HondenPage baasje Melissa & Yuki

Wat schreven de vrienden van Melissa & Yuki op het forum

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem schreef in Meer honden tegelijk houden
Ik heb bijna 35 jaar 3 honden in huis gehad, nooit geen ruzie of snauw geweest. Had een senior, middenmoot en een pup, als de senior er niet meer was , kwam er weer een pup bij.  En ook nog eens verschillende rassen
honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem schreef in Vertel eens wat over jezelf.. wat heeft jou er toe gezet om een hond te nemen?!
Ik was 2 weken getrouwd toen mijn man met een langharige teckelpup thuis kwam. Dat was mijn eerste hond. Na een paar jaar kwam teckel nr 2. In de loop van de jaren had ik opeens 3 honden, witte herder en 2 teckels. Heb 35 jaar lang 3 honden gehad, oudje, middenmoot en pup. Als het oudje stierf kwam er na paar maanden weer een pup bij. En we hebben steeds een of 2 katten erbij gehad . Vlak voor mijn man is gestorven stierf ons laatste witje, had toen nog 2 teckels en die zijn beide op tijd van een half jaar gestorven. Ben toen in die tijd ook verhuisd van een grote eengezinswoning met grote tuin naar een appartement op de begane grond met een klein tuintje. Mijn laatste teckel heeft de verhuizing nog meegemaakt , maar heb hem paar dagen erna moeten laten inslapen vanwege een tumor. Paar maanden geen hond gehad, maar alleen is niks, dus nu heb ik een boomertje , inmiddels ook alweer 4 jaar.   Onze kids en kleinkids zijn opgegroeid met de honden en katten en andersom. Was een geweldige tijd ! Maar nu ben ik heel blij met mijn boomertje. Heb dus nu al 47 jaar honden ! En als je dan bedenkt dat ik vroeger als kind hele grote angst had voor honden omdat ik 2 x flink gebeten ben door een buurhond. Die angst is verdwenen toen mijn man met mijn eerste pupje thuis kwam.
honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem schreef in Nieuw fotografie topic!
 Gewoon lekker genieten tijdens een wandeling !
honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem schreef in Schattige foto topic
Sem's favoriete slaaphouding !  Lukt me niet vaak om een foto te maken van Sem, meestal kijkt of draait hij van me weg.
honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem schreef in De bommen vallen toch hoor
Hier,  ( zuid Limburg) de hele dag door vuurwerk en om middernacht echt niet minder dan andere jaren, het was wel om half 1 afgelopen, terwijl andere jaren het doorging tot een uur of 2. Sem heeft dus wel angst voor vuurwerk , zo erg om te zien hoe hij overal onder wil kruipen.
honden page profiel JetskeJetske schreef in Puberteit/verlatingsangst?
" Ik weet niet of dit bij de loopsheid hoort. Waar komt ze vandaan, weet je iets van haar achtergrond? "Kees  Ze is een straathondje uit Roemenië en als pup op straat gevonden samen met haar zusjes (zonder mama of papa). Ik weet inderdaad niet heel haar voorgeschiedenis maar ze is bij ons gekomen toen ze 3,5 - 4 maanden was. Ik vind het gewoon raar dat het de eerste maanden zonder problemen verliep (het slapen en alleen blijven dan), en hier nu opeens moeilijkheden rond zijn. Daarom dat ik me afvraag of dit misschien met angstfase/puberteit/loopsheid te maken heeft.
honden page profiel JetskeJetske schreef in Puberteit/verlatingsangst?
" Is ze dan wel los in de woonkamer, of ligt ze in een bench? Is er iets te doen aan de plek waar ze moet slapen, dat ze zich daar veiliger voelt? Of dat ze zich op een andere plek beter voelt? "sylvia  Ze loopt inderdaad los in de woonkamer. Ze heeft wel een bench en gaat hier af en toe in liggen maar liefst van al ligt ze in de zetel. Ik heb inderdaad de indruk dat ze soms 'bang' is van haar omgeving en hierdoor begint te blaffen. Deze nacht was ze weer aan het blaffen en toe ik op de camera keek was ze precies opeens bang van de zetel en was ze hier erg op aan het blaffen. Ik zou wel niet goed weten hoe ik het 'veiliger' kan maken...
honden page profiel JetskeJetske schreef in Puberteit/verlatingsangst?
Hallo, Ik heb sinds eind augustus een hondje geadopteerd, genaamd Stella. Tot nu toe liep alles vrij vlot, maar sinds enkele weken zien wij enkele veranderingen in haar gedrag waar wij geen raad mee weten... Wij vermoeden dat dit te maken heeft met de puberteit/eerste loopsheid die er misschien aankomt maar weten niet altijd goed hoe wij hier mee moeten omgaan. Stella slaapt sinds dat we haar hebben 's nachts beneden in de woonruimte. Drie maanden lang liep dit supergoed, maar sinds enkele weken begint ze heel vaak 's avonds, net wanneer wij naar boven gaan om te gaan slapen, heel hard te blaffen. Wij kunnen haar niet laten blaffen omdat dit veel overlast veroorzaakt bij onze buren. Meestal ga ik dan naar beneden, negeer ik haar, en blijf ik nog 20 minuutjes TV kijken tot ze diep aan het slapen is en ga ik erna terug naar boven. Soms begint ze ook opeens in het midden van de nacht uit het niets te blaffen en doe ik hetzelfde. Heb nu zelfs al een paar nachten een halve nacht in de zetel geslapen omdat ze niet stopte met blaffen. Dit is niet het enige probleem. Ook in de dag begint ze te blaffen wanneer ze alleen thuis is. Stella is maximum 4 uur alleen op een dag. De voorbije maanden sliep ze gewoon wanneer wij niet thuis waren (heb een camera dus kan dit zien). Sinds twee weken merk ik dat ze heel erg blaft wanneer ze alleen thuis, soms zelfs uren aan een stuk. Nu is mijn vraag: ik begrijp dat dit bij deze periode hoort maar hoe gaan wij hier het best mee om? Moeten we, zoals in het begin, de tijd dat ze alleen is terug stilletjes aan opbouwen? Of zal het blaffen, eenmaal haar hormonen wat kalmeren, vanzelf stoppen en negeren we dit gewoon? Alvast heel erg bedankt om mee te denken!!
honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta schreef in Hond durft niet binnen komen
Dankjulliewel voor de vele tips! Een lange mat leggen was het laatste plan. Alleen moet die dan doorheen de keuken en mijn vriend is zo'n knoeier tijdens het koken O-) Met een mat wordt dat zo'n boeltje, maar idd wel geen pootjes door de rest van het huis.. ik denk erover na! Een traphekje is wel een erg goed idee! Kijk daarom kwam ik hier :-D Leuk dat je haar herkent Yoop, die oren deden het inderdaad <3 Zo te horen is de jouwe nog een tandje moeilijker. Het is inderdaad een uitdaging om te zoeken wat werkt, maar Jetta heeft iets met doorgangen. Ons schuifraam mag open staan (dat is een plek die ze niet eng vindt) en zelfs al is er niemand in de buurt, ze wilt er zo snel doorheen kunnen lopen dat ze geregeld uit de bocht gaat.. Het niet kunnen doorlopen aan een doorgang is het grote probleem. Ik kan de achterdeur heel de dag laten op staan, ze zet daar geen stap binnen als ze niet meteen door kan lopen :-) Dobber, die fase hebben we ook gehad :-D 's avonds niet meer buiten willen. Dan is het idd 2x roepen en dan zonder iets te zeggen gaan aanlijnen en meenemen, zodra die lijn aan is gaat alles prima trouwens. Ook van buiten naar binnen, en zodra we in de berging staan en de lijn gaat los wordt ze zenuwachtiger :-) complexe wezentjes
honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta schreef in Hond durft niet binnen komen
1,5 jaar geleden adopteerden wij een spanjaardje van 11 jaar. Zij zat jarenlang in een kleine kennel in een groot asiel, ze kent dus erg weinig en heeft ook wat vertrouwensproblemen naar mensen toe. Op zich doet het erg goed bij ons, we laten haar doen, geven haar alle vrijheid en verwachten niets van haar. Ze is vrolijk in huis en komt geregeld haar portie aaitjes halen. Maar Jetta blijft wel een hondje dat snel gespannen raakt en in vluchtmodus gaat. Wil je bv spelen met iets samen met haar, en je praat wat veel tegen haar en ze begrijpt niet meteen wat je wilt, dan loopt ze weg en gaat in haar mand liggen. Nu zitten we met het probleem dat Jetta haar issue met doorgangen steeds erger lijkt te worden. Jetta gaat meerdere keren per dag wel eens in de tuin, wij ook, maar voor Jetta hoeft dat niet te lang, ze wilt na 10min weer binnen. We laten haar binnen langs de berging, waar een grote mat of handdoek ligt voor hun pootjes, en dan loopt ze verder de living in. In de zomer is dit altijd goed gegaan, de pootjes zijn droog en ze kan meteen doorlopen naar binnen. Maar nu het weer wat natter begint te worden, wil ik graag haar poten kunnen proper maken zonder dat ze meteen door loopt en we modderpootjes door het hele huis hebben. Of dat ze gewoon een halfuurtje in de berging blijft tot ze wat opgedroogt is. Alleen weigert Jetta naar binnen te komen als ze ziet dat de deur naar de living gesloten is. Ik heb intussen geprobeerd om zelf naar buiten te gaan maar zodra ik mijn aandacht naar haar verleg wordt ze zenuwachtig en komt ze niet in de buurt. Ik kan haar dus ook niet lokken, ook niet met eten. Dat is algemeen altijd wel zo geweest. Jetta komt als je haar negeert. Maar ik kan in de winter toch niet altijd op een stoel gaan zitten tot ze het voldoende vertrouwt om dichterbij te komen? Ook als ik haar dan zou meepakken aan haar halsband zou het een negatieve ervaring voor haar worden dus ik verwacht dat ze dan na verloop van tijd gewoon niet meer komt als ik me buiten neer zet. Buiten is ze altijd veel achterdochtiger geweest dan binnen. Het enige dat ik kan bedenken is haar niet meer in de tuin laten, of aan de leiband. Maar ik hoop dat er misschien toch nog mensen tips hebben hiervoor zodat ze gewoon lekker binnen en buiten kan, dingen waar ik misschien nog niet aan gedacht heb.
honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem schreef in Geschikt voor een hond?
Heb het al meerdere keren gezien, maar blijft helemaal geweldig !!!
honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta schreef in Nieuwkomer valt uit naar hond ouders
Dankjulliewel voor het meedenken allemaal! Heb ondertussen ook met de hondentherapeut van de stichting gebeld en ons actieplan is zoals Alaska's Finest het schrijft. Nu eerst minstens 6 weekjes rust en ritme in Dobby's hoofd krijgen en dan gaan we nog eens een poging doen, maar eerst samen wandelen zonder contact maken in de hoop dat hij Tosca zo automatisch als normaal gaat beschouwen. Contact via de tuin mag wel nog gewoon zodat hij eraan went. Maar moet wel nog even filmpje doorsturen om te kijken hoe hij juist kwispelt als ze daar contact maken. Kwispelen is niet altijd positief. Mogelijk was het allemaal teveel en te dicht voor Dobby waardoor hij onzeker werd. Dat lijkt me wel een realistische oorzaak. Ik zou niet weten wat anders. Wat jij hebt met Border collies Marie-Rose had ik ook bedacht, maar dan zou hij bij het naar elkaar toe wandelen al boos geworden zijn want toen staarde Tosca, maar toen was hij nog helemaal enthousiast. Complex die honden, maar toch ook weer niet. We gaan aan de slag d(^_^)b
honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta schreef in Nieuwkomer valt uit naar hond ouders
Sorry voor mijn 2e topic in 2 weken, Dobby houdt ons wel bezig O-) Eventjes starten met dat alles hier in huis super goed gaat ook al is Dobby nog maar 10 dagen bij ons. Zowel zijn gedrag in huis als naar onze andere hond gaat alleen maar zoals we hadden kunnen dromen. Waar we nu tegenaan lopen is het feit dat Dobby het niet lijkt te kunnen vinden met Tosca, de border collie reu (ongecastreerd) van mijn ouders die naast ons wonen. Dobby heeft toen hij enkele dagen bij ons was Tosca voor het eerst geroken door de draad omdat ze toen allebei net in de tuin waren. Ging heel goed, met veel gekwispel, alles heel relaxed. Zaterdag hebben we Tosca na enkele dagen positief contact eens bij ons in de tuin gelaten (al besef ik nu wel dat dat fout was). Dobby is toen meteen op hem gevlogen. Tosca deed niets terug en probeerde hem te ontwijken, draaide zich weg van hem. Dobby bleef grommen en op hem springen maar leek niet echt te bijten, ofwel is dit niet gelukt voor we hem er af trokken. Het klonk wel allemaal erg lelijk. Honden terug elk aan hun kant van de omheining en Dobby ging weer kwispelend ruiken aan Tosca. Vandaag dan eens geprobeerd hen tijdens een wandeling te laten kennis maken want Dobby is altijd blij als hij honden tegenkomt tijdens de wandeling. Nu ook, enthousiast ging hij snuffelen en dat duurde nu iets langer.. tot hij er terug op vloog. Weer erg lelijk doen maar zonder te bijten...? Is dit onzekerheid? Hoe zouden we dit best aanpakken bij volgende pogingen? Hebben we het verpest zaterdag? Ik dacht namelijk dat honden op neutraal terrein (tijdens wandeling) een goede optie was voor een geslaagde kennismaking. We zouden erg graag hebben dat dit lukt want zowel mijn ouders als wij zijn in de zomer bijna continue buiten en dan gaat het hek open en hebben de honden 60 are om te rennen en te verkennen. Het zou zonde zijn als Dobby op zo'n momenten binnen moet blijven. Maar het heeft geen haast en als het tijd nodig heeft zullen we die investeren. De reden dat we het zo snel gedaan hebben is omdat vanuit de spaanse opvang gezegd was dat hij heel erg goed is met andere honden. Wat we ook zagen bij Jetta en honden op wandeling.
honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta schreef in Nieuwe hond gromt naar andere tijdens aandacht
Dankjulliewel voor het meedenken allemaal. We hebben jullie adviezen ter harte genomen en zijn iets kortader naar Dobby als hij zich opdringt wanneer we met Jetta (of onze kat) bezig zijn. En buiten dat ene grom incident is er niets meer gebeurd voorlopig d(^_^)b Heb nu wel ander probleempje maar dat gooi ik beter in nieuw topic denk ik O-)
honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta schreef in Nieuwe hond gromt naar andere tijdens aandacht
Dankjulliewel voor de nuttige en duidelijke reacties! Het feit dat Dobby nog moet wennen aan alles hier zal inderdaad ook wel meespelen. Wat dat betreft krijgt hij zeker nog krediet van ons. Maar het is even zoeken naar die balans tussen wat is normaal die eerste weken en waar moeten we al duidelijk zijn qua grenzen. Grommen is inderdaad communicatie en moet kunnen. Het is alleen te zien waarvoor. Ik denk ook dat dit claimerig gedrag is als ik naar het totaalplaatje kijk. Hij is erg zelfzeker. En ik zou het niet correct vinden om Jetta hiervoor te benadelen. Ze is al zo onzeker. Vandaag zag hij voor het eerst de hond van mijn ouders in de tuin langs ons, tegen de draad. Hij snauwde toen ook Jetta weg toen ze naast elkaar stonden te snuffelen. Vanop zo'n afstand kon ik niks doen, maar ik denk hierdoor dat Dobby wel eentje is die van in het begin goede grenzen kan gebruiken. Maar ze zijn verder wel gewoon heel leuk hoor samen <3
honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta schreef in Nieuwe hond gromt naar andere tijdens aandacht
" Dat kan komen uit onzekerheid. Voor je nieuwe hond is alles nog onzeker. Hij heeft nog geen band met je andere hond.   Het grommen straffen is nooit een goed idee, zo wordt je andere hond er niet leuker door en als je grommen straft, doe je niets aan de rede voor het grommen. Kans dat hij de volgende keer het grommen overslaat en gelijk gaat bijten. Grommen is een afstand vergrotend signaal.   Ik zou ook dit moment vermijden om Jetta aandacht te geven, als je andere hond in de buurt is. Dat is op dit moment nog te spannend voor Dobby. Buiten samen wandelen en in huis zou je Dobby ook de gang een kluif  kunnen geven en Jetta zo aandacht kunnen geven.   Ze moeten wennen aan elkaar en een band opbouwen. Dobby moet sowieso wennen aan zijn nieuwe situatie en dat duurt minstens 6 weken. "Suzanne en Luca  hmm dat is een andere insteek dan wij dachten. Kan ook wel eens kloppen. Alleen gromt Dobby nooit naar Jetta, ze spelen ook al leuk samen begroeten elkaar ook steeds vrolijk. Daarom dat ik dacht dat het grommen in deze situatie eerder claimerig/bazig bedoeld is van "ik lig hier bij mijn baasje, daar moet jij niet tussen komen". En dat is iets wat wij dan niet moeten tolereren lijkt me. Wij beslissen toch wie wanneer aandacht krijgt? Ik denk inderdaad wel dat het belangrijk is dat we dit voorkomen zolang ze elkaar nog niet erg goed kennen. En ik verwacht dat dit binnen dit en enkele weken/maanden dan ook niet meer zal voorvallen. Alleen hoop ik dat we het in tussentijd juist aanpakken met Dobby. Misschien dat we hem niet telkens aandacht moeten geven als hij erom komt vragen?
honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta schreef in Nieuwe hond gromt naar andere tijdens aandacht
oeps ik heb mijn bestaande profiel teruggevonden O-)
honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem schreef in Puppy gaan kiezen
Heb zelf ook witte herders gehad. 2 herplaatsers en 1 pup, die heeft de fokker uitgekozen en dat was toevallig mijn favoriet,  en dat was echt mijn maatje, heel lief voor mijn kleinkids en hij was gewoon super.  Fokker kent de honden als beste, die weten wel welke hond bij welk gezin past. Ik ben ook wezen kijken met 4 weken, zelf had ik toen al een voorkeur, met 6 weken nog een keer gaan kijken, die ene bleef mijn favoriet en met 8 weken zei de fokker dat ze er van overtuigd was dat 'mijn favoriet' het beste bij ons paste. Ze liet ons de lijst zien die ze had opgesteld met 4 en 6 weken en daar stond onze favoriet al op met onze naam Dit was mijn laatste witje en hem heb ik gekregen als pup.
honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem schreef in Zwitserse herder
Bij https://www.dreamworkswss.com  deze fokker zit ook in België, daar had ik zelf mijn laatste witje vandaan. Je kunt altijd contact met ze opnemen en ze kunnen je alles zeggen over de werk en showlijnen, dus gewoon gezellige huishonden ! Ligt er ook helemaal wat je zelf wil.    
honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem schreef in The Big 5
Geweldige foto's !!
honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem schreef in Kennis gezocht over teckels
Nog even een foto van een paar jaar geleden, witte herder en langhaartjes waren van mij en de duitse herder en de ruwhaartjes waren van vrienden. En ze speelde allemaal met elkaar ! Meestal gaan de grote honden op de grond liggen om te spelen, maar ze renden ook lekker samen !   Nu heb ik een kleine boomer en hij speelt eigenlijk alleen maar met grotere honden, gewoon omdat er hier maar weinig kleine honden wonen die los mogen. Ook dat verschil is qua gewicht groot, mijn boomer weegt maar 7 kg Dat kleine zwarte geval op de grond is mijn hond en hij vind het geweldig om met zijn vriendinnen te spelen, de wit/bruine en de zwart/witte.
honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem schreef in Kennis gezocht over teckels
Zelf heb ik 41 jaar langharige teckels gehad, dwerg en standaard en ze speelde met zo ongeveer iedere hond, dus hoe je kennis ermee omgaat is wel wat overdreven.   Prijs bepaalt niet of het een goede fokker is, gaan kijken bij meerdere fokkers en waar je zelf een goed gevoel bij hebt daar een pup halen. Ben zelf meestal eerst gaan kijken als er geen pups waren, kijken hoe de ouderdieren reageren. Zijn ze  vriendelijk als er iemand binnen komt, dat zegt al heel veel over hoe de fokker met zijn honden om gaat. Zitten ze in benches of lopen ze rond ?   Zelf heb ik mijn laatste 2 teckels bij een Duitse fokker gekocht, dat was echt een hobbymatige fokker , scheelde behoorlijk qua prijs , waren beide met stamboom en ook waren alle testen gedaan.
honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem schreef in Hondenplons is een overdekt zwembad.
Hahaha geweldig om te zien !!
honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem schreef in Echt, ik word gek
Sem is een een shit-zu kruising, hij is nu 1,5 jr, maar hij heeft periodes dat hij goed eet ( vlees) , maar ook periodes dat hij een dag of 4 helemaal niet eet, zelfs geen vlees , als hij dat doet zet ik wel brokjes neer . Dan pakt hij een enkele keer een brokje maar dat was het dan ook. Hij is vrolijk en levendig, rent en speelt met andere honden, dus waarschijnlijk gewoon geen honger. Drinken doet hij wel gewoon, het hoort gewoon bij hem dat hij dagen niet eet. Hij krijgt alleen maar tussendoortjes als ik hem aanlijn na de wandeling en als ik wegga, dus hij is niet 'zat' van de tussendoortjes. Zo lang hij zo vrolijk en actief is ga ik hem echt niet dwingen om te eten.
honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem schreef in Frustratie uit puppytijd
Jeetje, wat hebben jullie veel meegemaakt met jullie pups !   Ik heb al bijna 45 jaar honden, waarvan 35 jaar 3 honden tegelijk gehad, witte herders en langharige teckels, nu heb ik een boomertje. Maar wat heb ik dan altijd gemakkelijke honden gehad, een van de witte herders heeft ooit pinda's die op de salontafel lagen allemaal gekraakt en de pinda's opgegeten, schillen lagen door de hele kamer, maar dat is ook het enigste geweest.  Mijn boomertje is nu 1 jaar en het enigste wat hij ooit stuk gemaakt heeft was 1 tv gids en dat was ik ook nog zelf schuld, omdat die op een plek lag waar die niet hoorde te liggen !   Wel heel leuk om te lezen !
honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem schreef in Boomer hondjes
Jellie, ik heb dus wel een boomertje, vind het een super hond, maar dat zegt denk ik iedereen wel van zijn eigen hond. Sem blaft alleen als de bel gaat, maar is die persoon eenmaal binnen wordt hij uitgebreid begroet. Hij is ondeugend , maar o zo lief. Hij is een van de gemakkelijkste honden wat ik gehad heb, hij kan behoorlijk eigenwijs zijn. Maar voor mij een geluk dat hij nogal gek is op eten, zodat ik hem heel gemakkelijk kan afleiden of roepen. Hij loop in het bos en de weides meestal los, speelt met andere honden, hij heeft een voorkeur voor grote honden !  Dat beetje zwart wat op de grond ligt is Sem, die wit/zwarte en bruin/witte zijn Sem's grootste vriendinnen. Het ziet een beetje raar uit, maar hij rent en dolt heel veel met die 2.  Sem is heel gek op mensen, zeker op kinderen ( heb kleinkinderen) , zoals ik al eerder zei , ik vind het een super hond.   Ik wens je heel veel plezier met jullie boomertje !
honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem schreef in Boomer hondjes
Zo jammer dat meteen afgekraakt wordt als je een kruising wil aanschaffen, heb 44 jaar bijna alleen maar rashonden gehad, nu heb ik een boomertje, een shit-zu x. Zou het zo weer doen.Sem is nu 1 jaar, hij is gezond ( zover een dierenarts dat kan beoordelen) , vrolijk en aanhankelijk, vriendelijk voor ieder mens en dier wat hij tegen komt.Hij komt uit een gezin waar ik nog steeds contact mee heb uit een eenmalig nestje, teefje is daarna gesteriliseerd.   En het kostenplaatje om een rashond aan te schaffen is ook niet niks, wat eerlijk gezegd voor mij ook de reden was om een x te nemen. Heb Zwitserse witte herders en langharige teckels gehad, ik weet wat ze kosten ! Qua gezondheid, mijn laatste witte herder had een hersentumor, hij is maar 7 jaar geworden en mijn laatste teckel had een gesprongen tumor in zijn buik, hij is 8 jaar geworden en die hadden beide goede stambomen. Dus ook al laat je alle testen doen, is geen garantie dat ze niets 'mankeren'.   En over eventuele kosten van de dierenarts, ik heb mijn boomer verzekerd.   Jellie, ben het wel eens met Sylvia dat je nog eens na moet denken omdat er toch iets van cavalier in zit, je weet niet in hoeverre dat het in die x zit.     
honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta schreef in Nieuwe adoptiehond blaft dreigend naar mensen
Dankjulliewel allemaal voor de vele, nuttige reacties! Daar kan ik wat mee d(^_^)b Yooop: knap het geduld dat je hebt met je hond want zo te horen is die wel een tikkeltje moeilijker ;-) Didy: wauw, chapeau dat jullie hebben doorgezet! Dat zie ik niet veel moensen doen want zo te zien kwam Joey echt van ver. Echt mooi om te horen dat hij nu zo'n flets is <3 Alask's Finest: daar heb je wel een heel goed punt :-) Het grappige is dat ik thuis katjes tijdelijk opvang voor het asiel en dat ik ook aan de super bange altijd vol goeie moed begin. Want ik weet: een kat die ooit sociaal is geweest wordt dat opnieuw. En met de hond zit ik me dan meteen ongerust te maken :-) Nuja het is niet zozeer ongerust maken, ik wil het vooral goed aanpakken, en achteraf geen spijt hebben omdat ik ontwetend fouten heb gemaakt. Vandaag heeft ze toevallig mijn broer ontmoet buiten, en hem vond ze meteen leuk, meteen dichtbij gaan staan en laten aaien. Dat heb ik ze nog nooit zo in 1 ruk weten doen :-) Komt goed d(^_^)b
honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta schreef in Nieuwe adoptiehond blaft dreigend naar mensen
Veel verschillende meningen :-D Als ze blafte naar poetsman en vriend was het met grommen bij, niet gewoon hoog waaks blaffen, maar best dreigend. Ze lag toen bij de poetsman op de grond en kwam dan al blaffend bij mij in de zetel zitten, staart kwispelend. Bij mijn vriend hetzelfde. Ik ga dan naar mijn vriend toe, geef hem een knuffel of praat tegen hem en dan volgt ze gewoon en is het goed. Ik denk dat het echt is omdat ze hem niet herkent en omdat ik erbij ben ze nogal verdedigend wordt? Komt mijn vriend toe wanneer ik er niet bij ben dan gaat ze gewoon dag zeggen. Yooop: veilige plek wisselt, eerst de bank in de burea, dan de bench, nu de bank in de living. Maar ik begin een beetje te denken dat ik haar die laatste misschien moet afleren. En haar er enkel op laten wanneer wij het toestaan. Ik heb de indruk dat ze zich namelijk best dapper voelt op de bank. Het is wel wat zo'n hond opvoeden :-D
honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta schreef in Nieuwe adoptiehond blaft dreigend naar mensen
" Ik zou de komende tijd haar nog niet blootstellen aan zoiets, uit angst dat ze anders niet went aan vreemde mensen. Ze is nog helemaal niet gewend, ze moet zich toch eerst echt thuis gaat voelen. Ze zal zich nog wel heel onzeker voelen, dat ze dit gedrag heeft. Uit wat voor situatie komt ze dan, wel in een pleeggezin gezeten of zo, of alleen op straat geleefd?   "sylvia  ze is inderdaad nog niet helemaal gewend. Maar dan ben ik bang, als ze gewend is dat hier nooit iemand komt behalve wij 2, dat ze helemaal slecht gaar reageren als er ineens wel bezoek komt? Ze heeft jaren in een groot asiel in spanje gezeten, ze is nu 11 geschat. Ze heeft wel sinds eind januari in een opvanggezin gezeten ginder om te zien of ze in huis kan wennen. Ik weet alleen niet hoe ze daar op mensen reageerde. Ik heb geen rechtstreeks contact met dat gezin maar ga wel eens polsen.
 

Vrienden van Melissa & Yuki

honden foto van Annelies met  Semhonden foto van Wil Kettmannhonden foto van Charlotte en de Witjeshonden foto van Jetskehonden foto van Diablo & Mayahonden foto van Suusjehonden foto van Naomi & de 'kids' ....honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyohonden foto van Leen & Geikehonden foto van Shantihonden foto van Sanne---Fanny(L)honden foto van Erika & Jettahonden foto van Patje en Tibohonden foto van Sanne & Denise, Fanny, Vitahonden foto van tamara

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^