HondenPage baasje SamojeedPolar&Arctic
Wat schreven de vrienden van SamojeedPolar&Arctic op het forum
Alaska's Finest! schreef in
puppy uitset
eerste paar weken slaap ik benede bij hem maar moet hij dan wel of niet s,nachts in de bench ? en als hij niet in de bench hoef mag hij dan gewoon bij mij slapen of went hij dan niet meer aan het alleen slapen?
bianca
Nee, hij moet niet in een bench, je kan gewoon samen beneden slapen. Een pup kiest instinctief zelf een plekje waar ie zich lekker voelt. Als je merkt dat de pup zich ontspannen en vertrouwd voelt in z'n nieuwe huis, dan kan je afstand gaan nemen.
Alaska's Finest! schreef in
Mini-waarschuwing: getver, eerste teek.
Hier zijn de teken niet eens weggeweest. Zelfs tijdens die koude week, bij -10, waren die krengen nog steed actief.
Bah!
Alaska's Finest! schreef in
Plassen in de nacht
Hoe hebben jullie dit aangepakt met jullie pup die ook gewoon in de woonkamer sliep. Gingen jullie er om een bepaalde tijd uit in de nacht of deden jullie het anders. "
Chantal
Ja, we gingen er nog es uit halfweg de nacht. En dan stelselmatig dat moment opschuiven.
Dus bijvoorbeeld: om 4u er nog es uit. Daarna om 4u15, 4u30, enz. Kijk een beetje hoe dat gaat, je kan enkele nachten dezelfde tijd aanhouden, en dan weer es wat schuiven.
Alaska's Finest! schreef in
puppy uitset
" geduld en liefde hebben we hier meer dan genoeg "
bianca
dan heb je het belangrijkste al in huis
Nu nog 5 weken wachten...
Alaska's Finest! schreef in
puppy uitset
Je hoeft helemaal niet veel in huis te hebben voor een pup.
Een eetbakje. Een halsband en lijn. Poepzakjes.
En verder een stevige portie geduld en een groot hart.
Veel plezier samen!
Alaska's Finest! schreef in
Beschermend tov nieuwe pup
Alaska's Finest! schreef in
Beschermend tov nieuwe pup
Misschien was de pup nerveus bij de dierenarts, was het allemaal wat overweldigend en heeft hij nu wat rust nodig?
Bij twijfel, altijd even naar de DA bellen en checken. Mijn eigen honden hebben ook nooit rare reacties gehad op inentingen of ontwormingen, dus ook geen sloom dagje of zo. Maar misschien dat andere honden dit wel kunnen hebben...
Alaska's Finest! schreef in
Hond volgen
Misschien is de hond van je vriend het gedrag van jouw hond gaan overnemen, omdat ze er voordelen in zag (vb. aandacht, plezier, genegenheid,...)?
Alaska's Finest! schreef in
Beschermend tov nieuwe pup
Roep op zo'n momenten de hond bij je, dus weg van de pup.
Wat je ondertussen kan doen: vaak afspreken op neutraal terrein. Dus buiten, in het bos of park, en daar een kleine wandeling maken met beide honden. Zo kunnen ze elkaar beter leren kennen op een ontspannen manier.
Alaska's Finest! schreef in
Hond volgen
Hoe reageert je andere hondje hierop? Want zij volgt je ook overal naartoe? Dus nu lopen twee honden je achterna, als ik het goed begrijp...
Alaska's Finest! schreef in
Goofy
Mijn hemel! Zo verschrikkelijk!
Kan hij gif binnengekregen hebben, op een wandeling of zo?
Wat een ontzettend verdrietige manier om zo'n jonge hond te verliezen. Ik wens je heel veel sterkte toe. Misschien kan het je wel enige zielerust geven als je weet wat er precies gebeurd is... Want met een schuldgevoel blijven rondlopen is ook echt erg.
Sterkte met dit verlies
Alaska's Finest! schreef in
hond jammerd s ochtend bij geluid van de buren
als je hond last heeft van verlatingsangst je best de hond negeert als hij jammert en beloond als hij stil is.
Michelle
Dit vind ik een beetje onlogisch. Als een hond jammert uit angst, dan zoekt ie geruststelling bij zijn familie. De kern van werken aan angst is net = zorgen dat er geen angst hoeft te zijn. Dus: de hond steunen, vertrouwd maken met zijn omgeving, geborgenheid bieden. Zodat ie weet: hier is het veiig, hier kan ik me ontspannen en me goed voelen.
Het idee dat je hem dus gaat negeren als ie jammert uit angst, staat daar haaks op. Je bent er niet voor hem. Je laat hem aan zijn lot over. Zo leert ie natuurlijk niet dat het huis fijn en geborgen is en jij daarvoor zorgt.
Anders is het als een hond dramt om wat te bekomen. Dan gaat het al eerder over: als je rustig kan bijven, word je 'beloond'.
Alaska's Finest! schreef in
hond jammerd s ochtend bij geluid van de buren
Het hangt er een beetje van af wat bij jouw hond werkt. Maar je zou bijvoorbeeld enkele nachten bij de hond kunnen slapen en als ie 's ochtend gaat jammeren, dan stel je hem even gerust met je stem en je blijft nog wat liggen. Zodat ie leert dat gestommel bij de buren niet wil zeggen dat jij gaat opstaan. En tegelijk dat gestommel niet erg is.
Eenmaal hij dit begrepen heeft, kan je weer je eigen bed in
Alaska's Finest! schreef in
Beroerte
Dat doet idd denken aan het vestibulair syndroom. Onlangs nog een kennis die hetzelfde voorhad: dierenarts zei een TIA en beter laten inslapen, maar het bleek 'gewoon' het vestibulair syndroom te zijn en de hond herstelde na een tweetal weken uit zichzelf...
Weet natuurlijk niet of dit bij jouw hond hetzelfde is, maar ik zou het toch wat tijd geven en kijken hoe het verder gaat.
Hoop dat het goedkomt voor jullie!
Alaska's Finest! schreef in
Elitefokker Ronny Lenssens: betrouwbaar?
Mijn ouders zijn er op bezoek geweest en de ‘Elitefokker’ heeft blijkbaar wel een goede indruk gemaakt. Hij is erg begeesterd blijkbaar. Een volwassen hond te zien krijgen, dat was echter wel geen optie.Kristel
Je ouders zijn daar ter plaatse geweest, maar ze kregen geen hond te zien.
Dat klopt natuurlijk niet.
Een fokker zal altijd met veel plezier en passie vertellen over zijn honden, hen trots willen voorstellen en uitleg geven over de combi's die hij maakt.
Een fokker waar je geen hond te zien krijgt... dat lijkt me eerder een hondenhandelaar dan.
Als ik het oude topic, waar naar verwezen wordt, lees dan blijkt hij foto's van honden te gebruiken die niet eens van hem zijn maar die hij van de websites van andere fokkers heeft geplukt en voorstelt als zijde zijn eigen honden. Als dat nog niet genoeg zegt, dan weet ik het ook niet meer...
Alaska's Finest! schreef in
Zwerfpuppy met verlatingsangst
Ik heb ook al geprobeerd beneden te slapen en dan is er niets aan de hand. Voor de mensen die tegen de bench zijn dit doe ik omdat hij nog aardig doet slopen en ik in de ochtend geen ravage wil aantreffen.
Linda
Je schrijft zelf de oplossing al: slaap voorlopig nog bij de hond, tot ie zich helemaal thuis voelt bij jou.
Janken, huilen, slopen... dat doet ie omdat hij zich angstig of onzeker voelt alleen. De bench is dus geen oplossing voor dit gevoel. Alleen jij, als mens, kan ervoor zorgen dat deze hond zich veilig, geborgen en gesteund voelt.
Eens dat gevoel gegroeid is, vallen ook de redenen om te gaan janken, huilen of slopen weg. Want dan weet de hond dat jij er voor hem bent.
Alaska's Finest! schreef in
Hond heeft ''gedragsproblemen''
Ze krijgt een driftbui wanneer ze alles gaat pakken bv slipper wat niet mag of een sok afpakken dan nee zeggen, maar ze trekt zich er daar niets van aan.
Sophie
Maar is dat niet gewoon uitdagen? Je proberen zo ver te krijgen dat je wat met haar gaat ondernemen?
Alaska's Finest! schreef in
Hond heeft ''gedragsproblemen''
Ik zeg gewoon rustig tegen haar bijvoorbeeld stil,koest en wanneer ze dit doet als ze er zin in heeft, want anders gooit ze een driftbui beloon ik haar steeds, maar hier komt geen verbetering in
ze weet het wel, maar luistert niet en dan komt er een driftbui.
Ik laat ze niet uit, want ik kan ze niet houden dus dat weet ik niet.
Sophie
Om er nu 1 voorbeeldje uit te halen:
Door 'stil' of 'koest' te zeggen, verander je de reden van haar gedrag niet.
Kijk eerst naar het waarom. Een hond kan om verschillende redenen hyper of baldadig worden: uit verveling, of uit frustratie, uit opwinding, uit ongeduld,...
Vanuit die reden ga je dan een oplossing zoeken.
Bijvoorbeeld bij baldadig worden (happen, opspringen, blaffen) uit ongeduld, dan leer je de hond aan om zich te beheersen en te leren wachten. Dit kan op verschillende manieren, al naargelang de situatie.
Bijvoorbeeld: de hond doet wild als je met haar wil gaan wandelen. Dan blijf je in de gang wachten tot ze kalmeert. Als je haar al hebt aangelijnd, kan je ook je voet op de lijn zetten, zodat ze niet kan opspringen. Je blijft kalm en je wacht. Tot de hond ook kalmeert. Pas dan doe je de deur open. Doordat je zelf dus de connectie maakt tussen: rustig zijn = de deur gaat open, kan de hond leren wat je nu precies van haar verwacht.
'Stil' en 'Koest' zeggen, dat is niet meer dan een bevel, het verandert niets aan de oorzaak van haar gedrag, en dat is haar ongeduld. Dus steeds naar de basis gaan, en van daaruit vertrekken.
Alaska's Finest! schreef in
Hond heeft ''gedragsproblemen''
Ze vertrouwt ons steeds meer en meer, maar op die gebieden komt er gewoon geen verandering.
Sophie
Hoe heb je, in de voorbeelden die je geeft, het gewenste gedrag dan proberen aanleren?
Dan kunnen we hier misschien sneller praktische tips geven...
Alaska's Finest! schreef in
Hond heeft ''gedragsproblemen''
Je gaat, net als bij een puppy, je hond nog moeten leren zichzelf te beheersen. Leren geduldig zijn. Leren omgaan met frustraties. Vertrouwen hebben.
Dat is er niet vanzelf. Dus op elk van de gebieden die je aanhaalt, ga je geduldig en kalm je hond aanleren wat je graag qua gedrag wenst te zien.
Voor ze bij jullie kwam, zat ze bij een gastgezin, schrijf je. Was dit een gastgezin dat verbonden was aan een stichting of adoptie-organisatie? Zij zouden je dan kunnen bijstaan met tips qua opvoeding.
Alaska's Finest! schreef in
Ik herken Beau niet meer
Verder best behulpzaam alleen wat laat.
Anouk van Botty
Hahahaha, we zijn niet allemaal zo speedy-speedy. Topicstarter komt vast nog wel es kijken als ze tijd/zin heeft
Alaska's Finest! schreef in
Ik herken Beau niet meer
Helaas is de dame in kwestie al weggejaagd
Anouk van Botty
Heb je het nu over de topicstarter?
Er wordt toch geantwoord op de vraag? Er worden bijkomende vragen gesteld voor meer duidelijkheid... vind dat gewoon een teken van behulpzaamheid.
Alaska's Finest! schreef in
Puppy en de deur
Oh hemel! Wat een schattig woefeke is dat!
Alaska's Finest! schreef in
Puppy en de deur
Ga es door je huis wandelen, steeds opnieuw van kamer naar kamer, op een rustige manier. Laat de pup maar doen wat ie doet. Je wandelt zelf in en uit kamers, deuren laat je gewoon open. Je gaat al es een keertje zitten, dan weer wandelen, iets uit een kast halen... kortom: beweeg door je huis zonder wat van de pup te vragen, opnieuw en opnieuw en opnieuw, tot die pup merkt dat er echt geen bal aan is en je niet meer achterna loopt.
Alaska's Finest! schreef in
Ik herken Beau niet meer
Ik heb hem 's morgens naar haar gebracht en het is heel goed gegaan tot ze een half uurtje naar boven ging om te eten. Ze zei dat Beau "een andere hond " was toen ze terug in de praktijk kwam.
Wendy en Beau
De hond zat altijd in de praktijk? Wat was de situatie, zat ie daar ergens opgesloten, liep ie los rond in de praktijk terwijl er andere dieren op consultatie kwamen, hoe ging dat?
Alaska's Finest! schreef in
Enthousiasme met piepen?
hartstikke leuk een hond die laat weten iets echt mega leuk te vinden
Liz
Dat hangt er vanaf...
Emoties communiceren is één ding, de manier waarop een ander.
Als piepen, janken, stuiteren één groot gedram is om wat te bekomen, dan is dat hier bij ons ongewenst. Wil ik niet hebben. Dus nee, geen miep-piep-zeur hond in mijn buurt!
Alaska's Finest! schreef in
Help! Pup nog niet zindelijk
Misschien een blaasontsteking?
Als ze zo veel plast, drinkt ze dan ook erg veel water?
Alaska's Finest! schreef in
Help! Pup nog niet zindelijk
Ze doet het alleen in ons bijzijn.
Dana
In welke omstandigheden? Komt ze aandacht vragen? Of doet ze het ongemerkt? Altijd op dezelfde plaats? Is het terwijl je met haar bezig bent (bijvoorbeeld spelletje) of net als je haar negeert?
Alaska's Finest! schreef in
Autorijden/stress/grommen
Loopplank is ook een idee..maar het probleem is dat die dingen zo groot zijn, ook ingeklapt...en we hebben maar een klein autootje..dus waar laat je die plank dan als je met zn allen in de auto zit.
Verder merk ik echt dat ik een grom trauma heb..we hebben vorig jaar een pup na 3 weken terug naar de fokker gebracht omdat die heel erg gromde, om alles...en daar werd ik heel bang van. De hond die we nu hebben (bearded collie) is echt een schat hoor..maar ik merk zelf dat ik in de stress raak van grommen. "
Fozzie Beer
Ah, ik herinner me dat je dat schreef. Je hond ging laatst ook grommen toen je hem aaide op de bank...
Je zou kunnen proberen om het initiatief meer vanuit je hond te laten komen. Dus bijvoorbeeld op de parking van het bos: je opent de achterklep en je wacht. Je geeft je hond zelf de tijd om nieuwsgierig te worden, zijn hoofd buiten te steken, rond te kijken naar de plaats waar ie is. En als ie nieuwsgierig is geworden, nodig je hem uit om in je armen te komen. 'Kom, we gaan wandelen!'
Het voordeel van een plank is, dat je hem niet moet tillen. Dan kan ie op eigen tempo uit de auto komen. Dat zou jou ook meer gemoedsrust geven, gezien je bang bent voor een grom. Die schrik voor wat komen kan, straal je ook uit.
Je hebt lichtgewicht planken die dubbelplooien en dan nog de grootte van een reiskoffertje hebben. Dat kan je vooraan, aan de passagiersstoel wel kwijt, toch? Je hoeft het ook niet in alle omstandigheden te gebruiken (als je auto al vol zit, bijvoorbeeld), maar voor nu, tijdens het leerproces, kan het wel makkelijk zijn. Eens je hond vertrouwd is met de kofferbak, en hij groot genoeg is om zelf te springen, kan je de plank ook achterwege laten.
Alaska's Finest! schreef in
Autorijden/stress/grommen
Als je hond angstig is in de kofferbak en hij stil blijft liggen, dan kan het voor hem bedreigend overgekomen zijn toen je hem eruit wou tillen. Dus grommen is niet vreemd, hij laat je weten dat hij schrik heeft, de grom is een vraag om afstand te houden.
Hoe heb je de kofferbak aangeleerd? Of heb je meteen de switch gemaakt van achterbank naar kofferbak, zonder het te oefenen?
Als je hond bang is voor de kofferbak, zet dan even een stap terug. Probeer eerst de hond te laten wennen aan die koffer. Je zou een loopplank kunnen gebruiken, zodat ie er zelf in en uit kan lopen. Oefen eerst zonder rijden. Dus in en uit de koffer, klep open laten staan, ga zelf ook al es in die koffer zitten. Kortom: eerst vertrouwd maken met die plaats. En pas als de pup geen schrik meer heeft van de koffer, doe je de klep al eens een keertje toe. Weer open, weer toe. Tot dat ook geen probleem meer is. En dan pas gaan rijden met de auto.