Hondenzwembad

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

Onze Golden vind het heerlijk om met zijn pootjes (tot aan zijn buik ongeveer) het natuurwater in te gaan. We gaan regelmatig naar plassen met warm weer en dan gaat hij zelfs lekker in laag water liggen. Nu kwamen wij op het fan-tastische idee om een hondenzwembad te kopen. Een die we vullen met een laagje water, niet te diep. Dit met de hittegolf in het vooruitzicht (en om ook lekker zelf te pootjebaden).

 

We hebben het zwembad nu sinds vorige week er staan.... en hij heeft er alleen nog maar uit gedronken. hp-frustyJe begrijpt, daar kopen en vullen we niet een heel zwembad voor tongue-out

We hebben het gevoel dat het ijs nog even gebroken moet worden voor hem om er in te durven stappen. Wat we tot nu toe proberen: speeltjes in het water. Dat vind hij leuk maar blijft aan de rand staan op het drogen en probeert vanaf daar met het speeltje te spelen. Ik sta zelf regelmatig in het water, maar dat deert hem niet zo. Mijn vriend heeft hem er ook ingetild. We dachten, als hij eenmaal doorheeft wat het precies is, dan vindt ie het vast leuk. Maar hij vond het eng en wilde er gelijk weer uit.

 

Dus, voor dat de hondenzwembad weer in de verkoop moet haha, vroeg ik me af of jullie nog meer tips hebben om de hond in het water te laten gaan. Want pootjebaden in principe vindt hij heerlijk, alleen het zwembad in de tuin vindt ie nog een beetje eng om in te gaan. Hoor het graag!

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Wij hebben het hier ook langzaam opgebouwd met speeltjes gooien. Eerst bij de rand en dan steeds verder naar het midden zodat ze wel succes blijven ervaren en niet gefrustreerd raken. Honden kunnen slecht dieptes zien en daarom is het vaak even spannend om over zo’n rand heen te stappen. 

Houdt hij van trekspelletjes? Anders zou je eventueel hem daarmee nog heel enthousiast maken en dan door het water heen rennen? 

honden page profiel DanielleDanielle

" Wij hebben het hier ook langzaam opgebouwd met speeltjes gooien. Eerst bij de rand en dan steeds verder naar het midden zodat ze wel succes blijven ervaren en niet gefrustreerd raken. Honden kunnen slecht dieptes zien en daarom is het vaak even spannend om over zo’n rand heen te stappen. 
Houdt hij van trekspelletjes? Anders zou je eventueel hem daarmee nog heel enthousiast maken en dan door het water heen rennen?  "

Ah, goede tip! Hij houdt zeker van trekspelletjes, ik ga dat vanmiddag eens proberen :)

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

O, ik had bij Ziva precies hetzelfde! Ze was dol op haar oversized, super-de-luxe drinkbak!

 

Met behulp van voertjes is ze er wel in gegaan, ze had er weinig problemen mee. Maar ze vond het niet leuk (ook niet vervelend), deed er verder niets mee. Terwijl ze water normaal gesproken zo leuk vindt. Ik heb hem weggegeven aan iemand wiens honden het wel leuk vinden.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik heb Rox met iets lekkers de eerste in het water gekregen. Zelf in het badje gaan staan en haar iets lekkers voorhouden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

464979.jpg19955.jpg     Helaas wat te klein, hihi.ze zijn er dol op.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Inderdaad voertjes er in gooien.

Spelletje van maken. Koekje er naast gooien. ‘Zoek!’ Nog eentje er naast gooien. ‘Zoek!’ En dan per ongeluk (hp-angel) eentje in t water. ‘Zoek!’ 

Sommige honden vinden de bodem van zo’n badje te glad. Ik weet niet of ie op gras of tegels staat. Je zou kunnen proberen de ondergrond harder of zachter te maken. 

Is het een badje met een harde rand of opblaas? Als het opblaas is kun je proberen de rand minder ver op te blazen zodat de instap minder groot is.

Vrienden van mij hebben een kinderbadje gekocht voor de honden, zo eentje met drie opblaas ringen als rand zeg maar, en blazen dan enkel de onderste ring op. Op die manier durven hun honden er wel in. Zo’n hondenbad met opstaande rand wilde ze niet in. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Inderdaad voertjes er in gooien.
Spelletje van maken. Koekje er naast gooien. ‘Zoek!’ Nog eentje er naast gooien. ‘Zoek!’ En dan per ongeluk () eentje in t water. ‘Zoek!’ Sommige honden vinden de bodem van zo’n badje te glad. Ik weet niet of ie op gras of tegels staat. Je zou kunnen proberen de ondergrond harder of zachter te maken. 
Is het een badje met een harde rand of opblaas? Als het opblaas is kun je proberen de rand minder ver op te blazen zodat de instap minder groot is.
Vrienden van mij hebben een kinderbadje gekocht voor de honden, zo eentje met drie opblaas ringen als rand zeg maar, en blazen dan enkel de onderste ring op. Op die manier durven hun honden er wel in. Zo’n hondenbad met opstaande rand wilde ze niet in.  "

Ha! Ik ga het inderdaad ook eens met voertjes proberen. Het is een echt hondenzwembad, met oa een anti slip bodem. En inderdaad een opstaande rand. Over dat randje durft hij dus niet, maar ik ga het gewoon voorlopig proberen. cool

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Misschien zo’n eenden plankje maken er in en er uit! Whahaha! Sorry cool

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Mijn ene hond is 6 jaar en vindt zwemmen super leuk. 

Maar het zwembadje heeft hij nooit een poot ingezet, ondanks proberen met balletjes en voertjes.

Hij gebruikt het als waterbak, als er water in zit.

Mij is het in ieder geval nooit gelukt. 

Ons kleine hondje van 1 jaar net zo, die gaat er ook niet in.

 

 

 

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

Onze vorige hond (labrador) vond er geen hol aan.

Met de vizsla’s ga ik het geeneens proberen, die willen alleen maar duiken en zwemmen hp-winkhp-wink

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

536930.jpg

Ook hier al van alles geprobeerd maar nee, alleen in natuurbaden wil hij zwemmen. 

Ik zou eerst oefenen zonder water, dat wil wel eens helpen. 

Misschien gaat je hond er daarna wel in. 

 

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Luna (labrador) vindt haar badje ook alleen maar leuk als we hem vullen. Dan speelt ze met de tuinslang (die ze normaal ook niet leuk vindt). Eenmaal gevuld is het idd gewoon een handige, hele grote drinkbak hp-frusty We lokken haar er weleens in met een koekje, of gooien er koekjes in die ze moet op'snorkelen', maar meer doet ze ook niet. Ach, zijn haar pootjes iig nat, koelt ze ook van af. Sloten zijn dan wel weer leuk om doorheen te banjeren. Zucht, die honden af en toe... hp-shiny

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Voertjes midden in het bad leggen wil nog wel eens helpen. Bij een van mijn honden tenminste wel, de ander heeft er gewoon een hekel aan. Mijn grote hond vond open water zolang ze grond onder haar poten voelde geweldig, een zwembad had ze helemaal niets mee maar spelen de tuinslang was een waar feest.

526639.jpg

Zolang mijn hond zelf in en uit het bad kan komen vind ze het leuk dus ik heb maar 1 ring opgeblazen een echt hondenbad is te hoog.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Bacchus wil ook niet in een zwembad, hij gebruikte hem als drinkbak. Ook van in open water zwemmen houdt hij niet. Als speelmaatjes het water in gaan blijft hij op de kant staan wachten. Gelukkig gaat hij als het heel warm is er wel met de poten in en soms tot aan de buik, dus kan hij  wat afkoelen tijdens een wandeling.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" Voertjes midden in het bad leggen wil nog wel eens helpen. Bij een van mijn honden tenminste wel, de ander heeft er gewoon een hekel aan. Mijn grote hond vond open water zolang ze grond onder haar poten voelde geweldig, een zwembad had ze helemaal niets mee maar spelen de tuinslang was een waar feest.

Zolang mijn hond zelf in en uit het bad kan komen vind ze het leuk dus ik heb maar 1 ring opgeblazen een echt hondenbad is te hoog. "

Zo'n badje heb ik ook voor Link. Een laagje is voor hem ook genoeg dus ook hier blazen we 1 randje op. 

Ik heb hem eraan laten wennen door zoek spelletjes te doen met lekkers zoals oa Hilde ook zei hp-thumbsup

 

Maar... hij vind het lang niet zo leuk als tijdens het wandelen hoor.. hij doet er ook vrij weinig mee. Het moet echt warm/heet zijn wil hij er (uit zichzelf) in gaan foot-in-mouth

Volgende forumvraag: Hond eet brokjes niet meer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^