Slapeloze nachten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ryan Ryan

Hallo allemaal! 

 

We hebben sinds afgelopen donderdag een puppy (een kleine boomer) , hij is nu 8 weken. We hebben helaas al wat zorgen met hem gehad, wat figuurlijk geleid heeft tot slapeloze nachten... Helaas zorgt hij zelf er letterlijk voor.

 

Voor het slapen gaan (half 11/11 uur) laten we hem buiten plassen en stoppen hem daarna in zijn bench. We slapen onder bij hem om te horen als er iets is.. Hij slaapt alleen niet door. Zoals vannacht; hij is om half 1, half 2 en om 3 wakker geworden en begint te janken. We halen hem dan uit de bench en zetten hem buiten om zijn behoefte te doen, alleen dit doet hij niet. Buiten wilt hij alleen maar stoeien en spelen. Dit negeren we en daarna zetten we hem weer in de bench. 

Met veel gejank gaat hij slapen, om het een uurtje later te herhalen. 

 

Om half 5 begon hij weer, we dachten dat het dit keer was om zijn behoefte te doen (de laatste keer was paar uur geleden). Helaas wilde hij weer niet, we hebben hem toen na 15 minuten terug gezet in zijn bench.. Hier heeft hij toen in geplast en gepoept (dit was de eerste keer dat hij dit doet in de bench).

 

We worden langzaam moedeloos van deze gebroken nachten. We weten dat een puppy veel tijd en energie kost, we zijn allebei met meerdere honden opgegroeid. De slapeloze nachten en de zorgen, begint echter erg zijn tol te eisen.. 

Hopelijk hebben jullie tips! 

honden page profiel DagmarDagmar

Het is een baby.  Je kunt van een baby niet verwachten dat die meteen gaan lezen en schrijven als je uit het moederhuis naar huis gaat ermee.

Geduld is een schone deugd.

 

Pup mee in bed en gezellig samen slapen. Pups zijn niet gemaakt om op 8 weken alleen te slapen, die hebben nog steeds contact nodig.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hij is pas  nu pas 8 weken dus ook rijkelijk jong uit het nest gehaald.

Hoe kun je nu al moedeloos zijn, wat had je dan verwacht?

Misschien vindt je pup de bench niet fijn, zo opgesloten. 

Ik zou hem ook meenemen in de slaapkamer de komende weken.

 

 

honden page profiel Ryan Ryan

We hebben hem ook op de slaapkamer gehad, maar daar was het janken veel en veel erger dan in de woonkamer. 

Begrijp me niet verkeerd, we weten dat hij niet in een keer de hele nacht doorslaapt zoals een volwassen hond, of dat zijn bench meteen de favoriete ruimte van het huis is; hier werken we aan met spelletjes, aandacht en beloningen. 

Ik vroeg me alleen af of er tips zijn waardoor de hond makkelijker of langer slaapt in een bench. 

honden page profiel  Dutch Auti - Niet meer actief Dutch Auti - Niet meer actief

honden foto van  Dutch Auti - Niet meer actief

Dit is bij een pup eerder regel dan uitzondering. 

 

Geef t tijd. Gun je pup vertrouwen en veiligheid. Nadat ie alle veiligheid en mams is kwijtgeraakt. Door het snachts in de buurt te houden. 

honden page profiel Ryan Ryan

Wat kunnen we het beste doen als hij begint te janken? Eruit halen, fysieke aandacht door een vinger in de bench te steken, negeren? 

Want als we hem eruit halen (zoals we nu doen) begint hij heel veel te spelen, krijgt hij energie en is hij weer een uur wakker voor hij uit zichzelf gaat slapen. We zijn bang dat dit een ritme gaat worden waar hij aan went? 

 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Er zijn wat dingen die je kunt doen. Leg een gedragen shirt of oude pantoffel oid bij hem in de bench.

Een zacht tikkende wekker geeft ook ooit troost.

 

Wij hebben Ziva op de slaapkamer gehad in de eerste weken. Ze sliep in een stoffen bench. Als ze piepte, ging ik direct met haar naar buiten. Het vroor en dat vond ze niet fijn, dus ze heeft snel geleerd niet te piepen als ze niet hoefde.

Als ik haar dan terug stopte, bleef ik naast de bench zitten met het deurtje zo ver mogelijk dicht. Mijn hand door het deurtje en zo aaide ik haar. Na een tijdje, dat kon 10 minuten zijn maar ook een half uur, ging ze aan de andere kant van de bench liggen en kroop ik weer in bed.

 

Er werd niet gespeeld, maar ik was er wel voor haar. ‘s Nachts is een spannende tijd, alles is donker en stil en je bent helemaal alleen als pup. De mensen die overdag zo lief zijn willen je opeens geen aandacht geven.

 

Begeleid hem zo goed mogelijk. Is hij echt niet in slaap te krijgen, dan zou je eventueel een gevulde kong kunnen geven (er zijn recepten op internet te vinden), dan is hij even bezig en wordt er moe van. Maar, het zorgt er misschien ook voor dat hij moet plassen. Pak nooit het water weg! Meestal drinken honden toch al weinig ‘s nachts dus als ze dat doen hebben ze echt dorst.

 

Als laatste tip: doe gerust overdag een dutje met hem mee! Dat kan je echt redden in die eerste tijd.

honden page profiel StormStorm

honden foto van Storm

Wij hebben ook een pupje (9 weken oud) en wij hebben haar de eerste 3 dagen naast het bed gezet en ik stak steeds mijn hand door de bench wanneer ze piepte. Wanneer we merkten dat ze naar buiten moest, gingen we. Na die drie dagen verplaatsten we de bench naar achter het bed (waar hij nu nog steeds staat). Deze nacht verhuizen we de bench weer een klein stukje. We gaan zo verder tot hij in de woonkamer staat. Tot nu toe werkt dat prima! 

 

Ik moet wel zeggen dat mijn vriend ook slaapliedjes zingt voor haar totdat ze in slaap valt haha, geen idee of het echt werkt, maar mijn vriend wordt er alvast rustig van. :')

 

 

honden page profiel PatriciaPatricia

Wij hebben hier een pup van 10 weken. Heb er de eerst 8 dagen naast geslapen. Eerste nacht 3 keer eruit 2e nacht 2 keer daarna sliep hij 2 weken lang door van 23.00 tot 06.00.  nu helaas al 3 nachten uren zit hij te janken en blaffen. Ik heb ook geen idee wat we het beste kunnen doen iemand tips?? 

Je schrijft dat hij zijn behoeft in de bench deed. Is deze groot of klein? Want anders zou je de bench Kunnen verkleinen

honden page profiel DanielleDanielle

" Wij hebben hier een pup van 10 weken. Heb er de eerst 8 dagen naast geslapen. Eerste nacht 3 keer eruit 2e nacht 2 keer daarna sliep hij 2 weken lang door van 23.00 tot 06.00.  nu helaas al 3 nachten uren zit hij te janken en blaffen. Ik heb ook geen idee wat we het beste kunnen doen iemand tips?? 
Je schrijft dat hij zijn behoeft in de bench deed. Is deze groot of klein? Want anders zou je de bench Kunnen verkleinen "

Verkleinen zeker niet doen. Is nergens voor nodig. In een bench heeft de hond al weinig ruimte en als ie écht moet, zal ie ook zijn verkleinde bench bevuilen. Kwestie van toch telkens proberen op tijd de pup buiten te zetten. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik heb zeker tips voor je.

 

Een hond is een sociaal levend dier, alleen zijn is dus niet normaal voor ze. Ze zitten vanaf de geboorte dag en nacht samen m et hun moeder en nestgenootjes.

Dan ineens verhuizen ze en alles is anders, alles wat vertrouwd is is weg. Dat is heel erg spannend en moeilijk voor ze.

 

Hij heeft nu jou om zich aan vast te houden en blijkbaar kan hij 's nachts nog niet zonder je.

 

Ik had mijn pup in een doos naast mijn bed, kleedje van uit het nest, vertrouwde geur, een knuffeltje en mijn hand er bij.

Zo gaf ivm haar de geborgenheid die ze nog nodig had. Als ze moest plassen, merkte ik dat, even terras op en weer verder slapen.

 

Is hij een bench gewend? Hoe was de situatie bij de fokker? Zat hij in de woonkamer?

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Wij hebben hier een pup van 10 weken. Heb er de eerst 8 dagen naast geslapen. Eerste nacht 3 keer eruit 2e nacht 2 keer daarna sliep hij 2 weken lang door van 23.00 tot 06.00.  nu helaas al 3 nachten uren zit hij te janken en blaffen. Ik heb ook geen idee wat we het beste kunnen doen iemand tips?? 
Je schrijft dat hij zijn behoeft in de bench deed. Is deze groot of klein? Want anders zou je de bench Kunnen verkleinen "

Als een pup moet, dat moet hij, ook al is de bench heel klein.

Plassen kan ook komen door stres, door dat hij nog niet goed alleen kan zijn, of de bench geen fijne plek vind.'het verkleinen is helaas geen oplossing.

honden page profiel PatriciaPatricia

Mijn pup doet niks in de bench. Dat was een antwoord op een vraag die eerder gesteld werd. Mijn pup sliep al 2.5 week hele nacht alleen in de bench en nu sinds 3 dagen lukt het niet meer. Dat was mijn vraag

honden page profiel DanielleDanielle

" Mijn pup doet niks in de bench. Dat was een antwoord op een vraag die eerder gesteld werd. Mijn pup sliep al 2.5 week hele nacht alleen in de bench en nu sinds 3 dagen lukt het niet meer. Dat was mijn vraag "

Het kan een angstfase zijn. Het beste wat je kan doen voor je pup: er voor hem zijn. Laat weten dat je er bent door tegen hem te praten of laat hem aan je hand ruiken. Nadat je hem naar buiten hebt gedaan voor een eventueel plasje. 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

het is een pup van 8 weken!!
Een baby.
Een bench kent hij nog helemaal niet.
Dat moet op een leuke en positieve manier aangeleerd worden.
Net zoals het alleen laten, dat moet je ook opbouwen.
Wat doe je zoal met de pup?
Zet je hem alleen maar in de bench? of mag hij ook in huis rond lopen?
Wij hebben onze pup de eerste dagen rustig laten wennen in huis.
Tot hij gewend was zijn we meteen gestart met de socialisatie.
We nemen/namen hem overal mee naar toe om te laten wennen.
Zoals winkels, station, boerderij etc.
We oefende met de bench om er een leuke plek van te maken.
Zijn eten krijgt hij in de bench, leuk speelgoed, iets om op te kauwen.
Op het moment dat hij iets te kauwen heeft, toen lieten we hem even voor 10 minuten alleen. Zodat hij niet door heeft dat we weg gaan, en hij het positief ervaart om alleen te zijn.
Wel met een camera op hem gericht zodat we kunnen zien of het goed gaat met de kluif.
Zo hebben wij dat opgebouwd.
ook veel speel momentjes met hem hebben, dan bouw je een band op en heeft hij wat leuks te doen en daar worden ze op een gegeven moment moe van en dan daarna lekker gaat slapen in de bench.

Zindelijk zijn ze natuurlijk niet meteen.
Als je hem in de bench doet, en de bench dicht. Dan ben je altijd te laat om hem snel op te pakken en naar buiten te doen.
Dus laat hem lekker door het huis heen lopen, zodra je hem een plas of poep beweging ziet maken, zeg je niks maar pak je hem meteen op en zet je hem buiten op een plek waar hij het wel mag doen.
Prijs hem de hemel in als hij buiten een plas heeft gedaan.
ook moeten ze plassen nadat ze iets actiefs gedaan hebben. dus na het spelen bijvoorbeeld. of nadat ze gegeten hebben of gedronken.
Echter moet je met eten voorzichtig zijn en niet wild met hem rennen. Want ze kunnen een maagtorsie krijgen.
Dus wandel een klein stukje met hem.

honden page profiel PatriciaPatricia

Oke dankjewel! Ga in dat proberen

honden page profiel Ryan Ryan

Hij kan de hele dag vrij door het huis en de tuin lopen. Hij gaat ook al veel buiten zijn behoefte doek uit zichzelf, dit prijzen we dus zeer zeker de hemel in! 

Daarnaast doen we veel spelletjes, als hij wakker is en zijn behoefte heeft gedaan, zorgen we dat er tijd is voor wat spelletjes, wat knuffelen en op een leuke manier oefenen met zijn riem/halsband/bench. Overdag gaat dat allemaal super, maar savonds is nog wel een dingetje voor hem. En begrijpelijk ook, voor zo'n jonge pup. Maar ik ben erg blij met deze tips om het hem te leren en hem te helpen! 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Zoals gezegd is geborgenheid de eerste paar dagen het belangrijkste. Je pupje moet het vertrouwen krijgen dat jij er voor hem bent. Wees niet te bang dat je ‘de verkeerde dingen aanleert’. Een hond leert zijn hele leven dus alles hoeft niet in 1x goed.
Geef je pupje de aandacht die hij nu nodig heeft. Straks komt de fase waarin hij wat zelfverzekerder gaat worden en dan kun je gaan oefenen met alleen laten. 

 

Zelf heb ik ook naast de bench geslapen en ‘s morgens lekker m’n hondje bij me genomen in bed. Als hij ‘s nachts piepte haalde ik hem er uit, liet hem buiten, en dan terug de bench in met mijn hand erbij. Ik heb zelfs wel een paar keer met m’n hoofd in de bench gelegen tot hij sliep XD 
De gebroken nachten waren wel zwaar maar ik paste m’n dag er op aan. Als de pup sliep overdag ging ik ook een uurtje liggen. Huishouden even op een laag pitje. En verder betrok ik m’n pupje bij de dingen die ik overdag deed. Was opvouwen? Dan mocht hij een sok vasthouden. Eten koken? Hij mocht de ingrediënten besnuffelen. Simpele dingetjes waarvan hij moe werd terwijl ik toch wat werk gedaan kreeg. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Mijn pup doet niks in de bench. Dat was een antwoord op een vraag die eerder gesteld werd. Mijn pup sliep al 2.5 week hele nacht alleen in de bench en nu sinds 3 dagen lukt het niet meer. Dat was mijn vraag "

Ik gaf een reactie over het verkleinen van de bench.

 

Misschien een eigen topic openen, jou  vraag gaat over het niet meer doorslapen, die van ts is net bij hun, slaapt nog helemaal niet door.

 

 

In iedergeval je pup nooit laten piepen, hij heeft je nodig.

 

 

honden page profiel NikiNiki

honden foto van Niki

Oei! Heel herkenbaar! Hier een Boomertje van +/- 4 maanden. 
Ik heb er niet echt een oplossing voor gevonden. Met de tijd is het een stuk beter geworden. 
Nu slaapt hij door, van 23:00 tot 6:00. 

Volhouden, blijven lachen, wordt vanzelf minder. Maar mijn god wat had ik soms mijn handen in het haar hp-angel

honden page profiel Ryan Ryan

Bedankt voor al jullie tips! 

Hoe kan ik hem het beste laten wennen aan zijn bench? Ik lees van veel mensen het antwoord om een gevulde kong te gebruiken, maar onze pup is nog zo klein dat hij daar niks mee kan. Ook speciale puppy kluifjes voor kleine rassen, heeft hij nog erg moeite mee. Deze kunnen we hem dus niet in de bench geven om hem lekker moe te laten kluiven.

 

We zijn momenteel met hem aan het oefenen door hem de bench in te laten lopen, dit doet hij al goed uit zichzelf. Het deurtje dicht te doen, er een minuutje bij te blijven zitten en hem er dan uit te laten. Bij het er uit laten, belonen we hem natuurlijk en doen we enthousiast. Ietsje langer, of weg lopen en meneer gaat piepen.

Gisteravond (+-19:00) lag hij lekker te slapen in zijn bench en gingen wij dus nog even buiten zitten. Toen hij echter wakker werd een kwartiertje later, wat we niet verwacht hadden, begon hij heel erg te janken. We wisten niet zo goed at we moesten doen, gezien overal staat dat je een jankende pup niet uit de bench moet halen... Terwijl we aan de andere kant lezen (en heel goed begrijpen!) dat de pup je nodig heeft voor de vertrouwensband. We stonden dus erg in dubio. na tien minuutjes hebben we hem er dan ook uit gehaald. 

We zijn gelukkig de komende 13 weken nog wel volledig thuis, maar hij zal ook moeten leren af en toe alleen te zijn. Al is het maar om boodschappen te doen. Hoe zouden we dit kunnen aanpakken? 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Als hij piept, ga je een stapje te ver, beter iets langer en rustig opbouwen.

Zijn eten in de open bench geven en voorlopig, de bench niet dicht doen als je weg loopt.

Je kan idd deurtje dicht en er even voor gaan zitten, of deurtje open en er voor gaan zitten.

 

Janken in de bench betekend gewoon dat hij het nog niet aankan, absoluut niet laten janken, dan leert hij dat je er niet voor hem bent en de bench wordt er ook niet leuker door.

 

het belangrijkste voor nu is dat de bench leuk wordt. 

 

Alleen zijn opbouwen, dat begin je eerst in huis. Even de gang op en terug. de sociale afstand vergroten.

Als je te snel gaat, dan kan het alleen zijn lastig gaan worden. Belangrijk is dus het tempo van je pup aan te houden.

 

Wat helpt is filmen als je uit zich bent, dan zie je hoe je pup zich voelt.

Volgende forumvraag: Zwarte puntjes op buik
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^