Echt, ik word gek

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Joep is zoooooo kieskeurig en wil alleen eten wanneer hij daar zin in heeft.

Vlees kan ik om de haverklap gewoon weggooien omdat de samenstelling bv net iets anders is, hij vertikt het dan gewoon en houdt dit rustig een paar dagen vol.

 

Dus ik stap over brok. Ik had eerst dog Lovers gold, toen ik hm net had, maar hij kreeg pedigree in het nest. En daar zit meer geur aan.

Dus dlg wilde hij ook niet.

Ik wil het nu gewoon 's ochtends in z'n bak doen en dan moet ie zelf maar kijken wanneer ie eet.

Punt is dat ie nog geen 9 maand is.

Maar wel op gewicht.

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

Volgens mij is dit een beetje shih tzu eigen haha. Ik heb bij lola ook de strijd opgegeven. Ze kreeg profine, wilde ze opeens niks meer van weten. Mijn zus gaf royal canin en zodra de honden kwamen of wij daar at ze de hele bak daar leeg. Dus wij zijn gewoon over gestapt op royal canin shih tzu. Misschien inhoudelijk niet de beste brok, maar ze eet het al 4 jaar super graag. Goede ontlasting, ook erg weinig en een mooie vacht. Ik vind het prima zo.. 

 

Sara krijgt daarin tegen nog wel regelmatig vlees en brokken van edgard en cooper, maar die is wat makkelijker. Als ze de kans krijgt pakt ze ook graag de brokken van lola.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Puck is ook erg kieskeurig als het om brokken gaat. 

De VOL brok van Darf vind Puck wel erg lekker. Te verkrijgen in meerdere diersoorten en verkrijgbaar in porties van 900gr.

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Ja zou het shih tzu eigen zijn? 

Hij heeft nu ff brokjes van "fokker" maar daar ben ik niet zo'n fan van.

honden page profiel SjiezoeSjiezoe 3 doggies

Nou er zijn ook genoeg Shih Tzu`s die echt alles lusten hoor laughing Het is een beetje zoeken naar de goeie voeding. Joep is nog jong. Een bak met eten de hele dag door laten staan is dan ook niet zo`n goed idee. Wat Lola zegt doen sommige Shih Tzu`s heel goed op Shih Tzu brokken van Royal Canine, zijn ook een mooie vorm, niet onbelangrijk bij een kleine hond. En andere weer op bijv. Carnis lam puppy. Er zijn heel veel wegen die naar de beste brok of vers leiden zeg maar hahaha. Enerqique speciaal vers voer is ook makkelijk, lusten ze vaak en zijn schone schijfjes. Dit zijn maar een paar ervaringen van Shih Tzu`s (baasjes )die ik ken. Maar blijf als het kan wel zelf het eten geven. Haal het weer weg als hij het niet wil, en zet het dan weer op een andere tijd neer dan komen jullie er wel.

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.

queenie was een shih tzu mocht alles ook spaghetti en pasta maar denk iedere hondje anders is lilly mag ook alles 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

En als je kleine proefzakjes bestelt? Sommige merken hebben dat, zakjes van 1of 2 kilo. Bestel je meerdere smaken en dan kun je zo afwisselen zonder met heel grote hoeveelheden te zitten :) 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

ik lees alleen maar " hij is wel op gewicht"..

schijnbaar krijgt hij dus genoeg binnen en is hij kieskeurig.

stop met steeds iets anders aanbieden..geef gewoon wat je wil geven en langer volhouden dus..

Misschien iets minder per dag...net te veel eten  maakt ook kieskeuriger.

 

honden page profiel noahnoah

honden foto van noah

Hij is goed op gewicht zeg je, in dat geval zou ik een bak brokken neerzetten en het hem lekker zelf uit laten zoeken wanneer ie wilt eten, schijnbaar krijgt hij toch genoeg binnen anders zou hij niet op gewicht zijn

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Sowieso normaal gedrag rond die leeftijd,puberen,luchtjes,groeien,hormonen. Ik lees (en ook zelf ervaren) niet anders dan dat ze rond die leeftijd even een periode slecht(er) eten.
Ik denk dat het voor hem misschien ook tijd is om minder te eten, gezien zijn leeftijd..de volgende stap in groter worden hp-shiny (iets minder nodig hebben, dan dat je als pupje nodig had)

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Rond de 9 maanden zijn ze al aardig uitgegroeid, zeker kleine hondjes en dan wordt de behoefte aan eten ook een stuk minder. 

Ze hebben rond die tijd in verhouding een stuk minder nodig dan in het begin. 

Van 5% naar soms zelfs 1,2% van het lichaamsgewicht dus logies dat je hondje minder gaat eten. 

Kijk maar eens naar ieder willekeurig voer en het advies. 

Stijgende lijn met voeding tot een maand of 8 en dan gaat de hoeveelheid weer omlaag. 

Geef gewoon wat minder zodat er geen overvloed aan voer gegeven wordt. 

Zo voorkom je ook diarree. 

 

Succes

 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Diki, geen shi, maar heeft het eerste jaar slecht gegeten. Hij was ook dun, voelde net iets te goed zijn botjes. Verschillende soorten geprobeerd, platinum viel erg in de smaak. Maar ontlasting was veel en drabberig.

 Toen kreeg hij een maagdarm infectie, het heerste hier, maar was best langdurig. Overgestapt op sanimed insect. Diki vind het heerlijk, is aangekomen, ontlasting twee keer per dag klein drolletje, nette vacht, ....en hij staat vooraan als er gegeten moet worden. Voorlopig blijft hij dit krijgen. 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Nog bezig met wisselen misschien? Ik zou ook een langere tijd bij 1 merk of soort voeding blijven. In de ochtend en in de avond een bakje neerzetten. Klaar. 

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem

honden foto van Annelies met  Sem

Sem is een een shit-zu kruising, hij is nu 1,5 jr, maar hij heeft periodes dat hij goed eet ( vlees) , maar ook periodes dat hij een dag of 4 helemaal niet eet, zelfs geen vlees , als hij dat doet zet ik wel brokjes neer . Dan pakt hij een enkele keer een brokje maar dat was het dan ook. Hij is vrolijk en levendig, rent en speelt met andere honden, dus waarschijnlijk gewoon geen honger. Drinken doet hij wel gewoon, het hoort gewoon bij hem dat hij dagen niet eet. Hij krijgt alleen maar tussendoortjes als ik hem aanlijn na de wandeling en als ik wegga, dus hij is niet 'zat' van de tussendoortjes. Zo lang hij zo vrolijk en actief is ga ik hem echt niet dwingen om te eten.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik bied Puck brokjes, als ze die krijgt, aan in hersenwerkjes of een voerbal. Misschien kun je Joep zo uitdagen om te gaan eten?

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

" Sem is een een shit-zu kruising, hij is nu 1,5 jr, maar hij heeft periodes dat hij goed eet ( vlees) , maar ook periodes dat hij een dag of 4 helemaal niet eet, zelfs geen vlees , als hij dat doet zet ik wel brokjes neer . Dan pakt hij een enkele keer een brokje maar dat was het dan ook. Hij is vrolijk en levendig, rent en speelt met andere honden, dus waarschijnlijk gewoon geen honger. Drinken doet hij wel gewoon, het hoort gewoon bij hem dat hij dagen niet eet. Hij krijgt alleen maar tussendoortjes als ik hem aanlijn na de wandeling en als ik wegga, dus hij is niet 'zat' van de tussendoortjes. Zo lang hij zo vrolijk en actief is ga ik hem echt niet dwingen om te eten. "

Oh dit is heel herkenbaar, Joep eet soms ook zo een paar dagen niet.

Dan krijgt ie idd brokjes, want dan kan ik dus al dat vlees steeds weggooien.

Vanochtend na een paar dagen weer vlees voorgezet en hoppa zo de bak leeg.

Lijkt wel of ik het gewoon niet standaard moet maken dat vlees ofzo.

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Ik zou toch een tijdje 1 brok soort aanhouden, hij is niet ondervoed en ziet er goed uit. Als je blijft wisselen kunnen ze erg kieskeurig worden. Op de dagen dat hij geen brokken eet dus ook geen tussendoortjes geven... natuurlijk wel in de gaten houden of hij niet iets onder de leden heeft.

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Ik ga idd maar weer over op brok met af en toe vlees denk ik.

Dog Lovers gold is dat een goede?

Volgende forumvraag: Brokken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^