Aladnas Home.
Het is een gigantische deugniet en hij weet al dondersgoed wat hij wel en niet mag (zijn blik spreekt boekdelen).
Vanuit de fokker kreeg hij Eukanuba puppy medium breed aangevuld met 100% groene pens.
Nu zijn er wel een aantal vragen die we hebben, wellicht gewoon uit bezorgdheid maar ook omdat we het zo goed mogelijk willen doen!

1. Nouri lijkt wat veel last te hebben van jeuk (gemiddeld elk uur krabt hij wel ergens), hij is al even op vlooien getest maar dat was het niet. Aankomende week heeft hij nog een uitgebreide check en zijn inenting voor 9 weken.
Gisteren zat ik te denken dat het wellicht door ons kleed is waar volgens mij wol in zit, dus die zullen we eerst weghalen alvorens we bijv het voer de schuld geven.

2. Wat is een geschikt moment om van voer te gaan veranderen? De fokker gaf aan dat het verstandig is dit niet direct te doen ivm alle veranderingen die de pup al ondergaat. Ik zou in ieder geval graag over willen op Acana puppy&junior en dit dan afwisselen met kvv dagen. Reden vooral is ook omdat we niet willen dat hij graan krijgt of onnodige dingen die hij toch uitkakt.

Hij eet 3maal daags (niet altijd zijn bak leeg maar daar hebben we geen zorgen over) en drinkt veel, hij weegt ook een mooie 4,75kg.

Qua benchtraining verloopt het vrij behoorlijk, we slapen inmiddels boven en de bench is beneden, nu moeten we nog de periode dat hij snachts ligt verlengen (nu is een uur of 4 niet plassen de max).

Verder is hij al krantzindelijk (vanuit het nest) en doet hij het buiten (bij uitzondering eens een ongelukje). We willen komende weken de 2 plekjes met krant terug brengen naar 1 en dan geen, slim? Is het wel gezond dat hij een keer of 5 per dag poept en een keer of 10-15 plast? 

Er zullen vast meer vragen volgen maar alle tips zijn al welkom!

honden page profiel maxmax 3 doggies

honden foto van max

Hallo! 

 

Super leuk dat jullie een familie genoot erbij hebben! Over dat jeuk, pablo zat hier ook eerst op eukanuba, wij zijn ook veranderd naar acana puppy junior! en ik merk dat de jeuk bijna zowat weg is. Jeuk kan ook door een vorm van stress zijn. aangezien je pup pas een week bij je is kan dat ook zijn. 


Hoe groot is de zak met het voer? als het bijna op is, zou ik dan acana puppy junior kopen en dan veranderen. 

ik denk dat je je niet zorgen hoeft te maken met 10x plassen, hier was het nog meer dan 10hp-wink.

 

honden page profiel Ralf & NouriRalf & Nouri

honden foto van Ralf & Nouri

Aanvullend: Nog tips om het bijten af te leren? Echt alles moet in gebeten worden! Waarbij we gisteren een panieksituatie hadden omdat hij wat ongelukkig klem was gekomen in zijn bench! Overdag houden we die overigens gesloten en hij slaapt er alleen ‘s-nachts. We willen uiteindelijk ook dat hij vrij kan zijn in de nachten.

honden page profiel maxmax 3 doggies

honden foto van max

" Aanvullend: Nog tips om het bijten af te leren? Echt alles moet in gebeten worden! Waarbij we gisteren een panieksituatie hadden omdat hij wat ongelukkig klem was gekomen in zijn bench! Overdag houden we die overigens gesloten en hij slaapt er alleen ‘s-nachts. We willen uiteindelijk ook dat hij vrij kan zijn in de nachten. "

Je pup is pas 9 weken. Hij heeft geen handjes die hij gebruikt en hij pakt alles in zijn bek om te ontdekken, niks geks. Bied hem een speeltje aan als hij bijt. Bij ons ging met met de leeftijd steeds minder bijten. we boden ook een speeltje aan

honden page profiel So long, friends!So long, friends! 3 doggies

honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik 3 doggies

honden foto van Lisanne & Mik

Gefeliciteerd met jullie pup! Heb je foto’s, ben erg benieuwd! 

Wij hebben een corgi pup van 6 maand. Omdat wij ook bang waren dat hij met z’n bekkie vast kon komen te zitten hebben wij een bench zonder roosters, een vari kennel heet dat volgens mij. Wij gebruiken z’n bench nog altijd snachts omdat hij dat zelf graag wil, spring in z’n bench en gaat dan liggen. Als je pup het oké vind en het is zijn veilige plekje. Als je je pup niet 100% vertrouwt zou ik hem zeker niet snachts rond laten dwalen. 

Met dat bijten, geef het wat tijd! Ik zal je de tips even geven die ik hier 5 maand geleden kregen toen wij daar tegenaan liepen;

1) au zeggen, zachtjes bij zacht bijten en hard bij hard bijten. (Dit zagen we ook in een aantal YouTube filmpjes en dit werkte uiteindelijk Top! Wel heel consequent zijn) Mik snapte het vrij snel.
2) negeren, werkte niet maar kwam meer door onszelf. Kijk je per ongeluk weer omdat je wilt weten wat die doet en voelde niet goed.

3) spel afbreken. Werkte bij ons ook niet goed omdat het mik niet echt boeide. 

4) stilstaan wanneer ze in de enkels bijten en auw zeggen, hielp wel heel goed want dan is de lol er vanaf. 
5) heel veel verschillend soort bijt spul, echt van alles. Knuffels, bot, vlostouw, kong etc. En dan rouleren met geven dan blijft het nog interessant ook! 

maar vooral geduld. Je hebt echt nog alle tijd! Geniet er vooral van en oefen. Wij keken veel YouTube filmpjes van Zak George en daar hadden we zoveel aan. Hij heeft vooral als tip dat je elke situatie in een oefen situatie kunt ombuigen. 

oh en wat betreft het voer, heb je een zak mee gekregen van de fokker? Die kun je opmaken en dan wanneer het bijna op is mixen met nieuw voer. Op internet staan daar wel tips voor, volgens mij is het iets met 1e 3 dagen 75% oud voer, dan 50% dan 25% enzovoort maar kijk voor exacte tabel even op google :).

 

wat betreft het plassen en poepen, volgens mij gewoon normaal hoor. Kleine pup, kleine darmen nog en blaas. En liever vaak naar buiten met minder ongelukjes binnen

honden page profiel Ralf & NouriRalf & Nouri

honden foto van Ralf & Nouri

Zo, dat zijn vlotte reacties! Uiteraard moeten we geduld hebben en we zijn ook trots dat hij het al zo goed doet ! 
Eind komende week zal de zak voer van de fokker ver leeg zijn dus we zullen vandaag al langzaam aan gaan switchen, dat voer wat we overhouden houden we dan wel nog even als trainingssnoepjes ofzo.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Toen we yinz net hadden (die is nu 17 weken)
Zijn we meteen overgestapt op vers vlees.
Bij de fokker kreeg hij royal canin, maar dat is geen goed merk.
Ik ben voorstander voor kvv, en daarbij geven we hem ook groenten en visolie.
Je kan niet meteen van brok op rauw, omdat een brok etende hond/pup een neutrale zuurtegraad heeft in de maag, dan valt rauw voeding verkeerd.
De eerste week kookte we het vlees (niet te lang eventjes in heet water net zoals met rookworst)
Na die week gingen we het opbouwen met rauw voer, dan gaven we 1/4 rauw en 3/4 gekookt.
Na 3 dagen gaven we 2/4 rauw en 2/4 gekookt enzovoorts.
Brokken is vooral vulling voor je hond, en geen voeding.
of een brok nou wel of geen graan/mais/rijst bevat. Het vlees wat er in zit, is kapot gekookt. en dus geen voedingswaarde voor de hond.
De vitamines die er in zitten zijn synthetisch en dus veel minder gezond.
Ik zeg inderdaad net dat als je vlees wilt geven en als je het over moet stappen het eerst gekookt aan moet bieden, maar dat is omdat de maag moet wennen aan het verteren van vlees, en daarom rustig moet overstappen.
Op die manier leert het lichaam om vlees te verteren, en na een week ga je toch langzaam opbouwen naar rauw.
hier een informatie link voor je:https://www.carnivoer.com/bibliotheek/de-voordelen-van-carnivoer-voor-je-hond-en-kat/

Over het bijten, met onze pup is het zo, zodra hij overprikkeld en moe is dan word hij happerig. Dan bijt hij in onze benen, in onze armen in de lijn en in alles wat hij kan vinden.
Bij onze pup is het een teken dat hij dan moe is. We doen hem dan meestal in de bench, en hoppa menneer valt dan meteen in slaap.
Puppen vinden het moeilijk om hun slaap te vinden, en gaan dan over hun vermoeidheid heen. Ze hebben veel slaap nodig.
Als je pup het dan moeilijk vind kan je hem het beste even in een bench doen, met een kleed over de bench zodat hij niet evengoed afgeleid raakt.
Ook is bijten een teken dat ze last hebben van hun tandjes, geef hem wat te kauwen, een kluif die veilig is voor puppies en waar hij lekker werk aan heeft.

honden page profiel Ralf & NouriRalf & Nouri

honden foto van Ralf & Nouri

Ik lees juist ook op plekken dat je beter cold turkey over kan gaan met kvv? Hij heeft vanuit de fokker al pens gekregen en dat krijgt hijhier ook (renske).
Daarnaast vroeg ik me af wat geschikte kvv is? Hier in de buurt verkopen ze bijv. Haaksbarf, is dat wat?
moet ik ook bijvoeren, denk aan groente en fruit? 

honden page profiel Ralf & NouriRalf & Nouri

honden foto van Ralf & Nouri

Nou, een aantal nachten achter elkaar hebben we al boven kunnen slapen en kleine Nouri in de bench beneden zonder dat hij ging zitten piepen (met uitzondering van een opstandige piep ipv angst). We gingen er dan rond 5u uit om hem uit te laten.
Afgelopen nacht was het kommer en kwel toen hij in de bench was en wij boven lagen. 
Stom als we zijn hebben we hem toen nog een keer even in de tuin laten scharrelen en uiteindelijk ben ik op de bank gaan slapen (+/- 5 meter vd bench) en toen was hij weer rustig.
Kan het zijn dat dit komt omdat hij gisteren een ongelukje had in de bench (plasje) en hij niet zijn vaste ‘kleedje’ er in had liggen daardoor? Of gewoon een korte terugval? Het ging zo goed dus hoop dat het een eenmalig iets is ????

honden page profiel maxmax

honden foto van max

" Ik lees juist ook op plekken dat je beter cold turkey over kan gaan met kvv? Hij heeft vanuit de fokker al pens gekregen en dat krijgt hijhier ook (renske).Daarnaast vroeg ik me af wat geschikte kvv is? Hier in de buurt verkopen ze bijv. Haaksbarf, is dat wat?moet ik ook bijvoeren, denk aan groente en fruit?  "

groenten en fruit kan er alrijd wel bij. 

Het is een beetje uittesten. als je pup op haaksbarf goed reageert, dan is dat top. maar ik zie dat mensen ook vaak van merken en smaken afwisselen. af en toe een eitje erbij, top.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Een hond weet niet war ze wel of niet mogen, zijn blik, is door jou houding.

https://hondenlot.nl/opvallendevragen/schuldig.html

 

Voor een hond heeft iets nut of niet. Heeft het nut zal hij het gedrag herhalen, heeft het geen nut, dan niet.

Honden zijn super slim, kunnen taal leren verstaan, alleen begrippen zoals niet mogen of verboden, dat is niet uit te leggen.

 

Krabben kan een stres reactie zijn, hij vind op dat moment iets spannend, of weet even niet wat hij met een situatie aanmoet. Misschien begrijpt hij je niet.

 

Kan je omschrijven wat er vooraf gebeurd?

533755.jpg

honden page profiel Ralf & NouriRalf & Nouri

honden foto van Ralf & Nouri

Hoi Suzanne,

het varieert, soms doet hij het een periode niet en soms stopt hij tijdens het spelen, het lijkt dus niet perse op stress en de plek van de jeuk wisselt ook van zijn flanken, rug naar zijn poten (bovenkant).

We gaan inmiddels wel met gepaste snelheid over op Acana puppy & junior omdat die graanvrij is, wellicht helpt dat ook (moet hij natuurlijk niet een kip allergie hebben haha).

Vandaag ook een afspraak voor zijn enting bij de da, we zullen dan gelijk vragen voor een schraapsel en controle op oormijt, dan is dat alvast uitgesloten!

Verder doet ons ventje het geweldig! De nachten was even aftasten maar daar hebben we het juiste ritme nu (1x snachts eruit tussen 3 en 4). Dat gaan we nu langzaam uitbouwen tot hij er niet meer uit hoeft.

Verder is het wel een knauw/knaag graag maar dat hoort er bij! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Bij een allergie, zie je meestal knagen aan de onderkant van de poten, hun achterste, schudden met de oren, uitslag in de liezen.

 

Het krabben wat jij noemt, lijkt echt op, stres. Stres is niet erg, het is een fysieke reactie op een prikkel.

 

Zonder stres geen leven. Het krabben is een manier om met de stres om te gaan.

 

Wij mensen, bijten nagels, kauwen op de nagelriemen, soms tot bloedens toe, wij kauwen op ons haar, spelen met een pen, wriemelen met de handen ergens aan, wiebelen met je benen, gaan heen en weer lopen, tijdens een telefoon gesprek.

Dat is ook allemaal een manier om met stres om te gaan.

 

Stres wordt pas een probleem, als het chronisch wordt, dat je voortdurend onder druk of spanning staat, waarbij je lichaam geen tijd krijgt, om tot rust te komen.

 

Een hond die uitvalt, blaft of zelfs bijt, daar is de stres op dat moment te hoog opgelopen. Als je vervolgens afstand neemt, zal de stres snel weer zakken.

 

 

Behalve dat we uitvallen, blaffen en bijten ongewenst vinden, is er niets mis mee. 

 

Mijn Luca heeft helaas een voedselallergie, verdraagt inmiddels geen enkel dierlijk eiwit meer.

Zij had maag en darm klachten en later uitslag in de liezen.

 

Gelukkig via dieet gaat het inmiddels  erg goed,

 

 

honden page profiel Ralf & NouriRalf & Nouri

honden foto van Ralf & Nouri

Zomaar even een foto omdat zijn eerste oortje staat!535968.jpg

let niet op de tuin, die krijgt een renovatie ????

honden page profiel maxmax

honden foto van max

hahaahahahah, heerlijkhp-heart

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Wat een lekker ding ,Veel plezier met hem .

Bijna alle pups jeuken een tijdje als ze verhuisd zijn uit het nest vandaan ,

Het begint vaak op de tweede dag van verhuizing en kan gerust een week of drie  duren ,

Dat is gewoon stress ,ik zeg het er nu standaard bij omdat men vaak aan een vlooien of voedsel allergie denkt ,

Jullie hebben hem nog geen twee weekjes ,Zodra hij zich nog meer thuis gaat voelen vermindert het krabbelen ook vaak .

honden page profiel Ralf & NouriRalf & Nouri

honden foto van Ralf & Nouri

Dat zou wel eens kunnen.

We hebben het idee dat het met de tijd al minder begint te worden. Het lijkt wel alsof het weer wat meer is als ik zelf thuis kom. Meer dus dan bij mijn vriendin, maar wellicht vraag ik wat meer al van hem, dus ik zal daar ook wat rustiger in zijn en meer geduld hebben!

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Wat een lekker pupje zeg! hp-heart hp-heart hp-heart Het zal lastig zijn om daar streng tegen te doen, dat eigenwijze koppie hp-heart

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

En het leuke is: die oren blijven zo groot! T komt helemaal goed met dat manneke. 

honden page profiel Lisanne & MikLisanne & Mik

honden foto van Lisanne & Mik

" Zomaar even een foto omdat zijn eerste oortje staat!
let niet op de tuin, die krijgt een renovatie ???? "

Wat een lieverd!hp-angel

honden page profiel AnnaAnna

Onze pup krabt zich ook veel, dit had ik ook aangegeven bij de dierenarts en toen hebben haar onderzocht. Bleek niets aan de hand te zijn, de dierenarts zei dat puppys zich wel vaker krabben omdat ze nog een donsvacht hebben en deze soms kriebelt.

Wij zijn na een paar dagen al veranderd van voer, omdat we van de fokster maar 1 bakje hadden meegekregen dat na een paar dagen al op was. We hebben die wel nog gemengd met het nieuwe voer. Wii hebben graanvrij puppyvoer van Josera, en ik meng hier altijd een klein beetje vers vlees doorheen, van het merk Rodi uit de diepvries.


Puppys plassen en poepen erg veel, maar dit verschild ook per hond. Onze pup is nu 14 weken en poept ongeveer 4 keer per dag, maar in het begin was dit veel vaker. Ze zijn nog klein en hun blaas dus ook, dus vaak plassen is zeker normaal

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^